2016-01-18 nap bejegyzései

(1800) Heller Ágnes

Tibor bá’ online

 

~q191A maga idejében Heller Ágnesről köztudott volt, hogy cionistából vált kommunistává, majd az 56-os forradalom alatt a „rossz” oldalra állt (Lukács Györggyel együtt), ami véget vetett beindult karrierjének. A rendszerváltás után újra megjelent a hazai piacon, hogy etikájával elszórakoztassa a nagyérdeműt. Tegnap előtt azonban az ATV kamerái előtt alaposan túllőtt a célon, íme:

„Amikor én tinédzser voltam, nem tudtam végigmenni Budapest utcáin, hogy ne molesztáltak volna. Nem tudtam villamosra szállni, hogy a férfiak ne dörzsölődtek volna hozzám, és nem tudtam uszodába menni, hogy ne fogdostak volna. Ez akkor szokás volt, ma hála istennek ez nem történhet meg, ezen túl van az amerikai, és az európai kultúra. Nincs túl viszont az a kultúra, amivel megérkeztek a migránsok.”

Kapkodom a fejem, nem tudom, hogy hol kezdjem. Heller Ágnes 1929-ben született, tehát 1945-ig volt bakfis. 1944-ben valószínűleg a sárga csillag viselése kellemetlenebb lehetett, mint a fogdosás, 1945-ben viszont a vörös hadseregé volt a terep. Tehát marad 1942-43, ő maga is mondta, hogy a frontról hazajött katonák. Azon kívül, hogy megkérdeztem egy 1931-ben és 1927-ben született nőt, akik rázták a fejüket és elképedtek a helleri hülyeségen, és persze én se emlékszem semmi ilyenre, van még egy adum. A Horthy rendszerben a BSZKRt (az akkori BKV) részvénytársaság volt, és profitot termelt, a villamosjegyek relatív drágák voltak, a nem elpuhult emberek könnyedén lesétáltak 4-5 megállót. A villamosokon mindig volt ülőhely. Tolongás, tömeg a villamosokon 1945 után volt részben a kevés szerelvény miatt, részben mert a diák és dolgozó hetijegyek bevezetése igen olcsóvá tette az utazást plusz a tömött villamosok igen könnyűvé tették a bliccelést. Azokon a villamosokon valóban úgy utaztunk mint a heringek, és olyan tömegben a testek természetesen összenyomódnak, de ez nemigen nevezhető fogdosásnak.

Azon kívül, hogy Heller Ágnes valótlant állított, amire az igen kulturáltan vitatkozó Ungvári Rudolf a helyszínen megadta a kontrát, át kellene gondolni, hogy miért állt elő ezzel a „nemzetgyalázó” képtelenséggel. Egy önérzetes hazafi akkor se állna elő ezzel a muzulmán csürhét mentegető ötlettel, ha történetesen lenne neki alapja, de természetesen nincs. A muzulmán arab kultúra megrekedt a VI. században (éppen ma jött a hír, hogy kivégeztek 200 embert). Ezeket azzal felmenteni, hogy mi ugyanezt tettük 70 évvel korábban a balliberális propaganda legkártékonyabb, esztelen formája. Ugyanis azt akarja beadni az embereknek, hogy 70 év múlva ez az eltorzult eszű banda pontosan úgy fog viselkedni, ahogy az Európában elvárt. Nem fog.

Mindentől függetlenül a két háború közötti Magyarország minden tekintetben erkölcsösebb volt, mint a mai, mert akkoriban nem engedték érvényesülni a jiddis szabadosságot.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________