2016-01-02 nap bejegyzései

A közelgő atomháború

VIP.101.

Aki nem kapta meg, pedig kellett volna, kérem jelezze.

 

A korábbi hidegháború alatt a Szovjet Uniónak több oka is volt arra, hogy ne nyúljon a hidrogénbombákhoz. Az amerikai külpolitika miatt ezek az okok mára elfogytak.

Tatzhit Mihalovics gondolatainak az összefoglaló fordítása

Előjáróban: Az orosz ember, az orosz kormány jóval kevésbé fél egy atomháborútól, mint ahogy azt az amerikaiak gondolják. Erre nagyon jó bizonyíték a közelmúltban észlelt meteor, amely az Ural térségében csapódott be. A meglehetősen rémisztő (és ismeretlen) jelenséget számtalan gépkocsi fedélzeti kamerája rögzítette, amelyek az igen fényes jelenség felé haladtak. Egyetlen egy gépkocsi se állt le, valamennyi a korábbi menetsebességével száguldott a jelenség felé, ami bármi lehetett volna.

Nézzük a tartalmat!

  1. A hidegháború egy régi veszély, de a mai körülmények kevésbé kiegyensúlyozottak.
  2. Ha Putyint leváltanák, minden valószínűség szerint háború párti kerülne a helyébe.
  3. Víz alól indított rakéták, űrből indított rakéták, számítógéppel indított rakéták: egy új hidegháború veszélyei.
  4. Mi félünk a MAD-től (kölcsönösen bebiztosított pusztítás), tehát az oroszok is félnek tőle, ezért el kell fogadniuk Észak Korea helyzetét a nukleáris bombákhoz nyúlás helyett. Ne bízz abban, hogy egy másik emberi kultúrában éppen úgy okoskodik, ahogy te.
  5. Fogalmad sincs, hogy a másik oldalon meg merik-e nyomni a piros gombot…amíg el nem találnak. Egy gondolkodásmód nem bizonyítható, de mindenképpen figyelembe kell venni.
  6. Házibulikon az oroszok még mindig éneklik a II. vh. nótáit, egy világháború történetét.
  7. Egy totális háború, ami nukleárisba megy át……..

A folytatást a VIP előfizetőknek E-mailben küldöm át.

__________________________________________________________
__________________________________________________________
__________________________________________________________

(1785) Last Xmas

Tibor bá’ online

Mint napközben kiderült, mindkét hír hoax.

Elnézést kérek.

 

~q191A pápa beszédét a vatikáni cenzor vagy elnézte, vagy a pápa rögtönzött az ablaknál. Így a hívők megtudhatták, hogy a pápa szerint ez az utolsó (békés) karácsonyunk. II. Erzsébet angol uralkodó rosszabbul járt. Ő szokás szerint elment a BBC stúdiójába, hogy felvegyék a népéhez intézett karácsonyi üzenetet, amiben szomorú hangon közölte, hogy ez lesz (már, mint 2015-ben) az utolsó karácsonyunk (a „békés” jelző nélkül). Leállt a felvétel, a BBC főmunkatársai összenéztek az udvar jelenlévő tisztségviselőivel majd (a beszámoló szerint) a kisebb beosztottakat gyorsan elküldték ebédelni, és újra felvették a beszédet az utolsó karácsony nélkül.

Ehhez tudni kell, hogy mind a pápának, mind pedig az angol királynőnek van egy számottevő apparátusa, ahová olyan emberek is tartoznak, akik bejáratosak a világ (legtitkosabb?) hatalmi centrumaiba is, így nekik abszolút pontos információik vannak a világról. Ezekkel a titkos információkkal természetesen sose éltek vissza. Pontosan ezért hagyták, hogy eljussanak hozzájuk az információk. A cél mindössze az, hogy saját jövőjük betervezéséhez segítséget kapjanak. Na ja! De az egész emberiségnek a sorsa akkora tét, ami még sohase volt a történelemben, és így mindkét potentát – egymástól teljesen függetlenül – úgy döntött, hogy ez alkalommal átlépik a titkos korlátot. A pápának sikerült, a királynőnek nem.

Mi az, amit a pápa és a királynő megtudhatott? Nekem halvány fogalmam sincs. Az viszont abszolút világos, hogy a dolgok a világban nem véletlenül történnek, hanem irányítottan. Ez nem azt jelenti, hogy minden pontosan úgy történik, ahogy azt egyesek valahol eltervezik, de bizonyos lépéseket jó előre eldöntenek. Aztán, hogy egy-egy ilyen lépésnek mi lesz a pontos következménye, az már legfeljebb csak jósolható kisebb-nagyobb hibahatáron belül. A „békés” jelző alkalmazása arra enged következtetni, hogy valakik már eldöntötték a háború kirobbantását. A pápa szerint ez néhányak részére túlélhető, a királynő szerint nem. És az is lehet, hogy nem lesz kirobbantva, ez egy betervezett kiszivárogtatás, hogy a másik felet jól megijesszék. A jövő – mint mindig – most se dőlt el előre, de a világkatasztrófa ugyancsak közel van. És ha utálni akartok, akkor folytatom:

Ha lesz háború, ha nem lesz, a klímát nem fogjuk megúszni. A háborús gyors halál helyett lesz egy évekre elnyúló, lassú agonizálás, amiről már többször is írtam.

____________________________________________________________

P.S. A királynő beszédében megemlítette még, hogy 1997-ben Dianát megölték, mert túl sokat tudott, és a királyi háznak némának kellett maradni saját biztonságuk érdekében. Ez a rész szintén kimaradt a végleges beszédből.

Ezt a vonalat folytatva. Köztudott, hogy Diana és férje külön-külön tartottak szeretőt. Diana szeretője egy gazdag arab pasi volt, ami az udvarnak nagyon nem tetszett. Ha „valamit” tudott a királyi ház, akkor azt Diana is tudta, aki átadhatta arab szeretőjének. Ez leginkább Izraelnek nem tetszhetett. Ez esetben az „utolsó karácsony” Izrael felé mutat.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________