2015-12-18 nap bejegyzései

(1772) Játszunk el a gondolattal

Tibor bá’ online

 

~q191Tegyük fel, hogy holnap kitör a III. világháború. Ha ez 30-40 évvel ezelőtt történik, akkor várhattuk volna az amerikai rakéták becsapódását, mert Magyarország a Varsói Szerződés szerint orosz bázis volt, lett volna mit lebombázni, de most más a helyzet. Most NATO tagok vagyunk, és az oroszoktól kell rettegnünk. Azt kell tehát kitalálnunk, hogy mekkora szálka vagyunk az oroszok szemében.

Szerencsére nem balliberális a miniszterelnökünk, akik már rég meghívták volna az amerikai rakétaelhárítás telepítését magyar földre, mert azt biztosra lehet venni, hogy azokat Moszkva elsőnek fogja felszámolni. Ez az öröm, most a románoké lesz. De mi történik utána?

Ha stratégiailag nem fontos minket megszórni néhány atomtöltettel, akkor mi várható? Az semmiképpen nem, hogy a felesleges töltetekkel minden NATO országot telenyomnak, mert nem létezik felesleges töltet. Elsősorban az ellenfél kilövéseit kell megakadályozni, ami nem csak szárazföldről, de a tengerekről is érkezhet, tengeralattjárókról, rombolókról és talán anyahajókról is kilőve. Ezen kívül a végtelen észak amerikai területekről. Ha ezeket mind teleszórják, a biztonság kedvéért jobban mint szükséges lenne, akkor felesleg nem marad a magyar lakosság számára. Viszonylag biztonságban érezhetjük magunkat, de…..

Ha minden igaz, és minden fél mindent kilő, akkor 5-6000 robbanásra lehet számítani világszerte. A következő kérdés, hogy ennyi nukleáris robbantás hogyan hat az emberi létre? Lesz-e lehetőség arra, hogy szürke átlagemberek életben maradjanak, vagy csak az atombunkerekbe elbújtak érik meg a támadások utáni másnapot? Jövőnk szerint igen, én viszont inkább a nem felé hajlok. Ugyanis Putyin nem tud arról, hogy 750 kT a felső határ. A Sátán NATO kódnevű orosz SS-18 interkontinentális rakétának 10 töltete 750 kT-ás töltete van, vagy 20 MT-ás, ami egymaga egész Magyarországra elég.

Az se teljesen kizárt, hogy kölcsönösen ledobnak egy-egy hidrogénbombát New-Yorkra és Szentpétervárra. Aztán 50 évre békét kötnek. Mi ezzel járnák a legjobban.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________