2015-12-09 nap bejegyzései

(1762) Hűtlen vágyak (Satisfaction)

Tibor bá’ online

 

~q191Aki időnként nézi a TV-t is, az tudhatja, hogy néhány hete megy egy sorozat „Satisfaction” címen, amit csak az isten tudja miért fordítottak „hűtlen vágyak”-ra. Biztos azért, mert valakinek ez kielégülést jelentett. 😀

Nem szégyellem bevallani, hogy engem szórakoztat a film, talán azért mert korábbi feleségeimre ismerek, vagy inkább azért, mert azt a női hajlamot tárják fel, amit a nők évezredek óta tagadnak, vagyis, hogy megkövetelik a hűséget, de maguknak – ha tehetik – eszük ágában sincs hűségesnek lenni. Ha most erre felkaptad a fejed, akkor folytasd az olvasást.

A „Your Tangó” elnevezésű amerikai folyóirat Keff Schult nevű újságírója arra volt kíváncsi, hogy állnak a nők a hűtlenséggel. Érdekes ötlet, de miért e kíváncsiság? Manapság az okot mindenre az Internetben kell keresni. Ugyanis az újságíró úr szerint lakóhelyétől számított 30 kilométeren belül 40 nőt talált, akik partnert kerestek (természetesen fotó nélkül) 24 és 60 év között. Valamennyinek az volt a közös tulajdonsága, hogy rendelkeztek fejenként egy darab férjjel. De akkor mit keresnek a Netten? Hülye kérdés! Partnert. Nem, helyesbítek, olyasmit keresnek, amit otthon nem kapnak meg. OK, tiszta sor. Akkor most nézzük, hogy nyilatkoznak magukról, mert ez nem mindegy.

Jams 24 éves. A jól viselkedő nőket nem becsülik…. Lehet, hogy egy szuka vagyok, de pontosan tudom, mit keresek, és ami nekem kell, azt mindig megszerzem. — Tiszta sor, de ki az a hülye férfi, aki erre válaszol?

WordGoddess (a világ istennője) 36 éves. Boldog házasságban élek egy csodálatos férfivel, de az életemet szeretném érdekesebbé tenni. Szenvedélyes, minden kötelezettségtől mentes, tiszta, egyszerű kapcsolatot akarok, előre is köszönöm. — Az én időmben ez lett volna az ideális. Ugyanis ingyen pina nem létezett. Csak most, 2015-ben és Amerikában. Hol itt az igazság? 😀

Rover69469 (bolyongó 69469) 47 éves fényképpel, amit elég messziről vettek fel ahhoz, hogy le lehessen tagadni, és persze napszemüveget visel. Különben magas, vonzóan szőke. Van ugyan rajta néhány felesleges kiló, de hát ebben a korban! A szövege nem túl bátorító: Légy szíves ne küldj E-mailt, mert 2 nap alatt 700 darabot kaptam. Azt hiszem, inkább én kereslek meg téged. — Mi alapján? 700 fényképet könnyebb átnézni, mint elolvasni 700 levelet? Nem kifejezetten intellektuális, persze ilyen kapcsolatokba senki se az eszét viszi be. Viszont, amit bevisz, az nem látszik a fotón. Hmmm, nehéz eset.

A helyzet az, hogy a www.AshleyMadiso.com regiszterében 4,5 millió potenciális házasságtörő található. Szerintem a fenti három, mintának jó. A lényeg mégis az, hogy a monogámia nem mindenkinek felel meg. Minden tizedik nő vagy férfi szexel a házastársán kívül valaki mással minden egyes évben. Az egész életre kivetítve a házasok 40 százaléka hűtlen. Igaz a pálmát a férfiak viszik el a nők orra elől, de az is tény, hogy a két nem közötti különbség évről évre csökken minden egyes életkorban. DE legyünk tisztességesek, a sikeres internetes „összefutásra” a nők esélye sokkal jobb, mint a férfiaké, ami az adatokból is egyértelműen következik. A legtöbb közvetítő cégnél a bejelentkezők 90 százaléka férfi, míg a számok azt mutatják, hogy a sikeres fennmaradáshoz minimálisan 22 százalék nő kell. Az a szájt, amelyik nem tudja ezt az értéket elérni, életképtelen. Természetesen azokon a szájtokon, ahol a „házasság” közvetítésen van a hangsúly a nők aránya akár 40 százalék is lehet. Ennek ellenére megállapítható, hogy ez még mindig inkább férfi, mint női sportág.

Azok a nők, akik meglévő házasságuk mellett keresnek partner, biztonságosnak tartják, ha a leendő partnernek van felesége. Számukra ez az igazi „megoldás”, aminek a biztosítása nem ütközik nehézségbe, mert még a kizárólagosan házasságokat ígérő szájtokon is főleg nős férfiakkal lehet összefutni. Schult által említett 40 nő (nem nevezhető fene nagy mintavételnek) kétharmada hosszú távú kapcsolatban gondolkodott, míg az egyharmada nem pontosan tudta, hogy tulajdonképpen, mint is akar. Nevezzük ezt egy 60 éves sasfióka szárnybontogatásának? Ashley Madisont kérdezve kiderült, hogy a bejelentkezők nagy része tulajdonképpen a házasságuk felbontásán gondolkodik. Nem meglepő, ritka az a nő, amely úgy lép ki egy kapcsolatból, hogy utána vákuum veszi körül, kell neki valamifajta kapaszkodó. Az minden esetre tényként kezelhető, hogy a hűtlenség kiderülése a nők számára nagyobb trauma a férfiakénál. És persze sokkal több nőnek bocsátják meg a házasságtörést, mint férfinek. A nemek közötti különbség ebben a tekintetben is határozottan kimutatható. Ami pedig a számokat illeti, hát bizony meglepőek. Úgy tűnik, fontos kérdésben az érzelmek helyett az értelem dönt. Házastársak válásának mindössze 17 százalékban ok valamelyik fél hűtlensége. Ashley Madison szájt statisztikája szerint, a nős férfiak 54 százaléka, míg a férjezett nők 70 százaléka nincs tisztában társának hűtlenségével. És mi jó van ebből a nőknek? A házasságok szétrombolásával vádolt cég vezetője tiltakozott a feltételezés ellen. Szerinte társadalmilag kifejezetten hasznos szolgáltatást nyújtanak, mert lehetőséget biztosítanak a nők számára, hogy lábujjukat bedugják a medence vizébe, mielőtt beugranának a medencébe. Ebből persze nem derül ki, hogy a hűtlenség jót tesz-e a nőknek, de az igen, hogy az Interneten elég sok szélhámosság található. Ezt különben eddig is tudtuk.

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________