2015-12-05 nap bejegyzései

(1757) Analizáljunk!

Tibor bá’ online

 

~q191Köztudott, hogy a törökök lelőttek egy orosz vadászbombázót, miközben papírforma szerint együtt harcoltak az ISIS (most már Daesh) ellen. Az természetesen nyílt titok volt, hogy a törökök a kurdokat bombázták és az ISIS-t segítették, plusz megvették a „lopott” olajukat. Valamint Szíriában rendszerváltást akartak, míg az oroszok a szír rendszert erősíteni. Mindegy – ahogy írtam – elvileg egy tárborhoz tartoztak. A hátbatámadás vád tehát ül. Ezzel azonos súlyossággal bír a gép lelövése. Ilyet a legvadabb hidegháborús időben se csináltak a szemben álló felek. Ez egyszerűen nem létezett. A kialakult szokás szerint egy légtérbe tévedt géppel mindent meg kell tenni a lelövésen kívül. Ráadásul még az egyik, ejtőernyővel kiugrott pilótát is megölték. Abszolút barbárság. De miért?

Mivel az európai vezetők (Orbánnal együtt) el se finghatják magukat Washington engedélye nélkül, nyilvánvaló, hogy Obamáék nem csak tudtak a dologról, de nagy valószínűséggel az ötlet is az övék volt. Ők tehát civilizáltak maradtak, de az igen nagysúlyú provokáció mégis megtörtént. Provokáció? De, mit akarnak kiprovokálni. Nyilvánvalóan a válaszcsapást. Ez felveti a következő kérdés, minek nekik az orosz válaszcsapás? Erre csak azt lehet válaszolni, hogy saját népük előtt bizonygassák, a NATO V. cikkely szerint ki kell állni Törökország mellett, vagyis beindítják a III. világháborút. Mi következik ebből?

Ha nekik kázus belli kell, akkor nyilván úgy gondolják, hogy ezt a háborút meg is lehet nyerni, ahogy az I. és II. világháborút megnyerték. Mert, ha azt feltételeznék, hogy a III. világháború után az emberiségnek (beleértve az USA népének) legfeljebb egy apró tört része, vagy senki se maradna életben, akkor nem kellene nekik a kázus belli. Ha pedig megnyerhetik jó sok túlélővel, akkor érdemes belemenni.

Rendben van, de az oroszoknak volt annyi eszük és nem támadták meg a törököket. Bele fog ebbe Washington törődni? Aligha! Sorba fognak kitalálni olyan eseményeket (pl. a Boszporusz lezárása), amelyekre egy idő után Putyin kénytelen beindulni.

Végeredményben biztosak lehetünk abban, hogy a III. világháború elkerülhetetlen, méghozzá akár igen rövid időn belül is. Ezen pedig kár töprengeni, fel kell rá készülni. A felkészüléssel kapcsolatban holnap fogok posztolni néhány dolgot.

__________________________________________________________
__________________________________________________________
__________________________________________________________