(2113) Nem kell beszarni

Tibor bá’ online

 

Már többször kijelentettem annak az esélye, hogy megszalad a klíma 100 %. Annak az esélye, hogy kitör az atomháború közel 0 %.

Foglalkozzunk ez utóbbival! 1954-óta, vagyis több mint 60 éve (két emberöltő) tudja a világ, hogy egy atomháborút nem lehet megnyerni. Egy atomháborúban, ha marad élő ember a földön, az emberi civilizációnak egészen biztos vége. Ezt mindenki tudja, leginkább a döntéshozók. Ha megnyerhető lenne, 60 év épp elég lett volna ahhoz, hogy megpróbálják. Aki nem hiszi, nézzen végig néhány hidrogénbomba felrobbantását. Persze a taktikázás, a fenyegetés, a „kiszivárogtatások” folyamatosan mennek, a „felkészülés” pláne, de senki se gondolja, hogy lehetséges. Az esély azért nem szikla szilárd 0 %, mert vannak véletlenek, követnek el hibákat. De ha ez bárkit is elriaszt, az ne üljön gépkocsiba, mert ott is történnek hibák, véletlenek. Ezt tehát levehetnénk a napirendről. Illetve még egy kicsit körül kell néznünk, mert Jövőnk tele pakolta a fejeket, hogy az atomháború megnyerhető, ha a töltetek méretét és a robbantási magasságot megválasztják az elméletnek és tapasztalatnak megfelelően (és ki garantálja, hogy ezt be is tartják?). Ráadásul kell is az atomháború, mert a nukleáris tél segítségével lehet ellensúlyozni a globális felmelegedést. Az, láthatón senkit se zavar, hogy nukleáris háborúval küzdeni a globális felmelegedés ellen olyan, mintha a lakásomba betelepedett házi poloskát lángszóróval akarnám kiirtani. Javaslom, felejtsük el az atomháborút. Különben is, a biztos halálra nem lehet felkészülni.

Marad a globális felmelegedés. A legpesszimistább vélemény szerint van még 10 évünk. A legoptimistább vélemény szerint, bőven meg fogjuk érni (már aki) a 2100-at. De, ha a legpesszimistábbat fogadjuk el, akkor is bőven van időnk felkészülni. Ez miből állhat?

Véleményem szerint a legfontosabb az élőhelyed megválasztása. A legrosszabb hely egy panellakás a 10. emeleten. A legkedvezőbb Budapesthez vagy egy nagyvároshoz nem túl közel, de nem is túl távol elterülő, lehetőleg zsákfalúban egy családi ház.

A következő lépés a házadba beszereltetni egy légkondicionálót. Ez meg fogja oldani a problémádat addig, amíg van áram. Ezzel párhuzamosan ki kell építeni egy mély pincét, vagy vermet, ahová le lehet húzódni a nyári igen nagy melegben.

A harmadik téma a víz. Legjobb megoldás egy ásott kút, és a tetőre eső csapadék összegyűjtése egy ciszternába.

A negyedik téma a szennyvíz eltávolítása. Az emberi ürüléket nem tartalmazó szennyvíz nem probléma. Ezt ki lehet önteni a kertbe. Az emberi ürülék adta problémát kizárólag száraz vécé megteremtésével lehet megoldani. [aki E-mailben kéri, annak elküldöm, illetve, ha sokan kérik, akkor lesz belőle egy poszt].

Az ötödik téma az élelmiszer. Tartós élelmiszerből bölcs dolog felhalmozni bizonyos mennyiséget (cukor, nagyon fontos – só), miközben folyamatosan ki kell dolgozni a termelését. Csak általános tippeket lehet adni: Rágcsáló veszedelem elhárítása. Kecsketartás (a kecskének van olyan enzime, ami lehetővé teszi a cellulóz megemésztését. A kecske akkor is ad tejet, ha fahulladékkal, deszkával eteted). Ma itt nem megmondható, hogyan élelmezd magad, de a következő évek alatt ki fog alakulni a lehetőség, amit meg kell lovagolni.  Vagy olyan hasznos mesterséget kell kitanulni, amire szükség lesz, és hajlandóak lesznek a tudásodért élelmiszert adni azok, akik megtermelik (pl. ló patkoláshoz is értő kovács, fogorvos, állatorvos, hegesztő + működő apparátus, stb.)

A hatodik téma az élhetőség fenntartása. Ez alatt azt értem, hogy fontos szerszámok, eszközök stb. javítására fel kell készülni elsősorban pótalkatrészek tárolásával. A szükséges kézi szerszámok beszerzésével, amik lehetővé teszik a javítást. Néhány tipp: sok évre elegendő gyufa, öngyújtó. Tartalék szappan, borotvapenge, körömvágó, kötszerek, körömkefe, fésű, stb. stb. és a legfontosabb: gyógyszerek. Ezeknek előbb vagy utóbb le fog állni a gyártása.

A végső téma. Hogyan véd meg magad és családodat az elkeseredett, rablásra vetemedett csőcseléktől? A házadat alakítsd át „erődítményre”. Vasrács az ablakokra, ajtókra, és valamiféle fegyver a védelemre. Nem feltétlenül lőfegyver, ami tiltva lesz, amíg van közigazgatás. De például egy kihegyezett 10-12 mm-es betonvas lándzsának használható a rácsokat feszegető betolakodókkal szemben. Ez megint olyan téma, aminek a lerendezésére bőven van idő.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

47 gondolat erről: „(2113) Nem kell beszarni

  1. Elvben egyetértek Tibor bá’val.
    De finomítanám egy kicsit a dolgot.
    A klímaválság egészen más problémákat,fog előhozni és sokkal hamarabb
    mint gondolnánk.
    1.: A világgazdaság sokkal sérülékenyebb mint a klíma. Tehát ha erőteljesebben jelentkeznek a klímaválság hatásai, azok a mezőgazdaságot érintik először. Ehhez kapcsolódik az élelmiszeripar, feldolgozóipar, kereskedelem,stb… a dominók dőlni kezdenek.
    Számítani lehet egy egyre gyorsuló gazdasági recesszióra, és végül egy összeomlásra itt Európában is. A mi szemszögünkből ez áremelkedést, munkanélküliséget, emelkedő társadalmi ellentéteket, növekvő bűnözést fog hozni. Exponenciálisan növekedve.
    Tehát, mielőtt komoly ellátási zavarok lennének, sokaknak már évek óta nem lesz munkája, és egyre csökkenő segélyekből fog tengődni.
    Erre is fel kell készülni.
    2.: A klímaválság hatása a mediterrán térségben, közel keleten, észak Afrikában sokkal hamarabb fog jelentkezni mint itthon.
    Illetve már jelentkezik is. Mert ezekben a régiókban már most is katasztrófa van. A szegényebb családok a jövedelmük nagy részét már most is az élelemre költik. Ha tovább drágul az élelmiszer akkor végük van. És aki csak teheti, és képes lesz még rá megindul (már megindult) élhetőbb helyek felé. Ezekből a régiókból száraz lábbal csak Európa elérhető a számukra.
    Tehát egyre fokozódó tempóban gyorsul majd az egyre erőszakosabb illegális bevándorlók áradata! Tíz éven belül összesen akár 100 millió ember is elindulhat! Pl.: Ha Egyiptom lakosságának csak 10%-a
    indul el az 9 millió embert jelent.
    Had jegyezzem meg hogy Egyiptom saját élelmiszer előállítása csak kb.5-6 millió embernek elegendő. Mert csak a Nílus keskeny sávjában lehet csak bármit megtermelni, azt is csak intenzív öntözéses módszerrel. De ugye ez is erősen víz függő. És ugye vízhozam… klímaválság… A Nasszer tó sem kiapadhatatlan.
    Egyiptom a világ legnagyobb gabona importőre jelenleg. Amíg ki tudják fizetni… A lakossága 100 év alatt meg hússzorozódott.
    Szóval onnan nem csak 9millióan fognak jönni. És ez csak egy ország a sok közül.
    Ezeket az embertömegeket még a dupla szögesdrótkerítés sem fogja megállítani. Ezzel legyünk tisztában. A tűzparancsot pedig egyetlen
    politikus, vagy katonai vezető sem fogja felvállalni. Mert nem szeretnek semmiért sem felelősséget vállalni, és félnek hogy Hágában kötnek ki.
    De elég, ha Erdogan török elnök beváltja a fenyegetését, és kiengedi
    a jelenleg ott lévő, megrekedt 3-4 millió bevándorlót egyszerre!
    Akkor Bulgária, és Szerbia „kapitulál”. Ezek meg felgyűlnek a déli határnál, és amikor elég sokan lesznek egyszerűen erővel átjönnek.
    És azt is tudni kell, ha egy tömegben ennyi migráns jön, vonul át az országon azok nem fogják azt mondani hogy „Kérem szépen” Hanem ami megtetszik nekik azt elveszik! És már kész is az SHTF.

  2. 1.Hidd el,lesz tűzparancs. 2030 – ra Europa hermetikusan lezárja határait. Hága már nem lesz többé soha.

  3. Egyiptom iskola peldaja az osszeomlasnak ami folyamatban van.Mar csak egy katonai diktatura tudja fenntartani a rendet ideig oraig aztan az utolso hullama a leepulesnek elsopri azt is.Sakk-Matt.Volt egyszer egy orszag volt egy domino ami eldolt hogy doljon a tobbi is.Ott mar tuzparancs van….

  4. Akkor nézzünk egy kicsit körül:
    Egyiptomot, Szíriát, Líbiát említették.
    Törökország, Franciaország: rendkívüli állapot- előbbiben kb. 1,5 éve utóbbiban kb. fél éve. És ez már soha nem is fog visszatérni a normálisba.
    Ukrajnában 30.000 áldozattal (eddig) járó háború.
    Ausztriában mindennaposak a terror- ellenes akciók.
    Meddő hiúság azt hinni, hogy mindez majd megáll a határokon.

    A termodinamika II. értelmében nem lesz már sosem olyan, mint „régen”. vagy akár holnaptól, mától, tegnaptól. Hatványozottan érvényes innentől.
    Mivel semmi sem számít- pont ezért már minden sokkal is jobban számít.

    Tűzparancshoz:
    minél tovább várnak vele, annál nagyobb lesz a halogatás miatti pusztítás.
    Ha már ténylegesen milliók lesznek effektíve úton- akkor máris nem 0% az atomháború esélye. (Meg minden egyéb tömegpusztító fegyver bevetéséé).
    Az elejétől kezdve kellett volna lőni. Úgy az Arab Tavasz óta.

  5. 5:
    De látod, hogy a libsi média két napja támadja a magyar kormányt, mert a határon ütik-verik a menekülteket és kutyákat uszítanak rájuk. Senkinek nem jut eszébe, hogy ha ez igaz, akkor a „menekülteknek” előbb át kell jutni a határon. Kerítésen keresztül se ütni, se harapni nem lehet. Nem a támadó a hunyó, hanem a védekező.

  6. A politikusok felelősség vállalásához itt egy kis adalék:
    http://lovasistvan.hu/2017/03/05/szenzacios-konyv-kiderult-majdnem-lezarta-a-hatart-merkel-a-magyarorszagrol-jovo-menekultaradat-elott/
    Merkel le akarta zárni a német határt a „menekültek” előtt, csak
    rossz sajtót kapott volna miatta.
    „a döntő órában egyetlen vezető német politikus sem akadt, aki készen állt a felelősség vállalására”.
    Tűzparancs előbb-utóbb lesz, de akkor már késő lesz.

  7. No nap van.Azert verik a migransokat a hataron hogy ne tudjak megeroszakolni a pesti lipsi noket tobbek kozott….De ha valaki szamara a feminizmusba belefer amit a migransok csinalnak veluk akkor le lehet menni a hatarra eme jeles napon veluk unnepelni.Emlekezetes lesz es formabonto az europai tradiciohoz kepest.

  8. A politika és a média is csak eszköz. De egyre többek előtt feldereng majd, hogy egyetlen program fut itt valójában (az utóbbi fél évszázadban egyre gyorsuló ütemben): a népességcsökkentés. (lásd guidstone)
    Ja meg az erről szóló elterelés.

    Amíg nem találunk ki másikat, addig ez van. Úgy tűnik (arra felé tendálunk) hogy az „elitnek” sincs igazán koncepciója – azon kívül, hogy a legjobb esetben így hagyományos fegyverekkel lesz a végjáték (optimista változat)…

  9. 10:

    Respice finem! Várjuk ki a végét! Még egy exponenciális folyamat kezdetén vagyunk (a halmaz elemeinek számát tekintve). Az előkészítési fázisban. Lesz aki megéri a durvább szakaszt is, én szivesen kivárnám de koromnál fogva nagy eséllyel azt már éppen megúszom…

    Ami most folyik az még csak az előjáték, de pontosan ez a „lassan főzzük a békát észre sem veszi” esete az utóbbi 50 év!

    Mire észbe kapna addigra rájön hogy nincs mibe kapnia (sic!), mert már az egész bolygón a természet is tönkre van téve – nem csak az emberi természet (aminek lerontása szintén a terv része).

    De a végjátékot már nem (csak) emberek tervezik…

  10. Az utóbbi években egyre gyakrabban olvastam régi nukleáris balesetekről, bombákról – elbagatellizált hatásúnak beállítva őket úgyhogy szerintem az nem kizárt. A sok menekültre a tűzparancsot 1 éven belülre várom

  11. 1. unicornis

    Príma hozzászólás!

    „A klímaválság egészen más problémákat,fog előhozni és sokkal hamarabb
    mint gondolnánk.
    1.: A világgazdaság sokkal sérülékenyebb mint a klíma. Tehát ha erőteljesebben jelentkeznek a klímaválság hatásai, azok a mezőgazdaságot érintik először. Ehhez kapcsolódik az élelmiszeripar, feldolgozóipar, kereskedelem,stb… a dominók dőlni kezdenek.”

    Ez is így van, de egyenlőre még Magyarországon a termésátlag egy fikarcnyit sem mozdult el lefelé,és ez nem egy 3 év alatt 0-ra esik folyamat lesz. Lehet ez elhúzódó is 10-20 évig.
    Bár rövidebb lenne és azt fizetnék meg újra aki megtermeli az élelmiszert, nem pedig a retek managereket.Talán lesz valami változás.

    Érdemes lenne tanulmányozni első körben hogy mi a helyzet délen a mezőgazdasággal Kezd már befuccsolni? Van infója valakinek? Tiborbá ez is megérne egy posztot 😀

  12. 15:
    Jó vásárlással összekötött utazást!

  13. 14. De, nemhogy 3 év alatt, de 1 év alatt a töredékére esik a termésátlag, ha a műtrágya input megszűnik, vagy lecsökken pl őszi búza, 5 t/ha szemterméshez mintegy 135 kg N, 55 kg P2O5, és 90 kg K2O amivel számolni szoktunk a talaj természetes tápanyag szolgáltató képességén felül. Ha ez nincs, márpedig nagyon késélen van, különösen a foszfor, akkor lehet visszamenni a 2-2,5t/ha-ra, de ahhoz még mindig kell a nagyüzemi növényvédőszeres kezelés. A statisztikai termésátlagok nagyüzemi átlagon alapulnak (kis területnél nincs is igazán statisztikai adatszolgáltatási kötelezettség, ha lenne, lehúzná) ami azt jelenti, hogy szívlapáttal a mt, nyakló nélkül a vegyszer, hatalmas traktorok, 4-5 m széles talajmunkagépek. És a mg ma csak a támogatásból muzsikál, az input ára (mt, vegyszer, vetőmag, gázolaj) évente emelkedik, a terményár stagnál 10 éve. Magától a mg Eu pénz nélkül úgy dőlne be, mint a huzat.

  14. 17 – Réka:
    Köszönet az észretérítéses információért. Ezen kell elgondolkodni azoknak, akik fegyveres védelemről álmodoznak.

  15. Miért kell sutyiban kitiltogatni az embereket?

  16. 18: Pontosan milyen összefüggésben van ez a fegyveres védelemmel?

  17. Komolyan betonvasakkal szórakoztok?

    Illegál fegyverekkel teli az ország, simán belőnek az ablakon amíg a betonvassal várod hogy közel jöjjön.

    De egy sima íjjal is karikára lőnek.

    Vagy rádgyújtják a viskódat.

  18. 21:
    A kérdés az, hogy poénkodni akarsz, vagy megbeszélni a dogokat? Mit tippelsz, kik jönnek először? Nem az illegális fegyverekkel felszerelt hordák. Amikor azok jönnek, már baszhatjuk. Legelőször a viszonylag közeli panelházak kiéhezett lakói. Ez nem a Werhmacht, vagy a Vörös hadsereg, még csak nem is Dzsingisz Kán hadai. Ezek éhes civilek. Ezek nem akarnak háborút nyerni, felperzselni. Ezek enni akarnak. Ha belő az ablakon azzal nem lakik jól. Ha felgyújtja a házat azzal elégeti a a bent felhalmozott élelmiszert. Mit ér vele? Ezeknek be kell jutni a sértetlen házba. Fel kell törni az ajtót vagy az ablakot, de a behatoláshoz egészen közel kell jönni a rácshoz. Amikor a felfegyverzett bandák jönnek, addigra lesz lőfegyverünk is. Hogyan? Majd cserélünk kajáért.

  19. 22:

    Alapvetően két dologra akartam rávilágítani.

    Betonvas kontra íj, mindkettő legális viszont az íjhoz nem kell neked közel menni a rácsodhoz, sőt akár az emeleti ablakból is lődözhetsz vele, vagy ha el kell hagynod a házad akkor is viheted.

    A másik hogy ilyen sértetlen házra találtunk nyissuk fel mi van benne történetet nem a szólóban portyázó fehér népesség fog előadni, hanem csapatostul mondjuk a rétinégerek vagy hozzájuk süllyedt fehérek, félvérek.
    Gondold végig mi történik ha van mondjuk 10 fiatal suhanc a kertedben (kutyáidat már leküzdve maradtak ennyien) tombol.
    Tegyük fel megszúrsz 3-t még esetleg meg is ölöd vagy teljesen harcképtelenné teszed őket.
    A maradék hét az alábbiakat teheti:
    – Rádgyújtja a házat, dögölj meg alapon.
    – Elkapják a vasadat és kirántják a kezedből és annak fedezékében bontják szét a rácsodat.
    – Hoznak fakarót, követ és azzal sebeznek meg ha döfködni próbálsz.

    Mindezeknél még nem soroltam fel olyan eszközöket amik simán lehetnek még akár ma is egy ilyen suhancnál.
    – Gázspay
    – Gázpisztoly (mondjuk gumilövedékes)
    – Légpisztoly
    – Csúzli

    Ahogy olvasom a fórumot a vitapartnereid sorban eltűnnek, és amikor én sem láttam a hozzászólásaimat akkor kezdtem megérteni miért.

  20. Az atomtöltetek nagy része atomerőművekben fűtőelem célra vagy már felhasználásra került, vagy a jövőben fog. Túl értékes holmi ez, az egyéb feladatok elvégzésére. Meg hát nem is egy modern valami, éppen ezért a hatásfokkal is gondok vannak. Ráadásul környezetszennyező, a valóban vétlen állat és növényvilágot ezzel a „szarral” büntetni pedig egyenesen TILOS!

  21. Előre szólok, hogy ne okoskodásnak, kioktatásnak vegyétek.
    A falak önmagukban /a kritikus események forgatagában/ nem sokat érnek. Ha én bent ülök és nem tudom védeni, a kellő elszántsággal a falat is ki lehet bontani. Egy db ácskapoccsal kikaparható a téglák közül a malter. Ha rendelkezésre áll bármilyen nagyobb használható eszköz, csákány, „betonvas” a falak megbonthatók.
    Lefoglal az egyik oldalon, és bont a másikon, szélirányból rád gyújtja. Ablakok, tető még sérülékenyebbek. Ha van egy olyan ember aki össze tud fogni és irányítani 3-4 másikat akkor, nekem odabent bezárkózva nem sok esélyem van.
    Műanyag szemetet meggyújt és bedobál, kifüstöl.
    Persze ez oda vissza működhet. A legelszántabb és leggátlástalanabb fog győzni…. /győzni?/ …

  22. 23:
    Olyan nem létezik, hogy bevehetetlen vár. Az viszont létezik, hogy az összes többi ház a környékemen sokkal bevehetőbbnek tűnik. Miért próbálkozzanak az enyémmel? Írtam én, hogy más fegyverem nincs vagy nem lesz? Három nagytestű kutyám van, kifejezetten utálják a betolakodókat, és simán széttépik őket. Természetesen ezeket is ki lehet nyírni. Meg mindent. De miért kezdjék ezzel, amikor van sokkal könnyebben bevehető ház? De a végén eljutnak az ablakomig, az ajtómig is. Jaj kedveském! A lándzsám belső végén olyan hurok van ráhegesztve, ami nem megy át a rácson. Ennyire amatőr azért nem vagyok. – Emberismeretem azt súgja, ha a rácson keresztül megölök egyet vagy kettőt alaposan megsebesítek, nem a ház felgyújtása fog eszükbe jutni, hanem gyorsan visszavonulnak a sebesülttel.

    Van, aki már 8 éve jár ide. Vannak, akik ráunnak, és vannak, akik egy év olvasás után megszólalnak. Jönnek-mennek. Havi 35-40.000 látogatás van. Olyan blogger nem létezik, aki mindenkinek megfelel. Senkit se kényszerítek, hogy maradjon itt.

  23. 25:
    Sajnos csak okoskodásnak tudom felfogni, amit írtál, mert előtte nem olvastad el hasonló felvetésre a válaszomat. Kezdjük az elején. A házamat én építettem. A külső falak: 80 cm. Kívül terméskő kb 20 cm vastag. Belül porózus (hőszigetelő tégla) 25 cm. A kettő között 35 cm szélességben ki van öntve betonnal, és van benne függőlegesen 20 mm-es betonvas méterenként. Ezek 50 centinként össze vannak kötve 8 mm-es acélhuzallal. Jöhetsz kaparni! 😀
    Rám gyújtja, Mit? Egyedül az ablakok kerete 10 cm széles fa. Bedobja az ablakon 10×10 cm-es rácson elég nehéz bármit bedobni. De miért tenné? Neki élelmiszer kell, mert éhezik. Miért vesztegesse az idejét nálam, amikor a szomszédba simán be tud jutni?

  24. KSH adatok alapján a következő adatokkal számolok. A mai élethez hozzátartozik az élelmiszerek ilyen fogyasztása. Értelemszerűen ha szeretnénk ezt a szintet tartani, akkor ezeket kell(-ene) megtermelni.

    Egy főre jutó élelmiszerfogyasztás Magyarországon, 2010-ben, kilogrammban (zárójelben valamilyen adatok 1880-1890-ben):
    Hús 56,7
    Hal 3,5
    Tej 156,8
    Tojás 13,7
    Zsiradék 34,6
    Liszt és rizs 88,2 (1880-1890 150)
    Burgonya 60,5 (1880-1890 110)
    Cukor és méz 29,2 (1880-1890 3)
    Zöldségfélék és gyümölcsök 190
    Egyéb növényi eredetű 4,4

    A továbbiak saját tudás alapján írva.

    Műtrágyázás és növényvédőszeres kezelés nélkül, jó állapotok esetén a következő terméseredményekre számíthatunk hektáronként(100X100 méter), mázsában(100kilogramm):
    Cereáliák (kalászos gabonák, és gyakorlatilag minden hasonló termést adó növény termése Magyarországon) 10-20
    Burgonya 50-150
    Cukorrépa 30-60 cukorhozam
    Napraforgó 8-10 olajhozam
    Repce 4-10 olajhozam
    Alma 50-200

    Koncentrált tejű fajták (Jersey, Borzderes, ésatöbbi) 305 napra hozott tejhozama 3000-4000 liter.

    Következtetések (elnagyolt számítások):
    1500kg/ha búza osztva 150kg/fő/év -> 1000 négyzetméter/fő
    15000kg/ha burgonya osztva 150kg/fő/év -> 100 négyzetméter/fő
    400kg/ha étolaj osztva 40kg/fő/év -> 1000 négyzetméter/fő
    10000kg/ha alma osztva 100kg/fő/év -> 100 négyzetméter/fő
    3000kg/ha cukor osztva 30kg/fő/év -> 100 négyzetméter/fő

    Körülbelül 0,25 ha/fő művelt, termő föld.

    3000l/ha tej osztva 150l/fő/év -> 500 négyzetméter/fő

  25. Körülbelül.
    Föld felszíne 51 milliárd hektár. Szárazföld 14 milliárd hektár. Mezőgazdasági művelésre számbavehető 1,4 milliárd hektár.

    14 milliárd hektár osztva 7 milliárd ember egyenlő 2 hektár emberenként.
    0,2 hektár, azaz 2000 négyzetméter mezőgazdasági művelésre jó terület emberenként.

  26. Ismét eltűnt egy hozzászólásom?

    Egy darab kritika nem volt benne, be se szóltam Tibor bá’-nak.
    Persze valószínű, hogy ez sem fog megjelenni de azért megírtam.

  27. Egyesek megpróbálnak hülyét csinálni belőlem az egyéni védekező stratégiám miatt. Nos, ezeknek leírok most egy régi anekdotát. Einstein és Bohr sétálnak egy belga erdőszélen és vitatkoznak, hogy Isten kockajátékos-e vagy sem. Marhára unják a vitát. Ekkor Bohr megszólal: Te Albert, mit tennél, ha most kijönne az erdőből egy barna medve? – Hogy, hogy mit tennék? Elfutnék! – Ugyan már Albert, nem tudsz te gyorsabban futni, mint egy medve. – Hát a medvénél nem tudok, de nálad gyorsabban futni egészen biztos tudok.

  28. Mostanáig elég volt egy kerítés, év végéig elég lesz a két kerítés, azután kell gyenge áram a külsőbe, azután kell majd akna a kettő közé, aztán tűzparancs, aztán már semmit sem lehet tenni, csak elbújni ideig-óráig majd imádkozni, hogy dobja már le valaki azt a kúrva hidrogénbombát.
    Ahhoz, hogy Föld fenntarthassa önmagát egyes becslések szerint maximum 1 milliárd ember élhet rajta ( a jelen technológiák mellett). Persze ahogy fejlődnek a technológiák ez a szám emelkedhet. Tehát mi marad: egy vírus szétszórása ami csak minden hetedik embert kímél meg. Szerintem ezen már sokan dolgoznak és konkrét ütemterv is van már rá.

  29. A viccet értettem, jó is, csak azt nem hogy mit akartál ezzel mondani.

    Egyenesebb lenne ha nem a letiltással vetnél véget egy vitának.

    Ez olyan mintha élőszóban folytatott vita esetén amikor elfogynak az érveid vagy megunod akkor egyszerűen leütöd a másikat (nem beszél, nem érvel tovább).

    Erre én is mondok egy viccet.

    Pista bácsit megkérdik a kocsmában hogy:
    – Pista bá mondja csak hogyan van az hogy maga akárkivel vitába keveredik azonnal üt?
    – Tudod gyermekem, én már idős ember vagyok, nekem már nincs időm a plusz körökre…

  30. 33:
    Nem vagy te letiltva.
    Arról meg nem tudok, hogy vitánk lenne.
    Ha a viccemet nem érted, akkor az nagy baj.

  31. 32: „év végéig elég lesz a két kerítés”

    Annyi is elég lenne, ha a németek, svédek stb. kijelentenék, hogy mostantól számítva egy migránst sem fogadnak be.
    Amíg van befogadó ország, addig jönnek, és ‘engedik’ őket jönni a tranzit országok.

  32. Mester ! Te öreg és bölcs vagy, mondd meg, mi a boldog élet titka ?
    – Ne vitatkozz ostoba emberekkel !
    -Nem hiszem, hogy ez lenne !
    -Igazad van !

  33. 34:

    Nehezen érteni magyar?

    „csak azt nem hogy mit akartál ezzel mondani”

    Ez a nagy baj.

  34. 13. Bazs: Reálisnak tűnő lehetőség, ugyanakkor ha egymás mellé tesszük információmorzsáinkat, akkor mégis másfele mutatnak az események. Nézzük sorra: Elkezdik felépíteni a második határkerítést, amiről mindenki tudja, hogy önmagában szintén képtelen megállítani egy több milliós migránsrohamot. Inkább látszatintézkedés. A határvadász alakulatok képzése is valamelyest döcögősen működik, egy komolyabb invázió megállítására alkalmatlan. Mindeközben készül egy igen szigorú fegyvertörvény, ami a kint lévő stukik 80 %-át visszaszolgáltatásra kényszeríti, ráadásul ez jó a hatalomnak, mert félnek a sajátjaitól, de jó lehet egy kívülről jövő átvonuló hullám vérmentesítésének biztosítására is. Aztán van nekünk a fórumtársak között egy bálintunk, akik hasznos információkkal látnak el, és ha adunk a szavára, hogy van terv a migránsok itteni elhelyezésére is, ami mellé tesszük a rengeteg új stadionunk meglétét, akkor mindezen események a lőparancs kiadása ellenvéleményeként tüntethető fel.

  35. 39.
    Ennyire azért nem lehet kifacsarni a valóságot.
    Azt állítani, hogy Magyarország egy oldalon áll a nyugati liberális, bevándorláspárti országokkal, az őrültség.
    A magyar politika bevállalt mindent, amit a jelen politikai felállás mellett megtehetett a folyamat fékezésére, még annál is többet, mint a velünk közös platformon álló közép-kelet európai országok. Amitől aztán ki is vagyunk téve a nyugat dühödt támadásainak.
    Én meg úgy látom, hogy a kormány jó arányérzékkel mindig egy lépéssel tovább megy a migrációellenes lépésekkel, ahogy a nyugat kezdi átvenni a korábbi magyar hozzáállás egyes elemeit, úgy lép ő is egy lépéssel tovább. De mindig mi vagyunk azok, akik a legradikálisabb eszközt alkalmazzák Európán belül.
    Mindenesetre ha egyszer a nyugat is őszintén belátja a politikája elhibázottságát, azt nem mondhatja, hogy Magyarország nem tett meg mindent kezdettől fogva, hogy ne engedje Európát elárasztani migránsokkal.
    Ma a bejövő migránsok elenyésző töredéke az, amely a magyar határokon át jut be Európába. Ezen már nem segítene semmiféle tűzparancs, a migránsok zöme már most is elkerüli a magyar határt, ahogy akkor is elkerülné. Tűzparancs, vagy nem, könnyebb utakat keresnek, vagy lepattannak…

  36. 40. hubab: Eddig valóban így volt. Csak egy esetleges elkövetkezendő időszakot vázoltam. Egyszerű tipp. És mint jóslat, kifelejtetted a nagyságrendekkel nagyobb embertömeg összecsődíthetőségét. Olyan embertömegét, amely most Töröko-ban dekkol, akik lazán áttrappolnak hazánkon, és ha lezárják a német határt, akkor bizony itt rekednek, hiszen semmi jele annak, hogy Európa külső határait szándékoznának lezárni.

  37. 41: „akkor bizony itt rekednek”

    Szerintem ez a félelem a tőlünk ‘lejjebb’ levő országokban is megvan, nagyobb tömeg beindulása esetén mindenki védené a saját határát. Pláne, hogy kiszivárgott, hogy majdnem a németek is lezárták a határokat.

  38. 42. Observer: Így alakulnak ki a háborúk.

  39. 41. Gloucester

    Miért gondolod, hogy a lezárt német határon nem tudnak áttrappolni, ha a mi lezárt határunkon gond nélkül átmennek?

  40. A migránsokra és az országhatárokra is érvényes az elv, amit Tibor bá az Einstein-Bohr-medvés viccel érzékeltetett. Nem kell nekünk áthatolhatatlan határt csinálnunk, elég, ha sokkal macerásabb átkelni rajta, mint a szomszédainkén. Nem rajtunk keresztül fognak jönni. Hozzánk meg amúgy se igen jönnek, nem vagyunk célország.

  41. 45.
    Ez pontosan így van. Ezért nem tartom feleslegesnek a határvédelem megerősítését.
    Habár abban is biztos vagyok, hogy a kormány magabiztos kommunikációja mögött a valóság nem lehet olyan egyértelmű.
    A kormány nyilván azt sugallja, hogy a magyar határon nem lehet átjutni, és aki mégis átjut, azt is elkapjuk, és visszatoloncoljuk.
    Csak akkor azt nem értem, hogy az osztrákok miért ellenőrzik olyan veszetten a magyar határátkelőket? Nyilván vannak olyanok is bőven, akiknek igenis sikerül bejutni Magyarországra, és próbálkoznak továbbjutni nyugat felé, még ha ezt a hatóságok el is hallgatják.
    Sőt, vagyok olyan rosszhiszemű, hogy feltételezem, hogy a magyar hatóságok korán sem fordítanak akkora gondot ennek megakadályozására, mint a déli határok védelmére, praktikusan minden útbaeső ország ezt csinálja…
    És a sikeres átjutók küldenek infót a hátul maradottaknak, ami azokat is ösztönzi a próbálkozásra.

  42. Jó az nekünk, ha ezt sugallja a kormány, az is jó, hogy a külföldi sajtó elmondja minden rasszista és durva erőszaktevőnek a határőreinket, meg az is jó hogy az EU-nak nem sikerült felzárkóztatni bennünket. Persze nem is ez volt a cél, de most jól ráfaragtak, mert azt hitték, hogy a vendégeik könnyedén átjutnak hozzánk és megelégszenek azzal a szegénységgel, ami nálunk van.

    Így aztán nem vagyunk célország, valóban, de az sem volt egy kellemes kaland, amikor mint egy bivalycsorda trappoltak át rajtunk.

    Már jó kis propaganda videót is csináltak a határőrök.

    https://www.youtube.com/results?search_query=Magyarorsz%C3%A1g+Eur%C3%B3pa+v%C3%A9delmez%C5%91je+-+Hungary+is+defender+of+Europe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük