(1990) Orbán Gábor kontra Vona Viktor

Tibor bá’ online

 

k001Eddig úgy tudtam, hogy az országban kizárólag Orbán Viktor tud igazán politizálni, ami megmutatkozott a vereség utáni talpon maradásban és a kétszeres kétharmadban. Most viszonyt kiderül, hogy Vona Gábor se piskóta.

Vona meglepetésszerűen sarokba szorította Orbánt azzal, hogy csak a betelepedési kötvénykibocsátás beszüntetéséért hajlandó csatlakozni az alaptörvény módosításához. Bingó – főnyeremény. A népnek egyáltalán nem tetszett, hogy nagy pénzekért, nyelvtudás és megfelelő ősök nélkül sárgák-feketék betelepedhetnek az országba. Különösen a „nagy pénzért” volt fájdalmas, amikor millióknak van mindennapi kenyér gondja. És azt is sokan kitotózták, hogy a kötvények eladásából hatalmas haszon folyik be a kormánypárti politikusok zsebébe, amit 5 évvel később a költségvetésből kell majd visszafizetni a betelepedetteknek.

Orbán kutyaszorítóban van, amit igen gyorsan észrevett, mert azonnal közölték, hogy már elég régen gondolkoznak a betelepedési séma beszüntetéséről. Most fog kiderülni, hogy mennyit ér nekik a politikai öngól kivédése.

De, ha úgy dönt Orbán, hogy nem tömi tovább Rogán Antal zsebét, a baj még nem hárult el, mert mindenki arról fog beszélni, hogy Vona Viktor legyőzte Orbán Gábort.

Ehhez viszont a miniszterelnök nincs hozzászokva. Várjuk ki, mekkorát robban a bomba, mert fog, az biztos.

Van egy észszerű sejtésem. Polt Péternek hamarosan eszébe fog jutni, hogy Vona Gábor fején van egy hatalmas vaj, és kérni fogja a parlamenttől Vona Gábor mentelmi jogának a függesztését, hogy beindulhasson az évekig elhúzódó letartoztatás/kihallgatás mutatványa. Ha ez nem következik be, akkor Orbán rájött, hogy ez a Jobbik tábor szélesedéséhez vezethet. Legfőbb ideje, hogy Orbánnak is legyenek álmatlan éjszakái.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

55 gondolat erről: „(1990) Orbán Gábor kontra Vona Viktor

  1. Kíváncsi vagyok, lesz-e ennek ekkora hordereje.
    Én nem éreztem benne ekkora potenciált, kis apró részletkérdésnek tűnt.
    Az biztos, hogy a kormánypártok mai túlerejét az ellenzéki pártok csak trükközésekkel tudják kicsit ellensúlyozni, amiből korlátozott politikai hasznokat tudnak nyerni, inkább a látszat szintjén.
    Ilyen volt a baloldal kampánya a szavazás előtt a bojkottálásról, hiszen nyilvánvaló volt számukra, hogy a szavazók nagy része, ha elmegy szavazni, akkor nemmel szavaz.
    Ezért a veszett fejsze nyele volt az a látszat nyereség, hogy azt mondhatták, hogy a választás sikertelen volt, és az lakosság nagyobbik része nem támogatta a kormány szándékát. Ezzel elérték, hogy a részvétel nem érte el a meghatározott minimumot, ez sem biztos, hogy ehhez kellett az ő ellenkampányuk, de most rá lehet fogni, hogy ők győztek, hiszen a szavazók többsége rájuk hallgatott.
    A jobbik is most tud egy kicsit kellemetlenkedni, majd meglátjuk mennyire fontos a fidesznek ez a forrás, vagy lemond róla, és utólag a propaganda elbagatelizálja a témát, mint apró súrlódást, hogy csökkentse a presztízs veszteséget.
    Ha viszont erősen védik az állásaikat, és mégsem sikerül, az már kellemetlenebb lehet.
    Kíváncsi leszek, hogy jól láttad-e meg azt a hajszálrepedést, amely aztán szakadékká növekedhet…

  2. Ha Vonát kivonnák is a forgalomból, helyére léphetne Toroczkai László.
    Itt él a környékünkön, Ásotthalom polgármestere.Megszervezte a határvédelmet és mellette felvirágoztatta a települést.Magatartása eddig
    példamutató.Tisztességes, hiteles ember.

  3. Én úgy tudom, Orbán múlt héten már aláírta Brüsszelben a kvótát, tehát belement a betelepítésbe. Most már csak valahogy el kellett volna magyarázni a népnek. Ekkor az Úr küldte Vonát, aki miatt meg fog hiúsulni az alkotmánymódosítás, tehát végső soron Vona és a jobbik lesz a hibás a betelepítések miatt.

  4. Szerintem nem akkora kelepce ez Viktornak, mint amennyire mi szeretnénk látni. Ha mégis össze tud szedni valahogy 2 képviselőt (a szocik amúgy se tudják mire nyomkodják a gombot – na jó a többiek se nagyon) akkor óriási siker. Ha netán a Jobbikból szavaz ki valaki akkor meg Vonának blama. Ha meg nem lesz megszavazva, akkor lehet a Jobbikot hazaárulózni, hogy lám lám a belpolitikai érdekei fontosabbak mint a haza. Úgyhogy nagy meglepetésre nem számítok. Vonának meg muszáj volt már lépni valamit, mert kezdett eléggé ellaposodni a politikájuk, hiszen a Fidesz okosan kiénekelte a szájukból a sajtot. Összegezve szerintem ez csak néhány a politikát követő embernek érdekes. Azzal viszont maximálisan egyetértek, hogy ez Vonán meg lesz torolva, ismerve ugye az eddigi Fideszes gyakorlatot.

  5. Érdekes, hogy az index pont ellenkező előjellel értékeli ezt a történetet Vonára nézve. Nem csoda, az ő fő törekvésük, hogy Vonát, Orbán lehúzzák, ha a fene fenét eszik is.

  6. Vona pártjának az volt a vonzereje, hogy a Fideszhez képest radikálisabb volt. Most, hogy Simicska felkarolta a pártot aminek az volt az ára, hogy meg kellett szabadulni a radikális szárnytól (Novák Előd), szóval most mitől lesz jobb mint a Fidesz? Talán értelmesebb emberek gyülekezete? Netán a Jobbik szekértolói nem akarnak majd meggazdagodni? Brüsszellel szemben keményebb ellenállást fog tanúsítani Vona?

    Akárhogy is szidja a mainstream mmédia a jelenlegi kormányt, lássuk be vannak érdemei is szép számmal. Persze, telik a pályázati pénzekből, de azokat a pályázatokat meg is kellett nyerni. Vajon a bal-lib kormányok alatt hova tűnt az a rengeteg hitel-pénz? Az ország szürkeségbe burkolózott. A stadionokról már amikor épültek is, az volt a véleményünk, hogy talán nem csak az esetleges olimpia miatt épülnek.Lehet, hogy migráns megőrző helyek lesznek? Budapest ez alatt a hét év alatt Európa egyik legszebb városa lett különböző külföldi közvélemény kutatási adatok alapján.
    Ha pedig lopásokról, pénz lenyúlásokról beszélünk, inkább EU-s pénz, mint hitel-pénz vándoroljon magánzsebekbe. Jobb és baloldali szavazók mind egy erkölcsös, igazságos országban szeretnének élni. Vajon az EU-s pályázatok megnyerésénél is van visszaosztás? Lehet, már ott kezdődik a korrupció?
    Esetleg garancia van arra, hogy a Jobbik tényleg jobb lesz? Ki mekkora tétet merne erre tenni?

  7. 1: Látszólag nincs hordereje, mert nem beszél róla senki.
    Azonban mégiscsak zseniális a húzás, mert egyszerre beszélünk korrupcióról + migránsokról, és most a Fidesznek egy olyan dolgot kell (nem kell, de mégis teszi) megvédenie, ami új infó a történetben.
    Egyszerű a kérdés: Vonulgatni nem lehet az országon, de eladni azt szabad?

    4: Mindent rá lehet húzni az ellenzékre, és meg is fogják tenni, de ha 6 évig volt kétharmad, akkor elég gáz, hogy még mindig az ellenzék a hibás mindenért.
    Amúgy meg jó az árukapcsolás szerintem. Ezerrel harsogta a média a terrorizmusveszélyt. És a helyzet mégiscsak az lesz, hogyha átmegy az alaptörvény, de a letelepedési kötvény megmarad, hogy levonhatjuk a tanulságot, hogy ingyen nem lehet terroristákat beengedni, de ha kifizetnek 25 milliót Rogánékon keresztül akkor azért már kibírjuk, hogyha idejönnek.

    6: Kezdjük ott, hogy a mainstream média szinte full jobboldali. Origo, TV2, királyi tévék / rádiók + a kereskedelmi is…
    De nem is az érdemekről van szó, hanem hogy a betelepedésből lehet-e üzletet csinálni vagy nem.

  8. 4: Mindent rá lehet húzni az ellenzékre, és meg is fogják tenni, de ha 6 évig volt kétharmad, akkor elég gáz, hogy még mindig az ellenzék a hibás mindenért.
    Amúgy meg jó az árukapcsolás szerintem. Ezerrel harsogta a média a terrorizmusveszélyt. És a helyzet mégiscsak az lesz, hogyha átmegy az alaptörvény, de a letelepedési kötvény megmarad, hogy levonhatjuk a tanulságot, hogy ingyen nem lehet terroristákat beengedni, de ha kifizetnek 25 milliót Rogánékon keresztül akkor azért már kibírjuk, hogyha idejönnek.

    6: Kezdjük ott, hogy a mainstream média szinte full jobboldali. Origo, TV2, királyi tévék / rádiók + a kereskedelmi is…
    De nem is az érdemekről van szó, hanem hogy a betelepedésből lehet-e üzletet csinálni vagy nem.

  9. 4, SilverSoul:

    Hasonlóan gondolom, ahogy te. Az átszavazó képviselőket majd „megoldja” a fidesz valahogy.
    Vona meg tényleg kénytelen elhatárolódni a fidesztől, így aztán – a média felé – megjátssza, hogy pápább a pápánál.

  10. Most legalább világos lesz, hogy Vonának fontosabb, hogy bevigyen egy látványos, de nem annyira veszélyes jobbhorgot Orbánnak, mint hogy megakadályozza a kényszerbetelepítéseket.

    A kötvényeseket megpiszkálhatta volna külön is, mert valóban ciki üzleti koncepció, és szerezhetett volna értékes pontokat vele, de hogy most beáldozza a kvótákat egy ócska zsarolás miatt, szerintem sok szavazójába fog kerülni a Jobbiknak.

    Végülis Vona maga mondta, hogy hazaáruló, aki nem szavazza meg az alkotmánymódosítást.

    Nagyon kilóg a lóláb, hogy „leszóltak” Vonának, és ezzel elveszti hitelességét.

  11. 7. Keltafan

    „De nem is az érdemekről van szó, hanem hogy a betelepedésből lehet-e üzletet csinálni vagy nem.”

    Ez már így megy vagy száz éve a világ nagy részén. Aki ki tudja fizetni, és elfogadja a feltételeket, az szinte bárhol letelepedhet.

    Nyilván aki fizet, az leellenőrizhető, és egészen más kategória, mint aki a határon mondja, hogy Alinak hívják és 1999 január elsején született.
    Végülis minden túrista potenciális veszély, de azért nem zárjuk le előttük is a határokat.
    A terrorista meg nem fog letelepedési kötvényt venni, hanem bejön egy hamis útlevéllel.
    Szóval elég erőltetett összemosni a két dolgot.

  12. 11.
    „Nyilván aki fizet, az leellenőrizhető, és egészen más kategória, mint aki a határon mondja, hogy Alinak hívják”

    Attila (PV), aki fizetni fog, azok mi leszünk.
    Aki letelepedési államkötvényt vásárol, az nem fizet, hanem kamatra befekteti a pénzét, amit néhány év múlva az állam visszafizet.
    A közvetítői díj (ezt nyúlják le a magánközvetítők) nagyjából a teljes összeg negyede, és az államnak ezt az összeget is vissza kell fizetnie a befektetőnek.
    Összességében, a letelepedési kötvény egy irreálisan magas kamatszintű kölcsön az államnak, amivel csak az állam és az adófizetők (vagyis mi) járunk rosszul.

    10 „Nagyon kilóg a lóláb, hogy “leszóltak” Vonának, és ezzel elveszti hitelességét.”

    Elég régóta lehet sejteni, hogy Vona is az ötödik hadoszlop tagja, és teljesen új irányba viszi el a jobbikot.

  13. „Politikusnak” akar látszani. Így lett egy a sok közül. Eddig nagy mellénnyel az szajkózta, hogy minek a népszavazás, fölösleges pénzkidobás, hiszen ott vannak ők, bármikor megszavazzák. Akkor szó nem volt arról, hogy igen, de…Az ilyen ember számomra szava-hihetetlen, hiszen nem lehet számítani rá.
    Persze, hülyítés megy, mint mindig. Annak idején, 90 körül egy összeröffenésen hangosítottam, amikor hallottam két Szdsz-es beszélgetését, az egyik a Dornbach volt, akit korábbról ismertem, a másikra már nem emlékszem. A másik mesélte neki, hogy hogyan paliztak be valakit és szereztek meg valamit. Erre a válasza az volt, hogy „ügyes”. Ez azért volt meglepő számomra, mert úgy ismertem, mint egy becsületes embert. Vagy abban a közegben ez volt az elvárt viselkedés?
    Akkor még az Szdsz volt a nagy rendszerváltó, akik nem olyanok, mint a régiek. Azóta ezt már többen megjátszották.
    Persze, ez politika, mondják ilyenkor. De hogyan bíznám rá a képviseletemet egy olyan emberre, akivel a magánéletben szóba sem állnék?

  14. 13: „Erre a válasza az volt, hogy “ügyes”.”

    Nem kell ebből messzemenő következtetéseket levonni. Sok olyan helyzet van, hogy az ember nem akar konfrontálódni, főleg olyanokkal, akikkel egy csapatban játszik, vagy közeli ismerőse, rokona.
    Más kérdés, hogy ez morálisan helyes-e, vagy sem.

    12: „aki fizetni fog, azok mi leszünk.” Ha valaki ebből sem érti a lényeget, az menthetetlen. 🙂

  15. 12: Már mért kéne a közvetítői díjaz az államnak visszafizetnie? Teljesen abszurd feltevés.

  16. 15.
    Köszönöm a kiegészítést, rosszul írtam. A közvetítői díj csupán kikerüli az államkasszát. (Csak azt nem tudom, hogy ezért a pénzért pontosan mit tesz a közvetítő.)

  17. 16: Simicska kiesett, valami alternatív módszer kellett találni a pártfinanszírozásra. Nem a legszerencsésebb ötlet szerintem se, de legalább friss valuta jön az országba.

    Én egyébként a helyükben simán azt mondtam volna, hogy a letelepedést meg kell vásárolni, és kész.

  18. 17:
    Sokan azt hiszik, hogy 300.000 €-ért kapnak letelepedést. TÉVEDÉS. 300.000 €-t kölcsön adnak a magyar államnak, amit 5 év után vissza kell fizetni + kamat. Ráadásul az, aki beszervezi a kölcsönt, ezért jutalékot kap, amit szintén a magyar állam fizet: http://alfahir.hu/letelepedesi_kotveny_milliardokat_keresnek_megsem_ellenorzi_oket_senki Ez egy óriási üzlet (eddig 100 milliárd Ft.) Rogán Antalnak, amit az adófizetők zsebéből nyúlt le.

  19. 18. Tibor bá’

    Mé’ ? Az IMF kölcsönöket nem az adófizetők zsebéből kellett visszafizetni?

    Amikor hazaküldtük az IMF-et, kellett egy (több) alternatíva.
    Akkor előnyösebb volt, mert legalább nem szóltak bele a pénz felhasználásába, mint az IMF.
    És ne gondoljuk, hogy az IMF nem honorálta „segítőinek” a hatalmas kölcsönök felvételét… Az is ugyanonnan lett visszafizetve.

    Persze… Nyilván lehet kötözködni, hogy akkor Rogán Tóni milyen méllyen nyúl bele, akinek van informácoója, az persze megoszthatná, de összekötni a kötelező kvótával, hogy ha Rogán Tónitól nem veszik el mézesbödönt, akkor inkább jöjjenek a migránsok, valahogy nem tűnik teljesen kósernek…

    Bár… Érdekes, Most Orbánnak jó aduja van Brüsszelben, hogy széljobb Jobbik támogatja a kötelező kvótát… Azt meg ugye nem hagyhatja, hogy az etnikai kissebségeket meg a rasszistákat egy ketrecbe zárja…

  20. 6. „Ha pedig lopásokról, pénzlenyúlásokról beszélünk, inkább EU-s pénz, mint hitel-pénz vándoroljon magánzsebekbe.” Kapisgálsz valamit.Amit az Orbán rezsimen kérnek számon, az van nyugaton is, csak ott már konszolidálták az ilyesfajta lobbi-pénzt. Az olasz, német rezsimeknek évtizedes gyakorlatuk van ebben, nyilván „Jupiternek szabad”. Nem változnának a viszonyok, ha vonáék kerülnének hatalomra. Lehet, vannak aik beszopták azt, hogy lehet más a politika, vagy hogy a politikus = népképviselő, de azok azt is elhiszik, hogy a medvesajt medvéből készült 🙂

  21. 18: Én ebben a cikkben azt olvastam, hogy a jutalékot a szervező kapja, de azt nem írja, hogy az állam fizetné. Elég valószínűtlen is, hogy az állam fizesse. Az állam egyszerűen csak nem keres ezen az üzleten. Annyi haszna van belőle, hogy az államadósság egy része öt évre finanszírozva van.

    Persze jobb lenne, ha mondjuk negatív kamatra adná az állam ezt a kötvényt, és még keresne is rajta, de ez nem arra lett kitalálva, hogy az állam keressen, hanem hogy a párt és holdudvara pénzhez jusson.

    Ahogy én nézem amúgy leginkább oroszok és kínaiak használják ki.

  22. 22. Mvm9

    Köszi, ez legalább világos, és tisztázza a találgatások, sejtések, sugallatok bizonyos részét.

  23. 22 & 23:
    Ez csak a látszat. Valójában a magyar Állam a betelepedési kötvényre (átlagosan) 5 % kamatot fizet, miközben a piacon lehet kapni kölcsönt 2 %-ra. A letelepedő tehát a teljes futamidő alatt 15 % kamattal kap többet, mint a piacon. Ez 45.000 €-t jelent. A betelepedő tehát nullszaldós. A Magyar Állam veszít 45.000 €-t. A Rogán és bandája pedig nyer 45.000 €-t. Ez a valódi történet.

  24. Akkor ha jól értem, a letelepedési kötvény arról szól, hogy ezek az emberek hajlandók kölcsönt adni a kormánynak, majd x év elteltével a pénzüket kamatostul visszakapják, de bónuszként nyernek egy fullextrás EU belépőt, lényegében tök ingyen. A Tónihoz kötődő társaság meg lenyúlja a jutalékot. Na, ez tényleg ügyes.
    Már csak azt nem értem, mi ebben a jó üzlet – nekünk – pedig kell hogy legyen valami, mert OV megmondta. 🙂

    19: „IMF kölcsönöket” Nálad elakadt a lemez? 🙂

    Ezen már réges-rég túl vagyunk. Szeretett vezéred vett rajta MOL részvényt jó drágán, aztán most mindenki boldog.

  25. Attila!
    Az még helyénvaló is lenne, hogy az IMF-et nem engedik testközelbe!
    De abban tévedsz, ha ez az országért történt, mert az IMF hitel kamata alacsonyabb lett volna az akkori piacinál. Az igaz, hogy cserébe belenéztek volna az államháztartási költségekbe, költségvetésbe.
    És ez fájt volna nagyon, mert akkor látszik a cinkelt kártya, meg nem lehet „észrevétlen” lopni úgy, mint ahogy az manapság zavartalanul tehetik!!!!!!!!!!!!!4

  26. 25:
    Az én számításaim szerint a 60.000 € belépési költségből 15.000 €-t a belépő perkál le, 45.000 €-t az állam veszít. A banda pedig nyer 60.000 €-t jelentéktelen mennyiségű munkával.

  27. 24: Na az, hogy a piacinál nagyobb kamatot adnak az államkötvényre, tényleg szürreális. Ha 0 vagy negatív kamatot adnának, akkor is fogyna, hiszen ott a letelepedés, mint plusz haszon.

  28. Ja és Attila!
    A jobbik mikor támogatja a kvótát, mert az én tv-men ilyen nem jött le. Biztosan a készülékemmel van a hiba. Ez az ADU hiányzik a pakliból!
    Amit viktor mond, azt meg ki hiszi el? Az meg is érdemli!
    Még a végén megéljük, hogy az unió a széljobbot támogatja, mert együtt tud működni vele, míg a naranccsal nem?

  29. „piacinál nagyobb kamatot adnak az államkötvényre”
    ebben az a szűrreális, hogy a fejlettebb államok pénzért engedik be a betelepülni vágyókat, vagy a munkavégzésükért; mindaddig meg nekűnk ez 45.000 ejróba kerül.

  30. 6. indiánlány:”jelenlegi kormányt, lássuk be vannak érdemei is szép számmal”
    ha fel teccene tudni esetleg néhányat sorolni nagy erőlködve, megköszönném.
    Persze ha nem cinkelt és ismert a fonákját is.

    Igen a pályázatokat meg is kellett nyerni! Tessék már elolvasni a nyerőket. Mert hát ugye érdemeik szerint.

    Az EUs pénz pedig nem eus, hanem jórészt magyar adófizetői, mert teccik-nemteccik minden clubnak van tagsági díja is, meg kötelező clubszabályzat.

  31. 24.
    A letelepedési kötvényekre min. 2% hozamot garantáltak, de közben pédául a hasonló (5 éves) futamidejó EUR kötvények hozama 4%-ról 1.5%-ra csökkent (1 év alatt). A hibát ott követték el, hogy nem igazították a letelepedési kötvény hozamát ehhez a sokkal alacsonyabb szinthez.

    27. „A banda pedig nyer 60.000 €-t jelentéktelen mennyiségű munkával.”

    Nem csak munkával lehet pénzhez jutni, ez a pénzcsinálás művészete. Ugyanezt csinálja a FED, amikor fedezetlen pénzt ad kölcsön kamatra az amerikai államnak.
    Ugyanakkor, ha ez köztudomású, és az állam polgárai mégsem tesznek semmit, akkor megérdemlik azt az államot, ami a vérüket szívja.

  32. 32:
    Én, mint állampolgár, szeretnék tenni valamit a vérszívás ellen. Mit javasolsz? 😀

  33. 33.
    Nem nyilatkozom, nem szeretnék váratlan látogatókat.

  34. 33. Van egy szlogen: kiszervezett társadalom; bár a technikai részleteket én sem ismerem. Van kedved elmélkedni rajta?

  35. 33, Tibor bá’

    Szerintem a képlet egyszerű.

    Vagy eltartjuk a saját, kisstílű vérszívóinkat, vagy visszaengedjük a ballibet, akik megint a profiknak csinálnak játszóteret az országból.

    Most mindenki fel van háborodva, mert látszik az „amatőr” próbálkozás, hogy kialakuljon egy magyar tőkésosztály…
    Ezt hívják lopásnak meg mutyinak.
    De akkor, amikor százmilliárdjával pumpálták kifelá a pénzt a nyugati vállalatok, akkor azon nem látszott annyira, hogy még brutálisabb rablás, mert sokkal elegánsabban csinálták. Például a „nekünk” juttatott EU-s milliárdokból külföldi cégeket kellett megbízni olyan infrastruktúrák építésével, ami jóformán csak az EU-nak jó.

    Szóval a helyzet az hogy a választás az, hogy a helyi magyar elit szívja a véredet, vagy a nyugati.

    Én a helyit választanám. Legalább a pénz egy része az országban marad, és nekik inkább érdeke a pörgő gazdaság, mint a külföldinek, akinek inkább az abszolút kiszolgáltatottság az érdeke.

    Én úgy gondolom, hogy a Fideszt nem megbuktatni kellene, hanem nyomással rákényszeríteni, hogy erősebben képviselje a nép érdekeit.

    Az alternatívák sajnos nem túl vonzók.
    A ballib instant gyarmati függésbe döntené az országot, a Jobbik, ami valóban karakán, és számomra tényleg szimpatikus (volt a cukiság, meg a zsarolás előtt) azonnali blokádot jelentene az ország számára.

  36. 37:
    Sikerült önmagad felüolmúlása. 😀

  37. Aki „vak”, az abból választ amit lát, az okos megteremti magának azt, amit szeretne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

  38. Ugyamma…!!!!
    ..lesz harom megvett szavazat(barhonnan), oszt jonapot.B-) :@ .
    (Van meg mas G@….is kishazankban……)

  39. 39. Dávid, ott a pont!

    Egyik párt sem alkalmas a vezetésre, és tartok tőle nem is lesz, mert nem a hitük miatt akar egyik se vezetni, hanem a gázsiért és lopási lehetőségért.
    Persze nem baj, ha az illető előnyökhöz is jut, de valamit tegyen is le az asztalra, hogy jobb legyen az országnak.

    Egyébként a változásnak két módja van.
    A gyors a véres forradalom, ahol lecserélhető a mostani elit. Ez elég kockázatos, mert nem lehet tudni, hogy ki kerül ki győztesnek.
    A lassú a rendszerbe való beépülés, és hosszú évek alatt a kormányzás átvétele és reménykedés, hogy nem állnak be ők is a sorba.

    Amíg az átlagemberek nem tanulják meg tisztelni és megbecsülni magukat, az országukat, a családjukat és ismerőseiket, addig nem lesz tartós változás.

  40. 37, „Most mindenki fel van háborodva, mert látszik az “amatőr” próbálkozás, hogy kialakuljon egy magyar tőkésosztály…
    Ezt hívják lopásnak meg mutyinak.”

    Attila! Ezt most komolyan hiszed, vagy csak minket hülyítesz?
    Ezekből soha a büdös életben nem lesz tőkésosztály, egyszerűen azért mert hülyék hozzá!!!
    Csak ahhoz értenek, hogy a seggére verjenek a pénznek, a kevésbé hülyék meg kiviszik az országból.

  41. 42: Attila egy álomvilágban él – persze úgy könnyű, hogy nem itthon szív nap, mint nap. 😉
    /Annyira utálja a komcsikat, hogy a jobboldalnak mindent elnéz./

  42. 43.
    A legtöbb értelmes ember tudatlan és álomvilágban él, mégha nem is hiszi el magáról. Cáfolj meg, ha tudsz 🙂

    Kezdjük például azzal, hogy a jó ízlésen kívül mi a különbség a jobboldal meg a komcsik között.

  43. 44: „mi a különbség”

    Jobboldal – az a klasszikus – az érezhetően van, komcsik meg nincsenek (talán soha nem is voltak). Ez elég nagy különbség. 🙂

    „legtöbb értelmes ember tudatlan és álomvilágban él”

    Ha már az értelmes emberek is tudatlanok, vajon milyen a többi?
    Az álomvilág talán még stimmelhet is, olyan értelemben, hogy az értelmesebbek – általában – jobban is élnek, mint az átlag, nem kell szembesülniük a nyomorgók valóságával.

  44. „Az alternatívák sajnos nem túl vonzók.”
    „Aki “vak”, az abból választ amit lát, az okos megteremti magának …”
    Persze, hogy nem vonzóak, mert csak a bekötött szemű gondolja azt, lehetősége van a változtatásra. Legfeljebb otthon, baráti körben. Amint veszélyes méretűvé kezdene válni, szétrobbantják. A módszerek a videóban hallhatók. Azóta sem változtak.
    Csak két példa: az egyik a Magyarok Szövetsége. Rögtön úgy indult, hogy pártsemleges, aki a nemzetért tenni akar, jöhet, mindegy melyik „oldalon” áll, csak tegyen valamit. A teljes elhallgatás ellenére hatalmas tömeg volt az évi gyűléseken (MOGY). Szétrobbantották, ellehetetlenítették, rögtön párhuzamos szervezeteket hoztak létre, támogattak (Kurultaj, Civil Összefogás Fórum). A másik a Magyar Gárda. Itt sem számíthattak ellentételezésre a csatlakozók, hanem csak lejáratásra, megfélemlítésre.
    Persze nem adták fel, kis méretben, ami rövid távon veszélytelen, működhetnek. Lett Baranta Szövetség, ami önvédelmi nevelés, sportnak álcázva, a Gárdából Polgárőrségnek nevezett önvédelem.
    Mert igény van rá, lelkes emberek is, akik hajlandók az idejüket áldozni, anyagilag is támogatni (mindezt áttételesen csak magukért, inkább a közösségért.)
    A rendszer viszont úgy épül fel, hogy gyakorlatilag lehetetlen változtatni.

    https://www.youtube.com/watch?v=KqXcOjCZQdA
    1:32-től Vukics Ferenc / Bern 1. rész / előadás
    „Ha valaki az ő általuk felépített rendszerben akar elindulni, az testi, lelki és szellemi halálra van ítélve.”

  45. 45.

    „komcsik meg nincsenek (talán soha nem is voltak)”

    Akkor például Rosenfeld (Rákosi) Mátyás, Lőwy Hermann (Farkas Mihály), Gerő (Singer) Ernő, vagy a nagy (Groß) Imre nevű bajkeverők csak kitalált személyek – szerinted nem is létezett a Kommunista Párt, aminek a tagjai voltak, ugyebár. 🙂

  46. 47: Ezek itt jobbára zsidók, azt tudjuk. Hogy valóban kommunisták lettek volna? A tetteik nem ezt igazolták.

  47. 48.
    „Hogy valóban kommunisták lettek volna? A tetteik nem ezt igazolták.”

    Ugye most nem jössz a foximaxi szöveggel a társadalmi egyenlőségről, meg arról, hogy ‘mindenkinek szükségletei és érdemei szerint kell részesülnie a társadalmi javakból’ 🙂 Egy párthű kommunistának vajon milyen tettei voltak, hogy szerinted valóban kommunista lehessen?

    Máskülönben, a magukat jobboldalinak definiáló pártok tetteikben is azok? (Amit tesznek, nem amit mondanak.)

  48. 41,46.
    Igen mindenki „tehetsége „szerint próbáljon egy élhetőbb jövőhöz hozzátenni.
    Nagyon spk zsákutca volt-van, azokból ki kell lépni.

    A MOGY-on valakinek volt egy értelmes sugallata: ” a kiszervezett társadalom”, mások kiegészítették az alulról szerveződővel!

    Kinek mi a meglátása ebben?

  49. dávid, a kiszervezés nekem azt jelenti, hogy egy munkát nem mi csinálunk meg, hanem megbízunk egy külső céget pénzért. A társadalom esetében vajon mit jelent? Nem az állam végzi a társadalommal kapcsolatos feladatait, hanem kiszervezi profitorientált cégeknek? Ez nyilván csak annak jó, aki a profitot zsebre teszi, talán nem is erre gondolsz, de erről a szóról ez jut eszembe.

  50. 51: Nem néztem utána, de én úgy érzem, hogy a „kiszervezett társadalom” ebben az esetben azt jelenti, hogy az állam funkcióiból egyre többet és egyre alacsonyabb szinten vesznek át az állampolgárok. Pl. egy útlevelet kiadhat egy helyi jegyző, és nem kell hozzá egy csilli-villi hivatal BP-en, vagy az oktatást a lehető legalacsonyabb (pl. megyei) szinten szervezik és nem KLIKK-esedve, stb. Tehát amit lehet, a legalacsonyabb szinten (mármint nem minőségre 🙂 ) oldanak meg az állampolgárok.

  51. 51-52

    konkrétumok nélkül:
    Nekem az jut eszembe, hogy mit és honnan szervezzük ki.
    A miért evidens, mert elégedetlenek vagyunk a jelenlegivel.

    Szerintem ez már valami:”egyre többet és egyre alacsonyabb szinten vesznek át az állampolgárok”

    De azért nem építünk újat, mást, hanem a régi mellet, alatt, mert könnyebb egy háborút kirobbantani, mint azt sikeresen megvívni!

  52. 53: Dávid, ha már behozol egy ismeretlen fogalmat, és nem vagy képes tisztességesen megmagyarázni, hogy mit jelent, legalább küldj valami összeszedett hivatkozást, ahol utána lehet nézni!

  53. 54.
    Sajnálom, hogy ismeretlen a fogalom, de azt még jobban, hogy szinte mindenki előtt!
    Kevesen agyaltak ez idáig és nincs írásos dokumentációja!
    A MOGY újjászerveződésén erőlködők elmélkedtek vele, eredete a Szent Korona tanhoz-joghoz és a magyar ősiséghez, múltbeli szokásjoghoz kötődik.

    Kidolgozva még nincs,de Dr. Bene Gábornak is van kapcsolódóan elmélete.
    Amin gondolkozunk az jó, mert az emberi teremtő erő a gondolattal indul a megvalósodás útján! Úgyhogy mennél többen gondolkozzunk valamin, annál közelebb jutunk a megvalósulásához.

    Szóval a mai emberi társadalom minden szinten romlásban van és ezt mi ma élők saját bőrünkön tapasztaljuk. Nem csak magyar probléma, hanem globális benne a gazdaság-pénzügy-család-társadalom-környezet-egészség stb.
    Kezdve azzal, hogy elhazudott történelmünk, múltunk, nincs példaképünk, nincs meg a helyünk ebben a földi ökoszisztémában!

    A háttér- uralkodó hatalommal ugye reménytelen „ujjat húzni”, nem érdemes, de meg kell találni az élhető megoldást a jelen keretek között, pl. optimalizált adózás, élhető környezet, egészséges élelmiszer, természetközeli életmód……

    A sort Te is folytathatod, hogy a közös gondolkodásban együtt haladjunk.
    A részletekkel most nem untatlak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük