(1971) Idegengyűlölet

Tibor bá’ online

 

k001A liberális propaganda szerint, aki nem szívélyeskedik egy villogó szemű arabbal, az idegengyűlölő. Az igazság az, hogy az emberi természet alapvetően nem szereti az „idegent”. Ez egy ősi viszolygás, ami abból ered, hogy okosabb óvatoskodni az ismeretlennel szemben, mert nem lehet tudni, nem akar-e felzabálni.

Bizonyára te magad is tapasztaltad azt a jelenséget, amit így lehet leírni. Első látásra, első találkozáskor egy nőt (vagy férfit) nem tartunk túl vonzónak (az első látásra megszeretni, egy hülyeség, csak a mesében van). Aztán, amikor már kétszer-háromszor találkoztunk vele – mert mondjuk, egy új kollégáról van szó – akkor valahogy már nem tartjuk annyira antipatikusnak, egy idő után pedig még vonzó is lehet számunkra. Ez pontosan azért van, mert működik bennünk az idegenkedés. És lám, ezt még a nyelv is átvette, idegenkedés egy óvatosságra intő érzés. Idegenkedünk az idegentől, mert nem tudjuk mi várható tőle.

Ezt a teljesen normális viselkedést akarják most a liberális megmondó emberek ellenünk fordítani, „idegengyűlölő” stemplivel megbélyegzik azt, aki nem zárja szívébe a kapzsi mohóságot árasztó, tesztoszteron túltengésben szenvedő, fiatal arab férfit, ahogy azt az angolul beszélő, zsidó tinédzser, önkéntes leányok tették a Keleti pályaudvaron.

Pedig van magyar tapasztalat. Éva szerint a 70-es években több tucat fiatal arab férfi volt Kecskeméten tanulás céljából. Kik voltak ezek? Gazdag arab szülők gyermekei, akik nem voltak írástudatlan alja népe, feltűnően sok pénzzel. Ezek a diákok naphosszat az Aranyhomok szálloda bárjában, utcai teraszán tanyáztak és arrogánsan támadtak le minden olyan nőt, aki hatótávolságon belül merészkedett. Az Aranyhomok tulajdonképpen no go zónává vált, amit a kecskeméti nők kénytelenek voltak elkerülni. Hadd kérdezzem meg a liberális propaganda gépezetet, idegengyűlölő-e az a nő, aki nem kíván újra ilyen élményben részesülni?

És ez nem minden. A totális összeférhetetlenségre vall, hogy Éva bátyja szerint, akik egy osztályba járt magyar kollégistákkal, az itt „tanuló” arab férfiak egymás közötti vitáikat elég gyakran késeléssel intézték el. Ezekről a széles társadalom természetesen nem szerezhetett tudomást, mert a hírekben nem jelentek meg. A muszlimok dédelgetése akkor is, és ma is politikai kategória volt. A számlát természetesen a néppel fizettetik ki.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

25 gondolat erről: „(1971) Idegengyűlölet

  1. Volt régen egy budapesti lakásom, amit szüleim pénzéből vettünk. Egyszer édesanyám egy barátomnak felajánlotta, hogy nálam lakhat, amíg akar. Ő épp akkor adta el a lakását, és az átmeneti időszakban lakókocsiban tervezett lakni, pedig még kora tavasz volt. A srác beköltözött, végül kb. 5 hónapig ott lakott, magától eszébe sem jutott másik lakást keresni. Reggelente csendben voltam, hogy ne zavarjam az alvásban. Morcos volt, ha felébresztették. Rendszeresen főzött, így többször annyi mosatlan képződött, mint egyébként. A mosatlanokat sokáig gyűjtötte, mielőtt elmosta volna, nem tudta megérteni, hogy hozzám más barátaim is szoktak érkezni, és azelőtt rendet teszek, női látogatók előtt végképp. Többször annyi szőre gyűlt a zuhany lefolyójába, mint nekem, és persze neki nem tűnt fel. Körülötte rendszeresen eltörtek, tönkrementek dolgok, amit nem szándékosan csinált. A konyhai papírtörlőt irgalmatlan ütemben használta. Nem értette, hogy nekem miért van szükségem időnként arra, hogy egyedül lehessek a lakásomban. Volt még kismillió apróság, ami engem zavart, de ha szóba hoztam, valahogy úgy jött ki, hogy én vagyok a bunkó, hogy kicsinyeskedem. 3 hónap után szóba hoztam, hogy a rezsibe beszállhatna, amin kicsit megsértődött. Végül sikerült úgy elköltöznie, hogy nem vesztünk össze, de ehhez felhasználtam minden diplomáciai készségemet.

    Szerintem ő úgy vette, hogy nekem a szüleim a seggem alá tették a lakást, biztos kapok még pénzt tőlük, nekem nem is kerül semmibe, hogy ő ott lakik. Ez neki jár édesanyám felajánlása alapján. Tulajdonképpen még ő tesz szívességet nekem, hogy állandóan társaságot biztosít nekem. Egy magyar barátomról írtam, aki hasonló kultúrkörből érkezett, mint én, és alapvetően jót akar nekem. Egy átlag migránsról ez nem mondható el.

  2. Voks
    Egy népszavazásra

    Ne menj el szavazni, maradj inkább otthon,
    ha a fülbesúgók szavára hallgatsz,
    ha a lelkedért vívott háborús fronton
    foglyok végtelen menetében ballagsz.

    Nincs már itt nép, s te sem vagy hű fia többé:
    büszke egyedként sóvárgod az édent.
    Ravasz varázslók tették számodra köddé,
    s erénnyé mázolták benned a szégyent.

    Ne nézd az elporladt ősök ódon tettét,
    már rég egy lenne nélkülük a világ.
    Csak üres fogalmak – hiába szerették –
    Isten, Haza, Család: unt maradiság!

    Szavazz mégis, s harsogd világgá igened –
    ölelj kebledre hétmilliárd lelket.
    Ne bánd, ha majd magadnak leszel idegen,
    s egy ős-sóvárgás őrületbe kerget.

    Menj el szavazni, s tedd meddővé a voksod:
    gúnyold ki a kérdést, hogyha jólesik,
    de ha visszaüt, hát ne okold a sorsot –
    aki kockát vet, az időnként veszít.

    Várj! Talán mégse menj – van, ki könnyen téved:
    ha nem vigyázol, még megbotlik a tollad,
    míg igaz éned a közös múltba réved –
    s rajtad úszik el a liberális holnap.

    2016.09.29. Csorba Tibor

  3. A gát nélkül befogadók kedvenc példája, az emberek, Pirézekről alkotott negatív hozzáállásával példálózni.
    Látod, nem is ismered őket és feléjük már kirekesztő is vagy !

    Mondják ezt úgy, hogy nekik is vastag ajtó, biztonsági zárak, kerítés, riasztó védi otthonukat, nemhogy a Pirézek, de még az ismerősei, rokonai elől is.
    Előre feltételezik a velük egy kultúrkörben tartozókról is, hogy bánthatják őket, ezért kirekesztenek mindenkit.
    Ezért hamis, hazug, kirekesztéssel vádolni az őszintéket.
    Összekeverik szándékosan az óvatosságot a gyűlölettel. Mintha a kettő között nem lenne millió árnyalat. / közben ők is szorgalmazzák, hogy több embert képezzünk ki gyilkolásra és több gyilkoló gépet gyártsunk /

  4. Érdekes, hogy amúgy értelmes liberálisok ezeket az egészen egyszerű tényeket nem látják. Egy nagy +1, Tibor bá.

  5. 4. Ábel

    Én is sokat törtem a fejem, vajon ők hogyan képzelik el a szép jövőt ezen az úton, mert erről nem sok szó esik a szép szólamokon kívül.
    Lehet, hogy simán bevállalják a mostani és néhány további generáció szenvedéseit, áldozatait, hogy majd generációk múlva kialakuljon egy lecsillapodott, homogén és toleráns népesség, amely már véres konfliktusok után megtanulta a kompromisszumokat a közös élethez.
    Aki meg addig él, hát, az így járt…

  6. Legtöbbjük csak a pénzért csinálja, de tényleg létezik a hülyeségnek az a foka, ami már öngyilkosság.
    Itt van egy videó egy német csajról. Antifaszizmus, apenia dolorosa, frusztrált feminista idegbaj, tömény agyhalál.
    Úgy látszik, nemcsak a zsindex romlott bérfirkászai vannak a világon, sokan ezt tényleg bekajálják:

  7. Az lenne jó, ha lenne egy beszélgetős műsor, találomra kiválasztott migránsokkal,mégis hogy képzelik az elkövetkező 5-10-15 évet? Mit akarnak csinálni, hogy akarnak élni? Nagyon tanulságos lenne!

  8. 7. Réd

    Jó ötlet lenne, de én ugyanígy megfaggatnám a lelkes bevándorláspártiakat is, hogy ők mit gondolnak.
    Aztán a kettőt jól össze is lehetne vetni…

  9. Megmondom én nektek mit akarnak. Munka, tanulás nélkül, léhán élni mások hátán, követelőzni, kierőszakolni a gondtalan kényelmet. Mi mást? Hiszen ezért jöttek.

  10. 9. Tibor bá’

    Gondtalan kényelmet évezredek óta akarnak a népek, csoportok, emberek.

    Jól szervezett háttér és profi vezetők nélkül ekkora áradat nem indul el. Pedig voltak goroma háborúk minden korban, de népvándorlás csak ritkán.

  11. Ez a másik hang, tessék ezt is azonnal törölni.
    szektavezér úr !

    🙂

    Nem szeretném, ha Budapest lakossága összetételében növekedne a nem kaukázusiak, a nem keresztények, a nem Európában szocializálódottak, a nem magyar anyanyelvűek a más vallásúak részaránya.
    Az iszlámot nem kedvelem ennyi ,nem több, aki próbálkozik ezzel, ki fogja találni az okokat.
    Magyar vagyok, Európában tehát inkább kereszténység által dominált kultúrkörben szocializálódtam, magyar az anyanyelvem tök véletlenül fehér a bőröm. ( ez nem értékmérő)
    Olyan érthetetlen és olyan hatalmas bűn, hogy azt szeretném, ha Budapest és Magyarország, amennyire lehet ilyen is maradjon és azt a keveset ,amit lehet ezért tennem én is megteszem ?

  12. Nem szerencsés az óriási magabiztosság, ami a túllihegett beleélésen és csoport melldöngető önmeggyőzésén alapul.
    A szolidaritás tényleg nem szempont nekünk, akik állítólag kereszténységtől ihletett kultúrában nőttünk föl ?
    Tényleg komolyan vehető, hogy Bruxelesben csak idióta bürokraták vannak, itthon meg éles szemű látnokok ?
    Ha elfogy a migráns, ki lesz a következő közellenség ?
    TE SÖTÉTBEN BUJKÁLÓ RÉMHÍREKET TERJESZTŐ ELLENFORRADALMÁR RESZKESS !
    Visszatérhetünk e a hitleri árja fajelmélet puha változatához és biztos e, hogy nem megyünk egy picikét se tovább ?
    Hányszor kell még fejjel a falnak menni, hogy megértsük a nacionalizmus egy kártékony eszme ?

  13. 12 Radeberger

    És te hogyan értékeled azt a kultúrkört, amely meggyőződéssel hiszi, hogy saját kultúrája felsőbbrendű, mint a befogadó országé, és kinyilvánított vallási tétele szerint nem hajlandó elfogadni a befogadó ország jogrendjét, és kitűzött célja a saját kultúrájának a kiterjesztése az új élettérben, akik büntetik, halálosan fenyegetik azokat soraikból, akik az eleurópaisodás útjára lépnének, alkalmazkodnának a helyi törvényekhez és szokásokhoz?
    Miért nem lehet elvárni tőlük, hogy elfogadják a helyi törvényeket, állami kereteket?

  14. 12.

    Megértettük. Úgyhogy nem szeretnénk nacionalitástól túlfűtött, kirekesztő embereket(pl.nők és hitetlenek kérdésében) magunk körül, akik levágják a kezed ha ellopsz egy almát.
    Ha ez kirekesztés és nem önvédelem, akkor külön szótárunk van és soha nem fogunk közös nyelvet beszélni. A kirekesztés ma a hülyesegg -bocsánat- hülyeség címszóval van összemosva.
    Én jó ember vagyok és sokaknak segítettem már , nekem is sokszor segítettek már. De ez hülyeség, nem szimpátia.

    Az olyan eszmék amiknek meg ti hódoltok se visznek sehová.
    Egy fikarcnyival sem vagytok emberségesebbek mint itt a legtöbben. Vagy tán azt állítod. hogy mi embertelenek vagyunk?
    Nem volna jó, ha megítélnél minket az olyan, hm olyan kirekesztő lenne.:-)

  15. 12.

    Radeberger, engem személy szerint nem zavar, hogy vannak hozzád hasonló kozmopoliták. (Azért kicsit vicces, hogy pont egy Szamuely plakát szövegével agitálsz.)

  16. 12: Jó a nicked.

    14: „akik levágják a kezed ha ellopsz egy almát”

    Ilyen törvény nálunk is volt. Akkor hagytak fel az alkalmazásával, amikor az már a termelékenység rovására ment volna a kéziszerszámok korában.
    Most, hogy az automatizálás ennyire előrehaladt, újra elő lehetne venni. Sőt, turista látványosság szempontjából még előnyös is lenne: csupa félkezű a kormányban… meg mindenhol. Még az ítéletvégrehajtó is félkezű lenne. 😉

  17. 12. „Ha elfogy a migráns, ki lesz a következő közellenség ?”
    TE LESZEL SÖRNEVŰ! 🙂

  18. 17: Ez a hozzászólás a szmájli ellenére sem vicces. Sőt, inkább rémisztő. Te talán tényleg viccnek szántad. De lesznek sokan, akik halálosan komolyan gondolják majd. Csak kell hozzá egy újabb 11 milliárdos(!) kampány.

  19. 12. Radeberger

    „Visszatérhetünk e a hitleri árja fajelmélet puha változatához…”

    Ez már a múlt (20.) században igen sok helyen megtörtént, úgyhogy ebben semmi új nincs (ld. neonácik a XX. század második felében sok-sok helyen, országban. 😛 ).
    Most már sokkal durvábban kell a migráns sáskákkal szemben fellépni, mint a „hitleri árja fajelmélet puha változata”. Itt már éles lőparancs KELL, mint az US-Mexico határon, ahol a mexikói migránsokra „agyaggalamb lövészet” folyik.
    Nógrádi György is megmondta, hogy tűzparancs nélkül nem lehet ezt a primitív hordát megállítani, és ÉN TELJES MÉRTÉKBEN IGAZAT ADOK NEKI (vaze 😮 ).

  20. Különben a Calais-ben lévő dzsungelt írtó hamar fel lehetne számolni. Az amcsik a vietnami dzsungelre egy csomó NAPALM bombát dobtak le, ezt a calais-i dzsungelnél is kipróbálhatnák a franciák-angolok, garantálom, hogy a siker 100%-os lenne. EGYBŐL eltűnne a migráns dzsungel a sok sáska arabbal meg afrikaival. 😉
    Égjenek el az idevándorolt sáskák. Védjük meg magunkat, védjük meg Európát az inváziótól. B+.

  21. 21. Berci.

    „ezt a calais-i dzsungelnél is kipróbálhatnák a franciák-angolok, garantálom, hogy a siker 100%-os lenne.”

    Nem. 10.000 %-os.

    Seperc alatt az összes nagyváros lángba borulna.
    NAPALM nélkül.

    Az ilyet csak úgy lehet megkísérelni, hogy előtte a legradikáliabb imámokat, uszítókat összeszedik.
    Ez meg macerás, és sokáig tart.
    Franciaország már csapdában van.

  22. … árja fajelmélet puha változatához…”
    20.
    maga a fajelméletben az volt a legdurvább, hogy a galád németek voltak merészek átírni az ószövetség legfontosabb részeit illetöen egy bizonyos nép nevét egy másikra- s minden sikeresen bejött nekik. Késöbb, mikor azt vették észre, hogy mindenki ellenük van, ahol az a bizonyos nép ücsörög a vezetésben, már sejtették, hogy ennek kemény következményei lesznek.

  23. Tegnap este bekapcsoltam a TV-t, éppen Áder mondta beszédét.
    Nem hallottam elejétől kezdve, de a migráns ügy kapcsán mintha a kampányszövegen túl átsejlett volna valami más felhang is.
    Lehet, hogy csak beleképzeltem, de nekem úgy tűnt, hogy az egészet valami magasabb kontextusba tette volna, amiből ráadásul az sejlett ki, hogy mivel a világ feltartóztathatatlanul olyan úton halad, főleg a klímaváltozás tükrében, hogy a migrációt semmiféle eszközzel feltartóztatni, megakadályozni nem fogjuk tudni, mert a következő évtizedekben óriási területek válnak lakhatatlanná, ahol nem lehet megtermelni az élelmiszert, és ahol nem lesz elegendő ivóvíz.
    Nemzetközi összefogást sürgetett, hogy a világ arra alkalmas térségei befogadókészek legyenek migránsok fogadására, illetve komoly pénzügyi segítségre a problémák kezelésére.
    Engem azért ez meghökkentett, mert kicsit szembement a mostani szavazás fő irányával, valahogy nem passzolt bele a kampány vonalába.
    Mert ebben burkoltan az is benne van, hogy előbb-utóbb tényleg kénytelenek leszünk beletörődni, hogy migránsokat be kell fogadni, legfeljebb a jelenlegi konstrukciót nem tartja megfelelőnek.
    Rossz belegondolni, de valóban, hosszú távon ennek egyetlen alternatívája a gátlástalan emberirtás, mert a lakhatatlan területekről a népesség előbb-utóbb meg fog indulni, és akkor a jelenlegi helyzet valóban csak halvány előjátéka a várhatónak…
    Ha viszont ez az áradat bekövetkezik, akkor tényleg feloldódunk az idegen kultúrák tengerében.
    Szerettem volna újra átolvasni a beszédet, de sehol nem találtam a neten, lehet, hogy a hétvége miatt nem került még fel, kíváncsi leszek, lesz-e valami visszhangja.
    Nem hallotta valaki a beszédet? Mi a vélemény?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük