(1950) Gyenes Levente

Tibor bá’ online

 

~k001Mindenki hallotta, hogy a fent nevezett urat jogerősen elítélték felfüggesztett börtönbüntetésre, folyamatosan elkövetett adócsalás és okirat hamisítás ügyében. Mivel a okirat hamisító úr polgármester volt Gyömrőn, a tisztségéről le kellett mondani. Igen ám, de így polgármester nélkül maradt a város, tehát kiírták a polgármester választást, ahol Gyenes Levente jelöltette magát, és 77 százalékos többséggel meg is nyerte a választásokat. Kafka röhög a sírjában, de nem ezért, hanem a folytatásért. Ugyanis a Belügyminisztérium szerint az időközi választással új tisztség keletkezett, ezt méltatlanságra hivatkozással nem lehet megszüntetni – írta szakmai véleményében Bekényi József, a tárca önkormányzati és módszertani főosztályának vezetője. Szerinte Gyenes méltatlanná nyilvánításának egyik alapfeltétele nem teljesül, nevezetesen a jogerős ítélet „nem a tisztség fennállásának időszakában született”. Amennyiben a volt polgármestert újraválasztják, nem kell méltatlansági eljárást indítani – közölte főosztályvezető, aki szakmailag nem tartja megalapozottnak a Pest Megyei Kormányhivatal (PMKH) azon álláspontját, hogy a méltatlanságot megalapozó ítélet hatálya ciklusokon átívelő, és annak alapján többször is megszüntethető lenne a polgármesteri tisztség.

Összegezzük! A nép nagy többséggel beszavaz a hivatalba egy bűnözőt, a Belügyminisztérium pedig megvédi a leváltása ellen.

Ezek a mai magyar állapotok. A teljes államapparátus bűnözőkkel van tele, az csak természetes, hogy eszük ágában sincs üldözni a bűnt. Ez még csak érthető, de mi van a néppel? A nép miért választ be dalolva egy bűnözőt polgármesternek? Pláne, hogy a bűntény „okirat hamisítás”, ráadásul folyamatosan elkövetve. Más magyarázatot nem találok rá, mint azt, hogy a nép hozzászokott a bűnözéshez. Természetesnek veszi. Nem tartja kizáró oknak semmihez se. A közmorál a béka segge alá került.

Isten látja lelkem, hogy nem vagyok hithű katolikus, de most felötlik bennem Szodoma és Gomora esete, a két település annyira bűnös volt, hogy Isten elpusztította őket. Nem csodálkoznék, ha a pusztulás lenne a mi sorsunk is.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

11 gondolat erről: „(1950) Gyenes Levente

  1. Egy Bayer Zsolt ügy után van még min csodálkoznunk? Bármilyen múltbéli bűnnel lehet akárkiből a rendszer védett „eszköze” ha a hatalom birtokosai úgy ítélik meg szükségük van az illetőre. A nép pedig még nem eléggé megkeseredett illetve túlontúl is agy mosott ahhoz hogy határozottan fellépjen. Sajnos úgy látom itt 2018 után sem lesz változás.
    „Nem csodálkoznék, ha a pusztulás lenne a mi sorsunk is.” Abszolút egyetértek.

  2. Mitől lenne változás?
    „Az újság tavaly szeptemberben számolt be arról, hogy birtokába jutott egy hangfelvétel, amelyen Komássy Ákos, a szocialisták VIII. kerületi elnöke beszél az MSZP pártigazgatójával, Katona Tamással. Komássy egyebek között kifejtette, hogy 2014-ben a szervezet “feketekasszájából” finanszírozták azokat a kiadásaikat, amelyeket nem tudtak bizonylattal fedezni. Az MSZP józsefvárosi elnöke korábban azzal a magyarázattal állt elő, hogy a hangfelvételen szereplő feketekassza „egy úgynevezett házipénztár, amely feketére festett lemezből készült, ezért nevezik így”. Később az MSZP budapesti pénzügyi ellenőrző bizottságának vizsgálata azt „állapította meg”, hogy a kerületi szervezet nem követett el jogszabályba ütköző tevékenységet.”
    http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=97000
    A „baloldali” pártokat nem megsemmisíteni akarja a „jobboldali” hatalom, hanem azon a szinten tartani, ahol már nem veszélyesek. Mindig a legnagyobb ellenfelet kell támadni. Az most nem az MSZP. Az ítéletekből látszik, hogy kit tartanak veszélyesnek a mai „elitek”.
    A „nép” meg megszokta már, hogy jobb. ha nem ágál, akkor békén hagyják. Erre is jó volt a Kádár korszak.

  3. Egy bíróság eltilthatta volna a közügyek gyakorlásától. Nem tette.

  4. Lehet, hogy a nép úgy ítélte, hogy a tevékenysége a javukra szolgált. Ha csalással, hát azzal.

    Ami érdekes kérdés, hogy a fenébe fogja vezetni a várost a börtönből?

  5. Egy művész úgy fogalmazta meg ezt a jelen kort, hogy Isten magyarázattal tartozik a sodomaiaknak…
    Ne aggódjatok azért a vég nem marad el, csak még tart a türelem, amit kegyelemnek is lehet nevezni.
    Ehhez hasonló a számla nélkül dolgoztató NAV, és sorolhatnám…
    A VW sem azért csalt mert bűnöző akarna lenni, hanem mert értelmesen nem kielégíthető az euro 6, a vásárlói igény, technológiai határ!
    A „demokrácia”, az életszerűség, a szocialista berendezkedés, a kapitalista ideológia nem kielégíthető azonos időben, helyen! Talán az uralkodó osztálynak ez nem is célja, még akkor sem, ha ezzel a pusztulást hozza a világra. Ez a történelmi minta újra, és újra ismétlése.

  6. Polgármesterséghez nem kell erkölcsi bizonyítvány?

  7. Ha ennyi a történet és nincsen más fontos része, akkor ez tényleg több mint döbbenetes !

  8. Hm. Ismerjük a többi indulót?
    Nem lehet, hogy még ez volt a legbecsületesebb?

  9. 9.

    Egy személyt aki egyszer már magas közfeladat végzése során komoly pozicióját bűncselekmény elkövetésére használta fel, azt oda mégegyszer megválasztani aggályos,a liberális relativizálásnak is van ésszerű határa.

    Ez, így, ahogy Tibor bá’ leírta csak egy végletekig degenerálódott gondolkodású és közállapotú országban történhet meg.

    A kép akkor lenne teljes, ha pontosan tudnánk mit követett el. Mert okirathamisítást úgy is el lehet követni, hogy az okozott kár minimális vagy nulla.

  10. 10. Yalom

    Bűnöző akkor se töltsön be közfeladatot, ha minimális kárt okozott, főleg ne vezető pozícióban.
    Én voltam köztisztviselő (beosztott), tőlem erkölcsi bizonyítványt kértek, pedig sokkal korlátozottabb hatásköröm volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük