(1934) Mikrocefália

Tibor bá’ online

~k001A kis fejűség orvosi neve, a roppant tudományosan hangzó mikrocefália, amire a közönséges halandó haptákba vágja magát. A Sertésinfluenza, a Madárinfluenza, az Ebola után itt az új mumus a Mikrocefália. A tegnapelőtti híradóban láthattam, hogy Kaliforniában már permeteznek a Zika vírust hordozó szúnyogok ellen, amik már ott is megjelentek. A terhes kismamákat figyelmeztették, hogy Olimpia ide, Olimpia oda, Brazíliába ne nagyon menjenek, ha nem akarják, hogy megszületendő gyermekeik feje ilyen pici legyen:

~k161

Hát igen ez a rohadt Zika vírus. Nem elég csapás nekünk a globális felmelegedés, a NATO terjeszkedés, a kínaiak sziget építése, az illegális bevándorlókról már nem is beszélve, most még ez a Zika vírus is. De várjunk csak egy pillanatra. A zika vírust már 90 éve ismeri az emberiség. Kis fejű gyerekek pedig csak mostanában születnek Dél Amerikában.

Na akkor kapaszkodjatok. A mikrocefáliát nem a szúnyog által terjesztett Zika vírus okozza, de nem ám. Csak ez még titok. Dél Amerikában kétségtelenül sok a szúnyog, amit irtani kell. Erre a célra a brazil egészségügyi minisztérium a Piriproxifen nevű mérget használja, amit flegma egyszerűséggel belekevernek az ivóvízbe. A larvicide, vagyis lárvaölő a szúnyoglárva degenerálását okozza, egészen pontosan, akadályozza növekedését, és mint kiderült egyben az emberi embrió agyának a növekedését is gátolja.

Még egy apróság, a Piriproxifent a Sumitomo Chemical gyártja, akik a Monsanto stratégiai partnerei. Annak, aki a minisztériumi döntést hozta, biztos nagyon megérte a dolog.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

6 gondolat erről: „(1934) Mikrocefália

  1. Szeretnek úgy hazudni ezek a kedves vezetők, hogy félig igazata mondanak, és aztán mindig kimagyarázzák magukat.
    Hisz a szúnyognak közvetetten valóban köze van a dologhoz, még ha nem is azok terjesztik.

    A napokban küldte át a férjem ezt a cikket:
    http://inforadio.hu/eletmod/2016/08/04/ved_az_asztmatol_a_hazi_por/
    Itt is féligazság van a hírben, mert tuti, hogy nem tehénszaros levegő védi meg a gyerekeket az asztmától, hanem az, hogy nincsenek benne olyan mérgek (vegyszer, műtrágya, olajszármazék stb.), amiket a többi „normális” belélegez.

  2. Azért ezt a WHO cáfolja.
    http://www.who.int/emergencies/zika-virus/articles/rumours/en/

    „A team of WHO scientists recently reviewed data on the toxicology of pyriproxyfen, one of 12 larvicides that WHO recommends to reduce mosquito populations. It found no evidence that the larvicide affects the course of pregnancy or the development of a fetus. The US Environmental Protection Agency and EU investigators reached a similar conclusion when they carried out a separate review of the product. … 90% – 95% of any larvicide ingested is excreted into the urine within 48 hours. This product has been used since the late-1990s without being linked to microcephaly. „

  3. 2:
    The Brazilian doctors’ and public health researchers’ organisation, Abrasco names Pyriproxyfen as a potential factor in the outbreak of microcephaly cases and calls for suspension of its use. It condemns the strategy of chemical control of Zika-carrying mosquitoes, which it says is contaminating the environment as well as people and is not decreasing the numbers of mosquitoes. Abrasco suggests that this strategy is in fact driven by the commercial interests of the chemical industry, which it says is deeply integrated into the Latin American ministries of health, as well as the World Health Organization and the Pan American Health Organisation.

  4. Idő van, valamit tenni kell, próbaüzem van. Szerintem.

  5. Magyarul helyesen: kóros kisfejűség.
    Hamár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük