(1923) Szép új Európa

Tibor bá’ online

 

~k001Az elmúlt másfél évben Franciaországot négy terrortámadás érte. Az utolsó éppen tegnap volt a franciák nemzeti ünnepén. Az áldozatok száma egészen biztos el fogja érni a százat. Borzasztó, de van ennél sokkal borzasztóbb, csak híre nemigen ér el Európába. A Közel keleten a merényletek szinte naponta történnek, mára már hozzátartozik a mindennapi élethez. Úgy tűnik, a világnak hozzá kell szokni, hogy az élettel járó kockázatok száma eggyel megnőtt. Már nem csak egy utasszállító gép zuhanhat le, már nem csak frontálisan lehet ütközni valamelyik autópályán, már nem csak a megtakarított pénzemért késelhet meg az unokám. Most már egy terrorista felbukkanásával is lehet számolni. Nézzünk tehát szembe vele.

Évente a nyári melegben 30-40 ember fullad Magyarországon a Dunába, Tiszába, Balatonba, stb. Körülbelül 1000 ember hal meg az utakon, természetesen éppen úgy emberi butaságból kifolyólag, mint a vizeknél. Nem tud úszni, de utána megy az elúszott papucsának. Ezekben az esetekben az Állam mindent megtesz a balesetekből származó halál elkerülésére. Pontosan ez háborítja fel legjobban az embereket, hogy a terrorveszély elkerülésére semmit se tesznek. Bocsánat, dehogy nem, csak ellenkező előjellel.

Állapítsuk meg, hogy az ISIS által fenntartott terrorveszély alapja az iszlám vallás, amelybe be van kódolva a szélsőséges gyilkolás lehetősége. És ez nem új. Az európai kereszténység legalább 600 éve harcol az iszlám térhódításával, kisebb-nagyobb intenzitással. Elképzelhetetlen, hogy egy top politikus ezzel ne lenne tisztában. Ennek ellenére, Washington fizetett bérence, Angéla Merkel kitárta karjait és számszerű korlátozás nélkül invitálta Európába a muszlim tömegeket.

Míg Moszkva javasolta a NATO-nak, hogy közös erővel lépjenek fel az ISIS ellen, Washington fontosabbnak találta, hogy kerülő úton fegyverekkel lássa el az ISIS-t, támogatva ezzel Izrael érdekeit. Vagyis, a nyugati civilizáció a beépített ügynökök miatt képtelen megvédeni saját magát.

A jelek azt mutatják, hogy Európában a muszlim terrorral szemben gyertyagyújtáson kívül semmit se lehet tenni, és ez a helyzet már soha a büdös életben nem fog megváltozni. Ezentúl így fogunk élni.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

102 gondolat erről: „(1923) Szép új Európa

  1. Nagyon is egyetértek a posztban leírtakkal, és szeretnék még néhány dolgot hozzátenni. Európa nagy veszélyben van, akár a keletről felénk irányuló (főleg az USA+Sörös Gyuri 🙂 támogatta) népvándorlásra utalok, akár a tervezetben lévő TTIP megkötésére utalok (remélem, hogy nem valósul meg), szóval nagy „gebasz” készülődik itt az „öreg kontinensen”.

    Előre is elnézést szeretnék kérni, de elég sok dolgot végignéztem, „belerágtam” magam ebbe a témába, ami szerintem hitelesnek tűnik, viszont egy hozzászólásban 1 URL-t lehet betenni. Ezért az általam (szvsz) fontosnak tartott URL-eket több hozzászólásban szeretném közreadni. Hétvége van, rossz idővel, és akit tényleg érdekelnek ezek a dolgok, azoknak ajánlom az alábbi videókat, megéri rászánni 4-6 órát ebből a borús hétvégéből.

    Az első, amit be szeretnék linkelni, az Dr. Hossó Andrea: Népvándorlás és szabadkereskedelem – az új világrend videó. Különben szvsz. Dr. Hossó Andrea nagyon értelmesen és érthetően beszél ezekről a dolgokról, érdemes a YouTube keresőbe beírni a nevét, több nagyon értelmes videóra, vele készült interjúkra találhattok.

    https://youtu.be/bNLxk9Qkxy8

  2. Ahogy az 1. hozzászólásomban említettem, „egy hozzászólásban 1 URL-t lehet betenni”, ezért most hozzászólásonként közlök 1-1 URL-t. (remélem, hogy Tibor bá’ nem lesz mérges rám, nem fog megharagudni ezért).
    A Hihetetlen Magazin által közzétett videók közül az első (szerintem /szvsz./ nagyon tanulságosak):

    HIHETETLEN – TÁMADÁS EURÓPA ELLEN – AZ ÚJ VILÁGREND CSAPDÁJÁBAN (2015.11.27.)

    https://youtu.be/NuniT19IjBk

  3. Az előző kettő tavalyi volt, de nagyon sok érdekes dolgot mondtak el bennük. A következő kettő már 2016-os.

    HIHETETLEN – ROBBANÁSPONT – DEMOGRÁFIA ÉS MIGRÁCIÓ (2016.03.18.)

    https://youtu.be/IllHMvEOoEs

  4. És az előző folytatása:

    HIHETETLEN – EURÓPA HALÁLA – EZ A HARC LESZ A VÉGSŐ?… (2016.03.25.)

    https://youtu.be/kAPNEjnEo_s

    (remélem nem léptem át Tibor bá’, és a site tűrőképességét, de lenne még néhány dolog amit belinkelnék, de leállítom magam 🙂 )

  5. Nem minden muzulmán terrorista, de minden terrorista muzulmán….

  6. Hmm… vajon mit gondolnak a „térhódításról” azok, akik fölött napi rendszerességgel húznak el katonai helikopterek, az utcáikon katonai terepjárók tarolnak végig, távirányított drónokkal levadászott emberekről már nem is írnak, annyi van belőlük. Segítek: ezeket nem „muzulmán terroristák”, vagy magányos idióták művelik időnként, hanem napi munka formájában civilizált keresztények, évek óta folyamatosan(!), akik a saját, sok ezer kilométerre lévő otthonuk biztonságát „védik” így. Nooormális?

    Viszont, ha én erősíteni szeretném a terrorizmust, pontosan így csinálnám. Miért tenne bárki ilyet? Mert mondjuk jó üzlet a fegyvergyártás, vagy mert megfélemlített embereket (értsd: a saját lakosságukat) könnyebb ostobaságokkal távirányítani. Ajánlott olvasmány pl: Bush és 9/11; Blair és az iraki háború.

    Lásd például az itteni blődségeket. Ha jól értem, Anders Breivik szerintetek nem terrorista (elvégre pont nem muzulmán), inkább az itt hangoztatott „értékek” harcosa, aki kicsit megelőzte a korát?

    Szemelvények:

    2011. július 22-én került sor a terrortámadásra. Előbb Oslóban egy autóba rejtett pokolgépet robbantott fel, melynek következtében nyolc ember vesztette életét, több tucatnyian megsérültek, köztük tízen életveszélyesen. … Két órával később rendőregyenruhában a merénylő áthajózott Utoya szigetére, ahol válogatás nélkül kezdte agyonlőni a Munkáspárt ifjúsági szervezetének táborozóit, főleg tizenéveseket. A késlekedő rendőröknek azonnal megadta magát. Mint később mondta, soha nem gondolta volna, hogy túléli ezt a napot. Tettét „könyörtelennek, de szükségesnek” nevezte.

    Amint megérkezett a tárgyalóterembe, ökölbe szorított karlendítéssel köszöntötte a teremben ülőket. Ez a karlendítés elmélete szerint a templomos lovagok köszönése, amely az erőt, becsületet és dacot jelképezi. A gyilkos magát a templomos lovagok európai vezetőjének vallja.

    A tárgyalás második napján felolvashatta a beszédét, melyben a liberálisokat és a multikulturalizmus híveit támadja, és azt állítja, hogy őt és társait a liberálisok „másodrendű polgároknak” tekintik. Szerinte senki nem kérdezte meg a népét arról, hogy multikulturális nemzet akar-e lenni, most pedig már fennáll a veszélye, hogy kisebbséggé válnak a saját hazájukban. Majd belekezdett a történelem értelmezésébe a saját szemszögéből. Azt állítja, hogy ő egy forradalmár, akit a konformizmus fojtogatott. Közölte, hogy szerinte Európában akkor volt utoljára demokrácia, amikor Adolf Hitler hatalomra került, majd hosszasan beszélt a második világháború idejének nacionalizmusáról.

    Breivik közölte, hogy szerinte áldozatai nem voltak ártatlanok. A lemészárolt fiatalok a Norvég Munkáspárt ifjúsági szervezetének tagjai voltak, akik a gyilkos szerint „nem ártatlan gyerekek”, hiszen aktívan dolgoztak a multikulturális értékek fenntartásáért. Politikai szerepvállalásukért a legyilkolt fiatalokat a Hitlerjugendhez hasonlította. Azt mondja, megérti, hogy ideológiáját nehéz elfogadni, de szerinte idővel az emberek majd megértik, hogy helyesen cselekedett, és rájönnek, hogy a multikulturalizmus kudarcot vallott. Azt állítja, hogy a norvég etnikai csoport elpusztítása ellen harcolt, és ezt nem tekintheti senki törvénytelennek.

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Anders_Behring_Breivik

    Ha már „szép új Európa”, erről se feledkezzünk meg…

  7. Megint nem látjuk a fától az erdőt?

    A „kódolt” muzulmán aggresszivitás nem aktiválódott volna a nyugat viselkedése és az USA fegyverei nélkül.
    Láthattuk évtizedeken keresztül, hogy a palesztinok maguktól nem lépesek néhány működésképtelen rakétánál többet összehozni… Pedig ők tényleg igyekeznek.

    Az Al Qaida is meg az ISIS is komoly amerikai segítséggel érte el valódi potenciáját.
    Az USA nélkül mindkét szervezet egy pár tucat őrült vergődése maradt volna.

    De ez 600 éve sem volt másképp.
    Ahogy ma az USA-t, akkor a Török Birodalmat is egy kis kozmopolita társaság uralta. Az összes pénzügyi és hadügyi vezetője a Spanyolországból elűzött, francia közvetítéssel Törökorszába juttatott szefárd zsidó családokból került ki.

  8. Összességében homályos és ellentmondásos a kép.
    Egy részről arról szólnak a magyarázatok, hogy a népvándoroltatás a globális tőke érdekeit szolgálja az olcsó munkaerő biztosítása révén Európában, ezért a folyamat a globális háttérhatalom tudatos tevékenységének eredménye.
    Másrészről azt is olvashatjuk, hogy a folyamat a muzulmán válságövezetek arabságának szándékos romboló, hódító tevékenysége, amely ebben találta meg az eszközt a revansra minden elszenvedett sérelemért, amelyet a nyugattól kapott.
    A két dolog viszont nem kompatibilis, mert az utóbbi nem a tőke érdekeit, a prosperitást szolgálja, hanem azt éppen rombolja, ellehetetleníti.
    Mi lehet az igazság?

  9. A merénylő édesapja Tunéziából megüzente, hogy a fia beteg volt
    „Én vittem el pszichológushoz, mert gyakran volt idegösszeroppanása. Ilyenkor tört-zúzott mindent, ami a keze ügyébe került.”sőt a gyógyszereit sem szedte”
    Majd kimagyarázzák, hogy nem is volt terrorista, csak szimplán beteg.

  10. Sajnos a legfőbb bajkeverő az USA.

    Az iszlám terrorzmus palesztin ágát sikerült visszanyesni nagy Izraeli erőfeszítésekkel és más országok segítségével, beleértve az USA-t
    Afganisztánban ívelt fel a muszlim agresszivitás. Az USA és szövetségesei a muszlim szélsősésegeket használták fel a szovjetek elleni közvetett háborúban. Pénz, fegyverek, kiképzés, felderítés, szinte korlátlan mértékben biztosítva volt.
    A szovjetek kiverése után a mudzsahedinek önállósították magukat, szembefordultak az USA-val. WTC akció után az USA erőteljesen odacsapott.
    Viszont Szíriában Asszad elnök szovjetbarát rendszere elleni forradalom szervezésében megint elővették a szélsőséges jó muszlim cimborákat, újra ömlött a pénz, fegyverek, kiképzés, felderítés.
    A muszlim szélsőségesek újra önállósították magukat, kellemetlenné kaviccsá váltak az USA emberjogi cipőjében.
    Persze a látszat durcásság mellett, titokban kapják az USA támogatást, hogy Asszad rendszerének és a beavatkozó szovjeteknek kárt okozzanak. Az USA és szövetségeseinek repülői is sokszor megbombázzák Asszad hadseregét, a „forradalmárok segítségére”

    Nyilvánvalóan, a muszlim szélsőségeseket nem lehet beszorítani egy-egy országba. Terjednek mint a pestis.

    Európai országok, mint az USA szövetségesei szintén terrorista célpontokká váltak. Mert az nem kétséges, hogy európai harci gépek is támadgatják az ISIS-t.
    Terrorizmust csak úgy lehet megállítani, ha a nemzetek egyöntetűen, egyoldalon állva, összefogva, keményen odacsapnak.
    A mostani játék a terroristákkal az ártatlan polgárok pusztulását eredményezi, mert ugye, a szarkeverő politikusok és nagytőkések élettere erősen be van védve, rendőrséggel, katonasággal, és zsoldosokkal.

  11. 8. Kedves Loránd

    „nem “muzulmán terroristák”, vagy magányos idióták művelik időnként, hanem napi munka formájában civilizált keresztények”

    Főleg az USA-ban és UK-ban élő hatalmi körök. (de élhetnek máshol is, a lényeg a befolyás, a Bilderberg csoporthoz való valamilyen tartozás/kötődés, stb.).

    Erre egy videó:

    Új világrend ellened és az emberiség ellen.

    https://youtu.be/1rkiCn7SOfU

  12. 14, Berci

    Nézd, én úgy látom, hogy a mai emberiség (jelenlévők nem kivételek, te sem) egyéni szinten képtelen feldolgozni azt a változást, amelyet az eddigi generációk konyhaszinten nem kezelhető szellemi csúcsteljesítményére épülő globális, egyidejű, technológiai civilizáció jelent. Darwin pedig teszi a dolgát, függetlenül attól, hogy mik a legdivatosabb eszmefuttatások a szépen előre látható folyamatok felszínén (gazdaság, vallások, klíma, atom, zsidók, pirézek, népesedés, népvándorlás, …)

    Ellenem nem visel háborút senki, túlélésünk egyetlen esélye pedig szerintem is egy „új világrend”, bár nyilván nem az, amelyet a hatalom mai birtokosai képesek felfogni. Soros egyébként egész üdítő szakadár, ajánlott olvasmány A globális kapitalizmus válsága (1998)… 😉

  13. 15. Kedves Loránd

    „Ellenem nem visel háborút senki”

    Szerintem HATALMAS tévedésben vagy, már megbocsáss. Lehet, hogy ezt így látod, de akkor nem látsz tisztán. A HATALOM az emberiség ellen visel háborút, tehát ellened is.

    Az új világrend célja:

    1. minden fennálló kormányzat megdöntése
    2. a magántulajdon eltörlése
    3. az öröklés megszüntetése
    4. a patriotizmus felszámolása
    5. a vallás eltörlése
    6. a házasság eltörlése
    7. egy világkormány létrehozása

  14. 16, Berci

    Ha más módon nem kerülhető el az, hogy egymást irtó sugárfertőzött hordák legyenek a következő (utolsó) generációja ennek a fajnak, részemről csak nyugodtan. Nem muszáj ezzel egyetérteni, de az itt megnyilvánulók egyike sem mutatott fel komolyan vehető alternatívát. Lehúztam pár évet úgy, hogy próbáltam (például itt is) konstruktív és megalapozott gondolkodású embereket találni, az eredmény teljes kudarc (ha érdekel, utánanézel, szorgosan dokumentálva csináltam hülyét magamból). Innentől szabad a gazda.

    Az ezredik „a gonosz háttérhatalom összeesküdött olyan problémák megoldására, amelyre nekünk sincs semmi ötletünk, de nehogy már más mondja meg” videótól sem várok HATALMAS meglepetést. Már megbocsáss… 🙂

  15. 17 Kedves Loránd
    „Lehúztam pár évet úgy, hogy próbáltam (például itt is) konstruktív és megalapozott gondolkodású embereket találni, az eredmény teljes kudarc…”
    Nem találtál mert a képességeid ezt nem tették lehetővé?
    Esetleg valaki akadályt gördített eléd?
    Netán nem vagyunk „konstruktív és megalapozott gondolkodású emberek”?
    Mitől megalapozott egy ember gondolkodása?
    Biztos, hogy így akartál fogalmazni?

  16. 18 – igazad van, érdektelen, off topic, hagyjuk.

  17. Miután nem tudott győzni még a globális világrend, ezért szükség van vallási, etnikai konfliktusokra. Majd ha ez lezajlik, akkor már minden „szép” lesz. Kérdés, kinek?
    Dr. Tóth Zoltán József: Migráció? Háború? A mai helyzet – Események a szakértő szemével
    https://www.youtube.com/watch?v=XbOdsCzw9cQ
    1:50-től.

  18. Nem a terroristákot védem , de az az évi pár áldozat semmi ahhoz képest amennyi embert már megölt a fehér ember.Angliában évente csak kb. 160 ezren lesznek rákosak.Hány embert öl meg évente a fehér ember által kitalált műtrágya?És mennyit a fehér ember által kitalált HDI dízelfüst? Stb… folytathatnánk a sort.Azt a címet is adhatnánk egy cikknek hogy százezreket öl meg évente a fehérek által kitalált civilizáció…nem beszélve a globális melegedésről amit szintén a fehér ember csinál javarészt.
    Persze kellemetlenek a terroristák is, mert majd mostmár nem mernek utazgatni annyit a nagy világutazók, de a föld tönkretételében még mindig vezet a „civilizált” fehér ember aki az utóbbi 100 évben már jócskán tönkrebaszta a földet , egy muzulmán meg még a TV-t sem találta volna föl. Tehát évi 100-200 ember a terroristák miatt vs. évi több százezer áldozat a fehér ember miatt nem rossz balance(és ebben benne van a vegyész bácsi , a kémikus,az élelmiszeriparimérnök , ők a bioterroristák :D)

  19. Kedves Loránd:
    8:
    Egyetértek.

    Érdekes, hogy egyeseknek milyen rövid a memóriája.
    Az ötvenes, hatvanas évektől az IRA, Vörös brigádok, ETA stb. mind kiment a fejből.
    Tudom, tudom, ezek mind CIA bérencek voltak.

    Vagy az Izraeli terrorizmus, pl. Izrael megalakulásától.
    Vagy az izraeli holocausthoz kapcsolatos emberrablások.

    Észre se veszik hogy, építik a mindenféle média hatására magukba az ellenségképet, ami előbb utóbb hasonló embertelenséget fog szülni, mint a iszlám terrorizmus.

    Pedig a mostani ISIS harcmodor az újdonságával hat, addig, amíg meg nem találják az ellenszerét.

    http://meteon.org/2016/04/13/nagy-bajban-europa-a-terrorizmus-eddig-ismeretlen-formajat-szabaditja-rank-az-isis/

    „Ha más módon nem kerülhető el az, hogy egymást irtó sugárfertőzött hordák legyenek a következő (utolsó) generációja ennek a fajnak, részemről csak nyugodtan. Nem muszáj ezzel egyetérteni, de az itt megnyilvánulók egyike sem mutatott fel komolyan vehető alternatívát.”

    Korábban én is hasonlót írtam a tanúkövekre írtak kapcsán. (500 millió népességgel talán lehet vitatkozni, de a többivel nehezen pl. világkormány, egységes világnyelv, ami magától úgyis kialakul pl. angol stb. )

    „Az ezredik “a gonosz háttérhatalom összeesküdött olyan problémák megoldására, amelyre nekünk sincs semmi ötletünk, de nehogy már más mondja meg” videótól sem várok HATALMAS meglepetést. Már megbocsáss…”

    Nagyon jó meglátás Kedves Lorándtól.

    Sajnos a blog beíróit kb. 80 % ez jól jellemzi, és sajnos már jó párszor a bloggazdát is.

    Van a maradék 20 %, aki a több év blog olvasás után mutat fel fejlődést, az ettől való elszakadásra.

    Már várom a beírást, hogy a török puccs is CIA műve, próbálkozása volt, úgymint a többi.
    Hisz ezeknek a fejletlen népeknek, egy önálló gondolatuk nincs, maguktól nem képesek nagyobb önálló akcióra csak CIA segítségével.

    10. Hubab
    Köszönet érte, hogy gondolkoztál és felhívtad a figyelmet az ellentmondásra.

    A médiából gondolkodás, kritika nélkül gondolati sémákat magukénak tevőknek ajánlom figyelmébe a beírást.

    Egyébként az iszlám terrorizmust szerintem először az iszlám világban fogják megutálni.
    Amikor saját népüket robbantgatják, gyerekeket, nőket nem kímélve, felekezeti alapon.
    Ha valaki járatja a Stratfor fizetős hírlevelét, az másról se szól.

  20. Még egy érdekes dolog átsuhant az agyamon…

    A brexit utáni Európa ellenes hangulatban milyen jó szembeállítani az „európai értékeket” a barbarizmussal…

    Rögvest felértékelődnek azok a (melyek is??) európai értékek…

  21. Egy kis érdekesség az összeesküvés elméletek kedvelőinek:
    http://pcblog.atlatszo.hu/2016/07/13/a-legnepszerubb-orosz-osszeeskuves-elmeletek-a-magyar-kormanyparti-sajtoban/

    Tudom nyugati propaganda, PC Capital, Soros stb..
    De talán nem 100 %-ban hazugság? 🙂

    Ezzel együtt nem vettem el 100%-ban az összeesküvés elméleteket, de tudom, egyénileg a helyes mértéket nehéz megtalálni.

    24:
    Ha már a beírást nekem címezted, akkor ennél részletesebb ellen érveket kérnék, please…

  22. 25. Pzuj,

    Minden okos dolog, amit írsz, az is elmélet ugyebár… csak te talán másképpen hiszel a saját illúziódban, mint a többiekében. Ha nem így lenne, ugye elárulnád, hogy honnan származnak az első kézből kapott információid (globális média és/vagy alternatív hírforrások linkelgetése nem ér). A magánvéleményedet én is tiszteletben tartom.

  23. 25.PZuj Says:
    2016.július.16th. at 18:11

    Egy kis érdekesség a többieket hülyének nézés kedvelőinek:
    https://atlatszo.hu/impresszum/
    Hazai partnereink: Asimov Alapítvány, Krétakör Alapítvány, Patyicivil, Tilos Rádió, Klubrádió, Védegylet, Vastagbőr blog, Transparency International Magyarország, K-Monitor Közhasznú Egyesület, Political Capital, Társaság a Szabadságjogokért, Levegő Munkacsoport, Civil Rádió, Magyar Helsinki Bizottság

    Nemzetközi partnereink: 100Reporters.com, Global Voices Advocacy, Legal Leaks, Organized Crime and Corruption Reporting Project, International Consortium of Investigative Journalists, Global Investigative Journalism Network, Riseproject, Dossier, Front Line Defenders, Human Rights First, Restarting the Future, Index on Censorship

  24. A világban a dolgok csak úgy történnek, mert az emberi természet ilyen. Akiknek meg alapvető érdeke a folyamatok figyelemmel kísérése, azok csak utólag reagálnak, pedig minden eszközük megvan a befolyásolásra. De ők nem olyanok, az emberek szoktak dönteni a sorsukról.
    Elég a történelmet vizsgálni és kiderül, semmi sincs véletlenül. Amióta a pénz megjelent, hatalmat jelent. Minél több van belőle, annál nagyobbat. A hatalom meg érdekérvényesítés. Majd, ha minden egy kézben lesz, akkor eljön a világbéke időszaka.
    De a cikk jobban leírja nálam.
    http://magyarhirlap.hu/cikk/60904/A_hatterhatalom_sipkaja

  25. Visszakanyarodva a poszthoz, szerintetek véletlen, hogy Németországban eddig egy merénylet sem volt?
    Pedig ott aztán vannak migránsok bőven.

    Hogy lehet ez? 🙂

  26. 29.
    Németországban és Európában ameddig nincs meg a kritikus számú migráns, nem várható komoly terrortámadás; a spontán kialakuló, kisebb akciókat pedig el fogja a német média tussolni.
    Franciaországban sem valószínű, hogy a migránsellenesség fokozása volt a cél, hanem inkább a rendkívüli állapot fenntartása és/vagy a hadsereg és a NATO-erők mozgósítása a ‘terrorveszély’ miatt.

  27. 25:
    Egyre több embernek kezd kinyílni a szeme. Ezért az Amerika-barát média nekiment az „orosz propagandának”. Mert igenis békés és CIA mentes hatalomváltás volt Ukrajnában. Nem a kijevi kormánycsapatok ágyúzzák az orosz ajkú ukránokat Dombasban, hanem fordítva. Nem a grúzok támadták meg az orosz béke fenntartókat, hanem az oroszok rohanták le Grúziát. És nem a NATO telepít rakétakilövőket az orosz határ mentén, hanem az oroszok akarják lerohanni Lengyelországot. Hamarosan ki fog derülni, hogy Irakot, Afganisztánt is az oroszok támadták meg. Az ISIS-t is oroszok támogatják titokban. Sőt a muszlim menekült áradatot is Putyin irányítja. — Különben hajlandó lennék én is beállni a sorba, mennyit fizetnek?

  28. Török események aktualitásai: Kardigán, akartam mondani Erdogan felszólította Obamát, hogy adják ki Fethullah Gülent. Az egyik minisztere szerint Amerika áll a puccs mögött…! Valami biztosan bűzlik Dániában, akartam mondani Anatóliában…, mert a török hatóságok lezárták az incirliki repülőteret.

    A bázis felett légtérzárat rendeltek el, a bázisról nem lehet kilépni, és be se engednek senkit és semmit, és az áramszolgáltatástól is elvágták a repülőteret. Az USA kormánya egyelőre nem kommentálta a zárlatot.
    http://444.hu/2016/07/16/vesztegzar-ala-vettek-a-torok-hatosagok-az-usa-legibazisat

    De ez szerintem a show része…! Persze az is igaz, hogy amerikaiak által használt légibázis, ahol bizony atomfegyvereket is tárolnak…!

  29. De nyugi fiúk, lányok, nem kell mindig mindenhez CIA. Elég egy megalomán, hatalommániás, vallási fanatikus is, aki totális elnöki hatalmat, és kontrollt akar a „népe” felett…!

    Maradjunk annyiban, hogy mindig a fejétől bűzlik a hal…! Nem mondom, hogy Erdoganék szervezték közvetlenül, de voltak a pucsra utaló jelek kb. 1 éve, így beetették a szakszolgálatokon keresztül dezinformációkkal a tiszti kar elégedetlen részét, és amikor azok léptek, felkészülten hatástalanítottak, stb., és beindul a totális tisztogatás, lásd a 2750 bíró mai kirúgása, a visszakéne állítani a halálbüntetést, stb.! Szerintem jövőre már egy totális iszlamista Törökországról fogunk beszélni, amit egy Erdogan nevezetű elnök irányít. De majd meglátjuk. Ja, hogy javarészt konteó, lehet. De a török ellenzék is felébredt mára, és részben ezt mondja.

    Erdogan politikájának ellenzői közül egyre többen vélik úgy, hogy a pénteki puccs csupán az elnök hatalmi pozíciójának megerősítését célozta és nem más áll mögötte, mint maga Erdogan.
    http://hvg.hu/vilag/20160716_Mi_leszunk_az_uj_Iran__Erdogant_sejtik_a_puccs_mogott_a_torok_ellenzekiek

  30. @Kedves Loránd

    Tudom, hogy irtó értelmes vagy bizonyos téren – programozás. De nem értesz mindenhez, olvastam jó pár hozzászólásaidat más topikokon, honlapokon, ahol elküldtek téged a jó büdös francba. 😉
    Nem minden a 150-es IQ. Néha más is kell hozzá.
    Én személy szerint SENKIT NEM AKAROK MEGGYŐZNI semmiről. Mindenkinek joga van azt gondolni, ami neki tetszik. Mindenki onnan informálódik, ahonnan akar. Mindenkinek van saját véleménye, világnézete, elképzelése erről a (szvsz.) szar (vagy nem szar) világról.
    Ezennel kiszállok ebből a hasztalan „meggyőzősödésből”, az Internet baromi „széles”, mindenki találja meg magának a „”megfelelő”” információt. De ehhez szükséges a MEGFELELŐ INFORMÁCIÓ-SZŰRÉS, tudni azt, hogy melyik infó kamu, és melyik infó tartalmaz(hat) igazságot.
    Na nem szaporítom tovább, MINDENKI informálódjon, ahogy akar/tud értelmesen a NET-ről. Nekem megvan a módszerem, másnak, valószínűleg más a módszere, de ha egyformák lennénk, az baromi szar lenne. 😛

  31. 36, Berci – soha nem csináltam IQ tesztet, és ha eddig megvoltam nélküle, ezután se tervezem. Korábban reméltem, hogy segíthetek, felelősnek éreztem magam az általunk („fejlett, nyugati ember”) által végzett pusztításban, amely mára egyre durvábban üt vissza ránk. Ebbe a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt beleroppantam, feladtam. Ezt kéne reklámozzam? Ugyan.

    Csak ahhoz szoktam (ebből élek), hogy a „másik oldal” szempontjait alaposabban igyekszem vizsgálni, mint a sajátjaimat (amelyekkel nyilván egyetértek). Ha ennek nagyon ellentmondó dolgot olvasok, még néha szólok miatta. Csak hogy a megmondónak eszébe juttassam: „Mindenkinek van igaza.” (Fodor Ákos)

    … és még valami, szintén tőle, pont ide:

    METAOPTIKA

    Nagyon figyelj, mert a világot
    teszed is azzá, aminek látod.

  32. Azért én is elgondolkodtam róla, hogy a neoliberális körök által elképzelt „nemzetlenenítési” program miféle elméleti következményekkel járhat.
    Igen, felmerül ez is, hogy a tőke akar mindenféle korlátot ledönteni a leghatékonyabb működés, a legnagyobb profit érdekében.
    Ugyanakkor felmerülhet az emberben egy ideális, egységes emberiség víziója is, ahol nem léteznek azok a mai etnikailag, vallásilag, fajilag megosztottságból fakadó újra- és újratermelődő konfliktusok, szembenállások, ahol óriási tömegeket lehet feltüzelni egymás ellen ezek alapján, míg a valós problémák megoldása világszinten kikényszeríthetetlen, mert az egymással rivalizáló régiók, kultúrák, államok a versengés miatt elszabotálják egymás törekvéseit, attól függetlenül, hogy azok szolgálják-e az össz érdekeket.
    Ez nyilván egy idealisztikus megközelítés, de azért ennek is lehet csábítása, hisz olyan lehetőségeket villant fel az emberiség problémáinak közös megoldására, amelyeket a mai politikai kavalkádban megkísérelni sem lehet.
    De az látható, hogy ennek végrehajtása iszonyú ellenállást generál, mert minden nép ragaszkodik a saját kultúrájához, és az egy ilyen világrendben nyilvánvalóan veszélybe kerülne, feloldódna egy multikultúrális kásában.
    Viszont azt is látni, hogy a világ a mai megosztott formájában arra ítéltetett, hogy az emberiség létét meghatározó alapproblémák megoldhatatlanok, a föld túlnépesedik, és folyamatos konfliktusok szaggatják a rivális hatalmak révén, és semmi megoldási irányba mutató dolgot nem lehet megvalósítani, mert az adott esetben az erőegyensúlyt a nem együttműködő rivális javára megbonthatná, így mindenki halad tovább a bolygórombolás útján.
    Ezt csak olyan gondolatébresztőnek írtam, nekem sincs kiforrott véleményem, mi lenne az igazi megoldás.

  33. 37:
    Görbe szemmel nézem én az ilyen „megmondásokat”:
    „Nagyon figyelj, mert a világot teszed is azzá, aminek látod.” Hatalmas bölcsességeket imitálnak, de valójában csak a semmit kapargatják. A világ olyan, amilyennek a természet törvényei alakítják mindig az adott körülmények között. Naivság azt képzelni, hogy az egyén bármit is tud rajta változtatni. A kapitalizmus kihozza az egyénből a mélyen beágyazott, legaljasabb tulajdonságokat, amitől aztán maga az egyén is szenved. Az egyetlen halovány reményt a totális összeomlás és újrakezdés ad, már akinek.

    Pontosan ezt láthatod a poszt topikja kapcsán is. Néhány ember hajlandó megsemmisíteni 2000 éves keresztény kultúrát + 500 millió ember életét némi személyes extraprofit érdekében. És nem egy gonosz, elvetemült csoportról van szó, akiktől esetleg meg lehet(ne) szabadulni. Az általános rendszer és légkör olyan, hogy a helyükben bárki ugyanezt tenné.

  34. 39.
    „Az általános rendszer és légkör olyan, hogy a helyükben bárki ugyanezt tenné.” +1

    És itt van az egyik kutya elásva.
    Miközben szidja az önmagát becsületesnek beállító a feketén foglalkoztatókat az adócsalókat a korrumpáltakat, ő maga sem kér számlát a fodrásznál, számla nélkül tataroztat, soron kívül megy be a főorvoshoz vizsgálatra, ha ő egy rokon vagy jóbarát, kínai, lengyel, magyar piacon az életben nem kért áfás számlát. Ha köztörvényes bűncselekményről van tudomása, azt jelentenie kéne. Az áfa és egyéb adóelkerülés is köztörvényes.
    Az oldalági rokon ajándékát eltitkolja, de, ha egy politikus teszi ugyanezt, akkor kiakad.
    A törvények már annyira körül fontak, hogy mind a szürke zónában sertepertélünk és kiborít, ha más többet seper, mint mi.

    Vizet prédikálunk és bort iszunk. és még itt van a Deákné vászna, és még egy kis szálka a másik szemében, meg a fától az erdőt.
    Többek közt ezekért nem lehet az áhított változásokat elérni.

    Ha túl borúsra sikerültem, annak a szűnni nem akaró eső és a húszméteres látótávolság az oka.

  35. Nagyjából annyit a nyugati politikai elitről, hogy mindenki örül, hogy Kardigánt nem puccsolták meg, ami jó eséllyel önpuccs volt. Mert így van kivel együttműködni migrációs ügyben, legalább is a kis naívjai ezt hiszik. Mindeközben ott az AKP kvázi militáns fanatizált tábora, meg az egyre jobban iszlamizálódó Erdogan féle politikai elit, íme…:

    Az Iszlám Állam mottóit skandálták a török kormánypártiak. A Recep Tayyip Erdogan török államfő által utcára szólított AKP iszalmista hívek a terrorista szervezetek által használt Takbir! Allahu Akbar! Takbir!… szavakat kiáltották, miközben a Atatük reptére vonultak.
    http://orientalista.hu/blog-post/video-az-iszlam-allam-mottoit-skandaltak-a-torok-kormanypartiak/

  36. 26. Mvm9
    ” hogy honnan származnak az első kézből kapott információid (globális média és/vagy alternatív hírforrások linkelgetése nem ér). ”

    Ugye ezt és is kérdezhetném Tőled?
    Semelyikünk sincs jelen az össze helyszínen, a jó esetben egyiken sem. Mindenki az ízlésének megfelelő médiából tájékozódik, a pluszt az saját gondolkozása, rendszerezése adja..

    Nekem egy idő után feltűnt, hogy egyesek mindent az USA, a CIA ténykedésével magyaráznak.

    Ennél talán bonyolultabb a világ hogy mindent egy erőcentrum határozz meg.
    Így nehéz magyarázni az multipólusos világ lassú kialakulását.
    A fenti gondolkozás számomra unalmasnak tűnik és gondolati restségre vall.

    27. Melampo
    Értem, ezzel szerinted meg is cáfoltad azt a rakás állítást ami a cikkben szerepel.

    31: Tibor bá
    http://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab

    Korábban is írtam, hogy a CIA szálat se tagadom, az a bizonyos 5 milliárdot USD-t ami bevallottak 15-20 év alatt.
    Amikor megemlítettem, hogy az oroszok ugyanezt csinálják pl. az energia árakkal, nagyobb nagyságrendben, akkor részedről az nem számít volt a válasz.

    Az energiaárakkal korrumpált ukrán vezetők (Timosenko) se léteznek, gyanús ukrán energiavállatokkal, orosz szálakkal.

    Az orosz korrupció, a Putyin által a doktorijában deklarált energiapolitika, mint hatalomgyakorlási eszközt is csak én találtam ki vagy az is a CIA aknamunkája.

    Csak az USA 5 milliárd létezik számodra.
    Természetesen titkosszolgálati behatolás se létezik az oroszok részéről Ukrajnában.
    Ők csak rácsodálkoznak a világra, hogy USA milyen szemét, ők ilyet sose csinálnak.

    A többit is korábban már kitárgyaltuk, nem nyitom meg újból a meddő vitát.

    „Különben hajlandó lennék én is beállni a sorba, mennyit fizetnek? ”
    Kicsit unalmas ez az ultima ráció érv részedről a fizetett ügynöközésről.

    Ezt egyébként már én is kérdeztem Tőled, amikor felhoztad ezt a témát, de nem válaszoltál.

    Természetesen kikérted magadnak, amikor mások kértek ezt számon rajtad, de neked teljesen természetesen szabad másoktól ezt kérdezned.
    Ez nem kettős mérce?

    Majd akkor válaszolok, ha majd Te is megválaszolod, hoyg az oroszoktól mennyit kapsz?
    Nem nehéz leszűrni a posztjaidból, hogy melyik oldal felé vagy elfogult.
    És ahogy olvastam, ez más olvasónál is felmerült.
    Régebben nagyobb objektivítással rendelkeztél, cizelláltabban, több oldali megközelítéssel bírtál gondolkozni, ez mára egyre inkább megváltozott.
    Az okok felkutatását rád bízom.

    Na de ennyi egy jó időre elég is volt itt belőlem. A beírások sok is időt vesznek el, amiből per pillanat számomra kevés van.

    Voltaképpen Kedves Loránd miatt írtam be.

    34. Piton

    Jó meglátás, lehetséges opció.
    A dologból újabb tisztogatások, a legyőzhetetlenség mítosza következik Erdogán előnyére.
    Mondjuk a politikájával egyre inkább generálja az ellenségeket, jó eséllyel egy polgárháborúnak ágyaz meg.
    A térségben egy újabb tűzfészket a terrorizmus tükrében meg senki se akar.
    Se az EU, Se az USA, se Oroszország.

    Az nyilatkozatokat ennek tükrében kell értékelni,
    Mondjuk az oroszok voltak a legvisszafogottabbak, ők valószínűleg annyira nem bánták volna, ha Erdogán eltűnik a süllyesztőben.

    38.hubab
    Helyes meglátás, több oldalú megközelítés.

  37. 38, hubab – bizony…
    Például érdemes elolvasni ezt a Linus Pauling által jegyzett, lassan hetven éves kéziratot: http://scarc.library.oregonstate.edu/coll/pauling/peace/notes/1947s.2-ts-01-large.html

    Miért ismeri a világ mondjuk Kirk kapitány, vagy Messi nevét Pauling helyett? Például ezért (Wikipedia):

    1957-ben Barry Commoner biológussal petíció hadjáratot indított. Észak-Amerikában élő gyerekek tejfogaiban vizsgálta a radioaktív stroncium-90 (radioaktív 90Sr izotóp ) eloszlását és arra a következtetésre jutott, hogy a légköri nukleáris kísérletek károsak az egészségre a radioaktív csapadék (fallout) miatt. 1958-ban Pauling és felesége 11 000 tudós által aláírt petíciót adott át az amerikai kormánynak az ENSZ nevében, amelyben az atomtesztek befejezését követelték. A nyilvánosság nyomásának engedve 1963-ban John Fitzgerald Kennedy és Nyikita Szergejevics Hruscsov moratóriumot írt alá a nukleáris kísérletek tilalmáról. Azon a napon, amikor életbe lépett az atomcsend egyezmény, a Nobel-díj-bizottság Paulingot a Nobel békedíjjal tüntette ki. A díj adományozása politikai viharokat kavart, „kriptokommunistának” tartott Pauling megjutalmazásakor az amerikai kormány tiltakozott.

    Sajnos (szerencsére?) Pauling még nem láthatta, hogy a „nép” csak addig tiszteli a tőle idegen módon gondolkodó valódi tudósokat, amíg valamilyen fenyegető veszély elhárítóinak tekinti őket. Ma hasonló gondolatok említése is kocsmai hőbörgésbe fullad, pedig a feltételek sokat romlottak azóta…

    39 Tibor bá – bár tök felesleges, de megjegyzem: neked általában a bölcsesség fogalmával van problémád. Ez az önreflexív gondolkodással kezdődik, és csak a példa kedvéért azonnal szirénázni kezd, amikor egyetlen hozzászóláson belül felhorkansz 500 millió (teljesen alaptalanul) feltételezett áldozat miatt, pont miután „reményként” említed a (teljesen alaptalan optimizmussal becsült) 90% feletti, gyengébbek kedvéért: 6.3 milliárd ember halálával járó totális összeomlást. Köszönöm az illusztrációt a „megalapozott gondolkodásról” szóló megjegyzésemhez… 😉

    PZuj – üdv 🙂

  38. 42. PZuj
    „27. Melampo
    Értem, ezzel szerinted meg is cáfoltad azt a rakás állítást ami a cikkben szerepel.”
    Nem. A köztudottan és saját maguk által is elismerten, tehát nyilvánvalóan bérhazudozó manipulátorok állításait nem is kell cáfolni. Valakinek, vagy valakiknek a véleménye egyébként sem érv.

    Szerinted az emberiség története során minden hatalom váltás, paradigma váltás úgy történt, hogy az ötletgazda odarohant a többiekhez és lelkesen elmesélte milyen változásokat lát jónak és helyesnek és ő milyet szeretne. A hatalom és a javak birtokosai az egyetértően bólogató tömeggel együtt ezt egy nyilvános vita során meghallgatták és igazat adva a zseniális látnoki képességű új ötletektől duzzadó intellektusú népvezérnek hangos éljenzés közben átadták az ünneplő tömeget képviselő új uruknak javaikat és hatalmukat.
    Ha szerinted az emberiség története nem az összeesküvések története akkor beteg vagy. Súlyos beteg.

  39. 44: Melampo
    „A köztudottan és saját maguk által is elismerten, tehát nyilvánvalóan bérhazudozó manipulátorok állításait nem is kell cáfolni. Valakinek, vagy valakiknek a véleménye egyébként sem érv. ”

    Mintha tényadatok is lettek volna a cikkben azokon biztos átugrottál.

    „Ha szerinted az emberiség története nem az összeesküvések története akkor beteg vagy. Súlyos beteg.”

    Értem ennek tükrében, én vagyok a súlyos beteg.
    Természetesen, ahogyan gondolod.

  40. Csupán egy esélyt látok, az iszlám vallás 100% -os betiltása Európában, az ellenszegülők és szimpatizánsok, jogvédők és egyéb férgek azonnali kitoloncolása, megbüntetése, halálbüntetés azonnali visszaállítása (vagy gyakorlatiasan mondva egy újkori keresztes háború indítása) Ja és a mutti minden 1/16 darabjának egy-egy német tartomány városházának kapujába való kifüggesztése. De komolyan!

  41. 42:
    Ilyen alapom én is megemlíthetném, hogy egyre elfogultabban látod a világot. Csak egyetlen egy példát ragadnék ki erre az elfogultságra. A CIA 50 milliárd dollárja (amin részben olyan mesterlövéseket vettek meg, akik háztetőkről mind a két oldal kimagasló személyeit lelőtték, hogy egymásnak ugorjanak) és az oroszok nyersolajár politikája közé egyenlőség jelet teszel. Miközben a kapitalista világban az önérdek szerinti árképzés elfogadott dolog. Elvégre az árúért mindenki annyit kér, amennyit akar, amit vagy megadnak, vagy nem.

    44:
    PZuj választhatott „súlyos beteg” vagy „fizetett ügynök”. Ő a súlyos beteget választotta. Ezt van!

  42. 45.PZuj
    „Mintha tényadatok is lettek volna a cikkben azokon biztos átugrottál.”
    A cikkben egyetlen tényadat sincs. Állítások vannak amelyeket senki és semmi nem igazol.
    A tényadat az az amit bárki bármikor személyesen ellenőrizni tud.
    „Értem ennek tükrében, én vagyok a súlyos beteg.”
    Ne kerülgesd a lényeget, megismétlem.
    Szerinted az emberiség története során minden hatalom váltás, paradigma váltás úgy történt, hogy az ötletgazda odarohant a többiekhez és lelkesen elmesélte milyen változásokat lát jónak és helyesnek és ő milyet szeretne. A hatalom és a javak birtokosai az egyetértően bólogató tömeggel együtt ezt egy nyilvános vita során meghallgatták és igazat adva a zseniális látnoki képességű új ötletektől duzzadó intellektusú népvezérnek hangos éljenzés közben átadták az ünneplő tömeget képviselő új uruknak javaikat és hatalmukat.
    Nem összeesküvés elméletek vannak hanem összeesküvések. A történelem az összeesküvések története.

  43. 47:Tibor bá
    „CIA 50 milliárd dollárja”
    Eddig a V. Nuland 5 milliárdról beszélt.
    Hogyan lett ez 50 milliárd?
    Forrás?
    Elírás vagy más van a háttérben?

    „Elvégre az árúért mindenki annyit kér, amennyit akar, amit vagy megadnak, vagy nem.”

    Megint elegánsan átsiklottál a Putyini kinyilvánított doktrínán, ami az energiára politikai, geopolitikai hatalmi fegyverként tekint.

    De hát aki szelektíven olvass, az így jár, magára vessen.
    Több mankót nem adok a többoldalúan megközelítő gondolkodáshoz.

    „PZuj választhatott “súlyos beteg” vagy “fizetett ügynök”. Ő a súlyos beteget választotta. Ezt van!

    Valahol szomorú, amikor egy valaha értelmes ember idáig süllyed, érvelés helyett.

    Az írásod rólad állít ki bizonyítványt.

  44. 8. Tibor bá’

    „Ott követed el az első hibát, hogy a “tartalmas élet” és a “hosszú élet” nem alternatívái egymásnak.”

    Tibor bá’, RÉSZBEN igazad van, de csak részben. Írod, hogy „a “nyomorban” élő afrikai boldognak érzi magát”, de én most magyar/európai/”fejlett világi” fejjel gondolkodom (bár a hozzászólásomban példaként említettem Afrikát), és a poszt témája is az, hogy akarsz-e 100 évig élni. Ahogy a hsz-ben leírtam, nem akarok, de szeretnék jól élni, aminek (sajnos) szükséglete a pénz (anyagiak.
    Nem a pénz tesz boldoggá!!! De kell a jó élethez. Lehet, hogy „a “nyomorban” élő afrikai boldognak érzi magát”, de itt Európában/Magyarországon ez qrvára nem érvényes. Kérdezd végig az utcán élő hajléktalanokat Bpesten, kíváncsi lennék a „felmérésre” .

    „Egy luxusban élőnek nincsenek céljai”

    Ez sem teljes mértékben igaz. Abban igazad lehet, hogy akinek hatalmas vagyona van (dollár-milliók-százmilliók), annak ha nincsenek céljai, depressziós, stb., akkor az hülye. Én valószínűleg „szegény fejjel” gondolkodok, de ha lenne ekkora vagyonom, akkor százszámra lennének céljaim, vágyaim, amiket a havi 75 ezer forintból nem tudok megvalósítani. Ha annyi pénzem lenne, mint a „depis hollywood-i” milliomosoknak, akkor én személy szerint élvezném az életet, utaznék, bejárnám a Föld szép tájait, etc.etc., élvezném az életet. 🙂

    Másik, amit idéztél: a “268 szuper nő” , azt csak a példa kedvéért írtam, nekem elég lenne 1 (azaz egy) jó/kedves/aranyos csaj/nő is. 😉

    „A boldogság kulcsa a reális célok kitűzése, mindenkinek saját lehetőségeinek határain belül. „

    Hát ezen igencsak el kell gondolkodnom. A lehetőségeim határát ismerem, nem valami sok (azért több, mint a „a “nyomorban” élő afrikai”-nak 🙂 ). Viszont a a reális célok kitűzése, az keményebb dió, ezen el kéne töprengenem, erre most per-pillanat nem tudok válaszolni. Megint előjönnek a piszkos anyagiak, és ha valami többet szeretnék, akkor a fent említett 75 ezer/hó nem igazán elég. De ahogy írod: „saját lehetőségeinek határain belül”, hát ez nálam „Gordiuszi csomónak” tűnik, Tudom, hogy Nagy Sándor ezt egy karvágással elintézte, de nálam a dolog sokkal bonyolultabb.

    Hát én így vagyok ezzel, talán válaszoltam mindenre (vagy nem? 😮 ), amit írtál. 😉

  45. 49:
    Miután te magad is említést tettél a 5 milliárdról, nyilvánvalóan elütésről van szó, akkor pedig miért kekeckedsz?

    Dehogy siklottam át, Putyin nagyon helyesen az energiát hatalmi fegyvernek használja. Miért az USA a 8 anyahajót mire használja? Mindenki úgy politizál, ahogy tud, de amin te siklasz át az a bizonyos 5 milliárdos aknamunka egészen más kategória. Ennek belátásához még intelligencia se kellene, ami neked van. Akkor pedig mire lehet következtetni???

    Ami az én intelligencia vesztésemet illeti, ez a fajta személyeskedés tényleg már a béka segge.

  46. 38. hubab
    A gondolatmeneted logikus a maga zárt, a számunkra megszokott mesterségesen eltorzított értelmezési keretek között.
    Ott futsz te is vakvágányra, hogy elfogadod a rendszer által akadályoknak kinevezett feltételeket valódi akadályoknak.
    Ennek az általad idealisztikus megközelítésnek nevezett elméletnek a gyakorlatba történő átültetésének legkevésbé sem a nemzetek, kultúrák stb. az akadályai.
    Ennek a megvalósításához „mindössze” egy egységes szabályok által irányított, azonnali és szabad hozzáférésű, globális eszköz, forrás és csereigény értékelő rendszerre lenne szükség.
    Az eszköz, forrás és csereigény értékelése ma nem kontrollálható módon egy szűk csoport kezében van. Az ezen lehetőséggel való visszaélés olyan hatalmat jelent amelyet semmiképpen nem óhajtanak feladni.
    Ha az eszköz, forrás és csereigény értékelése globálisan plurális lenne, a lőtéri kutyát nem érdekelné a te nemzetiséged, vallásod, kulturális háttered.
    Az ellentétek szításának, az akadályok mesterséges kialakításának, hamis akadályok megnevezésének pont az az értelme, hogy elfedjék vele mi a probléma valódi oka valamint-a saját terveik akadályait téve meg bűnbaknak- azt, hogy milyen egyszerű lenne a megoldás.

  47. Önellentmondás a biliben is. Itt van az a Georginai kövek amik évszámot is tartalmazva előirja több nyelven is a kivánalmakat a globalista ujvilágnak…

    Nemtom ezt szabad e…https://www.youtube.com/watch?v=fP2Pb0JYDTI

    Közben vernyákolnak kéne a sok olcsó munkaerő meg kevés az emberkéz ezért vándoroltatnak sok pénzért….szerin tem meg nem a munkáskéz kell hanem a embercsempészetből él most a globalista…forgatja a pénzét, valószinüleg busás haszonnal másként nem csinálná…

    Tenyésztik pozitiv diszkriminációval a munkára alkalmatlan egyedeket sőt a európai dolgozni tudó népeket is bekevernék hasónlóvá….
    Nem igazán értem mi a biznic ebben azonkivül hogy mint fehér fajt eltüntetnek..kik is ? Fehér politikusok….Najó obamaki nem fehér.

    Sokkal inkább egy örült maffia hatalmi harcát látom kirajzólódni.

  48. 52.
    Ebben viszont az az ellentmondás, hogy ezek szerint a háttérhatalom érdeke a formális megosztottság, ellentétek fenntartása, miközben éppen azt a folyamatot figyeljük meg, hogy megpróbálnak egy egységes, nemzetek nélküli multikultúrát létrehozni, amelynek szintén ők a feltételezett mozgatói.
    Akkor most melyik a tényleges tendencia? Megosztott világ, vagy összeolvasztott multikulti?

  49. Már úgy volt, hogy megvan az egyeduralom, nincs ellenfél. De Jelcin helyett jött Putyin, Európában a németek megerősödtek, Kína is kekeckedik.
    Ezeket az akadályokat még meg kell semmisíteni, utána már egyenesbe kerül a dolog.
    A kérdés csak az, hogy ehhez meglesz-e a megfelelő ereje (USA, ami hanyatló ágba került). Ha igen, akkor viszonylag gyorsan elérik a célt, ha nem, akkor új öklöt kell szerezniük.

  50. 51: a kommentek tényleg annyira a személyeskedésbe mentek át, hogy ez már nem az értelmes emberek vitafóruma.
    Általában érdemes elolvasni a kommenteket is, mert még azok is értéket tartalmaznak.
    Most nem.
    Esetleg lehetne Tibor bá ‘ részére javasolnom a kommentek moderálását?

  51. 54. hubab
    „Ebben viszont az az ellentmondás, hogy ezek szerint a háttérhatalom érdeke a formális megosztottság, ellentétek fenntartása, miközben éppen azt a folyamatot figyeljük meg, hogy megpróbálnak egy egységes, nemzetek nélküli multikultúrát létrehozni, amelynek szintén ők a feltételezett mozgatói.
    Akkor most melyik a tényleges tendencia? Megosztott világ, vagy összeolvasztott multikulti?”
    Akkor most az a tényleges tendencia, hogy te ezt az ellentétet lásd a valódi ellentét helyett pedig ez az ellentét nem létezik. Multikultira nincs szükség.
    Arra lenen szükség, hogy az eszköz, forrás és csereigény értékelése globálisan mindenki számára nyílt és valós idejű legyen. Addig amíg ezeknek az információknak az értékelése globálisan néhány ezer embertől függ és ezek az információk kizárólag rajtuk keresztül elérhetőek addig ezzel az információval a közvetítőik vissza fognak élni.
    Addig amíg az eszközök, a források és a csereigények értékelését nem a valós tranzakciókat lebonyolító piaci szereplők végzik el egymásról minden időpillanatban a gyakorlatban is lebonyolított ügyletek alapján hanem helyettük egy saját érdekében tevékenykedő „értékelő” az ezzel vissza fog élni.
    Ezek szerint a „háttérhatalom” -ha akarod nevezd így- érdeke nem a formális megosztottság, ellentétek fenntartása, hanem , hogy ezzel elterelje a figyelmet a megoldásról.
    Az ugyanis az ő létét veszélyezteti.
    Egy ilyen alapokon működő „pénzrendszer”- mert végül is ez az- persze nem oldja meg a monopolhelyzetekkel, erőfölénnyel, erőszakkal, stb való visszaéléseket de lerántja leplet ezekről. Ezt megtervezni, bevezetni, működtetni, a tömegek felé kommunikálni csak egy elhivatott értelmiségi réteg tudná mert a tömeg ezt nem is érti meg le is szarja.
    Ha lenne ilyen!

  52. 57, Melampo

    Szinte én is írhattam volna ezt, két megjegyzéstől eltekintve.

    1: ezt a közvetlen feladat és erőforrás adminisztrátor rendszert még idézőjelek között sem nevezném pénzrendszernek. Pont a pénz fogalmának (és az általa behozott, mai eszközeink mellett szó szerint életveszélyes másodlagos motivációk) játékból való kiiktatása a lényeg.

    2: a tömeg nem közömbös, hanem ellenséges, mert számára a szabadság és biztonság illúzióját az egyénileg felhalmozott pénz jelenti, a globális „kockázatok és mellékhatások” objektív értékelésére tapasztalatom szerint nem képes. Még az is lehet, hogy a „háttérhatalom” az elfogadóbb, mert szerintem mára egyre nyilvánvalóbb a számukra, hogy napról napra kevésbé képesek megbízhatóan irányítani a folyamatokat.

    Maga a rendszer elég szokatlan, de most úgy tűnik, már nincs messze (mondjuk nem először az elmúlt húsz év során). Persze egyedül nem tudom megírni, de talán bizonyíthatom, hogy létrehozható. Arról nem tudok mondani semmit, hogy a végén ki és mire fogja használni, de nélküle szerintem semmi esélyünk, szóval… nekem nincs sok választásom.

  53. 58. Kedves Loránd
    1. A köznyelven nincs az átlag olvasó számára használhatóbb kifejezés egy ilyen információs rendszer megnevezésére és nem volt sem kedvem sem időm oldalakat írni.
    Végeredményben egy ilyen rendszernek bizonyos funkcióiban a pénzt kellene helyettesítenie tehát nem áll ez olyan messze a valóságtól.
    2. Persze, hogy ellenségesek, hisz valakik évezredek óta arra tanítják őket, hogy a tartalékaikat az erre alkalmatlan csereeszközben halmozzák fel. Megtanulták a leckét. Jól megtanulták.

    Nem szeretnek felelősséget vállalni, dönteni és nem is akarnak. Nem lesz egyszerű megértetni velük, hogy ha megtakarításaikat csereeszközzé transzformálják és a visszaalakítást ráadásul időben eltolják akkor egyrészt a közbenső időszakra nem lesz- vagy csak közvetítőkön keresztül korlátozottan lesz-rálátásuk, másrészt a végeredmény- a végösszeg- a kezdő és a befejező gazdasági állapot függvényében bármi lehet. Azt valószínűleg soha nem fogják megérteni, hogy ez nem vagyonmegőrzés, hanem a kezelői jogok korlátlan átengedése másoknak határozatlan időre, korlátozott vagy szinte semmilyen kontroll lehetőséggel.
    Eklatáns példa az itt is állandóan folyó vitatenger a nyugdíj befizetésekről és a „magánnyugdíj” pénztárakról.
    Azt kellene először széles körben publikálni és tudatosítani az emberekben, hogy a csereeszközt(a pénzt) nem a gonosz FED bocsátja ki hanem ő maga amikor aláír egy kölcsönszerződést.
    A kereskedelmi bank az ő tulajdonát, jelzálogtárgyát értékeli fel és ennek a szerződésnek a fedezete alatt az ő tulajdonát transzformálva pénzzé bocsát ki annyi pénzt amennyit a bank szerint a jelzálog ér.
    Addig amíg ezt az értékelést nem a piac végzi a mindenkori pillanatnyi viszonyoknak megfelelően addig az információ kibocsátója és birtokosa a kereskedelmi bank fogja megmondani a források és eszközök értékét.
    Ő fogja megmondani ki mennyit ér, mit tegyen a gazdaság melyik szegmense és hogyan. Ő fogja megmondani mennyit ér a megtakarításod. Ő fogja megmondani ki vagy.
    Az írott történelem folyamán most adott első esetben minden feltétel egy nyílt, globális, mindenki számára korlátlanul, minden időpillanatban hozzáférhető, eszköz, forrás és csereigényt közvetítő információs rendszer megalkotásához.

  54. 59. Melampo

    Az írott történelem folyamán most először…..
    Igen, a lehetőség meglenne a nyilvános információs információs rendszerhez, nem is kerülne sokba.
    Viszont a valóságban most van a legerőteljesebb titkosítás személyiségi, jogok, üzleti, állami, stb. érdekek indokolással.
    Most tombol a legerősebben a valódi csereérték kereskedelmet eltorzító tőzsdei spekulációs manipulációk, amelyek során óriási működő tőkét tulajdonítanak el, alakítanak pénzből pénzt csináló eszközzé.
    Munka alapú, teljesítményt díjazó, de megfelelően szociális érzékenységű, a természetet tisztelő és megóvó, teljesen nyílt információ áramlású társadalom lehetne a jövőnk. Bármikor meg lehetne szervezni, egy öt éves átmenettel globálisan elterjeszthető. Vezetőink elvakult kapzsisága az egyedüli akadály.

  55. 59, Melampo

    Pedig erről kell(ene) a legtöbbet beszélni, mert amit alul írsz, pont az, ami nincs.

    A „racionális absztrakciós rendszerre” tipikus példa a magyar egészségügy HBCS pontrendszere. A legjobb szándék ellenére egy katasztrófa az egész, már akkor, amikor húsz éve először találkoztam vele, de most megint „javítanak” rajta…
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ebbol_meg_oltari_bajok_lehetnek_igy_szabjak_at_az_egeszsegugyet.617787.html

    A helyzet viszont az, hogy nincs „megtakarításod”, nincs „tulajdonod”, … ezek mind csupán a megszokott, és mára elavult világkép részei (egyébként egy kis hunyorítással a hívő ember gondolkodásmódja, vagy Szentkorona-tan is értelmezhető így, csak hogy ne ugorjunk azonnal fejest a kommunizmusba).

    A valóságban csupán (időszakos) képességeid és (véges) időd, illetve prioritási sorba rendezhető igényeid vannak (ide viszont minden beleérthető, pl képesség az, hogy szeretsz kutyákat sétáltatni, igény az, hogy kedveled az irodalmi esteket).

    Előbbieket egy közösség szervezetten használja, hogy utóbbiak kielégíthetőek legyenek. A közösségek hierarchiába szerveződnek, optimális esetben a Maslow piramis alja a lehető legszűkebb által biztosítható (étel, ital, ruha, alapvető egészségügyi igények, szórakozás, …). Magasabb szintek felelnek a nagyobb ellátó rendszerekért: energiahálózat, szállítás, oktatás, orvosi ellátás, …; globális szervezetek a globális feladatokért: ökológiai rendszerek felmérése és állapotuk normalizálása, szeméttermelés és energiapazarlás radikális csökkentése, folyamatban lévő ipari (pl nukleáris) katasztrófák kezelése, a következők reménybeli megelőzése, globális szaporodási, élelmezési problémák érdemi kezelése, az emberi civilizáció fejlettségi szintjének homogenizálása (nem „multikulti”, hanem az, hogy ne szüless eleve vesztesnek sehol a világon).

    Utópia? Egy kis csavarral: ha nem sikerül (nem a távoli jövőben, hanem nekünk és most azonnal) valóra váltani, elpusztulunk. Utóbbi esetben csak a módszer a kérdés: felrobbantjuk, agyonverjük egymást, „békés” atommal mérgezzük meg magunkat, vagy az ökológiai rendszerek megzuhanása által okozott globális káosz takarít el minket. (Mindegyik folyamat évtizedek óta ismert, de semmit nem voltunk képesek érdemben tenni ellenük, és érezhetően nincs sok hátra.)

    Nem csoda, hogy inkább mondvacsinált problémákon agyalunk, a valódiak tényleg nehezek… 🙂

  56. 61.Kedves Loránd

    Túl messzire mész. Egy úton először az első lépést kell megtenni. Nem lehet a tizedikkel kezdeni. Az a gondolkodásmód ahogyan te képes vagy látni, illetve látod a világot a szférák magasságában van a mindennapi gondolkodáshoz képest.
    Első körben meg szoktam próbálni megértetni, hogy a „Tulajdon”, „Pénz”,”Megtakarítás”, „Tőke”, szentségek a maguk valóságában nem léteznek. Mindig megpróbálom körülírni, hogy ezek miért csak mint egy közösségen belüli viszonyrendszer részei léteznek, csak ekként képzelhetőek el.
    Ez sem nagyon szokott sikerülni. Az, hogy ez magasabb szinteken hogyan szerveződik tovább működő rendszerré annak megértetése szinte minden esetben meghaladja a képességeimet.
    A legrosszabb az egészben az amit te is írtál, hogy azt a két szót, hogy most és azonnal képtelenség elfogadtatni velük.
    Azok az ismerőseim, barátaim akik ezeket képesek megérteni kivétel nélkül a „magasan funkcionáló autisták”-nak nevezett csoportból kerülnek ki.

  57. 60.bogozy
    „Vezetőink elvakult kapzsisága az egyedüli akadály”
    Vitatnám. A tömegek vagy elfogadnak, magukévá tesznek egy paradigmát vagy nem. Ha a vezetők változnak a rendszer ugyanúgy működik tovább. Üdítő kivételt a történelemben egyedül néhány intelligens diktátor jelentett.

    Ha kiszolgáltatott helyzetben munkanélküliként munkát keresel akkor a téged alkalmazó esetleg szomszéd, vagy jó ismerős fog fillérekért, éhbérét dolgoztatni, kifosztani és nem a miniszterelnök személyesen. A boltban is a szomszéd csap be a pénztárnál.
    Olyan, hogy nem a rendszerrel lenne a baj hanem azokkal az emberekkel van, akik működtetik nem létezik. Minden rendszert arra találnak ki, hogy a pont a rendszer működtetésével szabályozzák és kordában tartsák a résztvevőket, köztük az irányítókat is. Ha ez nem sikerült akkor maga a rendszer rossz, nem tölti be a feladatát. Nincs jó, meg rossz kapitalizmus illetve kommunizmus és hasonlók. Jól, vagy rosszul működő vagy nem működő gazdasági, politikai szerződés van. A paradigmát vagy magáénak vallja és követi egy közösség, vagy nem. Ha erőszakkal kellet rájuk kényszeríteni akkor ezt valaki megtette aki maga is a közösség része.
    Nincsenek kívülről jött bűnösök.

  58. 62. Melampo

    Igen, ez az egyik kedvenc dilemmám: „túl messzire mész” vs. „a megoldás túl messze van”. A kettőt összerakva oda jutunk, hogy ha elég mázlista voltam a jó irányba indulni, akkor lehet, hogy tényleg a megoldásnál járok. Közelebb meg értelme sincs keresgélni… 😀

    Viszont az eredmény nekem is hasonló volt: A következtetés durva. Az általam megálmodott „kiút” csak akkor működik, ha a mintaadó, szervező emberek megvilágosodottak. (2012) Kicsit részletesebben (remélem Tibor bá most elnézi nekem a saját blogomra mutató linket):

    http://hajnalvilag.blogspot.hu/2014/02/megvilagosodas-2.html

  59. 64.Kedves Loránd
    A gnózis sajnos nem kötelező tantárgy az általános iskolában.
    A perfekteket pedig eddig többnyire kivégezték. Elég hálátlan szerep. 🙂

  60. 65, Melampo

    Én annak örülnék inkább, ha a „nép” felfogná (és az oktatási rendszer is inkább ennek adna formát): ahogy egy élsportoló az egész életét, minden idejét és erejét arra teszi fel, hogy versenytársainál pár másodperccel jobban teljesítsen, úgy a gondolkodásnak is van olyan szintje, amely brutálisan kemény, évtizedeken át tartó állandó edzés nélkül nem elérhető. Ráadásul ezen a pályán szó szerint korszakalkotó géniuszok állnak egymás vállán, a sporttal ellentétben itt ahhoz, hogy valamit mondhass, nem egy hozzád hasonlóval, hanem egy rakás „félistennel” találkozol egyszerre, folyamatosan reménytelenül hülyének érzed magad, ahogy kepesztesz előre…
    Nekem is tizenpár évembe került, amire leesett, hogy a kasztrendszer (kézműves, kereskedő, harcos, szerzetes) nem alá-fölé rendelésről, hanem csupán a nagyon sokféle emberi képességnek a helyén való használatáról és értékeléséről szól.

    A komoly gondolkodás pedig amúgy is a saját létezés határain túl kezdődik… 😉

    De szerintem ez már nagyon off topic…

  61. Kedves Loránd,
    Végre megértettem Melampon keresztül, miről beszélsz olyan régóta.
    Melamponak abban igaza lehet, ha kihagyunk lépcsőfokokat egy rendszer elfogadtatásánál, akkor a többség soha nem fog megvilágosodni.
    Van ez a barkóba játék. A lényegét mindenki ismeri.
    A kérdést senki nem kezdi azzal, hogy rákérdezhetek? Akármennyire sziszifuszi, akkor is lépésről lépésre közelít mindenki a megfejtéshez. Ebben viszont az a csodálatos, hogy a világon mindenhol, minden korosztálynak, tanultnak, tanulatlannak ez a logika segít abban, hogy megértse, kitalálja mire gondolt a másik.

  62. 66.Kedves Loránd
    „Nekem is tizenpár évembe került, amire leesett, hogy a kasztrendszer (kézműves, kereskedő, harcos, szerzetes) nem alá-fölé rendelésről, hanem csupán a nagyon sokféle emberi képességnek a helyén való használatáról és értékeléséről szól.”

    Erről kellene, hogy szóljon az a nyílt, időben és térben is korlátozás nélkül hozzáférhető globális forrás eszköz és csereigény értékelő információs rendszer amelyről itt is firkálunk.
    Arról, hogy mindent és mindenkit a globális hasznossága alapján értékeljenek, mégpedig azok a szereplők akik valódi kapcsolatban vannak, voltak velük.
    Ezt azonban eddig még soha nem sikerült úgy elérni, hogy a piac szereplőinek torzításmentes értékítéletét közvetítse és azt ne lehessen manipulálni. A fentebb általam említett néhány diktátornak sikerült ideig óráig rákényszerítenie a tömegekre egy ilyen vagy hasonló rendszert.
    A tökéletesen objektív, racionális gondolkodás pedig csak a nirvánában képzelhető el. Amíg vágyaid vannak esendő vagy.
    Oda kevesen fognak követni.

  63. 67.Károly
    Már sokadszor írom le, hogy nem tisztem Lorándot megvédeni de az aki semmit nem hajlandó tenni a megértés érdekében az nem érdemli meg, hogy az időmet rá pocsékoljam.
    Igen ritkán beálló kegyelmi állapotnak kell ahhoz bekövetkeznie, hogy az értetlen okoskodónak nekiálljak magyarázni.
    Akinek az elemi ismertei is hiányoznak az ne akarjon nagyságrendekkel bonyolultabb, magasabb szintű tudást kritizálni és ne várja el, hogy az aki ezen a nívón műveli ezt a tevékenységet az elpocsékolja az idejét az ő oktatására. Aki lusta tanulni, vagy nem is érdekli az eredmény csak önigazolásokat keres, esetleg egyszerűen csak önfejű és nem tanulni akar csak egyszerű magyarázatokra vágyik az hülye marad.
    Ahhoz, hogy valaki fel tudja mérni, hogy mennyire hülye ahhoz rengeteget kell tanulni és tudni. Az már egy igen magas szintje a tudásnak.

  64. 67, Károly

    A barkóba érdekes példa, de mintha inkább engem igazolna: „kitaláló” nem segíthet a kérdezőnek, csak támpontokat adhat. Pont azért játszunk, hogy a kutatás élményét átéljük; nem attól leszünk többek, hogy egy szót kitalálunk, hanem attól, hogy a logika alapműveleteit, azok hatékony alkalmazását gyakoroljuk. Semmit nem ér, ha valaki fölvisz a csúcsra. A mászás kínlódását nem lehet, nem érdemes, nem szabad megúszni, mert az a lényeg.

    Egy szinten túl pedig már nincsenek „igaz” válaszok, csak az ismeretlenbe nyúló struktúrák, és egyfajta megszállottság, amely arra késztet, hogy újabb gerendákat húzz ki magad alól és feljebb építsd be újra. És amikor összedől, mert összedől, a káromkodás után kezdeni újra, kicsit máshogy, amíg csak lélegzel. Ez a „szerzetes” útja, az esetek túlnyomó többségében totális kudarc. Semmiképpen nem a „többségnek” való, és csak hierarchiában értelmezhető.

    68, Melampo

    A kulcs a közösség tudata, az empátia – és nem a soha el nem érhető „objektív racionalitás”. Ezt egyébként szerintem matematikai eszközökkel is lehetne bizonyítani, de nem vagyok elég jó hozzá.

    Az a lényeg, hogy minden önálló döntésem hatása csak akkora csoportra terjedjen ki, akikre úgy gondolok: „mi” – magasabb szinten mások által hozott szabályokat kell kövessek. Ugyanis minden igényemnek ára van, amit tevékenységemmel „fizetek meg”. Amíg törekszem arra, hogy „nekünk” mindent egybevéve „jó üzlet” legyen amit csinálok és amennyibe kerülök, addig a mérethatárig a közösség működik. Ehhez csupán követhető mintákra és mintaértékűen viselkedő (minden közösségben néhány magasabb szinten gondolkodó) emberre van szükség, ebből fűződik fel egy-egy család, nemzet, kultúrkör, és legvégül az emberiség. Ez volt régen a családban a bölcs nagymama; a falusi tanító, pap, lelkész; egy-egy nagy tanár, író; még feljebb próféták, vallásalapítók, stb.

    Ennek megfelelően globális fajként globális kérdésekkel csak olyanoknak lenne szabad foglalkozni, akik számára a „mi” fogalma nem csak „térben” az összes élő embert, hanem „mélységében” a körülvevő ökoszisztémát, „távlatában” pedig a következő generációkat is jelenti, pontosan ugyanakkora súllyal, mint a közvetlen szerettei… belőlük nem kell sok, de az a néhány, az rettentően hiányzik.

    Ma mintákat bafék milliomosokról, mesehősökről meg „cölöbökről” veszünk… és így tényleg nagyon nehéz. Én inkább úgy látom, a tény, hogy mindezek ellenére igyekszünk emberhez méltó módon gondolkodni, és például dühödten üvöltözünk egymással (vagyis még mindig fáj saját tehetetlenségünk), azt jelzi, hogy még mindig él bennünk az „ember”, csak nem tudja, hogyan csinálhatná jobban. És ez… jó.

    Bocs az off topic filozofálásért, ilyesmiről (bizonyított módon) végtelen sokat tudok rizsázni. Persze „szép és új” lenne, ha inkább ilyesmiről szólna Európa… 😀

  65. 61
    Minden civilizáció kipusztul elöbb utobb -mi legalább örvendhetünk annak,hogy a nagyon értelmes emberek velünk ezt megosszák ,HÁHÁHÁ

  66. Melampo,

    „időben és térben is korlátozás nélkül hozzáférhető globális forrás eszköz és csereigény értékelő információs rendszer”
    Egy tanyát építgetve, ha lokálisan is, de harmadik éve a lehetőségeken belül forrás, eszköz, csereigény infót megosztunk néhányan egymással. Kaszt rendszer még nem alakult ki köztünk vagy csak én nem érzékelem.
    Lehet, valami remekül működik papíron, de a puding próbája az evés.
    Hogy néz ez ki a gyakorlatban.
    A városi életemből hozott szaktudást jópáran a falumból igénybe vették. A fizetésnél a munkámért/egy életem egy halálom, ha nem kezdem el, sosem tudom meg működik e/ nem kértem pénzt. Mást kértem, információt forrásról, eszközről, cserealapról. Azt érzékelem, az emberek igen furcsállják ezt, de örülnek is annak, hogy a pénz és a kötelező visszasegítést kiiktatom a rendszerből.

    Kedves Loránd
    Koordináta struktúrára ráhúzva és a barkóba logikára épült az az interneten kereső szoftver amit egy programozó cégtől rendeltem. Sajnos beletört a bicskájuk.

  67. 72.Károly
    A példa jó. A falusi kaláka rendszerek a legegyszerűbb példái a helyi vagy közösségi pénzhelyettesítőknek. Mindenki tisztában van az összes számára releváns információval hisz ezeket vagy személyes tapasztalatok alapján szerzi vagy az elsődleges információforrástól akinek a megbízhatóságát pontosan ismeri.
    Aki az „adósságát” nem egyenlíti ki annak a továbbiakban nem lesz „hitele”. Minél többen „tartoznak” neked annál nagyobb lesz a „megtakarításod”, növekszik a „tőkéd”. Azt kell figyelembe venned, hogy ezeket a „tartozásokat” nem fogod tudni maradéktalanul kiegyenlíttetni az „adósokkal” mert mindig lesz néhány „nem fizető”, „tönkrement”, „ellehetetlenült” „adósod”.
    Azaz a „befektetéseid” ezen szegmensben nem fognak teljese egészében vagy legalábbis abszolút értékben „megtérülni”. A közösség többi tagjának ezzel „leértékelődik”, „inflálódik” az adóssága ezért egy kicsivel többet kell teljesíteniük mert a nem teljesítők helyett is nekik kell teljesíteniük, csak így fognak megtérülni a „befektetéseitek”.
    Így kellene, hogy működjön a „pénzrendszer”.
    A tekintélyek- ha kaszt nem is lesz belőlük- kialakulása bizonyos részterületeken pedig csak idő kérdése.

  68. 70:
    Idézlek: „Bocs az off topic filozofálásért, ilyesmiről (bizonyított módon) végtelen sokat tudok rizsázni. Persze “szép és új” lenne, ha inkább ilyesmiről szólna Európa… ?”

    Nos, van róla fogalmam. Néhány ide tévedt olvasó nyilván seggre esik tőletek, de rám ne számítsatok. 😀

  69. 74. Akkor már ketten vagyunk! 😀
    „Aki tíz mondatban írja le amit háromban is le lehet, az más aljasságra is képes.”
    (Nem ugrik be ki mondta, de nagyon igaz.)

  70. 73. 🙂
    És akkor ha eléggé megnőtt az ázsiója kezdődik a jelen korszakhoz hasonló pén zpumpa mert eleve a hatalom kötödik hozzá és a hatalom narcotikum amitől sokan nem tudnak szabadulni!

    Soroséknak miafenének még min dig országokat megboritani? – ezért!

  71. 77.Kékavian
    A pénzpumpa működését a korlátoltsággal megtámogatott pökhendiség és ezeknek az alapját képező butaság teszi lehetővé.
    A tekintély csak a bárgyú értetlenség, a végtelen butaság kihasználásával nőhet hatalommá.
    A tekintélyt az értő közönség előtt újra és újra meg kell védeni, azt ki kell érdemelni. A tekintély nem hatalom.
    A többiek butasága az igen. Az minden hatalom forrása.

  72. 74.-75.-76.
    A 73. számú hozzászólásomban leírtam három mondatban is.
    Ha azt sem értettétek akkor most kit is minősítettetek??

  73. 70.Kedves Loránd
    Boccs, ezen átsiklottam.
    „Ehhez csupán követhető mintákra és mintaértékűen viselkedő (minden közösségben néhány magasabb szinten gondolkodó) emberre van szükség, ebből fűződik fel egy-egy család, nemzet, kultúrkör, és legvégül az emberiség. Ez volt régen a családban a bölcs nagymama; a falusi tanító, pap, lelkész; egy-egy nagy tanár, író; még feljebb próféták, vallásalapítók, stb.”
    Európa szinte egész közép és újkori története arról szól, hogy ezen évszázadok óta szisztematikusan irtják ennek az általam „kultúrahordozó” rétegnek a tagjait nemezettől, helytől, időszaktól, vallástól, politikai berendezkedéstől és egyebektől függetlenül.
    Az eredmény jól látható. Mára szinte tökéletesen sikerült kiirtani ezt a réteget amely az adott közösségek elemi szövetét alkotta. Innentől a közösségek, működésük, egységesen, egyetlen információs rendszeren keresztül irányíthatóakká váltak. A siker teljes. Egyetlen apró részlettől eltekintve.
    A lokális feladatok elvégzése, a lokális problémák megoldása és így a rendszer működtetése ezen a módon lehetetlen.
    Minden problémának egyetlen optimális megoldása létezik. A többi ugyanis nem az. Részmegoldás lehet, de nem optimális. A problémák optimális megoldásának kulcsa a tökéletesen pontos információ amely információ kizárólag a probléma keletkezésének pillanatában annak kialakulásának a helyén szerezhető be.
    Amíg egy ilyen, az általad vázolt hierarchikus rendszert ennek alapján nem építünk fel újra addig csak a következő lépéseket tesszük meg a pokol felé vezető úton.

  74. 80. Melampo

    Akiket te „kultúrahordozónak” nevezel azok azt az erkölcsi rendszert képviselik, ami eleve lehetetlenné tenné a kapitalista alapokon nyugvó liberális demokráciát.

    Ebből a szempontból érdemes szemlélni, hogy miért is irtották őket, és főképp kik hozták magukat helyzetbe ennek az erkölcsi rendszernek a lebontásával.

  75. 80, Melampo

    Érdekes meglátás, de legjobb tudásom és tapasztalatom szerint téves. Hiába létezik ugyanis egy elméleti optimum, az
    1: valóban függ a tökéletesen pontos információtól, amellyel definíció szerint nem rendelkezhetünk: megfigyeléseink pontossága és a leírásra használt fogalmaink egyaránt korlátozott;
    2: minden rendszerre hatással van a környezete, amely vele kölcsönhatásban és tőle függetlenül is változik – az optimum tehát „mozog”.

    Magyarul: „a pokol útjai jószándékkal vannak kikövezve” pontosan a véglegesség illúzióját kergető mentalitás következményeit írja le. Pedig Gödel nemteljességi tétele és a Church-Turing tézis matematikai szinten bizonyítja a leírhatóság és megoldhatóság korlátait; a rendszerelmélet pedig a valódi szabályozhatóság eszméletlen bonyolultságát. Ha pedig a zavarás nem fehér zaj, akkor a képleteink használhatatlanok, ezért például nyugodtan állítom, hogy a „közgazdasági elemzések” egyetlen célja a tőzsdéző majmok tömegének távirányítása (beleértve a mindentudó hőbörgőket is, akik képtelenek felfogni, hogy csupán egy igen könnyen leírható viselkedésű, ezért végtelen egyszerűen kihasználható paraméterei az általuk „gyűlölt” a rendszernek).

    Vitánk analógiája a biológia és a fizika „ellentéte”: a fizikai törvények egyértelműen a rendezetlenség növekedését feltételezik – az evolúció mégis működik, mert az exponenciális szaporodás, adaptáció, szelekció révén folyamatosan tökéletlen, de egyre hatékonyabb megoldásokat képes kitermelni, véges időben.

    Ugyanerre lehet képes az emberi civilizáció is, ha képes felismerni és használni egyedi tökéletlenségét, empátiára épülő (nem kényszer) közösségek építése révén. Ezért dolgozom emberi tudás informatikai tárolására alkalmas, változtathatóságra és hordozhatóságra optimalizált entrópia kódolón. De ha muszáj, képes vagyok három szóban összefoglalni mindazt, amit az elmúlt húsz, de inkább harminc év alatt végigjártam: Tiszteld az időt.

    Remélem, így már ti is mindent értetek (71, 74-76), aljasság lenne hosszabban magyaráznom… (hmm… vajon miért negatív jelző az „aljas”: aminek van alja, vagyis megalapozott?)
    Úgy hiányzott már ebből a vitából az általatok képviselt intelligencia 😀

  76. 79:
    73. alatt minimum két tucat szót tettél idézőjelbe, vagyis nem a megszokott jelentését takarja, hanem azt, amit nekünk ki kellene találni. Tudod mit? Nem találom ki kissé zavaros fejtegetéseidet, és nem is igénylem, hogy megmagyarázd. A pszichiáter se kérdezi a pácienstől miért hiszi, hogy ő Napóleon, aki majd 200 éve meghalt. 😀

    82:
    Kedves Loránd! Ez nem az intelligencia csillogtatása. Ez sima szófosás: „Ezért dolgozom emberi tudás informatikai tárolására alkalmas, változtathatóságra és hordozhatóságra optimalizált entrópia kódolón. „

  77. A fraktál pontosan megmutatja, hogyan épül fel úgy egy rendszer, hogy hatalmi hierarchia ne jöhessen létre. Gordiuszi csomó átvágva.

  78. 82.Kedves Loránd
    Persze, hogy nincs abszolút tökéletes megoldás de minden problémát azon a legalsó szinten érdemes kezelni ahol még megoldható.
    „Vitánk analógiája a biológia és a fizika “ellentéte”: a fizikai törvények egyértelműen a rendezetlenség növekedését feltételezik – az evolúció mégis működik, mert az exponenciális szaporodás, adaptáció, szelekció révén folyamatosan tökéletlen, de egyre hatékonyabb megoldásokat képes kitermelni, véges időben”
    Én ezt úgy szoktam röviden megfogalmazni, hogy minden probléma addig tud eszkalálódni amíg el nem éri az eliminálására alkalmas méretű, szerkezetű, szintű struktúrát.
    Az általad vázolt közösségi szerveződések is ezen alapulnak.
    Minden problémát az arra alkalmas, a megoldáshoz szükséges legalsó szinten kezelnek az ehhez szükséges legkevesebb erőforrással.

  79. 83.Tibor bá’
    ” Nem találom ki kissé zavaros fejtegetéseidet, és nem is igénylem, hogy megmagyarázd.”
    Ha szükség lenne rá, hogy megmagyarázzam akkor azt hiszem nem is szeretném. 🙂

  80. Megpróbálták a pénzhelyettesítő eszközöket nálunk is bevezetni, megbuktak. Amíg Svájcban jól működik a VIR, addig nálunk elhalt.
    Valószínűleg ott még megvannak a közösségek, van még bizalom is. Mi már előrébb tartunk a fejlődésben. Pedig régebben itt is működött, pl. a kaláka a falun, ahol biztos lehetett benne a résztvevő, hogy ami munkát adott, azt vissza is fogja kapni.
    Ki lehet dolgozni elméleteket, de a bevezethetőségének mennyi az esélye? Jó, ha nincs elmélet, akkor nincs is mit alkalmazni.

  81. 83, 87

    Most mi van skacok? Panaszkodtok, hogy sokat írok, írom röviden, megint sírtok… Ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs, akkor azért? 😀

    Ez egyébként szófosáson kívül az egyetemi mesterdiplomám „munkacíme” 😉
    Nem posványoson, vagy valami külföldi diplomaboltban, így olyan emberek előtt kell majd megvédenem, akik (láthatóan veletek ellentétben) nem csak értik ezeket a szavakat, hanem azt is tudják, hogy a belőlük alkotott mondat milliárd dolláros kutatási terület, amin házilag bármi komolyat felmutatni „köztudottan lehetetlen”. Persze nekem sincs rá sok esélyem, de azzal a picivel eljátszom még egy darabig.

    Na, ez kemény lesz, és előbb meg is kell csinálni, ezen nyűglődöm a másik ablakban. Lazításként néha kell egy kis pihi a kocsmában. Egész érdekes beszélgetések is kialakulnak, amíg bele nem köhög a törzsgárda… 😀
    Köszönöm, Melampo, Károly, … talán majd folytatjuk valamikor.

  82. 89.
    „Működésképtelen elképzelése mindenkinek lehet!”
    (Murphy) 😀

  83. 90.
    Persze. Egy tíz éve futó, évi kétmilliárd eurót elosztó országos informatikai rendszert tervezni, a keretének nagy részét megírni kicsit kevesebben tudnak. Én vagyok az egyik. És uraságodban kit tisztelhetek? 😀

  84. Kell az önbizalom, de a realitásérzék sem árt.

  85. 91:
    Mészáros Lőrinc napi 10 millió forint jövedelemmel rendelkezik. Szerinted mennyi az IQ-ja? – És uraságodnak mennyi a jövedelme? Az IQ-ra nem kérdezek rá. 😀

  86. 91. Á, én csak a sok hülye egyike vagyok, akik megtermeli azt az évi kétmilliárdot.

  87. 66: Kedves Lóránd, „Nekem is tizenpár évembe került, amire leesett, hogy a kasztrendszer (kézműves, kereskedő, harcos, szerzetes) nem alá-fölé rendelésről, hanem csupán a nagyon sokféle emberi képességnek a helyén való használatáról és értékeléséről szól.”

    Te elefántcsonttoronyban nevelkedtél, hogy ennek felismerésére több mint egy évtized kellett?

  88. 93, Tibor bá

    Ahhoz neked meg mi közöd?

    Egyébként a magyar piaci értékemnek harmada alatt van, egy multinál ennyit Excel táblában levő gombok nyomogatásáért kerestem (volna, ha bírtam volna ilyet csinálni, de eredetileg erre vettek fel). Az „urak” valószínűleg többet adnának, mert nekik van miből – csak hát amikor alkalmam van ilyen emberrel találkozni („mennyiért írnád meg a szakdolgozatomat?”), olyan gyorsan megy a plafonra a vérnyomásom, hogy alig kapok levegőt. És az egészség fontos dolog.

    Hiába, ha az embernek gerince meg álmai vannak, megfizet értük… 🙂

    94, Ciki

    Nem ezt kérdeztem, és a „nem ehhez értesz” nem jelenti azt, hogy „a sok hülye egyike” lennél.

    Én nem tudok megszerelni egy kuplungtárcsát. Tisztelem azt az embert, aki ezt szakszerűen el tudja végezni. Nem szólok bele abba, amit csinál, ha erről beszélget, figyelek vagy ha nem érdekel, odébb megyek. Te harmadszor „szóltál be” eddig ismeretlenül, talán szabad megkérdeznem, milyen alapon. De nem volt értelme, felejtsük el.

    95, Szurkolo

    Ott hát. 🙂

    Hagyjuk, ez már nem lazítás. Termeljünk inkább…

  89. 93 Tiborbá
    Kérlek a szinekúrát a „jövedelemmel” ne mosd össze.


  90. 96:
    Hogy mi közöm? Hehe! Nézd, eszem nekem is van, nem nagy egy durranás. Pénzem viszont nincs. Ha neked van, akkor le a kalapom. 😀

    97:
    Kedves Loránd egy üde színfolt, mert elsősorban önmagával személyeskedik. Gondoltam beszállok. 😀

  91. Nem azért mondom, de az előzőekben általunk leírtak úgy 80- as IQ- tól felfelé zömében azért megfejthetőek voltak. Akinek még ezzel is gondja van az talán nem kellene, hogy belebeszéljen.

  92. A párizsi merénylők szociális támogatásból éltek, miközben a terrortámadást tervezték
    http://444.hu/2016/08/05/a-parizsi-merenylok-szocialis-tamogatasbol-eltek-mikozben-a-terrortamadast-terveztek

    „A merénylők közül legalább öten a belga szociális rendszerből kapott juttatásokból tartották fenn magukat. Összesen több mint 50 ezer eurót vettek fel.”

    A nyugat fizeti a saját terroristáit – azt hiszem, ezt azért tényleg át kellene gondolniuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük