(1891) Vetélkedő

Tibor bá’ online

 

~p001A kapitalizmus egyik mozgatórugója a verseny, aminek játékos formája a vetélkedő. Ez az oka annak, hogy a TV vetélkedők annyira népszerűek. Ha pedig népszerű, sokan nézik, érdeklődnek iránta, akkor ragyogó terep a manipulálásra, döbbentek rá a „szakértők”. A gyanútlan néző szavaz, mert beadják neki, hogy szavazatával befolyásolni tudja az eredményt, ami nem felel meg a valóságnak. A kártyák előre le vannak osztva. Emlékszem néhány éve valamelyik vetélkedőn az elkeseredett Nagy Feró kinyögte, hogy így szeretne szavazni, de sajnos úgy kell. Gondolom, ezt kevesen vették észre. Arra is emlékszem, hogy Csobot Adél első vetélkedőjén senkinek se kellett, majdnem kiesett az elején, ez a nyafka, magát hülyére játszó, túlméretezett egóval rendelkező, szatmári majom, aztán mégis bennmaradt, mert a rendező úgy gondolta, jó alany a celebgyártásra. Azóta szárnyal, mint a sas. Újabb keletű esemény Berki Krisztián, az ország főbunkója, aki miatt Trutykót kirúgta a TV2. Elképesztő milyen tehetségtelen, és milyen botrányosan szerepel a Nagy Duett-ben. Ennek ellenére mindig bennmarad. Borítékolom, hogy meg fogja nyerni. Sok esetben már a szabályt úgy hozzák létre, hogy objektív vetélkedésről szó se lehet. Erre a legjobb példa az Eurovíziós dalfesztivál, ahol a szlávok, skandinávok, latinok, baltikumiak, stb. egymásra szavaznak. Ránk a kutya se szavaz, legfeljebb az elcsatolt részeken élő, és külföldön dolgozó magyarok. Nem igaz, hogy ezt nem lehetne jobban megszervezni. És persze azt sem hiszem el, hogy Európa egy emberként beszavaz az első helyre egy transzvesztitát. Ezt a szakállas „nőt” egyszerűen lenyomták a torkunkon. Higgyük el, hogy ez a normális, hiszen „mindenkinek” ez tetszik, ha neked nem tetszik, akkor te egy kakukktojás vagy, nem tartozol közénk.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

23 gondolat erről: „(1891) Vetélkedő

  1. Manipulálnak itt nagyon sok reality show-t, vetélkedőket. Manipulálják többek között a Való Világo(ka)t, X-Faktor(oka)t, Éden Hotelt, ‘Ádám keresi Évát’-ot, Megasztár(oka)t, és még lehetne sorolni. A győztes általában már a „félidő” környékén megvan, a telefonos szavazásokra csak azért buzdítják a naiv nézőket (akik még hisznek a mesékben 🙂 ), hogy minél több emelt díjas telefonhívás, SMS érkezzen a rendező csatornák számlájára. 😛

  2. 1:
    Pontosan, de én ezeket a nézőket nem naivnak, hanem hülyének nevezném.

  3. Lenne egy „költői” kérdésem… 😐

    Tibor bá’ nevén nevezte a fenti műsorok nézőit… a gondom a számszerű mennyiségükkel van… 🙁

    Értem úgy: tévéadást már nem igen vagyok képes nézni…
    Azt érzem a bőrömön, hogy napjainkban BÁRMILYEN tartalomhoz hozzá tudok férni – sőt, jó eséllyel, tárolni is tudom… :-/

    Könyvtárba menni… minek? Megyei könyvtár igazgató barátomnak mutogattam, hogy elfér a telefonomban – az igényesen elkészített e-változatból – a könyvtára állománya és marad hely is bőven…

    Zenét keresek… jó részt bármi ott van a „mély weben” …
    Film, sorozat… bármi hezzaférhető… és lelkes fiatalok 3 – 5 napon belül hegesztenek hozzá magyar feliratot…

    Legyen konkrétum is: White Collar. Három hétig néztem az összes évadot. 🙂 Mostanság nyomja vlmelyik kábelcsatorna nagy svindli címmel… 🙂 Eltelt két év… el is feledtem – majdnem… 😉

    De konkrétan a kérdésem ez: ha a nagy tömeg, a „társadalom”, akármi… a topikban szereplő „témát” favorizálja… 😐
    (Idiocracy – Hülyék paradicsoma az életben… megvalósulva 🙁 ), akkor mi a praktikus „viszony” feléjük…?

    Hogyan kommunikáltok Ti velük…?

    Én feszt eljátszom a „félhülye autószerelőt…”, szerepként…

    Magányosnak érzem-e magam… lehet. 🙂 Az említett rajongói táborral körülvéve úgy érzem, hogy nagyon sűrűn vagyunk – de nem többen… :”-(

  4. Te ennyi ilyen műsort nézel? Én egyiket sem nézem, de valószínű, hogy úgy van, ahogy írod. Az Eurovízió egy vicc, nyilvánvaló, hogy nem a tudás alapján van a rangsorolás, hanem a nemzetek egymásra szavazása, és a politika alapján. De ha belegondolsz magának köszönheti a nép, mert erre van igénye…

  5. 1: az már nagyon régen volt, hogy emelt díjas SMS-ben kellett szavazni. Manapság ingyenes netes vagy applet-es szavazások szoktak lenni.
    De minek néztek olyan műsorokat, amikről előre tudjátok, hogy szar és manipulált?
    Ki kényszeríti rátok, hogy a Berkit (vagy bárkit ) kelljen néznetek?

  6. A baj az, hogy rászoktatták a népet a passzivitásra szórakoztatás címen:
    más sportol-sportközvetítések
    más utazik -utazási magazinok
    más művelődik – vetélkedők
    más énekel – énekversenyek, koncertek
    más beszélget – beszélgetős műsorok
    más él szexuális életet – erotikus filmek, pornó
    más politizál,alakít ki véleményt-….stb.stb.

  7. Emlékszem, hogy vártam a kereskedelmi tévék belépését a magyar képernyőkre. Aztán egy darabig csak néztem, néztem nem értettem mi van. Majd rájöttem, nincs itt semmi tartalom, csak üres látvány, talmi csillogás. Ma már csak filmeket nézek, legyen az bármelyik csatorna. A köztévéken ami jó megy, azt már mind láttam(elmúltam 60)igaz, a filmek zömével is így vagyok, de nézem, mert egy okos ember azt mondta, hogy a szem rágógumija a tévé.
    Időközben azt is megtanultam, hogy a négerek négereket szeretnek látni a tévében, az eszkimók eszkimókat, a magyarok magyarokat. Nekünk sajnos még ez sem jön össze. (ennél rasszistább ma nem akarok lenni:)

  8. Arra a Nagy Feró értékelésre (ami elhangzott közvetítésben) kíváncsi lennék.
    Ahogy a transzvesztitát kihozzák nyertesnek a háttérhatalo dörzsölheti a markát, hogy jól működtek a mesterpszichológusaik.
    És a szervezők is tették a dolgukat, amiért megfizetik őket.
    Ez utóbbi a döntő ahogy Tibor bá is írta.

  9. A Csobot Adél egy törtető erdélyi paraszt lány, aki a hapsiján keresztül épitgeti a karrierjét. Hozzáteszem az összes Vajdaságból beimportált kolléganőm is ezt csinálja. Nekem a Csobot Adél egyenlő a Dorinával, aki a Pély Barnán keresztül csinált magából énekes ribancot. Mellesleg a Pély Barna is retardált.

  10. A berkit pedig a műsor alatt vinném el bilincsben majd rögtön utána a majkát, de úgy, hogy még menne a zene és forogna a kamera.

  11. Conchita Wurston puffogni nagyon lejárt lemez, ő 2 éve szerepelt. Azóta nyert már egy svéd srác, és most az ukrán színekben induló krími tatár származású csaj. Az oroszok jól be is vágták a durcit.
    Az izraeli meleg gyerek Hovi Star meg csak 14.-nek futott be végül.

  12. 12. Nekem a krimi tatár csajszi bejött (nagyon sok orosz is rászavazott) messze jobb volt a többinél, de átpolitizálttá tették, szítva az amúgy is feszült viszonyokat – Porosenko is kihasználta az adut, melegen tartva a krími kérdést.
    Az örvendező ukránok meg beszopták a nyerő cumit, így ők rendezhetik jövőre a szivárványos fesztivált 😉

  13. 13: a cikket komolyan véve nem tudom mennyire valós „nép”ítéletet láthattunk vagyis láthattatok akik megnézték. (így nem tudom mi alapján írtad, hogy nagyon sok orosz is rá szavazhatott – kizárt volt-e a csalás – lehet).

  14. 9: Ez sértő rám nézve, mert erdélyi vagyok és néha tehenet is fejek. Csobot Adél inkább egy buta proli és születési helye inkább Partium, mint Erdély.

  15. 15.
    Nem állt szándékomban megsérteni, de még igazából azt sem mondhatom, hogy általánosítok mert tucatjával van/volt barátom, ismerősöm Erdélyből és Vajdaságból, akik sajnos mind mind sokkal, de sokkal törtetőbbek, haszon/potyalesőek és rossz értelemben ügyeskedőbbek, mint az átlagember vagy átlag magyar. A nőknek, akiket ismerek nem is maradtak itt Magyarországon (pedig itt is kibuliztak maguknak magyar férjet, lakást, egy sokkal jobb életet cirka 1-5 év alatt) már mind továbbment, elvált az itteni magyar férjétől és most már német, svéd illetve amerikai férjek mellett osztják az észt, mintha mindig is ott éltek volna, közben meg, meg amikor megjött 10 éve még azt sem tudta merre hány méter. Ismétlem ez az én tapasztalatom, nyilván más meg az ellenkezőjére esküszik, én csak ezt osztottam meg. Nem véletlenül mondják egy Erdélyire, Vajdaságira, Kárpátaljaira pl, hogy a jég hátán is meg él mert az aztán nem fog szórakozni, és ennek ugye van pozitív és negatív oldala is, az igaz, hogy én most a negatív oldalát erősítettem.

  16. 16:
    Egyezik az én személyes tapasztalatommal is.

  17. 16.
    És az enyémmel is. Hozzátenném, hogy a nehéz körülmények miatt alakult ki ez a fajta mentalitás bennük- valószínűleg.

  18. Valóban van egy ilyen tapasztalat, de ez valószínűleg azon a tényen alapul, hogy a kisebbségben élő etnikumoknak sokkal rámenősebbnek, keményebbnek kell lennie az ellenséges környezetben, hogy megmaradjanak. Aztán belépve a tiszta nemzetiségű területekre, ott a kissé álmos, konfliktusokhoz nem szokott közösségekben kissé piros kukorica lesznek a rámenősségükkel.
    De ez nemzetiségtől független szabály, állítólag a SZU szétbomlása után is komoly konfliktusok alakultak ki a belső, színorosz területeken is, mert az önállósodott országokból rengeteg orosz települt vissza az őshazába, akik a helybeli kiskirályok kezéből pillanatok alatt kicsavarták a hatalmat, a fekete gazdaságban olyan hatalomátvételt hajtottak végre, hogy a helybeliek csak néztek…
    Ők úgy szocializálódtak, hogy a talponmaradáshoz ellenséges környezetben csak teljes erőbedobással, és gátlások nélkül lehet érvényesülni.

  19. 16: igazából nem sértődtem meg, lemaradt a smiley valamiért.

    Annyit azért hozzátennék, hogy aki elmegy külföldre az eleve egy másik kategória, mert az annyira nem kötődik a törzséhez és annak szabályaihoz. Annak csak az érvényesülés számít. A nők még annyira sem kötődnek a törzshöz, mert őket mindig is cserélgették.

    Nálunk van egy olyan mondás, hogy aki Pesten nem ember, az Budán sem.

    Én azt látom, hogy az itteni emberek, főleg a vidékiek még most is sokkal vendégszeretőbbek, mint az ottaniak. Itt nálunk egy teljesen idegen magyarországit is meghívunk egy italra és nem várunk viszonzást.

    Amúgy persze csak magamért vállalom a felelősséget, nem az egész erdélyi magyarért 🙂 magyarságért.

  20. Tibor bá’! Most olvasom, hogy kiesett a Berki! Rakj új tippet a borítékba… 🙂

  21. 22:
    Észleltem. Ezek szerint a TV2 stábja is olvassa a blogomat. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük