(1874) Öregnek lenni nem feltétlen rizikó

Tibor bá’ online

 

~p001A „mezei” hozzászóló nem nagyon tudhatja, hogy a blog adminisztrátora (ez ugye én vagyok) néha-néha nagyokat csatázik olyanokkal, akik nem érdemlik meg, hogy gondolataik megjelenjenek a hozzászólások között, ilyen vagy olyan (nagyon alapos) okokból kifolyólag. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy bizonyos deviáns személyek szövege nem jelenik meg, nem olvasható, egyedül enyém az élvezet. Néha még bánom is.

Van viszont valami, ami hosszú évek óta, és minden egyes kitiltott esetében ugyanaz. Trágár, nyomdafestéket nem tűrő hangnem, ami szinte természetesnek vehető. Egyet azonban nem értek. A megszólítás legtöbbször átmegy faterba. Amiből arra következtetek, hogy ez a valaha nagyon népszerű utalás az apára, mára többé-kevésbé szitokszóvá változott. Aztán jönnek a jókívánságok: dögölj meg te vén fasz. Szenilis vén hülye. Mikor döglesz már meg, félig üresek a temetők. Vén szar, már nem sokáig kapod a nyugdíjat. Meddig akarsz még élni te elmebeteg?

Ha megvizsgáljuk ezeket a mondatokat, akkor kiderül, hogy az életkorom piszkálja a csőrüket. Azt nem tudják elviselni, hogy még van pofám élni, és az lenne számukra a kielégítő, ha kényükre-kedvükre eltehetnének a láb alól.

Ha harminc éves lennék, nyilván akkor is pipák lennének rám, de nem jutna eszükbe, hogy minek élek még. Miért nem döglök már meg. Ez nyilvánvalóan egy jelenség, de nem tudok rájönni, mi ennek az oka. Az ember nyilván nem tehet el mindenkit láb alól (nyilván még álmaiban sem) akivel így vagy úgy összeütközik, de idős ellenlábas esetében miért jut azonnal eszébe a halál?

A helyzet az, hogy egy ember bármikor meghalhat. Van, akit mindjárt születése után ér a halál. Van, akivel egy gyerekbetegség végez. Van, akivel önmaga huszonéves korban egy részegen bevehetetlen kanyarban. Olyan is van, akinek megáll a szíve alig ötvenévesen, mert hülyére hajtotta magát, vagy a hatvanas éveiben a napi két doboz cigi okozta tüdőrákban. Aztán van, aki vég elgyengül nyolcvan és száz között. Szóval bármikor. Ez azt jelenti, hogy a ma negyvenéves nem feltétlen kap értesítést a halálomról. Mindössze statisztikailag van nagyobb esélye részt venni a temetésemen, mint nekem az övén, de a valóság nem mindig követi a valószínűséget. De, ami a legfontosabb, a halál verbális invitálása eddig még sohase hozott eredményt, amire én vagyok az élő példa. 😀

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

39 gondolat erről: „(1874) Öregnek lenni nem feltétlen rizikó

  1. Tibor bá’

    Keep smile.
    Emberek közt dolgoztam, tapasztaltam, rengeteg a salak. Akiknek az a legfőbb érve a vitában, hogy menj a …….. stb.
    Az ilyenféléknek minden korcsoportra van találó jelzőjük.
    Kifejezetten örülök, hogy ezen a blogon nincs útszéli beszólás. Elismerésem és köszönetem a szűrésért. Viszont, itt sok értelmes ember véleményét olvashatom, tágítva a saját világnézetemet, hasznos infókat is fel lehet csippenteni.
    szóval Keep smile again, forever 🙂

  2. Amennyiben a tegnapi kedves vendég motiválta a mai posztot, nyilvánvaló, hogy egy valódi trollal volt dolgunk, akinek egyetlen célja volt a beírásaival, mindenkinél kicsapni a biztosítékot, ami persze be is jött.
    Itt tényleg nem lehet mást csinálni, mint azonnal kíméletlenül letiltani, mert az illető abszolút vitaképtelen, mert nem ez a célja. Ha a saját véleményét mondanád vissza neki, abba is belekötne sportból.
    Mert ugye vannak olyanok, akik egyszerűen meg vannak győződve a saját igazukról, legyen az bármilyen őrültség is, mások nem képesek tolerálni az ellenvéleményt, és rögtön trágár, gátlástalan stílusban vágnak vissza, és képtelenek változtatni stílusukon.
    De ez nem pusztán erről szólt, ez a tudatos bosszantás és sértegetés sportja volt, aminek egyetlen célja az eszmecsere tudatos megzavarása, szétrombolása.
    Már többször elgondolkodtam rajta, hogy milyen örömöt talál benne az illető, aki ilyen primitív motivációkkal dolgozik?
    Gondolom, búcsúzóul elhalmozott jókívánságaival, aztán ment tovább új vadászmezőt keresve magának.
    Lehet, hogy ez is egy függés?

  3. 1 & 2:
    Valóban a tegnapi eset volt az indíték, de ez messze nem az első volt, és ami ezekben közös, hogy azonnal az ugrik be nekik, hogy mi a fenének rontom itt a levegőt, amikor ebben a korban mások már rég eltűntek. Ez valami betegség náluk. Szerintem az egészséges reakció az lenne, hogy – mond Tibor bá’, te ezt hogy csinálod?

  4. Sosem értettem az ilyen embereket.Hogy mi motiválja őket. Mert személyeskedni a halálba kívánás nélkül is lehet. Vajon mit éreznének akkor, ha a sors fintora miatt ők maguk kerülnének a közeli jövőben halálközeli élethelyzetbe? Egyetértek Bogozy hozzászólásával, rengeteg a salak, vagy nevezzük nevükön őket: nagyon sok a rongyember, aki csak egy rakás szarral egyenértékű. Tibor bá a te tevékenységed nem tartozik mindig a hálás munkák közé. Viszont a határok betartása fontos, hogy ne süllyedjen a blog színvonala egy kocsmai köpködő alkoholgőzös légköréhez méltóan a mélybe. Úgyhogy így tovább Tibor ‘bá. És ne feledjük, aki másnak ilyen kemény dolgokat kíván, arra valóban visszaszállhat a saját kívánsága. Mert a sors útjai kifürkészhetetlenek.

  5. Csak az jöhet ki egy emberből, ami benne van, ami foglalkoztatja. Ez nem rólad szól, bármennyire is neked címezik. Ezek az emberek azt szeretnék, hogy sikerélményük legyen. Ebben gátolod meg őket.
    Amit nem ismernek fel, hogy minél több dühöt, haragot táplálnak mások iránt, annál nagyobb lesz az ő jelentéktelenségük. Hisz megint mi történt? Kudarcot vallott. Valami megint nem sikerült.

  6. 3. „Szerintem az egészséges reakció az lenne, hogy – mond Tibor bá’, te ezt hogy csinálod?” Valóban, de ehhez egészséges ember is kell.
    Az, hogy saját magának ez szükséglete, végül önmagát pusztítja el, az ő baja. De az ilyenek alaposan megkeseríthetik azok életét, aki nem kellően felvértezettek velük szemben, meg nem is tudnak olyan egyszerűen megszabadulni tőlük, mint itt.
    Szerencsére az ilyen embert hamar fel lehet ismerni, így messze el lehet kerülni. Persze ez csak fokozza az agresszivitásukat.

  7. Frusztrált agyatlan főokosok, az ilyen szinten kommunikálók szimpla salakanyag alakok, röviden sz@rjankók.
    Egyébként nyugodtan maradhatnak itt és írhatnak, amit akarnak, voltaképpen mit tudnak veled kezdeni Tibor bá? 😀

  8. 7:
    Ez nem így van, mert mások is átvehetik a stílust, és akkor hová süllyedünk. Valamint el kell olvasnunk egy csomó felesleges hülyeséget, és szándékos pimaszkodást.

  9. 7. Montezuma

    Bocsáss meg, de nincs igazad. Egy siklóernyős szakmai honlap fórum chat rovatára rászabadult 4-5 salak, az adminisztrátor nem lépett. Egy súlyosan megsértett felhasználó pert indított.
    A bíróság az adminisztrátort elmarasztalta, a nagyon népszerű honlapot bezáratta.
    LEVONVA A TANULSÁGOT, SAJÁT ÉRDEKBŐL IS, TIBOR BÁ’ lapátold ki a ganajt.

  10. 1 bogozy: egyetértek minden szavaddal.
    Engem huszonéves koromig „vattában dédelgettek”.
    Mivel kiemelkedő tanuló voltam, a tanáraim mindig is lerugdalták rólam az engem zavarni kívánó köcsögöket, így azt hittem, hogy mindenki milyen jófej.
    Aztán az egyetem után behívtak másfél évre katonának, ahol ugyanolyan senki voltam, mint bármelyik másik kopasz, és megtapasztalhattam, mivé válnak az emberek, ha este becsukódik a körlet ajtaja, és az a kevés kontroll is eltűnik, amit a tisztek jelentettek.
    Azt mondhatnám, hogy ott, azon a területen, ahol én voltam katona, az akkori fiatal férfi populáció 60-70 %-a rohadék tetű volt. És nem, nem a tisztek, de még csak nem is a tiszthelyettesek szívatták a kopaszokat, hanem az előtte fél évvel bevonultak. Mert mákszemnyi hatalmat kaptak a másik felett.

  11. Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés! Ezt manapság tetézi a hatalmas frusztráltság a széles tömegekben, aztán hol így, hol úgy csapódik le. Jelen esetben az a pártucat agyfaszt kapott kretén itt és rajtad élte ki a dühét Tibor bátyám.
    Persze értem ezt a részét, de hogy a halálod kívánják…?! Na ennyire mélyen van egyébként ma a magyar társadalom pszichésen, és sajna lesz ez még így sem…!

    10: A sereg az kicsit más, ott mindenkiből előjön az „állat” egy kicsit, mert különben „haleledel” lesz belőled, lelkileg biztosan. De tény, az igazi szadista barmok mindig a legénységi állomány tisztesi állományából került ki, persze voltak kivételek. Nekem anno az egyik 17,5 éves tizedes pattogott mindig mint a nikkelbolha, mert a rendfokozat számít, nem az életkor és tapasztalat. Amúgy egy igazi fekete lyuk volt az agya helyén szerencsétlennek, és őt csak az akkor 40 éves egyik ENSZ missziót is megjárt szkv. -őnk űberelte, az egy igazi született agyatlan ökör volt.
    Erre mondtam neki mindig, attól még egy kicsicsíra nyikhaj f…kalap vagy édes fiam, tizedesi felvarró ide v. oda. Én meg 20 voltam és honvéd…! Nem is szerettek érte a tisztesi álloméányban; a legénységi állományban meg te hülye vagy, hogy ellent mersz mondani…, aztán még sem lett komoly következménye. Igaz a tiszthelyettesekkel, tisztekkel jókat bratyiztunk. Századparancsnokom egyfolytában ajánlgatta a tiszti pályát, hogy ajánló levelet is ír, csak legyek Zrínyis hallgató. Nem lettem…! 😛 😉 De mindig beosztottak a feladatigényes legénységi beosztásokba.
    Nekem is szkv. -ként kellett volna leszerelnem, de honvéd maradtam végig, miközben rajparancsnok voltam, meg miegymás. Csak ugye nem az a Bólogató János féle…! 😛 🙂

  12. Nincs velük semmi baj, csak mindenki máshol reked meg. Persze moderálni kell őket a fent ismertetettet okok miatt is.
    De hát ez a bloggazda feladata(nem hálás munka ez kedves Tibor bátyám:-).

    Nehéz lehet egy színvonalat tartani és tartatni. A vélemény egy olyan dolog ami kikívánkozik az emberből, ez nincs másképpen velünk sem.
    Hát az ő véleményük tükrözi őket magukat, mint ahogy a mienk minket.
    Valószínűleg ezért szűkül le hozzászólók száma egy „állandó” stabil állományra.
    A tisztelet alap kell, hogy legyen, együtt nem értés esetén főleg.

    Tibor ‘bá-t azért tisztelem mert mindig úriember módjára vezette a blogot. Bár az elején sok ember eltűnt a süllyesztőben -nem trágársága miatt-, de ez a jelenség már jó pár éve megszűnt.
    Sőt mondhatnám, hogy Tibor bátyám nagyon is liberális lett ebben a tekintetben, ami jót tett a színvonalnak, persze vannak határok. Nyugodtan valljuk be, hogy unaloműzőnek sem utolsó dolog itt olvasgatni, amit eléggé zavarnak a lalikirályok.

    A hadsereg egy baromság. Barmok a benne lévők is. A honvédelem egy más dolog, de itt a szezon és a fazon nem különválasztható, ami nem is olyan furcsa jelenség napjainkban.
    Én konkrétan 17 évesen ideiglenesen alkalmatlannak minősítettem magamat a sorozóbizottság előtt(pszichológiai okokból), utána bujdokoltam, majd sikerült 23 évesen teljesen alkalmatlanná tennem, tetettem magamat az ő szemükben.
    Fölösleges időpocsékolásnak tartottam az egész hercehurcát és ez most sincs másképpen, a problémám, hogy ez az egész emberi fajra és annak össze oktalanságára kiterjedt. Csakhogy ez alól nem tudom kivonni magamat, sőt sorsközösségben vagyunk.

  13. Nekem éppen azért tetszik ez a blog, mert elég jól meg van szűrve, hogy ki az akinek csak más véleménye van, de az értelmesen elő tudja vezetni és ki az aki a kocsmai alkeszok közé való diskurálni.

    A fater megszólítás pedig szerintem azt jelzi, hogy az illetők próbálnak valahogy maguk alá gyűrni verbálisan, de csak ennyire futotta az intelligenciájukból, aztán már csak a szokásos üres fröcsögés és és trágár leoltás a folytatás. Az nekik a hazai pálya:)

  14. 12:
    Az ember 80 környékén nemigen változik. Szerintem a te memóriád csal egy kicsit.

  15. (Na, a multitol kapott céges laptop megette a kommentemet)
    Valami olyasmit akartam kérdezni, hogy tud valaki olyan statisztikát, hogy egy adott életkorban hány % hal meg? Azaz pl 0-1 év közt hány %, stb

  16. Látom, Tibor bá’, erősen szűröd a véleményezéseket.
    Mindegyik beíró megengedi magának, hogy jelzőzzön másokat, akik nincsenek jelen, és ezt meg is engeded, hogy olvasható legyen. De, ha feléd, feléjük szól be az, akiket így szidalmaztok, Ti, a felbátorodottak, az tűrhetetlen. Nézzetek már magatokba, hogy melyikőtök is jellemes, vagy határozottan kijelenthető az, hogy jellemtelen! Az érdekesség az, hogy az ilyenből lett sokkalta több a mai társadalmakban, és Ti mondjátok magatokról azt, hogy liberálisok vagytok. A nagy sz@rt vagytok azok! Erősebb rasszizmus van bennetek, mint azokban, akik felé ezt kiabáljátok.

    Jegyezd meg:
    Mindig annyit engedj meg magadnak, amit képes is vagy a másiktól elviselni is!

    Úgyse jelenik meg, de megírtam, hátha elolvasod majd.

  17. 16: talán tisztában lehetünk mindannyian a magyar nyelv sokszínűségével. Tudjuk hogy jelzőink és káromkodásaink sokszínűsége a világ élvonalába tartozik. Ebben a kategóriában is van számos átmenet, semmi nem fehér vagy fekete. A másik oldal megnyilvánulásait nem olvastuk, (talán jobb is) de úgy gondolom hogy jóval durvább jelzők és kívánságok hangozhattak el a törölt posztok alkotói részéről. Kedves nyelvtannáci, én jellemes embernek tartom magam, felbátorodott jellemesnek aki ezen úton kikérem személyesen magamnak tiszteletlen véleményedet. Remélem a mai élvezetedet megadta a hozzászólásod.

  18. Az volna a lényeg, hogy ne a másik személyét támadjuk, hanem a véleményét. Ezt sokszor nem könnyű megtenni vagy elválasztani, főleg ha valaki nem is törekszik rá.
    Amikor elfogynak az észérvek, akkor szokott a személyeskedés, a minősítgetés a jelzők aggatása elkezdődni és ilyenkor a vita kisiklik, az építő, előrevivő jellege megszűnik. Érdemi vita helyett sértegetés lesz belőle, aminek már semmi értelme.

    Vitakultúra, nem egyszerű dolog.

    Persze a ‘dögölj meg vén hülye’ meg hasonlókra akkor sincs mentség. Ha elkezd valaki jelzőket aggatni, személyeskedni, akkor jobb abbahagyni és nem válaszolni rá semmit. Az olvasók nem hülyék, folyamatában olvasva a hozzászólásokat el tudják dönteni, hogy ki is volt a hunyó.

  19. 16:
    Nagyon tévedsz (és érthetetlen, hogy Jövőnk miért ért veled egyet) véleményt, egészen szélsőséges véleményt se szűrök. Kizárólag a bunkóságot és a mérhetetlen butaságot szűröm. Tartalmat nem kifogásolok, értelmetlenséget igen. Persze, ha valaki kiérdemelte s szűrést, majd elkezd szemtelenkedni, akkor ott is marad. — Ami a jövőt illeti, ha érdemben szólsz hozzá bármelyik poszthoz, vagy véleményhez, nem leszel kimoderálva, de ha csak arra vagy képes, amit most műveltél, akkor megleszünk nélküled.

  20. Azt remélem mindenki látja, hogy ez – amiről Tibor bá beszélt – a való életben is megfigyelhető. Elképesztően sokat romlott a helyzet a rendszerváltás óta. Gondolok itt arra, hogy egyesek milyen stílust engednek meg maguknak. Nekem ugyanerről szól az is pl hogy 74 óta lakom egy 10 emeletes panelben és az utóbbi 10 évben pl nemhogy nem tudom ki a szomszédom, de ha találkoznánk se köszönne az illető. Régen meg ugye nem kell ecsetelni, h milyen mások voltak az emberi kapcsolatok akár egy társasházon belül.

  21. 19. Gyarmathy

    Egyetértek, de kiegészíteném, hogy sok embernek nincs megfelelő tárgyi tudása egy korrekt vita lefolytatásához. Alapból, elsőre jönnek a személyeskedő ocsmányságok. Ez személyes tapasztalatom sok internetes lap vitafórumait tallózva.
    Ilyenféle salak embereket nem szabad vitapartnerként kezelni, az adminisztrátor feladata a kiszűrés, hacsak nem az a cél, hogy végtelen sárdobálásba fulladjon a „vita” pontosan úgy mint a politikában.

  22. Más (magyar nyelvű) blogokat, illetve a hozzászólásait nem olvasom, de néha elolvasok egy-egy tudósítást az INDEX-ben, vagy a Népszava Online-ban. Elképesztő, hogy a hozzászólók milyen stílusban esnek egymásnak. A legecizés minimum, és nem értem, hogy az adminek ezt miért tűrik. Viszont értem, hogy ide tévedt faszik miért nyilvánulnak így meg. — Közben nyelvtannáci írt egy 5000 karakteres hozzászólás, amiben mindenkinek kiosztott rendesen, igaz iparkodott visszatartani magát. De miért engednék át pusztán személyeskedésbe fulladó okoskodást. Ennek ellenére, ha kéritek (mondjuk kíváncsiságból) átengedem. Név szerint Imy66 és Gyarmathy a megszólított, viszont Jövőnket megdicséri, mint aki megérti őt.

  23. 21.
    Ezelőtt már negyven évvel sem köszöntek egymásnak a szomszédok nyugaton és feljelentették egymást bármilyen apróságért,ha valami baszta a materialista csőrüket a másikban. Csak az történt,hogy a kapitalizmus kiölte az emberekből a méltóságot ,és az empátiát ,mert mindenki potenciális vetélytársa volt a másiknak, mára azonban csak a lehúzás maradt ,avagy a legjobb öröm a káröröm ,mert mostanság már csak ettől emelkedhet a presztizs és státusz index, netán a gazdasági főlény ,semmi esetre sem a saját kiemelkedő teljesítménytől,mert az már sok sok évvel ezelőtt lezajlott ,réges-rég ,a kapitalizmus kezdetén.
    Maradt egy rakás egymást majmoló majom egy pszeudo-kapitalizmusban,aki a lehúzást, a becsmérlést tisztességes versenynek látja.
    Mivel tisztességes versenyben nem bírnak Tibor bá felé kerekedni,marad az aljas rágalmazás – az pedig a gerinctelenség csúcsa,ha valaki valakinek a korára hivatkozik,híszen itt nem fizikai teljesitményről szól a dolog.

  24. Különben, aki még nem tudná:

    NagyLali = csakbeszólok = nyelvtannáci

  25. 23. Van egy érzésem, hogy ugyan én röhögnék rajta, de a blog szìnvonalàt nem javìtanà, de legalàbb 50 000 karakteres kielemzés lenne, amire abszolut nincs szukseg, igy vegezze ugy, mint az email cimemre erkezo levelek 99%a. 72 oran belul torlodo sosem olvasott spamlist. (Elnezest, az ekezetesek kikeresgelesebe uzenet felen elfaradtam. 🙁 Uj telefon, baromi konnyu rajta gepelni, amig csak az angol abct hasznalom.)

  26. Részemről küldheted Tibor’bá. Kíváncsivá tettél. Milyen lehet a nyelvtannáci lelkivilága. (Van neki egyáltalán?) Sokat sejtető név az, amikor valaki a saját itteni hozzászólásai megjelöléseként feltünteti a NÁCI szót. Jövőnk: nem értelek. Lehet hogy janus arcú vagy?

  27. 23.
    Engem furdal egy picit a kíváncsiság, talán megszólítottságom okán is, de ha nagyon gázos vagy tényleg az lenne, amit Drakonisz ír, akkor nem erőltetem az ominózus írás megjelentetését.

  28. Közkivánatara, de csak 12 órán át

    Törölve

  29. Lehet úgy is trollkodni egy fórumban, ha valaki reagál egy hsz.-re, de nem annak lényegi részére reagál, hanem szilánkokra szedi, és apró részleteken kötekedik úgy, hogy a lényeget figyelmen kívül hagyja . Ez számomra pl. sértő, és egyenlő a trollkodással, még ha nem is egyértelműen az. Mandiner fórum nagy része ilyen.

  30. 29 „Ha nem olvastad, nem is tudod, miről szól!! Az ismeretlenről meg csak a hülye véleményezik, akár pozitívan, akár negatívan! Vedd észre, hogy költöttél magadnak egy állítólagosan, azokban írt tartalmat, és arra reagáltál. Magaddal társalogtál, Imy66”
    Tibor ‘bá jó néhány jelzőbe és „jó kívánságba” betekintést engedett a posztjában. Vagy talán nem olvastad elég figyelmesen? Lehet hogy így inkább te vagy a hü…?
    Úgy érzem te egy valódi provokátor vagy, akinek mindegy hogy miért csak menjen a balhé. Talán a kéj eléréséhez szükséges ez a fajta izgalom? Nem tudom. Te biztosan igen.

  31. 24.
    Dehogynem köszöntek egymásnak a szomszédok 40 évvel ezelőtt. Teljesen más világ volt az emberi kapcsolatok terén, sokkal barátibb, sokkal közvetlenebb. Én pl ha hazaértem becsöngettem a Mici nénihez, (egyik szomszéd) akinél megebédeltem majd, amíg anyám hazanem jött addig a Feri bácsinál megcsináltam a leckém. Na manapság mikor lehetséges?

  32. Nem olvastam a kiváltó kommenteket, de szörnyűnek tartom, hogy ilyeneket írkálnak egyesek. A liberalizmus elhitette az emberekkel, hogy fontos és értékes a véleményük (nem az), az internet meg láthatóvá is tette a seggfejeket, akiket amúgy a való életben elkerül az ember. Én abszolút moderációpárti vagyok, itt kifejezetten érdekes kommentek szoktak néha születni. Ne hagyd magad Tibor bá, a passzív olvasók értékelik a gyomlálást, szerintem ezért is vannak sokan itt anélkül is, hogy kommentálnának, és mindenképpen ki akarnák fejezni a véleményüket.

  33. kedves Antalffy ur
    ha nem is szólok hozzá mostanában a blogon megjelenő témákhoz, néha be-bekukkantok, mert véleményem szerint az Ön blogja messze az egyik legjobb a mai magyarországon, ugy a topikok mint a jelenlevők szinvonalát tekintve.
    sajnálattal és csodálkozva vettem észre ennek a fölöttébb durva alaknak a hirtelen megjelenését a blogon, hogy honnan a fészkesből tévedt ide?
    nagy az isten állatkertje, ahogy fönebb valaki megállapitotta, de remélem, hogy egy-két ilyen nyomoruságos troll nem zavarja meg a blog további magas, tartalmas szinvonalát.
    kivánok továbbra is jó egészséget a blogon végzett kitünő munkához, valamint Önnek és a kedves fórumtársaknak kellemes pünkösdi ünnepeket.

  34. 35:
    Köszönjük Bálint. Sajnos nálatok nincs pünkösd, de azért minden jót nektek is.

  35. 35: A trollok előbújtak a barlangokból a téli álom után. 😀

    Különben tényleg felszaporodtak az utóbbi időben. 🙁

  36. 37:
    Aki nem tud alkotni, az a rombolásban talál örömet.

  37. 38: De olyan is van, aki (stadionokat) építve rombol. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük