(1780) Ukrajna

VIP.50.

 

A szíriai események elhomályosítják Ukrajnát, pedig lenne mit írni róla. Dimitri Orlov meg is teszi. Az ő összefoglalójának közlöm az összefoglaló fordítását. 😀

Ukrajna összeomlott mind az 5 ismert fázisban, tökéletes rémálommá fog válni nem sokkal karácsony után.

Első fázis: Az ukrán kormány néhány napja fizetésképtelenné vált. Az IMF kénytelen volt megváltoztatni a szabályait, hogy Ukrajnát valahogy életben tartsa, az oroszokat pedig átverje.

Második fázis: Ukrajna ipara és kereskedelme közel került a teljes leálláshoz. Az ország gyors ütembe veszíti el ipari bázisát. Valamikor kereskedelmének hatalmas hányada Oroszország felé irányult, aminek most vége. Ukrajna semmi olyat nem állít elő, aminek Európában piaca lenne, a kurvák kivételével.

Harmadik fázis: Az ukrán kormány egy komplett bohózat. Az irányítás jelentős részét olyanok kezébe adták, akik éjszakánként hazarepülnek. A parlament teli van közönséges bűnözőkkel, akik megvették mandátumaikat a képviselői mentelmi jogért. Nemrég Jatszenyuk miniszterelnököt lehúzta a pódiumról az egyik embere, na, ez eléggé megalázó. Ő viszont természetesnek vette. Hol hordja a tökeit? Lehet, hogy Victoria Nuland egy köcsögben tartja a washingtoni külügyminisztériumban? Az ilyen jelenetek érdekesek a TV-ben, de a valóság nagyon is szomorú. Azok, akik Ukrajnát vezetik (ha lehet ezt a kifejezést használni) semmi se érdekli csak az, hogy tudnának ellopni azt, ami még megmaradt.

Negyedik fázis: Az ukrán társadalom (ha ezt a kifejezést még lehet alkalmazni) több, egymással harcoló frakcióra szakadt. Bizonyos értelemben ez elkerülhetetlen volt. Mi történik akkor, ha egy-egy darabkát elveszel Lengyelországból, Magyarországból, Romániából és Oroszországból, majd összeragasztod őket? Az eredmény természetesen bármi lehet, de ha…….

A VIP cikk folytatását azoknak küldöm szét, akik évi 6000 forint adakozással hozzájárulnak a honlap fenntartási költségeihez, amiért egy éven át kapják VIP fordításokat. Kapcsolatfelvétel: evatibor#t-online.hu.

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

 

15 gondolat erről: „(1780) Ukrajna

  1. Kérdés hogy vajon Mo. mikor jut el oda ahová Ukrajna.Jelenleg még ha szar is a rendszer és omladozik az egészségügy stb…, de még úgyahogy tartjuk magunkat, vannak remekül kizsákmányoló multijaink akik azért termelnek külföldre stb…De a helyzet itt is megváltozhat pár év alatt.
    Múltkor kelet Mo-on jártam és arra tényleg le van szakadva,szinte csak idősek vannak, fiatalok vagy robotolnak 80Eft-ért vagy elhúznak stb…

  2. És akkor a gazdaság, közigazgatás, fegyveres testületek (nem a különböző gárdákra gondolok), a gázellátás, az atomerőművek területén mi várható…, csak úgy kérdezem?! Meg ott a Krímre vezető elektromos vezetékek nem is oly régi felrobbantása, stb.! Kemény dolgok várhatóak a szomszédban, technikai államcsőd, fizetésképtelenség, egy báb vezetés, kifosztott kassza, stb.!

    No meg újabban Walesa Lengyel o. kapcsán akár már a „polgárháborút” is elképzelhetőnek tartja, szóval alakulnak itt a nem is olyan hű de jó dolgok. A lengyel történetet azért hoztam ide, mert nyakig benne voltak a majdani buliban, meg az egész ukrajnai folyamatok alakításában.

  3. 2:
    Nehéz úgy hozzászólni a poszthoz, hogy a hiányzó részt nem olvastad.

  4. 3: Tibor bá, hát igazán lehetett volna karácsony egy ingyenes VIP poszt-al… 🙂

  5. 3. Olvastam, csak a múltkori lecseszés után nem állt szándékomban spoilerezni. Így „költői” kérdéseket tettem fel, hátha elindul egy diskurzus, és Jövőnk, Ouse M.D., te Tibor bátyám, és még páran körüljárjuk ezt az igen fontos témát. Mert a magukra hagyott, és további fűtőelemeket nem kapó, a kiégetteket elszállítani, megfelelően tárolni nem tudó, esetlegesen villamosenergia betáplálás nélkül maradó atomerőművek bizony igen komoly kérdéseket vetnek föl, főleg, hogy Ukrajna bizony közel van…, és ez akár komolyabb gebasz is lehet, mint Fukushima!

  6. 5-6-7:
    Aki tud angolul annak nincs szüksége arra, hogy én válogassam ki számára a (szerintem) fontosabb cikkeket. Aki nem tud angolul, annak meg hiába adom meg az eredetit. Orlov (és erről már volt szó) orosz születésű amerikai mérnök, akinek igen jó meglátásai és tárgyi ismeretei vannak. Ezért fontos ez a cikk. — és kedves Camelia! Hosszú éveken át ingyen fordítottam. Egy éve azért hagytam fel vele, mert bárhova nyúlok mindenütt állandóan felhívják a figyelmemet az adakozásra (donation) sőt sok helyen nem is olvashatom el a cikket csak előfizetéssel. Miért ne haladnék a korral? Miért kellene nekem finanszíroznom az összes járulékos kiadást? Igen néha-néha közzé tehetném ingyen. Szívem szerint meg is tenném, de mit szól ehhez az, aki fizetett. Azt fogja mondani magában, hogy hülye voltam, hiszen ingyen is meg lehet kapni. — Observer és Piton! (ha már magyarázkodásba és „kioktatásba” kezdtem) Nem rettegek attól, hogy az eredeti cikk napvilágot lát. Observer meg is indokolta, hogy egy hölgy kérését…, ami reális. Piton viszont kérés nélkül, lelkesen közölte az eredeti címet time after time. Szerintem ez cheekiness. U.i. felfoghatom, hogy beleköp a levesembe.

  7. 9: Tibor bá’, szerintem aki anyagilag támogat téged, az legkevésbé a VIP cikkek miatt teszi – legalábbis a többségük nem.
    Kizártnak tartom, hogy az eredeti források ‘kiszivárogtatása’ a „bizniszt” érdemben befolyásolná.

  8. 10-11:
    Valószínűleg félreértettétek. Nem titok, csak feleslegesnek tartottam. Szerintem, aki igényli az eredetit, az tud angolul és valamifajta „kontrollt” szeretne megteremteni. De, hogy ne legyen vita. Ezentúl megadom az eredeti címet is.

  9. MINDENKINEK: egy oldal ahol percre pontosan követhetőek az ukrán események, illetve számtalan egyéb forrópont a világban.
    http://liveuamap.com/

  10. Ukrajnában megjelent a NATO 4 darab КС-135 Stratotanker – menetközbeni tankolást lehetővé tevő tankergépe !!!
    Nincs az Ukránoknak olyan repülőjük ami kompatibilis a NATO tankergépeivel …
    Junius 14-én kezdödik az Orosz foci VB, de talán más müsör is készülődik …
    https://www.obozrevatel.com/ukr/crime/ssha-perekinuli-v-ukrainu-vijskovi-litaki.htm
    http://www.mildenhall.af.mil/News/Press-Releases/Article/1539148/four-kc-135-stratotankers-arrive-in-ukraine/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük