(1773) Izrael a gazdasági és morális összeomlás felé tart

VIP.48.

 

Köztudott, hogy Izrael évtizedek óta évi 3 milliárd dollár vissza nem térítendő segélyt kap Amerikától, miközben lélekszáma alig fele Magyarországénak. Ez olyan, mintha mi évente kapnánk közel 2000 milliárd forint ajándékot. Nem rossz! Ennek ellenére a közel múltban megjelent két jelentés is azt állítja, hogy Izrael katasztrofális következményekkel néz szembe, ha nem hagy fel a palesztinok elnyomásával mind a megszállt területeken, mind pedig magában Izraelben.

A Rand Corporation kutatása azt mutatja, hogy Izrael akár 250 milliárd dollárt is veszíthet a következő évtized alatt, ha nem köt békét a palesztinokkal, és így az erőszakhullám csak erősödhet. Másfelől a megszállás megszüntetése több mint 120 milliárd dollár hasznot hozna.

Közben maga az izraeli pénzügyminiszter jósol még ennél is kellemetlenebb jövőt, hacsak Izrael nem újítja meg önmagát (hogy ezen mit kell érteni, a fene tudja). Ugyanis néhány évtizeden belül (meg is kell élni) Izrael becsődölhet két improduktív csoport gyors növekedése miatt. Ugyanis 2059-re a népesség fele vagy ultra-ortodox zsidó – akik inkább imádkoznak, mintsem hogy dolgoznának – vagy Izraelben élő palesztin lesz – akik viszont a szegregált oktatási rendszer miatt műveltségileg lemaradt, gazdaságilag alkalmazhatatlan tömeget jelent……….

A VIP cikk folytatását azoknak küldöm szét, akik évi 6000 forint adakozással hozzájárulnak a honlap fenntartási költségeihez, amiért egy éven át kapják VIP fordításokat. Kapcsolatfelvétel: evatibor#t-online.hu.

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

11 gondolat erről: „(1773) Izrael a gazdasági és morális összeomlás felé tart

  1. Nemi helyesbites:
    Izrael lelekszama kozel 8.2 millio ebbol zsido 6.2 millio.
    Magyarorszag lakossaga 9.8 millio korul.
    Elegge tulzas „miközben lélekszáma alig fele Magyarországénak” mondat.

  2. Végén megéljük azt, hogy pénzügyi alapon éri meg a zsidóknak a palesztinokkal való békekötés… 🙂

  3. Jahve sem menti meg őket a Termodinamika II.főtételétől…

  4. A keresztes lovagok is így mentek oda, kb. annyi ideig élt szentföldi gyarmatuk, mint ameddig Izrael fog…

  5. Ouse neked még a zsidókról is ez jut eszedbe! Beteg vagy…

  6. 4 & 5: Tartsátok be a kötelező udvariasság szabályait. please!

  7. Nem vagyok VIP.

    Kábé tíz-tizenöt éve készült több azonos tanulmány (USA, Moszad, katonai szakelemező cégek), hogy Izrael-t nem lehet fenntartani, mert eródálódik a katonai morál (züllő fiatalság).

    Izrael rendelkezik a legvédettebb ICBM silókkal és ismeretlen számú és hatóerejú Jericho ICBM-el. Katonailag LEGYŐZHETETLEN és a Sámson doktrína (~ mint az orosz halott kéz) miatt, még nagy gebasz lehet ebből klíma nélkül is.

    És unosuntalanul ismételve: a világ egyetlen állama, amely a 3 legfontosabb egyezmény (NPT, BWC, CWC = atom, biológiai, vegyi) egyikét sem írta alá és/vagy ratifikálta. Az egyetlen.

  8. „Ez olyan, mintha mi évente kapnánk közel 2000 milliárd forint ajándékot.” Mivel a lélekszám nem duplája, olyan, mintha éventa kapnánk 1300 milliárd ft ajándékot. És mit ad Isten, pont ennyit kapunk a gyűlölt Júniótol évente.

  9. 9: Annak 90%-a f@szságokra megy a klientúra zsebébe viszont a befizetések nagy része a kisembert terheli.

  10. Buzraelnek még 15-20 év is sok. A viz eltunik onnét is hamarosan, ehetik a homokot. Vagy átcuccolnak ide hozzánk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük