(1762) Hűtlen vágyak (Satisfaction)

Tibor bá’ online

 

~q191Aki időnként nézi a TV-t is, az tudhatja, hogy néhány hete megy egy sorozat „Satisfaction” címen, amit csak az isten tudja miért fordítottak „hűtlen vágyak”-ra. Biztos azért, mert valakinek ez kielégülést jelentett. 😀

Nem szégyellem bevallani, hogy engem szórakoztat a film, talán azért mert korábbi feleségeimre ismerek, vagy inkább azért, mert azt a női hajlamot tárják fel, amit a nők évezredek óta tagadnak, vagyis, hogy megkövetelik a hűséget, de maguknak – ha tehetik – eszük ágában sincs hűségesnek lenni. Ha most erre felkaptad a fejed, akkor folytasd az olvasást.

A „Your Tangó” elnevezésű amerikai folyóirat Keff Schult nevű újságírója arra volt kíváncsi, hogy állnak a nők a hűtlenséggel. Érdekes ötlet, de miért e kíváncsiság? Manapság az okot mindenre az Internetben kell keresni. Ugyanis az újságíró úr szerint lakóhelyétől számított 30 kilométeren belül 40 nőt talált, akik partnert kerestek (természetesen fotó nélkül) 24 és 60 év között. Valamennyinek az volt a közös tulajdonsága, hogy rendelkeztek fejenként egy darab férjjel. De akkor mit keresnek a Netten? Hülye kérdés! Partnert. Nem, helyesbítek, olyasmit keresnek, amit otthon nem kapnak meg. OK, tiszta sor. Akkor most nézzük, hogy nyilatkoznak magukról, mert ez nem mindegy.

Jams 24 éves. A jól viselkedő nőket nem becsülik…. Lehet, hogy egy szuka vagyok, de pontosan tudom, mit keresek, és ami nekem kell, azt mindig megszerzem. — Tiszta sor, de ki az a hülye férfi, aki erre válaszol?

WordGoddess (a világ istennője) 36 éves. Boldog házasságban élek egy csodálatos férfivel, de az életemet szeretném érdekesebbé tenni. Szenvedélyes, minden kötelezettségtől mentes, tiszta, egyszerű kapcsolatot akarok, előre is köszönöm. — Az én időmben ez lett volna az ideális. Ugyanis ingyen pina nem létezett. Csak most, 2015-ben és Amerikában. Hol itt az igazság? 😀

Rover69469 (bolyongó 69469) 47 éves fényképpel, amit elég messziről vettek fel ahhoz, hogy le lehessen tagadni, és persze napszemüveget visel. Különben magas, vonzóan szőke. Van ugyan rajta néhány felesleges kiló, de hát ebben a korban! A szövege nem túl bátorító: Légy szíves ne küldj E-mailt, mert 2 nap alatt 700 darabot kaptam. Azt hiszem, inkább én kereslek meg téged. — Mi alapján? 700 fényképet könnyebb átnézni, mint elolvasni 700 levelet? Nem kifejezetten intellektuális, persze ilyen kapcsolatokba senki se az eszét viszi be. Viszont, amit bevisz, az nem látszik a fotón. Hmmm, nehéz eset.

A helyzet az, hogy a www.AshleyMadiso.com regiszterében 4,5 millió potenciális házasságtörő található. Szerintem a fenti három, mintának jó. A lényeg mégis az, hogy a monogámia nem mindenkinek felel meg. Minden tizedik nő vagy férfi szexel a házastársán kívül valaki mással minden egyes évben. Az egész életre kivetítve a házasok 40 százaléka hűtlen. Igaz a pálmát a férfiak viszik el a nők orra elől, de az is tény, hogy a két nem közötti különbség évről évre csökken minden egyes életkorban. DE legyünk tisztességesek, a sikeres internetes „összefutásra” a nők esélye sokkal jobb, mint a férfiaké, ami az adatokból is egyértelműen következik. A legtöbb közvetítő cégnél a bejelentkezők 90 százaléka férfi, míg a számok azt mutatják, hogy a sikeres fennmaradáshoz minimálisan 22 százalék nő kell. Az a szájt, amelyik nem tudja ezt az értéket elérni, életképtelen. Természetesen azokon a szájtokon, ahol a „házasság” közvetítésen van a hangsúly a nők aránya akár 40 százalék is lehet. Ennek ellenére megállapítható, hogy ez még mindig inkább férfi, mint női sportág.

Azok a nők, akik meglévő házasságuk mellett keresnek partner, biztonságosnak tartják, ha a leendő partnernek van felesége. Számukra ez az igazi „megoldás”, aminek a biztosítása nem ütközik nehézségbe, mert még a kizárólagosan házasságokat ígérő szájtokon is főleg nős férfiakkal lehet összefutni. Schult által említett 40 nő (nem nevezhető fene nagy mintavételnek) kétharmada hosszú távú kapcsolatban gondolkodott, míg az egyharmada nem pontosan tudta, hogy tulajdonképpen, mint is akar. Nevezzük ezt egy 60 éves sasfióka szárnybontogatásának? Ashley Madisont kérdezve kiderült, hogy a bejelentkezők nagy része tulajdonképpen a házasságuk felbontásán gondolkodik. Nem meglepő, ritka az a nő, amely úgy lép ki egy kapcsolatból, hogy utána vákuum veszi körül, kell neki valamifajta kapaszkodó. Az minden esetre tényként kezelhető, hogy a hűtlenség kiderülése a nők számára nagyobb trauma a férfiakénál. És persze sokkal több nőnek bocsátják meg a házasságtörést, mint férfinek. A nemek közötti különbség ebben a tekintetben is határozottan kimutatható. Ami pedig a számokat illeti, hát bizony meglepőek. Úgy tűnik, fontos kérdésben az érzelmek helyett az értelem dönt. Házastársak válásának mindössze 17 százalékban ok valamelyik fél hűtlensége. Ashley Madison szájt statisztikája szerint, a nős férfiak 54 százaléka, míg a férjezett nők 70 százaléka nincs tisztában társának hűtlenségével. És mi jó van ebből a nőknek? A házasságok szétrombolásával vádolt cég vezetője tiltakozott a feltételezés ellen. Szerinte társadalmilag kifejezetten hasznos szolgáltatást nyújtanak, mert lehetőséget biztosítanak a nők számára, hogy lábujjukat bedugják a medence vizébe, mielőtt beugranának a medencébe. Ebből persze nem derül ki, hogy a hűtlenség jót tesz-e a nőknek, de az igen, hogy az Interneten elég sok szélhámosság található. Ezt különben eddig is tudtuk.

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

 

 

17 gondolat erről: „(1762) Hűtlen vágyak (Satisfaction)

 1. Akkor én a „libarendet” kaphatom meg, mert nem csaltam meg soha senkit, igaz nem is voltam férjnél, csak 7 évig. Aztán már nem kérte meg senki a kezemet, úgyhogy szabad volt a pálya. Ki tudja, hogy mit csináltam volna, ha… 🙂

 2. +1 Tibor bá’ – érdekes témaválasztás, DE JÓ!

  Mivel érdekel a szociál- és szexuálpszichológia, csak annyit tennék hozzá, hogy más tanulmányok alapján az arány messze magasabb, mint 10% a nőknél. Ugyebár minden 3. gyerek apja nem a férj; s itt a férjjel együtt élő nőket, a házasság alatt szülve „vizsgálták”.

 3. 2 jovonk
  „minden 3. gyerek apja nem a ferj”
  Ez usa statisztika vagy mo-i? Ezt nem akarom elhinni hogy ennyi felredugas van. Biztos a statisztisztika szarmazasa? Nagyon magas arany.


 4. 1:
  Nem tudom eldönteni, hogy dicsérjelek, irigyeljelek, vagy kikiáltsalak baleknek. 😀

  3:
  Hatalmas a látencia. Apám nem a húgom apja, de ez sose volt téma a családban, és a húgom nem tudott róla. Én is csak „véletlenül”.

 5. A téma nem kimondottan biztpol/geopolitka és általában jókat kuncogva olvasom ezeket az amúgy érdekes és jó posztokat, de most kivételt teszek és hozzá is szólok a témához. A hűtlenség egyidős az emberiséggel, én is csaltam és engem is csaltak már meg, így van némi saját tapasztalatom a témában mindkét oldalról.

  Volt egy idősebb (nagy pinabubus) barátom még a múlt évezredben, aki anno azt mondta nekem egyszer:
  „Két féle férfi létezik, az egyiket már megcsalták a másikat meg fogják.” :O

  12 éve élek a feleségemmel együtt és – tudtommal (ezt nagyon fontos hozzátenni!) – egyelőre jól megvagyunk és remélem, hogy így is marad. A magam részéről természetesen tisztában vagyok azzal, hogy 100% garancia nincs semmire, ezért annak idején két dolgot kértem tőle: Azon kívül, hogy úgy is azt csinál velem, amit akar, de az jó legyen és ne fájjon! A többi az ő dolga/baja. 😀

  A környezetemben sok olyan kapcsolatot és házasságot látunk, ahol bizony vagy ezért vagy azért, de áll a bál. A közös nevező mindegyik kapcsolatban az elégtelen kommunikáció, a férfi nem érzi magát elég férfinak a nő mellett vagy pont fordítva, anyát hanyagolják, mégpedig látványosan és közben boldogan éli mindenki a saját egyéni életét.
  A házasságok nagy része békés egymás mellett élés, de nem együttélés! Én ezt látom alapvető problémának, a párok elbeszélnek egymás mellett és – szó szerint ki is mondta néhányuk – nem akarja tudni, hogy a másik mit csinál. Tehát nem akarja tudni, nem akar szembesülni, sőt, ez felmentést ad neki is arra, hogy voltaképpen azt tegye, amit éppen megkíván.

  A hűtlenséggel/megcsalással igaziból ugyanaz a gond, mint a hűséggel:
  Ha hűséges az ember, akkor közben enyhén frusztrálódik, hiszen nemet mond bizonyos remek alkalmakra/lehetőségekre. Ha pedig csal, akkor is disszonancia keletkezik belül, amivel előbb-utóbb önmagát is mérgezni fogja.

  Ezzel kapcsolatban olvastam egyszer (most meg nem mondom, kitől az idézet), hogy a hazug embernek nem az a büntetése, hogy végül senki sem hisz majd neki, hanem az, hogy végül ő nem fog már hinni senkinek.

  Persze okosabbak nem lettünk, ezért azt mondom, hogy mindenki tegye azt, amit jónak lát oszt’ majd kiderül, hogy megérte-e vagy sem.

 6. 5:
  Valamikor azt hitted, vannak halálbiztos pontok az életben. Mára számodra kiderült, hogy minden cseppfolyós. Ezt hívják tapasztalatnak.

 7. (6) Tibor bá’:
  Igen, így is mondhatjuk, de ezt nevezhetjük akár pofára esésnek is. 😀
  Lassan a halál sem halálbiztos, mármint abban a formában, ahogy gondoljuk, de isten mentsen attól, hogy ebben a témában vitába szálljak Veled! ;D

  Maradok továbbra is hű olvasód, de inkább visszatérek a geopolitikához, abban legalább több okosságot (marhaságot, nézőpont kérdése) tudok mondani.

 8. (8) Arma:
  Egyértelmű, de a hatalommal élni kellene, nem pedig visszaélni!
  Ugyanakkor azzal tisztában kell lenni, hogy vannak területek, amiben a férfiak jobbak – ergo övék kell, hogy legyen az irányítás – és vannak területek, ahol a nők.
  A mesterségesen túlpörgetett feminizmus ezeket a szerepeket felborította, aminek a végső következménye többek között az, hogy a családmodell széthullik, ezzel együtt a társadalom szövete is bomlik, nem születik elég gyerek, stb., stb., stb.

  A lényeg a szimbiózis lenne, nem pedig a durva alá-fölé rendeltség vagy a „parazita” modell szerinti együttélés.
  http://jennifermccrea.com/wp-content/uploads/Tao-of-Fundraising1.png

  Ebből a szempontból például a saria és az agyatlan szinten kőkorszaki muszlim modell pont olyan zsákutca, mint a „felvilágosult” nyugat ész nélküli emancipációja és már-már férfigyűlölő feminizmusa.

  A szerepek felborulása hozza magával a családok szétesésén túl a deviancia különböző megnyilvánulásait, sőt, mostanra célszerű, hogy legyél buzi, de legalább X-nemű vagy metroszexuális.
  Biológiai értelemben ez a faj kihalásának útja.

  Na mindegy, éljen az emancipáció, pasikat a bölcsődékbe és nőket a szénbányába! 😀

 9. A hűtlenséggel nem a poligámiára való igény a gond, hanem a hazugságrendszer ami körbeveszi.
  Ebből a szögből nem különb a lopástól vagy csalástól.

  Mert ugye arról van szó, hogy valaki extra örömöket keres, miközben az állandó biztonságot is meg akarja tartani.
  Mint az áruházi tolvaj, aki elviszi az üveg bort és a pénzét is megtartja.

  Szóval mindenképpen erkölcsi kategória, akármekkora erőfeszités történik arra, hogy normálisnak állitsák be.

 10. 9:
  Montezuma komoly problémát vet fel,

  10:
  Miközben te pedig szokás szerint hülyéskedsz.

 11. (10) Attila

  A lopás/csalás semmi egyéb, mint szimpla egyéni önzésből eredően igény a plusz előnyökhöz való jutáshoz – teljesen mindegy, hogy pénzt, ékszert vagy épp egy pásztorórát „lopok”, az alapja ugyanaz.
  Mindenki hazudik élete során, ki kicsit, ki nagyot, ki sokat, ki keveset és van aki kegyeset – basszus, ez még rímel is! 😀

  Nyilván a munkahelyéről elkéső kolléga hivatkozása a busz késésére nem ugyanaz a kategória, mint teszem azt valakitől nagy összegű pénz kicsalni.

  A hűség nem genetikai, hanem egy döntés kérdése.
  A becsület sem genetikai kérdés, hanem szintén döntés kérdése.

  A döntés pedig maga a szabad akarat.

 12. 13:
  Nana! Teljesen kihagyod a hormonok szerepét, amik röhögve felül tudják írni a szabad akaratot.

 13. 14. Tibor bá’

  Valahogy az a felfogás alakult ki, hogy a civilizáció fokmérője a hormonok feleltti ellenőrzés.

  A „szabad akarat” pontosan a hosszabb távú döntések mérlegelését jelenti, azt, hogy nem vagyunk csupán az ösztöneink, hormonjaink rabjai.

 14. 4. Tibor bá’ segítek. A legjellemzőbb a „balek”. 🙂

 15. 16:
  Zsuzsa! A balek csak addig balek, amíg nem jön rá, hogy ő az volt.
  😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük