(1695) Az összeesküvés elmélet margójára

Tibor bá’ online

 

~q191Kellő ismeretek hiányában az emberi létre kiható események megmagyarázására legegyszerűbb gyártani egy összeesküvési elméletet, amikbe lépten-nyomon belebotlunk napjainkban. Az ezeket elfogadók nincsenek tisztában az emberi természettel és a társadalmi szervezettségekkel. Addig rendben van a dolog, hogy minden amerikai (vezető vagy csak az utca embere) fenn akarja tartani azt a kiváltságos helyzetet, amit legalább száz éve élvezhet a többi nemzet/ország rovására, olyan szabadgondolkodó amerikaiak is, akiknek nézeteit számtalan esetben tolmácsoltam, akik úgy fogalmaznak, hogy abból világosan kiderül, sokkal inkább az amerikai hegemóniáért aggódnak, semmint a leigázott, megtámadott népekért. A szenátorok egy része kiáll az Iránnal kötött szerződés mellett, egy másik része ellenzi azt. Nem azért, mert az iráni papok oldalán állnak, hanem azért mert az ő nézeteik szerint ez vagy az jobb Amerikának. Éppen ezért abban se lennének egységesek, hogy számoljuk fel Európát néhány millió muszlim bevándoroltatása segítségével. Amerikában senki se akarja átengedni az (amerikai) álmot Európának, de a módszerben nem tudnak megegyezni. Márpedig egy titkos összeesküvést mindenkinek támogatni kell (aki számít), ha nem, akkor oda a titkosság.

És akkor most magyarázzam meg, minek vagyunk a szemtanúi? Szerintem ezt a népvándorlási hullámot két dolognak (ha úgy tetszik tényezőnek) köszönhetjük.

  • Az 1980-as években elég sokan disszidáltak Kanadába (nem közvetlenül, de ez volt a végcél). Az emigránsokra igen hamar rátör a magányosság, aminek két következménye van. Első, hogy bizonygatja önmagának és barátainak, hogy jó döntést hozott. Második, hogy iparkodik másokat odacsábítani a magány enyhítése céljából. Tehát dicsekszik a helyi viszonyokkal, ami mind a két igényét kielégíti. Én magam találkoztam a következőkkel: Kanadában ahogy kiérsz rögtön kapsz egy két szobás, berendezett lakást. A mondat megfelel a valóságnak a „kapsz” ige kivételével. A valóságban azonnal kivehetsz bármilyen lakást, ha ki tudod fizetni a bérleti díjat, amire szerény igények mellet is a feleség teljes fizetése rámegy. Itt jön be a két szokás (nyugodtan nevezhetjük kultúrának) közötti különbség. Magyarországon 1980-ban nem lehetett bérelni kétszobás, berendezett lakást. Minden lakás az államé volt, aki bizonyos feltételek, rendelkezések és törvények szerint határozatlan időre kötött bérleti szerződést az igénylővel. Mivel nem volt felesleges lakás, a bérleti szerződés háttérbe szorult, lényegében az emberek kaptak lakást a tanácstól, sok esetben 10-15 év várakozás után. A helyben maradóknak fogalmuk se volt arról, hogy mi a különbség a „kapás” és a „bérlés” között. Ők látták barátaikat egy szépen berendezett lakásban, tehát KAPTAK. Ugyanez történik most a „menekültekkel”. Olyan jólétről vannak téves információik, ami számukra megegyezik a muzulmán paradicsommal. Hogy ezt nekik maguknak kell majd megteremteni, hogy nagy valószínűséggel gettókban fognak lakni, arról fogalmuk sincs, de ez most lényegtelen.
  • Az európaiaknál sokkal keményebb körülmények között élő közel keletiek az iraki háborút követő kegyetlen körülményeket még el tudták viselni indokolt és indokolatlan remények mellett. Az ISIS megjelenése, és hihetetlen gyors térnyerése a mára mintegy 6 millió menekült számára nem csak összezúzta a visszatérés reményét, de egyenesen lehetetlenné tette az ottmaradást. Miért? Mert asz ISIS még a kemény fából faragott muszlim arabok között is szélsőségesen kegyetlen, és nem látszik a lehetőség megfékezésükre. Naponta látnak napvilágot hírek, ami szerint az ISIS-nek mindenre lefejezés a válasza. Mindenre! A legkisebb nem tetszésük is azonnal vérfürdőt vált ki. Az ISIS tagok egyszerűen vérszomjas, bekattant őrült vadállatok, akikhez igazodni lehetetlen, csak menekülni lehet előlük. Menekül tehát az, aki ezt anyagilag megteheti.

De hát emberek! Nem történik semmi más, csak az, amire már évek óta számítunk. Nagyon jól tudtuk, hogy a ránk leselkedő egyre kevésbé elfogadható életkörülmények miatt az egész világon hordák fognak kialakulni és ragadozó módján viselkedve meg fogják teremteni maguknak a megélhetést mások rovására. Ez a folyamat most elkezdődött, és nagyon messze van még a sor vége. Az idén nyáron India egyes részein, napokon át 50 °C volt délben. Hamarosan ezek is meg fognak indulni (elsősorban azok, akinek van rá pénze) hűvösebb tájak felé. A világ több pontján kimerítik a felszivattyúzható talajvizet. Egyre kevesebb az ivóvíz. Várható, hogy be fognak indulni „menekültek” olyan helyek felé, ahol még van kellő mennyiségű víz. Lesznek háborús menekültek is Európából, például Kárpátaljáról magyar anyanyelvűek. Szóval, ez csak a kezdet, és milyen szerencsések vagyunk, hogy pont itt, nálunk csattan az ostor. Legalább kapunk egy leckét a jövőből, ami segíti a magyar kormányt, hogy komolyan véve a dolgot, teljes erőből felkészüljön határaink megvédésére.

___________________________________________________
___________________________________________________
_______________

193 gondolat erről: „(1695) Az összeesküvés elmélet margójára

  1. Teljesen egyetértek.
    És azt fűzném hozzá, hogy itt is azt láthatjuk, hogy a folyamatot el fogják fedni azok a politikai cselekmények, amelyek ebből fakadnak, csak éppen senki nem ezt fogja nyíltan mondani.
    Ha valakinek az a célja, hogy felülmaradjon egy lecsúszó világban, akkor nem fogja kimondani, hogy vége a dalnak, objektív okok miatt egyeseknek nem marad élettere.
    Ehelyett keres magának egy ellenségképet, kiprovokál olyan eseményeket, amelyekkel manipulálni lehet az embereket, majd a kialakuló konfliktusokban sajnálkozva megállapítja, hogy nem tehet mást, önvédelemből háborúzni kell, és minden felelősség a gonosz ellenséget terheli. És ehhez asszisztálni fog a többi ország is, hiszen tudják, hogy a megmaradás egyetlen útja, ha jó szövetségbe lépünk be, amely esélyes a nyerésre, és akkor a másik fél megy majd a levesbe…

  2. Köszönöm az összefoglaló posztot, Tibor bá!
    A kivándorlás emberi jog, a bevándorlás már nem.

    Számos migrációs hullám volt már a történelem során, de mind különbözött a másiktól. A törvényi szabályozások adta lehetőségeket már 1880-ban Kanada alkalmazta a kínai migránsok ellen. Ráadásul nem csak egy törvénnyel. Kizárólag a pénzről szóló kivándorlás nem felel meg a valóságnak. Érdekesség néhány közszemélyről. Obama édesapja Kenyából vándorolt az USA-ba, Sarkozy apja Magyarországról, anyai dédapja Görögországból emigrált, Sarkozy felesége (Carla Bruni) olasz szülőktől költözött át, azaz Olaszországban született. Phhilipp Rösler, aki Angela Merkel helyettese (NSZK alkancellárja is volt, de egészségügyi miniszter is volt) Vietnámban született.

  3. Én nem tudom mennyi hitelt lehet adni annak az oszták információnak, hogy az embercsempészek mögött az USA és Izrael áll, de nekem is az az érzésem, hogy valaki áll emögött. Egyrészt láthatóan többnyire jól szervezett embercsempészésről van szó, másrészt az itt demonstráló, tiltakozó és akadékoskodó bevándorlók viselkedéséről is ez jön le nekem.
    Ugyanis ha egy átlagos ember egy ennyire idegen helyre vándorol önszántából, és az ország jóindulatára vár, akkor meghajol, meghúzza magát, kér és örül ha kap valamit. Esetünkben viszont nem ezt látjuk, hanem idejönnek, követelnek, amit kapnak keveslik és demonstrálnak, meg lázadoznak. Szerintem ez nem kulturális különbségből adódik, hanem abból, hogy valakik felkészítették őket, és információval látták el őket, hogy itt így kell viselkedni, mert Európában ilyen viselkedéssel és az emberi jogok követelésével mindent el lehet érni.

  4. 3. Vasgerinc: Kulturális különbség is van, meg a csordaszellem is uralkodik. Egymást hergelik. A kulturális különbséget a cigányság viselkedésénél láthatod. Csapkodják a hivatalban az asztalt és valóban kikövetelik a segélyt.

  5. 3:
    Ez alkalomból teljesen félrecsúsztál. A mutatkozó igényre mindig jelentkezik kiszolgáló. Sok a menekült, csempészbandák jönnek létre. A cigányoknál is tapasztalhatod. Egy cigány meghúzza magát. Sok cigány agresszív. Nincs itt semmiféle „felső” szervezés. Van pénzük, mert a szegények maradtak, a jómódúak mindenüket pénzzé tették és elindultak. Sajnálom őket, de a haza megvédése mindent felülír.

  6. Orbánnak javaslatom (mert biztos olvassák Tibor bá blogját), hogy a focihuligánokra kiróvandó közmunka program keretében küldjék le őket a déli határ védelmére. Így két legyet ütnénk egy csapásra.

  7. Ezt jó volt olvasni! 🙂

    Egyetértek a leírtakkal. A java még csak ezután jön. De szerinted Tibor bátyám lehetséges -e ezen folyamatokra egyfajta ráépülés? (Hogy most ez xyz ország titkosszolgálata, maffia, stb. lényegtelen is.)

  8. 6:
    Nyugodj meg, Orbán nem arra ad parancsot, hogy a határzár rongálókkal kesztyűs kézzel bánjanak.

    7:
    Az Ember minden lehetőséget kihasznál saját céljainak az elérésére. Nagyon csalódnék, ha a menekültek között nem lenne jó néhány fanatikus muzulmán, akik szunnyadó terroristaként majd várják az alkalmat, hogy akcióba lépjenek. Szerencsére nem mi vagyunk a célpont. Most az egyszer hasznunk van abból, hogy Budapestet összekeverik Bukaresttel. 😀 Aztán meg a jelenlegi „menekült váltság” nekünk kedvez. Az ISIS szemében az aki elmenekül előlük, nem pedig csatlakozik hozzájuk, fekete bárány. Ha mi ezekkel keményen bánunk, az náluk jó pont számunkra. Különben sincs annyi öngyilkos merénylőjük, hogy azokat ránk pazarolják.

  9. Szerintem a magyarázat egyszerűbb. Ha kicsit távolabbról nézzük meg a közelmúlt eseményeit, és azt, hogy kinek az érdeke ez a felfordulás, akkor kézenfekvőbb megállapításokat is tehetünk.

    1. A globális tőke érdekelt a közel-keleti olajpiac ellenőrzésében és az USA ipari-katonai komplexuma hegemóniájának fenntartásában.

    2. Az uralmi rend biztosításához akciócsoportokat szerveznek, és bedöntik a nem baráti rezsimeket a Közel-Keleten.

    3. A CIA, izraeli, szaudi és török logisztikai háttérrel létrehoz egy gólemet: megszületik az ISIS

    4. A kollaboráns világmédia hirtelen tele lesz az ISIS állati kegyetlenkedéseivel, naponta láthatók brutális kivégzések, véres cselekmények. Az ISIS terjeszkedésével milliók helyzete lehetetlenedik el, és kezdenek el menekülni.

    5. Európára kényszerítenek egy TTIP nevű szabadkereskedelmi (valójában egy geostratégiai) egyezményt, aminek több célja is van; így többek között az európai piacok feletti teljes ellenőrzés, az euroatlanti–ázsiai ütközőzóna kialakítása, az európai nemzeti erők/kományok marginalizálása; hosszú távon az Európai Egyesült Államok nevű félgyarmati képződmény létrehozása.

    6. Közel-keleti és észak-afrikai tömegeket irányítanak Európa felé. Ez egyrészt üzletileg is jövedelmező a benne résztvevő szolgálatok, embercsempészek és a maffia számára. Másrészt az eltérő kultúrális gyökerekkel rendelkező, főleg muszlimok, a különálló nemzetállamok ellenére is etnikailag egységesnek mondható Európát ‘felhigítják’. A muszlimok nem asszimilálódnak, hanem csoportokban, etnikai zárványokban tömörülnek. Várható, hogy Európában az etnikai arányok nagymértékben megváltoznak, ugyanis a bevándorlók reprodukciós rátája az őslakosokénak a többszöröse; nem ritka a 10-15 gyermekes család előfordulása.

    7. Ha eltekintünk a hangzatos szónoklatoktól, és csak az eseményekre figyelünk, akkor jól látszik, hogy az európai kormányok, pártok, az ügyvezető és végrehajtó hatalom tisztában van a fenti folyamattal; és úgy tűnik, hogy beállítottságuktól függetlenül együtt is működnek a végrehajtásában.

  10. 4:

    Ők ide születtek, magyar állampolgárok, bátrak. Azy idegen helyre vándorló, a befogadásban reménykedő emberekkel nem lehet őket összehasonlítani.

    5:

    Mindegy, hogy mennyien vannak együtt, ők bevándorlók, és alap esetben csak reménykedhetnek a jó bánásmódban, de ők követelőznek. Nekem ebből az jön le, hogy őket felkészítették arra, hogy így kell viselkedni.

  11. 10. Vasgerinc: Sejtettem, hogy az „ide születtek” kártyával érvelsz. Sajnos a nyugati nagyvárosokban is több generációs bevándorlók képtelenek beilleszkedni. Más kultúra, ezért összehasonlíthatók. A világ nagyvárosaiban sem azért alakulnak ki a „kínai negyedek” mert annyira asszimilációra törekednének a bevándorlók. Ha tömegesen jönnek, akkor bizony klikkesednek.

  12. 11:

    Ebben igazad van, de ezzel pont nem cáfolod, amit írtam. Ugyanis nem a kulturáltság alapján nem lehet összehasonlítani a cigányokat, ezekkel a bevándorlókkal, hanem az alapján, hogy a cigányok már ide született magyar állampolgárok, ezek meg most érkeznek nem magyar és nem EU-s állampolgárként.
    Az általad említett nyugat-európai bevándorlóknál is épp a többedik generációval van baj, akik már oda születtek például francia állampolgárként. A nagyszüleik még tudták, hogy hogyan kell viselkedniük, és őket lehetne összehasonlítani a mi bevándorlóinkkal, de a mieink nem úgy viselkednek, hanem úgy mint az ottani és itteni már európai állampolgárok. Ezek amint idejöttek, rögtön követelőztek, mert valahonnan tudták, hogy itt ezt kell csinálni.

  13. Tibor bá érdekes a poszt, de nem válaszolja meg a tegnapi kérdésemet, amiről szó van. Továbbra is szeretném tudni, hogy miért folyik ez a szintű hangulatteremtés? Mi a célja?

    A legtöbb esetben nagyra tartom a rideg logikádat, amivel érzelmektől mentesen képes vagy dolgok mögé tekinteni, de azt gondolom ezúttal túl leegyszerűsítetted az ügyet és Mvm9 ha nem is minden pontjában, de sokkal közelebb jár az igazsághoz, mint te.

    Az egész arab tavasz és most a migráns áradat legfőbb célja Európa destabilizálása.
    Ma már ismert tény, hogy az IS mögött izrael és az USA áll. Tegnap este a németek azt vetették fel saját maguknak, hogy milyen képmutató dolog a helyzet válságos állapotáról társalogni, miközben folyamatosan érkeznek a német fegyverek a térségbe….

    Jól látod Tibor bá, hogy amerika nem akarja, hogy itt is jólét legyen. Ha még néhány millió menekültnek sikerül bejutnia Európába, márpedig miért ne sikerülne… akkor onnantól örökre sikerült Európával leszámolni anélkül, hogy megtámadtak volna.

    Ami a menekülteket illeti pont azt figyeltem meg én is, amit Vasgerinc a 3-asban említett. Nem tudok az ő nyelvükön, de biztos tanulságos lenne néhány szír weboldalt vagy blogot elolvasni.
    Ma mindenki az európai értékekkel és emberi jogokkal dobálózik, hogy ezek mik azt pontosan senki nem tudja. (a ballib médián kívül)

    Mindegy, ezek leginkább hangos gondolatok, de mint írtam továbbra sincs válasz a kérdésemre. Miért mutogatnak az egész világon egy 3 éves vízbefúlt menekültet?
    Miért állt a média ilyen szinten a bevándorlók oldalára?
    Miért forgatja ki a némat média a magyar helyzetet és állít be minket főgonosznak?

    Nyilván ez is minden „véletlen” alakult így. Nem Tibor bá, nincs itt semmi összeesküvés, tények vannak, ami szerint egyre világosabb európa amerika általi közvetett (aztán közvetlen) megszállása.

  14. 10:
    Szóval szerinted a CIA vagy MOSAD, vagy együtt mind a kettő szemináriumokat tartott a szír menekülni akaróknak, hogy kell viselkedni. Van még egyéb vicced a mai napra? — Ajánlás: Olvasd el: Gustave Le Bon a Tömegek Lélektana könyvet (letölthető) vagy ne olvasd el, de ne kontrázd meg a megállapításaimat. Nincs szükség a tények felhígítására.

  15. 11. Gloucester

    „A világ nagyvárosaiban sem azért alakulnak ki a “kínai negyedek” mert annyira asszimilációra törekednének a bevándorlók.”

    De azt is meg kellene vizsgálni, hogy mi az, ami még megnehezíti az intergrációt, és a gettósodáshoz vezet.
    Ha éppen nem a migrációról beszélünk, akkor mindannyian borzasztó kritikusok vagyunk a „nyugatias” életformával szemben, a nyálacsorgó konzumidiótizmus, a holliwodi szemét, a felszinesség, a Való Világ, meg a többi, egyáltalán nem biztos hogy vonzó egy másik, legtöbb esetben hagyományos kultúrából idecsöppent ember számára.
    Mert az igaz, hogy a tiszta utak, az árubőség, az orvosi ellátás, a szociális rendszer mind nagyon vonzó tud lenni.
    De valahogy később derül ki, hogy ez együtt jár egy csomó olyan mellékhatással, amibe az európaiakat is generációkon keresztül szoktatták bele.

  16. Tibor bá, azt nem vagy hajlandó tudomásul venni, hogy az ISIS pokoli kegyetlensége teljesen tudatosan eltervezett dolog és nyugati értelmiségiek, szakemberek fejlesztették ki a módszert már a francia forradalom idejére, sőt korábbra. Vesd össze Petőfiék vértengeres terveivel. Nagyon is van összeesküvés.

  17. Tibor bá, nagy vonalakban egyetértek. Nagy, sokmindenkire kiterjedő, laikusokat bevonó összeesküvések le szoktak lepleződni, mielőtt sikert érnének el.

    De elfeledkezel a titkosszolgálatokról, amelyek gyakorlatilag hivatásszerűen hajtanak végre titkos, összesküvés-jellegű akciókat, mindenféle külső ellenőrzés nélkül. A részletekről kevés profi értesül, akik végrehajtják, amit végre kell hajtani. A saját kormányuknak is csak arról számolnak be, amiről akarnak, úgy, ahogyan akarnak.

    Hogy az egész banzáj minden részletét valami titkos társaság tartaná kézben, az tényleg teljesen lehetetlen. Az viszont, hogy az ISIS-t valamelyik titkosszolgálat hozta létre és működteti a saját sötét céljainak megfelelően, teljesen elképzelhető.

    És hamár eleget gyilkoltak és gyilkoltattak, akkor törvényszerű, hogy elindul a menekültáradat. A saját fanatizált embereiket is könnyű belekeverni – akik valószínűleg nincsenek tisztában azzal, hogy igazából egy titkosszolgálatnak dolgoznak.
    Maguk az embercsempészek természetesen már maguktól jelentkeznek, a jó pénzkereset reményében.

    8: Honnan ez az optimizmus, hogy mi nem vagyunk célpont? A térképükön konkrétan a kalifátushoz tartozóként szereplünk, mint egyszer már meghódított terület.
    Ezeknek nem érték az emberélet, még a saját embereiké sem. Nem hiszem, hogy sajnálnák az öngyilkos merénylőket.

    9: A föderális EU nem érdeke az USÁnak, mert a nagyobb egység erősebb ellenpólust jelentene. Ez egyébként is hogy jön ide?

    Egyébként nem értem, hogy aki világuralomra tör, annak mért lenne érdeke az iszlám elterjesztése, amikor a muszlimok a legnehezebben kezelhetőek. Egy dolgot elképzelhetőnek tartok: az ISIS rémtettei által az iszlámot olyan mértékben lejáratni, hogy azután könnyen lehessen a súlyát csökkenteni. Ez a holokauszt kapcsán már bevált módszer.

  18. 13:
    Van egy ősrégi vicc. Hruscsov elmegy Kennedyhez és azzal nyit, hogy az amerikai sajtó támadja őt, és Kennedy legyen szíves intézkedjen, állítsa ezt le. Erre Kennedy azt válaszolja, hogy Amerikában a sajtó szabad (ez nem igaz) és neki nem áll módjában beavatkozni. Erre Hruscsov azt válaszolja, hogy az SZU-ban is szabad a sajtó, de ez nincs ott megengedve. – Remélem most már tudod, hogy Nyugaton mindent a PÉNZ irányít, mert mindenki profit orientált. A tömegek azért veszik meg a média termékét, mert azt kapnak ami nekik kell. Az a kisfiú hulla fényképét zabálja a nép. A profit orientált sajtótól ne várd el, hogy társadalmi szempontokat figyelembe véve öncenzúrázzon.

    Azt illene tudnod, hogy a tömegeket nem lehet közvetlenül irányítani, csak közvetetten, mely esetben sose lehet tudni hogyan sül el pontosan a dolog. Igen az ISIS Amerikai találmány, de nem egészen így képézelték el.

  19. 15: Teljes mértékben egyetértek. Ezért is mondom, hogy az iszlám fenyegetés egyik ellenszere a nyugati megtérés a kicsapongásból és dekadenciából.

    16: Az, hogy valakik egy évszázadok óta bevált módszert követnek, még nem összeesküvés. Az a kérdés, kik azok valójában.

  20. 17. Ábel

    „Egyébként nem értem, hogy aki világuralomra tör, annak mért lenne érdeke az iszlám elterjesztése, amikor a muszlimok a legnehezebben kezelhetőek.”

    Azért mert könnyebben manipulálhatók az aggresszióra mint a többiek.
    Ha majd elvégezték a mocskos melót, akkor valami belső lázadással ezeket is fel lehet számolni, kiirtják egymást.
    A háttérhatalom nyilván nem a saját katonáival fogja megrendszabályozni a világot, hanem a knfliktuspkat tereli abba az irányba, hogy a legveszélyesebb csoportok gyengüljenek.

    Majd meglátod: Néhány metró robbantás után európai önkéntesek ezrével mennek majd a muzulmánok ellen harcolni … természetesen az USA iránymutatásai alapján. És ki fog jó járni ?

  21. 17:
    Dehogy feledkezek el a titkosszolgálatokról. De mint már előbb írtam, a tömegeket nem lehet direkt módszerrel irányítani. Az indirekt módszer pedig akárhogy elsülhet. A közel keleti beavatkozások nem mentek egy kaptafára. Irakot és Líbiát a dollár megvédése miatt aprították fel. Szíriát Izrael érdekében támadták le. Pakisztánnak diktálni akarnak. Jemen a szaudiak játékszere. Az arabok pedig (az összes csoport) saját pecsenyéje után lohol.
    A középkorban Európában vallásháborúk dúltak, olyan vallások között, ahol mindkét esetben Jézus volt a főnök. És most nem tudjuk megérteni, hogy ugyanez megy az araboknál is.

  22. 18:

    Oké a kis hulla képe tényleg „zabálnivaló”, ebben van igazad.

    Következő kérdés, amit már nem tudsz profittal magyarázni:

    miért van a média a menekültek oldalán? Vagy ha már mindenképpen pénzt akarunk mögé gondolni, akkor úgy kérdezem, ki fizet azért, hogy a menekültek „szent tehenek” legyenek minden médiában?

    19:

    Ábel remélem te érted amit írtál, mert nekem nem megy. 😀 Megtérés…mivan???

  23. 22. Curix

    „Megtérés…mivan???”

    Szerintem azt akarja mondani, hogy csak úgy tudjuk felvenni az Iszlámmal és a bevándorlókkal a harcot, ha a saját erkölcsi rendszerünket rendbehozzuk.
    (Ábel, javíts ki, ha nem így gondolod)
    Mert arra azért emlékezni kellene, hogy az egész európai kóceráj a menekültek nélkül is magába roskad, tele van gazdasági, politikai és erkölcsi válságokkal.
    A legnagyobb bűnt akkor követjük el magunkkal szemben, hogy a bevándorlókkal szemben egy paradicsomi Európát festünk magunknak, amit a bevándorlók el akarnak venni tőlünk.

  24. 22:
    Azt mindenki tudja, hogy „hova tartozik”. Pl. Amikor megalakult a LMP, minden magyar zsidó tudta, hogy ő oda fog szavazni még mielőtt az LMP programjával megismerkedett volna. A válaszomról már külön poszt is volt (több mint 21.600 látogatóval, és 880 hozzászólással.) hogy: Mi zsidók uraljuk a médiát.

  25. Tibor bá, a titkosszolgák nagyon rutinosak a provokált tömegmegmozdulások menedzselésében, nem kétlem, hogy nem tudják 100%-ban kontrollálni, de jó a hatásfokuk.
    Pl. ordító, hogy a bicskei vonat élére a német határbontás tematikájával felfestett mozdonyt használtak, ami érthetően megtévesztette a menekülteket. Ez olyan, mint a TV-ostrom előtt véletlenül odakészített, feltankolt 56-os harckocsi és kockakőrakás. Szerintem ugyanaz a csapat szervezi a két akciót.

  26. 25:
    Igen Arma, ezt nevezetem én indirekt beavatkozásnak, mert az odakészített kockaköveket másra is fel lehet használni. — Most egyébként Orbán ellen megy ki a játék, Orbán pedig nem hülye és ebben az ügyben teljesen egyetértek vele. Lássuk, hogy megússza-e? 😀

  27. 23:

    Attila lehet ezt sokat csűrni csavarni meg erkölcsről papolni, meg kereszténységről, meg hasonlóan hangzatos okosságról, de egy ettől még tény marad: Európában tényleg paradicsom van!
    Ha körülnézel a világban meglátod azt a rengeteg nyomorúságot, amihez képest Európa igen is paradicsom, főleg annak nyugati fele, de maradjunk egész Európánál.

    Megvannak belső problémáink, de alapvetően Európa szekere igen jól haladna, ha az USA nem dobálna újra és újra ékeket a kerék alá.
    Az USA ingatlanválsága durván 5000 milliárd Euróba került nekünk.
    Most az USA háborúi miatt fizetünk. Aki ezt nem látja az vak. Egész Európa ha nem is egységesen, de az USA hálójában vergődik.
    Lehet ez mögé összeesküvéseket kiáltani, teljesen mindegy, ez attól még tény marad.

    A lényeg Attila: a bukásunk nem erkölcsi kérdés.
    Egyébként ti is tudjátok, hogy ilyen nincs, hogy „erkölcsi rendszerünket helyrehozzuk” ez nettó hülyeség.

    Nekem függetlenül az egész őrülettől még egy dolog átment az agyamon. Az a tény, hogy Európa megtelik muszlim bevándorlókkal előrevetíti azt is, hogy semmi értelme nem lesz felkészülni egy apokalipszisre. Ha nem épültök egy beton bunkert acél ajtóval, akkor mindennemű kísérlet az otthonod megvédésére felesleges lesz. Ezek pont olyan csordaszellemben fognak végigpusztítani, mint ahogy most vonulnak keletről nyugatra. Mivel háborúból jöttek és traumatizáltak, sokkal rosszabbak lesznek, mint azt most bárki gondolná.

  28. 14:

    Semmi olyasmit nem írtam, amit te nekem akarsz tulajdonítani, ezáltal a hangnemet visszautasítom…

    A kisfiú képe megrázó, csak azt nem értem, hogy ebből miért következne, hogy az EU-nak be kellene fogadni a bevándorlókat. A médiából és néhány politikustól ugyanis ez jön le. Arról, hogy emberek fulladnak a tengerbe nem tehet az EU, mert ide még nem érkeztek el, arról meg hogy elindultak részben talán tehet, de túlnyomórészt az USA-nak köszönhető.

  29. 26: és ráadásul épp most gyakorlatoztatnak a Ligetben kopasz ultrákat Valakik, ugyanazokat, akiket a TV-ostriomnál is bevetettek… Talán a Deák téren tényleg nem tudták a zsoldosaikat kontrollálni, mert véletlenül román szurkolókba futottak, ez a szolgálat pechje, de szerintem a Keletinél akarták őket bevetni.

  30. 21:
    „Az indirekt módszer pedig akárhogy elsülhet”

    Volt már olyan poszt, hogy az emberi természet eléggé kiszámítható, tehát erre is alapozhatnak a háttérhatalmi stratégák. Továbbá úgy terveznek, hogy megvizsgálnak több lehetséges kimenetet is. A legvalószínűbb forgatókönyvek a háttérhatalom célját fogják szolgálni.
    Pl. egy ilyen terv(javaslat Orbán Viktornak):
    – cigánytelep mellé létrehozni egy migráns tábort.
    – felbérelni pár cigányt, hogy tépjenek ki lapokat a Koránból
    – elterjeszteni a hírt, hogy ezentúl a cigányok kevesebb segély kapnak, mert a migránsoknak is kell belőle

    Elég valószínű, hogy összebalhézik a két csoport.
    Ha a cigányok támadják a migránsokat, akkor a magyarok moshatják a kezeiket, hogy ezt nem ők csinálják, hanem egy etnikai kisebbség, akik még nem tudtak integrálódni.
    A csata kimenete: fogynak a cigányok, fogynak az agresszívebb migránsok. A migránsok meghallják hogy nem biztonságos MO., ezért lehetőség szerint kikerülik.
    A liberális sajtó kétségbe fog esni, nem tudja majd, hogy a cigányokat védje, vagy a migránsokat 🙂

    Az alábbi székely vicc is jó példa:
    Székely bácsi mérges lesz a fiára, és pofon akarja vágni. De a fiú résen van, és elhajol a pofon elől, ezért az anyját találja el. Székely bácsi néz, néz, majd megszólal:
    – Na, ott is jó helyt van….

  31. 23: Valahogy így. Hozzátéve, amit Arma írt: hogy az európai muszlimok radikalizálódásához hozzájárul az az elsivárosodás, konzumidiotizmus, amit sokan kritizálunk.

    A muszlimok teljes joggal és természetességgel undorodnak attól például, hogy lassan mindenütt kötelező a gender-nevelés. Ezeket kellene nagyon gyorsan megszüntetni.

    25. A TV-ostrom szept. 18-án volt, a harckocsi okt. 23-án. Amúgy egyetértek.

    27: De igen, nagyon is sok köze van a bukásnak a társadalom általános erkölcsi nívójához. Ez a közelmúltig minden társadalom számára nyilvánvaló volt, csak most kell magyarázni.

  32. 17.
    „A föderális EU nem érdeke az USÁnak, mert a nagyobb egység erősebb ellenpólust jelentene.”

    „Egyébként nem értem, hogy aki világuralomra tör, annak mért lenne érdeke az iszlám elterjesztése, amikor a muszlimok a legnehezebben kezelhetőek.”

    Jól látod, pontosan ezért vándoroltatják be őket Európába. Az etnikailag fellazított, gyökereit elvesztett, egyesült EU nem lesz képes jelentős ellenállásra.

    14.
    „Szóval szerinted a CIA vagy MOSAD, vagy együtt mind a kettő szemináriumokat tartott a szír menekülni akaróknak, hogy kell viselkedni. Van még egyéb vicced a mai napra?”

    Ez tényleg vicc… róluk feltételezném utoljára, hogy globális érdekeket szolgálnak.

    31.
    A gender-nevelést azoknak köszönhetjük, akiknek az arabokat.

  33. 27. Curix

    „A lényeg Attila: a bukásunk nem erkölcsi kérdés.”

    De igen…
    Erkölcsösebb politikusokkal az EU nem válhatott volna az USA gyarmatává.
    Erkölcsösebb közélettel nem vakult volna el a tömeg, hogy csak akkor vegye észre a politikai, gazdasági, egészségügyi, demográfiai és klimatikus válságokat, amikor már késő.
    És te is tudod, hogy ez az európai paradicsom egy parasztvakítás. A jövőnket, gyerekeink, unokáink jövőjét éljük fel…
    Ez sem történhetne meg, ha erkölcsösebben gondolkodnánk.

  34. 30:

    Az ötlet jó. 😀

    Az más kérdés, hogy ha egy kijelentésért is virtuálisan kövezik Orbánt, akkor ezért mit kapnánk?

    33:

    „volna”

    Ez a kulcsszó Attila. Az összes többi csak mellébeszélés, ami ez után a szó után következik.
    Tudod, ha az a volna ott nem volna.
    Amúgy Európa még bőven élhető hely lesz, mikor India és közel kelet jó része már nem. Ennek tükrében próbáld értékelni a paradicsomot.

  35. 29:
    A szervezett szurkolói csoportok régóta készültek erre a napra, dekraláltan. Előre kijelentették, hogy nem mennek a Keletihez, bármennyire is szeretnék azt sokan. Viszont azon ők is meglepődtek, hogy a rendőrök hagyták őket gyülekezni…

  36. ha a világzsidóság nem irtotta volna ki európaszerte a nemességet, az arisztokráciát, azaz a természetes társadalmi elitet, akkor a maihoz hasonló helyzet bevándorás terén, és más társadalmi-politikai vonatkozásokban sem alakulhatott volna ki.
    egyszerübben fogalmazva, eltünt a gazda!
    ne legyen félreértés, nem védem a régi arisztokráciát, tele voltak ők is minden emberi gyarlósággal, de nem ugy és annyira, ahogy a zsidó irodalom lefesti őket.
    olyanok voltak, véleményem szerint, mint minden más ember, de volt egy megbocsáthatatlan bünük:
    függetlenek voltak, gazdagok, ergo nem álltak a világzsidó szolgálatában, nem lehetett sen megvásárolni, sem befolyásolni, háboru esetén volt mersze és pofája hadba vonulni és saját népségét hadba vonultatni mindenféle aljas célokért, mint például haza-és nemzetvédelem , nos mindezért nekik pusztulniok kellett.
    igy visszatekintve a történelmen, bizony kár volt értük.
    ha ma is létezne ez a társadalmi csoport, akkor ismétlem, a világ másképp nézne ki.

  37. 28 – vasgerinc:

    Ezeket állítottad:
    1) az embercsempészek mögött az USA és Izrael áll,
    2) őket felkészítették arra, hogy így kell viselkedni.

    Erre én így reagáltam:
    Szóval szerinted a CIA vagy MOSAD, vagy együtt mind a kettő szemináriumokat tartott a szír menekülni akaróknak, hogy kell viselkedni.

    Szerinted:
    Semmi olyasmit nem írtam, amit te nekem akarsz tulajdonítani.

    Akkor felteszem a kérdést. Ha én rossz következtetésre jutottam, akkor szerinted ki készítette fel őket, és hogyan?

    És hozzátetted: a hangnemet visszautasítom…

    Milyen hangnemről van szó? Ez verte ki nálad a biztosítékot: „Olvasd el: Gustave Le Bon a Tömegek Lélektana könyvet.”

    Figyelj Vasgerinc. Nem először kontrázod meg azt, amit írok. Miközben az adott témában csak nagyokat spekulálsz, de egyáltalán nem informálod magad. Most én és Gloucester (akinek különben pont ez a szakterülete) ugyanazt állítottuk, aminek te minden releváns ismeret nélkül nekimentél. Mégis, mit vártál?

    38 – Bálint:
    Még megérem Bálint, hogy téged Tel Aviv főterén fel fognak akasztani. 😀

  38. Nagyon jó szó az ÖSSZESKÜVÉSI ELMÉLET. Legalább annyira jó szó, mint az antiszemita, rasszista, stb…
    Hatásos.
    Megbélyegző.
    Magának a szónak a használatával a dolog el is van döntve, kész, slussz-passz. Ha valamire rámondják, és csak ennyi kell, hogy valamire rámondják, vagy ráfogják, a vita el is dőlt.
    Utána már a vitapartner, mehet a süllyesztőbe, hiszen nem „szakértő”, nem „civil munkatárs”, és egyéb hasonló akárhonnan jött megmondó ember, csak egy síma igavonó barom, aki még azt a kapitális hibát elköveti, nap nap után, hogy adót fizet lelkiismeretesen, és off-shore cége sincsen.

    Amúgy kétségtelen, hogy a tömeget nehéz befolyásolni. Ugyanakkor tudjuk azt, hogy lehet. Lehet az életkörülményeit jól-rosszul megváltoztatni, és abban a pillanatban már a tömeg igen nagy százaléka biztosan reagálni fog az őt érő intézkedésekre. A világ történelme erről szól, és nem másról. Hogy kik, és mikor, hogyan próbálták több kevesebb sikerrel a tömeg várható viselkedését, és saját érdeküket azonos nevezőre hozni. Hogyan lehet a tömeget, annak erejét felhasználva, minnél nagyobb hatalomra szert tenni. Még akkor is, ha ez a tömeg egy jó nagy részének a pusztulásához vezet. Minden uralkodót, akinek volt elég ideje rá, ez a kérdés komolyan foglalkoztatott, és foglalkoztat ma is.

    Tehát azt mondani, – hogy ez az u.n. modernkori népvándorlás szinte törvényszerűen az „ártatlan” körülmények hatására alakult ki, és ebben nem vett részt a nagyhatalmak kapzsisága, tudatos, TERVEZETT rombolási cselekvése, a befolyás állandó TERVEZETT növelése, – az valamilyen okból történő leegyszerűsítése a dolgoknak.

    Nem vetted figyelembe azt Tibor bá’, hogy az amerikaiak „demokrácia telepítése” következtében indított háborúk megtörténtek. Nem vetted figyelembe azt, hogy addig, ezen a területen, a maihoz képest virágzó arab államok voltak, amelyeknek élhetőségét leginkább az amerikai beavatkozás (háború)szüntette meg. Ezeknek az arab országoknak egyetlen bűnük az volt, hogy olaj volt a fenekük alatt, vagy az olajállamok szomszédai voltak. Nem vetted figyelembe azt, hogy a korábbi divatosan ismételt u.n. közel-keleti válságot, mely odatelepített „állam” jelenléte okozta leginkább. Amelyik születése óta háborúban áll mindenkivel, aki területileg mellette van.
    Nos, most ezek a problémák végül is megoldódni látszanak az „egyetlen demokratikusnak”. A szomszédokat így, vagy úgy de annyira legyengítette a rájuk erőltetett háború Amerikával, és egymással, vagy a saját földjén amerikai támogatással keltett ellenséggel(ISIS), hogy gyakorlatilag elhanyagolható kategóriába sorolhatók lettek, mint potenciális ellenfelek a Közel-Kelet „egyetlen demokratikusa” számára. Ha ebben valaki összefüggést lát, az „összeesküvés elméleteket” gyárt ?

    Aztán, hogy ennek a történetnek még van egy plusz hozadéka, hogy az elszegényedett, szétbombázott, önmagát robbantó, még megmaradt arab tömeg nekiindul, mert ezenközben az EU öngyilkos, kizárólag a bűnözést segítő határtörvényeket erőltetett a tagállamaira, és felkinálkozik a paraziták számára szóval, és tettel… Biztos, ez is fatális véletlen…(Jaj, a lottó telitalálatom lenne ilyen biztos!)
    Miközben a hatalmas amerikai hadsereg, aki öt perc alatt meg tudta volna, sőt még ma is meg tudná semmisíteni a maga által arab földön létrehozott arab(?)terrorista szervezeteket, nem tesz semmit(nem tesz semmi? Ellátja őket fegyverrel…). Pedig elötte hogyan fogadkozott hogy így, meg hogy úgy a 9/11, és Al-Kaida kapcsán… Meg, hogy ő az egyetlen aki nem tűri meg a terrorizmust a Föld kerekén, stb.. És most csöndben csücsül, mint aki jól végezte a dolgát. Most, amikor igazán lehetne ténykednie, sertepertélnie.

    Volt egy jó javaslat, úgy tavasz tájékán az egyik bevándorlással foglalkozó európai összeröffenésen : Hadihajóink semmisítsék meg a csempész hajókat, illetve állják útjukat !(hasonlóan : a medvét a barlangjában kell elejteni) Sőt még hozzátették, ez a legolcsóbb megoldás.
    Semmi nem lett belőle.
    Csak a nagy csönd. Merő véletlen ez is.

    Tegnap elismerték az európai nagyhatalmak is, hogy az embercsempész bűnözők irányitják őket. Utánuk kullognak.
    Mint, amikor a hülyék beismerik, hogy ők bizony hülyék.
    Pedig nem hülyék, tudja ezt mindenki.
    Valamiféle dolog irányitja őket. Vagy valakik.
    A félelem ?
    Akkor felmerül a kérdés, kitől félnek, hogy ennyire hülyéknek mutassák magukat ?

    Biztos ez is merő véletlen…

    Vállalom az „összeesküvés elméletet” gyártó megbélyegzést, csupán kérem logikus, jól megfogalmazott, hibátlan érvekkel megdönteni ezt az „összeesküvés elméletet”. Ja, és a durva megfogalmazásokat kéretik mellőzni.

    Azt, hogy az egykor „disszidáló” magyarok esete, hogyan függ össze a mai iszlám népvándorlással, nem teljesen értem.
    Azért nem értem, mert a kinn élő, és még magukat magyarnak valló közösségek, vagy személyek soha ne váltak a befogadó országok ellenségeivé, nem különültek el gettószerüen a befogadóktól. Sok esetben a befogadó államok legelismertebb, igazi közösségi embereivé váltak. Vajon mi lehet az oka?

    Miközben az iszlám, és más hasonló vallásúak a teljes izolációt választják, a befogadó országok nagy kárára a mai napig is. Semmiképpen nem asszimilálódnak, nem „integrálódnak”. Minden esetben ellenségesek az őket befogadókkal szemben, bár az államok szociális rendszerének előnyeit kikövetelik maguknak(ez kinek az ostobasága ?). Ezt nem csak én mondom, és nem csak azok, akik a területi közelségükben naponta érzik a rájuk irányuló ellenséges magatartást. Hanem az erősen liberális beállitottságú „kutatók” is így nyilatkoznak manapság, akár kap, akár bérel lakást a muszlim(no gone zone, ez egy külön mise témája is lehetne).
    De, elég, ha ismerjük hazánk 150 éves török hódoltságának történelmét. Meg, ami elötte, és utána volt.

    A másik apró értetlenkedésem :
    „kapunk egy leckét a jövőből, ami segíti a magyar kormányt, hogy komolyan véve a dolgot, teljes erőből felkészüljön határaink megvédésére.”
    Melyik „magyar” kormányról van szó ?
    Csak nem a mostaniról ???

  39. 39.tibor bá
    lehet, hogy ez lesz a végem, sőt nejem, adél szerint már rég lógnom kéne az antiszemitizmust surló nézőpontom miatt.
    de komolyra forditva a szót:
    senkit személyében, vagy kollektive, mint népet, életemben nem támadtam származása miatt, hanem csakis és kizárólag tetteit, cselekedeteit, illetve viselkedését teszem szóvá.
    az embert nézem, nem vallását, származását, családfáját, és ha jó ember az illető, legyen bár zsidó, muzulmán vagy hottentotta eszkimó, soha nekem bajom vele nem lesz.
    ámde rendkivöl tudok haragudni mikor valaki minden disznóságot és aljasságot elken, kimagyaráz, csak mert zsidó, keresztény, muzulmán (nem kivánt törlendő) az elkövető.
    nos, az én igazságom szerint a nemességet a világzsidóság eliminálta, mert utjában állt, és ha ezért felakasztanak, hát istenem….
    mit mondott szegény luther a zsinat után?
    „itt állok, mert nem tehetek másként.”
    ugy bizony.

  40. 39:

    „Ezeket állítottad:
    1) az embercsempészek mögött az USA és Izrael áll,”

    Ezt honnan veszed? Ebből:

    „Én nem tudom mennyi hitelt lehet adni annak az oszták információnak, hogy az embercsempészek mögött az USA és Izrael áll, de nekem is az az érzésem, hogy valaki áll emögött.”

    Azt hiszem ebből nyilvánvaló, hogy:

    1. Valóban nem írtam azt, amit nekem akartál tulajdonítani.
    2. Mivel azt írtam, hogy valaki áll az embercsempészet mögött, nyilván bennem is kérdésként merül fel, hogy kik lehetnek azok. Ha állítani akartam volna, hogy kik azok, akkor állítottam volna.

    Majd azt írod:

    „Van még egyéb vicced a mai napra? — Ajánlás:”

    Ebből pedig adódik, hogy milyen hangnemmel volt problémám, amit szerintem teljesen jogosan utasítok vissza akár csak önmagáért is, de főleg a fenti egyértelmű csúsztatás miatt.

    Ettől függetlenül persze, ha egy állításoddal nem értek egyet, azt meg szoktam jegyezni. Gondolom ezt szabad. A spekulálás viszont nem jellemző rám, akkor sem, ha most épp ezt tettem. Ellenben te nem nagyon szoktál reagálni konkrét kérdéseimre, amelyek kellemetlenül érintik állításaidat.

    Úgy látom neked csak az a hozzászólás hiteles, amelyben valaki markánsan kétségek nélkül állít valamit, ami persze összecseng a te VÉLEMÉNYeddel, az kevésbé, amelyben valaki gondolkodik, kételkedik…

  41. 42:
    Ez csűrés-csavarás. Mondatodból mindenki arra következtet, amire én. Erre reagáltam viccesen.

    Nem te vagy az első, se a második, akik panaszkodik, hogy velem egyet kell érteni. Ez egyértelmű HÜLYESÉG. Attila (PV) például évek óta nem ért semmivel se egyet, amit írok, és még mindig itt van.

    Nem tudok mindenkinek minden kérdésére válaszolni, mert fizikailag képtelenség. persze szelektálok (mi más tehetnék) az felesleges, értelmetlen, kötekedő, stb. stb. kérdéseket ignorálom.

  42. 40 – elek:
    Annak nincs sok értelme, ha nem olvasol el mindent, amit írok, és nagy hévvel nekem támadsz. Erre válaszolni meg pláne nincs értelme. — Figyelmedbe ajánlom, amit 21. alatt írtam. Meg évek óta a külpolitikai értékeléseimet. Bár, ahogy ezt a posztot félre értelmezed, úgy nem sok reményem van.

  43. 25@: Arma! Minden tiszteletem ellenére ki kell ábrándítsalak, a mozdony azért olyan, mert a GYSEV-nek ilyen van, meg SISI-s meg Wagneros, meg Liszt-es. Kb. ezek huzzák az IC-ket Sopron felé. Bármelyikre rá lehetne húzni valami baromságot, de hidd el ez nem volt szándékos, hisz örülnek ha van elég gép a forgalomhoz, vagy szerinted olyan sok van ezekből a 900 Millás gépekből, hogy ezzel üzengessenek a Miggereknek. Pl. lehet elküldik a SISI-t ábrázolót, Te biztos ISIS-nek fogod olvasni.

  44. Jócskán eltér az alaptémától, én szóltam előre!

    Kedves Tibor Bá’!
    Sok konteo marhaság, de nem mindegyik az. Általában akkor kezdenek el a konteok terjedni, alakulni, ha nagyon úgy tűnik, valami nem klappol a történettel. Persze, vannak jócskán, akik szerint sosem stimmel valami, illetve a sztori túl egyszerű ahhoz, hogy igaz legyen. Bár Serlock Holmes (pontosabban Conan Doyle) megmondta: Ha minden nem lehetségest kizárunk, bármilyen hihetetlen is, csak a valóság marad. Attól még, hogy valami összeesküvés-elmélet, még nem biztos, hogy marhaság. Továbbá ha üldözési mániád van, az nem jelenti szükségszerűen azt, hogy nem üldöznak;-)) És hol a bebizonyosodott konteó? Ládd:
    http://konteo.blogrepublik.eu/2013/06/09/konteonak-indult/

    További jó egészséget kívánok!
    UI:
    Köszi a gondolatokat megmozgató blogodat! Ritkán szólok hozzá, mert vagy teljesen egyet értek, vagy oly kis mértékben tér el a véleményem, hogy szóra sem érdemes, vagy oly nagyon, hogy nem érdemes belevágnom, mert parttalan lesz az eszmecsere. Inkább sör/bor melletti beszélgetésbe illenék, mint hosszasan írásban, rendkívül ügyelve arra, hogy még véletlenül se legyen másként érthető, mint ahogy szeretnénk. Az bizony nehéz…;-)

  45. OFF, OFF, OFF
    egy kedves magyar barátomtól jött most a facebookon a hir miszerint szobról inditják majd a németbe, ausztriába tartó vonatokat.
    emberek, benneteket, a kisrégoók, kistelepülések lakóit valakik meg akarnak ölni.
    apránként és észrevétlenül.
    ki az az állat nálatok, aki elrendelte a nyugatra induló vonatok szobról való inditását????
    mi lesz azzal a szerencsétlen apró településsel?
    mi lesz zebegénnyel??
    láttátok a bicskei pályaudvari eseményeket???? láttátok a menekülő, retiráló rendőreiteket, ahogy szégyenszemre eliszkolnak a peronon randalirózó idegen banda elől?????????
    csak azért, mert közölük néhány izmos suhanc ugyancsak meglóbálta az öklét a rendüreitek felé.
    bezzeg ti, magyarok, mit kaptatok volna, ha csak akár görbén néznétek egy rendörre……
    és még ezekután, valami magyar állat parancsára, MINDEZEK UTÁN megjelennek rendőreitek vizespalavkokkal és élelmiszercsomagocskákkal???? csak azért, hogy láthassuk, ahogy a menekültkislány a rendőrlány arcába csapja a vizespalackot???? és senki sem rugott a kis bestián akkorát, hogy egészen otthonáig repült volna, legyen az akár a pokolban.
    MAGYAROK, EZT LÁTVA , felvetődik a kérdés: normálisak vagytok?

  46. 46. zweitakt

    Onnan lehet tudni, hogy egy összeesküvés elmélet az már gyakorlat, hogy valahonnan megjelennek a „lebutított” változatai, amiket nagy mellénnyel lehet cáfolni…

  47. 46 – zweitakt:

    Ezek nem összeesküvések. Ezek simán csak hamis zászlók. Ezek könnyen összehozhatók. Nem ilyenekre gondolunk. Semmi se 100 % biztos. Occam is tévedhet, de oly kicsi annak a valószínűsége, hogy fel lehet vállalni.

  48. 47.
    Szobon az EC-ket vizsgálják át, és leszállítják illegális határsértőket. Iratok nélkül, ha nincsenek regisztrálva, nem mehetnek tovább.

    OFF,OFF

    A rendőr nem csak azért nem rúghat bele a kislányba, kedves Bálint, mert kislányokba egy normális magyar nem rúg bele… hanem azért sem, mert a helyszínen egy nagy halom paparazzi csak ilyenekre vár, és másnap már a Haaretz-ben, a címlapon olvashatnál róla.

    Abban egyetértünk, hogy EZ a rendőrség se fizikailag, se mentálisan nem képes ellátni a feladatát.

  49. Sziasztok!

    Jó cikk lett. Osztom az álláspontot.

    A vizsgálódást szerintem abból érdemes megkezdeni, hogy milyen az emberi természet, mert az emberi társadalom mindenekelőtt különböző egyének halmazából, nem pedig egységes csoportokból áll. Ezzel máris cáfoltuk azt az érvet, miszerint a pusztán a cikkben említett tényezők leegyszerűsítik a történetet. (Gondoljatok bele: a társadalom, azon belül az érdekcsoportok is heterogén, nem pedig homogén tagokból állnak!)

    A belső mozgatórugók, jellemzők azonosak. Így az ember sajátossága az önzőség. Az, hogy saját ötleteit, véleményét (többnyire) többre értékeli másokénál. Emiatt egy közös cél döntően csak átmenetileg valósulhat meg és kell hozzá egy kiváltó ok, hogy feladjon az ő briliáns, „sokkal jobb” elképzeléséből. Mellé párosul a rövid távon gondolkodás csodálatos képessége, ami a hosszútávú összefogással (és tervezéssel) szemben jelent nagy kihívást.

    Mitől lesz mégis heterogén? Attól, hogy mindenki – önmagából kiindulva – egy külön állásponttal rendelkezik. Máshogy képzeli el, mert tulajdonképpen magára szabja. Plusz mindenkinek máshol vannak a határok.

    Ebből adódóan hihetőbb variáció, hogy itt nem „szupergonoszok” hókusz-pókusza áll a dolgok hátterében, csupán események sorozata, amely kiváltott egy ekkora népvándorlást. Emberi mivoltunk mindenkire érvényes, és ahogy a jó dolgokra való közös cselekvést, úgy a rossz dolgokra való összeesküvéseket is rendkívüli módon megnehezíti (bátrabbaknak: ellehetetleníti).

  50. A görögöknél ilyen állapotok kezdenek kialakulni:

    Az Égei-tengeren naponta ötezren érkeznek már, gyakorlatilag mint egy sáskajárás. Hamarosan eljöhet az idő, hogy nemhogy a tetű unió, de az országunk is a szétesés fázisába érkezik. Az ország több pontján kitörések vannak, lekötik a rendőrséget, csak idő kérdése a teljes káosz kialakulása.

  51. 44. Tibor bá’

    A századosom mondá vala : Hát maga naffranc !
    Mi tehetek, én is ezt mondom most, olvasva megtisztelő válaszod.

  52. 53:
    Köszönöm ezt a kommunikációs gyöngyszemet. 😀

  53. A pártpolitikai haszonszerzés miatti menekültügyi keménykedés következtében bűnbakká vált Magyarország a külföld szemében.
    Moszkvától New York-on át Vancouverig írják az emaileket az ismerőseim, a rokonaim: „Minden este mutatjak a tvben a szogesdrotot es a Keletit. Innen igen rosszul nez ki. Hogy van ez valójában?” Elsősorban számukra foglalom össze nyolc pontban, miként látom a magyarországi menekültügyi helyzetet. Ha valamiben tévednék, a hozzászólók nyilván kijavítanak, vagy pontosítanak.
    http://bekialtas.blog.hu/2015/09/04/orban_megy_a_pofonert_de_minket_utnek

  54. 52. Elég durva a videó. Mi lesz ha egyre több ilyen lesz nálunk is? Mi lesz ha ezek már több tízezren jönnek naponta? Mit teszünk majd az első felgyújtott, kifosztott tanyák elvágott torkú tulajdonosainak kikockázott tv felvételei láttán?

  55. 38: Bálint téged nem felakasztanak, hanem Herzl-díjat kapsz! A zsidók nem irtották ki a nemességet, hanem nagy számban beházasodtak belé… 🙂

  56. 58:
    Szerencsére nekünk is van egy heves vérmérsékletű népcsoportunk, most az egyszer talán hasznunk is lesz belőlük.

  57. 61. Imy66
    Beleolvastam a könyvbe, és ajánlom figyelmébe a feminista nőknek. Garantáltan el lesz rendezve a muszlim férfiak sorsa! 🙂

  58. 62. Miértke
    Sajnos a legnagyobb szájú feminista is kevés lesz ide. Fegyver nélkül mindenképpen.

    Amúgy kíváncsi lennék hogy a menekültek hány százaléka muszlim vallású és mi a véleménye törvényeikről. Ahogy olvastam a lefejezés „törvényes” eszköznek számít.

  59. 61.
    „Egy kicsit érdemes belemerülni ebbe az anyagba”

    Belemerültem, de kár volt.

    Például: „2001. szeptember 11-én dzsihádisták megtámadták és lerombolták a New York-i Világkereskedelmi Központot. Ez az embertelen cselekedet megfelel a saría törvényben található, dzsihádról szóló tanításoknak. A támadás egy olyan politikai tett volt, melyet a soha véget nem érő dzsihádra történő vallási utasítás motivált.”

  60. 65 Curix
    És arra találtál már a médiában valami konkrét tervet, javaslatot, hogy mit kellene tenni Magyarországnak, hogy az együttműködésre nem hajlandó migránsokat hogyan vegyék rá arra, hogy hagyják magukat regisztrálni? Mert én patetikus szólamokon kívül mást még nem olvastam…
    Mert az ugyanúgy kiverte náluk a biztosítékot, amikor a szírek korlátlan befogadásáról szóló hír nyomán néhány ezer kiment regisztrálás nélkül.
    Velünk fából vaskarikát akarnak gyártatni…

  61. 65.Akkor nézd végig a hozzászólásokat. Az összes! átlát a szitán, az emberek ott sem hülyék, hogy ezt bevegyék.

  62. 67: Jogos, én a fészbukon találtam érdekes hozzászólásokat:

    halten wir fest: wenn ich mich nicht regestrieren lassen will, und an meiner damit illegalen weiterreise gehindert werde, dann randaliere ich? ach so….
    Vagyis: állapítsuk meg, ha én nem hagyom magam regisztrálni, és az ily módon illegális továbbutazásomat megakadályozzák, akkor randalírozok? Na, ja…
    Másik:
    Merken unsere Politiker das wir die Ungarn in eine unmögliche Situation bringen? Öffentlich wird ein Wirbel gemacht als wenn hier alle herzlich willkommen sind und hintenrum besteht man darauf das sie die Flüchtlinge in Ungarn behalten sollen. Kein Flüchtling will aber in Ungarn bleiben sondern nach Deutschland. Unmöglich sowas !
    Észreveszik politikusaink, hogy a magyarokat lehetetlen helyzetbe hozzuk? Nyilvánosan nagy felhajtást csinálnak, hogy itt mindenkit szívesen várnak, és a háttérben ragaszkodnak hozzá, hogy a menekülteket tartsák Magyarországon. Azonban egyetlen menekült sem akar Magyarországon maradni, csak Németországban. Ez képtelenség!

  63. Igen, természetesen mindig olvasom a kommenteket, ahol van (egyre kevesebb helyen) mert sokszor többet elárulnak a helyzetről, mint maga a cikk.

    Hát ezt is megértük, hogy Orbán Viktort akarják Németország kancellárjának. Orbán Viktort éltetik Angliában. Sajnos több nyelven nem tudok, esetleg Arma még meg tudja erősíteni, hogy a lengyelek is elkezdtek szeretni minket….
    Szóval ma itt és most az európai népek szemében Orbán Viktor a példakép. Minél jobban erőlködik a sajtó média annál inkább.

    Most akkor örüljünk? Pakoljam a kofferem és költözzek haza? Itt járok német földön, és az egóm csak hízik. Egyre büszkébb vagyok az országomra. Magyarországra. Bekapcsolom a német tévét és mindenhol a hazámat látom. Erre példa még soha nem volt. Még az Orbán Merkel találkozó sem érdekelt ennyi embert.

    Azért aggódom is. Mi lesz ennek a vége? Teljesen megbízhatatlan forrásból azt olvastam, hogy már több, mint 30 rendőrt megkéseltek a menekültek, csak erről nincs híradás. Ha okmányuk nincs is az érkezőknek, de különböző tetovált jelképek nagyon is azonosíthatóvá teszik őket. Na nem a személyüket, hanem a személyiségüket!
    Szinte minden nap rekordokat döntöget a beérkező menekültszám. Hol ennek a vége?
    Nézem a görög képkockákat és gondolkodom rajta, hogy ezek az emberek meg fognak állni a szerb-magyar határon egy drótkerítés miatt? Biztos, hogy nem. Az egyetlen visszatartó erő a tűzparancs maradt. Kiadható?
    Már így is nekünk esett az egész világ liberálisabb fele. Európa jelenleg élesen ketté szakadt, de már repedezik tovább. A görög euróválságot túlélte az Unió vajon a bevándorlást túléli e? Merkel azt nyilatkozta, hogy ez sokkal súlyosabb helyzet, mint a görög adósságválság…. és tényleg. Na de hát Frau Merkel! A görög adósságválságot sem tudták megoldani!
    Azon gondolkodtam le kéne porolni az útlevelem. Egyáltalán érvényes? Könnyen megeshet, hogy szükség lesz rá.

    Próbálom félretenni a focistadionokat, az egészségügyet, az oktatást a mutyikat… egyáltalán a tényt, hogy Orbán közvetetten elhajtott Magyarországról és az utolsó büszkeség maradványaimmal mellé állok. Ez Orbán utolsó nagy húzása, ez Magyarország utolsó nagy húzása,
    mert nem mindegy, hogy büszke és összetartó vagy megalkuvó sőt áruló nemzetként tűnünk majd el Amerika és a többi birodalom esztelen mi több nagyravágyó gőgös hatalmi játszmáiban….

  64. Jól van fiúk!
    Két hete írtam, hogy ez az első eset, hogy egyetértek Orbánnal. És igen, végre egy tökös magyar vezető. Pont időben. Rossz rágondolni, mi lenne a helyzet, ha a miniszterelnököt Gyurcsánynak, Bajnainak, vagy akár Mesterházinak hívnák. — De a java még csak most jön. Frau Merkel miatt százezrek döbbentek rá arra, hogy ha kellően erőszakosak, akkor nekik áll a zászló. A keleti környéke már megint teli van. Mert szellemileg a VI. században élnek, de azért kezelik az okos telefont és mindenről értesítik egymást. Mi lesz, ha a következő 3000 nem kap autóbuszt? Na majd most jön a késelés. Eddig vigyáztak, hogy európai mércével mérve is kulturáltak legyenek, de ennek azt hiszem hamarosan vége.

  65. 59: +++ 🙂

    70: Orbánnak mindig jó volt a szövege, de ez nem elég, főleg most. A tettei viszont mindig ellentétben álltak kinyilatkoztatásaival. Hiába szövegel a bevándorlásellenes dumával, ha nem tud és nem akar érte tenni a valóságban. Ez olyan, mint mikor a halálbüntetést is felvetette, és utána megtagadta. Be akar furakodni a valódi jobboldali választók szimpátiájába, közben csak egy kaméleon, aki az EU ellenében semmit sem fog tenni.

  66. A kormány jól beszél, csak mit jelent a gyakorlatban, amit mond? Mert a schengeni határokat a nyilatkozatok ellenére nem védi senki. Akadálytalanul áramlik be a tömeg és az nem jön be, aki nem akar. Hiszen nincs torlódás a déli határ mentén és pár napos felgyülemlés után is a tömeg tovább ment. A cirkusz elfajulását senki nem merte megkockáztatni. Tehát továbbra is a mocsok szőnyeg alá söprése megy. Pár ezer agresszív muszlim képes megbénítani a teljes magyar rendőrséget. A tömeg utánpótlása délről kifogyhatatlan. A nyugat le fogja zárni a határait, ez csak idő kérdése és akkor leszünk mi nagy bajban. Ugyanakkor ők is dilemmában vannak, hiszen agreszió esetén a belső muszlim tömegük hamar lángba boríthatja az országaikat. Akárhonnan nézzük, ennek a történetnek nem lehet pozitív végkimenetele, magyarul a vérontás mindenképpen be fog következni.

  67. 73: És a nyugat hogyan fogja lezárni a határait? Ott még annyi akadály sincs a határokon, mint a mi kis nyomorult szögesdrótunk.
    A zöld határt képtelenség lezárni, minimum ugyanott lesznek, mint mi, hiszen a migránsok tényleg nem akarnak itt maradni, átmennek nyugatra is, ha kell ugyanúgy illegálisan.
    Mi legalább annyi lépéselőnyben leszünk, hogy a határzár előrehaladottabb állapotban van, hála Viktor széllel szembe politikájának, és a törvényi feltételeket is hamarabb érjük el.
    Úgy néz ki, a nyugat igen lassan ébred fel, de kénytelenek lesznek felébredni, mi meg addigra már remélem az ötödik sebességgel lépünk fel az illegális határátlépőkkel szemben, tűrve a durva kritikákat.
    Abban igazad van, hogy addig is hatalmas tömegek jutnak be, de az óriási társadalmi tehetetlenségi nyomaték miatt ezzel nem tudunk mit kezdeni. Ez nyugaton még rosszabb, ahogyan az már látszik, ők még fel sem fogták a dolgot…

  68. Orbán őrült egy személy és most pont ilyen kell,csak egy
    igazi pszichopata állíthatja meg ezt a csürhét.
    Megnéztem pár videot amit itt belinkeltettek, hát ezek szerint nem olyan sok időnk van. 2 hónapja nem utaztam vonaton, mert inkább kocsival jártam fel a kislányomhoz. Múlt héten a Kelenföldiről mentem a tanyára, nagyon érdekes változás zajlott le az elmúlt 2 hónapban. Erre tegnap kocsival a Hungária körúthoz volt szerencsém. 3 óra szopás és egy rakás rendőr, meg huligán, meg menekült.

    Szerencsére csak ennyiben érint minket ez az egész. Nem hiszem, hogy bárki is szenvedett igazi csorbát még. Bár ami késik nem múlik.
    A 72-es hsz különösen aranyos világot vetít elénk. Azt hiszem előveszem a lezsírozott Fiskars fejszét és kimegyek gyakorolni.

  69. 70!
    Tibor bá nem hiszek a szememnek.Elolvastam vagy ötször 😀
    75!
    Pontosan nem őrült.Mi a fenét akarsz attól a héber négyosztályos m@jomtól az EU-ban?össze vissza beszél a semmiről.Öröm hallgatni.
    Csak az a baj Orbánnál,hogy hiába a kerítés,bejönnek a vasút mellett ahol nincsen kerítés.És sajnos erőszakkal nem lehet megállítani őket,és elhelyezni sem..Ezek az EU-ban nincsenek tisztában azzal hogy ezek 10 millió számra fognak bejönni.Szaudarábia pénzeli őket.Szerbiában vették fel a bankokban a járandóságot.Több összetépett papírt is láttam.Ennyi ember nem tudott hirtelen pénzzé tenni mindent.Főleg lebombázott házakat nem.És főleg háború súlytotta területen.Azt hiszik ezek a bevándorlók hogy németországban szabadon engedik őket?Ezek lágerben fognak lakni.Majd kíváncsi vagyok arra mikor rádöbbennek hogy nincs kolbászból a kerítés.Főleg hogy nyelvet sem beszélnek.

    Ausztriának megint sz@r dolog most hogy mit csináljon,mert önkormányzati választások lesznek.
    71!
    Mert nem lehet erőszakhoz folyamodni.És ennyi.De Schengen elbukott..Majd állítólag szeptember 15 után lesz valami.Na kíváncsi leszek..

  70. Akkor olvassátok!

    Régi tapasztalat az (tudom ti pláza látogató, kényes kis kandúr cicák nem bunyóztatok, akiket a hírekben naponta figyelmeztetnek „vigyázat MEGRÁZÓ képek következnek”) bunyónál (majdnem)mindig az győz, aki először üt. Tehát, ha szembe kerültök az agresszióval ne várjátok meg a másik fél megnyilvánulását. Ti üssetek, lőjetek elsőnek, még akkor is, ha a helyzet kilátástalan. Ne finomkodjatok, bele minden erővel. Ha nem használjátok ki a kezdeti előnyt, a lehetőséget végleg elveszítitek.

  71. 70.Szarban vagyunk: http://privatbankar.hu/makro/csak-olaj-a-tuzre-tenyleg-semmit-nem-ert-a-menekultek-elszallitasa-285227

    Tényleg csak a határ teljes zárlata a megoldás. Sajnos ez egyre inkább egy invazív áradatnak tűnik. Mi lesz ha összegyűlik nálunk egy-kétszáz ezer menekült? Azután letarolnak mindent. Nagy részük életerős fiatal ember, elveszik majd a mi kell.

    Ismét a civilizált nyugat keleti bástyája leszünk?! http://www.dzsihadfigyelo.com/2013/11/21/zrinyi-hosei-helyett-az-agresszor-szulejman-emleket-epitik/

  72. Ez a hír némi torzítással biztosan eljut a Közel-Keletre éppúgy mint Afrika északi részeibe és Pakisztánba.http://vs.hu/kozelet/osszes/merkel-nincs-felso-hatara-a-befogadasnak-0905?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main
    Azután majd már milliók vágnak neki egy-két hónap alatt.
    A tél, ha hideg lesz, lassíthat a dolgon, de meg állítja. Mindössze ennyi ideje lehet a nyugati világ döntéshozóinak arra hogy megoldást találjanak.
    Merkelék a krónikus szakember hiány miatt lefölözik a megfelelő végzettségű embereket (főleg szírek) a többit terv szerint visszanyomják hazájukba. Kíváncsi lennék hogyan fognak technikailag visszaküldeni mondjuk 400.000 szír embert?

  73. 76 Melike
    Hidd el, hogy Európa többségéhez képest kifejezetten haladunk affelé, hogy ha valahol, akkor itt fogják elsőnek megállítani az áradatot, amint a feltételek megérnek ehhez.
    Most először érzem úgy, hogy Viktor hasznosan taktikázik az EU-val szemben, és mire azok rájönnek arra, ami elkerülhetetlen, addigra nálunk már meglesznek a hatékony intézkedések tárgyi, törvényi feltételei, amiben ők még sehol sem lesznek.
    Ha megépül a komplex határzár, akkor már csak a megmaradt lyukakat kell kontroll alatt tartani, és ha megérnek a feltételek ahhoz, hogy keményebb fellépés is elfogadható lesz, akkor már élni is tudunk vele, a nyugatiak meg kapkodhatnak fűhöz-fához egy óriási nyitott zöld határuk mögött. Nem is erőlködnék azon, hogy az ide bejutottakat akadályozzam a nyugat irányában…

  74. 77.
    Elég ha rugó- és ütőtávon kívül maradtok. Vannak helyzetek mikor egy felesleges ütés az egyén egyébként elkerülhető halálát jelentheti.
    Egy plázacica meg minek is ütne? Több esélye van ha kacsint egyet és madárfogással répára megy!:-)
    Egyébként igaz, de ahhoz ütni is tudni kell. Az erőn kívül ismerni kell a kiütési pontokat(állcsúcs, halánték, nyak oldalsó vagy gége része stb.) állat leszegni, vállat felhúzni stb.

  75. A mellékelt videón is látszik, hogy ezek nem szaroznak. A legkisebb támadás gyanújára is, mint a darazsak, rajzani kezdenek. Mintha az ultrák lennének idegen országban és a megszállók otthon. Minden úgy történik, hogy ők akarják. A cigány-magyar mérkőzés sem a mi javunkra áll, majd pont ezt a hódító vallás által is megtámogatott, rendkívül vitális csürhét fogjuk lenyomni. Ha ezeket már beengedtük, akkor onnan csak egy kilátástalan polgárháború marad. Ahhoz képest, hogy háborús országokból jönnek, nem tűnnek alultápláltnak, legyengültnek. Mint amikor egy életerősebb faj benyomul egy ökológiai fülkébe és az éppen aktuális fajt kiszorítja.

    Tudnám javasolni a hazai cigányságnak, hogy okmányaikat összetépve induljanak meg Ausztria irányába és mondják magukat szírnek. Hátha ez a jó példa ragadós lesz a köreikben is. 😀

    74. Nyugodj meg, a határok le lesznek zárva, ha máshogy nem, kerítést építenek ők is. Már most látszik a pofájukon egy titkolt undor a nagyban meginduló illegális hulladéklerakás hírére.

  76. 70:

    Részben igazad van Tibor bá, és mindenkinek igaza van, aki próbál felsorakozni Orbán mögé, ha nem is más miatt, hát menekültügyben.

    A dolognak van egy szépséghibája.
    A menekült áradatot a szerb határon feltartóztatni NEM lehet. Első nap 3000 menekült fog ott várakozni, második nap már 6000 és tíz nap múlva pedig már 30 ezer dühös ember követeli, hogy engedjék be őket!
    Orbánnak és Magyarországnak erre nem lesz kapacitása, se eszköze, hogy ekkora embertömeget kezelni tudjon.
    Ez csak abban az esetben lehet célravezető, ha Orbán pontosan tudja, hogy Szerbia hasonló módon fog eljárni és befejezik a szállítást és ők is lezárják a határaikat.

    Magyarország egyelőre nincs (és nem is lesz) abban a helyzetben, hogy egyedül és egyidőben ütközzön a nyugat bírálatával és a keletről érkező menekült áradattal. Ezt Magyarország nem éli túl.

    A legokosabb lenne most kussban maradni, és beállni a futószalagba, amely a görögöktől a németekig szállítja a menekülteket.
    Félre értés ne essék támogatom Orbánt, és véletlenül igaza van a menekült kérdésben, de abba a politikába amit ő választ most bele fogunk bukni… nincs ennyi ereje Magyarországnak.
    Orbán nem akar bevándorlót, nem akar muszlim Magyarországot. Ezt világossá tette minden hazai médiában…. öö…. vagy ne arra figyeljünk, amit mond!???

  77. 84-re Curix!

    A karaván mindig arra halad amerre a legkönnyebb az útja. Nem mászik meg egy 2000 méteres hegyet, ha 1000 méteren van egy hágó.

  78. 85:

    „Nem mászik meg egy 2000 méteres hegyet….”

    Így van Feco, gyönyörűen megfogtad a lényeget, bár tudom másképp értetted. Mivel az Alpokon nem tudnak átkelni marad Magyarország. Teljesen mindegy, hogy szerb vagy horvát oldalról jönnek be.

  79. 86-ra
    De ha a hágó járhatatlan fel kell menni a hegyre. Ergó járhatatlan hágót kell csinálni a déli határainkból.

  80. 84 Curix
    Úgy néz ki a legfrissebb hírek alapján, hogy mi is beálltunk a futószalagba, ömlenek a menekültek Ausztriába és Németországba. De megjósolható, hogy nyugat is be fog sokallni egy idő után, és én Orbán helyében gőzerővel folytatnám a déli határ technikai lezárását, hogy amikor a nagy fordulat beáll az EU szintjén, nekünk csak egy újjcsettintésbe kerüljön a határ légmentes lezárása.
    Akkor tán még hálásak is lesznek nekünk, persze csak a szívük mélyén, kimondani akkor sem fogják. 🙂

  81. 87:

    Na jó ezt talán hagyjuk Feco. 🙂

    88:

    Már 500 éve egyfolytában mindig bebukta Magyarország az ilyen Orbán féle „na majd én megmutatom” politikát.
    Be kell állni a sorba, és szállítani kell a menekülteket Németországba. Legyen az első konfliktuszóna Németország és ne hazánk már megint.
    Hubab nincs légmentesen zárható határ ezt te is tudod. Persze jópofa dolog ilyeneket írni, de nincs ilyen. A zöldhatárokat régen sem kerítéssel védték, hanem fegyverrel. Aki engedély nélkül ki/be lépett azt lelőtték oszt jónapot. Na ennek volt elrettentő ereje, nem a kerítésnek.
    Ma minden menekült tudja az emberi jogait és tisztában vannak, hogy ha nem gyilkolnak, akkor kvázi azt csinálnak amit csak akarnak, nem vonják őket eljárás alá. Ezzel visszaélnek.
    Orbán új törvén csomagja de jure megengedi a menekült kilövését, de facto azonban ilyen nem lesz.
    Nem kell játszani a faszagyereket, engedni kell a menekülteket tovább. Magyarország egyedül ezt nem tudja megoldani.

  82. 89: „Be kell állni a sorba, és szállítani kell a menekülteket Németországba.”

    Ez lenne a célszerű, csak ütközik minden EU egyezménnyel. Működik a kettős mérce itt is – amit a görögök megtehetnek, amiatt miránk kígyót-békát kiabálnak.

  83. Curix!
    Ez pont olyan, mint amikor közlik velem, hogy 3 kutya + rács az ablakokon nem állítja meg a betolakodót. Meg nem állítja, de elkerülteti. Miért kínlódjon 3 kutyával és ráccsal? Majd átmennek máshol. Az öldöklésig van néhány lépcsőfok. Könnygáz, gumilövedék, sokkoló, vízágyú. Én nem féltem Magyarországot, ha a mindenható miniszterelnök 10 milliót költ arra, egy néhány ezer forintos mobiltelefon tolvaját elkapja. Ezzel az emberrel nem lehet lacafacázni.

  84. 90-91

    Értem az álláspontotokat, csak ti nem értitek ezek szerint a súlyát annak ha megállítjuk a menekülteket a határon, amire egyébként nem leszünk képesek egy egyszerű dróthálóval.
    Kapott Magyarország egy kis bemutatót abból, milyen agresszívek lesznek ezek, ha nem juthatnak Németországba, és ez csak egy kis pár napos „pihenő” volt nekik már az Unió területén.
    Láttad a görög képeket Tibor bá? Meg lehet cseszni a könnygázt, meg a gumilövedékeket ha 10-20 ezer ember fog ott állni a túloldalon. (mellesleg már magyar földön.)
    Elszánt Orbán azt látom rajta, mert ezzel megnyerhet még egy választást, de ez sok lesz neki. Magyarország egyedül nem tudja megoldani a menekültkérdést.

  85. 92:
    Olyan nem létezik, hogy egy tömeget nem lehet megállítani, ha nem riadunk vissza az alkalmazandó eszköztől.
    Te pedig azt hagyod ki a számításból, mit fog tenni Szerbia, ha nem tudnak tovább menni és százezrek lesznek Szerbia területén.

  86. 92: „Magyarország egyedül nem tudja megoldani a menekültkérdést.”

    Ez egyértelmű.

  87. 96:

    Kösz Imi a videót (ami közben eltűnt), legalább láthatja Tibor bá is, hogy ezek nem hétvégi unatkozó kis tüntetőbagázs hanem mindenre képes átszellemült állatok. Ebből 5-10 ezret már hogy tudna Orbán megállítani?????, ne legyetek már ennyire hiszékenyek és naivak…

    Szó szerint lerúgta a rendőrt a kerítésről a spanyol rendőrség pedig nem a teszetoszaságáról híres.
    Ezek a típusú bevándorlók megennék reggelire a magyar rendőrséget, akiknek ebben semmi tapasztalatuk a világon.
    Engedi kell őket tovább, baszódjon meg Németország!

  88. 95:
    Nem kell ezt nekünk megoldani. Ki kell belőle maradni. Egyék meg azok, akik főzték. Különben se akarnak itt maradni.

  89. 97. Tibor bá’

    „Ki kell belőle maradni.”

    Szerintem nem olyan egyszerű dolog ez…
    Az kevés, hogy mi átengedjük a migránsokat, ha az osztrákok lezárják a határt. Ezzel együtt megszünik a többi személy és áruforgalom is nyugatra.

    Lehet hogy késő van és fáradok, de ugyan megfordulhat-e Orbán EU-s kritikusainak a fejében, hogy ritka alkalom kínálkozik megszabadulni a retinens, kerékkötő diktátortól…
    Valóban nem kell sok, egy kis autóborogatás, kiprovokált rendőri túlkapások, esetleg egy útközben meghalt gyermek…

    Ahogy a nyugati sajtót figyelem, úgy beszélnek Orbánról, mintha ő okozná a migráns válságot.
    A BBC-től a CNN-ig tele vannak a hírek csúsztatásokkal és féligazságokkal, és nehezen hiszem, hogy ok nélkül.

  90. 99:

    „Ahogy a nyugati sajtót figyelem, úgy beszélnek Orbánról, mintha ő okozná a migráns válságot.”

    Erről írok napok óta.
    Ezzel azonban nem tudják Orbánt megbuktatni, mert most az is felsorakozik mögé, aki egyébként ki nem állhatja. Sőt egész európa(még gondolkodni képes része) Orbán mellett van.
    Megint „bezzeg” ország lettünk, hurrá… 11 éve voltunk utoljára.

    „ha az osztrákok lezárják…”

    Zárják, egészségükre, akkor viszont már lehet mondani, hogy a náci szemét osztrákok!
    De most csak rajtunk verik a port.

  91. A tét egyre nagyobb. Nyugat-Európa, érthető okból beengedné a ‘szír’ milliókat, Kelet-Európa nem. Ezen kívül Orbán még a schengeni határokat is védené, ami tényleg nonszensz.

  92. Mikor egyszerre több ember (vagy csoport) érdeke egybeesik, és van lehetőségük és erejük befolyásolni a körülményeket, pillanatok alatt kialakul az „összesküvés” elmélet.

    Menekülteket illetően:
    Nyugat európai nagytőkések és még a kisebb vállalkozók is tárt karokkal várják az illegális bevándorlókat. (olcsó munkaerő)
    Ha legálisan akarnák behozni őket, a lábukat is lejárhatnák a hivatalokban, és sok pénzbe is kerülne a vízum szerzés.
    A félrevezetett, elbutított állampolgárok is tapsikolnak. (mindaddig amíg kellemetlen szomszédságba nem kerülnek erőszakos muszlimokkal)
    Bal libsi politikusnak a szavazó bázisa lesz a honosított muszlim, lásd Francia ország.
    Izraelnek és az Egyesült Államoknak szintén érdeke Európa gyengítése.
    Szaúd Arábia is szívesen áldoz az illegális migránsok útiköltségére, csak ne kelljen fogadnia a hit és fajtársaikat, akikkel korábbról nagyon kellemetlen tapasztalatokat szerzett.
    Az embercsempészek zsíros profitot szereznek, csekély kockázattal.
    A saját országon belüli bajoktól gyötört muszlimoknak nem kell százmilliós plakát propaganda kampány az útra keléshez.
    Értelemszerűen az Európai Unió legeslegkülsőbb határain kellene megállítani az illegális bevándorlókat. Azonban mivel a második, harmadik, útközbeni országok átengedik az illegális migránsokat, a legkülső országok nem látják értelmét a határok lezárásának. Magukra haragítanák az európai „jogvédőket” és az illegális migránsok látva a szabad teret, kierőszakolják a továbbhaladást.
    Ha a nyugat európaiak annyira szeretnék befogadni az illegális bevándorlókat, miért engedik az embercsempészek életveszélyes lélekvesztős „utaztatását” ? Hajókat, repülőket, vonatokat, buszokat küldhetnének a kiindulási országokba, és emberséges körülmények között, szervezetten utaztathatnák a migránsokat.
    Izrael is megszervezte a zsidó alijáját.

  93. Nézzétek meg a spanyol határzárat. Melilla. A fal jóval magasabb, dupla építésű a migránsok pedig hihetetlennek tűnő rohamokban másznak át rajta. Mint valami zombihorror. Ezekben a helyzetekben a fegyveres beavatkozás mikortól léphet életbe?
    https://www.youtube.com/watch?v=B5xnbmhzxc0
    Érdemes ezt is megnézni, milyen invázió folyik arrafelé is. A magyar határzár ehhez képest inkább szánalmas mint elrettentő…

  94. A muszlim invázió megakadályozása szavazáshoz, azon belül akik beengednének egy bizonyos hányadot, hát nekik küldeném ezt a dalt…

    Az otthonából több ezer társával együtt elűzött Amel Shamon Nona, moszuli káld érsek, valamint Arthur Serratelli püspök megrázó üzenettel fordult a nyugati világhoz.
    Az Iszlám Állam brutális eszközökkel megsemmisítette az egyik legősibb keresztény közösséget Irakban. Maalulában, ahol a mai napig Jézus nyelvét beszélték, tűzzel-vassal kényszerítették az iszlám felvételére a keresztényeket. Karakosban gyerekeket fejeztek le és akinek a fejét nem póznára tűzték, azt élve temettek el.

    “A szenvedésünk az európai és nyugati kereszténység sorsának az előszele” – nyilatkozta még augusztusban az olasz Corriere della Sera-nak Amel Shamon Nona, moszuli káld érsek, akinek az Iszlám Állam terrorszervezet verte szét közösségét Irakban. “Próbáljanak megérteni engem. Az önök liberális és demokratikus elvei egy fabatkát sem érnek itt. Meg kell érteniük a közel-keleti realitást, mert egyre több muszlimot engednek be országaikba. Önök is veszélyben vannak. Erős és bátor lépésekre van szükség, még ha azok ellentmondanak az elveiknek, akkor is. Azt hiszik, hogy minden ember egyenlő. De ez nem igaz: az iszlám nem vallja ezt. Az önök értékeik nem a muszlimok értékei. Ha ezt nem értik meg elég hamar, önök annak az ellenségnek lesznek az áldozatai, akit önök engedtek be az otthonukba” – fogalmazott üzenetében a káld érsek.

  95. 50.mvm9
    1.”A rendőr nem csak azért nem rúghat bele a kislányba, kedves Bálint, mert kislányokba egy normális magyar nem rúg bele…
    2.”… hanem azért sem, mert a helyszínen egy nagy halom paparazzi csak ilyenekre vár, és másnap már a Haaretz-ben, a címlapon olvashatnál róla.”
    nos, kedves magyar barátom:
    1.nem akarod megérteni, hogy ezek az eröszakos emberek csakis a mégnagyobb eröszakot tisztelik.?
    normális magyarként nem akarsz belerugni a kislányba?? semmi baj, kedves barátom, halj meg „normális” magyarként.
    2.hát ahogy nálatok mondják, na bumm, és akkor mi van?….
    mi a fontosabb számodra, kedves mvm9, hogy mit olvasok majd rólad, vagy életbenmaradásod??

  96. 106-ra

    ” hogy ezek az eröszakos emberek csakis a mégnagyobb eröszakot tisztelik.?”

    A közepébe trafáltál, itt a lényeg.

  97. 100. Curix

    „Zárják, egészségükre, akkor viszont már lehet mondani, hogy a náci szemét osztrákok!”

    Ki mondja?

    Most láttam a CNN-ben, hogy úgy tálalják, hogy a magyarok azok akik nem engedték át a menekülteket és csak a nyomás hatására nyitották meg a határt.
    És teljesen elhallgatják a tényt, hogy a „legális” migránsoknak tiszta tábor, étel, ital utiköltség áll a rendelkezésükre, csak azok alszanak a földön az állomáson, akik nem akarnak regisztrálni…

    És ha igaz, hogy az USA az EU gyengítésére indította be a menekültáradatot, akkor valahol logikus, hogy Magyarország lesz az első dominó, ami aztán sorban lökdösi a többit…
    Belegondolni is borzasztó.

  98. 106.
    Hát azért nem eszik ilyen forrón a kását. Én személy szerint nem rúgnék bele egy kislányba. Vadállatnak lenni nem nehéz, voltam elég sokáig.
    Nem szépelgek és a puskaport is szárazon tartom, de azért nem minden a túlélés.
    Persze abban igazad van, hogy olyanok mint a cigók, csak az erőszakból értenek. 30 évig volt a zuglói vajda a szomszédunk elég sok mindent láttam. Stratégiájuk nagy része(mármint a pszichológiai és talán az egyetlen), hogy megfélemlítsék a vele szemben álló(ka)t, ezért kiabálnak Pesten és fejeznek le embereket egy életlen késsel Közel-Keleten.
    Ha nem több tucatnyi emberről van szó, akkor egy személyes éles konfliktusban mindig a legerősebb férfit vagy a háttérből őket uszító asszonyt kell leütni vagy lelőni, ez az ő demoralizálásuknak a módja.
    Nehéz itt okosnak lenni és félő, hogy a gyakorlat nem ilyen fotelgyakorlat lesz.
    A magyarság nagy többsége meg teljesen alkalmatlan ezekkel szemben, mire felvennék a ritmust már be is kajálták őket, hiába a létszámfölény.
    A szeptemberi(talán utsó) blogtalálkozón gyakorolhatnánk gyerekbábokon az ölés művészetét.:-) Na jó ez vicc, szóval inkább maradjunk emberek!
    Ami itt látszik, hogy elméletben ezt nem lehet se lejátszani, se megnyugodni, úgyhogy több gyakorlatiasságot javasolnék.

  99. 97: Tibor bá’ „Különben se akarnak itt maradni.”

    Ez teljesen igaz, én is ezt vallom – de sajnos a német nyilatkozatok egyértelműek. Ad hoc jelleggel nem engedik be a migránsokat (a mostani eset a kivétel /ezzel persze jól kibasztak velünk, mert innentől kezdve lehetetlen lesz táborokban tartani a migránsokat/), mi folytassuk le az előírt eljárásokat /nem fogjuk tudni, az együttműködés hiánya miatt/, aztán ők kicsemegézik, aki nekik kell, a többit pedig a dublini egyezményre hivatkozva visszazsuppolják hozzánk.
    Be kell látnom, hogy menekült-ügyben Orbán a kezdetektől igazat mondott, és ez az egész túlnőtt a még számunkra kezelhető szinten.
    Amit Európának humanitárius okokból tennie kellene, az a Szíria körüli országokban kialakított menekült-táborok pénzügyi finanszírozása, és kizárólag az ott beadott menedék-kérelmeket kellene csak elbírálni. Aki onnan önkényesen eljön, azt automatikusan vissza kellene küldeni /még a görög (vagy olasz) határon – mivel az az első schengeni határ/.
    Amit a nyugati sajtó és politikusok művelnek, az pedig végképp felháborító. Rohadtul könnyű nekik úgy humánusnak lenni, hogy a szart a mi nyakunkba lapátolják. Oldja meg a menekültkérdést Magyarország, ők meg majd a határ túlsó oldaláról fujjolnak, hogy milyen szarul csináljuk, meg hogy ezért ki kell rúgni a magyarokat az EU-ból. Menjenek a picsába.

    106, balint „az eröszakos emberek csakis a mégnagyobb eröszakot tisztelik”
    Ez teljesen így van. És az erőszak elkerülhetetlen lesz, mert a migránsok feltorlódnak az osztrák határnál, és nem fognak ott ölbe tett kézzel hónapokig üldögélni – főleg, hogy jön a tél.

  100. 109-re
    Balázs, ne azonosíts be az első bekezdéseddel légy szíves! Viszont a második bekezdéseddel egyet értek hasonló tapasztalatok miatt.
    Az még az érdekes számomra, hogy a helyi cigányság konkurenciát érez a menekültekben. Konkrétan, amit biztos helyről hallottam: Sályban a romák megverték a migránsokat, egy fodrász üzletben egy cigó arról érdeklődött a fehérnéptől, kik a szimpatikusabbak, ők vagy a migránsok.
    Apró dolgok ezek, de mindenesetre jelzésértékűek.

  101. 110. Örülök, hogy megjött az eszed. 😀 Sose késő megtérni.
    A jelenlegi akadálytalan beutaztatás, bár kényelmes nekünk, nagyon veszélyes is. Újabb tíz és százazrek indulnak meg és ha majd életbe lép a komolyabb határőrizet, borzasztó nehéz lesz a feltorlódott tömeggel bármit is kezdeni a déli határainknál. Sajnos ebben Curix-szal kell egyet értenem, az a kerítés még élőerővel sem sokat fog érni. Oltja a kormány a tüzet, csak ők is későn kaptak észbe. Ez a pont már kezd a lakástűznek az a fázisa lenni, ahol tűzoltókra volna szükség, csak éppen hiába hívjuk őket, nem jön senki.
    Itt napok alatt annyit változik a helyzet, hogy már semmi tökölésre nincs idő. Be kell majd vetni a gumilövedékes fegyvereket, vízágyúkat(ne adj isten lőfegyvereket) és ne legyenek kétségeink, a csürhe a gyerekeit fogja akkor is maga elé tartani. Én ezt Eu tagságon belül nem tudom elképzelni, másként pedig a kerítés csak díszlet. Gyorsan kell mérlegelni, hogy ilyen körülmények között mennyire éri meg nekünk tagoknak lenni, mint inkább keleten keresni szövetségeseket.
    Magyarországot megtámadták.

  102. 111:

    „kik a szimpatikusabbak, ők vagy a migránsok.”

    Ez most komoly? 😀 vagy csak szivatás?

    110:

    „Ad hoc jelleggel nem engedik be a migránsokat”

    Ahhoz vissza kellene állítani a határokat. Amíg ez nem történik meg nincs szükség Németország engedélyére ahhoz, hogy bemenjenek a menekültek.
    Egyszerűen nem szabad őket így felduzzasztani, mint ahogy most történt Budapesten.

    Amiről SOHA senki nem beszél, mikor Törökországgal és Jordániával példálóznak. Meglehet, hogy ezek az országok sokkal több menekültet vettek fel, mint az EU, de van a kettő közt egy ÓRIÁSA különbség. A két országból szomszédos voltuk miatt azonnal visszamennek vagy visszaküldik őket, ha a helyzet normalizálódik. Ha valahol botrányos a menekültek helyzete, akkor ott az, még enni sem jut nekik.

    Az EU-ba áramló menekültáradat ezzel ellentétben már nem fog visszamenni Szíriába!!! Beszélnek kitoloncolásról, de senki nem tudja, hogy ez miként fog zajlani a valóságban. Néemtország hiába löki vissza Magyarországra, hét múlva újra Németbe lesz.
    Jelenleg 6000 euró támogatásról beszél az EU egy menekült után… Ezek óriási összegek.

    Lehet ezt csűrni csavarni ameddig akarjátok, ha az EU nem zárja le határait, akkor ennek a menekültkérdésnek nincs megoldása és Európa polgárháborús helyszín lesz.

    112.
    így van! Ehhez nincs mit hozzáfűzni, ez háborús állapot tulajdonképpen.

  103. 109.balázs
    de igen, ezt a kását nektek nagyon forrón kell megenni.
    a menekült kislány cselekedete egy villanásnyira megvilágitotta nektek mi is az ö hozzáállásuk a ti európai értékrendetekhez.
    nem azt mondtam, hogy egu ÁRTATLAN kislányba rügjatok, hanem a viselkedését, a jelképes viselkedését toroljátok meg, de nagyon keményen ám, mert aki kislány létére, miután alig hogy betette lábát hozzátok, igy viselkedik, nos az 20 év mulva majd lenyakaz titeket.

  104. 113: Curix, „nincs szükség Németország engedélyére ahhoz, hogy bemenjenek a menekültek”
    Ahhoz valóban nincs, viszont No-ban jelentkezik a ‘segílyír’, mert se pénze, se munkája, nem tudja eltartani magát. Viszont az hamar kiderül, ha már egyszer-többször kirúgták onnan és ezért egyből lökik vissza hozzánk – bizonyára a mi költségünkön, mert mi nem tudtuk Mo. területén tartani. Merkel egy kétszínű kurva, itt ezt mond, amott meg az ellenkezőjét, az már egyértelmű. Szívás ez mindenkinek, a csiki-csuki miatt meg egyre több menekült fog bekattanni. Itthon már beverték egy busz szélvédőjét, ‘csak úgy’. Hogy előbb-utóbb vér fog folyni, az biztos.

  105. 110: Pugacsov elvtárs, „Örülök, hogy megjött az eszed.” 🙂

    A véleményem nem változott, aki az életét menti, azon segíteni kell. De nem azzal, hogy nyakló nélkül muzulmánokat szabadítunk Európára. – Menekülttáborok létrehozása, fenntartása a Szíriával szomszédos országokban Törökországban, Izraelben 😉 stb. ez OK, de nem több. Ateistákat, szíriai keresztényeket befogadni, muzulmánt viszont egy darabot se. Azok szépen menjenek haza a táborokból, ha elült a balhé.

  106. Azon még nem gondolkodtatok miért tart Németországban aránytalanul hosszú időbe a menekültstátus elbírálása?
    Svájcban ha jól tudom 48 óra. Hollandiában max egy hét.
    Ezzel szemben Németországban akár évekig eltarthat. Miért?

  107. 113-ra

    Komoly vagyok mint egy vakbél gyulladás.

    117-re

    Nógrádi azt nyilatkozta: 2008 óta azon megy a harc mely ország képes a legtöbb szellemi tőkét magához vonzani. Németo. kivár, míg összejön adott számú migráns, lefölözi, majd a selejtjét kitoloncolja és a visszatérőkkel lesz az igazi gondunk nem a határon várakozókkal, ezt ugyan már írtam de senki ingerküszöbét nem érte el.

  108. 118. Naív vagy , ha! a birka német eljut odáig, hogy közli a migránssal a kitoloncolást, addig az simán felszívódik, akár német muszlim közösségekben, akár más eu.-s No-Go zónákban 🙂

  109. 119-re

    Nem vitatkozom, a próféta szóljon belőled, és én is ezt szeretném. De azért gondold végig: Év végére 1 millió menekült lesz Németben. A németek már most nyilatkoztak 35% maradhat, 650 ezer hová lesz?

  110. Summa summárum, a fejemben mindig az a vége, hogy ezt a problémát csak nagyon kemény intézkedésekkel lehetne megoldani, az átkozott politikus meg csak a népszerűségi indexét nézi vagy a szavazatait számolgatja.

  111. 121:

    Sok értelme már nem lesz szavazatokat számolgatni ha Európa lángokban áll, de egyébként tényleg így van.
    Durva de ki kell adni a tűzparancsot, nincs megoldás!

  112. 122. Curix

    Ezzel csak a háttérhatalom tervét valósítod meg. Ezért küldték őket ránk.
    Ők képezték ki, ők fegyverzik a bevándorlókat.
    Szerintem csak nem-zsigeri megoldás létezik, az ami nem a háttér-hatalom forgatókönyve szerint működik.

  113. Itt is megosztom világmegváltó programomat:

    A nagyságos menekült urak megöléssel fenyegették meg a magyar állami buszok sofőrjét, ha netán merészelné nem oda vinni őket, ahová ők parancsolják. Egy javaslat a kormány felé a menekültekkel szembeni bánásmód részeként, és ezzel ne várjanak 15-éig: Az országba lépő menekülteket arabul és más nyelveken óriásplakátokon, szórólapokon és állami tolmácsok útján fogadja a következő eligazítás: „Ez itt Magyarország, a magyarok országa. Te itt hívatlan vendég vagy. Jogod van ALÁZATOSAN segítséget kérni. Nincs jogod követelni. Mi döntjük el, hogy kérésed indolkolt-e. HA fenyegetőzöl a házigazdákkal szemben, a törvény a leghatározottaban sújt le rád!!! A kapott segítséget, adományokat NE PAZAROLD, NE SZEMETELJ, NE SZARD ÖSSZE A BUSZT! A te megsegítésed sok pénzünkbe kerül, becsüld meg! Ne ugrálj, mert a rendfennntartó erőinknek TŰZPARANCSA VAN! Ha menekült vagy, ne válogass, hova akarsz menni, azt mi döntjük el, hova mehetsz! Ha ez nem tetszik, menj vissza oda, ahonnan jöttél!”

  114. Végülis már győztek ha jobban belegondoltok. A magyarság már most száz részre szakadt, mindenki másképp látja ezt a kérdést, és acsarkodik a másikkal, semmi igazi összefogás nincs sem ezen, sem azon az oldalon.

    Miközben a migránsok akár melyik országokból is jöttek összefognak, cirkuszolnak. Viszlát magyarság, viszlát európa… mivel nincs összefogás csak széthúzás szomorú sors elé néz…mert ha kitör a balhé már késő lesz. Ők felkészültek , felhúzottak, itt meg a saját népcsoportja van a saját népcsoportja ellen. Vétózzatok meg ha rosszul látom!

  115. Én bízom benne, hogy az idő ebben nekünk dolgozik, Európa rá fog ébredni a valóságra, és le fog számolni illúzióival, mert olyan konfliktusokkal fog szembesülni, hogy kénytelen lesz. Egy kaotikus országban a tőke sem érzi jól magát.
    Igaz, keserű pirulát kell majd lenyelni, és sokkal több konfliktussal kell szembenézni, mintha már most behúzták volna a féket.
    Egy ponton a németek határtalan befogadóképessége is véget fog érni, és akkor kénytelen lesz az ideológiát is hozzáigazítani a helyzethez. És akkor ezt már tőlünk sem veheti zokon.
    Nem akarom elhinni, hogy Európa egy idő után ne döbbenjen rá a helyzet tarthatatlanságára, és bízom benne, hogy akkor kellő elszántság is lesz, mert kialakul erre is kellő potenciál a társadalomban…

  116. 123-ra
    Attila! Én a helyedben pont ennek a posztnak az első két mondatát elolvasnám mégegyszer!

  117. 70., Tibor bá’

    „Rossz rágondolni, mi lenne a helyzet, ha a miniszterelnököt Gyurcsánynak, Bajnainak, vagy akár Mesterházinak hívnák.”

    Igazad van. Ha egy gyurcsótány-féle lenne hatalmon, és nem orbán, akkor a rossznál is rosszabb dolgunk lenne. Kb. mint a Tanácsköztársaság idején. Csak éppen szlovák, és izraeli kommandosokkal megtüzdelt vegyes szabadcsapatok lőnék a páncélvonatból a „kényszerfesztiválozó” hajléktalan magyarok százait.
    Ez nem vitás.

    Csakhogy. Orbán mindig úgy beszél, mintha a magyar emberek érdekében tenne mindent. Viszont, a tettei egyszerüen nem láthatóak, tapasztalhatóak, mert mikor be kellene tartania igéretét, elhúzza az időt. Annyira, hogy amit tennie kellene, annak, amit ígért, akkor már semmi értelme nincs.
    Az időt tudatosan, jó taktikával húzza.
    Például, egy apró mozzanat. Ebben a migráns tragikomédiában (most van a komédia, eztán a tragédia következik), szépen elment a „magyar” parlament nyaralni. Mintha semmi nem történne az országban, fejlődne, és virágozna, és nem csak a statisztikákban.
    Az, hogy a tatárjárás ehhez képest egy enyhe, könnyű testi sértés volt ahhoz képest, ami történik a nagy nyaralásuk közben, az fel sem tünt az egész ótvaros gárdának, akik az alfelüket növelik az Ország Házában. Mondom, az egész ótvaros bandának. Minden egyes tagjának. Egy sem volt köztük, aki szagot fogott volna a veszélyről. Vagy legalább is hallgattak róla, hogy, ne menjük már nyaralni!.
    Mint ahogyan képtelen vagyok elhinni, hogy nem tud senki sem közülük (vagy tanácsadóik ezrei közül), visszagondolni arra az időre, vagy öregjét megkérdezni otthon, hogyan is volt azelött, ami elött feloszlatták a Határőrséget?
    Kerítés, katona, fegyver töltve, szabályzat, vezetői parancs. Ha ez nincs, akkor semmi nincs. Ja, és először a figyelmeztető sorozat a levegőbe. Na, és akkor a nemzetét hatékonyan írtó Angi is elhitte volna, hogy TÉNYLEG nem akarunk egy illegális migránst sem befogadni…
    Persze, hogy a logikusat, a megoldást nem teszik. Mindent csak húznak, halasztanak, és amikor végre megszületik majd az a törvény, hogy az ILLEGÁLIS, tényleg ILLEGÁLIS, akkor számtalan hibával, kisajtóval, és egyéb szamársággal lesz tele. Hogy mit fognak akkor kitalálni, a fene tudja, de hogy megint valami légy lesz a levesben, az halál biztos.

    Ilyen tekintetben például, a Fico (relatíve)százszor hazafibb, mint a „mi” emberünk.

    „Eddig vigyáztak, hogy európai mércével mérve is kulturáltak legyenek, de ennek azt hiszem hamarosan vége.”

    Ha azt a fogalmat vizsgálat alá vetjük tüzetesen, hogy : „európai mérce”. A mostani, és közelmúltbéli eu-s vezetőknek van egyáltalán bármilyen pozítiv irányú mércéjük, saját magukkal, és választóikkal szemben ?
    Hacsak, a sikkasztás, leányfuttatás, minimális iskolázottság, féktelen korrupció, liliomtiprás, ügynökmúlt, hazaárulás, és egyéb hasonló kategóriák nem adják a mérce paramétereit ?
    A tapasztalat azt mutatja, hogy ezek szinte elvárások a legfőbb vezetők kiválasztásánál. Nem hogy kizáró okok. Nem is nagyon maradhat meg köztük az, aki nem imigyen „jeleskedik”.

    Tehát, nem nagyon kellett megerőltetniük magukat az európai mércét illetően. Hogy kemények lesznek-e, ha tovább durvul a helyzet ?
    Eddig mindig szóban voltak kemények, tettekben puhák.
    Viagrát nekik.
    Kötelezően.
    De, avval sem szabad az időt húzni…

  118. Most még az egyház is jól összezavarja a híveket, a szabadkőműves egyházi vezetők megszálló hordák befogadására szólítanak fel. Totális agybaj és káosz.
    Ez a film jutott eszembe, zombiapokalipszis, Jeruzsálem ostroma modern kivitelben:

    https://www.youtube.com/watch?v=ZpJoMuuE3Eg

    128. Ha szeptember 15. után nem történik valami drasztikus változás, akkor szerintem is csak időhúzásra játszanak.

  119. 130. Imy66

    „Saját vallásuk híveitől jobban félnek mint a keresztény nyugat a muszlim inváziótól…”

    Azok is annyira muzulmánok, mint amennyire a Bush család keresztény…
    Egy erkölcsileg korrupt társaság, ami a vallást csak álcának használja.

  120. Persze, ha lenne európai stratégiánk, no nem olyan, mint az egyik kommentben feltételezett- ámde hosszú távon öngyilkos- multi érdekeket „kiszolgáló, akkor igen gyorsan rá kellene jönni, hogy Európa a határainál nem védhető. A mostani próbálkozások- az idő vesztegetés következtében előállt helyzet áthidalására- ideiglenesen és rövid időre talán megfelel. Sajnos, előállt az a nehezen összehozható EU integrációs szükséglet, amikor pénzt, paripát, fegyvert nem kímélve a gyökereknél- vagyis a helyszínen kell ezt a betegséget, amit röviden ISIS-nek nevez a világ, kezelni. Ebbe beletartozik az őrült seregnek az elpusztítása és a gazdaság valamilyen alap szinten történő beindítása és az ide szakadt tömegeknek- ha kell erőszakkal történő- deportálása. Ehhez bizony valamiféle módon az oroszokkal való kapcsolatokat normalizálni kell, és ha szükséges, akár Kína segítségét- miután keresi megváltozott helyét amúgy is a világban-ki kell kérni. A palánk várak módszerét pedig felejtsük el. Rogánra- mint klasszikusra- hivatkozva, vele együtt mondom, miszerint nem szeretném, ha az unokáim az Európai Kalifátusban nőnének fel. Ráadásul az ő és kortársai tekintetében – sajna- elképzelhető, hogy a veszély már a gyermekeiket fenyegeti. Ez itt a 24. óra. Ha nem lépünk, akkor bizony lelépnek minket, mégpedig a mi Európa nevű otthonunkban.

  121. 128:
    Ne téveszd össze a balfaszságot a tudatos időhúzással.

    123 – Attila (PV) !
    Megint feszegeted a tűréshatáromat. 🙁

  122. Videó Európa megszállásáról, téboly, őrület:

  123. Továbbá útlezárás és fenyegető viselkedés Ásotthalom közelében:
    https://kuruc.info/r/2/147986/

    Ijesztő folyamatok ezek és olyan könnyedén történnek a dolgok, ellenállás nélkül, mintha ez nem is a valóság lenne. Várom, hogy felébredjek.
    Valóban érdemes Toroczkai oldalát nézegetni.

  124. Jovonk hogy is van ez a kiköltözés Uruguayba?
    Ha ez így megy tovább én cuccolok. Borzasztó nézni a képeket, videókat, amik otthonról jönnek.
    Az, hogy a németeket ellepik azt leszarom, Németország a főbűnös ebben az egész helyzetben, de nálunk is szar a hangulat.

    Gondoltátok volna pár hónapja, hogy a klímaváltozás sokadrendű szarság lesz a bevándorlókhoz képest? Én nem.

  125. 136: Megnéztem, brutális, megdöbbentő, vérlázító. A HÁBORÚ ELKEZDŐDÖTT…

  126. 133., Tibor bá’

    Persze, hogy nem. Kizárt, hogy balf@szok.
    Már csak a nagy számok törvényei miatt sem.
    Elsősorban hazaárulók, aztán nemzetvesztők.
    Egyéb emberi negatív tulajdonságaikat már csak
    a hely szüke miatt sem érdemes felsorolni.

  127. 138 Curix

    Én felfüggesztettem (és kvázi töröltem is egyben) az uruguayi projektemet.

    Az ok: Brazíliában brutális mértékű a gyilkosságok száma és folyamatosan nő; évi kb. ~60.000. Ez több mint az összes többi Dél-Amerikai országé együtt, holott ott van egyebár a kolumbiai „drog háború”. De még Mexikót is lepipálja. Amúgy összehasonlításul Uruguay ~250 fő/év, enyhén növekszik, Chile 750 fő/év, Argentína pedig ~2.250 fő/év. A brazil bűnügyi helyzet kezelhetetlen a szakértők szerint és eszkalálódni fog. A brazil gazdaság súlyos válságban van most és a megoldási (megszorítási) kísérlet szinte biztos, hogy eredménytelen lesz.
    Él kint ismerősöm, aki kerek-perec napi szinten tájékoztat és röviden összegzi: pokoli állapotok. Nem egyszer méteres távolságon belül lőttek fejbe mellette valakit, lett légyen az bolt vagy kávézó.

    Brazília lakossága 200 millió, ebből 10 millió az extrém szegénységben élő, 40 millió a szegénységben élő. Ez a lakosság negyede. 50 millió ellen 1 millió katonai és rendvédelmi élőerő… hát… necces.

    Brazília nem fogja tudni kezelni az összeomlás utáni állapotot és vagy lerohanja Uruguay-t, amit Argentína és Chile segítségével Uruguay nem fog tudni megakadályozni, vagy a brazil ~50-75 millió éhenkolbász fog sáska járást végezni Uruguay-ban.

    Szerintem – hosszú elemzés eredménye – Uruguay tarthatatlan lesz.

    Argentína (és Chile) jobb helyzetben van, Patagónia pedig eleve az egyetlen optimális hely. DE se az argentinok, se a chileiek nem olyan befogadóak, mint az uruguayok. Uruguay esetében ugyanis alkotmányos jogod MOST, ebben a pillanatban is, Neked, Curixnek, hogy oda letelepülj.

    Tibor bá’-nak sok szempontból igaza van, hogy a külföld nem megoldás, de nem teljes mértékben az összeomlás utáni helyzetre vetítve. Igen, nyelvi és kultúrális különbségek… áthidalható. Helyismeret. Kb. két év. A lényeg, hogy beépülj a közösségbe, ami viszont megoldható, a prepperként mész oda és invesztálsz és/vagy olyan szakmád van, amire szükségük van. Ha egyik sem, nyilván mész a levesbe, ha nem húzod az ekét személyesen és elég gyorsan, amit nem fogsz, se Te, se én. 😀

    Amúgy, ha tényleg menni akarsz
    1. 90 napos a vízum. Ha lejár, átruccansz Argentínába egy egynapos kirándulásra és amikor visszajössz, nulláról indulva, megint 90 nap. Sok magyar él így. Én ezt nem javaslom.
    2. Letelepedési kérelem: orvosi vizsgálat, interpolos és magyar erkölcsi stb. mindezt ottani rioplatense spanyol fordítással, de a LEGFONTOSABB a jövedelem igazolás. Ez elég zavaros, mert nyugdíjat elfogad, osztalékot elfogad, bérbelti bevételt elfogad, kamat már nem szerepel, az meg, hogy mi van a bankszámládon NEM SZÁMÍT… de minden szakember azt mondja, ezen nem lehet elbukni. Minden esetre 500 USD/fő. Értelemszerűen helyi munka elfogadva. Innentől ideiglenes személyi. Aztán, ha szakemberrel csináltatod – durván 3000-5000 EUR egy négyfős család esetében – akkor 3-4 hónap múlva végleges személyi, ha egyedül akkor 24-48 hónap. A végleges személyivel kvázi állampolgár vagy. A tényleges állampolgárság 5 év után. ABSZOLÚT befogadnak, kivéve, ha leszarod a spanyol nyelvet és az embereket, de akkor sem ellenségesek.

    A fentiek NEM a korrupció miatt!!! Az nincs. Meg ne próbálj korumplálni, mert akkor repülsz az országból. 🙂 nem vicc.

    Mindezektől függetlenül, bármikor vehetsz ingatlant, korlátlan mennyiségű termőföldet.

    Viszont az már nem működik, hogy elindítod a személyi ig. kérelmet és visszajössz, majd vársz. Kint kell élned, mert trükkösen behívogatnak, hogy tényleg ott élsz-e.

    Summa summarum: én nem megyek. Maradok itthon.
    A helyzet pedig nagyon szar (népvándorlás) és eszkalálódni fog.

  128. Tibor bá’ felőlem letépheted a fejemet, de Attilának igaza van: ezeket ide küldték. Nem, persze nem az összeset, csak a köztük lévő kb. 50-75%-ot. Az a nagy kérdés, hogy milyen céllal.

    Amúgy helyzet jelentés: Röszke és Ásotthalom siralmas. Tegnap délután M5-ösön imitt-amott kétfős zombik, de az M2-esen is (!).

    A drasztikus lépéssel már elkéstek szerintem. Az elején kellett volna néhány BTR-80A nyuszibuszból felugattatni a 30 milist és lábon, meg véletlenül fejbe lőni pár harmincas férfit. Futott volna az egész horda vissza. Most már késő.
    És egyre többen fognak jönni. Már mocorognak két millióan a törököknél és Afrikában milliók.

    Ez nem a klíma népvándorlás. Az egy külön sztori lett volna… mert ez a mostani le fogja gyakolni hazánkat.

  129. Na mit találtam:

    A szíriai válságról Orbán azt mondta, hogy senki nem gondoskodott arról, hogy az anarchia esetén mit fogunk tenni. Mindenkire egységes nemzetközi jog érvényes a menekülteket illettően. Az USA, Ausztrália, az Öböl-államok és Izrael egyébként bejelentette nem fogad menekülteket pedig ők is részesei a nemzetközi egyezményeknek…

    Hogy mit fog ezért kapni !

  130. 141. Jövőnk

    Én csak a chilei részt veszem alapul, mert abban vagyok „érdekelt”. 🙂 A 750 gyilkosság/év még az uruguayi 250-hez képest sem annyira elrettentő. Kb. naponta 2 eset egy olyan országban, ahol a lakosság 40%-a Santiago de Chile-ben lakik. És a bűnözési ráta túlnyomó részét mindig a fővárosok viselik.

    A maradék 60% pedig eloszlik a nem éppen zsebkendőnyi méretű 756.900 km2-en. 🙂

    Ahogy Curix is írta korábban, a geddonlehetőségek között időrendben fel fognak cserélődni a prioritások, és a felmelegedés (pedig ez a legsúlyosabb) helyett az emberek a bevándorlóbűnözéssel, valamint az iszlám erőszakos európai térnyerésével fognak hamarabb farkasszemet nézni.

    Ez pedig előrevetít egy nem is olyan távoli újabb menekülthullámot, a fehér ember emigrálását a még keresztények lakta dél-amerikai kontinensre.

    Az iszlám európai térnyerése (arab és néger túlszaporodás, és az afrikai, közel-keleti szintén túlnépesedett területekről ide özönlése) előbb-utóbb felveti azt a kérdést, hogy eljutunk-e addig, amikor a legharcosabb lelkűek is a szülőhaza elhagyása mellett döntenek majd, mert a kisebbségbe szorult fehér ember erőszakos iszlamizálása, a sharia törvény bevezetése, illetve a szunnita és síita ellentétek kiéleződése itt is ugyanazokat a belső viszályokat fogja okozni az USA szarkavarása nélkül is, amelynek mindennapos része a lefejezés, brutalitás, megkövezés stb.

    Curix, Jövőnk

    Angliában élve, meg néhány külföldi országban utazva személyesen tapasztaltam, a helyieket mennyire le lehet venni a lábukról, amikor hajlandó vagy saját nyelvükön beszélni, „taníttatod” magadat velük, valamint látják rajtad ha valamennyire képben vagy a történelmükkel, szokásaikkal. Sokkal belsőségesebb kapcsolatokat alakíthatsz így ki, ami egy fontos belépő a befogadáshoz vezető úton.

    A másik ilyen a házasság egy helyivel (bár Curixnak ez nem opció, főleg mivel Chile egy konzervatív katolikus ország, az abortusz még mindig törvény által tiltott kategória :)). De ott is él a sztereotípia, az európai fehér bőrű ember egyfajta státusszimbólum, jó értelemben vett egzotikum a helyiek szemében. És az ember mindig a különleges után vágyakozik.

  131. Én ma reggel nagyon felidegesítettem magam. Több külföldi zöld oldal levelezőlistáján rajta vagyok, mindig küldenek petíciókat, amiket aláírok, főként állat- és természetvédelmi ügyekben. Most a postafiókom tele van olyan petíciókkal, amelyekben Orbánt és Magyarországot szidják azon „embertelen” bánásmód miatt, ahogy a „menekültekkel” (kizárólag mint refugees és Flüchtlinge vannak jellemezve) bánik. Ezért vannak felháborodva a kerítés meg a táborok miatt. De a legfőbb gáz, hogy kiderül belőlük, hogy Európa MINDENKIT korlátozás nélkül be akar fogadni, pl. olyan hivatkozással, hogy 11 millió lakás áll üresen.
    Európára ne számítson senki, Európát az ellenségei irányítják, Európa elveszett. Isten irgalmazzon mindannyiunknak. 🙁

  132. 146: Ezek csak a ballibzöldek, Európa nemcsak belőlük áll. Én zöld voltam, de nem balzöld. Az világos, hogy 89-től a balosok kezelték a zöldeknél a pénzcsapot, így tették meg a felforgató Móra Verákat a mozgalom pénzosztóinak.

  133. 141:
    Jovonk ennyire és ilyen mélységbe nem gondoltam végig, csak átviharzott az agyamon, hogy ha már nem otthon vagyok akár normális országba is költözhetnék.
    Egy biztos: nem Németországban fogok megöregedni.
    Nekem már az is megfordult a fejemben, hogy mi van ha ezt Németország akarta így? Ennyire nem lehet hülye Merkel, hogy meghívót ad a bevándorlóknak úgy hogy közben nem kívánatosak itt. Ennyire nem lehet kispályás Merkel.
    Mi van, ha azért háborodott fel a nyugati/német sajtó, mert keresztülhúzta Orbán Merkel betelepítési tervét a regisztrációval és fenntartással?
    Én ezt egyre inkább nem tudom kizárni.

    151:
    Camelia ezeknek az aláírásoknak semmi jelentősége, vagy inkább csekély. Világszerte persze, hogy van ennyi idióta ezen nem is kell csodálkozni.
    Mindegyik meggondolná magát, ha beköltözne hozzájuk egy csinos kis család 8 gyerekkel 😀

  134. Vajon mennyi időnk van itt a polgárháború kitöréséig…?

  135. 43, Tibor bá:

    Ne haragudj, de a csűrés csavarás az az, amit te ebben a hozzászólásodban tettél.
    Én írtam valamit, amit te valamiért másképp értelmeztél, mint ahogy le van írva, és akkor most írsz nekem olyanokat, hogy biztosan mindenki úgy érti, ahogy te. Ahogy reagáltál, az pedig nem vicces volt, hanem lekezelő.

    Amit meg az egyetértésről és egyet nem értésről írsz nem is értem hogyan jön ide. Nincs azzal gond, hogy nem értünk egyet, furcsa is lenne, ha mindenben egyetértenénk, csak szerintem tiszteljük meg a vitapartnerünket/beszélgetőtársunkat azzal, hogy arra reagálunk, amit az írt, és főleg nem kezeljük le ebből kifolyólag tévesen a másik véleményét. Vagy ha mégis tévedésből az történik, akkor kérjünk érte elnézést, én tettem ilyet veled, amikor rosszul értelmeztem az írásodat…

  136. Csak mellesleg, ez még nem az olaj miatt avn, de Szíria esete mutatja, milyen a geddon. Ez még enm az, mert teljesen funkcionáló jóléti államokba tudnak menekülni. Mi lesz, ha oylanok már nem lesznek?

  137. Közben tovább készítik elő a háborút:

    http://hidfo.ru/2015/09/a-migracios-valsag-eltereli-a-figyelmet-a-haborus-keszulodesrol/

    „Miközben a sajtó figyelmét sikeresen eltereli a migrációs válság, a NATO tovább folytatja a háborús készülődést Oroszország ellen, és több, Kelet-Európában épített parancsnoki központ is megkezdi működését.
    Oroszország állandó NATO-nagykövete, Alexander Grusko pénteken kijelentette; a lehető legrosszabb forgatókönyv valósul meg Kelet-Európában, és a NATO terjeszkedése miatt a nyugati tömb és Oroszország közti fegyveres összeütközés egyre valószínűbbé válik. Grusko szerint a hidegháborús készültség fokát meghaladó válság van kialakulóban, mert a NATO arra törekszik, hogy bekebelezze Oroszországot, és kisajátítsa természeti erőforrásait. „

  138. 152:

    Ha Európa nem változtat drasztikusan a bevándorláspolitikáján, akkor ez lesz az utolsó békés tél a kontinensen.

  139. 157. Curix

    „Ha Európa nem változtat drasztikusan a bevándorláspolitikáján”

    Változtatna, és ebben kelet-európa, meg alsó szinten Nyugat is egyetért… csak az a fránya „elit” látja másképp.

    De azért azon is változtatni kellene, hoga kik a „barátai meg szövetségesei” ennek az Európának.

    Tudom, hogy Tibor bának égnek áll tőle az a kevés haja, de a menekültválság az tünet, és nem maga a probléma.

  140. „…nem akarod megérteni, hogy ezek az eröszakos emberek csakis a mégnagyobb eröszakot tisztelik.?
    normális magyarként nem akarsz belerugni a kislányba?? semmi baj, kedves barátom, halj meg “normális” magyarként.” 🙂

    Erről jutott eszembe:

    „Peace will come when the Arabs will love their children more than they hate us.“ – Golda Meir 1957 (!)

    „A béke akkor jön el, ha majd az arabok jobban szeretik gyermekeiket annál, ahogy minket utálnak.”

  141. 158. Elárulhatnád már ennyi idő után, hogy miként akarsz ezzel az áradattal összefogni az elit ellen. Végülis minél többen jönnek be, annál jobb nekünk, mert annyival többen leszünk majd az irányítók elleni harcban. Gondolom így érted.

  142. 158:

    Ha azt gondolják politikusaink, hogy ők megússzák a menekültkrízist, akkor tévednek.

  143. 157 Curix, engedelmeddel ezt copy-paste-elem:
    „Ha Európa nem változtat drasztikusan a bevándorláspolitikáján, akkor ez lesz az utolsó békés tél a kontinensen.”

    Tökéletes a következtetés és egyben jeges félelmet gerjeszt mindenkiben, aki lát és nem csak néz: ez lesz – lehet – az utolsó békés tél a kontinensen. De nem úgy, mint 1938-ban, mert nem lesz 1945 nyara. (A hasonlat merő hadtörténelmi és NEM politikai!!!)

  144. Szerintetek miért mondott le ma Hende Csaba? Mert a kerítés nem az igazi ok szerintem…

  145. „Az atv.hu kormány közeli informátorára hivatkozva azt írja, Hende a déli határzárral kapcsolatban mondott le. Az eredeti tervek szerint augusztus 31-ig kellett volna elkészülnie a kerítésnek.”

    http://index.hu/belfold/2015/09/07/lemondott_hende_csaba_honvedelmi_miniszter/

    Talán ez a Hende mégis csak úriember. Nem tudta teljesíteni a főnök parancsát, ezért lemondott. 😉

    Vagy nem akart lövetni… ki tudja?

  146. 160. Pugacsov elvtárs

    „Elárulhatnád már ennyi idő után, hogy miként akarsz ezzel az áradattal összefogni az elit ellen.”

    Elárulnám, de nem tudom.
    Tudom viszont, nem kell ahhoz tyúknak lenni, hogy megállapítsuk egy tojásról, hogy záp.

    Abban 1000%-ig biztos vagyok, hogy azért tolja az USA Európára fél Afrikát és Ázsiát, hogy kiváltsa a zsigeri reflexeket, és ne neki kelljen a mocskos munkát elvégezni.

    Pont olyanok vagyunk, mint az illegális kakasviadalokon az egyik kakas… Csak azt tudja, hogy a túlélésénsk az a záloga, hogy megöli az ellenfelét a következő viadalon, és a viadal szervezőit barátnak tekinti…

    Mondom, nem tudom, mi a teendő, de a következő meccsen a pálya nem nekünk fog lejteni.
    A következő meccsig meg kellene tanulni a „dobozon kívül gondolkodni”… Szerintem EZ a túlélés esélye.

  147. 165. Itt nem két kakast engedtek össze, hanem beengedték a rókát a tyúkólba. Ezekkel nem tudsz összefogni, mert alja népség és tömegben meg különösen alja módon viselkedik. Van köztük egy-két értelmesebb arc is, de a többségük hulladék. Ráadásul utálnak minket, ennek folyamatosan jelét adják. Nincsenek már messze a zavargások és napról napra többen jönnek. Osztódással szaporodnak, zombihorror.
    Minta azt mondanád, mikor már a hasadban van a kés, hogy az csak eszköz, nem a kést kell büntetni. Rendben, de akkor is ott van a hasadban…

  148. Dobozon kívül? Ezt hogy érted Attila kifejtenéd bővebben?

    http://vs.hu/kozelet/osszes/osszeallt-a-kep-mi-lesz-a-menekultek-sorsa-jovo-hettol-0907#!s0

    így már biztos, hogy mi leszünk Európa bokszzsákja. Minket fognak ütni minden irányból.

    Véleményem szerint a háttérben Németország rábolintott a leendő Orbán tervre. Ezt Orbán bármilyen tökös gyerek is nem merné megcsinálni. Gyakorlatilag lezárjuk a határt. Ha Szerbia ezt nem lépi meg, akkor 16 év után újra háborús állapotok lesznek a déli határon.

  149. 166. Pugacsov elvtárs

    „Minta azt mondanád, mikor már a hasadban van a kés, hogy az csak eszköz, nem a kést kell büntetni. ”

    A kést hiába bünteted, ha nem szabadulsz meg attól akinek a kezében van…
    Főleg, ha már a hasadban van.
    A judóban viszont van olyan fogás, amikor a kést a támadó ellen lehet fordítani, úgy is hogy a saját kezében van.

  150. 167. Curix

    o o o
    o o o
    o o o

    Walt Disneynek volt a módszere, hogy csak azokat alkalmazta, akik 4 egyenes vonallal össze tudták kötni a 9 pontot úgy hogy nem emelték fel a ceruzát.

    A megoldás egyszerű, de azok, akik a 9 pont által meghatározott dobozon belül gondolkodnak, azoknak megoldhahatlan.
    Erre ismerem a megoldást…
    A migránskérdésre nem ismerem…
    De remélem, hogy van, és vannak nálam értelmesebb emberek, akik megtalálják.
    Ha csak zsigeri megoldást találunk az előkészített dobozon belül, akkor kész…

    Az meg hogy pofozózsák leszünk, az migránskrízis nélkül is megvolt… Az „igazság” nem nagyon érdekli a nemzetközi médiát.
    Viszont most olvastam, hogy ennek ellenére egy (nem reprezentatív) német felmérés szerint a megkérdezettek 85% Orbánnak adott igazat a menekültügy kezelésében.
    És valószínűleg ez az általános helyzet, és EZÉRT bátorkodik Orbán szembemenni a kincstári nézőponttal.
    Meg azért, mert KÖTELESSÉGE betartatni az EU-s törvényeket.
    Valószínű, úgy számol, hogy ha szabadon átengedné a tömeget, azért jobban vernék a fejét, ráadásul a nyakán maradna pár tízezer feldühödött migráns, ha az osztrákok lezárják a határt.

    Egyébként csak idő kérdése, és nem is olyan sok időé, hogy a sok tízezer migráns körül feszültség alakuljon ki a németeknél, és akkor nyíltan fogják követelni a határzár erősítését…

  151. Ezt a zsák tranzitzónás megoldást nagyon nem gondolták végig.
    A Majdan tér jutott eszembe, ahol a szembenálló feleket egy harmadik szereplő elkezdte lelőni. Ismerjük a következményt.
    Mi van, ha ez a valaki beveti a tranzitzónában is ezt a módszert vagy a menekültek lemásolják, mint egy bevált receptet? De lehet, hogy az is elég, ha a tranzitzónában összegyűlt többezres tömegből néhánynál elpattan a cérna. Ne felejtsük el, Szerbiában nemrég még háború volt, a civilektől nyilván lehet fegyvert szerezni. Túl sok, túl dühös ember nem egy békés elegy.

  152. Most beszéltem egy már ezer éve Németo.ban élő barátommal. Sokan gratulálnak a miniszterelnökünknek, mint egyetlen normális politikusnak. De minden hiába ha kell az Multiknak az olcsó munkaerő.

  153. A jelek kezdenek arra mutatni, hogy a nyugati álláspont is lassan kezd megváltozni, habár ennek hivatalosan nem adnak hangot, inkább csak következtetni lehet.
    Szerintem csak idő kérdése, és a nyugati befogadókészség is meg fog rendülni, és kénytelenek lesznek tudomásul venni, hogy a magyar hozzáállásnak van reális alapja.
    Brüsszel is kezd szolidaritásáról biztosítani bennünket, szóval kezd puhulni az acsarkodás ellenünk, habár lesz még bőven ebből is.
    A baj az, hogy még ha meg is fordul a nyugat hozzáállása, azon ez nem fog változtatni, hogy nekünk marad a legkényesebb feladat, a többiek meg majd messziről fogják kritizálni a módszereket, bármilyenek is lesznek azok.
    És sajnos borítékolható, hogy ezek egyre drasztikusabbnak kell lenniük, nem ússzuk meg, hogy mi leszünk Európa barbár ajtónállói…

  154. Külpolitikai percek – migránshelyzet: Nógrádi György

  155. 171:

    Nem csak Németországban, hanem ausztriában is.

    173:

    Szegény Nógrádi gondolom ezekben az időkben stúdióból stúdióba futkozik. Egyelőre már ő sem tud újat mondani. Amíg nem áll be egy merőben új helyzet pl ilyen lenne a magyar határzárás, addig nincs mit tovább elemezni. A bevándorlók jönnek a feszültség nő.

  156. Nem úgy tűnik, hogy csökkenne az áradat, sőt napról-napra növekszik. Nem tudom elképzelni, hogy egy hét múlva itt bármi is megváltozzon, még a kész kerítés és élőerő ellenére sem. Olyan erőszakos oszlatásokra lenne szükség a kerítés másik oldalán, ami a jelen puhány helyzetben elképzelhetetlen. Megtaposott gyerekek, asszonyok, üvöltene a zsidómédia, nemzetközi tiltakozás. Nagy tömeg esetén a megszállók nem félnek a megtorlástól sem, hajtja őket a csordaszellem, tehát simán megrongálják a kerítést több ponton is. Ennyi embert nem lehet börtönbe küldeni. Több ezres feltorlódott tömeg, amiben karon ülő csecsemők is vannak, próbálja azt bárki is feloszlatni, elkergetni. Úgyhogy 15. után szerintem folytatódni fog ugyanúgy a beáramlás. A háttérhatalom pont azért utasította a vén kurvát a feltétel nélküli beutaztatásra, mert az azt követő áradat már erőszakkal is feltartóztathatatlan. Talán Hende is ezért lépett le, bár a rossz nyelvek szerint inkább lecserélték.
    Ennek ellenére meg kell próbálni, a Jobbik is beállt Orbán mögé, egy belső viszálykodás ilyen helyzetben végzetes lehet. Csak mindez sajnos már édeskevés.

  157. 175. Pugacsov elvtárs

    „Nem úgy tűnik, hogy csökkenne az áradat, sőt napról-napra növekszik.”

    Leszbosz szigetén már 25 ezren vannak…
    És aki akar, az a tél beéllta előtt indul útra.
    Úgyhogy mozgalmas őszünk lesz.

  158. „Leszbosz szigetén” Görögök meg szépen átkompoztatják őket a szárazföldre – és még egy ejnye-ejnyét se kapnak majd…

  159. Orbán egy európai jobboldali hőssé nőhet és hirtelen a megreformált Brüsszelben találhatja magát, helyesebben lehet, hogy a muzulmán városból a jobbboldali forradalom áthelyezi az Eu központját Pestre… 🙂

  160. Ugye volt itt egy kérdés, hogy az ember szabadon eldöntheti, hogy hol akar élni…

    De hát ez felülírja azt, hogy az aki már él valahol eldöntse, hogy KIKKEL akar élni?

    Úgy tűnik igen…


    Olyan legyen nálatok a jövevény, aki köztetek tartózkodik, mint az odavaló, és szeresd őt, mint tenmagadat, mert jövevények voltatok Egyiptom országában. Én vagyok az Örökkévaló, a ti Istenetek.

    3Mózes 19:33–34.

    Már ha általánosan az Ószövetséget tekintjük irányadónak.

  161. 179: „az ember szabadon eldöntheti, hogy hol akar élni…” Hát persze, csak vegyen letelepedési kötvényt… 🙂

  162. Index videót ajánlom figyelmetekbe. Párbeszéd a szír menekültek és a magyar rendőrök között, szünet nélkül.
    „Allah Akbar”
    „Go Back”

  163. Szeptember 4: Magyarország és Bulgária Izraeltől vásárolna kerítést.
    Tegnap Imre Kertesz egy korábbi gondolata jelent meg az interneten aki nem örült a bevándorlóknak, ma pedig Németh Sándor értett egyet Orbánnal és Vonával a menekültek megállításáról.

    Azért ezek történelmi események, valljuk be! 🙂

  164. Ha már index videó, akkor itt egy, de próbáljátok más szemszögből nézni. Koncentráljatok a riporterekre, operatörőkre, kamerásokra és ne a menekülteket nézzétek.

    http://index.indavideo.hu/video/Kitoresek_Roszkenel

    Tudom, hogy a megállapítás nem újkeletű, de bevallom őszintén, hogy ilyenkor (is) szégyenlem, hogy az emberi faj közé tartozom.
    Szóval amikor két menekültnek 3 kamera lóg a pofájába…. erre nincsenek szavak.

    Az odavezényelt rendőröknek pedig minden elismerésem. Mindegyiknek rendben van (még) a pszichéje, mert ebben a helyzetben megőrizni a nyugalmat az hatalmas teljesítmény. Ha szívből cselekednének, akkor már lerugták volna a menekültek fejét, vagy ott hagyták volna az egészet a picsába.

    182:

    Ajjaj, ha ez így van, akkor mi viszont kezdjünk aggódni, mert itt valami nincs rendben. 😀

    Egyébként én azt csodálom, hogy a németországi zsidók még nem szólaltak meg…. azért nem lesz egyszerű sorsuk nekik sem, szerintem kezdhetnek megint másik hazát keresni.

  165. Alakul a helyzet: „Az észak-németországi Lübeckben migránsok tüntetnek: nem akarnak németországi menekültszállásra menni, ők inkább Dániába és Svédországba vágynak, azt követelik, hagyják őket elmenni. Elutasították a lübeckiek által nekik felkínált élelmiszert is .
    Több tucat migráns tüntetett az észak-németországi Lübeck pályaudvarán, egy peront blokkolva – számolt be az NDR. Nem akarnak a németországi neumünsteri menekülttáborba menni. „We go Denmark”, „We go Sweden”, „Leave us to go” – áll a transzparenseiken, vagyis Dániába és Svédországba akarnak menni, azt követelve, hogy hagyják őket elmenni.

    A migránsok a lübecki polgárok által nekik kínált élelmiszert is elutasították. A tüntetők miatt megerősítették a rendőri jelenlétet is.”
    Nem tudom, ez valami különleges emberfajta extra igényekkel? 😀 Hát honnan az anyjuk p…ájából jöttek ezek, talán nem háborús övezetből?

  166. „Már Európában vannak a terroristák a bevándorlók között” -monja a TV. Talán lehet hogy egy csoportos terrormerénylet készül ?Hm, nem tudni..

    Ez még az első hullám , én arra leszek kíváncsi hogy tavasszal majd fog e fokozódni a bevándorlás, és esetleg 1-5-10 milliós tömegek jönnek e majd Európába? Mert nem lehetetlen.Viszont ha beüt egy válság(mondjuk csak egy olyan mint 2008-ban) akkor ezek mit fognak majd csinálni?
    Ha bejutna 10 millió migráns európába és Mo.-ra jutna ebből arányosan 500ezer és 1M közötti létszám az tényleg durva lenne.
    Talán majd eljön az idő amikor nappal Pestre sem mer felmenni az ember ?Vagy Róma nem is lesz már biztosnágos turisztikai uticél…..

    Illetve megállítani már most sem nagyon lehet őket, ha még többen lesznek akkor pláne nem ér majd 10000 ember ellen 20 rendőr semmit. Agyonlőni meg nem lehet őket,mert gondolom akkor a közel kelet rátámadna az EU-ra,vagy pedig cserébe megszaporodnának a terrormerényletek.Ugyhogy szerintem a tömegeket megállítani lehetetlen lesz…..

    Arra is kíváncsi leszek ha majd svájc agyonlőheti/lövi a határnál a menekülteket mert biztos kivált majd az EU-val konfrontációt, illetve magával kelettel.
    Mindenesetre kíváncsi leszek erre az utólsó békés télre is….

  167. 184. Pugacsov Elvtárs

    „Hát honnan az anyjuk p…ájából jöttek ezek, talán nem háborús övezetből?”

    Némelyik igen, némelyik nem… De az úton a szervezett ( na ugyan ki által tele a legújabb high tech kütyükkel és infókkal ???) embercsempészek alaposan kiokosítják őket a „jogaikról” meg arról, hogy az európai rendőrnek mit szabad és mit nem, hogyan lehet pár száz emberrel lebénítani egy fél ország közúti és vasúti forgalmát meg a többi.

    Szerintem már csak a vak nem látja, hogy ez nagyon magas szinten van összerakva, és vérprofi szervezőik vannak.

  168. Most olvasom:

    Németországban azt javasolják a lányoknak, hogy ne hordjanak rövid szoknyát, hogy ne „zavarja” a muzulmánokat…

  169. 187 Attila (PV)

    Igen, ne hordjanak rövid szoknyát,
    még jobb ha tetőtől talpig felöltölteztetik a paráznaságra kihívó testüket, hogy ne botránkoztassák meg a derék moszlimokat,
    mégjobb ha nem botránkoztatják a derék moszlimokat disznóhúsevéssel,
    mégjobb ha olvasgatják a koránt, hogy tudják, miképpen kell viselkedni, hogy ne botránkoztassák meg a derék moszlimokat,
    stb. stb. stb. NÉMETORSZÁGBAN…….

  170. Az hagyján, én meg már várom a derék moszlim ribancok felbukkanását Münchenben. Magyarból, románból, szlovákból Isar-t lehet rekeszteni, de valami jó egzotikus csaj még hiányzik. Negró is van dögivel. Érdekes, hogy török kevés van és nem is túl kívánatosak 😉

  171. 187: A német lányok ne hordjanak szoknyát, mert az zavarja a muzulmánokat a megerőszakolásban… 🙂 (bocs)

  172. 190: Azokra ugyan hiába fened a fogad, mert 1: a menekültek elenyésző hányada nő, javarészt fiatal jóképű kanok, akik majd az európai ribancokból fognak válogatni 2: a muzulmánok úgy vigyáznak a nőikre, mint a hímes tojásra, szinte 0 a házasságon kívüli pajzánság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük