(1691) A Lélekfa Gyümölcse – Az Ébredők

 

~at370Kedves Blog olvasók! Nemrég fejeztem be egy könyv írását, melynek tartalma, mondanivalója abszolút összecseng a Tibor bá’ oldalán megjelenő tartalmak egy részével. Amit kérni szeretnék, keresek próbaolvasókat, akik a kéziratot megkapva elolvassák azt és utána véleményüket megosztják velem. Szinopszis az alábbiakban.

Szinopszis

2055.A Föld jelentős területei, Ausztrália, Dél-Amerika, Észak-Amerika lakhatatlan. Afrika egy pusztító járvány miatt évtizedek óta karantén alatt van, a betegség maradék túlélőiről nem tudni semmit. Ázsia nagy területei pusztasággá váltak, az emberiség életben maradt képviselői Európában és a bolygó néhány más, még lakható részén tengetik mindennapjaikat. Az éhezés az úr, a víz a legdrágább erőforrások egyike. Az energiahordozókon alapuló modern technológia rendkívül sebezhető a sűrűvé vált napkitöréseknek és az elhanyagolt hálózatoknak köszönhetően. Ezért a technológiai fejlődés teljesen megállt.

Az emberiség a Földdel együtt haldoklik. A lakosság közel 80%-a elpusztult a háborúk, járványok, éhezés és egyéb természeti csapások miatt. A bolygón új világrend alakult ki, mely kasztokra osztja az emberiség megmaradt képviselőit. A csúcson az elit tagjai élnek, legalul pedig a barbárok és vandálok. A vallások gyakorlását betiltották. A legfelsőbb kasztbeliek tagjai közül kiemelkednek az Uralkodók. Ők egy-egy, még lakható régió élén állnak, korlátlan hatalommal bírva. Az elit luxus körülményeit a napi túlélésért küzdők teszik könnyebbé, felső és alsó kasztbeli szolgák seregei állnak rendelkezésükre. A barbárok és a vandálok kivételével szinte mindenki EES tetoválást visel a homlokán, ez azonosítja a különböző társadalmi rétegek képviselőit. Az alsó kasztbeliek tudatosan elbutított emberekből állnak.

Az elit tagjai különleges biológiai halhatatlanságot tudnak megvásárolni. Létük végső percei után rövid ideig még életben tartott agyuk minden tudása és emléke eltárolható egy lélekfának nevezett, genetikailag kifejlesztett növény sejtjeiben. Ez a tudás a növény gyümölcseinek fogyasztásával teljes egészében továbbadható. A különleges fa nagyobb biztonságot jelent a tudás és a lélek hallhatatlansága számára mint a napviharoknak kitett sebezhető számítógépes rendszerek.

Az egykori Magyarország területén kezdődő történetben, a keletről, Szaratovból érkezett Barsukov Uralkodó földeket akar vásárolni a közép-európai régió legnagyobb birtokosaitól, két japán nagyúrtól. Keletről menekülnie kell egy ismeretlen eredetű pusztító erő miatt. A pénz már nem képvisel értéket, ritka természeti kincsek a valódi fizetőeszközök. A földvásárlás ára hatalmas mennyiségű nemesfém, drágakő és cseppfolyós földgáz. Barsukov Uralkodó az üzletet megkötve kertész szolgákat kér lélekfái átmentéséhez japán üzletfeleitől. A szellemileg eltompult, félig állati sorban élő nyomorult szolgák borzalmas körülmények között teljesítik feladatukat a távoli Szaratovban. Majd hazafelé vezető útjuk során rejtélyes, és útitársaik számára végzetes események sorozata rákényszeríti őket a lélekfák gyümölcseinek fogyasztására. Ez a fordulópont addigi életükben. A frissen szerzett tudás révén ébredők lesznek, akik ráeszmélve embertársaik helyzetére megkezdik gigászi küzdelmüket a totálisan elnyomó rendszer ellen. Mindeközben a rég betiltott Bibliában előre megírt események jelzik a végső idők közeledtét. A Tartarosz lassan feltárja leláncolt kapuit.

__________________________________________________

U.I.: ha valakinek esetleg van kompetens kiadóhoz kapcsolata, örömmel veszem a lehetőséget. Üdv Pacsay Imre, E-mail cím: office#magyardelikat.hu

___________________________________________________
___________________________________________________
_________________________

44 gondolat erről: „(1691) A Lélekfa Gyümölcse – Az Ébredők

  1. ok van időm, és szeretek olvasni, bár az összefoglaló egy kicsit vad történetet sejtet, szívesen lennék a próbaolvasója.
    E mail címem Tibor’bá adatbázisában

  2. Üdv! A korábbi írásaid is tetszettek, szóval szívesen próbaolvasok, ha szükség van rá.

  3. Jó lenne ismét próbaolvasni! Három könyvhöz segített a sors próbaolvasóként, amik meg is jelentek! Ha gondolod, szívesen! Egyébként tök jó dolog, a fene se gondolta volna, hogy mennyire átíródnak mire megjelennek! Hajrá, és sok sikert!

  4. Imre, esetleg erdemes lenne a Brooks Kiadot megkeresned. Ok adjak ki Duncan Shelley (szinten magyar) igen eredeti otletu -akarcsak a Tied- irasait. Szemelyesen egyszer beszeltem veluk egy konyvtalalkozon, kicsi de potens kiadonak tunnek. Weiss Katalinnak hivjak a fonokasszonyt ha jol emlekszem. elerhetoseguket megtalalod a gugliban. Iro iskolat is vezetnek 🙂

    Ha veluk nemboldogulsz van meg a TV2nel ismeretsegem kapcsolodo teren ott is kutakodhatok.

    Probaolvasasra is jelentkezem, odavoltam a disznokka valtoztatott elites sztoriert es az emberevo kukoricas irasodert is 🙂
    Emilcimem wizzkukacfreemailhu

    Sok sikert Imre!

  5. Éhezők viadala, Avatar, Csillagkapu… 🙂 Természetesen örülök, hogy írsz, sok sikert!

  6. Miért van szükséged kiadóra? Nem nagy befektetéssel kinyomtattathatsz néhány száz példányt egy gyorsnyomdával és saját terjesztésben meg könyvnagykeren keresztül kipróbálhatod, hogy mekkora a piaci igény. Ha akkora kereslet mutatkozik, hogy érdemes nagyobb mennyiséget nyomni akkor még mindig megteheted, de az addigi forgalom alapján már könnyebb a várhatóan szükséges mennyiséget meghatározni.
    Így minimális a kockázat és a kiadó haszna is nálad marad.

  7. Jelentkeznek en is szereney szemelyemben.

    Erdekesnek hangzik nagyon, egy ilyen konyvet meg is vennek mar szinopzis alapjan.

  8. Kicsit hasonló a regény Bán Mór: Nomádkirály című művéhez, bár az nem csak 50 év távlatában gondolkozik, de hasonlóan groteszk világot tár elénk. Kiadás ügyében lehet, hogy vele kéne felvenni a kapcsolatot.

  9. Nem lényegi kérdés, de nekem nagyon piszkálja a csőröm: hogy jön össze a Biblia meg a Tartarosz? Ha már a Bibliára hivatkozol, használhatnál valami Jelenések könyve beli képet, vannak ott is hatásosak.

  10. 11: Én úgy tudtam, a Biblia újszövetségi részeit görögül írták, tehát a Tartarosz egy újszövetségi szó…

  11. Ha a Biblia nevű hazugsággyűjteményhez bármi köze van, akkor a legtávolabb álljon tőlem, hogy valaha elolvassam.

  12. Alapvetően jó olvasmány, de nem 2055-öt kell látnunk , az még távoli…

    Még a 2020-at sem tudjuk kiszámítani az infók alapján hogy itt most olyan összeomlás lesz hogy megszűnik minden munkahely(multik), globál ellátó lánc stb… és jó ha 1 szelet kenyér/nap kesz majd, nem lesz autó ,welness stb…
    vagy pedig csak lassú lerohadás lesz és 2020-ban is még „megyeget” minden, csak éppen az életszínvonalunk esik 20-30-40-50%-ot.

    Józan paraszti ésszel 2020-ig van még kb. 1400 nap ,nem hinném hogy ezalatt lenne energiaválság .Klíma talán omolhat ,de eleinte talán itt sem lenne globálisan mondjuk 80% terméskiesés.Nem tudom hogy ezt kalkulálják e , van e rá mutató? Pl hogy az elmúlt években hány %-al volt kevesebb termég globálisan.1,2,5%? Nem valószínű hogy hirtelen egyik évről a másikra beszakadna 20-30%-ot , mert eső lesz csak nem egyenletes.
    Talán háború okozhat hirtelen beszakadást 2020-ig.

  13. Bocs nem teljesen idevág, de kicsit mégis.
    Az egyik hírportálon olvastam most hogy majd szeptemberben jön a nagy tőzsdei összeomlás és „világvége”.
    Ezt minden hírre ráhúzzák, sok helyen, de ha sokat olvas az ember akkor tényleg belehülyül ebbe a sok infóba.
    A cikk egy részlete itt:

    Eközben egyre másra jönnek ki cikkek és jelentések, melyek elkerülhetetlennek látják a gazdasági összeomlást és most őszre olyan eseményeket jósolnak, melyek megrázzák a világot – nem mintha jelenleg már nem vérezne több sebből….
    Az Egyesült Államok egy szeptemberi „apokalipszisre” készül, miközben a gazdasági előrejelzések egyre aggasztóbbak, írja az RT.com. http://www.rt.com/o…/312576-september-economy-crash-eclipse/
    Az embernek tényleg az a benyomása, hogy a globális gazdaság helyzetének leírásával a hivatásos közgazdászok egyúttal a legborzasztóbb-hasonlatok versenyébe is beneveztek.
    A Trends Research alapító és a 2008-as pánikot pontosan előrejelző Gerald Celete szerint ismét globális tőzsdei összeomlás várható, ami „a világ minden pontján érezhető gazdasági földrengést indít el”.
    „A Wall Street-től Shanghai-on át egészen Nagy-Britanniáig és Brazíliáig pánik uralja majd az utcákat. Egyik piac a másik után fog összeomlani,” nyilatkozta Celente a King World News-nak.
    Larry Edelson tovább emelte a tétet és a katasztrófa kezdetének pontos napját is megjelölte, amit „a poklon átvezető hullámvasútnak” nevezett.
    „2015. október 7-én az 1929 óta eltelt idő első gazdasági szuperciklusa drámaian súlyos és globális kiterjedésű pénzügyi válságot indít el, ami térdre kényszeríti Európát, Japánt és az Egyesült Államokat, közel egymilliárd embert ítélve a poklon átvezető hullámvasútra az elkövetkezendő öt év során. Ez egy olyan utazás lesz, amilyet egyetlen generáció sem élt még át.”
    A legtöbb szakértő egyetért, hogy az optimistának tűnő adatok, mint például a Wall Street-en tapasztalt rekord bevételek és az erősödő dollár, az alapvető hiányosságok álcái csupán, és a történelmi mértékű, az Egyesült Államokból induló összeomlás ettől függetlenül hónapokon belül bekövetkezik.

  14. na és mégegy édekes:
    Az is érdekes, hogy ez az 1929-es világválságra hasonlít a hírek mégsem beszélnek sokat erről. Az orosz oldalak valahogyan mégis, mint a Sputyik, a Pravda meg hasonlók, és más komoly oldal mint a brit nagy lap a Telegraph, hetek óta mondja, hogy a világvége előtt egy perccel vagyunk.
    Gordon Brown tanácsadója figyelmeztetést adot közre, hogy az embereknek készpénzt kellene magukhoz venni, konzerveket és vizet kellene felhalmozni és hasonló jó tanácsokkal volt felénk.
    Ismert nagy szakértők mint Gerald Celente, Peter Schiff, és még sokan mondták, hogy közeleg a nagy összeomlás.
    Többek először mondtak dátumot is …szeptember vége, mert általában a nagy világválságok ősszel kezdődtek.
    Páran megemlítik a zsidó naptárban ismert Semi évet (ábra), ami hét évet ölel fel és a hét éves ciklusok vége valahogyan egy-egy összeomlással is összekötődnek, mint a 2001-es 2008-as és most várhatóan jön a 2015-ös nagy válság…eről nem igen találtam magyar írást.
    Most ez a értéktőzsde krach csak a kezdete, nem ebben merül ki az esemény, hanem mindennek csak egy indikátora, s a nagyja még hátra van. A 2008-as összeomlás csak hétvégi piknik lesz a mostanihoz képest- mondják.
    Állítólag készülnünk kéne, nem tudom a kedves olvasó hogy van vele. Én hiszek a blogereknek már egyre jobban, mert idén folyamatosan olvastam miket írogatnak és a fenébe, de igazuk lett.
    Pontosan elmondták a fázist, hogy a krach után jön a megnyugvás, de ez tök természetes és lehetett számítani erre, olvastam erről is hónapokkal ezelőtt és ez is így van, mert hol megindul a piac, hol fel megy, pont úgy mint a táncban, de oltári bukás lesz a vége.
    Azt mondják, hogy Kína az oka az egész helyzetnek, de ez csak vád. A Nyugat nem fogja beismerni, hogy a rendszer rossz és így inkább másokat fog okolni, hogy mentse magát. S jelenleg ez folyik: vádaskodás propagandája.
    Nem Kína az oka. Kína rendszer csak katalizátorként működik itt most.
    Nő a harmadik világháború lehetősége is, hiszen az elit megpróbálja elkendőzni a bajt. Az előző világháborút is válság előzte meg és valutaháborúk, s most pont ugyan ez történik. Ezt mások is észrevették és aggódnak , mert a folyamatgörbe egybeesik.
    ——
    „Az előző világháborút is válság előzte meg és valutaháborúk, s most pont ugyan ez történik”–Erről vélemény?

  15. Egyetértek az előttem szólóval!
    Az összeomlásnak nagyon nagy esélye van az elkövetkező időszakban.
    De koránt sem biztos, hogy pont most fog bekövetkezni, de az esélye folyamatosan növekszik. Az is kisebb csoda volt szerintem hogy eddig kihúztuk 2008 óta. De a szerencsénk nem tart ki örökké. Mint a szerencsejátékosnak a kocka asztalnál.: Két kockával sikerült 7 szer egymásután hetest dobnia. Vajon hányszor sikerül még egymásután?
    Úgyhogy fel kéne készülnie, annak aki még nem tette volna meg!

  16. 18,

    A felkészülésnek a tartalékok felhalmozásásval nem sok értelme van ,mert a nyugati életmódot nem lehet átmenteni a geddon utáni világba.
    Az életmodon kell változtatni, mielöbb áttérni az önfenntartásra.

    Dr. Jared Diamond A nyugati civilizáció vége

  17. 18: Pont fordítva gondolom: mivel a nyugati életmódot nem tudom átmenteni a geddon utánra, ezért kell a legfontosabbakat (élelmiszer, víz) tartalékolni, hogy mindenképpen kihúzzuk jövő júniusig, amikor már jól lehet lakni a cseresznyéből.

  18. Kedves Imre!
    A Delta Vision Kiadó szerkesztője vagyok. Az anyagban van potenciál, de konkrétumokat csak egy szinopszis és egy 30-40ezer karakteres részlet alapján tudok mondani. Azaz ez utóbbira még rá kellene néznem.
    Ha érdekel a lehetőség, a raon kukac deltavision.hu címen elérhetsz.

    És akkor részben neked válasz, részben a 8-as hozzászólásra.
    Ez az az út, ami kb. tuti bukással jár. Egy könyv eladási sikerességét a nagykerek hajlandósága határozza meg – azaz ha a nagykerek nem teszik ki a megfelelő helyekre, akkor teljesen mindegy, milyen könyvről van szó, nem fog eljutni a potenciális vásárlókig. Ez egyébként azt is jelent, hogy amit kitesznek a megfelelő helyekre, az elmegy – kb. szintén teljesen mindegy, milyen könyvről lévén szó…
    Ezekért a helyekért pedig még a legnagyobb kiadók között is vérre menő harcok mennek – azaz külsősnek elég esélytelen ide bejutnia. Hogy is lehetne, amikor százmilliós forgalmú cégek is szivatójáraton vannak ezen a téren.

    Summa summárum: a magánkiadás (és a feltételezett üzleti haszon) akkor maradhat a szerzőnél, ha önerőből meg tudja oldania terjesztést – erre pedig a neten kívül nem sok más reális esélye van. Ez sem egyszerű, de tudok olyanról, akinek sikerült, és több százan fizetnek_előre_egy sorozat következő kötetéért, hogy elkészülhessen – ez kb. a százból egy kategória, de működő példa.

  19. Sziasztok,
    Köszönöm az érdeklődők jelentkezését. Ajánlom amúgy azoknak IS, akik a mai magyar oligarchanevelő, népleszaró politikai eliten szeretnének némi borzongató (még ha elvi síkú is) elégtételt venni. Néhány sor erejéig az Ő jövőjük is megjelenik a regényben.
    7: ArmaGedeon, én nem raknám egy kategóriába az Éhezők Viadala, Avatar, Csillagkapu művekkel a sajátomat. Nálam Amerika nem nyer a végén, sőt…

  20. 22:
    Ha valakinél szükséges, hogy Raon véleményét megerősítsem, akkor MEGERŐSÍTEM. Mindegy, hogy milyen a könyv, a terjesztés a lényeg.

  21. Kedves Imre! Csatlakozom Raon-hoz (szintén könyvkiadós tapasztalattal): valamelyik nagy terjesztőt a kettőből meg kell nyerned ha magadtól szeretnéd kiadni, mert ennek hiányában a hátsó polcról nem fogod tudni eladni a könyvedet akármilyen jó is az.

  22. 22. Raon
    Többé, kevésbé egyetértünk.
    ” Egy könyv eladási sikerességét a nagykerek hajlandósága határozza meg ”
    Ugyanezt mondtam én is. Tehát kiadóra semmi szükség. Nagykeres és internetes forgalmazói kapcsolat kell. Egy Shoopline, Bookline, Libri, szerződés és reklám a lényeg nem a kiadó.
    Egy Libri reklámköltségeivel, Balogh Ákos milliárdos tőkéjével egy kis kiadó nem tud versenyezni.
    25.Szurkoló
    A Líra reménytelen, lassú, körülményes, nagy kinyomtatott példányszámot kér bizományba és csak annyit csinál, hogy szétszórja a boltjaiba, tehát marad az egy terjesztő..

  23. Melampo: A kiadóknak általában van kialkudott elhelyezési keretük a terjesztökkel, úgyhogy járható út a kiadó is. Talán alexandra is van még!?

  24. Én a próbaolvasókhoz csatlakoznék, az még úgy sem voltam. Most terveztem, hogy nekiállok a „Felhúzhatós lánynak” de akkor azt későbbre teszem.
    Itt elérsz: windows7#lajt.hu

  25. 26:
    Nem tudom, te mennyire látsz rá erre testközelből, de_mindegyik_nagyker így csinálja: bizományba kér, és azokat szétszórja a boltjaiba. Szintén elfogadott szokás, hogy elfelejti reálisan lejelenteni a fogyást (teljesen bevett eljárás leadni egy minimális számot, majd rákérni a könyvből készlet átcsoportosítás címen – hihető, mi?). Ha fizet, akkor egy-másfél év csúszás egyáltalán nem kirívó – és a kiadó és az író még örülhet, ha egyáltalán a pénzéhez jut (lásd Ulpius esete).
    De a legnagyobb gond még csak nem is ez, hanem a vakrepülés jelleg. A kiadóvezetőnk szokta mondani, nem is az a gond, hogy mindent előre kell finanszírozni, hanem az, hogy mivel nem tudunk reális eladási példányszámokat, még az sem egyértelmű, mi mennyire fogy. Ez azért vicces tud lenni mondjuk egy sorozat esetében, ahol ha évente kijön egy rész, kb. a harmadik után derül ki, mire volt képes az első…

    Én senki kedvét nem akarom elvenni a magánkiadástó, de ha ezeket meg lehet csinálni közepes vagy nagyobb kiadókkal is, akkor az egyszeri kisember szerinted mire számíthat?
    Akikről én beszéltem működő példaként, azok nem is adták nagykerbe a könyvüket, azon kívül találták meg a közönséget hozzá – és nem véletlenül.

    Mondjuk a másik oldalon meg az van, hogy aki a 3000 Ft-os könyvből íróként megkaphat 300 Ft-ot, az magyar szinten már felső kategóriás sztárszerzőnek számít – kb. ennyire lehet üzlet ez. Innen nézve jó lehetőségnek tűnik a magánkiadás, csak úgy meg nem egyszerű jelentős mennyiséget eladni (mert pár száz darabbal senki nem fogja megváltani a világot).

  26. 29: Raon

    Azért ezek borzasztó számok és tapasztalatok. 🙁 Egy jó könyv megírása nem kevés idő és szintén nem kevés energia, tudás, utánajárás stb…
    Valahol ugyan az az áldatlan állapot, mint a mezőgazdasági termékeknél…. 10 % illeti az alkotót/termelőt 90%.ot visz a nagyker/kisker
    Beteg egy világ ez.

  27. 27.Szurkoló
    Ez inkább a személyes kapcsolataidon múlik és ha valaki rendelkezik ilyennel akkor mindegy, hogy az a kiadó vagy személyesen a szerző. Alexandra már gyakorlatilag nincs.
    Ha végérvényesen dől az ráadásul visz magával vagy száz kiadót is akiknek nem fizet már évek óta.
    29.Raon
    Én elég régóta csinálom ezt. A Bookline alapításánál a Márffyékkal kezdtem ezt a profilt igaz akkor még csak használt könyvvel. Az már régóta látható, hogy a jövő az e-book és az internet.
    A piac teljesen ketté szakadt. A hagyományos papír alapú könyv egy szűk, általam „gyűjtőnek” nevezett réteg igénye aki mint antivitást, tárgyat gyűjtik a könyvet.
    Az új könyveket eladni kétféleképpen lehet. Tolod a reklámot egy felépített brand mentén ész nélkül,(Ulpius, Szepesi Nikolett) de ha lecsengett akkor abból soha többet nem adsz el egyetlen darabot sem, vagy az Amazon stratégiáját követed akik az eladásaik háromnegyedét olyan könyvekből csinálják amit minimum több mint egy, vagy több évvel ez előtt adtak ki.
    Az előbbihez nem kel semmi csak pénz, főleg ész nem, az utóbbihoz pedig a tudás, a szakmai felkészültség.
    A netes terjesztés, az e-book néha elképesztő eredményeket produkál és felülírja az összes várakozást.
    A rendszer pénzügyi működése úgy sem tartható tovább. Ebből mindenki, minden érintett megpróbál kiszállni. Mi értelme van annak, hogy elméletben tíz százalékot sem kaphatok az eladási árból de azt sem fogják soha kifizetni?
    Ennél szerintem bármi jobb.
    Volt olyan könyv amiből kinyomattunk száz példányt. Ennyit bukhattunk a dolgon. Ez már visszajött. Haszon az ugyan nem volt még.
    És ha odaadjuk a kiadási jogot és soha nem kapunk semmit az jobb?
    Akkor esély sincs.

  28. Érdekesnek tűnik, szívesen lennék próbaolvasó. Mit kell hozzá tenni?

  29. 30:
    Hát ez van. Én egyszer kiszámoltam, hogy 57 forintos óradíjjal sikerült befejeznem egy nagyobb vállalást (mondjuk ott egyszerre írtam és szerkesztettem is, és bizonyos dolgok miatt sokszoros munkamennyiség jött össze)… társaságban éjfél után ez népszerű sztori. 🙂 Mondjuk azóta volt rosszabb is, fel is adtam, hogy konkretizáljam a számokat.

  30. 23: HA rakod, ha nem, ezekből a filmekből ismert elemekből építkezel. Ez nem gond, és simán lehet, hogy teszel bele egy olyan csavart, ami mindezeket felülmúlja, én drukkolok! 🙂

  31. 31 Melampo:
    Értem, tehát első kézből vannak infóid.
    Bizonyos területekre ez biztos állhat, de szerintem ebből nem lehet általánosítani. Tavaly a magyar könyvpiac negyven milliárdos forgalmat bonyolított, ebből az ebook kb. negyvenmilliót – ezek azért beszédes arányok, és nem azt mutatják, hogy kizárólag az ebooké a jövő. Van olyan terület, ahol jól teljesít, de általánosan még mindig nem, azaz egyáltalán nem antik gyűjtők akarnak csak papír alapú könyveket. Szerintem amúgy nem véletlenül (amíg lehet, én sem állok át a papír alapról, mert azt meg lehet fogni, bele lehet lapozni, annak van illata, és egyébként remekül mutat az egész szobát betöltő könyvespolcokon. Nekem EZ a könyv, az ebook inkább információs csomag).

    Ami pedig a kiadási jogot illeti, kiadó és kiadó között azért óriási különbség van. Pl. aki csak jutalékot ígér, az voltaképpen a szerzőire hárítja az üzleti kockázatot, aki meg a lenyomott példányszámoktól függően előre fizet, az egyértelműen átvállalja – én nem venném egy kalap alá a kettőt.

  32. 31: Én történelmi érdeklődésemhez vásárolok papír antikváriumi könyveket, nincs e-book alternatívája, mert a sok évtizeden át papírba zsúfolt információkat senki nem tudja pár év alatt mai e-bookokkal pótolni, felülmúlni. Ne becsüljük le a hagyományos könyveket. Simán veszek antikváriumi 50 éves könyvet, tök olcsón, én vagyok az első olvasója, és értékes! 🙂

  33. Én szeretem a könyveket, és előnyben részesítem a nyomtatottat, érzelmi okokból, mert tartósabb, és a geddon után is olvasható.

    DE. A 75 m2-es lakóterületünkön egyre kevésbé fér el a család, és az egyik legnagyobb helyfoglaló az a párezer könyv, aminek 2/3-át olvastuk, a maradékot jó lenne olvasni, de nem fér bele az életbe évi pár könyvnél több, azt meg olyanokra fordítjuk, ami aktuálisan fontos. Vagyis többszáz könyvünkek esélye sincs, hogy tíz éven belül elolvassuk. Már vagy a 10. alkalommal szelektálunk, de még mindig belefulladunk a könyváradatba, ami otthon van. Értelmiségi csapás… 🙂

  34. 36.Raon
    Évtizedes távlatban szemlélve ez a tendencia. Öt évvel ez előtt reálértékben négyszeres volt a forgalmunk. A Libri-Shoopline monopolhelyzetet alakít ki a kiadásban és a kereskedelemben is. Az Alexandra a + milliárdos éves teljes bevételével szemben 15 milliárdos adósságot görget. Ebből esélytelen kijönni.A kiadók gyakorlatilag nemsokára a Balogh Ákos alkalmazottai lesznek ráadásul azzal a kellemetlen feltétellel, hogy a saját tőkéjükkel, a saját rizikójukra dolgozhatnak neki szinte éhbérért mert csak annyit hagy nekik a bevételből, hogy ne menjenek csődbe.
    A Kolossyék le vannak ragadva a hagyományos könyvkereskedés keretein belül
    Továbbra is állítom, hogy az Amazon stratégiája a jövő és azok a kezdeményezések akik megpróbálják első körben a neten letölthető formában terjeszteni a könyveiket.

  35. 39: A digitális technológiák túl sebezhetők egy papírkönyvhöz képest. VAnnak 70 éves könyveim, de senki nem fog 70 éves e-bookot olvasni. A 15 évvel ezelőtti számítógépes adataim se használhatók komoly ráfordítás, átmentés nélkül. A könyv igen, mégha néha el is ég pár belőle.

  36. 40.Arma Gedeon
    Nincs ebben vita köztünk csak azt próbálom megértetni, hogy a hagyományos kiadással együtt járó rizikó és az ahhoz szükséges tőke vagy megöli a kicsiket, vagy betereli őket a nagyobb tőke kezébe.
    Kis induló költség, kis befektetés, kis rizikó és ha bejött akkor lehet nyomtatni ha még szükséges.

  37. 40:

    „de senki nem fog 70 éves e-bookot olvasni”

    Honnan tudod Arma? Szó se róla megvan a „romantikája” a régi megsárgult könyveknek, de az új technológiának előnye is van. Nagyon kevés energiával több 10 ezer könyvet képes magában foglalni elvileg korlátlan ideig. Az egyetlen hátránya tulajdonképpen, hogy meghibásodhat, mechanikailag sérülhet és nem tudja betölteni tovább funkcióját. Ha nem tettek ezekbe is mesterséges meghibásodást, akkor egy kis napelemes töltővel akár 100 év múlva is működhet.
    Tovább úgysem lesz rá szükség 🙂

  38. 42: Neked van olyan húsz évvel ezelőtti adathozdozód, amin még hibátlanul rajta van az adat? És van olyan eszköz a gépeden, ami olvasni is tudja?

    A szórakoztató elektronikát nem évtizedes élettartamra tervezik, ritka kivétel, ami tovább gond nélkül működik.

  39. 43:

    20 éve debütált a Windows 95 😀 Viccelsz, még megvan a 2 gigás vinyóm, amit 23 ezerért vettem akkor.

    Vannak annyira jó újítások, amik helyett nem tudnak jobbat. Ilyen pl. az mp3 formátum. Már kitaláltak sokfélét, de nincs jobb, pedig az is 20 éves már.
    A win95 idejében még nem voltak 32 gigás kis adathordozó kártyák (amik tulajdonképpen semmi perc alatt lesodorták a cd, dvd lemezeket)

    Az ebook olvasó egy különálló egység, nincs hozzá szükség semmire (windows) Rátöltöd az 10000 könyvet és igen, ha bírja akkuval, akkor 20 év múlva is olvashatod.

    Ha valaki pl. zenét akar átmenteni a geddonba arra sincs jobb verzió, mint az mp3 lejátszó.

    Az ebook-nak van egy további igen hasznos funkciója ez pedig a szóra keresés…
    Pro-kontra van előny hátrány.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük