(1683) A III. világháború kísértete

Tibor bá’ online

 

~q191A World Socialist Web Site feltárása szerint, Bill Van Auken tollából az amerikai elnök, Obama közvetlen beszédét a néphez (és annak kommentálását) olvashatjátok az alábbiakban. Napokig vártam, hogy a hír megjelenik a magyar médiában, de – amint várható volt – a mainstream média (és magyar csatlósai) agyonhallgatják a dolgot. Kénytelen vagyok én nekilátni a fordításnak, és mert nagyon fontosnak tartom, hogy mindenkihez eljusson, nem csinálok belőle VIP fordítást. Talán megbocsátjátok nekem, ha nem a teljes cikket fordítom, csak a lényeget.

Végső kétségbeesésében Barack Obama, amerikai elnök, augusztus 5-én beszédet intézett az amerikai néphez, figyelmeztetve őket, hogy a Kongresszus igen befolyásos frakciója döntött egy Irán elleni háború kirobbantásában, aminek kiszámíthatatlan következményei lehetnek.

A hirosimai atombombázás hetvenedik évfordulójának előestéjén Obama felhívta rá a figyelmet, hogy az Iránnal megkötött, múlt hónapban bejelentett nukleáris megállapodás megfúrása egyenlő lenne egy Irán ellen indított támadással, ami a III. világháborúhoz vezethetne.

Pillanatnyilag nem egészen világos, hogy Irán és a P5+1 (USA, Kína, Oroszország, UK, Franciaország és Németország) között kialkudott és az ENSZ által jóváhagyott nukleáris egyezménnyel kapcsolatban a Kongresszus hogy fog szavazni. Obama bejelentette, hogy mindent meg fog vétózni, ami megakadályozná, hogy az Egyesült Államok ratifikálja a megállapodást. Az még nem látható előre, hogy a Kongresszusban biztosítva van-e a kétharmados többség, ami szükséges ahhoz, hogy az elnöki vétót nullifikálja.

Amihez viszont nem fér kétség, hogy az amerikai Kongresszus olyan elképzelés mellett szavaz, ami garantálja az amerikai militarizmus katasztrofális eszkalációját.

Obama figyelmeztetett, amennyiben a Szenátus és a Képviselőház hatálytalanítaná a vétóját, az háborút jelentene, mégpedig „hamarosan”. A legfőbb hadúr, Obama, minden kétséget kizárva utalt rá, hogy ennek a háborús mozgalomnak az ellenőrzése egyre inkább kicsúszik a kezéből.

Obama világossá tette, „ha a Kongresszus elutasítja ezt a megállapodást, akkor Irán atomprogramjának megakadályozásában elkötelezett adminisztrációnak csak egyetlen egy opciója marad, éspedig egy újabb közel-keleti háború beindítása. Ez nem egy fenyegetés, csak a tényt vázoltam fel.”

Ezen egyezménnyel kapcsolatos vita világosan mutatja a politikai intézmény, beleértve a hatalmas katonai és hírszerzési komplexumot, mélységesen megosztott abban, hogy az amerikai imperializmusnak globális érdekét egy újabb, és sokkal veszélyesebb közel-keleti háborúval kell-e megvédenie? Viszont nem képezi vita tárgyát Washington feltételezett előjoga tetszés szerinti megelőző háború kirobbantására (magyarul, bűnös agresszió) bárki és bármi ellen.

„Mint a legfőbb hadúr, nem szégyellek erőt alkalmazni, amikor az szükséges. Több tízezer fiatal amerikait küldtem háborúba. Hét ország ellen adtam ki parancsot a megtámadásra. Van úgy, hogy szükséges az erő alkalmazása, és amennyiben Irán nem tartja magát a megállapodáshoz, lehet, hogy nem lesz más lehetőségünk, mint a megtámadás.”

Mindezek ellenére Obama úgy gondolja, hogy egy Irán elleni háború rendkívül veszélyes vállalkozás. Véleménye szerint, Washington meg tudja védeni érdekeit egy atomszerződéssel, miközben a katonai megoldástól nem zárkózik el, amennyiben a megállapodás nem hozza a várt sikert.

Az ok, amiért Obama tart egy Teheránnal való éles szembehelyezkedéstől az ezzel járó vérontástól függetlenül az, hogy a megállapodás elutasítása kiprovokálhat egy veszélyes konfrontációt Oroszországgal és Kínával. Ráadásul az európai szövetségesekkel fennálló kapcsolatra is rossz hatással lenne. Obama véleménye szerint senki se fog meghajolni a Kongresszus elképzelése előtt.

Obama úgy tudja, hogy Németország, Franciaország, Olaszország és még más európai országok magas szintű küldöttei máris ellepték Teheránt zsíros kereskedelmi szerződések megkaparintása végett. Világossá tették, hogy semmi kedvük a szankciók további fenntartásához. Magas rangú német diplomata Washingtonban kifejtette, hogy az atomegyezmény megfúrása „katasztrofális lidércálom lenne”, mert Iránt, és valószínűleg más országokat is a nukleáris fegyverek megszerzésére ösztönözne, mivel Amerika nem érdekelt a megegyezések betartására. Ha USA megtámadja Iránt, miközben az európai kapitalisták megpróbálnak bejutni az iráni piacra, az a NATO halálához vezethetne, és éles ellentét alakulhatna ki Európa és Amerika között.

A beszéd legmeghunyászkodóbb része egy exkuzáció. „Az iráni atomegyezménnyel szemben az amerikaiak gyors ellenkezésének oka az őszinte affinitás barátunkkal és szövetségesünkkel, Izraellel szemben, amit én is teljes mértékben magamévá teszek.” Ez mindent megmagyaráz.

_________________________________________________
_________________________________________________
__________________

29 gondolat erről: „(1683) A III. világháború kísértete

  1. Ennyire nem látom át, mint Tibor bá’, de így már jobban értem, miért fontos, hogy az EU és Oroszország egymással legyen elfoglalva Ukrajnában mielőbb.

  2. Nem tartozik szorosan a témához, de ha már az Index is kezdi szoktatni az olvasóközönségét a várható dolgokhoz, akkor bizony valami van a levegőben.

    Valósággá válhat egy Oroszország–NATO-háború
    http://index.hu/kulfold/2015/08/12/valosagga_valhat_egy_oroszorszag-nato-haboru/

    Erre viszont nagyon, mondhatni marhára nagyon kíváncsi vagyok. Még ha ez teljesen elüt a témától, mindenesetre eléggé elgondolkodtató.

    Egy újabb Terminator film, egy újabb dátum!
    Ahogy az eddigi összes terminátor filmben ebben is elrejtettek egy dátumot!Most a 2017.05.05. lett bele kódolva a filmbe.

    A leghíresebb Terminátor dátumok:
    Terminátor 1 :1997. augusztus 31. Diana hercegnő halála
    Terminátor 2 :2001.szeptember.11.Világkereskedelmi központ elleni támadás.
    Terminátor 3:2013. április 15.Bostoni robbantás
    Terminator 4:2014. június 29 Az Iszlám Állam megalakulása

    Terminator 5:2017.05.05. – Genisys=Geneszisz=Genezis? Genezis=Teremtés! Na de vajon mit teremtenek, hisz a teremtéshez előbb rombolás szükséges…!

  3. Amúgy Euronews-on leadták a beszédet. De ezt ne gondolja senki komolyan ezt a „hadúr vagyok” baromságot. Obi a gépezet tépelődő-komoly szóvivője, ahogy a mindenkori kirakat fehérházbérlő elnök is az lesz. Szerintem is zajlik a beszoktatás. Utána már a „hiszen háború van” lesz a felmentés mindenre ami történik.
    Nem értem, vagy csak nem vagyok elég tájékozott, hogy az orosz sztyeppe felé miért nem megy pár millió menekült. Amúgy, élelmet és fegyvert adva nekik, príma „honvédő” tölteléket lehetne belőlük képezni a déli frontra a közel-keletre. Családjaik meg príma földművesek és bányakitermelő munkások lehetnek Szibériában, erre mikor jönnek rá. Hely van dögivel, érdekes mindenki nyugat-európába tart. Vagy ezek még csak a „pénzes” menekültek? Egy lehetséges háborúval kapcsolatban, Irán és Kína atombombájával délről biztosítva pedig, Oroszország olyan haderőt vonultathat fel az EU határában, ami példátlan. Komplett kormányok, történészek felejtenek, mindenki meghibbant?

  4. 2, Piton

    Az új Terminátor film úgy kezdődik, hogy a Skynet eldöntötte, hogy az emberiség veszélyes ránézve és el kell pusztítani…

    Ez szépen egyezik a Lugánói jelentéssel.

  5. Tibor bá!

    Ez az irásod ki lett rakva a
    Titkolt hírek képekben – hogy képbe legyél nevü facebok oldalra..egy vélemény onnan belinkelem:

    Claudia Juhasz Az cikk író olyan hülye, amit szavakkal nem is lehet leírni. Remelem el tudta adni a barom storyt amit itt firkalt, szégyellje magát, hogy az embereket felelmiti meg. BAROM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    A „HÖLGY” Kanadába elö „magyar” Szinted mért van az hogy ott a tengerentulon mindenki zombi? 😀

  6. 1.Az ilyesmi nem akkor jön el amikor számítanak rá.
    2.A Föld, reális eltartó képességének határához értünk, lépéskényszer van. Le kell szabályozni fenntartható szintre.
    Sok hozzáértő azt mondja, úgy 1M alá, stabilan, 30-50év alatt akár önmagát leépítő folyamat lehet…
    Vagy besegítenek kicsit?

  7. 8-ra
    Apofis! Ha a csajszikám gugli fordítós beköpését linkelted volna be, azzal jobban elnyerted volna a mi Tibor bánk tetszését! He-he.

  8. D7

    „Sok hozzáértő azt mondja, úgy 1M alá, stabilan…”

    Nem értenek hozzá !

    Nem a 7 milliárd a sok, hanem az az 100 millió, ami többet pazarol, mint a többiek együtt !

    Hiába csökkentik 1 milliárd alá, ha ez a „felső” egymilliárd, aki ugyanúgy pazarol, és éli fel a jövőt nem változik…
    Azok a milliárdok, akik eddig is a minimumot vették el a természetől, nem sokat nyomnak a latban.

  9. 8:
    Köszönöm a figyelem felkeltést.

    8 & 10:

    Elmentem, megnéztem eredetiben Claudia Juhasz hozzászólását. A hölgy nem csak ordináré, nem tud helyesen fogalmazni, de felületes is. A website kikereste az eredeti cikket (igaz megadtam a forrást) tehát módjában állt volna elolvasni. A cikket nem én írtam, csak fordítottam, és persze nem a Google-val. Válaszoltam volna a hölgynek, de be kell hozzá jelentkezni, az meg nem nyeri el a tetszésem. Aki átvette a posztomat, annak nem kellett bejelentkeznie hozzám.

    11:
    Nem érdemes tökölni azon, hogy kinek van igaza, mert a klíma lesz a vesztünk, és az elit üzemhőmérséklete (36 °C) éppen annyi mint a tömegeké.

  10. 9. D7
    „A Föld, reális eltartó képességének határához értünk, lépéskényszer van. Le kell szabályozni fenntartható szintre.”

    A fenti állítás igaz.Ezen az 1 milliárdos leszabályozáson én is gondolkodtam, mert nagyon el van terjedve a neten ez a téma.Lehet hogy igaz lehet hogy kitaláció ami elterjedt a neten-nem tudom.
    Ha nem csökkentik le háborúval elvileg pár évtized alatt lecsökkenhet magától is a romló életszínvonal miatt.Szerintem nem feltétlenül érdekli a világelitet hogy körülötte 1mrd ember él csak viszonylag jólétben vagy 7mrd nyomorogva.Mert a piac , a drágulás és a romló életszínvonal leszabályozhatja a születéseket.Ettől még sok országban messze vagyunk ,mert viszonylag jól élnek az emberek, de a „NINCS” vagy a „DRÁGA” sokmindent le tud szabályozni.
    Majd ha csak 1-2 ruhája lesz mindenkinek ,40 éves bútora lesz, nem utazgat, nem lesz autója,10- évente lecserélt bútorai,és a napi 1-2 óra mobilsimogatás helyett a kertben kapál majd akkor lesz szarabb világ.De ha körülnézünk akkor a fenti dolgoktól még messze vagyunk globálisan, még viszonylagos jólét van,de a drágulás szép lassan visszafoghatja az embereket.Tehát a le kell szabályozni fenntartható szintre lehet hirtelen háborúval vagy pedig hirtelen életszínvonalromlással(pl. olajválság)

    12. Tiborbá
    Lehet a leszabályzás háborúval már szintén nem segít a klíma megoldásában.Talán 1-2 év múlva többet látunk..

    Egyátalán az is elgondolkodtató hogy ki az a világelit ?Ha van is akkor nehezen tudom elépzelni hogy azon gondolkodna hogy 1 mrd alá vigye a népet.Világelit az országok felett ?Vajon Putyin és Obama is csak bábú a világelitnek ?nem hinném. Inkább az oroszok és USA tényleg egymás ellen van és Putyin ,Obama nem bábu.De ha nem bábu akkor nem feltételezhető hogy van felette lévő világelit.Ha pedig nincs világelit akkor nem létezik az ” 1 mrd alá csökkentsük elmélet”. Akkor inkább csak az USA-Orosz ellentét elképzelhető amiből perssze kirobbanhat háború, de nem népességcsökkentési céllal,hanem az energiáért .PErsze itt meg az is kérdés hogy az energiáért kirobban e háború, mert számomra az sem elképzelhető hogy Obama azért robbant ki háborút hogy az amcsi állampolgárai tudjanak tankolni, utazni,szerintem leszarja hogy mi történik az állampolgáraival,az sem érdekli ha mélyszegénységbe süllyednek.
    Bocs a hosszabb gondolatmenetért de vannak kérdések és lehetséges kimenetelek amik ellentmondonak egymásnak…….

  11. Persze azért helytálló az is hogy pl. Usa majd azét robbant ki háborút mert gyengül a gazdasága stb…,de szerintem az is helytálló hogy hogy usa azért nem robbant ki háborút hogy az amcsi állampolgárai tudjonak dőzsölni, szerintem leszarja obama.

  12. Folytatódik a HALÁL-PRESSZÓ ?
    Ez lehet az első alkotás nagy sikerére való tekintettel a kettes változat.
    Nem kell megvárnunk a természetes kimúlásunkat…
    Kérdés : ki markolja fel a telt házból fakadó hihetetlen nyereséget ?

  13. 15. Andrew

    Azt is ki kellene már bogozni, hogy ki mit ért „USA” alatt.

    Az amerikai népet és vezetőit, vagy a világelitet, amelyik gazdatestként használja, és röhög a markába, hogy jobb híjján mindenki az USA-t szidja amiatt a politka miatt, amit az elit erőltet rá… Mert ha kicsit közelebbről nézzük, már ott sem mindenkinek fenékig tejfel.
    Barátaim, kínai amerikai házaspár az USA-ban… a kínai szülők segítenek be itt ott…

    Nekem valahogy úgy néz ki, hogy a globális elit az USA hadseregén és titkosszolgálatan keresztül a volág jó részét irányítása alatt tartja.
    Mivel pozíciója gyengül, szövetségesei egyre hűvösebbek, lépéskényszerben van…
    És igaz ami igaz, 500 millió embert könnyebb irányítani mint 7 milliárdot. Többre igazán nincs is szükségük.
    Erre utalhatnak a georgiai tanúkövek is.

  14. Elnézést, nem értem, kérdezek: az a rengeteg ember, hallottam olyat is, és szerintem is igaz lehet, a megfelelő ázsiai és afrikai helyek középosztályai, akik jönnek. Fizetnek dollár ezreket fejenként a maffiának. Ha jönnének legálisan, határon útlevéllel, a maffiát kihagyva, mi lenne a különbség? EU nem engedi be??? Kell vízum? megszerzik, bejutnak ahova-ameddig tervezik, ott beadják a kérelmet. Most mondta a rádió, Németo. 99%-át elutasítja. Mi a különbség? A maffia nem kap fejenként1-2 ezer akármi-valutát? Miért Ásotthalom, miért nem Röszke? Csongrád megyeiként nagyon is érdekel.

  15. 8. Apofis

    Kanadát ne is említsd, mert szerintem ott valami rettenetes sugárzás érte azokat a magyar származású kanadaiakat. Több oldalt is látogatok időnként és elképesztő, hogy mennyire vakok. Ráadásul valaki feldühíthette őket, mert iszonyúan indulatosak és a gyalázkodás általánosan elfogadott náluk. Van ott néhány díszpéldány azok közül, akik valakik voltak itthon a médiában, aztán egyszer csak sérelem érte őket és Kanadában kötöttek ki. Ezek az emberek sértettségükben rázúdítják a kint élőkre az összes ocsmány hazugságot, ők meg csont nélkül elhiszik.

    Próbáltam, de nem alkalmasak a vitára.

    11. Attila (PV)

    Van egy rövid kis videó arról, hogy mit kell tenni, hogy a gazdagok nehogy éhen haljanak… 😀

  16. 19:
    Így van, a kanadai magyarok (pardon, magyar származású kanadaiak) elképesztően tudatlanok. Azt hiszem a helyi média a hülyeségük forrása.

  17. 19.
    Szárazon számolva : 7 milliárdos népességgel, valóban mindenkire jutna Texasban ~100m2. Egy dologgal azért nem számolnak a videóban: sok területet igényelne az infrastruktúra is. De mindenképpen érdekes a videó.

  18. Más itt a cél, bár az egyes szereplők a hierarchiában betöltött szerepüktől függően kapják az infókat:
    1) az átlag amerikai prolinak be kell adni, hogy Irán meg Oroszország diktatúra, gonosz ésatöbbi
    2) az átlagamerikai prolinál egy agysejttel többel rendelkezőnek: elfogyott az olcsó olaj meg gáz, szóval kell(ene) az iráni meg orosz tartalék
    3) az átlag pénzembernek meg a gazdasági összeomlásra adott válaszként kell nyomulnia- és szintén a nyersanyagokért
    4) az átlagpolitikus az amerikai hegemónia megőrzéséért mindenáron
    5) a legfelsőbb vezetésnek pedig a felmelegedés elleni utolsó, kétségbeesett próbálkozásként és az előbbi 3- ért

  19. 22:
    Akkor ez a szuper intelligens legfelsőbb vezetés miért nem lépett 40 évvel ezelőtt, amikor még lehetett volna?

  20. 22:

    És melyik igaz véleményed szerint? Egyik sem vagy mind, vagy a fegyvergyártók profitja, vagy valami más?

  21. szevasztok!

    Gyerekek – Hegel hívta fel rá a figyelmem – és valóságot adok neki – mert tudom, hogy van „ingyen” energia technika ma már – csak titkolják, illetve már tudjuk, csak tiltsák annak üzembe állítását kevés sikerrel, mert már sok helyen alkalmazzák!

    Szóval nem az energiáért – meg stb. kreált okok miatt küldik a halálba a feleket pénzelve mint két félt – ha nem az elbitorolt hatalmuk további megszilárdításáért – mindent ennek a célnak elérésért és megtartásáért eszközként alkalmazzák – A MIGRÁNSOKAT IS! akiket ők hoztak létre ellehetetlenítve lakóhelyüket és pénzelve amerikai zászló alatti hajókkal özönlik el EURÓPÁT mi ez ha nem tudatos hódítása a területnek – ahogy a magyarok életterét is tönkre tették és a magyarok millió szám mentek külföldre munkát végezni és küldik haza a devizát – amiről írt a média is statisztikailag dicsekedve!

    A III. VH. NEM ELKEZDŐDŐIK – HA NEM FOLYIK AZ I.VH- TÓL – DE MEGKOCKÁZTATOM RÉGEBB ÓTA – ÁLLANDÓ!

    Ezért TUDD KISEMBER AZ EGÉSZ FÖLDÖN CSAK KARTELLBAN TUDOD TE IS MEGVÉDENI MAGAD A GLOBÁLIS KARTELLOS TÁMADÁS ELLEN – AMI FOLYTATJA A KIZSIGERELTSÉGED!

    TUDD A PÉNZURAI CSAK LÁTSZÓLAG MARJÁK EGYMÁST – HA A KIS-NÉPEK RABSZOLGÁI FELLÁZADNÁNAK – SZÖVETSÉGRE LÉPVE FÉLRE DOBVA SZÍNLELT EGYMÁSRA VALÓ HARAGJUKAT VÉRBE FOJTANÁK – EDDIG MINDIG EZT TETTÉK A TÖRTÉNELEM SORÁN AZ ÉRTÉK ELŐÁLLÍTOKKAL MINDEN HOL!

    EZÉRT TUDD ELTÖKÉLT AKARATTAL A VÉGSŐKIG KI KELL ÁLLNI EGYMÁSÉRT MERT EGYEK VAGYUNK!

    VÉGTELEN TÜRELEMMEL:
    id. Kiss László

  22. 26:
    Spartakusz! Szerintem eltévedtél. Nem ide kellene kiönteni kusza gondolataidat.

  23. 28:
    Azt a mértéket nem ütötte meg, csak súrolta. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük