(1660) A gyermekkori trauma évtizedekkel később az egészségedre törhet

VIP. 22.

 

Tibor bá’ recenziója: Különböző diszciplínákról lévén szó, sose derül volna rá fény, de egy élelmes, szociológia terén dolgozó orvos észrevette, hogy a gyermekkori traumák (szülők elválása, valamelyik szülő halála, letöltendő börtönre ítélése, családon belüli abuzus, stb.) statisztikailag hatalmas mértékben megdobja az egyén hajlamát különböző betegségekre. Szorgalmas kutatómunka feltárta, hogy a fejlődés alatt álló gyermeki agy egyes részeinek a funkcionális megromlása okozza a kivédhetetlen egészségkárosodást, akár 40-50 évvel később is. A mechanizmus az immunrendszer, hormonrendszer, a DNS dekódolásának (!!!) megváltozása, eltorzulása útján történik.

_________________________________________________________

A poszt folytatását (valamint további 51 fordítást) E-mailben küldöm szét azoknak, akik évi 5800 forint adománnyal hozzájárulnak a honlap fenntartásához. Kapcsolat: evatibor#t-online.hu

_________________________________________________________
_________________________________________________________
___________________________________

37 gondolat erről: „(1660) A gyermekkori trauma évtizedekkel később az egészségedre törhet

  1. Hogy itt milyen vita lesz! 😀

    Doktor úr, én nem azért vagyok kövér disznó és cukorbeteg, mert agyon zabálom magam, hanem mert nehéz gyerekkorom volt. 😉

  2. No csak el jutunk odáig, hogy a DNS születés után is megváltozik külső hatásokra(nem mutációra gondolok pl sugárzástól)… Ezek után csak egy lépés az, hogy a DNS tudatosan megváltoztatható.

  3. A dolog az „ép testben ép lélek” megfordítása. Nyilván a kettő összefügg.

    De a a válást is belevesszük, akkor komoly vitára lehet készülni.

    Mert ha a felnőtt lakosság képébe végjuk, hogy párválasztási képtelenségei miatt beteggé teszi a jövő generációt, akkor lesz itt hideg is meg meleg is…

    Persze … mint egy jó Mórickának nekem is mindig mindenről AZ jut az eszembe: Mi van ha a globális háttérhatalom tudatosan rombolja az egészségünket, hogy fizikai ellenállóképességünk csökkenjen, és kiszolgáltatottságunk nőljön.

  4. Attila (PV)… a megérzésed, következtetésed tökéletes a háttérhatalommal kapcsolatban. +1 részemről. (Mint marketinges (is) maximálisan alá tudom támasztani, hogy az egészséges emberek és családok kevesebb pénzt hoznak, mint a testi-lelki sérült emberek és elváltak. Bár látszólag önjáró a folyamat – részben talán még az is -, de mélyebb elemzés során bizony egyértelműek a bizonyítékok. Ugyan így bizonyítható ez ezer más területen.)

  5. Jövőnk

    Nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy ne lenne tudatos a globális egészségrontás.

    És ha kis részleteit kapargatjuk, akkor elveszünk a szőrszálhasogatásban és nem látjuk a teljes képet.
    Ezen a blogon ezer aspektusból vizsgáltuk, hogy milyem élhetetlen világot „építettünk” magunknak.
    A vitám abban szokott lenni, hogy amíg sokak szerint ez „valahogy így alakult” meg „ilyen az ember”, szerintem pedig nagyon is körmönfont és mesterséges befolyások eredménye a mai helyzet, ami a megnevezhetetlen globális elit hatalmának megtartását célozza.
    Nem lehet véletlen, hogy a politika, a pénzügyek, az oktatás, a média, a hírszolgáltatás, a szórakoztatóipar, az élalmiszeripar és az egészségügy is ugyanabba az irányba fejlődik: az ember beteg állattá való silányítása irányába.

    Viszont a tudomány tudósai számára kifizetődőbb és sokkal kényelmesebb a hatásokról tanulmányok ezreit írni, mit az eredendő kiváltó okokat feszegetni…
    Ezért vagyunk tele annyi okossággal azt illetően, hogy mi a baj, és ezért van olyan kevés infó arról, hogy miért.

  6. Van egy nép, amely megtervezte a jövőjét és halad azon az úton, amelyet az elődei kitűztek a számára. Az orvosegyetemek, orvosok, pszichiáterek nagy része a gyógyszergyárak és egészséggel kapcsolatos nemzetközi hatóságok a kezükben vannak. Születésük pillanatától arra tanítják őket, hogy ők vannak kiválasztva arra, hogy uralkodjanak az emberiség fölött.

    „A jövő embere kevert fajú lesz. A manapság ismert népfajok és társadalmi osztályok – a kellő helyhiány, az idő és az előítélet miatt — fokozatosan eltűnnek. A jövőben az eurázsiai-negroid faj, amely hasonlít az ókori egyiptomiakra, a különféle fajú népeket majd a különbözőségű egyén váltja fel. Az európai zsidóság nem semmisült meg, mert Európa, a saját akarata ellenére, mesterséges kiválasztási módszerekkel e népet a jövő vezérnemzetévé fejlesztette ki. Hála a Gondviselésnek, Európa ajándékba kapta ezt az új és nemes népfajt. Ez akkor történt, amikor – hála a zsidók emancipációjának – Európa feudális arisztokráciája lezüllött. A fajkeveredés eredménye, hogy a korcs népfajban ott van a jellemtelenség, a mérsékletesség és az akaraterő hiánya, határozatlanság, istentagadás és hűtlenség, értelmi éberség, előítélet nélküliség.”
    Nicolaus Richard Coudenhove-Kalergi gróf a Pán-európai mozgalom atyja

    A tudomány is alávetett állapotban van, mert mindent a pénz határoz meg. Nem emberből van kevés, hanem pénzből, pénz ma csak a hadiiparban van, tudósaink nekik dolgoznak. Az egészségügy csak a befektetőknek hoz hasznot. Nem cél az élet meghosszabbítása és a népesség növelése.

    Nézzétek meg, melyik az a nép, ahol a legmagasabb a várható életkor. Melyik az, ahol a legtöbb az öngyilkosság, depresszió, alkoholizmus és a férfiak életkora hol legalacsonyabb civilizált körülmények közt. (Itt most nem gondolok szélsőségekre)

    Lehet mondani, hogy összeesküvés-elmélet, de nagyon sok feltűnő bizonyíték van arra, hogy nem az.

  7. Elképesztő képességekkel rendelkeztek. A posztot el se kell nektek olvasni ahhoz, hogy aktív vita szülessen. 😀
    Attila! Az Ember alapvetően olyan, hogy százzal rontja az egészségét, nem kell azt betervezni. Elérhetővé kell tenni az eszközöket, amit pedig a profitszerzési vágy indít be.
    Különben az eredeti cikket egy mezei, lelkes kis orvos írta, aki így fejezi be a cikkét (gondolom ez a te szemedet is kinyitja): The single most important thing that we need today is the courage to look this problem in the face and say, this is real and this is all of us. I believe that we are the movement.

  8. Tibor bá’

    „Attila! Az Ember alapvetően olyan, hogy százzal rontja az egészségét…”

    Ez nyilván nem igaz.
    Ameddig az ember többé kevésbé természetes körülmények között élt, az egészsége is jobb volt. Ebben benne volt az, hogy a gyengébbek hamar elhullottak, és inkább az egészségesebbek éltek tovább.
    A gond akkor kezdődött, amikor nyereségvágyból egyesek elkezdtek beleavatkozni az évezredes szokásokba és sorra borogatták fel a kialakult egyensúlyokat, belekényszerítve a tömegeket az egyre egészségtelenebb életbe.
    Itt már a „tudás” hiánya volt az, hogy a szerencsételenek nem értették, hogy a sok rosz választás közül melyik a legrosszabb. Nyilván erre találták ki az „üzleti titkokat”…

    Többen kitértek már rá, de legtisztábban Max Webber írta le, hogy a középkori paraszt NEM AKART TÖBB PÉNZT, sokkal jobban ragaszkodott a hagyományaihoz, mint hogy többet dolgozzon azért hogy gazdái nagyobb hasznot tegyenek zsebre.

    Amirő te beszélsz, az csak egy intellektuális szint felett létezik, a harc a hatalomért.
    Az egyszerű ember csak szeretné, ha békén hagynák a megszokott életében.
    Szerintem logikus, hogy az Ember a természet része, és igyekszik természetesen élni.
    Amit látunk, az a rák, ami szintén a természet része, de folyamatosan harcol ellene az egészséges szövet… Egészen megszüntetni nem lehet, mert valóban a természet része, de normális szintre visszaszorítva kontrol alatt lehet tartani.

    Nem tudom, kiknek lesz bátorsága a problémával szembenézni…
    Mert ugye a harcot el lehet úgy is kerülni, hogy semmi értelme, mert hát „ilyen az Ember”, meg agyon lehet analizálni a hatásokat.

    Talán ha elég rosz lesz, akkor az ember ráakad a titkos jelszóra : NE ETESD A SZÖRNYETEGET !
    Mert addig ameddig úgy hisszük, exitenciánk összeomlana ha nem tömnénk pénnzel azt a szörnyeteget, ami a végén minket is felfal…

    De hát erre megy ki a folyamatos félelemkeltés, hogy a klíma meg a háborús rettegtetés elől a hatalom karjaiba menekül a tömeg, védelmet remélve…

  9. 9:
    Ne menjünk vissza a homályos múltba. Nézzük a jelent!
    1) Nikotin okozta érszűkület után a láb amputációt csak nagyon súlyos, 5-6, órán át tartó műtéttel lehet elkerülni (érátültetés). Műtét után két nappal a folyosó végében a megműtött páciens cigarettázik. Elmegy mellette a műtétet végző sebész főorvos „Az isrten bassza meg magát, 6 órán keresztül küzdöttem, hogy megmentsem a kibaszott lábát, és maga már dohányzik? Legközelebb kerülje el a kórházamat.”
    2) Súlyos veseelégtelenségben fekszik a beteg a kórházban. A dialízis még elkerülhető, ha a hetekig tartó, teljes fehérje hiányos étrend sikeresnek bizonyul. Vasárnap a látogatáson a feleség behoz a kórházba jó kis hazai tyúk húslevest, amit a beteg a nővér háta mögött eszik meg a finom kis pipihússal együtt.
    3) A háziorvosom szerint kiábrándító az, hogy a betegek hanyagok a gyógyszer szedésben. Hol szedik, hol nem, ahogy eszükbe jut. Sokszor ki se váltják.
    Soroljam tovább? 10 ember közül 9-nek fogalma sincs mi a különbség a baktérium és a vírus között. Ha megégeti a kezét hőszigetelő zsírral keni be. — Hiába szeretnéd, ezeket nem lehet az oligarchákra kenni, se a gyógyszergyárakra.

  10. 12: Tibor bá’
    Thank You very much. 🙂

    Különben nagyon igaza van a doktornőnek. Az én életemre is rányomta a bélyegét ez a dolog, a gyermekkori trauma. Szüleim eléggé szarul jöttek ki egymással anno, sok volt a veszekedés, verekedés, tettlegesség, stb.
    Én alkoholista lettem a ’90-es évekre, most már nem iszom. De a BZD (benzodiazepin) függőség megmaradt, és jó párszor vannak depressziós időszakaim. Néha csak altatóval tudok aludni, meg még van ez-az, pl. társaságban nehezen oldódok fel – bár korábban az ital segített ezen. Sajnos.
    És még van néhány egyéb dolog, amiről most már nem tudom, hogy a gyermekkori trauma, vagy az ital/gyógyszer utóhatása-e.

  11. 13:
    Keress olyan barátot, járj olyan társaságba, ahol te vagy a fej, ami visszahozza az önbizalmadat. Kellő önbizalommal mindent meg tudsz oldani.
    Ne igyál kávét, kólát, és fizikailag fáraszd ki magad. Egészen biztos jobban fogsz aludni. Aztán ha rájössz, hogy ez lehetséges, már könnyebb lesz az elalvás. Az altatóra ne szokj rá!

  12. 14:
    A ’80-as, ’90-es években elég sokat jártam társaságba, de ezt majdnem mindig ‘piálás’ mellett tettem. És akkor „jól” éreztem magam. Sokszor reggel eléggé ittasan mentem be a munkahelyemre, napközben is kijártam inni, aztán munka után újra társaság-buli-ital.
    Bár az egész nem így kezdődött. Eleinte csak néha ritkábban ittam, és nem sokat, bár ez már a gimnázium alatt is előfordult. Aztán később kiszabadultam otthonról, és az ital a különböző társasági rendezvények, bulik alkalmával „feldobott”, a gátlásaimat oldotta, jobban éreztem magam tőle, de ez nagyon csalóka dolog!!
    Az idő múltával a szervezetem/idegrendszerem egyre jobban hozzászokott az italhoz, ugyanannak a hatásnak az eléréséhez egyre több és több mennyiségre volt szükség. És persze jöttek a ‘másnapok’, amelyeket jó ideig valahogy átvészeltem, kibírtam, de egy idő után rájöttem, hogy egy-két-több másnap reggeli ital (sör/fröccs) „meggyógyít”.
    A folyamat beindult, hosszasan írhatnék róla (akár oldalakat is) a következő fázisairól, a végén oda jutottam, hogy napi (reggel ébredéstől este lefekvésig) 2,5-3 liter bort megittam, MINDEN NAP! , és ez mellett dolgoztam, autót vezettem, stb. Persze ahogy írtam, ez egy hosszabb (sok oldalas) történet lenne.
    Az meg egy másik és szintén nem rövid (jó pár oldalt kitevő) történet, hogy hogyan sikerült évek alatt sok kudarccal, visszaesésekkel, gyógyszerekkel, kórházi kezelésekkel (jó sok volt belőle), stb. abbahagynom az ivást.
    Ami a társaságot illeti, már sajnos nincs, nem járok szinte sehova, munkám sincs, szóval időm nagy részében itthon vagyok. Tudom, hogy változtatni kéne ezen, de 50 fölött már nehéz új baráti kört kialakítani, vagy beintegrálódni egy idegen baráti körbe.

  13. 8, Tibor bá’, „Elképesztő képességekkel rendelkeztek. A posztot el se kell nektek olvasni ahhoz, hogy aktív vita szülessen.”
    Te most burkoltan előfizetőket toborozol? 😀

  14. 16:
    A VIP posztoknál azt vártam, hogy nemigen lesz hozzászólás, nem csak azért, mert az előfizetők többnyire némák, de főleg azért, mert ki válaszoljon nekik, azok, akik nem olvasták? Így aztán a meglepetésem őszinte.
    Aztán meg, hadd osszam meg veled a tényeket. Aki 22 hét alatt nem fizetett elő, az egy kicsit röstelli is most utólag, meg büszke, neki nincs rá szüksége. Inkább lemond a „csemegékről”. Most már csak új vendégek jelentkeznek, de nem tolonganak. Így aztán elég olcsón adom az időmet (a tudásomról nem beszélve) 😀 .

  15. Attila

    „Mi van ha a globális háttérhatalom tudatosan rombolja az egészségünket, hogy fizikai ellenállóképességünk csökkenjen, és kiszolgáltatottságunk nőljön.”

    Illetve egyáltalán nem érdeke, hogy te itt Magyarországon boldog legyél, elégedett az életeddel, iskolázott, vagy legalábbis ne tudatlan.

    Lehet hibáztatni a megműtött embert, hogy miért cigarettázik, vagy az alkohol rabját, hogy miért iszik, de bele kell gondolni, hogy esetleg évtizedek óta ezt teszi. Amikor még időben lett volna, nem volt olyan ember a szerettei között, aki időt szánt volna a megmentésére, mert az nem annyiból áll, hogy megpofozom, ha cigi vagy alkohol szaga van, hanem sokkal de sokkal nagyobb odaadást és törődést igényel.

    Akinél ezt elmulasztották annak később, felnőtt korában csak iszonyúan nagy akaraterővel és önmegtartóztatással sikerülhet leszokni és nem annyi, mint amit Tibor bá’ írt: „Keress olyan barátot, járj olyan társaságba, ahol te vagy a fej, ne igyál kávét, kólát, és fizikailag fáraszd ki magad.” – ezeket a delikvens is tudja általában.

    A globális háttérhatalomnak egyetlen érdeke van: dolgozz csendben amíg bírsz, fogyassz, mindegy hogy mit, aztán dögölj meg minél gyorsabban. Ha lassan ölő betegségben szenvedsz, akkor rád uszítják a magyar egészségügyet és boldogítanak a Rotschild-féle egészségügyi találmányok, gyógyszerek egész tárházával jó drágán, mert nekik megéri. A te életed is meghosszabbodik 3 hónappal. Igaz, alig várod, hogy vége legyen és ne kínozzanak tovább.

    Tehát az rendben van, hogy gyerekkorban fogékonyabbak vagyunk mindenre, ami velünk történik, de ha a szülők napi 12 órát dolgoznak éhbérért olyan munkahelyeken, ahol megalázzák őket, hazamennek, ahol tizesével várja őket a fizetési felszólítás, a gyerek sincs otthon, majd hazatántorog ittasan és cigitől bűzlik, akkor ki képes leülni vele és megbeszélni mi a problémája? Nem egyszerűbb lekeverni egy pofont?

    Most akkor ki a hibás?

  16. Cash

    Jó volna találnod egy jó pszichiátert, de az lutri, sajnos. Tapasztalatom szerint még az is lutri, hogy a rengeteg gyógyszer közül ki tudja-e választani azt az egyet, ami épp neked kell és használ ahelyett, hogy ártana. A te korodban már szabad szedni gyógyszert, ha javít az életminőségeden, mert az egész életedet jobbá tudod tenni és még a környezetedre is hat, mert előnyödre változhatsz.

    Az biztos, hogy valami sport jót tesz még szerek nélkül is. Jó lenne, ha valamilyen zseniális orvosokból álló team felfedezné, hogy mi hiányzik a mai emberek táplálékából, ami miatt ennyire sok a depressziós már a férfiak között is, mert ezt a szót sem ismerték egykor.

  17. Tibor bá’

    „Ne menjünk vissza a homályos múltba. Nézzük a jelent!…”

    Ja úgy könnyű…
    Mióta za embert kimozdították a természetes egyensúlyából, tulajdonképpen nem tudja mit eszik, és mit miért csinál.
    Körmönfont profi marketingesek futnak versenyt a tudatalattijáért, úgy hogy valódi döntéseket a saját életével kapcsolatban alig hoz.
    Hiába „tudja” hogy a legtöbb élelmiszer amit kapni lehet az gyakorlatilag mérgrző, de már annyira beépült a reflexei közé a rossz választás, hogy az esetek többségében képtelen változtatni.

  18. Kyra és Attila!

    Egyszerűen lenyűgöző, hogy milyen könnyedén mentitek fel a „bűnösöket”. Persze, mindenért a tőke, az oligarchák, a kapitalista rendszer a felelős. Öljük meg mind, és akkor boldogság száll az emberiségre. Ló pöcse! 6000 éve tudjuk, hogy az Embernek szabad akarata van, hát éljen vele, él is kibaszottan rosszul. Én már 14 évesen észrevettem, amikor egyik-másik osztálytársam azzal hárította el a matek, fizika, biológia, stb. tanulását „mikor lesz nekem erre szükségem az életben?” Tényleg mikor? Ahhoz, hogy konzum idióta legyen, valóban nincs rá szüksége. És persze nem felel azért, mert dohányzik, iszik, kölcsönt vesz fel…. semmiért se felel, mert rámanipulálják őket. Én meg azt mondom, aki nem tud magán segíteni, az nem életképes, és ezek el fognak hullani, mint ősszel a legyek. Aztán majd lehet keresni bűnbakokat.

  19. A DNS tudatosan módosítható. Elnézést a link áradat miatt, valamint az oldalak ezoterikus mivoltjáért. (A tartalom a lényeg, és valami rejtélyes oknál fogva, a fősodorban nem találtam ezeket a témákat.) Saját tapasztalatom alapján, figyelmetekbe ajánlanám a Silva féle agykontrollt.

  20. Kyra és Cash.Nincs szükség pszichológusra és nincs szükséged barátra sem.Csak egyedül önmagadra.Én már csak tudom tapasztalatból.Csak félre visznek.A barát esetleg meg olyan aki vagy feljebb van mint te vagy lejjebb.Egyik sem jó.
    Egyedül önmagad tudsz fejlődni és előre menni.Valami kis cél vagy ismeretlen dolog kell amit magad elé tűzöl.

    „aki nem tud magán segíteni, az nem életképes, ”

    Így van ahogy Tibor bá mondja.És amíg te magad erre rá nem jössz háát.Addig sajnos kínlódni fogsz.

  21. 22 – malleusorbis !
    Sajnálom. Ezoterika nekem már túl sok. Itt van a határ.

  22. 25. – Tibor bá’ !
    Csak az oldalak voltak ezoterikusak, az ott tárgyalt témák tudományos alapokon nyugodtak. Sajnálom, hogy a Te határaidon nem engeded át az olvasóidat sem. „Minden vélemény számít!” ??

  23. Tibor bá,

    „Embernek szabad akarata van, hát éljen vele,”

    Egen… de ha egyesek szabad akaratát hatalmas konstrukciók támogatják ( marketing, pszichológia, tudatformálás, stb) a másik oldalon meg mesterségesen lebutított oktatás, akkor ez a szabad akarat nem sokat ér.

    Azt már megbeszéltük, hogy az intellektuális fasizmus korát éljük.
    125-ös IQ felett könnyű az élet, mert erre van belőve.
    A tööbiek mind rá vannak szorulva valakire, akik „lefordítják” az ő szintjükre az életet (jogászok, orvosok, médiamunkások, satöbbi)

    Az vitathatatlan, hogy van emberi gyengeség, de erre és ennek fenntartására, sőt további gyengítésére egész iparágak szakosodtak.

    Az átlag Gipsz Jakab eléggé tehetetlen olyan dolgokban, amihez az átlagnál nagyobb intelligencia, akaraterő, vagy elszántság kell… mert az a „bűne” hogy ő az átlag, és az okosabbak abból élnek, hogy őt kihasználják… Osztán még hibáztatják is, hogy miért olyan hülye…

  24. 27:
    Ebben sok igazság van, de az élet szelektív. 60 tojást ültettem el. 32 csirke kelt ki. 5 „béna” volt, maradt 27. Egynek a csőrére ragadt a nedves kaja, a másiknak a lábára. Maradt 25. 3 kidugta a fejét az apró lyukon, elkapta a kutya. maradt 22. Egy lesántult a fene tudja honnan ugrott le, a többi halálra csípte. Maradt 21. Mire felnőttek már csak 19 maradt, de ebből 10 kakas volt, amiket levágtunk. Most van 9 tyúk, de az egyik sántikál. meglátjuk mik lesz. Semmit se teszek, mert kényelmes vagyok. Tudomásul veszem, hogy 60 tojásból 8 tyúk a végeredmény. Mond meg nekem, miért kell (az én költségemen is) megmenteni azt, akinek 100 alatti az IQ-ja? ne adj isten 125 alatti? Hiszen annyian vagyunk, van felesleg bőven. 😀
    Nézd meg 11. alatt belinkelt doktornőt. Szóval, aki akar, azt nem eszik meg a disznók.

    26:
    OK. Elolvasom, ha úgy ítélem meg, visszaállítom.

  25. Tibor bá’ abban igazad van, hogy a felnőtt ember nem rázhatja le magáról a felelősséget, de a posztod első mondatában van egy szó: szociológia. Ez pedig eleve magában foglalja a társadalmi folyamatok tanulmányozását és hatását az emberekre. Magyarország a sor végén van a World Happiness listán: 104. míg Moldova például az 54. helyen van. Ugyan ezt mivel lehet megmagyarázni, ha nem különböző társadalmi jellemzőkkel?

    Az tényleg érdekes, hogy az ember képes magán DNS szinten is változásokat elérni. Egypetéjű ikreket vizsgáltak, hogy megtalálják az okát annak, amiért egyikük depresszióval küszködik, a másik meg nem. A DNS-ükben találtak elváltozást, ami életük egy bizonyos pontján történt velük egy esemény hatására. Most azon törik a fejüket, miként lehetne ezt az ismeretet felhasználni arra, hogy a DNS egy-egy szakaszát mesterségesen lehessen ki-be kapcsolni.

    Gondolom jó hasznát veszik majd a háborúban a katonáknál. Ezek az ISIS-es őrültek szerintem jó példa erre. Egy percig sem kételkednék, ha kiderülne, ők az első kísérleti alanyok.

    Malleusorbisnak azt írtad, hogy az ezoterika neked túl sok. A meditációt hova sorolnád? Ugyanis az agy működésében változások idézhetők elő vele, amit képalkotással bizonyítottak. Az agykontrollt is használják a „komoly” tudomány területén is, még titkos kísérletekben is, akkor hova kell sorolni?

  26. Melike

    Valóban nekem sincs jó tapasztalatom „barát” vonalon. Fárasztó tud lenni az ember lánya, ha depressziós vagy alkohol-problémával küszködik. Amikor egyedül leküzdi a gondjait, akkor visszaszállingóznak a barátok, de addig mind eltünedezik. Sőt még a családtagok is…

  27. Tibor bá’

    „Mond meg nekem, miért kell (az én költségemen is) megmenteni azt, akinek 100 alatti az IQ-ja? ne adj isten 125 alatti? ”

    Ezek szerint nem érted.
    Először is ők végzik a valódi munkát.
    125 felett csak elméleti elmélkedés van, keresztbe szalmát egyik se tesz…
    Tudom… a gépek miatt nagyrészük feleslegessé vált
    De ez csak egyik vetülete a dolognak.
    A 100-as IQ az átlag. Felelős elit NEKIK állítaná be a világot, hogy nekik legyen élhető. De a mai elit magának állítja be, hogy az átlag kipotyogjon, és szellemileg ne legyen képes követni, kiszolgáltatott legyen.
    Az átlag az átlag. A természet ilyen. Hogy a tömeg az átlagos.
    És hibának, vagy büntetendő bűnnek beállítani azt az egyszerű tényt, hogy az átlag nem nem képes átlagon feletti teljesítményre amire a 125-ösök beállították a világot, szerintem gerinctelenség.
    Az, hogy hasznot húznak, egy erkölcsi dolog…. de hogy még hibáztatják is őket, az már pofátlanság.

  28. 31:
    Nagyon sok 125 IQ feletti ember végez kétkezi munkát, ügyesen, gyorsan, logikusan, eredményesen, önmaga megelégedésére. Ne gondolkozz sztereotípiákban. — Ismertem olyan 100 IQ körüli nőt, aki 125 IQ felettiek között dolgozott, és VOLT ANNYI ESZE, hogy mindenben követte a többit, mert azok után, akikről tudta, hogy van sütnivalójuk. Persze, nem születünk egyformának, de az egyénen múlik, hogy milyen utat választ magának. Az IQ hiányt nem lehetetlen pótolni akarattal. Ismertem olyan lányt, akinek semmi érzéke nem volt a matematikához, de iszonyatos szorgalommal jelest kapott, lehetett volna plázacica is, de nem azt választotta. Most, hogy meleg van, látok férfiakat az egész combja és karja csupa tetkó. Ezt ki erőszakolja rá? Nem tudja, hogy az élet hosszú, és az a marhaság, ami ma tetszik neki, hamarosan elviselhetetlenné válik? Ezekért állsz ki? Ezeket kell megmenteni. Rajata! Én nem fogok hozzád csatlakozni.

    Kyra:
    A boldogság index semmit se jelent. Boldog az, aki meg van elégedve a sorsával, és a lehetőségein belül jól érzi magát. Boldogtalan az, aki mindig többet akar, mint ami számára nyitva áll. A magyarok ilyenek.
    Meditáció? Én szoktam gondolkodni, úgy megállás nélkül, napi 24 órát. Meditációra nincs időm. — Szóval aki meditál annak nincs ideje munkára, ezért eltartják azok, akik dolgoznak. Szép kényelmes élet. 😀

  29. Tibor bá’

    „Meditációra nincs időm. — Szóval aki meditál annak nincs ideje munkára,” – nincs napi 3×15 perced? Mellesleg ezáltal gyorsabban + könnyebben tudod végezni a munkádat, tehát még időt is spórolsz, a közérzet javulásról nem is beszélve. Ebben a témakörben, még van fejlődési potenciálod.

  30. Charlie Chaplin híres „próféciája” példa arra, hogy nem minden múlik az egyén akaratán – 4 percben. „Tudásunk cinikussá, okosságunk hideggé, barátságtalanná tett bennünket”

  31. Attila ” De a mai elit magának állítja be, hogy az átlag kipotyogjon, és szellemileg ne legyen képes követni, kiszolgáltatott legyen.”
    Ez természetes és ősi dolog, mindenki a saját kasztját érzi veszélyeztetve másoktól és probálja örökre bebiztositani.
    Gondolom te sem tartod magad egyenrangúnak a cigány utcaseprővel,budipucoloval vagy ha igen cseréljetek munkát,mert az ő szemében te vagy az elit. 🙂 A hierarchia nem csak a középosztálytól felfele létezik,a hogy te és Kyra képzeled hanem azon alul is.
    Ha nagyon fennt vagy király vagy,ha nagyon lent szolga, középen udvari bolond ,aki a fejével játszik ,ahogy olyan tanácsokat szuggerál az elitnek,hogy neki is ott lenne a helye . A király persze tudja ,hogy nem lehet mindenki király ,de mivel bölcs nem mond semmit ,inkább hagyja a kedvenc bolondját a saját meddő ábrándjaiban megfőni.

  32. 34:
    Az ő jövedelmével, 40 évvel fiatalabb feleséggel kurva könnyű proféciákat kiötleni. 😀

    33:
    ” gyorsabban + könnyebben tudod végezni a munkádat, tehát még időt is spórolsz, a közérzet javulásról nem is beszélve. Ebben a témakörben, még van fejlődési potenciálod.”
    Könnyen és gyorsan dolgozom, a közérzetem is jó (köszi szépen) NINCS szükségem meditációra. Meg vagyok elégedve az életemmel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük