(1659) Hülyék vagyunk

Tibor bá’ online

 

~q191Biztosra vehető, hogy a kormány és az ügyészség véleménye szerint hülyék vagyunk. Más magyarázat egyszerűen nincs.

Az unortodox Matolcsy havi 1,2 millió forintos extra jövedelmét nem vallotta be, amire a szemfüles ellenzék feljelentést tett az ügyészségnél. A feljelentést az ügyészség elutasította, az elutasítást indokolhatta volna azzal is, hogy CSAK, de helyette konkrét magyarázatot adott. Íme: „…. a feljelentett személyek a tiszteletdíjjal közvetlen kapcsolatba nem kerültek, az összegek a tudatukban saját jövedelemként nem jelentek meg. Így arra következtetni, hogy a valótlan adatok szolgáltatását tudatuk átfogta volna nem lehet. A szándékosság hiányában pedig a cselekmény nem bűncselekmény.”

Vagyis Matolcsy, a pénzügyi zseni, nem tudott arról, hogy havi 1,2 milliót kap, precízebben „nem jelent meg a tudatában” (jó neki, ha ekkora összeg neki smafu). Mint értesültünk róla, ezt az összeget jótékonyságra ajánlotta fel. A kérdés, hogy ez megjelent-e a tudatába? Ha ez se jelent meg a tudatában, amit nyugodtan feltételezhetünk, akkor viszont úgy tudta, hogy számláján megjelent az összeg. Tehát az ügyészségi logika szerint Matolcsy sáros.

Aztán meg ez a „szándékosság hiánya” egy érdekes dolog. A legtöbb közúti bűncselekmény, sőt az összes gondatlanságból elkövetett emberölés se bűncselekvés, mivel sehol a szándékosság.

Őszintén, nem lett volna egyszerűbb ha azt mondják, hogy csak, mert miénk a hatalom és a dicsőség mindörökké ámen.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
________________________________

22 gondolat erről: „(1659) Hülyék vagyunk

  1. „nem lett volna egyszerűbb ha azt mondják, hogy csak”
    Selmeczi Gabriella mondhatja, de egy hivatal nem. Vagy elsunnyogja a választ, vagy valamit kiizzad magából – szegény hivatalnokok, ezen is mennyit agyalhattak, mire megszületett ez a csodálatos mondat.
    Különben vérlázító.
    Bár, ha innentől kezdve mindenki hivatkozhat arra, hogy „nem jelent meg a tudatában” pl. az, hogy gyorsan hajtott, vagy elfelejtett adóbevallást készíteni és így nem büntetik meg, akkor OK.
    Hányadék ez a személyre szabott rendszer, ami emellett mellékhatásként teljesen szétveri az embereknek a jogrendszerbe, hivatalokba vetett bizalmát. /Ami eddig sem volt túl erős./

  2. Hülyék vagyunk, mert a többség hagyja…! Ezért szó szerint is ha hülyéknek nem is, de birkának néznek bennünket, a maguk cinikus szemüvegén keresztül.

    Mondjuk Eltolcsi Matolcsy elvtársról lazán elképzelhető, hogy nem jelent meg a tudatában, mert épp a kis piros pöttyökkel volt elfoglalva, vagy valami ilyesmi…! 😛 😉

  3. Úgy néz ki, a görög válság áthúzódik ide is. Többen is megjósolták, hogy Magyarország a következő, mivel megbízhatatlan ország.

    Ez eljutott Matolcsy tudatába?

    Kíváncsi vagyok,mit lép a csőd elkerülése érdekében. Szerintem semmit. Eddig rohadt nagy szerencséje volt, de egy válságos helyzetben szerintem összefossa magát.

    Ma már jöttek le nyilatkozatok, hogy a „kormány” lépni fog. Csak hát az MNB-nek kellene.

  4. 😀 olyan a magyarázat mintha maga Karinty írta volna

  5. Tudatlan érdeklődő kérdésként vetem fel, hogy miből gondolod (#4) Zappa, vagyis miből gondolják, hogy áthúzódik hozzánk is a görög válság.
    Ezt eddig A MÉDIÁBAN így leírva nem láttam csak a Te soraidból.
    Ráérzésre nem lep meg, amit írsz – csak a jegybank viselkedése egyáltalán nem tükrözi ezt.
    A hozamok pedig valóban rendesen kúsznak felfele.

  6. Kedves Bazs!

    Nem szoktál gazdasági híreket olvasni?
    Pár hete az a téma, hogy kelet európa nagyot fog szívni, ha a görögök bedőlnek.
    Magyarország igen védtelen.

    Itt egy 16-i cikk:
    http://www.origo.hu/gazdasag/20150616-gorogorszag-adossagvalsag-hatasok-magyarorszag-elemzok.html

    Itt egy másik:
    http://nol.hu/gazdasag/20100522-csabitasok_es_realitasok-672081

    Engem megrémisztett a ma megjelent nyilatkozat:
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/gorog_valsag_az_ngm_nyugodt.599823.html

    Ajaj, nagy a baj.

  7. 7:
    Ezek szenzáció hajhászó „elemzések” (a második „mindössze” 5 éves). A kását sose eszik ilyen forrón. Nem kell beszarni. Szerintem a görög kormány és az EU most chicken-t játszik.

  8. 7: olvastam igen ezeket – csak az átterjedés láncszemét nem tudtam kivenni belőle, hogy hogyan (dominó elv túl általános így semmit mondó magyarázat lenne rá de valahol arról is szó van).

    Amerika destabilizálni akarja Európát, hogy leválthassa annak vezető politikai elitjét.

    Azt a tényt nem olvastam még magyar médiában, hogy a görögök elkezdték felvásárolni az élelmiszert és az üzemanyagot.
    Mintha a tömegeket pszichológiai úton akarnák távoltartani attól, hogy cselekedjenek.
    Megírják a rossz híreket és mégis csak kevesen tesznek valamit, mert nem látják a fától az erdőt (a jól mutató statisztika eltakarja a lényeget).

    http://kingworldnews.com/greece-is-the-model-for-a-catastrophe-that-is-about-to-engulf-the-world/

    A magyar elemzők se látják a lényeget. Megbízóik szájíze szerint elemeznek.

  9. Tibor bá’

    „Szerintem a görög kormány és az EU most chicken-t játszik.”

    Pontosan.
    Itt most arra megy ki a játék, hogy a 300 vagy mennyi milliárdból mennyit tudnak a bankok még kipréselni anélkül, hogy nem kelljen Görögországtól megszabadulni.
    Azért illik tudomásul venni, hogy Görögországot elsősorban stratégiai elhelyezkedése miatt vették be az EU-ba, és igen rafinált profik segítettek a gazdasági mutatókat úgy masszírozni, hogy elfogadható legyen az EU előtt.
    Ez a stratégiai státusz, most az orosz válság idején sokkal jobban felértékelődött mint az a 300 milliárd…

  10. 7 Zappa

    Most minden eu-s országban ezt a szöveget nyomatják, mert a népeket mindenáron szembe akarják fordítani a görögökkel, nehogy szolidárisak legyenek már…

    http://transform.hu/index.php/hirek/44-hirek-kulfold/800-az-attac-felhivasa-gorogorszag-tamogatasara

    Több külföldön dolgozó hozzászólásában olvastam, hogy ezt ők fogják megszívni, mert nekik kell majd az adójukból a görögök helyett törleszteni. El is hiszik a hülyébbek.

    Képzeld mi lenne, ha a többi ország is követné a görögöket. Kinek a vérét szívnák? Egyáltalán nem biztos, hogy csak mi vagyunk bajban. A franciák nagyon nyüzsögtek a görögök körül. Olvastam, hogy nekik is 2000 milliárd eurót kellene az idén kamatra kifizetni. Na meg ugye a 743 No-Go zónában élő lakosságot eltartani.

  11. A Chicken Game-et a görög kormány nyerte:
    Az Európai Unió nagyon csúnya legitimitási válsága ez, százmillók értették meg, hogy az Uniós sajnos nem az átlagemberekért van. Nagyon fontos fejlemény, hogy vége azoknak az évtizedeknek, amikor az európai integráció politikailag semleges, technokrata folyamatként volt reprezentálva, az EU pedig egy politikai eunuchként, melyből az eltérő politikai filozófiák, ideológiák mellőzve vannak. Ez a funkcionalizmusnak csúfolt megközelítés csak arra volt jó, hogy a háttérben az Európai Unió eltávolodjon a polgáraitól, és a gazdasági elitek befolyása alá kerüljön.
    http://pogiblog.atlatszo.hu/2015/06/28/a-chicken-game-et-a-gorog-kormany-nyerte/

  12. Kaptak meghívót? 🙂

    Osztán mit vinnének oda?
    Mert az 5 alaptagnak azért van valamijük, görögöknek meg csak az igényeik.

  13. Elfmage

    „Kaptak meghívót?”

    Igen: Oroszország májusban hívta meg Görögországot a BRICS csoportba, és a fejlesztési bankhoz csatlakozásról a BRICS július 9-10-i csúcstalálkozóján fognak dönteni.

    http://hidfo.ru/2015/06/gorogorszag-csatlakozhat-a-brics-csoporthoz/

    Hogy mit vinnének oda, hát nagyon komoly geostratégiai pozícióikat…
    Oroszországnak például nagyon jól jönne néhány sziget támaszpontnak, de aztán nyilván kaphatnának egy kis betenkintést az eddigi EU meg NATO stratégiákra…
    Őszintén… Az EU-nak se az azúrkék tenger miatt kellett bevenni az Unióba, meg látványosan félrenézni a kozmetikázott gazdasági adatok felett…
    A mediterrán keleti kulcsa Görögország…
    Ezen nyilván az EU is el fog gondolkodni, mielőtt odadobja Görögországot az oroszoknak.

  14. Attila (PV),

    Pontosan erről van szó. Görögország geostratégiai helyzete miatt az EU/NATO SOHA nem teheti meg, hogy átengedje az oroszoknak, és nem is fogja.
    Görögország alkupozícióját elsősorban ez a tény határozza meg, valamint az, hogy a kiválása (ami természetesen nem fog bekövetkezni) láncreakciót indíthatna meg az EU-n belül.
    Képzeljünk el egy orosz haditengerészeti támaszpontot például Krétán, ahonnan a Földközi-tenger egész keleti medencéjét sakkban lehet tartani. A kelet-görögországi szigetekről az Égei-tengert és a Boszporusz forgalmát felügyelhetik… Ciprus pedig mindössze 200-300 km-re van Szíriától.

  15. Pedig ki kell válnia. Európa ezzel elkezdheti a távolodást fű alatt az amerikaiaktól.

    USA álláspont, hogy mégis csak kellene pénzügyi könnyítést adni a görögöknek.
    Elég nagy és közeli a baj ahhoz, hogy kedves vezetőink féltve saját hátsójukat, végre a tényeket elfogadva cselekedjenek. Már a vak is látja, USA, európát is szeretné bedönteni.
    Ha a görögök maradnak, akkor nem tudom elképzelni, milyen kínálkozó folyamat révén lehetne az amerikaiaktól megszabadulni.

  16. Károly,
    EU ≠ Európa. Az EU-adminisztráció egyik célja az európai nemzetállamok (állami kormányok) szerepének visszaszorítása, és a nemzeti érdekek radikális alárendelése az euroatlanti-kapcsolatoknak. Ebből, valamint abból a tényből, hogy Európa amerikai (NATO) megszállás alatt van, következik, hogy Európa ‘fű alatt nem fog távolodni az amerikaiaktól’ (fű felett sem… sőt egyáltalán nem). Ennek rengeteg, személyi–gazdasági–katonai biztosítéka van; léteznek az ellenszegülő renegát – értsd nemzeti érdekek szerint politizáló – vezetők kiiktatására létrehozott protokollok (pl. Gladio), különböző gazdasági béklyók, és a nyílt megszállás.

  17. Károly,

    A görögok maradása-nem maradása nem USA függő…
    Az igaz, hogy az USA az IMF-en meg a pénzügyi mafián keresztül fel akarja használni Görögországot Európa gyengítésére, de ha az EU végre a saját érdekei mentén cselekedne, és nem az USA muzsikájára táncolna, akkor talpra állhatna.

    A görög adósságban nem az adósság a magas, hanem a kamat.
    Csak az ad 30-40%-ra kölcsönt, aki uzsorával tönkre akarja tenni az adóst, hogy javait olcsón megszerezze és korlátlan befolyást szerezzen felette.
    A görögök az adósság túlnyomó részét már visszafizették, és a tisztességes kamat melletti adósságot is hajlandók visszafizetni. De a mesterségesen felhisztizett kamatot már nem.

  18. Attila

    Különösen úgy, hogy mostanában csaknem nulla százalékos kamatra lehet felvenni pénzt…

  19. 19:
    Azt megtudtuk tőled, hogy ki az, aki 30 %-os kamatra ad kölcsönt, de azt nem, hogy ki az a barom aki ilyen kamatláb mellett felveszi a kölcsönt. 😀 Gondolom ő csak egy szerencsétlen áldozat.

  20. Én azt olvastam, hogy amikor az akkori görög kormányra a németek ráerőltették a kölcsönt, a sajtó és az emberek is tiltakoztak, csak a népszavazás intézménye akkor nem volt fontos a görög elitnek. Igen beszédes grafikonokat lehet látni a felvett hitel ártalmas hatásairól. A amerikai Joseph Stiglitz, Nobel-díjas közgazdász is írt görögökről. Szerinte szándékosan bánnak/bántak el a görögökkel. Elég érdekes, hogy épp az amerikai politológusok, közgazdászok látnak tisztán nem az európaiak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük