(1654) A vég kezdete

Tibor bá’ online

 

~q191Az INDEX szerint (2015.06.21.): „Három amerikai egyetem közös tanulmányban állapította meg, hogy a Föld egy új kihalási periódusába lépett. Az emberiség az első lesz az áldozatok között. Úgy járunk, mint a dinoszauruszok, bár az ő haláluk kegyes volt – legalábbis ahhoz képest, ami ránk vár.”

Eltekintve arról, hogy az INDEX-ben nem tudnak magyarul [Az emberiség lesz az első – lenne a helyes szórend], az Amerikától átvett hír nem kacsa, de ezt mi már rég tudjuk. A kihalásunk már több oldalról is biztosítva van.

ENSZ adatok szerint 2014-ben 60 millió menekült volt a világban, ami csak a kezdet. Az elkeseredett embereket nem tudja megállítani a Földközi-tenger. Igaz, hogy ezren vesznek a vízbe, de a menekültek szerint inkább a halál, mint az ottmaradás. Nem vagyok szőrös szívű, de a helyzet az, hogy ők vagy mi? És minden épkézláb ember erre azt válaszolja, hogy MI. (nem így a zsidók által uralt neokon bagázs, és az őket kiszolgáló mainstream média). Az Orbán féle, határzár egy ésszerű védekezés, de a végső katasztrófa bekövetkezését csak néhány évvel fogja eltolni.

Újra és újra felbukkanó kérdés, mikor lesz az összeomlás? Tessék körülnézni! Már elkezdődött.

Amerikában már felvetették, hogy  Kaliforniában a honfitársakat hamarosan át kell telepíteni valahova, ahol még van víz. Az alanti kép sokat elárul, és ez nem vicc.

~q115

Az emberiség jelentős részére a szomjhalál, vagy az éhhalál vár. A mai hírek szerint: While plants in temperate zones may benefit from higher temperatures, global warming’s impact in the tropics threatens catastrophe for food security. Fordítás: (Bár a mérsékelt égöv alatt kultivált növények részére a magasabb hőmérséklet valószínűleg előnyös, a globális felmelegedés hatása a trópusokon katasztrofális lesz az élelmiszer termelés biztosítására). Márpedig a százmilliók élelmét a trópusok biztosítják, és ha már nem, akkor további száz milliók fognak elmenekülni otthonukból a még élhető Európa célállomásba.

Nincs szükség termonukleáris háborúra, a természet megteszi a magáét.

_____________________________________________________
_____________________________________________________
__________________________________

 

107 gondolat erről: „(1654) A vég kezdete

  1. A kialakuló helyzet szembesíti az emberiséget azzal az ősi ténnyel, hogy humanizmus ide, moralitás oda, a szűkülő források a népesség csökkenését fogják kikényszeríteni, ugyanúgy, ahogy ez az állatvilágban már számtalanszor lejátszódott.
    Eddig a hasonló népesedésből fakadó problémákat az emberiség a technika, a források bővítésével oldotta meg, a háborúk tulajdonképpen soha sem a népesség számbeli csökkentésére irányultak, csak hatalmi érdekekért. Most körvonalazódik egy teljesen újszerű helyzet, amikor a kérdés az, hogy ki élhet tovább?
    Egyre érthetőbbé válik az idősebb Bush egykori nyilatkozata az emberiség jövőjére vonatkozó kérdésre: Apokaliptikus rémálmaim vannak ezzel kapcsolatban…
    Ebben az a szörnyű, hogy mindazok az eszmék, amelyek az embert emberré tették ellehetetlenülnek, az élet puszta létharccá silányul hosszabb távon, ahol az emberi élet már nem érték…
    Jó lenne ezt már valahogy nem megélni, pedig láthatóan gyorsulnak az események ilyen irányban. 🙁

  2. „Tessék körülnézni! Már elkezdődött.”

    Ebben a két mondatban benne volt a jövőről a lényeg.
    Köszi a posztot.

  3. Reméljük a legjobbakat, de azért tartsuk szárazon a puskaport.

    Azért a tudósoknak se sikerül mindig a modellezés, ilyen mértékű felmelegedésnél akár más valami is közbejöhet, ami akadályozni fogja az egészet, mielőtt teljes kihalás lesz. Én legalábbis ebben bízom, hogy valami porszem kerül majd a jól kitalált gépezetbe.

  4. 3:
    Tudom, hogy a remény hal meg utoljára, de azért a vakhitet nem fontos nyilvánosságra hozni.

  5. 4.
    „A remény a legrosszabb gonosz, mert elnyújtja az emberek szenvedését” /Friedrich Nietzsche/
    A menekültek lehet már az idén összeomlasztják az Eu-t?

  6. Minnél előbb tűnik el az összes baj okozója, a homo sapiens sapiens, annál jobb. Ez az emberiség nem érdemli meg ezt a bolygót – ez a történelmünk legnagyobb tanulsága.

  7. Camelia,
    „Minnél előbb tűnik el az összes baj okozója, a homo sapiens sapiens, annál jobb. Ez az emberiség nem érdemli meg ezt a bolygót”

    Biztos vagy abban, hogy minden egyed egyformán felelős az összes bajért?
    Sok probléma megoldódna, ha az emberi faj képes lenne kigyomlálni maga közül a kártékony és pusztító egyedeket.

    Kovács Józsi és John Smith – vagyis az emberiség nagy része – nem felelős sem a klímaváltozásért, sem a népvándorlásért, mert nincs meg a háttértudása, és nincs (és soha nem is volt) döntési helyzetben.

  8. HALÁL-SZAT

    Manapság virágzó iparág –
    az elit legfőbb kedvtelése.
    Luganóból szivárog a vád:
    sok-e az ember, vagy kevés-e?

    Számolnak, aztán kőbe vésnek:
    Georgiában újkori Stonehenge áll!
    Monsanto esik a vetésnek,
    s milliárd tű H5N1-re vár.

    Az élet sója Broadway show lett –
    ír-hatta volna épp Bernard Shaw…
    Szójától mérgezett a sólet,
    STOP-táblánál keserül a só.

    Hét milliárd kicsi indián –
    ma éjjel ki öl, s ki él tovább?
    Hatalmat önzőn ki vindikál,
    s a másiknál most ki tétovább?

    Ecc pecc kimehetsz, holnapután:
    nyílik az aranykapu, rajta!
    Kin számot vetnek halna bután,
    mint kérész – szófogadó fajta…
    2013. 04. 10. Csorba Tibor

  9. Camelia,

    „Ez az emberiség nem érdemli meg ezt a bolygót”

    Az emberiség, köszöni, megérdemli, és évezredekig képes volt harmóniában élni a környezetével.
    Viszont megjelentek olyan eszmék és olyan intellektuális teljesítmények, amelyek csak egy nagyon szűk réteg ellenőrzése alatt fejlődhettek ki.
    A nagy tömeg az átlagos IQ-ja alapján a közelébe se kerülhet olyan tudásnak, ami fajok kihalását vagy klímaváltozást okozhat.
    Itt egy nagyon szűk elit felelősségéről van szó, aki saját rövidtávú hasznáért beáldozza az egész Földet.
    Úgy járt a tudományos elit, mint a lusta bűvészinas, aki ellesett pár varázsigét, de nem tanulta meg a leckét, és már NEM képes kézben tartani az általa elkezdett folyamatokat.

  10. Nem mondanám ezt vakhitnek, inkább egészséges túlélési ösztönnek. Most kövessünk el öngyilkosságot, mert úgy sem élünk pár évnél tovább, és annak is a végén borzalmas körülmények között halunk meg?
    Én nem azt mondom, hogy mindenképp megmaradunk, de mi van, ha a tudomány téved, illetve nem is ismerjük a folyamatot, amibe ezer dolog beleszólhat.

    Inkább realistának tartom magam, nem véletlenül erőltettem a vidékre költözést, a fegyvertartást és az állattenyésztést a növénytermesztéssel együtt. Miközben az emberek többsége hülyének néz, mert jobb városban, a panelban, ahol minden a szánkban, és csak fogyasztani kell.

  11. Attila (PV), „évezredekig képes volt harmóniában élni a környezetével”

    Ez nem igaz. Soha nem élt harmóniában, talán csak akkor, amikor az emberiség összlétszáma még nem haladta meg az egy milliót.
    Az ókori kultúrák, az indián kultúrák stb. sorra amiatt omlottak össze, mert az ember felborította az egyensúlyt.

  12. Mvm9: De kigyomlálás sem lehet, mert ugye minden bűnözőnek és aljas embernek „jogai vannak”. Meg vesd csak fel bárhol, hogy drasztikus születésszabályzást kéne azonnal bevezetni 1 nő / max 1 gyerek alapon – és már ez is elkésett intézkedés- , és nézd meg, mit kapsz utána; minimum, hogy népirtást szolgalmazol… A legtöbb faj egyszerűen az emberi kapzsiság és kegyetlenség miatt tűnik el, és mivel mindkét tulajdonság az ember legfőbb tulajdonságai közé tartozik, ezért én nem látom a szelektív megoldást. (Csak hogy egy példát mondjak: napi 96 elefántot, ezeket a csodálatos, hihetetlenül intelligens lényeket mészárolnak le az agyarukért.) Túlhalásszák az óceánokat, eszement sebességgel vágják ki az erdőket, pl. a pálmaolajért, építkeznek mindenhová, pusztítanak, levadásznak mindent, amit csak lehet, ismételten főleg csak a pénzért…. Az emberi kegyetlenségnek nincsenek határai, azok pedig, akik ez ellen küzdenek, kisebbségben vannak sajnos. Ennek a problémának csak az lehet a megoldása, ha az ember eltűnik innen. Jobb lett volna, ha soha nem is jelenik meg itt.

  13. Nos, mint minden agresszíven terjeszkedő faj, az ember is addig folytatja az expanziót, míg van hova. Úgy tűnik a technológia minden eddigi akadályon átlendítette a civilizációt, ami most teljes sebességgel ütközik az olajcsúcsos, klímaváltozásos betonfalba.

  14. Nem tudom elmondani, milyen elkeseredést érzek, amikor ilyesmit látok, felrobbanok a tehetetlenségtől. És csak ismételni tudom, ilyen fajnak nincs helye ezen a csodálatos bolygón. Remélem, ha kipusztultunk, tudni fogja még regenerálni magát. Gyűlölök ehhez a gusztustalan fajhoz tartozni.

    http://www.takepart.com/video/2015/02/09/loggers-cut-down-tree-while-koala-clings-dear-life?cmpid=tpdaily-eml-2015-02-10

    http://www.huffingtonpost.com/2013/04/30/koala-photo-loggers-australia_n_3179029.html

  15. Mennyi idő alatt fog lezajlani a felmelegedés? Mennyi ideig fog tartani a csúcs? Lesz valaha normalizálódás, vagy már ez a pokoli klíma fog maradni?

  16. Camelia
    Én buza, mint egyed, hozzájárulok mindehhez. Tudom, s csak nagyon keveset tudok ellene tenni. Eszem a tonhal konzervet, fa bútoraim vannak, s három gyermeknek adtam életet. Ezért nem használom a többesszám harmadik személyt, mert nem ők csinálják, hanem én. Az én megnyújtott kezem húzza a halászhálót, s hasít bele a fa kérgébe, hogy az én hasam legyen tele, s az én kályhámban égjen a tűz, míg a fotelból gyönyörködök a lángokban. Nem másokra mutatok, s török felettük lándzsát, hanem belátom, hogy változtatni kell. A magam módján meg is teszem. Az sem befolyásol, hogy a vége tábla kiírásra kerül valamikor. Nincs olyan, hogy jobb lett volna…..A világ adott, mi pedig benne vagyunk meddig? Senki nem tudja. Solousel értek egyet, haranggörbe?

  17. 7. Attila

    Nekem eszembe jutott, hogy az elmúlt 35 000 évben sokszor elvándoroltak, majd visszajöttek az emberek a Kárpát medencébe, utoljára Atilla és Árpád jött vissza. Lehet, hogy az itt élő népnek ez a sorsa és megint el kell vándorolni valamerre keleti irányban? Ez itt nem rossz hely, van víz, vannak hőforrások, termőföld bőségesen, még akkor is meg lehet itt élni, ha nincs olaj mezőgazdasági gépek számára. Érdemes megnézni Kubát. Egy ellenséges környezetben voltak képesek túlélni a Szovjetúnió összeomlását. Az emberek átlagosan 9 kilót fogytak, mert alig volt élelem. Aztán mindenki elkezdett termeszteni a zsebkendőnyi földecskéken, amit tudott. Cserélgettek egymás közt, segítették egymást. Voltak még olyan öregek, akik emlékeztek arra, hogyan kell az ökröket betanítani arra, hogy a mezőgazdaságban segítségükre legyenek.
    Nem volt semmiféle vegyszer, permetszer, műtrágya. Anélkül voltak képesek megtermelni mindent és ellátni az egész országot. Most mindenki csodálja őket.

    Az amerikaiak egy válságban egymásnak fognak esni, szétvernek mindent és legyilkolják egymást, mert már gőzük sincs arról mit kellene tenniük, ha üresek a boltok polcai. Talán még mi is képesek lennénk itt megélni a hazánkban, hacsak nem éled fel a menekültekben a Boko Haramos hangulat és nem kell előbb menekülnünk, mielőtt kipróbálhatnánk, hogy képesek vagyunk-e arra, amire a kubaiak.

  18. A klímaváltozás és a társadalmi változások legfontosabb motorja az ellenőrizetlen, szabályozatlan fogyasztói társadalom elterjedése. Ez a kapitalizmus alappillérének a korlátlan haszonszerzésnek terepe. Gyorsan romló termékeket gyártanak, illetve az erkölcsi elavulás időtartama iszonyatosan felpörgött. Hulladék hegyeket termelünk. A hagyományos termelés reciklációs módszere feledésbe merült. A nép kifinomult eszközökkel felépített mókuskerékben hajtja magát halálra. Jelen technológiai fejlettség mellett, az emberiség biztosan túlél egy komolyabb klímaváltozást. Persze rengeteg ember kerül létminimumra, az azzal járó magas halandósággal.
    Érdekes látni a történelem ismétlődéses ciklusaiban, hogy a nagy birodalmak mindig az erkölcstelenségbe süllyedés következményeibe rokkannak meg. Az USA is ezen az úton jár, a vezetői iszonyatosan erkölcstelen, hazug, csaló, és vérengző alakok.

  19. Camelia,
    „ napi 96 elefántot, ezeket a csodálatos, hihetetlenül intelligens lényeket mészárolnak le az agyarukért”

    Van megoldás: az összes globális tevékenység korlátozása, majd beszüntetése; különös tekintettel a tőke financializációjára és a rablókereskedelemre. Ezzel megszűnne a kereslet, és életben maradnak az elefántok.
    (Magyarul MINDENT fel kellene adni a jelenlegi életformánkból… de ki szeretné ezt?)

    buza,
    Jó dolog az irónia, de téged, mint egyedet minden tekintetben megfosztottak attól, hogy a saját magad ura lehess. Így a felelősséged pont annyi, mint a vadé, akinek az etetőnél csapdát állítottak és belesétált.

  20. Bazs,

    „Már a Vatikán szerint is túl sokan vagyunk.”

    Szerintem azok vannak túl sokan, akik szerint túl sokan vagyunk…

    Járhatnának elöl jó példával, és lógatnák fel magukat.
    A Föld 10x ennyi embert is elbírna, de nem privát repülőkkel meg nukleáris háborúkkal meg szennyezéssel, pazarlással.

    Ha a felső 5% elpárologna, a Föld készletei hirtelen elegendőek lennének….

    De ők inkább az alsó 95%-ot akarják kiirtani, mi meg asszisztálunk hozzá ezzel a „túl sokan vagyunk” ökörséggel.

  21. 18. Bazs

    A pápa egyike a háttérben az országhatárokat rajzolgató és a népeket kedvük szerint, mint az ólomkatonákat tologató elitnek. A pápa enciklikájának az a lényege, hogy alakuljon meg a világkormány. Úgy látszik nem tudják lenyomni a nemzetek torkán, hát most a pápa majd besegít egy kis ijesztgetéssel. Ha ez lenne a helyzet és tényleg ennyire tragikus lenne, akkor nem a rosszhírű Index és a még rosszabb hírű Origo közölné, hanem abbahagyná a világ leghatalmasabb és legkártékonyabb állama a környezetpusztítást.
    Viszont Ő nem igen izgatja magát, költöztetné a rakétáit Európába, remélve, hogy ha az oroszok először azokat lövik ki, akkor nekik még lesz idejük az ellencsapásra, miután látná honnan indultak az oroszok. Így aztán ők megint megúsznák és megint Európát tarolná le a III. világháború is.

    Szerintem az indexes cikk, meg a pápa az emberek ijesztgetését vállalta, Tibor bá’ meg csak a figyelmeztetést. Nekünk magyaroknak saját kis országunkra kellene koncentrálni, mert valakik fenik rá a fogukat. Nézzetek csak utána kicsoda is a Páneurópa mozgalom kiötlője és mit is mondott kicsit kevesebb, mint 100 éve….?

  22. bogozy

    Mi az amerikai életstílustól még nagyon messze vagyunk, ezért reménykedhetünk. Itt még most is nagyon nagyon sok szegény család van, akiknek mindent ki kell ötleniük, hogy legyen valami étel az asztalon. Szinte bármiből egy kis varázslattal meleg ételt tudunk főzni.

    Ők nem főznek és már a szüleik sem főztek, mindent készen vagy félkészen vettek, amit néha ezer kilométerekről hoznak nekik repülővel. Talán azt sem tudják, hogy néz ki a krumpli, hát akkor azt hogy tudnák mennyi finomság süthető főzhető belőle és hogy a lehámozott héját a földbe szórva hamarosan finom újburgonya lesz belőle?

  23. 22: „Nincs olyan, hogy jobb lett volna…..A világ adott, ” Nem, igenis lehetett volna máshogy csinálni, egyszerűen szeretni és tisztelni kellett volna ezt a csodálatos, életet adó, kivételes bolygót az összes lakójával együtt. Ha nem ilyen alantas lény lenne az ember, lehetett volna összhangban élni mindennel. Ezt a legkönnyebb mondani.

    25: „Van megoldás: az összes globális tevékenység korlátozása, majd beszüntetése; különös tekintettel a tőke financializációjára és a rablókereskedelemre ” Nem az összes, hisz a vadvédelem is egyre globálisabb, hanem az ilyen maffiák kinyírását célzóan kéne felvenni a háborút, pl. azonnali tűzparanccsal rendelkező hadsereggel védeni a veszélyeztetett állatokat, ill. a helyi lakosságot rábírni az együttműködésre, ahogy annak számos példája van (Jane Gooddall, Anthony Lawrence, stb). Ill. végre be kéne tiltani minden veszélyeztett állattal történő kereskedelmet, elefántcsont, orrszarvútülök, stb. Milyen undorító ez már!!! És mindez csak csepp lenne a tengerben, mert mindenütt nagy horderejű intézkedésekre lenne szükség. Persze nyilvánvaló, hogy nem lesznek ilyenek. Itt vannak pl, a méhek, hiába pusztulnak riasztó ütemben, még mindig nincsenek betilva azok a vegyszerek, amik pusztítják őket. Hányinger az egész, ami itt folyik.

  24. Az ember csak arra képes – mert így fejlődött ki – hogy mentse a SAJÁT bőrét, tömje teli a SAJÁT hasát, gondoljon a SAJÁT jövőjére. Az emberek által megválasztott kollektív vezetőknek kellene ennél tovább, messzebb gondolkodni, de miután megválasztják marad közönséges egyed, akit csak és kizárólagosan SAJÁT sorsa érdekel. Ebből következik, hogy a rendszer alkalmatlan a probléma megoldására, mert amint valakiből vezető lesz, azonnal önmaga számára használja ki a pozíciót. — Nincs megoldás. — Nem érdemes másokra mutogatni, bűnbakot keresni, mert az igazi rossz fiú az emberi természet, és ugye, valamennyien emberek vagyunk. Ezért nincs igaza Atilla (PV)-nek, Kyrának, buzának, Caméliának és a többieknek.

  25. Tibor ba, ez a Folsom Lake-i dam. Az usbr.gov szerint no para http://www.usbr.gov/mp/ccao/water_power_ops/ viz van dogivel, periodikus szintkulonbsegek vannak, de a lenyeg h ez a kep ugy mint az egesz tema a neten egy jo nagy hypolt bullshit mar megbocsass. nothing to do with global warming.

  26. Kyra,

    Azt kell eldönteni, hogy AZ-e az élet, amit a technikai forradalom után nyomtak le a torkunkon, vagy az, ami többé kevésbé szinkronban volt a világ ritmusával párezer évig.

  27. Observer,

    „Ez nem igaz. Soha nem élt harmóniában, talán csak akkor, amikor az emberiség összlétszáma még nem haladta meg az egy milliót.”

    De.

    Komoly kultúrák, nagy létszámúak, mint a kínai, vagy indidai sokezer évig éltek.
    Az összeomlást mindig a „szakértők” hozták, akik kiszámolták, hogy elbír az a legelő 10x annyi tehenet is, mint amennyit évszázadokon keresztül legeltettek rajta.
    És tényleg kibírt… Addig, ameddig az újítók kövérre híztak és odébbáltak, aztán elszikesedett a talaj, a népek meg éhenhaltak.

    A történelem azt mutatja, hogy sokáig tart elérni egy dinamikus egyensúlyt a természettel, de az aztán addig működik, ameddig rövidtávú érdekek miatt be nem áldozzák a szakértők.

    A Föld hatalmas tömegeket tudna eltartani… De ehhez nem „okosabbanak” kellene lenni mint a természet, hanem MEGÉRTENI a természet működését.

    Hidd el… NEM a köznép volt soha sem mohó…
    Hanem az elitből néhányan, akik totális uralomra vágytak.
    Ez a hozzáállás teszi tönkre a világot.

  28. Tibor bá’

    „Az ember csak arra képes – mert így fejlődött ki – hogy mentse a SAJÁT bőrét, tömje teli a SAJÁT hasát, gondoljon a SAJÁT jövőjére. ”

    Nem egészen.
    A történelem túlnyomó részében vallásos volt, és jobban hitt a túlvilágban mint az evilágban

    A „felvilágosodásig” azért még a tudatlan népek között dívott az önfeláldozás, a közösségi értékek meg hasonlók. Akkor még a királyok között is sok volt, aki az első sorban harcolt, és akár meg is halt a csatában.
    De hát az „ész” diadalmaskodott és kiirtották a sok „idiótából” is a másokról való godolkodást. A kapitalizmus meg feltette a koronát az egyéni érdek felmagasztalására.
    Most ez valahogy visszafelé sül el.
    Mert most azért veszettül nehéz lesz elmagyarázni a sok felvilágosult okostojásnak, hogy vissza kellene fogni a fogyasztásból, ha növelni akarja az esélyét a túlélésre.
    Már a túlvilágban se hisz, úgyhogy gondolkodás nélkül fogja átvágni annak a torkát, aki csak egy perccel meg akarja rövidíteni evilági szenvedéseit.

  29. Felesleges aggódni az állatfajok ,nővények és az ember kipusztulásán,mivel az Univerzumban nincs cél és nincs szándék.Ami nem pusztult ki eddig, az épp most pusztul,vagy pusztulni fog a jövőben valamiféle kataklizmában ,és minden véget ér amikor a napunk vörös óriássá válik. Az életet élvezni kell és maximum kihasználni, ez az egyetlen lényege ,mert minden megy elöbb utöbb szöröstöl -böröstöl a kozmikus darálóba. ;D

  30. Tibor bá’,
    „Az ember csak arra képes – mert így fejlődött ki – hogy mentse a SAJÁT bőrét, tömje teli a SAJÁT hasát, gondoljon a SAJÁT jövőjére […] az igazi rossz fiú az emberi természet…”

    Részlet a Torontói-jegyzőkönyvek*-ből:

    „Erősíteni kell a „Szórakozás Társadalmát” (Société des Loisirs), amely már eddig is hatalmas szolgálatokat tett nekünk. Az elsődleges ösztönök által diktált egyéni elvárások minél rövidebb időn belüli kielégítése gyenge, befolyásolható és manipulálható generációkat eredményez. Ennek érdekében fel kell használnunk az audiovizuális technológia valamennyi vívmányát, s az egyéneket (kiemelten az ifjúságot) ezen keresztül individualista életszemléletre kell nevelni, mert a jövő emberének ilyennek kell lennie. Egy önző embernek nincsenek eszméi, nincsenek álmai, sem pedig belső tartása.”

    „Embereink, szimpatizánsaink által az elsők között elfoglalandó területek a nemzetállamok külügyminisztériumai, a bevándorlási hivatalok és a nemzetközi szervezetek migrációs ügynökségei. Feladatuk az, hogy minél tágabbra nyissák a fejlett államok kapuit a harmadik világból (elsősorban Afrikából és Ázsiából) érkező migránsok előtt, hiszen így jelentősen növekszik a befogadók és a bevándorlók közötti feszültség. A sajtó manipulálásával, a közvélemény általunk kívánatosnak tartott irányba történő befolyásolásával – érdekeinknek megfelelő módon – mindig olyan híreket terjesztünk, amelyek mindig a megfelelő lökést adják a tömegeknek. A harmadik világban fegyveres konfliktusokat és háborúkat gerjesztünk, mert ezek hatására az onnan kivándorolni, menekülni szándékozók hullámokban érkeznek majd a Nyugat kapuihoz.

    * A Torontói-jegyzőkönyvek (Les Protocoles de Toronto) című dokumentumot Serge Monast kanadai oknyomozó újságíró 1995-ben hozza nyilvánosságra. Még 1967-ben, Torontóban fogalmazták meg benne az NWO alapelveit az akkori irányítók.

  31. Tibor bá’ én idealista vagyok és azt gondolom léteznek olyan emberek, akik nem csak saját magukra gondolnak, amikor egy ország megválasztja őket. A rendszer a rossz, ezért kell (!) csak saját magunkra gondolni, de ha nem vagyunk tisztába a körülöttünk zajló eseményekkel és elhisszük például a szirénhangokat Brüsszelből, hogy „milyen nagy szükségünk van a bevándorlókra”, mert csak így oldható meg Európa demográfiai problémája, akkor azzal vajon nem saját magunk helyzetét rontjuk? Szerintem igen! Tehát legalább emiatt kell messzebb látni, mint a kertkapud. Érdekelt engem Szudán, törődtem én azzal? Nem! én csak kapálgattam az epremet, nyírtam a füvemet itt a déli határ szélén. Akartam én odaköltözni? Nem akartam. Ők viszont eljöttek ide. Akkor hogyan törődjek csak saját magammal?

  32. Tibor bá’, nagyon jellemez ez a hozzászólásod, nem is tudok napirendre térni fölötte. Tudod nem minden ember egyforma, van aki olyan genetikai adottságokkal születik, hogy érzelmesebb és úgy szereti az állatokat, mint Camelia, vagy én, azaz egészen máshogy, mint Te (…). Ettől még nem vagyunk rosszabbak és ez nem negatív tulajdonság.

    Az ember közösségi lény és nem azért született, hogy csak önmagára gondoljon. Már ne is haragudj, de nehezen hiszem, hogy te ilyen lennél. Ez csak a te tüskés természeted mondatja veled. Talán ez valamiféle önvédelmi reakció nálad.

    És igenis kell másokra mutogatni! Meddig tartana megtiltani annak az őserdőnek irtását! Semeddig! Csakhogy akkor kárpótolni kellene a szegényeket, hogy ne az legyen az egyetlen megélhetési forrásuk, miközben a City és az amerikai tőzsde, a Rockefellerek, meg Bill Gatesek nyakig úsznak a pénzbe és évről évre megduplázzák a vagyonukat és szinpadon illegetik magukat, mint a világ jótevői.

    Persze mutogathatunk a szíriai menekültekre is, de hát ők miről is tehetnek? Ők rajzolgatták át a határaikat, csak úgy szórakozásból?

  33. Kyra,
    Mi kőze van Billgatesnak,meg a rockefellereknek az őserdők kivágásához?
    Semennyi,a sok bútor a rengeteg tehetős nyugati házába kerül,megrendelésre. A kaviár is, a vadhús is,a trófea is.H a nem látod az összképet,nagyon hamar magukba szívnak a konspirációk. 😀

  34. Attila

    „… el kell eldönteni, hogy AZ-e az élet,…”

    Számomra nem a technika az élet és biztos meg tudnék élni anélkül is. Egyedül a kis állataimmal lennék bajba, mert nem növényevők…

    Semmi más nem hiányozna, csak egy kevéske áram, hogy be tudjam kapcsolni a számítógépemet, amin több könyvtárnyi könyv van. Azzal én ellennék, még internet és telefon sem kellene. Televízió meg rádió főleg nem. Az amit elvettek az emberektől a spiritualitás teljes száműzésével, megtette a hatását az emberi lélekben és a legokosabb embereknél látszik meg leginkább, amikor ilyeneket mondanak, hogy az ember csak egy olyan ösztönlény, aki senki mással nem törődik, csak a saját hasával és a saját bőrét menti… 🙁

  35. Kyra!
    Úgy tűnik félreértettél. Én nem magamról beszéltem, hanem az Emberről.

  36. Továbbá halkan megjegyzem,hogy mi magyarok is bevándorlok vagyunk, az egész emberi faj története egy nagy vándorlás. Biztosan tiltakoztak ellenünk is. 😀 Régen mások voltak itt,most mi vagyunk,jövőben mások lesznek .

  37. kalotaszegi,
    Az őserdőket főleg a mezőgazdaság terjeszkedése miatt irtják.

  38. 31 – Attila:
    A globális felmelegedés egyre több szélsőséget hoz a nyakunkra. A kaliforniai szárazság is egy ilyen szélsőség. Mindegy, hogyan nevezik ezt a tavat és gátat, ha a kép nem fotoshop, akkor igen nagy a baj.

  39. Osszeollozol mindent a netrol. Masokat meg lebaszol ugyanazert amit te csinalsz.egyszert valaki jol picsan fog rugni a bunko stilusod miatt. Nem nehez megtudni hol laksz, mivel ezt mar kozze tetted tobbszor is.

  40. Kalotaszegi

    Hogyhogy mi köze? Te csak akkor találnál összefüggést, ha Rockefellert látnád erdőt irtani egy fejszével Brazíliában? 😀

    Ami meg az összeesküvés „elméleteket” illeti, több kötetnyit tudnék mutatni, amiről kiderült, hogy nem elmélet volt.

    Persze ez azért téged ne akadályozzon és aludj csak tovább. Azért olvasd el kicsit feljebb Mvm9 hozzászólását, mielőtt visszabújnál az ágyba.

    Közben írtál egy 23-as vagy 33 (?) hozzászólást amivel nagyon nem értek egyet, de nem szeretnélek magamra haragítani, meg off is volna, de muszáj elmondanom, hogy hatalmas tévedésben vagy…. 🙁

  41. yOUR NAME.

    Van abban igazság, amit írsz. Döntöttem, átveszem a te stílusodat. 😀

  42. 40, kalotaszegi, „Mi kőze van Billgatesnak,meg a rockefellereknek az őserdők kivágásához?
    Semennyi,a sok bútor a rengeteg tehetős nyugati házába kerül”
    És cucc ára, az vajon hova kerül? Bizonyára valami már amúgy is vastag bankszámlára… Természetesen a rendszer üzemeléséhez kell a nyugati polgár fogyasztása, de a hasznot mások teszik zsebre.

  43. Kalotaszegi,

    „Továbbá halkan megjegyzem,hogy mi magyarok is bevándorlok vagyunk, az egész emberi faj története egy nagy vándorlás.”

    Jó hogy halkan szólsz.
    A Kárpát medencében 6-7 ezer éve van magyar írásbeliség a tatárlaki korong szerint.
    Olasz neyelvész meg többtízezer éves magyar jelenlétről beszél…
    Szóval, amikor mi magyarok ideértünk, akkor még nem kellett megharcolni senkivel, mert volt hely bőven.
    De még ha Árpád magyarjaira is gondolsz, azok se egy szál gyatyában érkeztek, mint az afrikaiaik Lampedusára, hanem mindent hoztak magukkal, annyit, hogy az itt élők is profitáltak belőle.
    Persze az igaz, hogy a vándorlás része az emberi történelemnek, akár menekültként, akár nomád életformaként.
    De ami most megy, az egy mesterséges válságkeltés Európa összeroppantására.
    A cél, hogy a tehetősebb középosztályt lecseréljék olcsó rabszolgákra.
    Már NINCS szükség a pazarló polgárokra, akik elpöfögik a globális elit benzinjét, és felélik a drága erőforrásokat.
    Sajnos NEM SIKERÜLT még kitenyészteni az agyatlan és terelhető konzumidiótát, aki magától feladja javait Európában.
    Ezért le kell cserélni „megújuló” munkaerőre, akinek se rendes fizetésre, se tisztességes munkakörülményekre nincs igénye… (azaz lenne, de tőle egyszerűbb megtagadni).

  44. Observer,
    ,mindenki részesedik a haszonból,aki ezzel foglalkozik .Az ,aki kivágja,az aki szállitja , az aki feldolgozza,( rengeteg kisiparos asztalos is). Ez a leghatalmasabb fekete iparág.Nagyon tisztán látom mi folyik – a román mérhetetlen erdőirtás is erről szól .Német ,osztrák ,kinai cégek viszik a fát,a kellő korú és minőségű nyersanyagból mindenki profitál ,de a helyiek is egytől egyig,aki asztalos 🙂 A legtöbb nyugati ,de kiemelten az olaszok imádják a természetes faanyagot luxuskivitelben ,meg is fizetik rendesen a helyi asztalosok munkáját.emelik az életszinvonalat 🙂 Sokan leszedették a műanyag és alu termopán nyilászárokat ,csak azért ,mert az igazi fa az igazi 🙂
    A haszon mindenkié,a természet rovásásra.Hogy valaki többet szakit ,mert nagyobb felvásárlóerővel rendelkezik ,mint a kisiparosok- az az ő kiváltsága.

  45. kalotaszegi, nem vitatom, amit írsz, csak hát feltetted a kérdést, hogy mi köze a ‘mágnásoknak’ az erdőirtáshoz – valószínűleg csak annyi, hogy jóval nagyobb profitot tesznek zsebre belőle, mint a helyi favágó, vagy asztalos. Meg az, hogy ez utóbbiakat ott helyben látod, az igazi nagymenők viszont láthatatlanok számodra/számunkra.

  46. 1,5 évtől 20 évig terjedő időnk van kb hátra.
    Eszerint éljetek.

  47. 54: Ouse M.D., ne szívassál már, ha elcseszem mindenemet másfél év alatt, aztán meg kiderül, hogy még 18,5 év vissza van… 🙂

    Különben is, anyósomnak másfél és nekem húsz, vagy fordítva? Mert nagyon nem mindegy. 18 boldog év … 😀

  48. Csak vicc volt.
    Egy III. (nukleáris) világháború kb 20 percig fog tartani

  49. 56:
    Frászkarikát! 20 perc alatt elküldik az összes rakétát, aztán felmérik mi maradt, aztán összevonják és felsorakoznak a még használható hagyományos fegyverekkel a háború befejezéséhez. Ez eltarthat egy évig is.

  50. Mégse voltam olyan messze a 1,5 évvel 😀

    LIVE
    HERE
    NOW

  51. Ouse M.D.-nél a pont mindegyik hsz-e esetében.
    Pontosítok: 3,85 ns – 100 másodpercig az első fázis, 15-60 perc a tényleges csapásmérés, bő évtized a káosz, utána… ?
    ~ 1 milliárd ember (és Ouse, ha már keresett a közös ismerősünk, akkor tudod mit kellene kiszámolni, ha még nem… 🙂 nyugi, keresni fog. Majd ti ketten „elvitatkoztok”, én csak az eredményt várom.)

    Tibor bá’ általában Te hozol fel a ténylegesnél nagyobb töltet számokat 🙂 , a tényleges mennyiség esetén se lesz mit összevonni. De abban igazad van, hogy kőkemény gyilok-öldöklés lesz világszerte a káoszban. (Az amerikai „belbiztonsági erők” 1 milliárd gyalogsági lőszer beszerzése a meglévő készlethez (nem leváltására!) elég intő jel, mi is van készülőben. Nem kevésbé Svájc ilyen-olyan ténykedése, amiről már sokszor írtam.)

  52. 59 – Jövőnk!
    Én „aztán felmérik mi maradt,” alatt hagyományos fegyvereket értettem.

  53. Tibi’ba-nak. Azt mar nem kell atvenned tata. Mar regen bunko vagy.
    En irok a te stilusodban tata. Ne keverd ossze a szezont a fazonnal.

  54. Obszerver, ez igaz . Aki milliószámra vásárol fel köbméter faanyagot és saját gyáraiban dolgozza fel abszolut természetes ,hogy a haszna is nagyon nagy .Ezek nem nagymenők,és pénzügyi ügyeskedők,hanem pont olyanok,mint az asztalos kisiparos bátyám,csak nagyban. Az igazi tőkésurak,vagy bankárok legfeljebb ezeknek a vállalkozoknak nyújtott kölcsönkben nyerészkednek,de semmi közük az erdőirtáshoz. Amig van tehetős ember ,aki mahagoni berakatot akar a kocsijába és győnyőrű butorokat a lakásába és iródaiba ,addig bizony a fákat irtani fogjuk,még akkor is ha pont bilgatesek és roccenfellerek akarnák ezt megakadályozni.
    A konteó elméletek viszont szépen leszedik a felelősséget a nyugati átlagember válláról,bűnbakkra mutatnak , ezért népszerűek ,mert minden maradhat a régiben, nem érzi senki feleősnek magát.Bil Gatest , Rockefeller,Warburg a hibás. 🙂

  55. Attila,ebbe nem érdemes belemenni,(pl a románok húszezer éves dák karkötöket találtak Sarmisegetuzan,amire szilárd bizonyitékként tekintenek ) hanem szembenézni a ténnyel ,hogy csak a hegyek maradnak a helyükön a világ végéig,minden más változik.A nyugati elbuzult álkeresztény társadalom a satnya szaporodása,azaz mérhetetlen elkényelmesedése miatt alulmarad a többi rasszhoz képest ,a szines bőrű és ilyen olyan ferde szemű emberek ,akik nagyon életképesek kiturják lassan de biztosan a saját paradicsomból .

    🙂

  56. Kalotaszegi

    Akkor leegyszerűsítem.

    Bill Gates megelégszik a már meglévő 45 milliárd dollárjával, ezért nem vásárol fel újabb üzemeket (mondjuk bútor gyártásával foglalkozó üzemet) nem esik neki a szokásos módszerrel átalakítani, hogy még több hasznot hozzon – elbocsátás – termelés növelés – magasabb haszonkulcs – még több bútor, amihez még több fa kell.

    Mivel Bill Gates nem tesz így, ezért nem kell még több fát beszállítani – mert a többi hasonló üzemet nem kényszeríti versenyre.

    Tekintettel arra, hogy nem lesz verseny – sőt a Rockefellerek kezében levő média birodalomban elkezdik a meggyőzést arról, hogy micsoda környezetromboló az a milliomos, akinek olyan bútora van, amelynek az alapanyaga a brazil őserdőkből származik, egyszer csak megszűnik az igény.

    Amikor megszűnik az igény, akkor nem fognak fát kivágni.

    Ennyi! Persze én tudom, hogy ezt te is tudod, de nem viseled könnyen, ha nincs igazad.

    Lehet úgy is harcolni az erdőirtás ellen, ahogy most teszik. Alulról felfelé. Azaz megbíznak néhány puskás embert, akik szaladgálnak a favágók urán a hatalmas dzsungelben, aztán hatóságok itt-ott meglepnek egy-egy fafeldolgozó üzemet, aztán a Rockefeller médiabirodalom bemutatja a filmet, ahol megszeppent szegény munkásembereket sorakoztatnak fel az üzemben, mint a haramiákat, pedig szerencsétlenek csak valami kis pénzt akartak keresni iszonyúan nehéz és veszélyes munkával.

    Viszont a világ látja, hogy mi, Gatesek, Rockefellerek, USA, stb. micsoda erőt vonultatunk fel a Föld élővilágának megmentésére.

  57. 53, kalotaszegi, „a románok húszezer éves dák karkötöket találtak” a mai románoknak semmi köze a dákokhoz…

    52, kalotaszegi, te lényegében tőkés vagy /vállalkozó/, ebből kifolyólag belülről nézed a rendszert és emiatt természetesnek veszel olyan folyamatokat /pénz pénzt fial/, ami viszont egy csomó problémát szül a világban. Közhely, hogy a gazdagok egyre gazdagabbak, a szegények egyre szegényebbek lesznek – ez viszont egy tőkésnek teljesen természetes folyamat.

  58. Nógrádi György elmondta: Afrikából özönlenek ide a bevándorlók, jelenleg a bevándorlás egy hullámánál vagyunk, sokkal többen fognak jönni. Fel kell készülni arra, hogy őrületes számú menekült fog útra kelni. Az Európai Unió csodálatos értekezleteket tart, rendkívül konstruktív, de a gyakorlatban semmi sem történik. A biztonságpolitikai szakértő felhívta rá a figyelmet: ezeket a menekülteket úgy szedik össze Afrikában, hogy közlik velük: Európában állást kapnak, gyönyörű lakást kapnak és autót kapnak. Majd idejönnek ezek a szerencsétlenek, és rájönnek, hogy semmi nem stimmel. Csak idő kérdése, hogy az elkeseredett ember radikalizálódjék, nem is tud mást csinálni, hiszen nem találja a helyét egy olyan Európában, amely a 2008-as gazdasági válságból mind a mai napig nem tudott kitörni.

  59. Írjátok be a címbsorba a No-Go Zone szóösszetételt. Rettenetes állapotok vannak a svédeknél, franciáknál, németeknél, mindenhol nyugaton. Be se mernek lépni ezekbe a zónába még a tűzoltók, mentők és rendőrök sem. Itt laknak szociális lakásokban a munkanélküli muszlimok.

    Nálunk meg ezek az őrült liberálisok harcolnak, hogy engedjük be őket, ahelyett, hogy összefognának és most az egyszer ne hagynák, hogy Brüsszel ezt is lenyomja a torkunkon, mert ha ezt megteszik, akkor mi fogunk menekülni az ukránokhoz, oroszokhoz, vagy Kínába a rokonainkhoz az ujgurokhoz. Úgyis azt mondták az egyik magyar kutatónak, hogy azért van ilyen hatalmas területük, mert várják az európai rokonokat… 😀

  60. Az ún:NO-GO övezetek a multikulturalizmus kudarcának iskolapéldái.Egy cseh újságcikk szerint lehetséges lesz egy fordított vándorlás az európai kontinens két része között:a bevándorlók miatt a egyes nyugat -európai őslakosok elindulnak a keleti végek felé , és nemcsak azért mert a megélhetésük itt az eurójuk miatt olcsóbb lesz………..Ha majd a No-Go övezetek úgy terjednek ott mint a rák akkor már országokról lesz nem utcákról vagy negyedekről.

    Másrészt viszont ha visszamegyünk az időben az eddig tapasztaltak alapján -sajnos kijelenthetjük a helyzet rosszabb lesz mint a római birodalom hanyatlása során volt: a mai bevándorlók nem fognak”harcolni” a nyugati civilizációért egy percig sem,pláne egymás ellen nem, szemben az akkori népvándorlás során ideérkezők egy jelentős részével,akik meghosszabbították a birodalom létét- az által ,hogy harcoltak egymással a birodalom ellen illetve mellett-miközben az utóbbiak puszta jelenlétükkel maguk is hozzájárultak annak megszűnéséhez………

    A háború elől menekülők -mondja a bevándorló.Erre én azt mondom, ha így folytatódik itt is az lesz.Egymással vagy mindenki mindenki ellen.Valaki most ossza ki a szerepeket?A függöny felgördült….

  61. Talán még lehetne valamit tenni, de nem egy ilyen tutyi-mutyi brüsszeli és budapesti társasággal. Brüsszel most keresi a nem létező líbiai kormányt, meg az ENSZ-t, hogy engedjék meg a menekültek feltartóztatását Afrika partjainál. Milyen érdekes, hogy akkor nem kérték sem az ENSZ, sem a líbiai kormány beleegyezését, amikor lebombázták őket az amerikaiakkal együtt. Orbán meg csak a száját tépi, aztán ha csak görbén néznek rá, máris meghátrál.

    Persze, tudom én, hogy ezt így tervezték és csak színjáték amit ez a két vízfejű társaság nekünk előad.

    Egy család ment Görögországba nyaralni és azt írták a neten, hogy el nem tudjuk képzelni mi van az utakon. Emberek, családok szatyrokkal, gyalog, kerékpárral, csak jönnek, csak jönnek és nincs vége a sornak.

  62. Kyra!
    Orbán nem csak a száját tépi, lépett, és lép. Ebben a témában mellé kell állni. Én utáltam, semmivel se értettem egyet, amit tett, de ez most olyan fontos, hogy mellé kell állni (és a jobbik mellé is).

  63. Kyra,
    Néhány dologot nem árt tisztázni.
    A menekültek nem maguktól jönnek. Nekem egyre inkább úgy tűnik, ezeket szándékosan erre terelik.
    Először is, folyamatos bombázásokkal működő államokat vertek szét, működő infrastruktúrákat romboltak le. Utána iszlamista halálbrigádokat szerveznek, akik állati módon legyilkolnak minden útjukba kerülő, földönfutóvá tett szerencsétlent.
    Ezután megszervezik a behajózásukat Európa felé – azt hiszem nem tévedek túl nagyot, ha azt feltételezem, hogy az ENSZ és a helyi menekülthivatalok közreműködésével és összejátszásával.
    Egészen biztos, hogy arra a kérdésre is van válasz, hogy miért pont most történik mindez(?) Ehhez számba kell venni a globális és térségben zajló folyamatokat, mert minden mindennel összefügg. A BRICS, AIIB, ADB-folyamatok elmélyülése, Oroszország helyzete, az egyre fokozódó amerikai jelenlét és támadófegyver-telepítés Európában, a NAFTA ill. TTIP-tárgyalások alakulása.
    Az teljesen biztos, hogy Európa pozíciója gyengébb lesz ezzel a káosszal, ami most kezd kialakulni. És ezért Orbán lépését csak támogatni lehet.

  64. Igen.Lépni kell és még majd ez után is-ha az események úgy hozzák,különben beláthatatlan következményekkel kell számolnunk.Remélem végre a kelet-közép európai kis népek végre összefognak egymással hiszen állami és nemzeti létesésük a tét….

  65. Na de ki fogja őrizni azt a határkerítést? Mivel erre a magyarok képtelennek tűnnek, az amcsik boldogan jelentkeznek és küldenék harckocsizós, önjáró lövegzászlóaljaikat. Csak mert az oroszok ellen nem fogadjuk be őket…

  66. T,
    „végre a kelet-közép európai kis népek végre összefognak egymással hiszen állami és nemzeti létesésük a tét…”

    A folyamat ennek pont az ellenkezője, nincs is realitása. Mi lenne a közös érdek, amiért összefognának, és mi lehetne a mozgásterük?
    A kelet-európai uralkodó elit nagy része radikális atlantista befolyás alatt áll. Leginkább Szlovénia, Lengyelország, Románia és a Balti-államok.
    Magyarország ebből a szempontból szintén elkötelezett, de mérsékeltnek ill. bizonytalannak számít.

  67. 74:
    Fogd vissza a fantáziádat. Akad még ebben az országban néhány FÉRFI, aki nem szarik be, ha meg kell húzni egy ravaszt.

  68. 76. Persze, hogy akad, csak az a baj, hogy mind kinőtt a sorköteles korból, vagy nem ma barnult. Így aztán két esélyes, hogy kire fog lőni. 🙂

  69. 77: Gloucester, „mind kinőtt a sorköteles korból” Te csak ne sajnáld le a generációmat 😀
    Különben az idősebbek sokkal inkább tudják, mint a fiatalok, hogy mit is akarnak/kell megvédeni, ha úgy hozza a sors.

  70. Akik most jönnek ezek még nem víz menekültek.Egy kicsit az USA is besegített az összeomlás megkezdésébe.
    Lehet hogy Gloucester nem is fantáziál. 🙁

    A férjem tegnap ment vissza olaszba.(Brescia)Két hete jött haza akkor még az állomások is tele voltak 100 számra de pontosan 100 számra fekete bevándorlókkal.Este jött haza a vonattal onnan,és csak 3 fehér ember volt az állomáson a többi 100 számra néger bandérium.Azt mondta szívták a füves cigit meg be voltak rúgva meg idióta zenét hallgattak.Ők hárman fehérek(pedig nem is ismerték egymást,még egy nyelvet sem beszéltek)összeálltak hárman egy kupacba mert féltek.Szerencsére nem történt baj.Most hogy visszament azt mondta eltakarították őket.Mert jönnek a túristák nem lehet cirkuszolni.
    Azt mondta mikor haza jött hogy a liberálisokat is össze zárná egy kicsit ezekkel akik a befogadásukon vergődnek.

    Most húztam fel a görgőt,aztán látom megint itt egy neandervölgyi.Már ott is van net? 😮

  71. 78. Observer: Úgy fogja hozni a sors… sajna. Szerinted ki fogja védeni a határfalat? Még a dél-szláv háborúban is megkapták az amcsik a taszári bázist. Pedig akkor még volt sorkatonaság és nem Putyin bajszát ráncigálták.

  72. számomra is furcsa hogy most egyszerre indult meg ennyi menekült.Lehet valaki indítja(fizeti?) őket hogy jöjjönek. A tv-ben sok menekültön úgy látni hogy nem szakadt ruhákban vannak.
    De hogy egyszerre ennyien megindultak az nem világos számomra, összebeszéltek vagy mi a fene?

  73. Természetesen az öreg kontinenset meg kell puhítani ,hogy alávesse magát a globális politikai játszmában az USA-nak………….. Ha majd választani kell kivel oszd meg az utolsó falat kenyered és az utolsó pohár vizedet ,fekhelyed stb…… nem a fekete afrikait és az arabot fogod választani és pláne nem a muszlimot akinek a vallása és kultúrája eleve nem egyeztethető össze semmivel ami az öreg kontinensen valaha is megszületett.Ők egymást választják és igazuk van nekünk is ezt kell tennünk.

    Ne felejtsük el tőlünk délre azért ott élnek a 90-es években háborút átélt szerbek és horvátok ők nem fogják hagyni magukat és nem fognak félni ,meghúzzák a ravaszt ha szükség van rá ,alig várják hogy befejezzék a meccset a muszlim bosnyákokkal és albánokkal szemben a színesekről nem is beszélve, ott nem lehetne nemi erőszak dzsihad mint a svédeknél…………..Nem vagyok ortodox és nem vagyok szerb sem ,de amikor az UCK albán muszlim terroristái sorban berobbantották a Koszovóban lévő ortodox templomokat és kolostorokat-miután a NATO beavatkozása segítségével kiűzték onnan a szerbeket egy városrész kivételével, éreztem itt többről van szó, itt európaiságunk egy szeletét pusztították el és elvettek egy darabot és egy rögöt Európából akkor én szerb lettem és így ebben formában európai….Egy Nagy NO-GO övezet alakult ki ott.Egy igazi maffia állam mellesleg.

  74. Gloucester, „Szerinted ki fogja védeni a határfalat?” Javaslom Hajdú dandártábornok urat és csapatát. 😉
    Különben ez az egész kerítésépítés önmagában hülyeség. Drótvágót Szerbiában is lehet kapni… A kérdések kérdése az, hogy milyen jogosultsága lesz annak az élőerőnek, ami a kerítés ‘védelmét’ ellátja. Csak csúnyán nézhet, vagy azt is mondhatja, hogy ejnye-bejnye, ha valaki átvágja magát a dróton. Merthogy ütni meg lőni nem lehet majd, az biztos.

  75. Mvm9

    „A menekültek nem maguktól jönnek. Nekem egyre inkább úgy tűnik, ezeket szándékosan erre terelik.”

    Ezt egyre többen mondják,
    A végén az USA-t kell behívnunk amikor már egyesek fegyverekkel jönnek.

    De ha megnézed, az USA már elárasztotta tankjaival Kelet-Európát…
    Gyakorlatilag az EU USA megszállás alá került…

    A röhely az, hogy építjük a kerítést azok ellen, akikkel elméletileg egy oldalon kellene lennünk, és felvonulási terepet adunk annak aki meg letapos bennünket.
    Így megint az lesz, hogy azt a pofozózsákot fogjuk ütni, akit a globális elit elénk rak, és nem vesszük észre, hogy közben egyre méllyebben jutunk a rabszolgaságba.

  76. 83. Observer: Látszik, hogy nem voltál sorkatona. „Nem lehet lőni.” 😀

    Tibor bá: Most már érted, hogy mire gondoltam?

  77. Attila (PV),
    „Gyakorlatilag az EU USA megszállás alá került…”

    Ez az állítás valószínűleg igaz… sőt, ha belegondolunk Európa a II. világháború óta folyamatosan külső megszállás alatt van. Európát emellett az EU nevű atlantista érdekcsoport is megszállta, ami a hangzatos jelszavak (úgymint: szabadság, tolerancia, emberi jogok stb.) mögött elkötelezett a nemzetállamok, nemzeti és összeurópai érdekek felszámolására. Úgy tűnik, hogy Európa immunrendszere összeomlott, nem képes hatásos választ adni a fekete meg muszlim fajok beáramlására. Meg egyáltalán semmire.

  78. 85:
    NEM.
    Amikor „baj” van, nem a sorkatonaságot vetik be, hanem mindenkit behívnak, aki lőni tud. — Millió megoldás van a siránkozáson kívül:
    1) jó fizetéssel cigányokat (önkéntes alapon) besorozni határőrnek.
    2) a szingli fiatal férfi menekültekből verbuválni határőröket, akiknek állampolgárságot kell ígérni 10 év szolgálat után (több idő úgysincs 😀 ).
    3) A totálisan elcseszett Nyugat Európából visszahívni az iszlámra kihegyezett magyar férfiakat a haza megvédésére. Természetesen kiemelt fizetés mellett.
    4) Engedélyezni a fegyverviselést. Aki hozzám becsöngetés nem tud magyarul, azt lelövöm. 🙁
    stb.

  79. 87. Menthetetlenül racionalista mérnök agyad van. Egyiket sem fogja a felsorolt intézkedések közül meghozni Orbán. Hogy miért?
    Minden ötleted igen költséges. Inkább a halált választja Orbán.
    A fegyver pedig a hatalom ellen is fordítható.
    Egyébként történelmi példák sem azt mutatják, hogy „baj”-ban racionálisan gondolkodnának. Már a törökök bejövetelekor sem sikerült összefogni.
    Eddig minden jel arra mutat, hogy idejönnek az amcsik. De legyen Neked igazad és beszéljek én zőőődséget.

  80. Gloucester, „Látszik, hogy nem voltál sorkatona.”

    Nem tudom, miből látszik… de kétszer is voltam, egyetem előtt és után. 😉 Nagykanizsán első lépcsős alakulatnál, hegyi kiképzés, vízi kiképzés, karhatalmi kiképzés stb., másodszorra meg légvédelmi géppuskás… mit akarsz még? 🙂
    Szóval láttam már fegyvert közelről, és azt is tudom, hogy kell valakit pofán vágni gyal.ásóval, úgy, hogy örök vigyor legyen a képén…
    Nem sokon múlt, hogy nem mentünk háborúba Lengyelországba… örök hála Jaruzelsky-nek, hogy azt megúsztuk.

  81. 88:
    Orbán nem hülye, ezt felejtsd el. Annál nincs drágább, mint hogy ellepnek minket a muszlimok.

  82. 84. Attila (PV)
    „A röhely az, hogy építjük a kerítést azok ellen, akikkel elméletileg egy oldalon kellene lennünk, és felvonulási terepet adunk annak aki meg letapos bennünket.”
    Ha ezt Mohácsnál sejtettük volna?
    Hogy egyszer még vállvetve kell majd küzdenünk.
    És ott is ugyanaz volt az ellenség!

  83. 92:
    A legszomorúbb, hogy a megtévesztett magyarok tüntetnek a kerítés ellen, közben a beáramló idegenek már fojtogatják Szegedet. Minél hamarabb fel kell húzni a kerítést, és sokkolóval kell fogadni azt, aki megközelíti. Majd, ha elterjed a híre, másfelé fognak menni.

  84. Szerintem a kerítés önmagában nem fog megoldani semmit sem, és nem azért mert egy műszaki határzár nem működhet elég jó hatékonysággal, hanem ezt őrizni is kell. Az elkövetkező években hatalmas migrációs hullám, szerintem már egy kvázi modern kori népvándorlás várható. De egyre inkább az a meglátásom, hogy az USA nem csak úgy úri passzióból destabilizálta az adott térségeket, hanem jól megfontolt, hideg számításból, mert kiszámolták, hogy kb. 5-10 éven belül egy olyan folyamat indul be öngerjesztőleg, a mesterséges beavatkozás hozadékaként, ami társadalmilag képes destabilizálni a lenézett EU -t, ezáltal beterelhető a TTIP -s akolba, és ha konfrontálódnak az oroszokkal, akkor az európaiak pedig szépen bólogatnak, mert elnyeli őket az először kontinens méretűvé váló társadalmi problémák tengere, és mint tudjuk, ez a gazdasági problémákat is fokozni fogja, pluszban az Oroszország elleni szankciókkal pedig azért ha nem is KO, de jelentős „vérveszteség”.
    De az a tömeg ami jönni fog, szerintem megállíthatatlan!

    És akkor útra kelt 11 millió (!) ember
    A mára összefolyt iraki és szíriai polgárháború keltette exodus méretei európai ésszel felfoghatatlanok: az Amnesty International friss adatai szerint Szíria (2013-ban) 22 milliós lakosságának több mint fele (!), 11 és félmillió ember elvesztette otthonát a 2011 óta tartó polgárháborúban. Közülük eddig 4 millióan hagyták el az országot és menekültek Libanonba, Jordániába vagy Törökországba, 7 és félmillióan pedig Szírián belül váltak földönfutóvá.
    http://www.hetek.hu/hatter/201506/soha_nem_latott_nepmozgas_europa_hatarain

  85. Jövőnk!
    Lényegében egyetértek, bár talán van még néhány felvonás, mielőtt elsül az asztalra tett pisztoly.

  86. A poszt kapcsán, eszembe jutott egy régi felvetés, ami akkor szemráncolást váltott ki. A globális felmelegedéssel, a szibériai permafroszt termőterületté alakulásával, grönland melegedésével olyan új mezgazdaságra alkalmas klimatikus területek jöhetnek létre, amiért igencsak megéri háborúzni… Itt jön képbe Oroszország, és a szárazföldek 1/3-a. Ahol a föld, ott a hatalom… Ahol 100kmk-rel északabbra húzódik a termőterület, csak nyer rajta:-) Csak meg kell védeni… Ugyanúgy, kis hazánk tigris-eufrátesz szerű bőséges vizével, Alföldjével mini mezopotámia európa szívében… elgondolkodtató, amikor máshol ebből már hiány lesz, el lehet venni… Túl szélsőséges szerintetek?

  87. Arkhon, „kis hazánk tigris-eufrátesz szerű bőséges vizével”
    Arra semmi garancia nincs, hogy a Duna-Tisza vízgyűjtő területén elegendő csapadék hullik a jövőben is. Ha nem, akkor a folyók felsőbb szakaszán levő országok használják el a vizet, nekünk nem jut semmi, vagy csak jóval kevesebb; ha viszont nem lesz probléma a csapadékkal, akkor semmivel sem leszünk kivételezettebb helyzetben, mint a többiek.

  88. Tibor bá annak a falnak már régen kellene állni ahogy elnézem a dolgokat.Mikorra lesz az kész?..Addigra mi is kész leszünk 🙁

  89. melike00, A világtörténelemből nem tudok neked olyan ‘falat’ említeni, ami egy népvándorlást tartósan megállított volna. Ez a 175 km-es kerítés senkit nem állít meg, amíg minden egyes ország azon munkálkodik, hogy „áthúzza a dögöt a szomszéd földjére”.
    Különben, mivel a kerítés csak magyar területen épülhet, már a kerítés túlsó oldalán is magyar területre lépnek a menekültek/bevándorlók/terroristák stb. és emiatt jogilag már vonatkoznak rájuk az EU bevándorlási szabályok.

  90. A brüsszeli magyar nagykövet az Euronewsnak adott interjúban már csak kerítés megépítésének lehetőségéről beszélt … Szerinte a szerb-magyar határon tervezett kerítés egy szimbolikus reakció, amellyel a kormány szeretné felhívni a nemzetközi közösség figyelmét a határszakaszon jelentkező nagyszámú bevándorló problémájára.
    http://444.hu/2015/06/25/ha-a-kormany-talal-mas-megoldast-akkor-nem-epul-meg-a-kerites/

    Röhög a vakbelem…

  91. 100 Observer:
    Kérdés, hogy milyen szempontból érzed nevetségesnek a hírt?
    Úgy érzed, hogy ez csak az intézkedés nyugati reakcióinak tompítására szolgáló blöff, miközben valójában ténylegesen meg akarják építeni a kerítést, vagy megijedtek a nyugati reakcióktól, és ezzel visszautat keresnek arcvesztés nélkül?

  92. „megijedtek a nyugati reakcióktól, és ezzel visszautat keresnek arcvesztés nélkül” Ez a jó válasz szerintem. Mi volt a Dublin III egyezménynél is? Bejelentették, hogy felmondtuk. Mondták Brüsszelben, hogy olyan nincs. Erre aztán kiderült, hogy á, dehogy mondtuk fel, csak kis technikai szünetet tartunk…
    Orbán szokás szerint azonnal meghátrált, ahogy elhangzott a brüsszeli ejnye-bejnye.

  93. Observer,
    „Orbán szokás szerint azonnal meghátrált”

    Ezt nem meri Orbán megtenni, ő maga jelentette be a kerítés építését. Micsoda abszurd helyzet lenne, ha egy ország nem védhetné meg a saját határait, és nem dönthetné el, hogy kit fogad be.

  94. „Sajtóhírek szerint iszlamista zászlót lobogtató támadók lefejeztek egy férfit, francia jelentések szerint a támadás Saint-Quentin-Fallavier-ben, egy Lyonhoz közeli ipari területen történt.

    Egy helyi újságíró az mondta, hogy az áldozat holttestét pár perccel a támadás után fedezték fel. Levágott feje több méternyire volt a testétől.

    A Sky News szerint a francia rendőrök már legalább egy embert őrizetbe vettek a helyszínen. Ő állítólag azt vallotta, hogy az ISIS tagja. Az iTele francia hírtelevízió értesülései szerint a 30-as éveiben járó férfi nem volt ismeretlen a francia titkosszolgálatoknak.”

    A 444.hu-n olvastam.

    Lehet, hogy már nappal sem lehet majd bemenni a No-Go zónákba?

  95. Observer

    Én ilyenkor azért elgondolkodom, hogy mi lehet az az „ejnye-bejnye”, amivel elképesztően aljas paktumokat „kell” aláírniuk ami simán hazaárulás egy normális világban, vagy mi az, a zsarolási potenciál, ami állandóan meghátrálásra kényszeríti őket? Néha szlovákoktól is tapasztalom, hogy szembe mernek szállni, Orbánéknak miért kell vajon meghunyászkodni?

  96. Kyra, „Orbánéknak miért kell vajon meghunyászkodni”
    Orbánia teljes egészében az EU pénzektől függ. Anélkül a klientúrát nem lehetne fenntartani – ez önmagában elég indok. Hogy ezen kívül még mivel zsarolhatják? Bármivel, bizonyára jó vastag már a dossziéja Brüsszelben és Berlinben.

  97. Observer: „Ha nem, akkor a folyók felsőbb szakaszán levő országok használják el a vizet, nekünk nem jut semmi, vagy csak jóval kevesebb; ha viszont nem lesz probléma a csapadékkal, akkor semmivel sem leszünk kivételezettebb helyzetben, mint a többiek.”

    Igazad van, köszönöm. Ez reális, kihagytam a számításból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük