(1652) Lázár János – Őszöd II.

Tibor bá’ online

 

~q191Őszöd I. a hazugságról szólt, míg Őszöd II. 5 év után végre kimondja az igazat. Lázár János nem tartozik a kedvenceim közé, és ezen az se segít, hogy bemászkál a béna arcú Demcsák lábai közé. Most azonban én is felkaptam a fejem. Gondolom, nem kell részletesen kitérnem arra, amit Lázár János igen meglepetésszerűen mondott, mert teli van vele a sajtó. Ami érdekes és meglepő, hogy a hirtelen bekövetkező őszinteségnek mi az oka? Mi motiválta Lázárt? Ugye Pokorni volt az, aki elindított valamit, amikor kifakadt az urizálás ellen. Nyilván saját polgármesteri jövőjére gondolt, mert túl fiatal ahhoz, hogy mandátuma lejárta után nyugalomba vonuljon. A sokszori megválasztásához azonban „rendeznie” kell a Fideszhez fűződő viszonyát. Lázár esete egészen más, ő semmilyen szinten se tud elszakadni a Fidesztől, neki meg kell reformálni a Fideszt, ha nem akar Orbánnal együtt bukni, és persze nem akar. De bukni Orbán nélkül se akar, indukál tehát egy „palotaforradalmat”. Körülbelül mostanra tippelte az időt, amikor már elég Fideszes aggódik a jövőjét illetően ahhoz, hogy Orbánt a párton belül megbuktassa. Nagy kérdés, hogy jól időzített-e? Még mindig nagyon sokan csüngenek Orbán kebelén, akik bukhatnak vele együtt. Persze Lázár jóval közelebb van ezekhez az emberekhez, mint én, ő pedig mostanra időzített. – Hmm, azt hiszem a közeljövőben érdekes belpolitikai helyzet fog kialakulni. – Szavazzatok a honlap közvélemény kutatására! Köszi

________________________________________________________
________________________________________________________
________________________________________

32 gondolat erről: „(1652) Lázár János – Őszöd II.

  1. Ezek a beszédek azt jelzik, hogy nagy a feszültség a fideszen belül – kevés a konc, amit szét lehet osztani, illetve nagy lehet a ‘mozgás’ a Simicska vonal visszaszorulása miatt is. Bár ez egy robbanásveszélyes állapotnak tűnhet, azt még a leghülyébb fideszes is tudja, hogy a lakosság részéről ‘elfogadottsága’ elsősorban Orbánnak van, és nem a fidesznek. Orbán szennyesének kiteregetése visszahullna a fideszre is, az eltávolításának egyetlen, a fideszre viszonylag veszélytelen módja, ha OV „hivatalosan” megbetegedne, és ezért nem tudná ellátni a feladatait. Kétlem, hogy Lázárnak volna akkora hatalma/kapcsolati rendszere, hogy ez bekövetkezhessen. /Simicskának talán volt, mégsem lépte ezt meg./

  2. Nem biztos. Egy ilyen ravasz fickó természetesen tudatosan mond olyat, amivel tele lesz a sajtó, de ebben semmi Orbán-buktató nincs. Ezzel népszerűséget igyekszik szerezni, de Orbánt nem fenyegeti.

  3. Rossz időzítés lenne részéről olyankor szembeszállni Orbánnal, amikro az éppen erősti népszerűségét az ügyesen kitalált bevándorlóellenes kampánnyal.

  4. „az ügyesen kitalált bevándorlóellenes kampánnyal”

    Csak ráérzett, hogy mit kíván a magyar nemzet – és Tibor bá’. 😀

  5. Lázárt jelöltem be, de már bánom, mert még soha nem találkoztam olyan emberrel, aki ne utálta volna teljes szívéből. Lehet, hogy olyan módon teszik miniszterelnökké, hogy ne legyen szükség a szavazók szimpátiájára?

  6. Kyra, „már bánom”.
    Ha OV kiesik a rendszerből, L. Jánosnak komoly esélye van, hogy miniszterelnök legyen. Kellően gátlástalan, hogy átgázoljon bárkin, emellett OV után talán a legismertebb /legtöbbet szereplő/ fideszes politikus /Gábor Zsazsa effektus/. A „nép” nem arra fog emlékezni, hogy miket mondott korábban, csak arra, hogy sokat szerepelt és ezért simán elfogadják.
    Ha a fideszen belül elegendő támogatót tud szerezni, volna esélye.

  7. Lézer Jani, egy hideg, számító figura, nagy nyelvvel, besimuló jellemmel, miközben olyan gátlástalan, hogy…!
    Hmvhelyen táskahordozóként kezdte, aztán hová nem jutott ugye a könyörületlen hozzáállásával, mert mindenkit kicsinál maga körül, hogy még csak írmagja se maradjon bárkinek, aki árthat neki. Legalább is a verebek ezt csiripelik.
    OV meg már csak kisvasutat, stadiont, meg kerítéseket, falakat szeret építeni az elefántcsont tornyának kis világában.

    Rendszerszintű hibák sokasága csúcsosodik mostanság ki, amelyek a jéghegy csúcsai ugyan, de elkezdett egyenlőre folydogálni a „szar” a szekrényből, de előbb, utóbb ki is ömlik…! Lásd a Gripenek lepottyanása, a Honvédség rendszerszintű hibáiból fakadó működésképtelenségének első, nyilvános jelei. De ez az összes nagy rendszerben ott van, és egyre jobban érvényesül.
    Jó pár ismerősöm dolgozik a közigazgatásban, és összecsengően hallom tőlük, hogy recseg, ropog az egész, működésképességének határán egyensúlyozva, miközben a narancsos, pártkatona vezetők többsége szerint, minden jó, és csak jobb lesz (mondjuk épeszű, logikusan gondolkodó ember ilyet nem, hogy nem gondol, még kívülállóként is látható sokszor ez…, no de ugye a fanatikus, vak hit, vagy pártimádat…), és azt hallom tőlük, hogy 1, max. 2 év. és a közigazgatás egyszerűen beroskad önmaga vermébe.

    Lézer Jani ezt jól látja, hisz ő maga vezényelte le az egész központosítunk, centralizálunk, megreformáljuk, kormány ablakozunk, hű de jó és modern lesz folyamatot, csak hát sikerült egy effektíve -azt nem mondom, hogy működésképtelen-, de rendszeranomáliákkal bőven küzdő, és minél jobban toldozzuk, foltozzuk, annál több az újabb hiba és megoldandó probléma. Szóval Jánosunk, a lézerben teljes elkezdett hatalmat, pozíciót menteni, ebben mindenki biztos lehet. Azt meg majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.
    Na persze LJ kb. 100x lesz rosszabb, mint OV egyesek szerint. Szerintem nem tévedhetnek nagyot.

  8. 3, Arma,
    „Orbánnak a menekültprobléma úgy jött, mint egy falat kenyér. Két legyet üthet egy csapásra. Támogatókat tud szerezni az idegengyűlölet felkorbácsolásával a vendégszeretetéről híres magyar nép körében, és elkezdheti lezárni a határt, méghozzá a többség egyetértésével. Nemcsak a lóláb, hanem az egész ló kilóg. … A gyilkos cápa nem akkor válik gyilkos cápává, amikor leharapja az első áldozat testét derékban, hanem a születése pillanatában.”
    http://nepszava.us/bartus-laszlo-magyaroknak-epul-a-kerites/

    Korábban már én is vizionáltam ilyesmit, Mo-n a tényleges diktatúra kiépítésének feltétele, hogy a határok lezárásra kerüljenek.

  9. Nem szorosan kapcsolódik ide, de a politikai elitről is szó van benne, ezért megosztom.

    A 2011-ben készült filmben többek között szó esik a FED-ről, a nagyvállalalatok, a politika és a média összefonódásáról, hazugságairól, a háborúk igazi okáról, az emberek tudatának manipulálásáról, a tervezett a világkormányról és új világrendről.
    Étosz – Woody Harrelson

  10. 8: kétségkívül erre is jó lehet és az USA alternatív sajtója rég arról ír, hogy a stadionokban koncentrációs táborok lesznek ellenzékieknek. Értjük már a nagy stadionépítési lázat???

  11. 11, Arma, Mi (magyarok) sem szeretjük Bartust, meg Kertész Ákost stb., de az első felháborodás után sok esetben el lehet gondolkodni azon, amit írnak. 😉

  12. 8:
    Bartus eszeveszett gyűlölködő. A gyűlölet pedig elveszi az ember eszét, ezért hülyeségeket mond. Ugyan miért akarná Orbán bezárni a népet? Mi haszna lenne belőle. Amikor a szocialista rendszer nem engedte ki az embereket, akkor az emberi munkaerő nagy érték volt. Ma már túltermelés van és hatalmas munkanélküliség. A felesleges emberanyag felemészti a költségvetést.

    10:
    Nem kell komplikálni (Occam beretvája) sokkal egyszerűbb ok, Orbán foci mániája. Hogy jön be a te képedbe a foci AKADÉMIA? Sehogy, de a mániába belefér.

    12:
    Gondolkozni mindenen el lehet. A kérdés, hogy érdemes-e? 😀

  13. Színház, manipulálás. Legyen mit rágcsálni. Közben a valóságos problémák elsikkadnak.

  14. Nem feltétlenül színház. Lázár elég sok mindenért ‘felelős’, neki szarul jön ki, hogy nem működik a rendszer. Persze, nem kéne csodálkoznia, hiszen ők rúgtak ki minden olyan szakembert, aki ki merte nyitni a száját és/vagy nem volt fideszes. Bólogató Jánosok meg csak ennyire képesek.

  15. Én most rendkívül egoista leszek… Nézzük a nevet (családnév), az ilyen Lázárok, meg Orbánok engem nem ejtenek seggre. Mind hazardőrök, akik az állam, és az uniós pénzekből gazdagodnak meg. Szarházi piti tolvajok, és merem vállalni a pereskedést ilyenekkel. Tehát nem félek, ha esetleg olvassák a blogot. Az ilyen senkiházik mondják meg ki a bevándorló, és ki nem az. Ők vajon milyen rég Magyarok valójában? Hallottak e már a tizenhárom aradi vértanúról? Szerintük közölük hány volt „Árja” Magyar? Tisztában vannak e azzal a ténnyel, hogy a Magyar nyelvet az ezer-nyolcszázas évek végéig CSAK a parasztok, és azok beszélték, akik hűek voltak a gyökereikhez? A hivatalos nyelv a német volt. Tudják e hogy az árpád-ház tulajdonképpen kihalt az ezer-háromszázas években, csak anyai ágon öröklődött tovább? Tehát senki sem tudja visszavezetni a vérvonalát a honfoglalásig. Ismétlem SENKI. Jelenleg nekem lehetne okom magyarkodni, mert a családnevem kötelez, hisz a családom már az ezer-hatszázas években is jelen volt birtokosként a Balaton felvidéken, és ezt én még bizonyítani is tudom. Nem teszem. Az Orbán kormány primitív bunkók hordája, akiknek fingjuk sincs a Magyar történelemről.

  16. Nem lényegi hozzászólás, csak a pontosság kedvéért –

    „az árpád-ház tulajdonképpen kihalt … senki sem tudja visszavezetni a vérvonalát a honfoglalásig” Ennek a két dolognak nincs köze egymáshoz –> attól, hogy az Árpád-ház férfi ágon kihalt, más – „honfoglaló” – családok férfi ágon is fennmaradhattak a mai napig /bizonyára lehet is néhány olyan nemesi família, ahol így van/.

  17. Nyugat-Kelet-közép Európában a családnevet (vérvonalat) csak férfi ágon lehetett továbbörökíteni( Angliát kivéve). Igen, anyai ágon is levezethető a vérvonal, de az uralkodók eléggé „csapodárak” voltak akkoriban….Meg néhány esetben belterjesek is, ha azt kívánta az érdek.

  18. Keresem merre van a közvélemény kutatás de nem találom. Leszedted már? Vagy én vagyok vak.

  19. Bazs nem vagy vak. 36 órát volt fenn. Eredmény
    Orbán 61 = 40%
    Lázár 14 = 9 %
    Vona 47 = 31 %
    Gyurcsány 2 = 1 %
    Valaki más = 29 = 9 %.
    A Vona 31 % árulkodik, hogy sokan azt jelölték be, akit szeretnének, nem pedig azt, akinek esélye van.

  20. Dan

    A német származású Aulich ezt mondta: „Szolgáltam, szolgáltam, mindig csak szolgáltam. És halálommal is szolgálni fogok. Forrón szeretett magyar népem és hazám, tudom megértik azt a szolgálatot.”

    Ő biztosan magyar volt, de arról azok, akik a mai politikusokat kiképezték mindenféle ösztöndíjakkal külföldi egyetemeken, már a kiválasztásuknál gondoskodtak, hogy sem vérségi sem lelki kapcsolatuk ne legyen a történelmi magyarsággal. A történelmünkről meg semmit nem tudnak, sőt nem is érdekli őket. Ezt bebizonyították többször, amikor a parlamentben a jobboldalról felvetettek egy-két furcsaságot az Akadémia viszonyulásához a magyarok történelmével kapcsolatban. Azután én már egy cseppet sem csodálkozom, ami abból paktumból kiderül, amit Hiller István kötött Jeruzsálemben izraeli kollégájával, Juli Tamir oktatási, kulturális és sportminiszter asszonnyal. Hogyhogy nem félnek ezek a politikusok, hogy egyszer még hazaárulásért felelősségre vonják őket?

    „A megállapodás kiterjedt a közoktatásra, a felsőoktatásra és részben a kutatásra is. A felsőoktatásról, illetve a felsőoktatási kutatási együttműködésről szóló pontok külön megállapodásrészeket tartalmaznak a természettudomány, a magyarságkutatás, illetve a héber nyelvi, irodalmi kutatások terén. „

  21. A jobbiktól egyenesen hányingerem van. Ha azt tekintjük jobboldalnak. Az MSZP, LMP, Együtt értéktelen bohócok gyülekezete akik csak viszik a pártfinanszírozásra költött sok sok közpénzt. A cigány önkormányzat, és párt azt csinálja nagyban, mint amit a cigányság úgy általában kicsiben, rabló banda. Az Orbán kormány felelős tagjai pedig ugyan azt teszik mint a nemrég kirobbant FIFA botrány érintett vezetői. Hiteltelen, hazug, korrupt az egész. Még is, a gondolkodó fiatal elitet mi az isten tartaná itt egy ilyen országban?

  22. 25:
    De mennyire! Nem lesz, aki élősködjön rajtunk. Úgy mellesleg, a suba alatt Nyugat Európa örül a kerítésnek, de ugye a zsidó lobby. Ha nekik szar, legyen mindenkinek szar.

  23. Azért már elég sokan írják és mondják, politikusok is, hogy nem csak Magyarország, a görögök és a még mások is (angolok) készülnek „elfehéredni”. Nem olyan egységes kék az a kék sem.

  24. 27, Kyra, „Nem olyan egységes kék az a kék sem.” Soha nem is volt egységes. A gazdag országok az EU haszonélvezői, a szegényebbek meg próbálnak ehhez jó képet vágni.
    Csak ugye a kérdés továbbra is az, hogy ‘van-e élet az EU-n kívül’?

  25. Nem kell ahhoz öszöd2 hogy Magyarország 2 ezer éve szarban van…Meg a politikai elit akar lenni a gazdasági elit.

    Én is szavaztam volna de elkéstem 🙁

  26. Observer

    Azt hiszem, hogy MOST nincs, persze én meg azt kérdezném, hogy ez, ami most van az EU-ban, ez élet?

  27. 30: Kyra, „ez élet?” Én úgy gondolom, hogy az EU olyan, mint egy színdarab. A rendező szépen kiosztotta a szerepeket. – Közép Kelet-európai államok persze nem főszerepet kaptak, csak mellékszereplők, azonban a kiosztott szövegkönyv lehetővé tesz némi improvizálást is. Vannak országok /lengyelek, szlovákok, balti államok/ akik ügyesen kihasználják a lehetőséget és jól ‘improvizálnak’ és vannak, akik egyre szarabbul /mi/.
    Olyan élet itt soha nem lesz, mint nyugaton, de az azért rajtunk /is/ múlik, hogy a jelenleginél jobb legyen. Ha az a rengeteg pénz/vagyon, amit a rendszerváltáskor és azóta elloptak, a köz javára fordítódott volna, sokkal-sokkal jobb lenne a helyzet. És ez nem az EU sara… Ahhoz kellene már végre felnőni, hogy a saját problémáinkat nekünk kell megoldani – nem egyénileg /pl. nyugatra költözéssel/, hanem közösen. Ha a jelenlegi jogrend nem teszi lehetővé a bűnösök felkutatását, számonkérését, megbüntetését, akkor más utat kell választani. Ha csak nézzük az eseményeket és nem akarunk tevékenyen részt venni semmiben, akkor nem is változik semmi. Pl. ha minden szavazópolgár elmegy szavazni és nem csak otthon mereszti a seggét a söre mellett, már az is valami…

  28. Observer!
    „. Ha a jelenlegi jogrend nem teszi lehetővé a bűnösök felkutatását, számonkérését, megbüntetését, akkor más utat kell választani. ” . Ahá, forradalmat. Lapozd fel a régi brosúrákat, mi kell egy forradalomhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük