(1630) Góg és Magóg

Tibor bá’ online

 

~q191Ha azt hiszed, hogy Ady Endre verséről akarok értekezni, akkor most egy kicsit melléfogtál. Ugyanis én arról a Góg és Magógról írok, akik a Biblia Jelenések könyvében szerepelnek és szerepük a zsidók és a keresztények végromlásának az előkészítése. Az Apokalipszis szerint egy angyal a sátánt 1000 évre leláncolta, de utána szabadon kell bocsátani. De beszéljen helyettem a Biblia:

„Mikor eltelik az ezer esztendő, a sátán kiszabadul börtönéből és megindul, hogy félrevezesse a föld négy sarkán lakó nemzeteket, Gógot és Magógot, és harcra gyűjtse őket. Számuk annyi, mint a tenger fövenye. Fölvonulnak a föld minden táján, körülzárják a szentek táborát és a szeretett várost (Jeruzsálemet – az én közbeszúrásom). De tűz csap le Istentől az égből és megemészti őket. Az ördögöt, aki félrevezette őket, kénkővel égő tüzes tóba vetik, ahol a vadállattal és az álprófétával éjjel-nappal, örökkön-örökké gyötrődni fog”.

Sose kezdtem volna erről írni, ha nem hallanék olyan véleményeket, hogy az amerikai vezetésben józan férfiak (és egy-két nő) ülnek, akik tisztában vannak egy atomháború kimenetelével. Akkor hadd ássak elő egy igaz történetet G. Bush volt amerikai elnökről, aki a „tűz csap le Istentől az égből és megemészti őket” mondattöredékkel kapcsolatban úgy érezte, hogy Isten őt szemelte ki az idézett „tűz” lecsapatására. Mind erre pedig nagyon érdekes módon derült fény.

Az Irak ellenes koalíció megerősítése végett 2003-ban Bush elbeszélgetett az akkori francia köztársasági elnökkel, Jacques Chirac-kal. Beszélgetés közben Bush közölte, hogy Góg és Magóg pillanatnyilag a Közel-keleten garázdálkodnak és nekik kötelességük őket legyőzni. Szó szerint idézve a következőket mondta: „Ez a szembehelyezkedés Isten akarata, aki a konfliktust arra akarja felhasználni, hogy az Új Kor kezdete előtt a választott nép ellenségét megsemmisítsük.” A Chirac-Bush beszélgetés sose látott volna napvilágot, de Chirac teljesen paff volt a szöveg hallatán, ezért a Lausanne Egyetem teológus professzorának, Thomas Römer szakértelmére volt kíváncsi. Römer a kissé hihetetlen történetet az egyetem belső kiadványában közzétette, de különösképpen senki se figyelt fel rá. Csakhogy következő év márciusában a francia újságíró, Jean Claude Maurice kiadott egy könyvet, amiben a történetet maga Chirac erősített meg. Az újságíró visszatekintése szerint Chirac, francia köztársasági elnököt Bush kijelentésén elképedt és meg volt riadva. Hogy képzeli az USA elnöke, hogy az Irak elleni háborút egy bibliai próféciával meg lehet indokolni. Chirac szavaival: „Azon töprengtem, hogy hihet valaki ilyen fanatikusan a Bibliában?”

Ezzel még nincs vége a történetnek, mert állítólag még ugyanabban az évben Bush azt mondta a palesztin külügyminiszternek, hogy Irak és Afganisztán megtámadására Istentől kapott parancsot, és neki ezt a szent missziót végre kell hajtani. Rengeteg elmélet látott eddig napvilágot, hogy Amerika miért támadta meg Irakot. Most azonban már semmi kétség nem fér ahhoz, hogy Bush háborújának alapja a vallási hite volt. Tetteinek motivációja a bibliai prófécia beteljesítése, aminek kapcsán Isten őt választotta ki a beteljesülés végrehajtására. Végeredményben sok ezer amerikai katonának, és sok százezer irakinak azért kellett meghalni, hogy Bush legyőzhesse Gógot és Magógot.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
________________________________________________

12 gondolat erről: „(1630) Góg és Magóg

  1. Sokmindent hasonlítanak a mai történésekhez is a Bibliából és egyre hasznosabbnak érzem tisztában lenni ezzel magam is.
    (A mai magyar történéseket az egykori egyiptomihoz, József történetéhez.)
    És már a Góg és Magóg történetéről is olvasni ezek szerint.

  2. bush egy b@lfax…

    viszont ki lehet az idézet szerinti ál-próféta???

  3. Kedves Tibor bá’ tévedsz egy picit az első mondatodban, mert Ady Endre „Góg és Magóg fia vagyok én ” állításában ugyanarról a Góg és Magógról van szó, mint amelyről a Bibliában írnak. Európában mi vagyunk az egyetlen leszármazottjaik, ha hiszünk azoknak a kutatásoknak, amelyeket a hivatalos tudomány előtt nem túl népszerű keletkutatók végeztek a XIX. és a XX. században.

  4. 3:
    Ha hiszünk! Amit a templomban szokás, ahová én nem járok. 😀

  5. 4.

    Erről meg is lehetne győződni, nem kellene templomba menni hozzá. Stein Aurél annak ellenére, hogy Magyarországról elüldözték, 40 láda kutatható anyagot adományozott az MTA-nak. Azóta sem nyúlt hozzá senki. Stein Aurélt az angolok lovaggá ütötték… Kőrösi Csomáról és a többiekről már nem is beszélve. Köztük olyan is volt, aki 19 nyelven beszélt és külföldre kellett mennie, mert nem kapott itthon munkát. Ő volt Szentkatolnai Bálint Gábor. Nincs minden olyan nagyon rendben az MTA és a történelmünk viszonylatában, Tibor bá’ . A maiak közül csak a külföldön elismert régészt említeném Vörös Győzőt, de olyant is, aki világhírű és az egyiptomiak a mai napig megemlékeznek róla, ő volt Almásy László, mi meg azt sem tudtuk, hogy a világon van. Sok-sok ilyen történet van.

  6. „Most azonban már semmi kétség nem fér ahhoz, hogy Bush háborújának alapja a vallási hite volt.”

    Azért vannak kétségek.
    Szerintem te sem gondolod komolyan, hogy a háborút Bush kezdte, és hogy ez a háború „Bush háborúja”.
    Ez a háború a háttérhatalom háborúja volt az olaj és és a közelkeleti politika manipulálása érdekében. A PR tanácsadók igyekeztek vallási szinezetet adni a dolognak, hogy az amerikai vallásos rétegek számára is elfogadható legyen a háború.

  7. Attila:

    Természetesen ez a narratíva csak a többségi híveknek szól:

    mivel az USA (és a Föld) népességének kb 90%-a segghülye, nekik egyszerű magyarázatokat kell adni, hogy mi miért történik.
    Persze, azt nem lehet a 90% tudtára adni, hogy az erőforrásainkat feléltük és ezért kell olajban gazdag országokat lerohanni- demokrácia- export címszóval.

    Ugyanígy, a G-20 ak is a többséghez szólnak, amikor 2014 novemberében a „növekedés gyorsításáról” beszélnek:
    „Minél hamarabb bedöntjük ezt a sz@rt és minél gyorsabban, még mielőtt leesne, annál több esélyünk van a „minimális” káoszra”- és ez az ő szempontjukból így is van.
    A síkhülye 90%- nak ebből az jön le, hogy „na megint- még mindig-nem növekszünk eléggé, már megint az a baj” és dolgozik még jobban az Omnicidális Rendszernek.
    A többiek előtt világos a helyzet. Főleg, akik már a ’60-as évek vége óta folyamatosan kongatják a vészharangot.

    Egyszóval:
    Nehéz dolga van a politikusnak, mert neki mindig a nép legegyszerűbb agyberendezéssel megáldott gyerekeihez (90%) kell szólnia.
    A maradék 10% nem oszt- nem szoroz.
    A Fidesz is ezért szól csak a Hívekhez.
    Elég DJ Urcsányt megemlíteni és már jön is a hangos támogatás.

    Végkövetkeztetés:

    Ha bízol a Rendszerben-
    véged van.

    -bár mostmár anélkül is biztos, szóval, lehet mindegy…

  8. 6: Te aztán szórod a csúsztatásokat…
    „Stein Aurél annak ellenére, hogy Magyarországról elüldözték,”

    Nem üldözték el, csak éppen a szankszrit nyelv tanulmányozására alkalmasabb terep volt Anglia, majd pedig India.

    „40 láda kutatható anyagot adományozott az MTA-nak. Azóta sem nyúlt hozzá senki.”

    Akkor ez itt vajon hogyan lett?: http://stein.mtak.hu/

    „Köztük olyan is volt, aki 19 nyelven beszélt és külföldre kellett mennie. Ő volt Szentkatolnai Bálint Gábor. ”

    Hiába beszél akárhány nyelven, attól még nem feltétlen lesz igaza tudományos kérdésekben. Mellesleg az utazásait, kutatásait kezdetben az Akadémia finanszírozta, csak SzBG nem készítette el a pénzek fejében vállalt könyveket…
    12 éves „önkéntes száműzetése” után pedig hazatért és még 2 évtizedig tanított Kolozsváron.

  9. én csak arra tudok gondolni, hogy bokor számára mást jelent amit mondott, mint számunkra. ki tudja h akit ő istennek hív az esetleg egy élő személy vagy csoport, aki(k)nek abszolút hűséget fogadott. bokor minden bizonnyal be van avatva olyan szektákba ahol ezt másképp értelmezik ahogy mi értelmezzük. és ez a zárt csoport meg kitudja miben hisz és hogyan, mennyire torzított formájában fogadják el a Bibliát, vagy épp hogy viszonyulnak hozzá.

  10. Bush egy lenini hasonlattal élve „hasznos idióta” volt, akit megfelelő agymosáson készítettek fel arra, hogy végrehajtson bizonyos lépéseket – az tök mindegy, hogy közben miben hisz vakon, a lényeg, hogy tűzön-vízen át megbízható legyen a szisztematikus végrehajtás során.
    Ehhez pedig fanatizált vakhit kell – ami semmi egyéb jelen esetben, mint egy eszköz a háttérben megbúvó „királycsinálók” kezében.
    https://jimcraven10.files.wordpress.com/2012/07/skull31.jpg
    Bush azért támadott, mert az „Istene” szólt hozzá, azaz akitől az utasításokat kapta, annak a céljai könnyen lehet, hogy nem is „Góg és Magóg” voltak, de a programozott adminisztráció-vezető (elnök) ezzel a kóddal volt működtethető.
    Okkult jelek/szimbólumok közvetetten utalnak arra, hogy a világot irányító erők nem kizárólag a hivatalosan elismert tudományok mentén haladnak kizárólag, amiből számomra két következtetés is adódik:
    1. Lehet, hogy igazuk van és tudnak olyat, amit mi nem.
    2. Ha nincs igazuk, az okkult akkor is napi realitássá vált, hiszen közvetlen/közvetett hatást gyakorol a világ urainak döntéseire.

    Biblia és okkult?
    Az antikrisztus és uralkodásának hetedik éve…
    …Fekete Ember a Fehér Házban, az ellenfele pedig az Első Putyin (Razputyin) után egy második Putyin.
    Mellékesen…

  11. 5. malleusorbis

    …az olvasottak után kérlek, szíveskedj linkelni még egy hiteles cikket amely pontosan kifejti az amerikai- és európai vezetés pontos helyét a mennyei hierarchiában!

    Merchelt értem én de Obamielt nem igazán…

    Előre is köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük