(1611) Az amerikai birodalom falai repedeznek

Tibor bá’ online

 

Az amerikai birodalom falai repedeznek – szerző: Paul Craig Roberts – Tibor bá’ fordítása

Úgy tűnik, hogy Washington európai vazallusai megtalálták rég elvesztett gerinceiket. Nagy Britannia, Németország, Franciaország és Olaszország a jelek szerint Washington „ajánlását” semmibe véve jelezték felvételi kérelmüket a Kína vezette Ázsiai Beruházási Bankhoz. Csatlakozáson töri a fejét még Ausztrália, Japán, Dél Korea, Svájc és Luxemburg is.

_________________________________________________________

A poszt folytatását E-mailben küldöm el azoknak, akik a honlap fenntartási költségeihez évi 5800 forint adománnyal hozzájárulnak. Kapcsolat: evatibor#t-online.hu

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________

26 gondolat erről: „(1611) Az amerikai birodalom falai repedeznek

  1. Akkor majd az angolok franciák és az olaszok is aggódhatnak, hogy mentálisan mennyire alkalmasak a pilótáik a fapados szekciókban…
    Mert ugye egy-egy lézerfegyver tesztelése bárhol eredményezhet valamilyen járulékos veszteséget… nem igaz?

    De komolyra fordítva a szót, az EU-s országok kicsit késve ébredtek fel, hogy az USA oldalán nem csak kényelmes félgyarmati sor vár rájuk, hanem egy idő után a homokzsák meg a golyófogó szerepe is az USA egyre aggresszívabb geopolitikai ámokfutásai során.
    Most lehet szaladgálni, meg keleti nyitásozni, hogy ha az USA elkezd büntetni, maradjon valami alternatíva az EU kezében.

    Látszik a kapkodás, de még mindig jobb mint bedrogozva masírozni a Vörös Hadsereg ellen… (a Sárga Hadseregről meg nem is beszélve)

  2. Egy mondás jutott eszembe: „Ha valamit nem tudsz legyőzni, állj az élére”… lehet, hogy a posztban említett országokban, a túlnyomóan antlantista elkötelezettségű irányító elit belülről fogja megpróbálni kontrollálni és/vagy bomlasztani az ÁBB-t.
    Más lehetőség nincs, Európa nem tud szabadulni azzal, hogy ‘megtalálja a gerincét’. Ha jól tudom létezik egy NATO, vagy valamelyik szolgálat (talán CIA, vagy anyacége a M.) alá szervezett csoport, aki Európa esetleges paradigmaváltásakor likvidálná az atlanti érdekekkel szembehelyezkedő politikai és gazdasági vezetőket; erre már régóta létezik egy terv.

  3. 4. Mvm9

    „Európa nem tud szabadulni azzal, hogy ‘megtalálja a gerincét’. ”

    Talán igen.
    Ugyanis a szabadkereskedelmi egyezség réme most valóban felrázta, és talán mint eddig semmi más, egységesítette az európai „második vonalat”, amelyik még nem amerikai pénzektől és befolyástól függ.
    Nem beszéve arról, hogy az USA előbb utóbb háborúba fog keveredni az oroszokkal és/vagy Kínával. És ezt senki nem akarja, csak néhány megzsarolt politikus „csinál úgy” mintha támogatná az USA érdekeit a sajátjával szemben.

    Persze… tudom, nem segít az 50000 ideiglenesen Németországban állomásozó amerikai katona, meg hogy a német aranytartalék nagy részét Fort Konox-ban őrzik.
    De most úgy tűnik, megindult valami ellenállás az USA-val szemben a „második vonalon”, ami számban és gazdasági erőben sokkal nagyobb mint az a csapat, amelyik az USA zsebében van.

  4. 4. Mvm9

    „Európa esetleges paradigmaváltásakor likvidálná az atlanti érdekekkel szembehelyezkedő politikai és gazdasági vezetőket; erre már régóta létezik egy terv.”

    Talán akkora tömeggyilkosságra mégsincs terv, ami annyi szembehelyezkedő politikust likvidálna. Ezért talán valószínű hogy a Germanwings katasztrófa figyelmeztetés volt a németeknek, (meg annak aki érti) mert ők a „legbátrabb” ellenzői az USA politikának… Hirtelen kiegyeztek Putyinnal, pedig az USA már izzította a B52-eseket, és ők akadályozzák a szabadkereskedelmi egyezséget is…

  5. Jajj már Tibor bá.Mikor jól bele jönnék az olvasásba,akkor veszed el 😀

  6. 7:
    Tudtommal, rajta vagy a listán, megkapod a teljes fordítást.

  7. 4- 6 ra:

    Operation Gladio és „egyebek”

    https://www.youtube.com/watch?v=VYtt69qIY6Y

    Bár a Sziriza és a Jobbik is a listán van elvileg- mégse történt semmi Tszipraszékkal.

    Tibor bá’:

    nemcsak az amerikai birodalom indult oszlásnak, hanem minden ipari ország.
    Miért lesz mindenütt évről- évre szarabb- legalábbis a többségnek- a Bioszférának meg pláne, pláne.
    A termodinamika 1. és 2. főtételét nem lehet jogászkodással megkerülni.

  8. 9:
    „US-Plan For Nuclear First Strike Attack On Russia And China In 2016” —– Na, ezt még megvárom! 😀 – Kurva jó buli lesz. 😀

  9. 10.
    «“US-Plan For Nuclear First Strike Attack On Russia And China In 2016″ —– Na, ezt még megvárom! 😀 – Kurva jó buli lesz. 😀 »

    Pár százmillió ember el fog égni, és az egész bolygó haza lesz vágva – ez tényleg vicces dolog lenne.

  10. Lehet, úgy vannak vele, hogy még kontrolláltan irtsuk ki magunkat.
    Mert mindenütt egy Jemen, Szíria, Irak nem biztos, hogy sokkal jobb buli lesz.
    Harc a kajáért meg a vízért, mindenki egymás torkának.

    11:
    Az „egész bolygó” szerintem 7,3 milliárd embert jelent…

  11. 11

    CETERUM CENSEO: a bolygó nem lesz hazavágva. A civilizáció viszont összeomlik.
    (Több áldozata lesz az összeomlás utáni öldöklésnek, mint a közvetlen atomcsapásoknak.)

    Tényleg komolyan kérdezem, hányszor kell(ene) még elmondanom azt, hogy a mai atomfegyverek nem okoznak globális pusztulást? Csak azért kérdezem, mert amíg ezt nem értik meg sokan, addig azt sem értik meg, hogy pont ezért lesz atomháború.
    (S hogy a fenti állítás igaz, arról se kedvem, se lehetőségem nincs már vitatkozni. A megfelelő helyeken elfogadták a szakvéleményemet, ami amúgy teljesen evidens és részeiben – igaz nem egyben – megtalálható szabadon a neten. Nem én találtam fel a spanyol viaszt.)

    Amúgy tényleg nem vicces, de Mvm9 se annak szánta, ebben biztos vagyok.

  12. 13:
    Szervusz Jövőnk!
    Ne mérgelődj! Az Embernek nehéz elfogadni, azt ami különben teljesen nyilvánvaló. Nem téged fúrnak, hanem önmagukat biztatgatják. Persze, hogy lesz nukleáris világháború, méghozzá viszonylag hamar. Én meg azért röhögök, mert az emberiség megérdemli. Nézz bele a médiába (magazinok, bulvár lapok, VV, TV.) hirdetések, étrend kiegészítők, politikai szavazásuk, hit gyülekezet, stb. ÍGY ÉLNEK. Buták, primitívek, undorítok. Ezt sajnáljam?

  13. Tiszteletem Tibor bá’!
    Nem mérgelődök, csak… 🙂
    Nagy igazság van abban, amit írtál. Egyet is értek. Csak a kisgyerekeket sajnálom…
    (Persze értem a hárítást, elnemfogadást sokaktól, naponta tapasztalom.)

  14. Jövőnk, Tiborbá: Azt érteni vélem, hogy az atomháború közvetlenül a föld népességére nézve nem lesz totális és végzetes. Viszont a civilizáció összeomlik.
    De kérdem én mi lesz a tömérdek Atomerőművel ? Azok elszabadulásának következménye mennyire lesz végzetes ? Mondjuk itt a szomszédban Pakson ? Ha már lehetek olyan optimista, hogy az első kört még túlélem ? 🙂

  15. 14. Tibor bá’

    ‘(magazinok, bulvár lapok, VV, TV.)”

    Csak halkan jegyzem meg, hogy a népbutító médiát nem a buta és primitív emberek találták ki, hanem egyetemet végzett, magasan képzett szakemberek a modern tudomány teljes mellszélességű támogatásával. Ugyanígy az étrendkiegészítők, a beépített elavulás, meg a többi.
    Ekkora intellektuális befektetéssel akár jó dolgokra is lehetett volna tanítani a tömegeket.
    De a hülyítésük rövidtávon kifizetődőbb volt.

    Az írástudók árulása… vagy intellektuális fasizmus… de kapzsiságuk önmagukat is bajba sodorja.

  16. 11, 13:

    Nem esik le…
    A felmelegedest ez nem fogja megallitani. Raadasul egy hirtelen- par nap alatti- 0,8- 1,0 C lehülest a maradek Bioszfera nem fog olyan jol viselni.
    Föleg, hogy 50%- at mar kiirtottuk- es egyes letfontossagu fajok örökre eltüntek.

    Olvasd el az Olduvai- elmeletet. Abbol raadasul hianyzik a globalis felmelegedes…

  17. Szoval:
    ipari civilizacio okozta krizisre nmem az ipari civilizacios valasz (atomfegyver) a megoldas.
    Nincs megoldas

  18. Azért hozzátenném, hogy egy összeomlás szélén álló civilizációban (vagy talán helyesebb lenne civilizáció helyett ökoszisztémát írni), egy összeomlás elején tartó szuperhatalom szemszögéből racionális stratégiai cél lehet egy korlátozott termonukleáris háború „megnyerése”, ezáltal egy nyilván sokkal mélyebb szinten, de azért a dominancia egy részének megőrzése.

  19. 15:
    Gondolj arra, hogy az aranyos kisgyerekekből lesznek a nagyszülő gyilkosok, mert nekik van pénzük, egyszerűnek tűnik azt elvenni.

    16:
    Azok le fognak olvadni. 🙁 Bár én átéltem Budapest ostromát. Az elektromos művek, a vízművek dolgozói az utolsó pillanat után is a helyükön voltak. Kérdés, hogy dedikáltságban mennyit süllyedtünk az elmúlt 70 év alatt?

  20. 20- 21:

    Azonban az Olduvai elmélet (barlangokból a Holdra- onnan vissza a barlangokba)

    http://bobkocsaba.ingyenweb.hu/keret.cgi?/olduvai_elmelet.htm

    nem számolt az ipari civilizáció 2 nagyon fontos mellékhatásával:

    1)Exponenciális erőforrás (kőolaj, szén, földgáz, ércek) kimerítés mellett, a Bioszférát is ugyanígy lepusztította- ami nélkül a civilizációnál sokkal nélkülözhetetlenebb öko- rendszerek sem fognak működni (gy.k.: nem lesz kaja, ha a méhek kihalnak, mert nem hordja szét semmi olyan effektíven a polleneket)

    2)Klímaváltozás- ami még a Permi Nagy Kihalásnál is nagyságrendekkel gyorsabban szabadítja fel a metánt és CO2-t.

    Ezen nem segít semmilyen atomháború, akármit is akarnak Új- Zélandon újrakezdeni.

    Szóval Sir Fred Hoyle- nak lehet abban is igaza, van, hogy ez „egydobásos történet” és azon az egy dobáson- úgy néz ki, bizony élet- halál múlik.

    Csúnyán elb*szta a nagy esélyt az emberiség- szó szerint a fékezhetetlen szaporodással meg a túl- szexualizált civilizációjával.
    Nincs még egy olyan faj a Földön, ami ennyire csak a saját fajával és annak egyedeivel foglalkozik.
    Minden más fajnak végtelen/ mindennapi interakciója van a természeti környezettel.

    A Star Trek világ nem a mi jövőnk.
    Esetleg egy másik Földön. De szerintem kozmikus utópia.
    Nem a magasfokú- technológia egy faj intelligenciájának fokmérője.

    Ja, és

    13- ra, Jövőnk- nek:

    Lehet kifinomult számításokat végezni, de mint tudjuk
    „all models are WRONG”
    Teszem azt
    -több 800 kt töltet esetén, hogy nem garantált- additív hatás révén- a por feljutása a sztatoszférába? vagy a fallout?
    -ahhoz, hogy ne legyen fallout, mindenhol nagyon erős légmozgásra van szükség- de akkor is lesz fallout, csak nem ott, hanem kicsit arrébb- a klímaváltozás miatt viszont folyamatosan változnak a szélirányok- ezt hogy lehet modellezni??
    -a feldobott por és hamu- ha ez mind lehull- mert le fog – eső (gyors) vagy lassú leülepedéssel- mondjuk Grönland vagy az északi- sarki jégtakaró jégrészecskéi között- a sötétebb albedo miatt csak felgyorsítja exponenciálisan az egészet- szóval a klíma- hatás még valószínű fel is gyorsul egy idő után
    -és ahogy írtam a mai nagyon- nagyon lepusztított Bioszféra már nem nagyon visel el újabb sokkot teljes összeomlás nélkül- azért egy atomhatalmakra kiterjedő konfliktus eléggé az, hiába nem lehet a Földet, mint sziklát vele elpusztítani, a vékony lakkréteget rajta- Bioszféra- nagyon is

    A globális felmelegedést, szépen, fokozatosan lehet csak lehűteni- gy.k: évezredek, de inkább évmilliók alatt.
    Varázsütésre biztosan nem, főleg olyan folyamatokkal, amik eleve rengeteg hőt tesznek még a rendszerbe, biztos nem lesz tartós hatás.

  21. Őszintén mondom… unom, hogy ezredszer kell ugyanazt elmondanom és belinkelnem.

    Ezen a videón – eddig másikat még nem találtam – látható 2:25-től egy olyan légi robbantás, ahol NINCS FALLOUT! (Mert a „NO FALLOUT HOB”-on vagy a felett van robbantva. A felett például, ha a legnagyobb területre akarják az optimális túlnyomást (25 psi) kifejteni.
    A hatóerő fügvényében 800kt-ig pedig NINCS SZTRATOSZFÉRÁBA jutás, akárhogy robbanatank. A troposzféra meg hamar kidobja HA FELSZÍNI, ha légi, ahogy a videón, AKKOR NINCS MINEK KIHULLANIA.
    Na már most, minden töltet 100-800kt (0,1-0,8mt).

    😀 könyörgöm… legalább ezt a fenti szarságot ne kelljen már ezerszer leírni.

    (Amúgy erőművek… ha az elektromos ellátórendszer leáll – HEMP esetében le fog – akkor Paks, Mohi leolvad kb. 90 óra után… Dunából halálfolyó lesz. Pukk nem lesz, mert nincs itten grafit, csak lemegy a talajvízbe a fos.)

  22. 23:
    EGY olyan robbantas.
    Na most mennyi az esely 1 darabra?
    Ha leolvad többszaz erömü- mit fogunk enni a civilizacio utan?
    De nem kell ezen agyalni, mert a klima gyorsabb az egesznel.
    Mindent elintez egycsapasra

  23. Jövönk- nek:

    en is kutakodtam:

    http://blog.nuclearsecrecy.com/

    Nagyon jo kis blog.
    Tenyleg igaz a HOB- os optimalizalas.
    Oke, azt elfogadom.
    De tovabbra is:
    -több robbantas eseten egymashoz közel (mert erröl szol egy nuklearis haboru)- mi a garancia, hogy nem additiv a hatas- mind fallout, mind felszallo port tekintve?
    -hogyan hüti vissza a Födet, ha nem ver fel port?
    Mert igy csak extra höt juttat a rendszerbe.
    Valamint, az altala elpusztitott civilizacios legszennyezes megszüntevel- aeroszolok (SO4- ek föleg) par nap- par honap alatt kihullanak a legkörböl- +0,8- 1,4 C- vel fog megemelkedni a Föld hömerseklete- ami a meg „biztonsagos” 2 C föle visz, hetek alatt.
    Ha +1 C alatt mar most mindenütt szivarog a metan, a +2 C mar abszolut game over.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük