(1596) Előtérben a valóság

Tibor bá’ online

 

~q191Néhányszor már kifakadtam, hogy az Interneten minden megtalálható, a valós és értékes információtól az abszolút hülyeségig bármi, és egyesek a hülyeségekre hivatkoznak. [Legújabb gyöngyszem egy női blogból érkezett, ami szerint vízkövet a legjobban eltávolítani citrom(sav) és szódabikarbóna keverékkel lehet]. Ezen hiányosság kiküszöbölésére már számtalan ajánlat látott napvilágot, a legújabb szerint a Google feladata lenne a trollok és a hamis információk sakkban tartása. Ennek eszköze lehetne egy olyan program, ami a websitokat megbízhatóságuk szerint rangsorolná. Jelenleg a search enginek a websitok népszerűsége szerint szelektálnak, ami azt jelenti, hogy azok az oldalak, amelyeken nem bizonyított celeb pletykák, vagy összeesküvés elméletek vannak, felkerülnek a kiemelt helyekre.

A New Scientist munktársa, Hal Hodson bejelentett egy olyan javaslatot, ami ismeretekre alapozott értékelést ad. A szoftver rákapcsol egy (Knowledge Vault) ismeret gyűjteményre, amit a Google állít össze az Internetről. Tényeket, amelyekben egyhangúan egyetértenek a websitok. Az olyan oldalakat pedig hátrasorol, amelyeken ellentmondásos információk vannak. [Na, ez lesz Arma halála]

Még csak szó van róla, de a tudomány ellenes társaságok (a tudomány is egy vallás, stb.) már is kiborultak „hová fog ez vezetni?” alapon. Anthony Watts a klímaváltozás tagadó honlap: “Watts Up With That alapítója panaszkodva fakadt ki a FoxNews-nak. „Látogatóim jelentős részét a Google küldi a honlapomra, ha ez elmarad, nem állhatok le vitázni egy géppel.”

Valódi problémát a politikai indítékkal bíró megállapítások jelentenek. Ki döntheti el – például – hogy Ukrajnában ki hazudik, és ki mondja meg az igazat?

________________________________________________________
________________________________________________________
___________________________________

18 gondolat erről: „(1596) Előtérben a valóság

 1. Elképzeltem a keresési programot a középkorban. Galileo Galilei megállapítása miszerint a Föld forog a 267. oldal után lett volna fellelhető, a bóvli kategóriában.
  A vitatott vagy még be nem bizonyított tudományos elméletek hovà kerülnek?

 2. Én is citromsavval távolítom el a vízkövet, az való rá. Persze szódabikarbóna nem kell bele. Igaz, azzal jobban pezseg…

 3. 3:
  Tudod-e mi történik, ha savat összekeversz bázissal? Úgy általában. (a pezsgésen kívül)

 4. „Valódi problémát a politikai indítékkal bíró megállapítások jelentenek. Ki döntheti el – például – hogy Ukrajnában ki hazudik, és ki mondja meg az igazat?”

  ____________________________________________
  Pontosan. Valójában ezeknek a videóknak akartak gátat szabni:

  https://www.youtube.com/channel/UCrzdet03VSg4LT1ImPeA2HQ

  Azt kérték A Google-tól, hogy akadályozza meg a kamu-videók feltöltését. 😀

  Remélem Tibor bá’ egy percig sem hitted, hogy aggódnak a szellemi leépülésünk miatt? Neki annál jobb minél hülyébb a nép.

 5. Szerintem nem is olyan nagy gond, ha Google osztályozza a dolgokat.

  Aki a hivatalos, kincstári infót keresi az megtalálja a maga szája íze szerint, aki méllyebbre akar ásni az meg azt.

  Legalább tudjuk, hogy a WTC összeomlásának magyarázatát fősodratúként kell értelmezni, vagy összeesküvéselméletként.
  Tudjuk, hogy egy egészségügyi problémára „modern” választ kapunk, vagy „alternatívot”.

  Mondjuk azt még nem látom tisztán, hogy Google hogyan tud lemondani a népszerű „alternatív” magyarázatok által bevonzott reklámokról, mert ugye abból él.
  És az alternatív „igazságok” legalább annyira számosak mint a kincstáriak.

 6. Bármiféle „listázás” lehetőséget ad a manipulálásra.
  Meg kell tanulni gondolkodni /e.g. józan paraszti ész használata/ – kb. ennyi a megoldás kulcsa. Persze az sem árt, ha az iskolába nem tanárt verni járunk, hanem tanulunk is /főleg a természettudományi tárgyakat/.

  1: +1

 7. Tibor bá’ megnyugodhatsz, a Te oldalad sem lesz az elsők között. A tudás veszélyes, és ezért a gondolkodókat a hatalom ki nem állhatja.
  Legalább végre megvalósul Orwell Igazság-minisztériuma. És Lázár lesz a vezetője. 😀

 8. 8:
  Nem találtam a halálközeli élményeket. Pedig nekem most már baromian aktuális. 😀

 9. 7:
  Valami máris bűzlik, mert nem vagyok képes a havi 45.000 látogatón túllépni.

 10. 5.

  Teljesen felesleges lesz mindenféle vizsgálóbizottság létrehozása az ilyen 9/11-es eseteknél, elég lesz az interneten a keresőbe beírni és máris tudjuk mi az igazság. A Google adminisztrátora eldönti helyetted.

 11. 9: Szerintem az a testen kívüli élmények egyik alesete.

 12. 11:
  Minden esetre nem kell majd ilyen hozzászólásokat olvasni:
  1) A tudomány is egy hit
  2) A chemtail segítségével ölik ki az emberiséget.
  3) a klíma modellek használhatatlanok
  stb.

 13. @10. Pedig a facebook-on is rendszeresen osztják a posztjaidat. Persze ott is dolgozik már az algoritmus. 😉

 14. 9. Tibor bá’ tudományosat akarsz? Akkor olvass László Ervint, vagy hallgasd meg dr. Pilling Jánost, vagy olvasd el a „Van élet a halál után?” című könyvet, de van néhány fiatalember is a You Tube-on akik nem voltak vallásosak és elmesélik, hogy milyen különös élményeik voltak az elég hosszaadalmas klinikai halál állapotában. Bőven van irodalma a dolognak. Az USÁ-ban kifaggatták az újraélesztett betegeket és 20 % beszélt ilyen élményről. Ennek alapján kiszámították, hogy annak idején 8 millióan élhettek át halálközeli élményt.

  Persze, tudom, hogy te csak szívatod a jónépet… 😀

  Aki szellemileg ilyen friss és folyton a nőkön jár az esze, az még ráér halálközeli élményekről olvasgatni.

 15. 15:
  Kedves Kyra!
  A „klinikai halálból” visszatértek látomásával kapcsolatban már volt poszt. Meg van magyarázva a jelenség, és szó sincs halál utáni életről, de a jövő héten foglalkozhatunk ezzel. — Nem jár folyton a nőkön az eszem, legfeljebb a koromhoz képest gyakrabban. 😀

 16. „Nem találtam a halálközeli élményeket. Pedig nekem most már baromian aktuális. :D”
  Aktuális bizony, csak el kellene fogadnod, hogy a Te korodban már minden annak számít…:-)

 17. 17:
  Látom kedveled a morbid szöveget. Enged meg, hogy csatlakozzak hozzád. — A honlapomat naponta kábé 1500-an látogatják. Ebből ezret a Google terel ide, akiket aztán soha többé nem látok. Viszont megközelítőleg 500-an kisebb-nagyobb rendszerességgel jönnek. Ezek közül senki se idősebb nálam, mert idős emberből viszonylag kevés van, aki van annak nagy része szenilis, a többi pedig nem tudja kezelni se a számítógépet, se az Internetet. Annak ellenére, hogy mindenki fiatalabb nálam, lenne egy fogadásom, hogy ezen 500 főnek legalább a 10 százaléka előbb hal meg mint én. És az se kizárt, hogy te magad benne leszel a 10 százalékban. 😀
  PS: Az emotikonok csak akkor jelennek meg, ha előtte és mögötte üres leütést hagysz. Próbáld ki, meg fogsz lepődni. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük