(1587) Nyemcov halála

Tibor bá’ online

 

~q191Oroszország legelső számú ellenzéke, Putyin állandó kritizálója, a CIA (valószínű) beszervezettje halott. Megölte őt Amerika, mert halála nagyobb érték számukra, mint okvetetlenkedő kritikája az ellen a Putyin ellen, aki mögött az orosz nép gyakorlatilag egységesen felzárkózik. – Persze ezt a CIA hamis zászlót bizonyítani nem tudom, de nézzük a tényeket! Nem vagyok naiv, el tudom képzelni Putyinról, hogy likvidál valakit, ha alapos megfontolás után az derül ki számára, hogy ez a legjobb megoldás. De Putyinnak nincs belpolitikai problémája, kivéve azt az apróságot, amit a CIA próbál elkövetni. Mást se tett el láb alól, legfeljebb leültette 10 évre. Ezzel szemben Washington rendszerváltást akar Oroszországban, mert a módszer kipróbált és kitűnően bevált. Ellenzék mindenütt van, rendszerint olyan emberekből, akiknek nem jutott hely a pillanatnyi rezsimben, tehát mindent hajlandó megtenni, hogy hatalomra kerüljön, biztosítva ezzel zsebeinek a megtömését. Ezeket az embereket a CIA még Iránban is meg tudja vásárolni, nem érdekli őket az esetleges halálra ítélés. Oroszországban még inkább.

Nyemcovnak az volt a veszte, hogy halála sokkal nagyobb hasznot hozhat Amerikának, mint élete. Világszerte elfogadták, hogy ő Putyin főkritikusa. Ha tehát Moszkva nyilvános hídján kivégzik, akkor ki más tehette, mint Putyin emberei. Erre azonban még az orosz ellenzék se vevő. Nyemcov meggyilkolásából sose lesz rendszerváltás Oroszországban, amit a CIA nagyon jól tudott. Akkor pedig mi végből a kivégzés? Egyértelmű, Putyin démonizálásának egy újabb fordulata. A CIA legújabb gyilkossága hazai fogyasztásra készült. Meg kell győzni az amerikaiakat, hogy Putyin Oroszországa veszélyt jelent Amerikára, veszélyt jelent az egész világra, ezért meg kell semmisíteni pontosan úgy, mint a tömegpusztító fegyvereket felhalmozó Szadám Husszeint, az emberiség ellen elkövetett bűnök miatt Muammar Gaddafit, vagy saját népét vegyi fegyverekkel gyilkoló Bassár el-Aszadot, aki ugyan még él, de ki tudja meddig. És miért kell az amerikai népet meggyőzni Putyin sátáni veszélyességéről? Nyilvánvalóan azért, mert Washington nem állt el, és soha nem is fog elállni Oroszország térdre kényszerítésétől. Putyin ezt nagyon jól tudja, és már megüzente Washingtonnak, NYET. Véleményem szerint Nyemcov meggyilkolása világosan feltárta a tényt, bármekkora őrültség Washington háborút akar egy másik atom nagyhatalommal. Putyinnak, a politikai sakkjátékosnak eddig sikerült elkerülni a közvetlen háborút az USA-val, de azt tudni kell, hogy a békéhez mind a két fél akarata kell. A háborút az egyik fél is el tudja kezdeni. Hogy ez mit jelent, azt minden gondolkodni képes ember tudja a Földön.

________________________________________________________
________________________________________________________
____________________________________

75 gondolat erről: „(1587) Nyemcov halála

  1. Nagy a valószínűsége, hogy az áll a háttérben, amit írsz. A legnagyobb politikai haszna azoknak a köröknek van, akik élezni akarják a konfliktust az oroszokkal, és gyengíteni azokat, akik békülékeny hangot ütnek meg az ukrajnai események kapcsán, szétrombolni Merkel és Hollande erőfeszítéseit.
    De azért nem tudom teljesen kizárni azt sem, hogy orosz szélsőségesek állnak a dolog mögött. A szakadár ukrajnai oroszok, és oroszországi támogatói nem igen örülhettek Nyemcov tevékenységének, aki most akarta nyilvánosságra hozni bizonyítékait Oroszország aktív részvételére a háborúban, ami fejfájást okozhatott volna egyeseknek. Ráadásul tüntetést készített elő a háború befejezéséért Ukrajnával.
    Putyin nem valószínű, hogy meglépne ilyen őrültséget most, de nem zárnám ki, hogy vannak az országban olyanok, akiknek Putyin is túl langyos, és szeretnék móresre tanítani az ukránokat, elcsatolni a keleti részeket, és Nyemcovot aljas hazaárulónak tekintették.
    Mondjuk a kettő nem zárja ki egymást, az orosz szélsőségesek is lehettek jó eszköz a CIA manipulációihoz.
    Azért kíváncsi leszek, tud-e a nyomozás kideríteni valami értékelhetőt?

  2. A CIA (USA) érdekeltség se zárható ki a démonizálás okán, amit a poszt is említ.
    De az orosz érdekeltség se zárható ki, a gyilkosságnak megfélemlítő hatása is van.

    Eddig kategorikusan tagadták az orosz katonai jelenlétet Ukrajnában. Vajon tétlenül hagyták volna, hogy most esetleges bizonyítékok kerülnek elő ennek cáfolatára?

    A gyilkosság jól beillik abba a hosszú sorba, amit ellenzéki politikusok, újságírók halála jelez a Putyini éra alatt.

    Ha a gyikosságoktól el is tekintünk, az ellenzék, annak médiájànak ellehetetlenitése màr régóta folyik.Mert a hatalomnak ez az érdeke.

    Az meg egy eléggé érdekes feltételezés, hogy aki az orosz rendszert vagy Putyint bírálja az CSAK orosz ügynök lehet.
    Oroszországban minden hibátlan ezért minden bírálat nyugati lejárató kampány eredménye?

  3. 1:
    Logikusak a levezetéseid, de ne feledd Putyin kemény kezű kvázi diktátor, nemigen lehet ott ugrálni és bármit tenni beleegyezése nélkül.

    2:
    Nyemcov meggyilkolásával kapcsolatban az orosz fél analizálásának sok értelme nincs, mert Putyin láthatóan el akarja kerülni az USA-Orosz közvetlen háborút. Ami érdekes számunkra az Washington viselkedése, amiből nyilvánvalóan következik, hogy ők viszont akarják ezt a háborút, és ez a LÉNYEG. A többi gólyafing. Ami pedig Nyemcov „leleplezését” illeti. Nincs annak semmi külpolitikai értéke, hiszen nyílt titok, hogy mind a két fél nyomja a fegyvereket, elvégre már rég tudott, hogy ez egy proxy háború. Nyemcov pedig egyértelműen CIA ügynök. Ha csak ellenzék lenne nem dolgozott volna az orosz nemzeti érdekek ellen. Bár, ezt például Orbán megtette, amikor a szocik hatalma alatt az MNB kamatlábat az egekben tartotta.

  4. Nyemcov utolsó interjújában a náci Németországhoz hasonlította Putyin rendszerét, Sőt, Putyin rendszere nemcsak náci,hanem fasiszta is. Nyemcov egyik ellenzéki politikustársa a gyilkosság helyszíne közelében újságíróknak nyilatkozva az igazság bajnokának nevezte az áldozatot. „Elképzelhetetlen az, hogy az ellenzék egyik vezetőjét lelövik a Kreml falainál. Csak egy magyarázat lehet erre: azért ölték meg, mert az igazságról beszélt”. A világ összes hírügynöksége átvette Nyemcov egyik korábbi nyilatkozatát is, amelyben a politikus aggodalommal beszélt arról, hogy Vlagyimir Putyin megöletheti őt.
    Ezek után teljesen logikus és egyértelmű a következtetés a nyugati ember számára, csak a gonosz Putyin és náci rendszere a tettes 🙂

  5. Ha Nyemcov rendelkezett „bizonyítékokkal”, akkor meggyilkolásával azok még nem tűntek el, arról semmit se hallani, hogy lakását feldúlták, stb. Szóval lássuk azokat a bizonyítékokat! Ja nincsenek, Nyemcov a fejében tárolta! – ennyire hülyének néznek minket!

  6. +1 like

    Fontos kiegészítés: az oroszok a minap hivatalosan elismerték, hogy létezik és működik a „halott kéz” rendszer (Perimeter), amely működésbe lép, ha Moszkvát és az elnököt végzetes megelőző csapás érné. (Ebben az esetben menne minden, és ebben az esetben hazánkra is jutna.)

  7. Az atomháború igazolásához megfelelőbb casus belli lenne például egy nagyon sok áldozattal járó katasztrófa az USA területen, amit Putyin nyakába lehet varrni. A Nyemcov-gyilkosság túlságosan távoli, és nincs közvetlen hatása az amerikai közvéleményre. Ha 9/11 több ezer amerikai áldozata kellett az Afganisztán elleni háborúhoz, akkor a harmadik világháború megindításához nem elég egy orosz ellenzéki hullája, akiről azelőtt alig lehetett tudni valamit. Nem egészen világos a nő, illetve az SZBU szerepe a történetben.
    Az kétségtelen, hogy valakinek Nyemcov halála több hasznot jelent, mintha még élne.

  8. Valószínű szerintem, hogy Nyemcov nem gyalog sétált be munkába naponta, hanem autózott. Éppen aznap a csajával sétafikált a hídon és pont lelőtték. Oda lett terelve a nő által.

  9. Köszi Tibor bá.

    Meg az ukrán barátnőt egy lövés sem éri, és odasétál a kukásautóhoz, hogy…! Lehetett az CIA, de inkább közvetetten. Az ukrán szálat figyelembe véve bármit eltudok képzelni, hisz az oligarcha kapcsolatok, a Nyemcov Porosenkó barátság, a nemrég abortuszon átesett kb. 20 évvel fiatalabb ukrán származású „barátnő”…!

    De jó az írás, én magam is így látom, hisz kb. 3 hete volt Minszk 2, és egy ilyen jól megszervezett gyilkosságot (kukásautó pont a lövések pillanatában takarja a területet, megáll, a sértetlen barátnő odafut beszélgetni a sofőrrel – nem mondom, hogy nem véletlen, de nem épp életszerű, inkább kémregénybe illő…) kb. 3-4 hét előkészíteni a „verebek” szerint.

    Kinek az érdeke, hogy ezt a gyilkosságot az orosz fővárosnak már-már egy szakrális pontján hajtsák végre? Vagyis ott, ahonnan az esetről tudósító hírügynökségek kamerái egyetlen képbe foghatják be a merénylet helyszínét a teljes pompájában ragyogó Kreml épületegyüttesével, azaz Vlagyimir Putyin államfő székhelyével.
    Kinek az érdeke, hogy amikor végre megjelenik az első reménysugár az ukrajnai helyzet rendezésére, s ennek következtében Angela Merkel engedékenyebb hangot üt meg Oroszországgal kapcsolatban, egy politikainak látszó gyilkosság megszakítsa ez a folyamatot?
    Kinek az érdeke, hogy röviddel a gyilkosság után a nyugati országok állam- és kormányfőinek egy része, köztük is mindenekelőtt Barack Obama amerikai elnök, baljós üzenetet küldhessen az orosz államfőnek gyors és átlátható, minden részletre kiterjedő nyomozást követelve?
    http://bekialtas.blog.hu/2015/02/28/putyin_lenne_putyin_ellensege

  10. 1. hubab:
    A tényleges nyomozás, amit a rendőrség takarásában (fedésében) jó eséllyel az FSZB folytat le, biztosan hoz eredményeket. De ha azoknak 20% -át megtudjuk, akkor lehet sokat mondtam. Azt látni kell, hogy Putyin maga „irányítja” – felügyeli a nyomozást, szóval nagyon is komolyan vették az „elvtársak” az üzenetet.

    Egy kis orosz propaganda, péntek óta van fönt angol felirattal.
    „Mi szeretjük a békét, de utoljára figyelmeztetünk, hogy háborúzni viszont mindenkinél jobban tudunk! Üdv, az Orosz Megszállók.”

  11. Az amerikaiak egyre közelebb merészkednek a medvéhez. Mintha azt akarnák, hogy elsőnek mozduljon.
    Mi lehet a háttere annak, hogy ennyire sürgős az amerikaiaknak?
    Ez lehet egy üzenet is Putyinnak, hogy bárkit, bárhol meg tudunk ölni, ne érezd magad biztonságban.
    A mi Gyevi bírónk is kiizzadhatott pár csep varejtéket a hír hallatán.

  12. 9. Piton , Majd az ukránok megvédenek minket. 🙂 Az ukrán kormányfő, Jacenyuk kijelentette, hogy Putyin ellen, az oroszok elleni harccal Ukrajna a többi országot, köztük Magyarországot is védi. Haha, mint a gengsztervilágban – az ukrán állami maffia megvéd minket, persze ennek ára van, a zsoldosokat etetni kell, meg fűteni is kell, az EU majd begyűjti a hozzávalót minden tagállamtól.

  13. 11. László:

    Erre csak azt tudom mondani, Jacenuk – Mi védjük Európát kijelentésére reagálva, hogy akkor merüljön el a történelemben, és nézze meg, mi lett a Bizánci-birodalommal, és a Magyar Királysággal, akik egykor szintén Európát védték…! Vagy már lehet, hogy tudja, mi is vár rájuk…, és a szerintem általuk (a mostani ukrán vezetés) nem is annyira szeretett Ukrajnára! 😛

  14. 9: „az esetről tudósító hírügynökségek kamerái egyetlen képbe foghatják be a merénylet helyszínét a teljes pompájában ragyogó Kreml épületegyüttesével”
    Nagyon ül ez a mondatod. Csak sajnos sok az agyhalott nyugaton, akinek erről az égvilágon semmi nem jut az eszébe.

  15. Ha Putyin akarta volna eltenni lábalól, akkor nem egy nyilvános kivégzéssel oldotta volna meg, mert így csak hátránya van belőle.

  16. szlovák cikk a Posta Imrétöl:

    Eidmanovscsina

    Ki tudja, mire gondolhatott a frissen megvacsizott Borja Nyemcov, amikor a luxuslakosztálya felé grasszálva a hídon nem vette észre, hogy kijevi származású szíve választottja, Anna Durická valahogy le-lemaradozik tőle. Abban, hogy megkérdezze tartózkodó viselkedésének okát megakadályozta a mellkasába röppenő négy golyó. A nyomozók azonban megkérdezik. Már csak, hogy ne legyen olyan könnyű dolguk, Kijevből már jön is a hisztérikus vonyítás, hogy az Orosz Föderáció azon nyomban engedélyezze Durická kisasszony Ukrajnába távozását.

    Borisz Nyemcov meggyilkolásának fő tanúja, a 23 éves ukrán fotómodell és az 55 éves Nyemcov három évvel ezelőtt jöttek össze és azóta gyakorlatilag le nem vette róla a szemét. Amíg a saját szerepét a bérgyilkosságban elmagyarázza a nyomozóknak, tegyünk egy időutazást.

    Történetünk néhány évtizeddel korábban, az akkor még Gorkij nevet viselő Nyizsnij Novgorod városában kezdődik. A helyi egyetemen tanít egy bizonyos Vilen Jakovlevics Eidman. Már a szülei is fanatikus bolsevikok voltak és fiacskájuk – aki a Vilen nevet is V.I.Lenin tiszteletére kapta – átvette a stafétát. És ez megérte neki. Nyilván semmi különös nincs abban, hogy ugyanezen az egyetemen végzett az unokaöccse – nővérének, Nyemcovovának, szül. Eidman fia, a szocsi származású Borisz Nyemcov is. Nyemcov apuka, a tekintetes Eidman asszony férjeura abban a minisztériumban volt fejes, amely Oroszország ásványkincseinek gondját viselte. Ezt jegyezzük meg…

    A gorkij-i egyetemi tanulmányokban Boriszt maga Vilen Jakovlevics fia, Igor Eidman követte. Más szóval Borisz Nyemcov unokatestvére. Aki most kicsit elveszettnek érzi magát a klánkapcsolatok szövevényében, ismételjük át a pókháló főbb csomópontjait:

    Vilen Jakovlevics Eidman ——– Dina Jakovlevics Eidmanova (Vilen nővére) + Nyemcov úr (Dina asszony férje) fia, Igor Eidman (sz. 1968) —– fiuk, Borisz Nyemcov (sz. 1959)

    A majd’ tíz éves korkülönbség ellenére a Nyemcov – Ejdman unokatestvérek rendkívül közel álltak egymáshoz. Még pontosabban, Borisz Nyemcov (egész haláláig – jegyezzük meg kétértelműen) Igor Eidman erős hatása alatt állt.

    nadhlad.com/sites/default/files/igor.jpg
    Igor Eidman, ezidő szerint Németország lakosa

    Éppen Igor Eidman volt az, aki unokaöcsikéjét, Borisz Nyemcovot a törzsi maffiózó hálózatokon keresztül a legmagasabb politikába tolta. Már csak, hogy a pórnép számára hitelesebb legyen, Nyemcov nyilvánosan azt állította, hogy a nagyanyja – apja édesanyja – elrabolta és titokban megkeresztelte egy pravoszláv templomban. Hogy miért érezte szükségét, hogy erről a nyilvánosság előtt kotkodákoljon, az amatőrök számára könnyű spekulációkra, tapasztaltabbaknak összeesküvés-elméletek gyártására, a tökhülyéknek pedig az antiszemitizmusról való vonyításra lehetne alkalmas.

    Míg a butuskább és élvhajhász Borisz a politikai színház reflektorainak fényében kellette magát, Eidmanból „szociológus” lett és az INTERNET szkértője, különös tekintettel a szociális hálózatokra. Mindemellett arra is kerített időt, hogy miniszteri nagybátyja, Nyemcov apukája által zsíros falatokhoz juttassa maffiózó barátait az orosz ásványkincsekből. Mindenekelőtt a Jukoszt Hodorkovszkijnak. De nem ez volt az egyetlen adag az orosz privatizációs husiból és minden adagból jutott valamicske Borisznak is, aki a politikai vonalat vitte. Amikor Hodorkovszkijt lecsukták, Igor Eidmanból Vlagyimir Putyin véresszemű ősellensége lett – és természetesen szintúgy Borisz Nyemcovból is. Formátumukat „ellenzékire” cserélték, amelynek a maffia-hálózatuk nyugati központja fedezte (és fedezi) a hátát. Eidman 2011-ben a cion-pozitív Németországba ment, hogy onnan irányítsa az oroszországi „ellenzéki” tevékenységet. Csak ennek köszönhetően produkálhatott annyira fröcsögően pravoszlávia-ellenes traktátusokat, amilyenek miatt az Orosz Föderációban gyűlöletbeszéd miatt már börtön dukált volna. Ezek után senkit sem lep meg, hogy ez, a „public relations” mágusának tartott „szociológus” áll a csirke-rajongó Pussy Riot vagy a FEMEN csöcsibabái mögött. És, hogy az „ellenzéki ügy” terén a legközelebbi haverjai és munkatársai között – Hodorkovszkij mellett – találunk még egy fura figurát: Kaszparovot.

    Oroszország leszívásából Eidmannak és kompániájának, több, mint elég pénze folyt be, csakhogy Borisz Nyemcov nem állta ki a gazdaságtól való elvakultság és a hatalom illúziójának próbáját. Előtört élvhajhász gyenge jelleme. Pia, drogok, kurvák. A legutóbbi években gyakorlatilag használhatatlan volt és az eidman-féle PR kampányokban Navalnij-nak kellett helyettesítenie. Amikor belegabalyodott az akkor 20 éves ukrán fotómodellbe (és tudjuk, milyenek az ukrán fotómodellek…), az első évben el lehetett varázsolva a kis tyúk az 50 éves bőkezű mecénástól. De csak az abortuszig. A következő két évben, amelyek során „elválaszthatatlan kettőst alkottak” (Anyicska Duricka barátnőjétől idézvén), már tulajdonképpen stand-by rezsimben volt.

    És akkor eljött 2015 február 27-e, amikor kevéssel éjfél előtt Anyicskát lekapja egy KAMERA Moszkva közepén, amint éppen elmaradozik Nyemcovtól, majd meglehetősen sajátos módon pánikol a gyilkosság után. Az orosz televízió is leadta, bárki megnézheti. Saker is konstatálta, hogy még az „ellenzék” sorai között is igen vékonykák ill. alig vannak a Putyin vétkességét hangoztató vélemények.

    Na ja. A kellő lelkesedés és motiváció nélkül végzett harci feladatokat nem végzik jól, pláne azzal a tudattal, hogy a nyugati forradalmi cion-centrum a céljai érdekében egy szemrebbenés nélkül beáldozza bármelyik csahos kutyájának életét.

    ————
    A szlovák eredeti:
    http://nadhlad.co…manovscina

  17. „Véleményem szerint Nyemcov meggyilkolása világosan feltárta a tényt, bármekkora őrültség Washington háborút akar egy másik atom nagyhatalommal.”

    Szerintem az USA fegyvereket akar szállítani Ukrajnába, és Nemcov halála is kell ahhoz, hogy ezt elfogadja a világ.

  18. A világon már szinte mindenki tudja aki akarja hogy Amerika mit művel,hála az internetnek.Ha nem lenne internet még megkockáztatnám hogy mindenki neki menne Putyinnak.De így sokan látják hogy mi folyik itt.Hál istennek.
    Merkelnek sikerült időt nyernie,pontosabban kicsit visszaszorítani az Amcsikat,ugyanis már elő volt készítve egy 3 milliárd dolláros fegyver üzlet,és vitték volna Ukrajnába.Merkel azt mondta NEM.Vissza is hőkőlt a cion banda.Merkel elszaladt Hollandéval Putyinhoz ,hogy ő is mutasson fel valamit,mielőtt nagyobb baj lesz.Egy savanyú pofás kéz szorongatós összejövetelt összehoztak négyesben.
    Erre most cionék elkezdték ezt a gyenge gyilkossági dolgot.Megy az oda vissza dolog.Európa nem hajlandó további szankciókra.Most jön ez a kereskedelni egyezmény.Ami ugy látszik mindentől független,de közben dehogy .Az eseményeket összefüggéseiben kell nézni.Az eurót és európát is szét akarják cincálni,és ezzel a kereskedelmi egyezménnyel a dollár alá gyűrik a most egyébként is megtépázott eurót.
    És mindezek mellet még Jacenyuk is vinnyog hogy megvédik Európát.Kitől kellene megvédeni idióta?Tőle.Meg a hülyeségétől.Meg vinnyog hogy a nyugat a fenekén ül és nem tesz semmit nekik.Hát kaptak e gy csomó pénzt is.Mit gondol?Miattuk fog minden nemzet háborúba menni?Menjen ő meg Bokros Úr aki nagy fennhangon kiabálta a fészbukon hogy fegyvert ukrajnának.
    Idióták.Nemsokára Porosjankó meg Jacenyuk következik eltünésben..
    17!
    „Szerintem az USA fegyvereket akar szállítani Ukrajnába, és Nemcov halála is kell ahhoz, hogy ezt elfogadja a világ.”

    Nem fogadja el ezt senki.Menj már.
    2!
    „Az meg egy eléggé érdekes feltételezés, hogy aki az orosz rendszert vagy Putyint bírálja az CSAK orosz ügynök lehet.”

    Kár hogy nem lehet képeket feltenni.De küldök belőle Tibor bának.

  19. 2,Pzuj

    „Vajon tétlenül hagyták volna, hogy most esetleges bizonyítékok kerülnek elő ennek cáfolatára?”

    Nem nagy ügy… Az oroszok támogatták a szakadárokat, ezt mindenki „sejti” bizonyíték nélkül is.
    Ha meg egy ellenzéki vezető papírt is ad róla, akkor az se változtat sokat a leányzó fekvésén, mert ugyanúgy lehet tovább tagadni.
    Meg… Őszintén nem is ez a lényeg, hogy az oroszok támogatták-e a szakadárokat vagy se.
    A kérdés, hogy ki akar háborút.
    Európa és Oroszország nem.
    Ezt Merkel világossá tette.
    Nyilván az USA tovább erőlködik, de ameddig nem tudja úgy beállítani a dolgot, hogy Oroszország kész holnaptól bombázni Berlint és Párizst, addig az EU-nak nem fog fűlni a foga a háborúhoz.

  20. 11… van egy olyan félelmem – de ez szakmailag nincs megalapozva, se nem bizonyítani nem tudom -, hogy az USA előre menekül és igen, ki akarja provokálni az atomháborút. Úgy értem: mi (az elit) készen állunk, „bunkerek” (lásd Svájc esete… ha nekik van 306.200 8 millió emberre, akkor nehogy már az elitnek ne lenne) megvannak… úgy is bukik a civilizáció, legyen most, úgy, hogy még mi tudunk irányítani… a túlélők (mert lesznek 1-2 milliárdan), majd az oroszokat gyűlölik érte, itthon meglesz a ritkítás és még ráadásul beveszik a propagandát is… és kezdik előlről a „leigázást”, csak sokkal könnyebb lesz és sokkal durvább és nyíltabb. Ha ez – mondom ez csak magánvélemény, és nem szakmai – van mögötte, akkor 99,99% hogy hamarosan itt a gebasz és akkor nagyon nagy gebasz lesz, a legrosszabb forgatókönyvek egyike. (Ne felejtsük el, ha 10 hordozó-kötelékből csak a fele maradna meg… vagy csak a harmada, akkor simán mehet majd a tengeren túli leigázás is egy évtized múlva.)

    Mindig próbálom kihangsúlyozni: MI – mindannyian – NEM TUDUNK az elit fejével gondolkodni. De ha napokig mélázunk és gondolkodunk, akkor halványan derengeni kezd bárkinél: ezeknek AKKORA hatalmuk van, hogy bármit megtehetnek, bármit. És ha az öregek, a családfők éppen azt találták ki, hogy „lám, tényleg hogy elbasztuk a világot, annyira, hogy ezt már nem lehet rendbe tenni… hát töröljük el és kezdjük újra. Nekünk öregeknek van még pár évünk, de az unokáink majd békében, a természetben, szabadon lovagolva fognak élni és még mindig mi fogjuk uralni a világot.” Érdemes ezen kicsit elidőzni…

  21. Velős összefoglaló. Mennyire más képet mutat a hazai média!

  22. 20- ra:

    Nem tudom csak neked a mániád ez az atomháború,
    akkor a tények:
    1) a globális felmelegedés többtrilliónyi hiroshimányi hőt jelent a klímában- aminek 92%-a az óceánokba ment- a légkör manipulálása egy atomháborús hamuképződéssel nem oszt, nem szoroz. (Ugyanígy a geo- engineering sem)
    2) már egy kisebb nukleáris háború- pl India- Pakisztán között- is azonnal bedöntené a mai civilizációt- tehát megszűnne az aeroszol- hatás (szulfátok, nitrátok) és egyből katasztrofálisan- 1,3 C- vel emelkedik a Föld hőmérseklete- ergo az atomfelhő- hatás által kiváltott lehűlés máris kioltva
    3) azért hívják globálisnak, mert globális felmelegedés/ klímaváltozás- Új- Zélandon sem lehet előle elbújni
    4)a földi bioszféra már 50%- ban le van pusztítva- egy atomháborút biztos nem nagyon élne túl.
    A kiberfantázia meg GMO nem helyettesíti az élő rendszereket, ha egyvalamit ezt megtanulhattuk a folyamatos természetpusztításunk után, a jelen helyzetből

    Pár év (teljesen bizonytalan) hosszabbításért ekkora őrültséget nem kellene bevállalni, még az elitnek sem.

  23. Nem zárható ki, hogy már fogalmazzák Balfour II-t, és tervezik a zsidók nagy visszatérését Kazáriába. Miután elfogy az olaj a Közel-Keleten, Ukrajna klímája, termőföldje és ásványkincsei sokkal vonzóbbakak lesznek a sivatagnál.

  24. 22:
    Periodikusan felhívom mindenki figyelmét, hogy atom, olaj, ebola, stb. lehet hogy jön, lehet hogy nem. De a klíma egészen biztos kinyír valamennyiünket.

  25. 22
    mély levegő…
    … ha a 2. pontot értelmesen el tudod magyarázni – megeszem a kalapom – és örökre elnémulok. Az 1,3 az mínusz és lehűlés, állítja Ira Helfand és csapata, csak éppen tévednek, mert nem értik, hogy 1 megatonna alatt NINCS sztartoszférába jutó por és nem értik, mi az hogy no fallout HOB, azaz úgy általában a nukleáris hadviselés gyakorlati részét. De ez most mindegy. MAGYARÁZD MEG a 2. pontot, aminek első olvasatra az égvilágon SEMMI ÉRTELME NINCS.
    Te a véleményedet tényként állítod be – ebből qurvául elegem van már – míg én tényeket közlök: fegyverkezés tény, a mai atomfegyverek hatása tény, a HEMP tény.

    Mondom, ha megtudod magyarázni a 2. pontot, én eltűnök örökre.
    (És amúgy volnál szíves leülni és kiszámolni, 460 darab 800kt töltet felszíni robbantásának a hatását az USA-ra. Utána pofázz nekem.)

  26. 24:
    nem azért írom, hogy elnémulj, meg nem személyeskedni akartam- mégha úgyis tűnt:

    http://www.rediff.com/news/slide-show/slide-show-1-indo-pak-nuke-war-may-set-off-global-famine-study/20120425.htm

    Ha összedől az ipari civilizáció- nem lesznek szervízelve az atomreaktorok sem, tehát a Mt- ás számolgatásnak nincs már értelme, mert egy reaktorban többszöröse található a robbanófejekben lévő hasadóanyagnak.

    1 megatonna szimpla töltet esetén nem jut fel a por a sztratoszférába, mondod- akkor nem is lesz lehűlés.
    Mennyi az esélye, hogy több, egyszerre bevetett kilotonnás töltet esetén nem érik el az 1 Mt- ás hatást? Additív hatás nyilván van, főleg, ha az érintett területeken fekvő atomreaktorokat is belevesszük.

    9/11 után, mikor leparancsolták az egész légi forgalmat- csak az USA légterében- egyből 1,1 C- vel nőtt a hőmérséklet- pedig az ipari szennyezés ment tovább, csak a repülők álltak.
    Ha leáll az egész légiforgalom, mindenféle ipari légszennyezés (nemcsak CO2, hanem aeroszolok is), a globális hőmérséklet 1,2- 1,4 C- vel emelkedik meg pár nap alatt (Global dimming).

    24:

    viszont sajnos, pont emiatt- egyre rémisztőbb, hogy bevethetik az elmeháborodottak-
    mert nem fogják fel, hogy az élő rendszerek, úgy működnek, hogy egyre nagyobb büntetéssel sújtják az elhajlásokat- vagyis minél tovább várunk a helyes útra lépéssel az ipari civilizáció szervezett, tervszerű lebontásával (NEM a hirtelen bedöntésével!!), annál nagyobb lesz a büntetés is.

  27. Jövőnk, Ouse M.D.-t nem kell komolyan venni, ő állítgatta, hogy az 2014-es novemberi átlaghőmérséklet a 2013-asnál 20 fokkal melegebb volt. A tények pedig csak 0,2-t mutatnak. Szinte minden állításában ezt a 100-szoros túlzást lehet felfedezni.

  28. 28- ra

    csak a tények kedvéért:
    napi MAXIMUM hőmérsékletet írtam.

    De mindegy, beszéljenek a paleoklíma- klíma és geológia professzorok helyettem:

    Ajánlom figyelmedbe a 3 grafikont:
    – 5 C – emelkedés 2100- ra (csak a CO2- hatást kalkulálva, metán és a másik 47 pozitív visszacsatolás nem számolva)
    – 350 Gt CO2 elégetése 150 év alatt
    – miközben a Permi Nagy Kihalás alatt ennek mindössze tízszerese szabadult fel- viszont az többtízezer év alatt

    Innentől kezdve nem kell semmit 100- zal beszorozni, hogy felfogd mekkora szarban vagyunk.

  29. 30:
    Omnicide poszt: http://www.antalffy-tibor.hu/?p=16113
    54-es hozzászólás: „meg egész november- októberben kb 15- 20 C- vel volt tavaly magasabb az átlaghőmérséklet”
    Olyan vagy te is mint a NOAA: nem emlékszik pontosan mit állított régebb:
    ott van a honlapukon: 1997 volt a legmelegebb év: 62.45F
    2014 volt a legmelegebb év: 58.24F
    Akit érdekel a téma bővebben, keressen utána Steve Goddard blogján.
    De ezekről beszéljünk majd egy klíma-posztban, most térjünk vissza Nyemcovra.
    És ebben igaza van mindenkinek, nagy szarban vagyunk, a Medvét nagyon csiklandozzák az amerikaiak és egyre sanszosabb, hogy nem lesz alkalmunk megélni, hogy a klímaváltozás hova alakul a következő években.

  30. 27 Komolyan mondom ez a „fától az erdőt” és vice versa már megőrjít engem…

    Olvasd már el miket írsz… az Isten szerelmére még az atomreaktor problémához sem értesz!
    1. Nincs HEMP: reaktorok működnek tovább*
    2. Van HEMP: reaktorok hűtése a kiiktatott elektromos ellátórendszer miatt nem megoldott, vésztartalék kb. 90-120 óra, utána leolvadás. Ha „grafitos”, akkor „durran” mint Csernobil és légi és vízi szennyezés, ha nincs grafit, akkor nincs durr csak leolvad a talajba, s a mikor ott vízzel érintkezik, akkor gőzrobbanás és a cucc megy a talajvízbe és a folyóba. Ilyen Paks és Mohi.

    *reaktort lekapocsolni 1-2 év, már mint a működését, a kimenő oldalt (áram) egy gombnyomás.
    Most pedig kérem pontosan az adatot TŐLED, mennyi is a mezőgazdasági tiltó zóna EU norma szerint egy erőműnél, km-ben a sugár? Utána folytathatjuk a reaktorosdit. Közben mindjárt csicseregjél akor már nekünk az „isotopic signiture”-ről egy reaktor esetében (NA ERRE KÍVÁNCSI VAGYOK), és egy atomtöltet esetében (ERRE PLÁNE). Az a baj, hogy nagyjából dobálkozol, de gőzöd sincs a témáról.

    Ez meg: „1 megatonna szimpla töltet esetén nem jut fel a por a sztratoszférába, mondod- akkor nem is lesz lehűlés.
    Mennyi az esélye, hogy több, egyszerre bevetett kilotonnás töltet esetén nem érik el az 1 Mt- ás hatást? Additív hatás nyilván van, főleg, ha az érintett területeken fekvő atomreaktorokat is belevesszük.” konkrétan leülhetsz egyes.
    1. Időjárási folyamatok a troposzférában zajlanak.
    2. Por és felhő lesz a troposzférában, azaz lehűt, de „lokálisan”.
    3. A sztratoszféra lényege az, hogy oda feljutva a por pl. egy 20 megásé kontinensnyit is vándorolhat, hogy ott visszahullva sugárszennyezzen. Dettó ez már keményen adna az ózónrétegnek (= nukleáris nyár).
    4. MILYEN ADDITÍV HATÁS?!! Maximum szaturációs robbantás, de annak a „felhőmagassága” ugyanakkora, csak a felszínen zajló pusztító hatás az, ami sokkal nagyobb, mint egy 1 megásé.

    Na jó, ebben abszolúte nem vagy vitapartner, be is fejeztem Veled.

    31 MSzilárd: „egyre sanszosabb, hogy nem lesz alkalmunk megélni, hogy a klímaváltozás hova alakul a következő években”
    Ez a lényeg!

  31. Kedves fiaim!
    Az általatok megértett jövőkép annyira borzalmas, hogy mindenkinek elborul tőle az elméje, de legalább is elveszíti minden türelmét. Ouse M.D. nem ír hülyeségeket. Ő pontosan tudja mit ír, és miért. Legfeljebb nem képes átadni az ismereteit, mert ebben nincs gyakorlata. — próbáljátok elkerülni a durvaságot, a sértő jelzőket, legyetek egymással türelmesebbek. Végül is, itt minden csak elmélet, van tere a tévedésnek.

  32. Kedves atyám! Igazad van, ez úttal nagyon is. Bocsánatot kérek Tőled és Ouse M.D.-től is. Igen, valóban idegileg nagyon megterhelő ez (két apró gyermekkel különösen).

  33. 33: Ok, megkövetem én is Ouse-t, nem ír hülyeségeket, egyszer-kétszer tévedett és mellélőtt és nem szép, hogy állandóan ezen lovagolok. És szerintem a fiatalságának tudható be, hogy ilyen elvakultan hisz valamiben, nulla szkepticizmussal és kritikussággal a téma iránt. Ezek hiánya nem egészséges, higgyétek el s Tibor bá ezt te is nagyon jól tudod.

  34. 35:
    A túl fiatal, vagy túl idős életkor adottság, senki nem tehet róla.

  35. tegnap olvastam egy ficko (Vladimir Suchodolinský) nyilatkozatat, aki 5 evig elt moszkvaban, delegaciok biztonsagaert felelt. Erdekes volt, mert allitasa szerint a hid surun be van kamerazva (potok a rendszer neve), gyakorlatilag masodpercek alatt ott van az FSO ha valami gubanc akad. Eddig sose sikerult a hidon komolyabb akciot senkinek vegrehajtania, legutobb valami greenpeace aktivistakat kapcsoltak le masodpercek alatt. Gyakorlatilag ha ott valami tortenik az ugynoksegek 2-4 kilometeren belul elkapnak barkit, nem tud elmenekulni. Lehethogy a videon lathato kukas auto se volt veletlen (talan valami kamerat takart ki eppen). Ha meg akarna valaki olni Nemcovot,akkor ez szamara a legrizikosabb helyszin, ha elkapna a J.I.Joe-t valamelyik orosz ugynokseg az lenne a legnagyobb blamazs. Ezenkivul az osszes vezeto ellenzekit folyamasan figyelik, ha ellenzeki tuntetes keszulodik, akkor fizikailag is kovetik oket.
    Ilyen feltetelek mellett szinte lehetlen lenne ot igy nyilvanosan megolni, hacsak az orosz hatosagok nem neznek felre.

  36. 22. Ouse M.D

    Nem csak Jövőnk mániája a III. világháború. Tegyük fel, hogy Drábik János jól értesült az általa folyton emlegetett „pénzhatalmi világelit” viselt dolgaiban. Ő úgy tudja, hogy eldöntötték egymás közt: egy korlátozott atomháború nem lenne végzetes az élővilágra. Kiszámították, hogy Európában „csak” 28 millió halott lenne… Ők addig remekül ellennének a luxus bunkereikben, és a Földünk déli felén. Hatalmas birtokokat vásárolnak a most is kellemes éghajlatú vidékeken.

    „Pár év (teljesen bizonytalan) hosszabbításért ekkora őrültséget nem kellene bevállalni, még az elitnek sem.” – Mindenáron be akarják vállalni ez világos. Ők tudják, hogy miért, nekik biztos megéri. Nekünk nem, de ez érdekel valakit? Mi hasznot hozol, ha már nincs semmid, amit el lehetne venni, mert minden az övék? Biztos olvastad a világ vagyoni megoszlásának statisztikáit.

    Mi a francnak etessenek a vagyonukból ennyi léhűtőt? Dolgozni már nem kell, csak segélyért sorban állni…

  37. 38. Kyra

    „Mi hasznot hozol, ha már nincs semmid, amit el lehetne venni, mert minden az övék? ”

    Pontosan erről van szó. Minden a tervek szerint megy.
    A kapitalizmus a 7 bő esztendő, a poszt kapitalista éra pedig a 7 szűk esztendő.
    A kapitalimus pontosan azért lett feltalálva, hogy a népek létrehozzák azt a hatalmas vagyont, amit aztán az eladósítás módszereivel elvesznek tőlük.
    És egy idő után ott van egy hatalmas tömeg, akinek se munkája, se vagyona.

    Egy logikusan és racionálisan gondolkodó „elit” esetében milyen megoldás várható ?

  38. 39: „hatalmas vagyont”
    A vagyon csak akkor értelmezhető, ha olyanok is vannak, akinek nincs. Ha mindenki egyformán gazdag, akkor mivel emelkedsz ki a ‘tömegből’? Emellett a vagyonok jelentős része gyakorlatilag ‘virtuális’. /Adat egy bank számítógépében./ De a reál vagyon elemei sem sokat érnek emberek nélkül. Mit kezdesz egy gyárral, vagy földdel, ha nincs munkás, aki dolgozzon, és nincs, aki a terméket megvegye?

    Amúgy meg túl komplex a gazdasági rendszer, talán racionálisnak tűnne a felesleges embertömeget eliminálni, de ki a felesleges? Az a kuli, aki aranyat és gyémántot bányász Afrikában, smaragdot Brazíliában, az nem felesleges az elit szempontjából. Az a középosztályba tartozó mérnök, aki megtervezi a házát, a vízvezeték szerelő stb. /lehetne tovább ragozni/, szintén nem felesleges. Ezért a ‘globális’ jellegű megoldások, mint pl. egy atomháború, vagy szabadjára engedett vírusok nem tűnnek célszerű eszköznek.
    Szerintem pont azért sodródik a világ úgy, ahogy, mert az ‘elit’ /ami szerintem egyáltalán nem egy egységes massza/ sem lát valós kilépési lehetőséget a jelenlegi helyzetből.
    Az ő érdekük pont a jelenlegi status quo fenntartása /beleértve a további gazdagodást/.

  39. 40 Observer… alapvetően nagy igazságot írtál le és nagyrészt egyet is értenék, illetve egyetértek, ha nem lenne pár apróság:
    – instant társadalom, értve ez alatt, hogy egy önfenntartó rendszer, társadalmi-gazdasági létrehozható; előre megtervezve és nagyrészt leszervezve. (Utána a maradékra gyakorlatilag semmi szükség. Ez a biológiai irtás esetén lenne különösen markáns, de ennek nem látszik a jele, előkészülete és amúgy nehezen irányítható.
    – (nem számolva 50 évig a globális felmelegedés faktor végzetessé válásával) jópár helyet fel tudnék sorolni, ahol vígan ellesznek a „normális” emberek, mint túlélők (ezek közül sok helyen egy magyarnak nem lenne esélye életben maradni), aztán jön egy hordozó-kötelék és kezdődik előlről az egész.
    – még az USA-ban is marad hely, ahol újra lehet szépen kezdeni.
    – az amerikai haditervek alapján 300 Minuteman-III felszíni (azaz szennyező) csapása esetén is Oroszország döntő része vígan élhető marad (sugárszennyezés szempontjából).
    A fő kérdés a rend fenntartásának képessége, ahhoz meg bizony kevesebb túlélő kell vagy sokáig kell „földalatt maradni”, amíg a túlélők egymást „lerendezve” megtizedelődnek.

    A rendszer összeomlása (olajválság és/vagy pénzügyi összeomlás) olyasmi lesz, amivel még soha nem nézett szembe az emberiség. A folyamat nem modellezhető, irányíthatatlanná válva ez által. Ezért lesz előtte valami, s a rendelkezésre álló lehetőségek közül számos okból ez nem más, mint egy atomháború.

  40. 41: „olajválság és/vagy pénzügyi összeomlás” talán még ide tehetjük a klímaváltozás negatív hatásait is – amúgy is jó eséllyel nem külön-külön, hanem együttesen kapjuk meg.
    Szóval az elitről azt gondoljuk, hogy ők a megoldást a lélekszám radikális csökkentésében látják. /pl. 500 millióra…/. Ebbe valóban belefér egy atomháború, minden bizonnyal megvannak azok a célpontok, aminek az elpusztításával „optimális” hatást lehet elérni. /pl. nagy népsűrűségű területek/.

  41. 42:
    Hogy belefér, vagy nem fér bele egy atomháború, az eléggé kérdéses.
    Nem egy hatalmi centrum van a világban, és mindegyik a másik leradírozására játszana, ami azt jelenti, hogy a dolgok semmiképpen sem bárkinek a tervei szerint játszódnának le, hanem kiszámíthatatlan módon. Ezért igen nagy a kockázata, hogy a játszmát kitervelők is áldozatul esnének, tehát nem lenne nyertes, vagy ha lenne túlélő, az a véletlenek alapján a világ néhány pontján megmaradtakból állna, akik nem is terveztek semmit, csak jó helyen voltak, és szerencséjük volt.
    Szerintem magát az elitet is kiveri a hideg veríték attól, ami vár a világra, de azt érzékelve, hogy a dolgok spontán menete mindenképpen bedönti a rendszert, valahol akad köztük olyan, aki dupla vagy semmi alapon beindítja a végjátékot, mondván, hogy a kis esély is jobb, mint a nulla. 🙁

  42. 43: „Nem egy hatalmi centrum van a világban”
    Valóban, a legérdekesebb kérdés, hogy létezik-e globális /a világot irányító/ elit, amiben egyébként sokan hisznek /itt is/.
    Ha lenne ilyen, akkor mi akadályozta őket eddig abban, hogy Patagónia csücskében egy atombunkerben csücsülve (érdekeik szerint?) kinyúvasszák a világot?
    Lehetséges válaszok:
    – nincs ilyen egységesen fellépő elit
    – van, de nem céljuk, vagy nincs eszközük a világ érdekeik szerinti átformálására.

    Ismerve az emberi természetet és a technikai lehetőségeket, csak az első válasz lehet jó. szvsz.

  43. Korábban olvastam, talán pont itt, a 7.3 milliárd népesség akkora szám, h a modellfutattásokba hiába tettek világháborút, világméretű ebola járványt, stb, az sem tudta a világ népesség robbanását megállítani.
    Szvsz ha ettől is komolyabban szeretnének a folyamatokba belenyúlni, az önszabályozó lesz aminek a végét csak a jós tudja megmondani.

    45-re
    Elérted a célod. Csorog is.

  44. Szerintem itt már rég kicsuszott az irányitás a kezükböl.
    A természet haragját atombunkerekben sem lehet elkerülni- mert nem élhetnek a föld alatt generációk, megvárni, amig a klima „megnyugszik” és beáll az 5-6- 10 C- vel magasabb hőmérsékleti ekvilibrium.
    Hogy aztán előjöjjenek a kellemes 20- 25 C átlaghőmérsékletre („nyáron” 55- 60 C) és a lepusztitott bioszférára.
    A NASA meg Elon Musk (SPACE- X) is már rég a Mars- utazásra játszik.
    A NASA- nál nem hiszem, hogy bárki jobban képben lenne a globális folyamatok modellezésében.
    Itt már rég olyan folyamatokkal állunk szemben, hogy nincs tul sok ráhatásunk.
    Az okosabbaknak ´80-as évek elején nyilvánvaló volt, hogy már akkor is 1 milió éve nem látott CO2- szinten vagyunk- és mindezt 150 év alatt összehoztuk.
    Szerintem az összeesküvés- elméletek itt buknak el. Eddig sem léptek- vagy ügyesen kijátszották őket.
    De az is lehet, hogy lelkiismereti okokból mégse csináltak semmi globális geb@szt.
    Ezt sem lehet teljesen elvetni.

  45. 43:
    + 1
    Már történt néhány dolog a világban, ami nem úgy sült el, ahogy elképzelték. Pl. USA ‘ Castle Bravo test Bikini Atoll-on, 1954.03.01. (Lucky Dragon); Nyúl import Ausztráliába (Myxomatosis). Ilyen hatalmas méretű beavatkozás pedig egészen biztos messze másképp alakulna, mint az előzetes kalkuláció.

  46. 40. Observer

    „Emellett a vagyonok jelentős része gyakorlatilag ‘virtuális’.”

    De azért a túlnyomó része nagyon is kézzelfogható. és hatalomra váltható.

    „talán racionálisnak tűnne a felesleges embertömeget eliminálni, de ki a felesleges? Az a kuli, aki aranyat és gyémántot bányász Afrikában, smaragdot Brazíliában, az nem felesleges az elit szempontjából.”

    De igen, mert az arany és a gyémánt a hatalom megszerzésének eszköze.
    Már nincs rá szükség.
    a 10-15 milliós elitet paradicsomi szinten egy 500 milliós rabszolgasereg el tudja látni.
    A többi minden szempontból felesleges, de nem csak felesleges, hanem az erőforrásokat „pazarolja”…

    Az elit ugyanolyan jól tudja, ha nem jobban, hogy ez a helyzet fenntarthahatlan, és ha nem tesz valamit (például megszabadul a felelsleges tömegektől) akkor a saját élete is veszélybe kerül.

    A mai technikai feltételek mellett 500 +/ pár millió ember élete biztosítható még meredek klímaváltozás esetén is.
    De ehhez abszolút uralom kell.

    Abban teljesen igazad van, hogy az elit nem teljesen egységes ebben a dologban, inkább csak azok akik a legnagyobb hatalommal rendelkeznek.
    A „második vonal”, akik éppen kiesnének a pixisből, azok most az életükért futnak…

  47. 49:
    Ritkán értek veled egyet, most ez van. Ennek a kivételével: „az arany és a gyémánt a hatalom megszerzésének eszköze. Már nincs rá szükség.” Az arany ennél jóval több. Amíg nő lesz a világon, az arany midig értékes lesz.

  48. 49:

    „A mai technika mellett.”

    A mai technika nagyon gyorsan elavul, ha
    itt egyik napról a másikra beköszönt egy 125.000 éve nem látott klíma (északi- sarki jégtakaró elolvadása)
    vagy mondjuk
    a kritikus 2 C emelkedés elérése: kb 2,5 millió évet
    5-6 C: kb 55 millió évet
    repít vissza minket az időben.

    Ezt a mai technika nem bírja ki.
    De még a Star Trek XXIV. sz.-i technológia sem.

    Emiatt is akar Elon Musk minél előbb a Marsra jutni.
    Csak kifelejti a pszichológiai komponenst, meg az „Otthon”-t.

  49. 45 Observer:
    …aztán lehet, hogy csak addig nyálcsorgató, amíg meg nem szólal…
    Mint pl ez a hölgy is nagyon jól nézhet ki félmeztelenül egy fényképen:

  50. 52:
    A kérdés, hogy dugni akarsz vagy tudományosan értekezni. A kettő együtt egy hajón nem megy. 😀

  51. 52: Ellentétben veled, és semmilyen szláv nyelvet nem értek. Nekem nyugodtan csacsoghat szlovákul bármilyen hülyeséget… , amíg ilyen feszes a hasa… 😉

  52. 51. Ouse MD

    „A mai technika nagyon gyorsan elavul,”

    Meglehet.
    De az elitnek ez az egyetlen lehetősége ha egyáltalán van túlélés.
    De az esélyt nagyban növeli ha minnél kevesebb éhes-dühös embertömeg keresi a „felelősöket”…

    Tehát szerintem minnél inkább igazad van a klíma drasztikus változását illetően, annál nagyobb az esély, hogy még az összeomlás előtt, ellenőrzött formában fogják megoldani a „népességkontrollt”… És nem a távoli Bangladessel fogják kezdeni, hanem a közeli felső-közép osztállyal, ami a legnagyobb konkurrenciát jelenti.

  53. 49-re
    Attila, gondolod az elit képes összefogni?
    Szerintem ugyanúgy nem mint a pórnép’.
    Sőt az elitben sokkal nagyobb a mindent játékszabályt mellőző versenykényszer, amíg kettő nem marad.

  54. 56. Feco

    Szerintem, ha az életük függ tőle, akkor igen.
    Mint bárki más.
    Ez ösztön, életösztön, és felülírja a spekulatív cselekvéseket.

    Az viszont igaz, hogy keményen le fogják játszani a maguk meccseit.

  55. Attila,nagyon benne vagy a konspirációs örvényben 🙂
    Az elitnek semmi dolga, nyugodtan félrehuzodva szemlélheti ahogy a kőznép az egyre drágább megélhetés ,majd az energia és élelem krizis miatt szépen leredukálodik automatikusan egy fenntarthatobb szintre.Ök csak szemlélői és haszonélvezői a civilizációk és társadalmak virágzásának és szétmorzsolodásának,nem okozoi. Párhuzamos világ. A kőznéppel szaladt el a ló,mindenki mindent és mindenből akar magának.Ezt viszont ök akarják a legkevésbé,nagyon téves az a megállapitás ,hogy az elit kényszeriti és manipulálja a pórnépet a nyaklónélküli fogyasztásra és bolygóirtásra.Ebből adódik,hogy téves velük szemben mint agyafúrt konteos elmélet.Ezek csak tehetetlen irigységből születnek mert nem az elit nem hagy jól élni és dorbézolni,hanem a tömeg,mert mindenki úgy akar élni,de erre nincs keret.
    Fetrengj csak a saját magad okozta fertőben és önigazoló hazugságokban. Sokra mész vele 🙂

  56. 58:

    Így van.
    Itt már nem lehet az 1%- ra mutogatni, 7,2 milliárd ember alaposan odatesz a bioszférának, főleg a nyugati életszínvonalon élő 2 milliárd.
    Kb 3 milliárdan már most is elég szarul élnek- főleg, akiket közülük megetettek a nyugati luxus ígéretével- csak tátják a szájukat és várják a segélyt.
    A maradék részüket meg a mi nevünkben ölik le, zárják rezervátumba, telepítik át, dolgoztatják rabszolgaként a még meglévő természeti (nemcsak energiahordozók, bioszféra) kincsekért- igazából, amikor a magyar vagy bárki rinyál, hogy „dekeménymexarazélet”- csak ezt kell a képébe vágni.
    Nem kell nagyvárosban lakni, fűtött épületben dolgozni- lehet a tanyán is élni áram meg gáz nélkül, azt megtermelni a saját élelmiszert. Az én szememben ezek az emberek az igazi mártírok- bár lehet több örömük van az életben, amikor belemártják lábukat a helyi patakba vagy egyszerűen lefekszenek a fa árnyékába- mint a sok elektronikus hallucináció hajszolásába belebetegedett modern társadalomnak.
    Egy különbség azonban bizonyosan van: a köznép nincs bizonyos abszolút, elszámoltathatatlan hatalmak birtokában pl. atomfegyverek, hadseregek, mindenre kiterjedő adathalászás- nyomkövetés- tárolás, tömegmédia- agymosás…

  57. 58. Kalotaszegi

    „nagyon téves az a megállapitás ,hogy az elit kényszeriti és manipulálja a pórnépet a nyaklónélküli fogyasztásra és bolygóirtásra…”

    Szerintem a pórnépnek se tudása se sszervezettsége nincs arra, hogy olyan szinten fogyasszon és bolygót irtson.
    Ahhoz a szinthez, amit mára elért végtelenül kifiomult technológia és tömegmanipulációs eszközök kellenek, amit magától képtelen lett volna megoldani.

    Az elit támogatása és döntései nélkül nem lenne atombomba és atomreaktor, nem lenne génpiszkált élelmiszer, nem lenne mélypszichológiai trükkökkel vezérelt marketing és politikai tömeghipnózis sem.

    És a tömegtermelés se a tömegek kényelmét hanem az elit profitját szolgálta mindig, akkor is ha a tömegnek azt hazudták, hogy az jó neki, amikor példáull ipari hulladékot adtak el neki élelem gyanánt.

    A tömeg soha nem döntött ELŐRE, hogy hormonkezelt marhahúst akar enni.
    Amikor elétették az olcsóbb alternatívát, azt választotta, de nem mondták meg neki a „trükköt”.

    Szerintem most van a felelősség kenegetése, amikor baj van, hogy a 7 milliárd ember is felelős, mert ők is haszonélvezői a rendszernek.

    Szerintem mindenki a vagyona arányában felelős. És ez így fair.
    Akinek milliárdjai fekszenek a kötvényekben, annak arányosan milliárdos szintű termelés, környezetszennezés és döntéshozatali lehetősége volt a helyzet kialakításában.
    Ha neked 130 Ferrári áll a garázsodban, akkor az annak legyártásához szükséges infrastruktáért és környezeti károkért vagy felelős.
    Ha van egy Iphone-od akkor azért.
    Ha évi százezer autó gyártásából teszel zsebre „tisztességes” hasznot, akkor ennek a gyártásnak a természeti és társadalmi vonzatai a te felelősséged.

    Ha 150 négyzetméteren termelsz krumplit, akkor annyi a felelősséged, amennyi vegyszert használsz…

  58. 58:
    Ezt passzívan nem lehet kibekkelni, mert spontán módon az összeomlás akkor fog bekövetkezni, amikor a rendszerben lévő tartalékok kimerültek, a túlélőknek sem lesz miből működtetni a fejlett társadalmat.
    Szerintem megvan a motiváció, hogy aktívan belekezdjenek idejében egy nagy redukálásba, mielőtt mindent felél a népesség.
    Viszont lehet, hogy alábecsüljük a mai népesség szerepét a fejlett technikai társadalom működtetésében. Egy nagyságrenddel kisebb népesség meglehet nem is tudná működésben tartani azokat a folyamatokat, amik révén a föld kincsei mai szintű technikai eszközökké válnak. A mai világ működéséhez szükséges javak és források a világ minden szegletéből folynak össze kis erecskékből egy óriási Amazonasszá.
    Ebbe még az emberi erőforrások is beletartoznak, hiszen a mai modern társadalom kulcsfolyamatainak működtetését nem átlagemberek végzik, hanem a genetikai lottó ötös találatai, akik utódai kis valószínűséggel lesznek hasonló képességűek. A szellemi elitet mindig a nagy tömegek termelik ki, önmagát nem képes fenntartani.
    A gazdasági elit az más kérdés… 🙂

  59. 61-re
    És ha én, mint 130 Ferrari tulajdonos azt kiszámolom neked, h mennyivel szálltam be a világ GDP-jébe, amit te is élveztél mostanáig, tegnap meg eszedbe jutott a környezet szennyezése és most ujjal mutogatsz. Egy rendszerből nem emelhetsz ki egy téglát, s hibáztathatod csak azt.
    Ez a rész 1950 körül baszódott el mikor megkezdődött a nagyüzemi élelmiszer termelés, akkor még csak 2,5 milliárdan voltunk a Földön, de akkor ez látszott szükségesnek.
    Most meg azon izgulunk, hogy éljük túl a saját fejlődésünk.

  60. 63. Feco

    „mennyivel szálltam be a világ GDP-jébe,”

    Ezt írtam… mindenki a vagyonával arányosan felelős.
    És az országok pedig többé kevésbé a GDP-jükkel arányosan járultak hozzá a klímaváltozáshoz.
    Mondjuk én a vagyont még megszoroznám a döntéshozatali befolyással, a feleősség kiszámításában, mert a Föld lakosságának 99,9%-a csak a neki felkínált életet fogadta el, úgy hogy az alternatíva kifejezetten kényelmetlen vagy túl drága lett volna.

    Amikor Gipsz Jakab felkapcsolja a villanyt, nincs tudatában annak, hogy mekkora probléma a nukleáris erőmű szennyezése, és hogy mekkora veszélyt okozhat egy természeti vagy társadalmi katasztrófa esetén.
    Gipsz Jakab továbbá nem tudja azt sem, mikor a hamburgerét rágja, hogy a globális szarvasmarhatartás több problémát okoz a környezetnek, mint az autók…
    Ha nincs villany, Gipsz Jakab elment volna aludni a tyúkokkal, és hamburger helyett evett volna még egy szelet tönkölybúzás kenyeret…
    De így nem lehetett akkora anyagi vagyont összeszedni azoknak, akik meglátták a lehetőséget az „olcsó” energiában meg az ipari szintű mezőgazdaságban…
    És most bűnrészessé tenni a kisembert szerintem bőven övönaluli.

  61. 63. Feco

    „Ez a rész 1950 körül baszódott el …”

    Ez nem baszódott el.
    Képzett közgazdászok kiszámították, hogy nagyüzemi módon, vegyszerekkel, hormonokkal, stb jelentősen lehet csökkenteni az élelmiszerek árát, csak ehhez ki kell venni a termelést a parasztok kezéből.
    Tehát ne a paraszt keresse meg mindennapi kenyerét a földeken, hanem a nagyipar hasítson giga profitot…
    Élelmiszerben pár száz éve mindig is túltermelés volt, tehát nem a „szükség” motiválta a minőségrontással egybekötött értékcsökkenést.

    Mondtam már, a kapitalizmus egy módszer, hogy a tömegek irányított munkával minnél nagyobb vagyont halmozzanak fel, amit aztán hitel azaz uzsora formájában kivonnak a gazdaságból.
    Pontosan ezt látjuk most.
    Erre ment ki a mezőgazdaság iparosítása, az olcsó, hamar kicserélendő tömegtermékek, a folyton változó divat, a „fejlődő” technika és a többi.

    Most ott tartunk, hogy a világ összes adóssága a világ GDP-jének 4-5 szöröse…
    A hitelezők nagyon is jól tudták a hitelezés pillanatában, hogy ennyi pénzt SOHA nem fognak visszakapni… Viszont nyertek abszolút befolyást az adósokon…
    Tehát az, hogy a világ merre halad, az nagyban függ a hitelezők „feltételeitől” is.

  62. 61, Oh, Attila, azért génkezelt mára minden,mert rég felfaltuk a világot. Ezek nélkül a csodaszerek nélkül már rég az éhinség tarolna. 🙂
    Inkább hálát kellene rebegnetek ezekért, nem pedig szidni a rendszert ,ha már nem akartok látástól vakulásig földet túrni és állatganét teritgetni 🙂
    Te egy modern kényelmes nyugati vagy,fogalmad sincs a parasztéletről,hogy ilyen merész kijelentéseket teszel „Ha 150 négyzetméteren termelsz krumplit, akkor annyi a felelősséged, amennyi vegyszert használsz…”
    Ha nem használsz vegyszert egyszerűen éhezni fogsz 🙂

  63. 66.

    Kalotaszegi

    Akkor mindent jól csinált az emberiség, csak így tovább, szántsunk John Deer traktorokkal, szórjuk a műtrágyát, mérgezzük a talajvizet, a folyókat, a tengereket, röpködjünk repülők millióival össze-vissza az égen, mint a mérgezett egerek, csakhogy a sok naplopó az okostelefonját nyomkodhassa és bambulhassa az ökörségeket a tévé előtt a fotelben tespedve ahelyett, hogy a földet túrná, trágyát teregetne.

    Nagyon eredeti. Ezt hallgatom 25 éve. A gyerekeink meg az ő gyerekeik meg dögöljenek bele a mi mocskunkba.

    Nem is értem, minek ez a szájtépés. Teljesen fölösleges. Ennyi év után sem esik le az embereknek, hogy ez a szemlélet juttatta ide a világot, akkor igaza van Jövőnknek, nincs értelme itt a szószaporításnak. Csak akkor esik le majd, ha nem lesz mit enni szuperkényelmes luxuslakásban és még a WC-t sem tudják lehúzni, mert még koszos-klóros víz sem folyik.

    Szegény Nyemcov! Mérgemben meg is feledkeztem róla, hogy itt most őt gyászolnánk… 😀

  64. Attilaaa!
    Ha valamennyire is reálisan akarod látni a világot, meg kell tanulnod rendszerszinten gondolkodnod. Nincs egy fa, nincs egy 150 m*2 krumpli, nincs 130 db Ferraris milliárdos, mind a rendszer része. Hubab, kalotaszegi nagyon jól rávilágítanak erre, olvasd el őket még egyszer s aludj rá egyet.
    S a világ nem ilyen rossz, mint ahogy most beállítod amit művelünk, ez a fejlődésünk része, az más kérdés, h annyi intelligenciát összeszedtünk -már aki- feltételezzük ez zsákutca.

  65. 67-re
    Kyra, te sem látod át, ha valaki tv-zés helyett a földet túrja az többet árt mint használ, de 7.3 milliárd ember igényét képtelen kielégíteni???

  66. 66. Kalotaszegi

    „azért génkezelt mára minden,mert rég felfaltuk a világot. ”

    Ezt te is tudod hogy nem így van.
    Azért génkezelt, mert azt le lehet védetni, és a „terminátor” mag nem nől újra, minden évben újra kell venni a vetőmagot a Monsartótól.

    Hidd el, bőven lenne élelem, ha nem biodízel termelésre használnák a termőföldet
    Ma, a fejlett országokban a megtermelt élelem több mint a fele a szemétben köt ki, mielőtt az asztalra kerülne.
    Ehhez még vedd hozzá, hogy minimum kétszer annyit eszünk, ha nem háromszor, mint amennyi egészséges és kívánatos lenne.
    Ehhez vedd hozzá, hogy az értékes termőföldeken rengeteg „luxus” dolog nől, mint kávé, tea, kakaó, cukorrépa, aminek nagy része nélkül egészséghesebben is élhetnénk…

    Szóval lenne bőven mit enni… ha jól gazdálkodnánk azzal, ami van.
    De a jól gazdálkodás nem jelent elegendő hasznot…

  67. 70-nél a pont. Kis kiegészítés: az amerikai takarmány gabona 1 milliárd emberre lenne elegenedő évente… hányan éheznek? 1 milliárdan.

    Nem tudom ki nem látta még, de erősen javallott megnézni az Otthonunk (Home) című mesterművet (egyébként nem szerzői jogvédett a film, csak a dvd kiadók védték le maguknak; ezért a jó édes k@rva anyjukat btw.).

    Szintén ajánlott a Samsara és a Baraka is. Ha meg szeretnénk bepipulni arra, amire Attila utalt, akkor ajánlom még a Darwin rémálma filmet.

    Még egy példa… ugye milyen sokan „niggerezik le” a „hülye afrikaiakat”?! Hát, nem az ő hibájuk, hogy a mezőgazdaságukat monokultúrálissá állították be. Pl. Etiópia… kávé. Szinte mindenki azt issza, csak éppen cafe arabica néven, mert a szaúdiak megveszik, átnevezik és úgy jön ide is. Csak kávé. Kaja? Minek is azt… amúgy Etiópia mára messze leköröz sok országot, kábé tíz éve 10% feletti GDP növekedéssel. Iszonyatos vízi erőmű programok valósultak és valósulnak meg. Ebből mondjuk a Gibe I-IV odabasz a Turkana tónak 🙁 de a Grand Millennium nem környezet romboló. Vicces ez a Nílus dolog is… 85%-a Etiópiából a Kék-Nílusból ered (eredeti neve: Abbay), a maradék Dél-Szudánból a Fehér-Nílusból… vízhasználati jogok? 85% Egyiptom, 15% Szudán… többiek? Kit érddekelnek. Elvileg Etiópia egy pohár vízet sem vehet ki belőle. Ki találta ezt ki… na ki? Európa.
    A másik etióp sláger a friss virág. Kaja… minek is azt, nem? Jön a rózsa repülővel Hollandiába. Logikus nem?!

    Vegyük Kongót… 10 millió halott, csak hogy legyen IPhone. Guszta, nem?!

    Végtelenségig lehetne sorolni…

  68. Attila,én földmüvelséből tengetem napjaimat , tudom mit beszélek ,hagyományos termeléssel,azaz vegyszerek nélkül a hozam a béka segge alatt van . A Monsanto nem esküdött össze a világ ellen,hanem olyan magokat fejlesztett ki,amelyek ellenállnak minden nyavalyának, ezzel ötvenszer nagyobb hozam érhető el ,hogy a metropoliszi túlszaporodott emberállag megfizethető áron kajálhasson.A mag nem vethető újra,de hát istenem ,valamiből és valakinek finnanciroznia kell a rengeteg kutatást és fejlesztést. Én ha a kétkezi munkám álltali termésemet árulnám- vegyszerek nélkül- te százszoros árat kellene fizess érte,- vagy megtermelhetnéd saját magad -és akkor nem hajitanád ki a felét a szemétbe.Nem fogok azért gürcolni látástól vakulásig,hogy a metropoliszi puhány olcsó és biótiszta étel megemésztéséből nyerjen ki energiát a haszontalan és ártalmas élettevékenységére és további konspirációkat és téves elméletelet gyártson a világ működéséről.
    Ugyanez igaz a húsiparra is. Ha nincs antibiotikum ,genetikai beavatkozás nem ennél te tyúkhust ,sem disznót ,sem marhát minden nap,csak vasárnaponként. Egy csirkéből nagyon sokára lesz jérce,a jércéből tyúk,a tyúkból tojó,a malacból süldő ,a süldőből disznó,a disznoból egészséges koca. Neked fogalmad sincs mennyi vesződéssel jár a természetes állattartás. Ez nem hobby ,mint a városi kutyatartás és diszfűnyirás a diszfaszoknál. 🙂
    A Monsantot a modern metropoliszi élet keltette életre és táplálja. Ha nem fordultok vissza a paraszti élethez ,a helyzetek siralmas lessz hamarosan.
    A Monszantó,a genetikai beavatkozás,vegyszerezés – az emberiség tervezett mérgezésésnek rémképe- nagyon jól jőn azok számára ,akik továbbra sem hajlandóak felismerni a helytelen életmódjukat.
    Ez is csak egy ujjabb kibuvás a felelösség és életmód változtatás alól.Önigazoló konteó. 🙂 🙂

  69. 72:
    Remélem azt tudod, hogy csak félig van igazad.

  70. 72:
    Azért szólok hozzá hogy az általad írt mondat – „A mag nem vethető újra,de hát istenem ,valamiből és valakinek finnanciroznia kell a rengeteg kutatást és fejlesztést. „ – mögött rejlő széles körben elterjedt hibás tudásra felhívjam a figyelmet.
    A fejlesztések legköltségesebb és kockázatosabb része állami egyetemek és kutatóintézetek laboratóriumaiban történik, illetve cégek esetében állami finanszírozású programok keretében. Az adófizetők pénzéből. A cégek jogi és marketing költségvetése messze meghaladja a kutatást.
    (nem én mondom, ime Noam Chomsky :
    https://www.youtube.com/watch?v=EMh81SiAHs8 (angolul tudóknak))

  71. 74: Ez egészen biztosan így van. Én dolgoztam amerikai egyetemen, rezisztens növényvonalakat csináltunk, és a félkész ‘terméket’ térítésmentesen adtuk az érdeklődőknek. Amit ők kemény dollárrá alakítottak, viszont az általuk befizetett adókból természetesen az egyetemek is profitáltak/nak. Az új fajtákból meg a termelők, vásárlók stb. Így a leghatékonyabb a rendszer.

    Jobb helyeken ez így megy. Az alapkutatást az állami kutatóintézetek, egyetemek végzik, mert ebben ők a profik. A végleges termék előállítást és a kereskedelmet meg a vetőmag forgalmazó cégek, mert abban meg ők a profik.
    Alapkutatás nem lenne lehetséges a privát cégek adója nélkül. És minél többet keresnek, annál többet adóznak…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük