VM-251 Vive la différence?

Tibor bá’ vissza a múltba online

 

~q228Könnyen lehet arra a megállapításra jutni, hogy az ifjúság a jelenben él, az idősek pedig a múltban, és ez ezer évek óta nem változik. Az más lapra tartozik, hogy a mai ifjú az holnap öreg ember lesz, mivel az „olyan messze van”, és nagyon kevés ifjú van, aki belátja, hogy ez a vélekedés nem sokat hoz a konyhára. Figyelmeztető szavaimra így aztán hamar megkapom, hogy „az akkor volt” – „hol van az már” – „ennek ma már semmi értelme” és hasonlókat. Pedig az értékek nagy része abszolút.

Tóth Verának a hangja megüti a mértéket, de amikor először kiállt a minősítő zsűri elé, az elnöknek azt kellett volna mondania, „Kislány menj haza, fogyj le 30 kilót, és utána gyere vissza, meghallgatunk.” De nem, most lett egy jó hangú táncdalénekes, akitől én hányingert kapok, mert született vizuális típus vagyok. El tudom képzelni milyen látvány fogadna, ha előttem lehúzná a bugyiját.

A napokban kétszer is végigutaztam az egyes villamoson a Bécsi út és a Népliget közötti távolságot. Ez 4 x 35 perc, azaz 140 perc volt, több mint két óra. Néztem a le és felszálló nőket, férfiakat. A fiatal nők nagy része hatalmas combokkal, némelyik elképesztő méretű seggel vonszolta fel magát a kocsira. A férfiak hordószerű felsőtesttel, nagy részük jelentős pocakkal, és erősen kigömbölyödött fejekkel közlekedett. Az elfogadható alakkal rendelkező fiatal nő vagy férfi ritka volt, mint a fehér holló.

Tegnap megláttam Simicska Lajos legújabb képét. A pasi minimum 150 kiló. Ő volt a Fidesz mester-agya, ő hozta össze az első 100 milliókat, és mára persze multi milliárdos. Nyilván van neki gógyija, de akkor miért nem tud róla, hogy a rengeteg pénz neki kiváltságos életet biztosít, de minimum 20 évvel rövidíti meg a kövérsége. Mit ér a harácsolás, ha csak az örökösök élvezhetik a hasznát?

Aztán elmenetem a Fészek klubba, ahol 100 év fotói voltak kiállítva, főleg Budapestről. Néztem az embereket az ötvenes, hatvanas, hetvenes évekből, és láthattam azokat a testeket, amikre emlékeztem, sehol, egy felesleges kiló. Mi folyik itt? Nézd meg az alábbi képet a hatvanas évekből három magyar nő találomra kiválasztva. Hol látsz te ma ilyen nőket Magyarországon.

~q171

Akkor is feltúrták az utakat, ma is feltúrják. Az élet nagy vonalakban pont olyan volt mint ma egyetlen kivétel a plusz húsz-harminc kiló. Ez a különbség (meg a következményei). Éljen a különbség?

_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_________________________________________

9 gondolat erről: „VM-251 Vive la différence?

  1. Elképesztő, hogy alig van egészséges ember! Olyan, aki normális BMI-vel rendelkezik és emellett nem dohányzik, nem alkoholizál…

  2. Apropo BMI… van valaki, aki ebben profi?

    Nekem 185cm-re 72kg-ot ad ki a BMI. Hát nem tudom, szerintem a mentő vinne el, ha 72kg lennék.

  3. 2:
    tömeg osztva a magasság négyzetével méterben.
    72: 1,85×1,85 = 21 ami tényleg alacsony.
    Ha 185 vagy, akkor az ideális: 25 x 1,85 x 1,85 = 85 kg

  4. A BMI kalkulátort szerintem az amerikai modelleknek találták ki.

    Az én súlyom 57 és 72 között lenne ideális. Ez baromság, 57 kilóval olyan lennék mint egy csontkollekció.
    Kamu az egész.

    Tök egyszerű: testmagasságból (cm) vedd el az 1-est és ott marad az optimális kg. Nem kell ezt túlbonyolítani. Annak aki testépítéssel foglalkozik, vagy edzéssel arra ez nem igaz.

  5. Szerintem több okra is visszavezethető a dolog.

    Egyrészt sokkal több élelmiszert fogyasztunk, és sajnos abból is főleg silányat.
    Minden tele van tömve ízfokozóval, meg sóval, hogy többet egyen az ember belőle, és a tápanyag tartalom is erősen torzul.
    Ma úgy kell összevadászni a normális élelmiszert, hogy minél kevésbé legyen mérgező.

    A másik meg a szabadidő eltöltése.
    Az emberek nagy része nem megy kirándulni, sportolni, hanem vagy bámulja a tv-t, vagy netezik.

  6. Az emberek egyetlen oromforrasa a zabalas. Nem csak itthon, az egesz vilagban (a nyugati kulturara gondolok). Ahogy csaladot alapitanak es elmulik az izgalmakkal teli kamaszkor, mar csak a kaja marad. Eleg szomoru…

  7. A mai 15-30 éves dagi korosztály a jövendő cukorbetegei…

  8. 7.viszont jön a mesterséges hasnyálmirigy az USA-ból…Jó nagy piaca lesz.
    Tóth Vera számomra is émelyítő látvány.Úgy általában nem érdekel hány kiló egy nő.
    Kivéve ha a barátnőm :).
    Egyébként messze nem olyan egyszerű egy nőnek tartani a súlyát, mert általában ülő munkát végeznek.
    Mindegy.Kiadtam az utasítást, hogy 60 kilóig elnéző vagyok.Feljebb nem mehet a súly /168 centis a nőci/.
    Tartja becsülettel,de sokba kerül..
    gyógyteák,barnakenyér,biotermelésű gyümölcs.
    A mai fizetésekből nem tud kijönni az egészséges táplálék ára.Ez teljesen biztos.

  9. Azt olvastam, hogy Tóth Vera gyerekkorában szteroidokat volt kénytelen szedni, amitől a hormonháztartása felborult.
    Engem nem zavar a kövérsége, mert a hangja számomra fontosabb. Annak idején Mahalia Jackson is túl kövér volt, mégis a gospel koronázatlan kiránynője volt. De említhetném Ella Fitzgeraldot, vagy az operaénekes Montserrat Caballé-t, vagy Luciano Pavarottit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük