(1547) A rákot nem a rossz gének okozzák

Tibor bá’ online

 

A Johns Hopkins Kórház Kimmel Rákközpontjában végzett kutatások szerint az összes diagnosztizált rákos megbetegedés kétharmadát az őssejtek normál osztódása közben bekövetkező spontán mutáció okozza, míg az egyharmad oka öröklött tulajdonság, vagy helytelen életvitel (pl. dohányzás) – jelenti The Guardian.

A matematikai modell szerint hibás az a feltételezés, hogy létezik „jó gén”, ami megakadályozza a rákbetegség bekövetkezést annak ellenére, hogy dohányzunk, alkoholizálunk és 20-30 kiló felesleges súlyt cipelünk.

Bert Vogelstein professzor szerint: „Az összes rákbetegség okozója a balszerencse, öröklés, és a környezet kombinációja. – Készítettünk egy olyan modellt, ami segíti annak kiszámítását, hogy e három tényező milyen mértékben felelős a betegség kialakulásáért.”

„A rákmentes hosszú életet olyan embereknél, akik ki voltak téve rákkeltő ágenseknek, mint például a dohányzás, gyakran az úgynevezett jó géneknek tudják be, miközben egyszerűen csak szerencsések.” –Tehát senki se álljon elő olyan szöveggel, hogy a nagyapán napi 40 cigarettát szívott, és 92 évet élt, mert ez minden, csak nem jellemző.

31 különböző sejttípusnál vizsgálták a tudósok, hogy az őssejt osztódáskor – ami elhalt sejtek megújításánál normális folyamat – az osztódások száma okozhat-e több hibát. Az eredményekre támaszkodva Dr Cristian Tomasetti a következő példával állt elő: „Tételezzük fel, hogy a szüleim egész életük folyamán dohányoztak, de náluk nem fejlődött ki rák. Ha azt hiszem, hogy ezért az örökölhető gének a felelősek, akkor feltételezhetem, hogy nekem jó génjeim vannak. Tehát arra fogok gondolni, hogy nyugodtan dohányozhatok. A kísérleti eredmények viszont azt mondják, hogy egy nagyon veszélyes játék közben a szüleim rendkívül szerencsések voltak.”

Ha Nyugat Ausztráliában élő barátunk ellenőrizni kívánja a fordítást: http://www.truthdig.com/eartotheground/item/bad_luck_–_not_bad_genes_–_the_cause_of_most_cancer_20150102/

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_______________________________________

22 gondolat erről: „(1547) A rákot nem a rossz gének okozzák

  1. Korrekt. Nem ellenőríztem. Eddig is bíztam benne. Csak múltkor hiányzott a forrás. 🙂

  2. 1945 és 2014 között 2.056 alkalommal hajtottak végre kísérleti nukleáris robbantást. Ezt sokan nem tudják. Az összhatóerő, amit elpuffogtattak 500 megatonna feletti (Hiroshima kb. 0,012-0,015 megatonnás volt!), a top 10-es listán 10 megatonna feletti robbantások vannak. A csúcstartó a szovjet „Cár bomba” 50 megatonnával (egyébként optimalizált légi, azaz a tűzgömb nem ért talajt és így nem is okozott fall-out-ot), a legnagyobb amerikai a Castle Bravo 15 megatonnával, amely csúnya fall-out-ot okozott, jó sok rákos járulékos veszteséggel. Hivatalosan félrekalkulálták, ugyanakkor szépen látták, hogyan terjed a fall-out.

    A kezdeti időszakban fissziós (maghasadásos) robbanások voltak (ezek szennyezőbbek), később jöttek a megatonnás tartományú fúziós (közkedvelten termonukleáris) robbanások.

    A sugárszennyezés attól függ, hogy a tűzgömb talajt ér-e. Ennek értelmében egy felszín alatti robbanás a legdurvább szennyezésű, de kis távolságon, egy felszíni (0-100 méter magasságú) nagyon szennyező, aztán jön az átmeneti tartomány, ahol a tűzgömb talajt ér, de csak részben, végül a légi, ahol nem ér talajt és minimális a fall-out. A vízalatti (tengeri) megint egy sajátos típus, ott ugyanis egyéb reakciók folytán szintén csúnya fall-out, azaz kihullás (=sugárszennyezés) jön létre.

    Ettől függetlenül a robbanás hatóereje is fontos tényező, lévén annak emelkedésével a gombafelhő magassága is nő, azaz a fall-out feljuthat a troposzférába (esővel is visszahullik viszonylag közel), a stratoszférába (évek múlva hullik vissza, kvázi bárhol, ahová a szelek viszik), vagy akár a mezoszféra alsó részébe, ahonnan évtizedek múlva hullik vissza.

    Mi is hullik vissza? Például bétasugárzó jód-131, amelynek felezési ideje 8 nap, a testben a biológiai felezési ideje 100 nap. Például a jód-129, aminek a felezési ideje 15,7 millió év (!!!), igaz a mennyisége a jód-131 kb. ötöde-tizede. Például a bétasugárzó stroncium-90, aminek a felezési ideje 29 év, teste jutva 18-49 év a biológiai felezési ideje. A stroncium-90 angol „beceneve” bone seeker, mert a kálcium helyett épül be pl. a csontozatba, de ugyanígy a növényekbe, zöldségekbe, gyümölcsökbe. (Atomrobbanás után – béta sugárzás megléte esetén – ezért szabad maximum érett paradicsomot enni, mosás után, de soha a pár héttel később beért paradicsomot, mert abban belül van a stroncium-90.)

    Érdemes ráguglizni az amerikai tanulmánokra, hogyan sugárszennyezték be a helyi kísérletek a lakosságot. Könnyű megtalálni.

    A 2.056 kísérleti robbantás jelentős mennyiségű sugárszennyezést jutatott a Földre, a monsztre robbantások meg a sztratoszférába jutva évtizedekkel később pottyantak vissza. (A HEMP robbantások meg eleve 120-400 km magasan történtek, azok még le sem potyogtak onnan, persze ez idézőjelben értendő.

    A felezési idők meg 29 év, 15 millió év stb. A felezési meg azt jelenti ennyi idő alatt feleződik a mennyiség.

    A bétasugárzókat benyeled az étellel, belélegzed por formájában (lévén béta sugárzás alig hatol át a bőrön, igaz ott bőrrákot okozhat).

    Ez a rák oka egy másik oka.

    (Akit érdekel a jód-131 és stroncium-90 problematikája, az benéz a Jövőnk blogjára, akit nem, az nem néz be.)

    Módosítva: azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ezt majd széleskörben elismerik a tudósok, jogalapot teremtve esetleges kártérítési perekre?!

    A HIV/AIDS is hasonlóan vicces téma. Curix, Neked érdemes lenne megnézned dr. Claus Köhnlein egyik előadását (német).

    Ahogy arról is kussol a világsajtó, hogy VAN légúton terjedő Ebola, nevezetesen az Ebola-POX (= EBOV-variola vera hibrid), ami egybiológia fegyver. Innen már csak egy ugrás a sugár, akarom mondani a Rabies-POX, azaz a légúton terjedő veszettség

    Ahogy arról is kussol mindenki, hogy nem csak a rabies lyssa okoz veszettséget, hanem a mokola lyssa is, amelyet bizony szúnyog is terjeszthet, azaz csúnya szúnyog és a veszett ember esete. Bár ritka mondják. Mások – pl. angolai orvosok – meg azt mondják, kizárt hogy a fél falu lakosságának egyszerre egyazon kutyi harapta meg a popóját… amikor néha, teltház van veszettekből, ami ugyebár 99%-ban halálos.

  3. Itt valami félreértés van. Mutáció okozta rákos sejtek mindenkiben folyamatosan keletkeznek, még a gyerekekben is, ez nem volt eddig sem titok. De ez még nem jelent rákos megbetegedést, mert normális körülmények között a szervezet képes elpusztítani ezeket.
    Kivéve akkor, ha nem működik megfelelően; pl. leterhelt az immunrendszer, pang a nyirokkeringés vagy hasonló. És itt lép be az, hogy manipulált konzerv táplálékot eszünk, szennyezett vizet iszunk és rossz (diesel) levegőt szívunk.

    A nagymamám napi 1 doboz erős cigit szívott, több mint 70 éven keresztül; amíg létezett mezitlábas Kossuth, addig csak azt. Minden betegség nélkül átaludta magát a túlvilágra, 5 hónap híján 100 évesen(!) Biztosan szerencsés volt.

  4. Mvm9… leírta a lényeget, ami szintén hiányzik a legtöbb helyen.
    (Bár off topic – és ugye tabu téma lett – de a HEMP-E3, amely lényegében hasonlít a geomágneses viharra… szóval, utóbbiról most kezd kiderülni, hogy súlyosan kihat számos lelki betegségre, pl. skizofrénia, bipoláris- és major depresszió stb. Logikus, lévén egy rohadt fronttól is fáj a fdejünk. ÉS EZ A BAJ a mai világgal: totálisan hiányzik a szinergia, meg a polihisztorok, és a legtöbb kutató és szakértő csőlátású szakbarbár, mert ugye az EMP nem hat az emberi szervezetre, de a geomágneses vihar (mi ez ha nem egy EMP fajta) az igen. Bravo! Tibor bá’ elnézést, de ez még kellett a HEMP-hez és valójában nem off topic, mert a geomágneses vihar is rákkeltő, erről meg Constrictor mesélhet, lévén a néhai MiG-ek lokátorainak pár rep.óra utáni „újrahangolása” során bizony sokan mentek a levesbe prosztatarák miatt. Ha meg Constrictor erről nem hallott, akkor nem volt ő MiG szerelő. 😉 majd meglátjuk, mi a válasz.)

  5. 5:
    Ahhoz mit szólsz, hogy még életemben nem fájt a fejem, csak mások leírásából tudom, hogy az mi? Illetve néhányszor fájt, amikor bevertem valamibe, de azt mondják az nem ugyanaz.

    Az On-Off topikot meglehetősen rugalmasan kezeled. 😀

  6. 6 Neked… másoknak meg szokott. Ez így elég cinikus a többi emberrel szemben, például az olvasóiddal vagy az országban élő sok-sok „depresszióssal”.

    Ahogy Te is meglehetősen rugalmasan kezeled. 😉

  7. 7:
    Az értelmező szótárban keresd ki a „cinikus” szót. Meg fogsz lepődni az értelmezésen. 😀

  8. Közönyös, gúnyos, hitvány; értékeket nem tisztelő.
    Erre gondoltál? 😉

    Errare est humanum, hodie tibi, cras mihi. 😉

  9. Rák kialakulása :
    1. Helyes táplálkozás (kevés főtt étel, konzerv, műtrágya,junk food,kevés hús stb…
    + helytelen ételtársítás !! mit mivel eszünk-ha rosszul csináljuk erjedés indul a szervezetben!
    +tápéálékkiegészítők, magvak…tiszta só
    +tiszta lerakódásmentes bélrendszer
    (Mai zöldség, gyümölcsökben kb. 10-ed annyi vitamin és tápanyag van- a test a szarból nem tud várat építeni, hormonoknak,sejteknek, mirigyeknek kell a vitamin, ásványi anyag….)
    2. Tiszta víz ivás (RO szűrt víz vagy desztillált víz)
    3. Stressz kikitatása
    4.Mozgás (ha nincs mozgás akkor pl. pang a nyirokkeringés stb….)
    +izzadni (hülyét kapok amikor nyáron is bekapcsolják a klímát mindenhol, igenis ki kell izzadni , ez olyan mintha a húgyhólyagom kötném el)
    5. Elektroszmog kivédés-test bioelektromos rendszere érzékeny!
    (napi több ezer mg C vitamin, kiiktatni fizikailag (pl. manapság 4G-s mobilon egész nap netezni öngyilkosság középtávon, laptop a kéz alatt egész nap…..stb…)
    6. Napfény
    Természeti törvény napon kell lenni , több száz hormon termeléséért felel, stb…
    Nyáron is nyugodtan kimenni még 11 és 3 óra között is csak legfeljebb árnyékba
    7. Munkahelyi környezet ,ártalom (pl hegesztés egész nap)
    8. Amit jövőnk írt – atomrobbantások
    Jövőnk egyébként ezt tudjuk mérni ? Nem értek hozzá .Csak kíváncsi lennék hogy ha tudjuk mérni akkor milyen szarul állunk.
    Erre védekezés: spirulina alga tabletta-leggazdagabb jódforrás(ezt kitárgyaltuk)
    + talán még a chorella alga tabletta- az egyik legjobb a nehézfémek kitakarítására
    viszont azt nem tudom hogy a radioaktív cuccokat kitakarítja e.

    Szerintem ennyit tudunk (vagyis kell) tenni a rák kialakulása ellen.

  10. 2.
    Még annyi hogy tényleg emelkedik a rákos betegek száma ,ezt megerősíteni tudom
    Környezetemben is huszon-,harmincévesek között tudok példát mondani rá.
    Vagy ha nem is rák akkor betegségek huszon-,harmincévesen már a mai generációban elindulnak elég keményen.

    De ez nem csoda .Van munkatársam aki minden reggel 2 csoki, fél liter üdítő,és 1 energiaitallal kezd .És még sorolhatnám ..Hogy őt „nem érdekli” az egészséges életmód ….De ezekből az emberekből fog profitálni a gyógyszeripar nem kicsit. Ma már a többségnek valamilyen kezdődő betegsége van…vagy lesz hamarosan ( pl. 5-10 év után hirtelen is tud az jönni)
    Van aki egész évben nem eszik meg pár szem diót , vagy egy pár gyümölcsöt ,tehát nem kell csodálkozni.
    A természeti törvényeket csak ideig óráig lehet átbaszni , utána ő basz át minket :D.Kivétel nincs senkinek sem:D
    Angol kutatók pedig mindig rá fognak jönni erre-arra ,de az igazságra sosem.

  11. 9:
    Nem szívesen „dorgálok” de néha szükség van rá. — Amióta létezik wikipédia, latin mondásokkal az egyén nem a műveltségét, csupán google alkalmazási készségét fitoktatja. 🙁 — Különben a tévedési gyakoriságunk vaj miért lenne azonos?

    12:
    Az Echo TV belinkelésére nem ugrok ki a bőrömből az rám szakadt boldogság miatt. U.i. elég gyakran közölnek marhaságokat.

  12. Andrew köszönöm! Sokat segítettél.
    Lehet mérni, csak éppen ez kicsit olyan, mint egy nagy adag mosószer az óceánba. Ugyanakkor pár ezer „darab” stroncium, ami éppen beépül a csontba kálcium helyett és kész a rák; nagyon durván leegyszerűsítve.

    Tibor bá’ ne zavarjon, hogy tanultam latinul. Amúgy a latin mondás szórendje nem így van, ezért sem érted min van a hangsúly. Mondom, a cinizmusod adott és egyre idegesítőbb.

  13. 14:
    Felteszem tudod, mi a teendőd, ha idegsítelek. 😉

  14. 13.
    Persze ,nem kell mindent elhinni nekik.De ezt a földelés mérésekkel alá van támasztva ,hatására az összesűrűsödött vér felhígul és elindulnak az elektronok csökken a test fesz..
    Persze a földelőpad helyett jobb lenne mezítláb lenni földön, de erre nincs lehetőség mindig.
    Nyáron is ha standon van az ember nem csak azért érzi jól magát az ember mert ott van, hanem mert végre le van földelve…
    Minden mindennel összefügg , ha pl. nem lennének villámok a földön nem is élnénk .Vagy a földet körülvevő mágneses pajzs,stb….az ember mezítláb született a földre csak elbaszta a gumitalpú cipővel..

  15. 10.

    Szép és jó a rengeteg C-vitamin, de egy dolgot mindenkinek tudnia kell. A divatos és drága C-vitaminok és multivitaminok MINDEGYIKE géntechnológiával előállított aszkorbinsav, amit a távolkeleten, tonnaszám állítanak elő, utána pedig felcímkézve aranyáron adnak el.
    A C-vitamin ráadásul nem csupán aszkorbinsav! Maga Szent-Györgyi is állította ezt, amikor megindult a C-vitamin tömeggyártása. A C-vitamin a természetes aszkorbinsavon kívül több drágán előállítható összetevőt is tartalmaz, ami gazdaságtalanná tenné a valódi C-vitamin tömeges előállítását.

    Csak egyetlen egy természetes, komplex C-vitaminról tudok…; az sem itt, hanem az USA-ban gyártják, magas C-vitamin tartalmú gyógynövényekből. Ez egyébként az egyetlen, általam ismert KÓSER C-vitamin.
    A neve: Synergy Company, Pure Radiance C, 90 Veggie Caps. Európában csak néhány angol webáruházban láttam, én is onnan rendelem.

    A többivel egyetértek. A desztillált, tiszta víz fogyasztása nagyon fontos.. izzadni és ezzel méregteleníteni szintén!

    És ha már rák.. akkor nagyon szívesen olvasnék egy posztot a modern dízelmototorok népességszám-szabályozó hatásáról, mert nagyon sokan alábecsülik pl. a dízelmotorokból kiáramló és karciogén anyagokat tartalmazó nanorészecskék élő szervezetre gyakorolt káros hatását. Ezeket a részecskéket ugyanis a dízelszűrő EGYÁLTALÁN NEM szűri ki, annak ellenére, hogy a kiáramló gáz színtelen és szagtalan. A részecskék olyan kis méretűek, hogy a sejtfalon áthaladva közvetlenül képesek a véráramba jutni, és BÁRHOL rákot okozni.

  16. 16:

    Próbáld meg magad télen leföldelni 😀

    Szép a listád feljebb Andrew, de szerintem még jó magad sem élsz ezek szerint. Szerintem nem is lehet, de ettől függetlenül mindent meg kell tenni, hogy minél kevesebb káros behatás legyen.

  17. Mindez oke, szennyezett legkor, egeszsegtelen eletmod, atomrobbantasok stb, kozben az emberiseg varhato atlageletkora magasabb mint valaha a tortenelem soran (es egyre novekszik).

    Jovonk, tenyleg hagyd abba a latin idezeteket, enelkul is mindenki tudja, hogy nagyon okos vagy.

  18. A figyelmetekbe ajanlom az alabbi videot a temarol egy magyar kutatotol:

    Peták István: Elvezethet-e a genomika a rák gyógyításához?

  19. 18. Mvm9

    Én a vitaminstation készítményeit szedem többnyire mert pl. a multivitaminja kelátos kötésű.
    És nincsenek benne adalékok.
    A C 1000 vitaminjába pedig van csipkebogyó is keverve. Azt nem tudom hogy ez géntechnológiás e.Utánajárok még..
    De napi 10-20 kg almát kellene megenni hogy fedezzük a C vit szükségletet .Ha semmit nem eszünk az a legrosszabb. Egyébként a C vitamin mellé kell gyümölcsöt enni vagy házi szörpöt innni, mert szerves C vitaminnal fel tud szívódni a tabletta (persze nem teljesen)

    A mai korszerű diesel pedig így van nagyon káros az apró szemcse miatt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük