(1503) Hitted volna?

Tibor bá’ online

 

~q190Soha nem volt a kutatások terén ekkora dömping, mint most. Sok ezer laborban, milliók kutatnak gyakorlatilag mindent. Az eredmények sokszor ellentmondanak egymásnak. Volt, amikor tilos volt tojást fogyasztani, aztán kiderült, hogy ehetünk annyit, amennyi belénk fér. Mindez arra volt jó, hogy a kutatási eredményeket igen óvatosan fogadjuk. Most is van egy ilyen, ráadásul az eredmény nem lehet érdeke egyetlen csoportnak se, így aztán a kutatók pártatlansága komolyan feltételezhető. Ráadásul a British Medical Journal hozta nyilvánosságra, ez pedig az egyik legmegbízhatóbb tudományos magazin. Az se kutya, hogy a kísérletet a svéd Uppsala University keblein belül Karl Michaelsson professzor végezte. És akkor az adatok: 106.000 embert vizsgáltak többnyire 20 éven át az étkezési szokásokkal kapcsolatban. Azt találták, hogy a tejfogyasztás hatása pont az ellenkezője annak, mint amit feltételeztek róla. Minél több tejet fogyaszt valaki annál nagyobb az esélye, hogy csontritkulásos csonttörést szenved, mert növeli az oxidációs gyulladások esetét. Miközben a sajt és joghurt fogyasztása – mint tejtermékek – ilyen hátránnyal nem jár. Viszont….

Viszont a kutatók közölték azt is, hogy az eredmény pusztán statisztikai, ezért nem lehet rá mérget venni. Például elképzelhető, hogy valakinek csontritkulása volt, és ezért jelentősen több tejet ivott, mint egyébként ivott volna. tehát nem a tej okozta a csontritkulást, hanem a csontritkulás miatt ivott több tejet.

Különben más is kiderült (statisztikailag) a nagyobb mennyiségű tejet fogyasztók mortalitása megnőtt. Aki sok tejet ivott, az hamarabb hunyt el. Ezt azért illene egy kicsit komolyabban venni, mert állatkísérletek szerint D-laktózzal etetett egerek gyorsabban öregedtek felgyorsult öregedés . Ráadásul gyanú merült fel, hogy a tejfehérje, a kazein elősegítheti az emlőrákot . Én szóltam!

______________________________________________________________
______________________________________________________________
________________________________________

31 gondolat erről: „(1503) Hitted volna?

  1. Én egyáltalán nem iszok tejet, mert nem tudom megemészteni a tejcukrot (laktózt), ez a laktózérzékenység, és ha mégis iszok tejet (mert különben ízlik), akkor elég komoly hasmenés, puffadás van. Úgyhogy inkább nem iszok tejet, viszont sok tejterméket (sajt, túró, tejföl, joghurt, stb.) fogyasztok.

  2. Azért én azt is belevenném, ha amit ma kapsz a boltokban tej, az szinte nyomokban sem hasonlít, az igazihoz.
    Mi egy 4000 fős településen lakunk, itt alig akad, aki tart háznál tejet, így a szomszédos településre járunk át érte. Össze se hasonlítható más egyébbel, itt rendes magyar tarkát tartanak szénán, lucernán és szemes takarmányon, meg is nézhettük őket.
    Az íze édeskés, selymes, 3-4 nap alatt megsavanyodik, a belőle készített túró és sajt isteni és nem utolsó sorban még olcsóbb is (tej 220 Ft/l, sajt 1700 Ft/kg).
    Egy ideig ittunk ilyen autómatás tejet is (ez is olcsóbb 210 Ft/l), ami fölözetlen tej, de mivel nagyüzemi és fríz tehenekből van, még mindig nem az igazi. Többek között, a takarmányuk miatt más az íze (gondolom hozamfokozóat is etetnek velük, ami a mi szervezetünkre is hatással van), na meg a fajtákból adódó eltérés (a magyar tarkának kevesebb teje van, viszont tartalmasabb is) is közre játszik.

  3. Mi a tej? Nem az, amit a boltokban árulnak! Azok élettelen fehér folyadékok. A csecsemő azért képes megemészteni az anyatejet, mert abban benne kapja azokat, amik átalakítják a tejet, pont mint a joghurt, kefír és sajtok esetében, de ez ugye nem az emésztéskor történik, hanem az érlelésnek nevezett szakaszban. A tehén szintén adja ezeket a baktériumokat, ezért alszik meg a tej két nap alatt, de mi ugye ügyesek vagyunk és kiirtjuk őket pasztőrözéssel. Én tehén tejet veszek, készítek aludt tejet, amit minden reggel eszem, így már gond nélkül iszom a forralt tejet akár szomjoltásra is, mert a konvertáló baktériumok a bélflórám szerves tartozékai. Korábban a bolti tej engem is meghajtott, ma már nem. Javaslom tesztelni a módszert, hátha másnál is bejön! De csak természetes tejből készített természetes aludt tejjel 🙂

  4. 4:
    Tudja a fene! 😀
    Én hírhozó vagyok, nem hírgyártó.

  5. 4: Gondolom, napi egy pohár, vagy fél liter tej nem oszt, nem szoroz. De mondjuk a napi két litert én már ‘soknak’ tartom. Biológiánk szerint tejet csak csecsemő korban kellene fogyasztanunk, felnőtt korban inkább bort, sört, adómentes pálinkát… 😉

  6. Teljesen hihető a kutatás eredménye. Sokan mondják, hogy a tej nem felnőttnek való, a tehéntej nem embernek való táplálék. De azért megnyugtató, hogy a sajt és a joghurt már nem káros.

  7. Nem hittem volna, hanem tudom, a tehéntej a bociknak való növekedési faktorokat tartalmaz, ami nem a mi szervezetünknek való. A feldolgozott tejtermékek viszont már egy teljesen más kategória, amit nem célszerű kihagyni a táplálkozásból.

  8. Én azt olvastam, hogy a legutóbbi kutatások szerint a nagyipari tej káros különösen, mert a tápokkal etetett tehenek teje nem tartalmaz K2 vitamint, amit régen a legeltetett tehenek teje igen, enélkül pedig nem épül be a kalcium a csontokba, hanem kiürül. Ezért bio tejet javasolnak (mellesleg nem a tehéné jó a mi szervezetünknek, hanem pl. a kecskéé), a nagyiparit nem. Ja és D vitaminra is szükség van ehhez a folyamathoz. Most már ilyen komplex vitaminkeveréket lehet kapni a gyógyszertárakban.

  9. A kérdés csak az, hogy tudod-e emészteni, vagy rohad benned 🙂 A nyers tejben benne van az a baktérium kultúra, ami ehhez szükséges, a pasztőrözöttben nincs, ez ennyire egyszerű. Amikor a háziorvos fikázta a természetes tejet, és közölte, hogy majd excémás lesz agyerek tőle, akkor utána kérdeztem az időseknél, és egyértelmű, hogy régen a paraszt a tejért és tejtermékért tartotta a tehenet, a gyermekei tehéntejen és tejterméken nőttek fel, de a lényeg, hogy néha kell nyersen, forralás nélkül is fogyasztani, vagy alud tej formában, akkor a bélflóránk alkalmassá válik a tej emésztésére. Aki a tejet nem tudja emészteni, az nem egész(séges), de tehet ellene ésszel 🙂

  10. „A Tej= élet, erő, egészség” ebben benne van a bölcsesség: ha a tej=élet, akkor ad erőt és egészségesen tart, ha a tejből kiírtod az életet, akkor rothad a belekben, ami toxikus, és nem ad erőt, hanem még az egészséget is lerontja. Nem kell mindent modernül csinálni, és máris rendben lesznek a dolgok… Akkor töröltem magam a facebookról, amikor elkezdték ezt a baromságot zengeni a népek, hogy a tej egészségtelen, nehogy már itt is ide süllyedjünk, mert elszomorodok. Több száz év tapasztalata kicsit ellent mond a mai „kutatásoknak”. Ma aki eléri a 60-at, az veterán, a régi öregek 90 – 100 körül haltak (még a gyermekkorombanis), szóval ne találjuk ki, hogy a tej méreg, csak szarul állítja elő az iparunk, mint ahogy a zöldségeket és a gyümölcsöket is, meg a bolti baromfi húst…Az emberi ostobaságot kellene megváltoztatni, nem a kifordult nézőpontból a világot látni betegnek!

  11. Sajnos, pontosan erről írtam itt pár napja. 11 hozzászólás és a cikk és megint nem lehet már tudni, kinek is van igaza: most akkor lehet tejet inni vagy sem?!

    Nem a hozzászólásokat kritizálom, mert sok hasznosat tanultam és sok mindent igazolt, amit magam is tapasztaltam!

    (Merő laikusként: az anyatej azért van, hogy a baba fejlődjön, nőjjön, ergo a tehén tej azért van, hogy ezt tegye a bocival, dettó a kecske tej, ergo az első gyereknek van, nem felnőttnek, a többi meg nem embernek. Ettől még nem biztos, hogy így is van. Azzal, hogy a mai műtej szar, maximálisan egyetértek.)

    Ceterum censeo: fogalmam sincs már, mit ehetek, mit ihatok. S minél inkább utána akarok járni, annál kevésbé, azaz annál nagyobb a káosz a fejemben. (Az élelmiszerek, főleg a zöldségek, gyümölcsök „káros” voltával, nevezetesen, hogy se vitaminok, se ásványi anyagok nincsenek már bennük, függetlenül attól, hogy spanyol megafarmról, Bözsi néni kertjéből vagy biogazdaságból származna, tisztában vagyok. Olvastam az anyagot erről.)

    Ceterum censeo: kellene erről egy összeállítás, amit szakember végez és fel is vállal. Különben nagy szarban leszünk, geddon ide vagy oda.

    OFF
    vegyszerek… ugye, ha bekened Níveával a száraz kezedet, akkor azt a bőr felszívja. Nos, akkor minden mást is. Mosogató szer, mosószer, öblítő, stb.
    Nekem egy vegyész egyszer azt mondta, „be ne kend magad naptejjel, mert azon túl, hogy szart szív be a bőröd, az UV sugárzás hatására mellék adalékanyagok bomlanak fel és azt is felszívja”. No, most akkor így van, vagy csak vette a dimplomáját?!
    Elektroszmog?!
    ON

  12. 12 végére
    Vízbázisú festékfejtágító előadáson az hangzott el: ha egy testidegen anyag kerül a szervezetedbe(oldószeres hígító) azt az immunrendszer kiválasztja és képes védekezni ellene, ha viszont testazonos szennyezett anyag (vízbáisú hígító festékpigmentekkel keverve) az már gáz.

  13. Re: 12
    Vegyész haverod jól mondta, ha nem pigment alapú a napvédő krém, akkor sok érdekes melléktermék keletkezik UV fény hatására a krémből… Pepitában ugyan ez a szúnyog riasztó, ott ráadásként enyhén rákkeltő a riasztó anyag.

    Asszony maga csinálja a napvédő krémet, shea vaj, és cink-oxid az alapja. Pigment alapú(cink-oxid az UV fényt visszaveri/elnyeli) napvédő krém, garantáltan nem rákkeltő, sőt inkább gyulladás gátló a cink-oxid miatt. Minden alapanyag megvehető legálisan, és nem utolsó sorban elérhető áron. Nem egy nagy durranás az elkészítése, aki már főzött életében, meg tudja csinálni.

  14. BIZTOS helyről tudom!!

    A tej nem embernek való táplálék!!!
    Az ember csak az anyatejet tudja megemészteni kb. 2 éves koráig , utána a genetika automatikusan lezár és nem tudja azt sem megemészteni.Allergén ,segíti a rák kialakulását!
    Hogy nagyapáink is azt itták és megsem lett bajuk-Erre az a magyarázat, hogy dédnagyapáink immunrendszere 80-90%-on volt és a tej levitte 70-80%-ra (és ezért nem lett baja), de a ti immunrendszeretek 20-30%-on van amit a tej levisz 10-15%-ra lesarkítva.Tej , tejtermék nem embernek való , én csak néha fogyasztom ha olyan kaja van mert teljesen én sem mondok le róla.
    Mindig azt mondom: kövesd a természetetet, mert az jól megalkotott mindent-Az ősember sem ment oda a bocihoz kiszopni a tőgyét, azért mert feltalálták az edényt most azon dilemmáztok h egészséges e.NEM az , ha eszed nem halsz bele , csak a fenti dolog érvényes , de semmiképp sem egészséges.Ha iszol akkor kisebb állatok (kecske) tejét idd.Én pl. ritkán eszem nagyobb állatok húsát (disznó, marha),mert nagyobb nálam és vonatkoztassunk el a technikától: szemben állsz meztelen egy tehénnel,meg tudnád ölni? Nem -ezért nem neked való.Persze lehet ellenkezni a természet törvényeivel , de azt átbaszni nem tudod: ehetsz pl. tejet, merhahúst , de a természet megbüntet hosszútávon.
    Ismerek vegeteriánusokat (no hús és tej) akik 100-120 évig elketyegnek és végelgyengülésben halnak meg nem betegségben.

    A másik becsapás a tiszta só. A bolti só méreg(info:tisztaso.hu) én csak ezt eszem !

  15. Hihi!
    Lassan már úgy leszek a tudósokkal is, mint a történészekkel. Azt sem hiszem el amit kérdeznek! 😀
    Pedig, istenbizony tudós, tudáspárti vagyok.
    Nekem a cikkből inkább az jön le, hogy van az a pénz, amiért érdemes kurvának állni! 😀

    A táplálkozás nem csak éhség elverő tevékenység, hanem genetikai törvényszerűség is.

    Mire gondolok.

    Ha az egyenlítő közeli népek ételével tömték volna, pl. az eszkimókat, akkor már írmagjuk sem lenne. De fordítva is igaz, ha a déli népeket fókazsírral tömték volna, mi lett volna belőlük. 😀
    Mivel a populáció a földön sok ezer, százezer évig helyhez kötött volt a génállományuk a helyi élelmek fajtáit preferálja, a szervezetük erre épül föl.
    A népvándorlások, keveredések, csak mint egy ezer-kétezer évre tehetők, a génállományunknak ez csak egy roppant rövid időszak, ennyi kevés a génjeink adoptálódásához.
    Még egy dolog.
    Őseink között voltak, sok-sok ezer éven keresztül, növénytermesztők, főleg gabona és nomád állattenyésztők. Az egyikük fő tápláléka a gabona, gabonaalapú ételek, az állattartóké pedig, főleg hús és tej alapú élelmek. A gének ez alapján építik fel szervezetünket.
    Csodálkozhatunk ezek után, a táplálékfeldolgozásunk nem egyforma?
    Ami az egyiknek jó, a másik attól frászt kaphat! 😀

    „mert állatkísérletek szerint D-laktózzal etetett egerek gyorsabban öregedtek”
    Tibor bá!
    Szerinted az egerek sokezer éves evolúciójának történetébe, mennyire tartozott bele a tehéntej, mint táplálék? 🙂

    12.
    „az anyatej azért van, hogy a baba fejlődjön, nőjjön, ergo a tehén tej azért van, hogy ezt tegye a bocival, dettó a kecske tej, ergo az első gyereknek van, nem felnőttnek, a többi meg nem embernek.”

    Mást mondok. A többi ételnek minősülő sem azért van, hogy nekünk jó legyen!
    Csak hozzászoktunk, mivel ez létünk alapja. 😀

  16. nem reklám, de Weixl Várhegyi Lászlótól tanultam.Neten rá lehet keresni.Ja és desztilált vizet iszok vagy RO vizet , ami a „média” szerint káros, a francokat az , a legegészségesebb víz.
    Zsidók azt isszák, az átlagéletkor 90 év náluk.
    Másik: mindent nyersen kellene enni ,nem szarrá sütni főzni és eltűnnének a betegségek stb.CSak hát az ember az egyedüli ilyen barom a füldön aki szinte mindent szarrá főz,süt.Főtt étel halott étel-a természet így alkotott meg , nincs ebben semmi extra.
    A só (de csak a vegytiszta NACL ) meg egészséges , erősen kell sózni! Itt nyugaton meg azt mosdják, hogy ne sózz-baszzák meg azért mondják h megbetegedj!! A zsidók kb. 70 betegséget gyógyítanak tiszta sóval és desztilállt vízzel(az infúzió is abból van érdekes módon!)Itt meg azt mondják h ne edd. Láttem egy filmet nomádok voltak mongóliában, még a teába is sót tettek hogy ne gyengüljönek le, és az állatoknak is azt adtak (meg régen nagyapáink is nyalósót) , a mainstream mega zt mondja h ne egyél sót -Gyógyszerlobbi:D

  17. Én annyit tudok, hogy egy természetgyógyászattal kapcsolatos könyv sem ajánlja a nyers tehéntejet ugyanúgy ahogy a finomított cukrot és lisztet sem. A magyarázatokban nem nagyon hiszek (a tudományosokban sem), de elfogadom azt, hogy jobb ha nem iszunk, főleg ha csak iparilag előállított tejet tudunk beszerezni. Ázsiában nem fogyasztanak nyers tejet, amit azzal magyaráznak a nyugatiak, hogy ők nagyrészt laktóz érzékenyek. Magyarországon az ipari korszak előtt is valóban fogyasztottak nyers tejet, de az biztosan egészségesebb volt, mint a bolti.

  18. 12 Jovonk
    Az én fejemben is nagy volt a káosz a táplálkozással kapcsolatban
    Weixl Várhegyi László (naturszihet.com-on vannak írásai betegeknek) rendbe tudja tenni a fejben a dolgokat a táplálkozásról.

    Táplálékkiegészítők kellenek (csak tudni kell mi kell,mert 80-90%-uk sima profitérdek)De kell pl.:Pl. multivitamin,C vitamin 1000 mg, Omega 3 ,alga,tiszta só stb…
    Vannak írások a neten ha elolvasod akkor még egy rántott tojást sem szívesen eszel meg ,tudva h mit okoz. Weixl tudja mit mond!
    Olvass utána , nem véletlen van a szervezetben kb. 300 mirigy , ezeknek mindnek kell a vas foszfor stb…
    A mai fiatalok nagyon fosul táplálkoznak-nem tudom ezzel a táplálkozással elérhető lesz e a 60 év.

    Elektroszmog:Mobil tel. vezeték a falban, ágy mellet is nagyon káros (erről is ír)Vagy laptop(x MHZ en ketyegő áramkör a kéz alatt-véráram elviszi…).Sokan nem hiszik el ,de igaz!

    Tisztálokdószerek: Én pl. olcsó coop tusfürdőt használom.A drága illatos szarok 1 óráig érződnek-azaz felszívódnak a véráramba.Számold ki ez évente akár 4 kg olajszármazék is lehet ami a nyirok,vérkeringésbe kerül…A bőr felülete asszem kb.2 m3.Gondolj bele hogy pl . a szétkensz 2 m3-en palmolive tüsfürdőt-az felszívódik rendesen. Én pl . 25 kg szódabikarbónát vettem most is , természetes,puhítja a bőrt.Feri dossziéba volt egy zsidó manusz akinek tisztálkodószergyára volt: megkérdezte Frei : maga mikor reggel felkel használja a saját termékeit? Válasz: hát nem én szappannal mosakodom ind a mai napig :D:D

  19. Még annyi h a mai fiatalok engem is hülyének néznek . Pl .vércsoportos táplálkozás-japánban mindenki betartja.Mo-on ha megemlítem lehülyéznek.Csak egy bizonyíték:akkor miért van az emberiségben 3 fő vércsoport (hmm nem véletlen)
    Ha valaki nem hiszi el h vannak káros és jótékony ételek vércsoportonként akkor az egyen meg valami mérgező növényt vagy mérgesgombát és akkor rájön h vannak kártékony ételek 😀 😀

    Az ember 120 évre van tervezve a genetikájával.A főzés sütés ,és alacsony tápanyagbevitel ezt manapság leviszi 50-70 évre.Nagyapáink még vitamindúsan táplálkoztak , de ők is elbasztak 1-2 dolgot (főzés ,sütés, szar ételtársítás)ezért éltek csak kb. 90 évig, ez kitolható lett volna 100-110-ig úgy hogy eglszségesek.
    Mai ember: kevés tápanyag,feldolgozott ,sült főtt kaja szar ételtársítással+stressz=50-60 év.
    Attól h fejlett a társadalom az ember genetikája semmit sem változott ugyanúgy kellene neki a tápanyag.

    pl.mai ember (köztül én is sajnos, pedig én azért egészségtudatos vagyok) alig eszik nyers zöldet(sóska,paraj,saláta, tyúkhúr) vagy pl magvakat ,diótstb…
    Van aki egész évben alig eszik meg 2 kg almát vagy ősszel idénygyümölcsöt vagy pl sütőtököt,répát nyersen …

  20. Szerintem meg a hozzászólások jó részében tombolnak a közhelyek.

    12:

    Jövönk egyet se aggódj, 5 év múlva úgy is konzerveken fogsz élni és rizst eszel krumplival, ergo tök mindegy milyen az egészséges táplálkozás.
    Egyébként nyugodtan ihatsz tejet, erre is csak az igaz, mint minden másra: mértékkel. Nem kell minden reggel fél litert meginni. Ennyi.

    20:

    „Az ember 120 évre van tervezve a genetikájával.”

    Én 180-at hallottam, de mindegy, mert ettől így is úgy is falnak futok 😀

    Az embernek ilyen jó sora, mint ma még soha nem volt. Ezért tudunk nagy számban 80-90 évig élni. Ez előtte nem volt így, szóval ez az elmélet elég hamar megdönthető.
    Aki meg azt gondolja mekkora stressz ha a szomszéd kutyája rászarik a gyepünkre, az még valószínűleg nem próbált egy hétig életben maradni a természet elemei között.
    Fogalmunk sincs már róla, hogy mi a valódi stressz ezért aztán a fiatalok brutál számítógépes játékokkal pótolnak, felnőttek filmekkel és egyéb adrenalin lökettel.

  21. Andrew kicsit kapkodó/csapongó vagy, de abban maradhatunk, hogy sokan pl köztük én is vígan megemésztem a tejcukrot. Vagy van működő tejcukor bontó enzim, vagy nincs, ez genetika.
    Ennek ellenére nagyon ritkán iszok tejet, vajat/túrót/kemény/félkemény sajtokat annál inkább. Ésszel kell enni egy élelmiszer fajtát, mert pl túl sok olajos magvaktól ugyan úgy emésztési zavara lesz az embernek.

    Tisztálkodó szerek. Jól átverted magadat, mert minden áldott nap leoldod a zsírt magadról egy kis nátrium-lauril-szulfáttal… Olcsó bolti tusfürdőkbe 95%-ban ezt rakják. Csak halkan jegyzem meg, hogy a felsorolás sorrendjével azonos a termékbe rakott mennyiség, ergo 2-3. legnagyobb összetevő egy ipari zsíroldó. Nézz kicsit utána hogy mire használják, és milyen problémák vannak vele… Nem kell különösen túlcifrázni, egyszerű növényi! zsír alapú szappant kell használni, és csókolom. Manapság növényi hamuból+ növényi zsírból készült szappant használok. Asszony shea vaj mániás, ezt főzték fel lapulevél hamuval 🙂

  22. Köszönöm, számos hasznos infót kaptam! 🙂 de név nélkül teszem.
    Köszi! Csak öt évig szeretném felturbózni a szervezetem. 😉

  23. 22.
    Még mindig jobb az olcsó bolti mint a felszívódó 2 óráig bőrön érződő „drága” ami biztos jobban felszívódik, de sokszor nem is használok tusfürdőt, hanem csak sima vizet, mert a tiszta törülköző is leviszi a zsírt fürdés után, de ez már csak részletlérdés.
    Azért köszi a hasznos infót.

  24. Őszintén?
    Elég sok zöldséget hordtatok itt össze, némi hasznos dolog mellett.
    😀

  25. 19: Andrew ne olcsó coop stb. tusfürdőt használj, hanem minősített natúrkozmetikumokat, most már nálunk is sok kapható. (Pl. Alverde a dm-ben v. az Alterra a Rossmannban, ezek a legolcsóbbak). A szappan sem mind natúr, a nagyipari abból is mérgez. Szappan is van mindkét márkából, de a legjobb pálmaolaj-menteset választani (az esőerdől védelmében).

  26. Kb 24 éve minden reggel iszom 2 deci instant kakóporral készített kakót, illetve vacsorához is rendszeresen kb ennyi tejet, eddig semmi bajom.
    Persze a bolti 1,5%-ost (korábban 1,8%?), a simát nem bírom.
    Majd 10 év múlva, mikor 40 leszek és lesz ilyen poszt, írok, hogy változott-e valami…

  27. 27:

    Miért mi bajodnak kéne lenni? Én 36 éves koromig 20 évet dohányoztam és nekem sincs semmi bajom.
    Ez még nem jelenti azt, hogy az a cukrozott kakaóízű lötty, amit megiszol minden nap az egészséges lenne.

  28. @15 Andrew:
    Húúú´de sok magaslabda és önellentmodás volt az irományodban…
    Már a kezdéssel hiteltelenná válsz: „BIZTOS helyről tudom!!”
    Ezt csak így bele a semmibe? Na annyit is ér a kijelentésed.

    Aztán jössz az osemberrel, majd pár sorral lejebb meg azzal, hogy a tehén nem ebernek való, mert nagyobb, ergo nem tudja megölni. No de az osember akkor mi a frászt csinált a mammuttal?

    Borzasztó veszélyes trend, hogy az internethez való szabad hozzáférés jegyében jött-ment féltudású (jobbesetben) emberek írogatnak hihetonek hangzó (foleg a másik buta számara) orbitális sületlenségeket. Gratulálok!

  29. 29:
    Andrew valóban olyan orbitális sületlenségnek lett az atyja, hogy nem is érdemes cáfolni. – A tejcukor lebontásához valóban kell egy enzim, aminek az előállítása néhány embernél leáll, de a többség vígan emészti a tejet élete végéjig, és akkor az egészségesnek számít. Ne hagyjuk ki a számításból, ami benne van a posztban. Lehet, hogy fordított a reláció. Akiknél kialakult a csontritkulás, orvosi tanácsra elkezdtek több tejet inni. Így nem csoda, ha a csontritkulásos betegek több tejet ittak, de a csontritkulást nem a tej okozta. Sajnálatos, hogy a kísérletet végzők nem kérdezték vissza: Ön a csontritkulása miatt ivott később több tejet, vagy csak szerette a tejet és később kapott csontritkulást? mert az eredmény így semmit se ér.

  30. Andrew: „Én pl. ritkán eszem nagyobb állatok húsát (disznó, marha),mert nagyobb nálam és vonatkoztassunk el a technikától: szemben állsz meztelen egy tehénnel,meg tudnád ölni”
    Ez a logika ott kesz ellentmondásos, amikor a vegetáriánus vagy még inkább vegán emberek ugyanúgy tömik magukba azokat a növényi eredetű készítményekey amihez szintén fejlett agyra volt szüksége a homo sapiensnek. Talán még fejlettebbre mint ahhoz hogy egy csapat primitív tervező képességgel bíró ember kicsináljon egy tehenet. Egy vekni kenyér sôt még az ahhoz való liszt előállítása is ennél sokkal de sokkal öszetettebb folyamat. Nem véletlen, hogy jóval késôbb fejlôdtünk oda. Tehát azt a logikát követve amit említesz maximum egy marék nyers vadbúza elrágicsálása lenne a párhuzam.
    Az, hogy milyen hosszan és egézségesen élünk nem csupán a táplálkozáson múlik. Hanem az életkörülmények minôségétôl. De fogadni mernék rá, hogy a genetika is beleszól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük