(1496) Megmagyarázom (néhány seggfejnek)

Tibor bá’ online

 

~q400Az orbánfilek ultima rációja az utolsó három választás elsöprő sikere. Rákosi Mátyásnak nem kétharmada volt, hanem három harmada (pontosabban 99,7 százaléka). Mit jelent ez? Se 1952-ben, se 2014-ben nem volt szabad választás. Akkor pedig bármi történhet. 1952-ben senkit se vertek halálra, ha nem szavazott, de mit mondott Descartes, a megrögzött ateista? Ha az esély az isten létére egy a millióhoz, akkor is megjátszom, mert a pokol annyira borzalmas. Rákosi diktatúrájához nincs szükség az én szavazatomra, de mit tudom én, mi történhet velem, ha nem megyek el szavazni.

A második kétharmad esetén 2,3 millió a Fideszre szavazott, 2,8 millió a Fidesz ellen szavazott (csak nem egy pártra). vagyis kétharmad helyett 45 %. Viszont jó 3 millió nem ment el szavazni. Miért? Többnyire mert megundorodott a politikától (mi se szavaztunk), de Orbánnak egészen biztos nem a hívei, mert azok az utolsó szálig elmentek szavazni. Például az én anyósom végfázisú, szívbeteg (bypass, beültetett stent), kapkodja a levegőt, plusz érszűkülete miatt alig tud járni, de elment szavazni Orbánra, és csillog a szeme, ha szóba kerül.

Na, most a 2,3 millió, akik Orbánra szavaztak. Egy kis részük haszonélvezője a gazdagoknak kedvező orbáni adópolitikának. Évi sok százezer, esetleg milliós haszonért én is rá szavaznék, illetve nem, mert pontosan tudnám, hogy hosszútávon mi is veszíteni fogunk vele. Egy másik kis részük nem gondolkozik, szokásból szavaz. Nagy hányaduk beszopta a rezsicsökkentést, ami még olyan értelmes nőket is levett a lábáról, mint melike. Ezek elhitték, hogy Orbán tényleg segíteni akar nekik. Ezek úgy gondolták, hogy vétek levágni az arany tojást tojó tyúkot, mert helyette jön a patás ördög Bajnai, Gyurcsány, Vona…. stb. képében.

Kedves kétharmadisták! Ez a valós kép, ne tessenek ezzel bizonygatni, mert csak azt áruljátok el magatokról, hogy a fejeteket nem gondolkodásra használjátok.

_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
______________________________

67 gondolat erről: „(1496) Megmagyarázom (néhány seggfejnek)

  1. 2014-ben miért nem volt szabad a választás?
    És igen, még a választók 2/3-a sem szavazott a Fideszre, nem hogy az összes választásra jogosulté, viszont ettől még magasan ez volt a legnépszerűbb párt.
    A részvétel alacsony volt, de a választásra jogosultak kb. 30%-a semmilyen körülmények között nem szavazna, nem érdekli a politika. 2014-ben 60% fölött volt a részvétel, ami azt jelenti, hogy volt kb. 10%, aki az utóbbi években kiábrándult a politikából, de ez nem csak azt jelenti, hogy a Fideszből, hanem ők sem látnak jobbat a kínálatban.
    Akik elmentek szavazni, azoknak 45%-a a Fideszre szavazott, míg a második politikai erő, amely 5 pártból állt 25,5%-ot kapott. Ez elég meggyőző. A 45% persze nem kétharmad, de nincs ebben semmi rendkívüli, hiszen 1994-ben az MSZP 31%-ot ért el, és ezzel lett a mandátumok 54%-a az övék, de tudtommal Nagy-Britanniában még jobban súlyozva vannak a helyi jelöltek, ott egy ilyen népszerű párt 90% fölötti eredményt érne el.

    Lehet minősíteni a 2,3 millió szavazót, de ha te sem mentél el szavazni, akkor vélhetően hasonlóan rossz véleményed van a többi pártra szavazóról is. Magyarul mindenki birka, meg hülye? Nem, és meg is mondom, hogy kik szavaztak a Fideszre. Egyrészt azok, akik jól jártak az egykulcsos adórendszerrel, másodszor azok a gyerekes családok, akik szignifikáns összeget tudtak igénybe venni a CSAK-nek köszönhetően. Ezen kívül sok nyugdíjas szavazót is megtartott a Fidesz, az inflációértékű nyugdíjemelésekkel. Azt hiszem ez simán elég 2,3 millióhoz (de a rezsicsökkentés is érezhető mértékű volt), és ezek szavazatai egyáltalán nem ok nélküliek és elvakultságból származnak. Persze lehet arra hivatkozni, hogy bár most jobb lett ezeknek, hosszú távon nem lesz jó, de egyrészt ez őket nem érdekli, másrészt meg jósolják már egy ideje ezt.

    Szóval bár valóban nem kell azt kiabálni, hogy az ország kétharmada ezt a kormányt akarja, de az tisztán látható, hogy ma Magyarországon a legnépszerűbb politikai tömörülés kormányoz, teljesen legitim módon. Lehet ezt szeretni, vagy nem szeretni, de akinek nem tetszik, ne vagdalkozzon illegitimitásról, meg népszerűtlenségről, hanem igyekezzen a következő választáson leváltani ezt a kormányt, már ha talál alkalmasabb tömörülést.

  2. A kétharmad legfőbb oka az, hogy az ellenzék nem olvasta a választási törvényt. Nem fogta fel mit jelent az egyszerű többség, egy forduló, csak azt látta, hogy több jelölt, több támogatás.

  3. Oké, ezek szerint le lettem orbánfilezve meg seggfejezve? Mindegy, spongyát rá. Ne foglalkozzunk továbbá az NSA szállal, a gázfüggéssel, a kelet-nyugat viktorunkon túlmutató konfliktusával, stb. Tehát két egyszerű kérdésem van.
    1. Ukrajnában a puccsot követően jobb, vagy rosszabb a helyzet? (Bele értendő, hogy jobban vagy kevésbé érvényesül a népakarat?)
    2. Ki lenne szerintetek vitya helyett az igazi Magyar népmegmentő? (Ez utóbbi költői kérdés, hiszen azt hogy ki lesz, majd az óceán túlpartján fogják eldönteni.)
    Béke veletek.

  4. Kedves Seggfejek! Befizettétek már az e honlap fentartásához való önkéntes hozzájárulásotokat? Kapjátok be!
    Tibor bá 😀

  5. 2:

    Azt hiszem az első bekezdésben csak tényeket közöltem. A másodikban olyasmiről írok, amiről nem létezik tényszerű adat, viszont logikusan leírtam azt, hogy kik szavaztak érthető módon a Fideszre és miért, illetve a tapasztalatom is ez. Persze lehet vele vitatkozni, de te meg sem próbálod, egyszerűbb lebirkázni mindenkit, mert azt hiszed, hogy 2 millió felnőtt ember képtelen arra, hogy észrevegye hogyan alakult a helyzete az elmúlt 4 évben.
    A harmadik bekezdésben írom le a saját véleményemet, de egyrészt a fentiekre alapozva, másrészt nem a kormányt minősítve, hanem azt, hogy hogyan kell értékelni az idei választásokat.

    Nagyon téved az, aki azt hiszi, hogy én egy elvakult Fidesz-fan vagyok, egyszerűen a választási eredményeket „elemeztem”, értelmeztem.
    Lehet vele vitatkozni, de biztosan nem azzal, hogy be vagyok lőve, vagy azzal, hogy de ez bizony Rákosi-féle diktatúra, meg hogy Orbán majd csak 2 millió magyart hagy meg rabszolgának, stb.

  6. Mindenesetre Orbán a valóságtól elszakadásával és paranoiájával produkált egy csodát, struktúrát, irányt szabott a netadóval az ellene irányuló amorf gyűlöletnek és elégedetlenségnek, amit az ellenzék képtelen volt valahogy megragadni és erőforrássá változtatni. Orbán annyira ura a helyzetnek, hogy még a megdöntését is csak ő maga tudja elintézni!!! 😀

    Nem gondolom, hogy most ebbe muszáj belebuknia, de felvillantotta tehetségét, hogy ha akarja, erre is képes. Az első töntetésen letartóztatottak elleni vizsgálati fogság-javaslat is mutatja, milyen mereven ostoba lett a rezsim, nem érti, hogy ez olaj a tűzre, ami amúgy is erősen ég, meglepően erősen az ellenzék totális választási balfaszkodása után. HA a Fidesz észnél lenne (szervezetileg alkalmas lenne a vészhelyzet kezelésére), gyorsan önkritikát gyakorolna a netadóért, kiengedné a fogdából a vandálokat, és adna OV mellé felkészült tanácsadói hátteret. De OV maga a Fidesz…

  7. 6. Vasgerinc

    „Nagyon téved az, aki azt hiszi, hogy én egy elvakult Fidesz-fan vagyok”

    Pedig a hozzászólásaid (a tegnapi és a korábbiak is) alapján nagyon úgy néz ki, hogy elkötelezett fidesz hívő vagy, ahogy (Tibor bá’ is írta) Melike szintén nagyon szimpatizál a fidesszel.
    Nem baj ez, mindenki azzal szimpatizál, akivel akar. Csak az a baj, hogy ti éltetitek ezt a kormányt (meg a többi fideszfan is), és nem veszitek észre, hogy mekkora őrültségeket, hibákat, visszaéléseket, korrupciót, (és még sorolhatnám) csinál ez a fidesz-kormány, orbán őrült, diktatórikus vezetésével.
    És ennek a kormánynak az intézkedései ártanak az országnak, a gazdaságnak, a magyar emberek nagy többségének.
    És még egy dolog, még nincs vége ezzel az internetadóval, jön a ‘művirágadó’, a ‘szappanadó’, a cafetéria magasabb adója (ami szerintem megint ki fogja verni a biztosítékot), stb. Őrültség, amit ezek kitalálnak, csinálnak, megszavaznak.

  8. Megismétlem két naiv kérdésem, mert úgy látom nem igen akad rá válaszoló.
    1. Ukrajnában a puccsot követően jobb, vagy rosszabb a helyzet?
    2. Ki lenne szerintetek vitya helyett az igazi Magyar népmegmentő?
    Egyébként eszemben sincs „fúrni” a honlapot

  9. To Whom It May Concern
    Nem lehet szabad és tisztességes választásnak tekinteni azt, ahol a választási törvényt totálisan átalakítják egy adott párt pillanatnyi érdekének megfelelően. csak egy példa, ha a polgármesteri választásoknál van második forduló, vagyis nem szóródik szét az ellenzék, akkor Tarlós kontra Bokros esetében Bokros magasan nyert volna.

    A donation átlagosan havi 10.000 forintot jelent, ami 3óra angol oktatás, vagy 3 oldal angol fordítás ellen tétele. Érdekessége, hogy akik hozzászólnak, azok közül egy kivételével senki se adakozott. Az adakozók olyanok, akik csak olvasnak, értékelik amit kapnak, és eszük ágában sincs minden eszközzel fúrni, destruálni a honlapot, ami egyes hozzászólókról nem mondható el.

    Puccsok után a helyzet rendszerint rosszabb, csak úgy mint életmentő műtét után, de a gyógyuláshoz elengedhetetlen. Orbán helyett? Mondjuk a Fideszből Pokornyi Zoltán, de egy tehetséges tehénpásztor is jobb lenne, ha legalább azt fel tudná fogni ésszel, hogy vannak szakértők is világon, nem kell neki mindenhez érteni.

    Arma okoskodása a megszokott ideológiájából fakad. A képlet nagyon egyszerű. Ezzel a nevetséges netadóval hatalmas tömegek számára vált világossá, hogy Orbántól a továbbiakban mi várható. Magyarul hirtelen mindenkinek tele lett Orbánnal a töke. A trend világos, hülye gazdaságpolitikájával egyre nagyobb a vesztesség, amit újabb és újabb adókkal akar pótolni nehogy a hiány átlépje a 3 %-ot és megszűnjön az EU fejési lehetősége.

  10. Még annyit, hogy naivak vagytok, ha azt gondoljátok hogy az általatok népnek, vagy tömegnek nevezett valaminek van, vagy valaha is volt beleszólása a dolgok menetébe. Mindig is az nyert, aki az adott hűbérúrnak megfelelő volt, függetlenül attól, hogy orosz vagy német, vagy amerikai, vagy aki ezek mögött áll. Most is az fog nyerni, a Magyar választók véleményétől függetlenül. OV-t ugyanis csak úgy lehet leváltani, hogy van aki váltsa. Most jöttem rá, hogy én is naiv voltam, mert reménykedtem a békés befejezésben, de az elmúlt napok eseményei és az utóbbi napok aktuálpolitikai kommentjei kijózanítottak. A honlapot szerettem olvasgatni, mégis távozom, mert nem kívánok destruálni semmit, pláne nem ezt a blogot. Kár, hogy a globális éleslátás az aktuálpolitikában érzelmileg befolyásolttá válik, de ez úgy hiszem törvényszerű. További jó egészséget kívánok, kívánom, hogy éljétek túl az eljövendőt. Most már látom, hogy ez a legtöbb amit tehetünk.

  11. 9. solouse

    Az 1.-re nem tudok válaszolni, a 2.-ra se konkrétan.
    A mostani ellenzék nem igazán alkalmas (legalább is a 2010 előtti formájában) arra, hogy esetleg újra ők vezessék az országot.
    Egy megújuló, vagy még nem is létező ellenzék (ami esetleg csak most alakulgat) nőhet ki, amely jobb, hatékonyabb, bürokrácia- és korrupciómentesebb, stb., mint a mostani fidesz-kormány, amely szvsz. nem alkalmas az ország érdekét figyelembe vévő kormányzásra, csak a saját érdekeiket előtérbe helyező mutyizásokra, saját zsebük tömésére, az ellenzék és a magyar emberek nagy részének lenézésére, stb. Mindezt bizonyítja, hogy milyen arrogánsan, felsőbbrendűen, maguktól elszállva, mindenki mást lenézve kommunikálnak a parlamentben.

    És akkor erről az „új ellenzékről”:

    „Az ellenzékiség új formája

    Később, amikor véget ért a demonstráció, Török Gábor a kormányfőhöz intézett egy kérdést: Vajon mit lép most OV? Azt írta „nem csupán az a kérdés, hogy mire képes, mire hajlandó, mit ismer fel, hanem az is, hogy van-e jó választása ebben a helyzetben. A politikai elemző szerint ugyanis pár nappal ezelőtt még visszavonathatta volna az internetadót, ha megérzi, mennyire veszélyes, de most már egy ilyen döntés is kétélű lehet.
    Szerinte ezt már nem teszi meg, mert sokan – nem csak a politikai ellenfelei – meghátrálásnak, vereségnek gondolnák. Hozzátette azt is, hogy ha viszont nem lépnek, nem vonják vissza, akkor meghagyják az ellenfeleiknek azt a szimbólumot, amelyre fel lehet építeni a tiltakozás teljes arzenálját, és megvalósulhat az ellenzékiség új formája.

    http://www.origo.hu/itthon/20141029-igy-lattak-a-politikai-elemzok-a-tuntetest.html

  12. 8:

    Kíváncsi lennék miből jön le neked az, hogy én elkötelezett Fidesz-fan vagyok. Akár korábbról, akár tegnapról, vagy máról írd már le, hogy miből jött ez le? Én úgy gondolom, hogy tényeket írtam, objektívan írtam, ahol pedig a saját álláspontomat írtam, ott mindkét végletet „elmarasztaltam”. Nem a Fideszt, vagy a kormányt védtem, hanem a kialakult helyzet okait vonultattam fel, amiről azt gondolom, hogy logikusabb, mint az, hogy a nép egyszerűen birka (kétségtelen, hogy vannak könnyen irányítható birkák, de egyrészt talán nem ekkora tömeg, másrészt, meg minden politikai tömörülésben hasonló arányban megtalálhatóak).
    Ne legyek már azért Fidesz fan, mert azt mertem mondani, hogy nem vagyunk jelenleg a Rákosi rendszer szintjén. Ez egy szélsőséges, túlzó, hatásvadász kijelentés, aminek bár van alapja, olyan mintha a Duna 1 méteres szintemelkedésénél kárognánk, hogy elöntött minket a Duna.

    Korábban azért érződött úgy, hogy Orbán rajongó vagyok, mert azt mertem mondani, hogy Gyurcsány rosszabb. Persze az is benne lehet, hogy én meg Gyurcsány gyűlölöm mérhetetlenül, de az sem csak úgy lett.

    10:

    A választási törvénynek köszönhető a 2/3, de mint írtam, ilyen aránytalanság 94-ben is volt. Mindettől függetlenül a szavazók 45%-a szavazott a Fidesz-KDNP-re, míg legnagyobb, öt pártból álló ellenfelükre 25,5%-a. Lehet bármilyen választási rendszer, ez jelentős különbség.
    Úgy érzem ezek is objektív, tényszerű adatok, remélem láthatóan nincs benne semmi szubjektivitás.
    Lehet, hogy tévedek, de én úgy emlékszem, hogy eddig is egy fordulósak voltak az önkormányzati választások. De még ha valóban lett is volna második forduló mire alapozod, hogy Bokros nyert volna? A végeredmény 49-36 lett, vagyis szerinted a fennmaradó 15% mind Bokrosra szavazott volna? A 7% Jobbikos is, illetve Staudt nem jutott volna be a második fordulóba? Vagy úgy gondolod, hogy az első forduló eredményét látva hirtelen felbuzdulnak az emberek és rohannak szavazni Bokrosra?

  13. 11: Ne mondd, hogy nem ismered Tibor bát. Egy okos és hasznos ember, rettentő hibákkal együtt. Nem lehet kimazsolázni a jó tulajdonságait. Ilyen az élet! 🙂 Mind ilyenek vagyunk valahol, persze nem mindenki pont ebben a formában.
    Mellesleg, ahogy Tibor bá irányjtja a honlapján a vitát, az már-már olyan Orbán Viktoros diktatúra! 🙂

  14. 8:
    > Pedig a hozzászólásaid (a tegnapi és a korábbiak is) alapján nagyon úgy néz ki, hogy elkötelezett fidesz hívő vagy

    Mármint szerinted. Szerintem meg abszolút nem úgy néz ki, csak képesnek kell lenni elvonatkoztatni a személyes érzelmektől és tárgyilagosnak lenni ebben a kényes kérdésben.

  15. 12: „Hozzátette azt is, hogy ha viszont nem lépnek, nem vonják vissza, akkor meghagyják az ellenfeleiknek azt a szimbólumot, amelyre fel lehet építeni a tiltakozás teljes arzenálját, és megvalósulhat az ellenzékiség új formája. ”

    Ezt mondom én is. Rengeteg ember utálta Orbánt, de ezt at amorf gyűlöletet az ellenzéki pártok (a abaloldal, mert a Jobbik nem akarja Orbánt leváltani), nem voltak képesek szervezetten erőforrássá tenni. Ezt az AMORF, EDDIG használhatatlan gyűlöletet becsatornázta és egyszerre hatékony fegyverré tette a netadó, ezzel OV gigantikus hibát vétett. Minden forradalom döntő eleme a hatalom tekintélyének megingása, amikor az elégedetlenek az utcán, nyjltan ki merik fejezni a rezsim intézményei, képviselői felé, hogy „nem félünk tőletek, nem tisztelünk titeket”.

  16. 13: „Lehet, hogy tévedek, de én úgy emlékszem, hogy eddig is egy fordulósak voltak az önkormányzati választások.”

    nem csak lehet… 😉

    ———–

    Kicsit elszabadultak itt az indulatok, véleményem szerint ok nélkül.

    ———-

    Szóval ami a választásokat illeti, nem lehet azt mondani, hogy a jelenlegi szabályok ne lettek volna ismertek.

    Amit az ellenzéknek tennie kellett volna, az az, hogy az alkotmánymódosítás után bojkottál mindenfajta választást/parlamenti tevékenységet. Egyszerűen nem indul ellenzéki jelölt. Onnan kezdve, hogy odatülekedtek, elfogadták OV szabályait. Na, ezért mire fel a vinnyogás, hogy OV így meg úgy?

    Persze ezzel nem tűnt volna el a választás „demokratikus” jellege, mert OV bevetette volna /ahogy tette is/ az un. kamupártokat, de akkor azért kurva nehéz lett volna megmagyarázni, hogy hol vannak az ‘igazi’ ellenzéki pártok.

    Az meg általánosan leminősíti a ‘demokratikus ellenzéket’, hogy az egyfordulós választási szabályt képtelenek voltak felfogni, mindenki jelöltet állított és még hitték is, hogy így is győzhetnek. Azt kell mondjam, ilyen faszfejeknél OV milliószor jobb taktikus. Hogy tudnának egy országot kormányozni, ha még egy választáson sem tudnak egységesen fellépni? Ez az ellenzék soha nem buktatja meg OV-t. OV-t OV fogja megbuktatni, egyelőre úgy tűnik, hogy sikeresen rá is lépett erre az útra, határon innen és túl.

  17. Tibor bá, indexre kerültem!!! 😀

    Your comment is awaiting moderation.

  18. Jó írás!

    Az emberek „töke” tele van, ott a „szappan-adó”, igaz erről nem beszélnek, de azt mindenki megérzi.

    Arról nem nagyon beszél a sajtó, hogy bizony tüntetések nem csak Bp -en voltak, hanem Szegeden, Kkfházán, Pécsen, Debrecenben, Szombathelyen, stb. is.

    Pár plusz infó:
    (A Heti Válaszból kifejezetten az OV „imádók” miatt idéztem.)

    Bár Washington villámokat szór, Brüsszel legalább csendes – nyugtatgathatták magukat azok, akiket elbizonytalanított az amerikai beutazási tilalommal kirobbant botrány. Ez azonban csak a látszat: a Heti Válasz több forrásból úgy értesült, hogy az Európai Bizottság november 1-jei hivatalba lépése után „ráfordul” a magyar kormányra, és politikai döntés is megszületett a lehető legerőteljesebb eljárásokról.
    http://valasz.hu/vilag/megprobaljak-leszedni-orbant-brusszel-is-nekimegy-a-kormanynak-105929

    TGM most elég érdekes dolgokról beszél a középosztállyal kapcsolatban:

  19. 14. Persze, hogy ismerem ezért kívántam neki is minden jót. Döntésem nem érzelmi indíttatású, sajnálom, ha úgy tűnik.
    16. Ezt mondom én is, csak árnyalnám a képet. Persze, hogy a tömeg le akarja váltani OV-t, és nagyrészt igaz amit róla írtok, eszem ágában sincs védeni. Én a saját és családom biztonságát védem, mert úgy látszik ez a leváltás semmi jóval nem kecsegtet. Az USA ezt választási úton pont az idén elegánsan is megoldhatta volna, de úgy hiszem itt példa lesz statuálva (nem véletlenül vártak az idei utolsó választás végéig a botrányokkal). Le akarják váltani (itt már nem az eszközül használt tömeg, ami mindig tömegként viselkedik tagjai személyétől függetlenül) pont mint Egyiptomban Hoszni Mubárakot, Líbiában Moammer Kadhafit, Szíriában Bassár el-Aszadot, Irakban Saddam Husseint vagy legutóbb Ukrajnában Viktor Janukovicsot. Ezek mindegyike megérdemelte legalábbis a leváltást, de talán még többet is, elismerem, nem vagyok se ostoba se naiv. De kérdem én? Ezekben az országokban azóta is mennyei béke, egyetértés és igazságosság honol, melyben a hatalmat az új vezetés bölcsen a lakosság jólétére és gyarapodására gyakorolja, Ámen? Engem az zavar, hogy ez várható itt is és még ti sem látjátok. Mit várhatnék az átlagtól? (Ez bók volt.) Ezért írtam amit írtam, nincs se remény, se kiút. Jön amit számunkra elterveztek. Ennyi.

  20. 18.

    Observer: Vagy sokat írtál, vagy több linket használtál az írásodban.

    Nyugi, Tibor bá elolvassa amit írtál, megnézi milyen tartalmúak a linkelt írások, és ki fog kerülni a fórumba. Legalább is nálam így működik. 🙂
    A saját kommentem is a moderátorra, azaz a fórum mindenható urára vár. 😉

  21. Habar kulfoldon elek, de kovetem az otthoni esemenyeket napi szinten. Nekem a meglatasom az, hogy a magyar helyzetert a fo felelosok a valasztopolgarok, akik kb a FiDESZ – MSZP – Jobbik haromszogbol nem kepesek agyban kimozdulni es lustak ahhoz, hogy utananezzenek a realis es valos alternativaknak illetve, hogy elolvassak a partok programjait. Megertem, hogy nem egy lelekemelo, ez teny, de ha mar egy dontest hozol, jarj utana mivel jarhat. En peldaul siman megvalosithatonak ereztem a 4K kampanyat, voltak pontok amikkel nem ertettem egyet, de az egesz koherens egesz volt, latszott rajta hogy foglalkoztak vele. Amennyire en tudom nincsenek benne multtal terhelt arcok, teljesen alkalmas lett volna a mostani szentharomsag levaltasara. A Jobbik is egy hazug galad banda lett, oszinten megmondom en egy ideig hittem bennuk, hogy jobbat akarnak de rajottem, hogy ugyanakkora rohadekok, csak narancs/piros zaszlo helyett nemzeti szinbe bujnak.

  22. 17:

    Tudtommal 94 óta minden önkormányzati választás egyfordulós. Épp az MSZP-SZDSZ kormány alakította ilyenné a kétharmadát kihasználva.

  23. 22: Na, akkor ennek utána kéne nézni. Nálunk mindig csak egy polgármester jelölt volt, így mi régóta ‘egyfordulóztunk’. De nekem úgy rémlik, hogy korábban el kellett érni az 50%+1 szavazatot és csak mostantól lett az egyszerű többség.

    De ezen nem veszünk össze… 😀

    20: 😉

  24. 19.
    Talán annyi a különbség, hogy most egy NATO és EU tagállamról van szó, ezt csak nem szándéka az USA-nak olyan mértékben felforgatni, mint a példádban említetteket vagy legalábbis jobban odafigyel majd. Egy Líbiát, Irakot vagy akár Ukrajnát romba dönteni mégiscsak más, mint ugyanezt tenni a szövetségi rendszeren belül.
    Ránk inkább a görög példa lesz igaz vagy valami hasonló.

    OV megbuktatását azt késleltetheti, hogy nincs alternatíva, kit lehetne a helyébe ültetni, mert a szocis, DK-s és többi régi rossz arc sem kell az embereknek.
    Egy Róna Péter vezette szakértői kormányt talán el lehetne fogadtani a többséggel, de ő meg lehet nem akar az USA bábja lenni.

  25. Tibor bá!

    Én egyformán szidok mindenkit.Nem teszek különbséget és kivételt.. 😀

    De komolyra fordítva a szót.Mindenki fújja a magát.Te is Tibor bá..Itt volt ez az önkormányzati választás..Csak egy polgármester jelölt indult itt nálunk..Nem is tudtam volna másra szavazni..Más különben itt helyben szerintem mindent jól csináltak..
    Képviselőkből olyan függetlenek,akik a soha egész életükben magukért nem tudtak tenni semmit,nincs kapcsolat rendszerük,semmijük nincs,akkor arra minek szavazzak?
    Erre kérnék választ..
    Meg arra hogy a többi ellenzéki párt,mért nem tud összefogni,mért nem tudott összefogni?
    Csak az egymással való cirkuszolás ment..
    Én nem fogok utca követ dobálni,meg romot takarítani pár milliárdos seggért,meg segg miatt..
    (Tavasszal nem a fideszre szavaztam)
    21!
    Mindegyik az!
    24!
    Hasonlóan gondolom..
    7!
    Igen Arma.De hogy a pichába csinálja?Mi a titka? 😮

  26. Így már minden világos, Tibor bá’… Ha az anyósom OV-imádó és Fideszfan lenne, én is utálnám a Zorbánt… 😀

  27. Az a szomorú, ahogy az emberek egymással vitatkoznak – ahogy itt is – miközben a teljes politikai garnitúra lószart sem ér és az utánpótlás se különbözne; csak nem gondolja senki komolyan, hogy a sok degenerált – tisztelet a kivételnek – metroszexuális hülye bármire is képes lenne?! Miközben az idő csak halad és halad, s ez a parttalan és teljesen felesleges vita kábé negyedszázada tart. Mondjuk már ki röviden és tömören: 25 évünket lopták és baszták el*, s ez nagyjából a következő 25 évre is kihatna, ha lenne. De nem lesz.

    *Azt hogy ez közvetve és közvetlenül hány ember halálát okozta még csak megbecsülni sem lehet (~gyilkosság miközben a sünőrség trafizik, öngyilkosság, fos egészségügy, fos utak, szar ételek és végtelenül lehetne sorolni…

    Az a tragédia, hogy az emberek nem látják, ha netán látják nem értik és nem fogják fel, hogy nincs jövő*. Ha nem így lenne, nem vita lenne, hanem felkészülés.**

    *A jövőjük csak azoknak lesz, akik paradigmaváltással új életet kezdenek és tudatosan készülnek, és földrajzilag véletlenül se szar helyen – értsd főváros – élnek***.
    **Remélem senki nem gondol forradalom faszságra, mert azoknak az ideje lejárt. Ami ma imitt-amott van, az nem az.

    Zárszó: senki irányába nem kritika, csak kikivánkozott.

    ***Pontosítok a jövővel kapcsolatban: igen el is lehet menni, de lassan nem sok lehetőség marad. Ott van például Paraguay, ahová sok magyar megy preppelni. A legegyszerűbb: Asuncionba repülsz, bankba be, 5.000 USD-t beteszel egy számlára, átsétálsz a szomszéd utcába és állapolgár vagy, lóvét kiveszed. (Baj esetén kérdéses, mit kezdenek veled a helyiek, gyanítom torokátvágás esélyes a dolog.) Uruguay, majdnem ue. 10.000 USD bankba és ott is marad, valamint kb. nettó 150.000 HUF-os jövedelm igazolás, s állampolgár vagy. Itt nem feltétlenül torokátvágás fenyegetne. Argentína, mára már necces. Brazília dettó. Többi pláne. Közép-Amerika… ne is menjünk bele. Észak-Amerika: USA… well, lődd be jól, hol nem lesz gebasz a nuke’em után és nyerj green card-ot, van ismerősöm, aki kiment, kvázi az oroszlán szájában nem fog megenni a gepárd alapon. Kanada? Ha sikerül, szólj, mert kérem a segítségedet. Afrika… már necces mindenhol. Ázsia… necces. Ausztrália… ha sikerült szólj, kérem az elérhetőségeket. Új-Zéland? 2 milliárdot befektetsz és másnap állampolgár vagy. Kis szigetek? Pl. Pitcairn vagy Tristan da Cunha? No way, pontosabban neked, nekem no way, amúgy meg milyen érdekes… soha nem lehett náluk igazán letelepedni. Most lehet. Milyen érdekes, nem?!

  28. Szerintem a román titkosszolgálat is keményen dolgozik Orbán megbuktatásán. Ezek igen rutinosak, riadóhelyzet van náluk, amióta Orbán Moszkvával barátkozik. Mivel Putyint nem tudják megdönteni, maradt Orbán. És a baromja tálcán nyújtja nekik maga ellen a fegyvert a netadóval!!!

  29. 28: „Szerintem a román titkosszolgálat is keményen dolgozik Orbán megbuktatásán.”

    És hogy tudnánk segíteni nekik? 😀

  30. Orbán azért jó mert rossz.
    Leváltása után viszont örülnénk ennek a diktatúrának függetlenül személyétől.
    Amit csinál szart se ér, de! mivel demagóg és érti a(legalábbis idáig:-) a nép nyelvét, valamint elhitte saját paranoiáját, innen a siker. A váltást már nem lehet megcsinálni(régóta), főleg nem un. demakratikus módon, de egyáltalán sehogy se. Tehát amíg itt kurtizánkodik addig élvezzük ki az emberi civilizáció eredményeit(mint mondjuk az internetet adó nélkül-hisz ugyse lesz, ezt már ő is tudja:-)

    El fog tűnni és mi vele együtt. Csodálkozom, hogy még sokan hiszitek, hogy lehet normális társadalom. Ha meg nem, akkor minek idegeskedni, hogy ki kormányozza a szarkupacot. Itt vitatkoztok,” hogy ki ölt meg kit!”-monty-python Még ezt a honlapot se lehetne demokratikusan üzemeltetni. De itt is gyengül a diktatúra:-)! Hol van már a letiltott hozzászólások ideje? Tibor bátyám ha véleményben nem is, de honlapszerkesztőként nagyon engedékeny lettél:-)

  31. Hát mikor két ciklusban a szocik voltak kormányon én is marhára szenvedtem. Most szenvedjetek kicsit Ti is, mi is kibírtuk!

    A Fidesz szavazók nagy része az MSZMP és MSZP irán érzett gyűlöletére érez némi enyhülést mikor rájuk szavaz, így én is.
    A pufajkás Horn féle „Na és” a Gyurcsány féle „el lehet menni”
    jellegű kijelentések miatt. Meg az miatt mert úgy neveltek, hogy az öregapám azért kapott agyvérzést mert üldözték és tönketették a kommunisták. Ja meg azért mert elvettek mindent. Ha majd a Jobbik jelentősebb erő lesz mert errodálódik a Fidesz, akkor majd rájuk szavazok. Ez egészen addig megy majd így, amíg el nem tűnik az MSZP a föld színéről ahogy az SZDSZ.
    Ez az evolúció. A pártok evolúciója. Elégtétel nélkül nem lesz megújulás. Ha ehhez 200 év Fidesz kormányzás kell akkor 50X szavazunk rájuk!
    Hajrá!

  32. 28: Ha a román titkosszolgálat Viktor megbuktatásán dolgozik, akkor Viktor valami olyasmit csinál, ami az erdélyi magyarok megmaradását segíti elő (vagy vissza akarja csatolni Magyarországot Erdélyhez 🙂 )
    Mert ugye a román titkosszolgálat az erőforrásai 95%-át erdély megtartására és a magyarok kiírtására fordítja…
    Igaz, hogy Orbán arca és dumája az utóbbi időben engem is irritál, de ha a SRI-nek sem tetszik, akkor mégis van benne valami jó 😛

  33. 33: „mikor két ciklusban a szocik voltak kormányon én is marhára szenvedtem”

    Sajnálatos. Mit tettek veled?

  34. 34: A magyar-orosz közeledés automatikusan riasztás a román elitnek és szolgálatoknak. Erdély veszélyben!

  35. 33. A Jobbik NEM a jobbik! Ahol egy full szélhámos Varga Gézát eltűrtek a parlamentben és miniszternek jelöltek. Csongrádban és Békésben indították, mert a Galgamentén ismerik „áldásos” tevékenységét, mivel megszámlálhatatlan embert vert át…

  36. 38: A szélsőjobbon sem lehet más a politika! BAZ-megyében Vona feloszlatta legerősebb megyéjük szervezeteinek kétharrmadát, amikor azok tiltakoztak, hogy lenyomta a torkukon Szegedi Csanádot megyei elnöknek, amikor helyben már ismert volt a háttere és a stílusa.

  37. 23:

    Akkor nézz utána, mert amit te írsz, az csak az országgyűlési választásokon volt az egyéni jelöltekre adott voksoknál, legalábbis ’94 után.
    Na és látod az ilyen tájékozatlanságokból adódnak az ilyen téves megítélések, mert elolvassa az ember az indexet, meg egy-két felbujtó blogot, aztán ez sül ki belőle. És úgy érzem, hogy a többi dologban is ugyanilyen objektív dolgokat írtam le, de annak, aki komolytalan helyekről tájékozódott így valóban tűnhet úgy, hogy én védem a kormányt.
    Tehát nem Fidesz alakította egyfordulóssá az önkormányzati választásokat, de még ha kétfordulós is lett volna, akkor sem látom, hogy mitől nyert volna Bokros.

  38. 42: Nem is tudtam, hogy Döbling Svájcban van… 😀

  39. 43: Döblingben pisztolyt tarthattak a bentlakók, oda nem merték tenni. Tudom, mit mondasz erre… 🙂

  40. Megrogyott a birodalom, több tízezer ember felvonult, ráadásul már országos méretű a dolog és olyanokat skandáltak, meg írogatnak már, hogy csak na.
    Tegnap meg kiszivárogtatták a kitiltottak neveit és láss csodát Lázár Jani a listán van, pedig még hogy amerika barátozott, meg „segítséget kérünk a baráti amerikától”-ozott egy héttel ezelőtt. Létezik, hogy ennyire nem tudott semmit akkor még?

    Közben André amerikai ügyvivő azt mondja, hogy nincsenek kormányzati személyiségek a kitiltottak között. Nem tudom mi lehet ez, de szerintem a fidesz összezavarása és bomlasztása.
    Az az érzésem,hogy Viktor sem tudja. Nem tudja eldönteni mekkora a gáz, ezen gondolkodhat Svájcban. Ha hazajön és kitör még egy nagyobb tüntetés ramazuri, akkor mi lesz vele? (Vagy csak képzelődöm?)

  41. Úgy tűnik Brüsszel is bekeményít:

    http://www.portfolio.hu/unios_forrasok/gazdasagfejlesztes/az_usa_utan_az_eu_is_raszall_a_magyar_kormanyra.3.205649.html

    Oda lesz a nagy zsozsó és akkor az eddigi támogató oligarchák, akik milliárdszámra részesültek az Eu-s forrásokból, nem fogják annyira szeretni Viktort, mert hát eddig sem a két szép szeméért szerették.

    Lehet, hogy a 10 hét (10 héten belül bármikor) butaság, mert sokismeretlenes az egyenlet, de én tartom, már csak az érdekesség kedvéért is. Legfeljebb nem lesz igazam és nem kapom meg jós bizonyítványt. 🙂

  42. Nem biztos, hogy szerencsés a cím választás, de megértem Tibor bát.
    Amíg ilyen kommentek vannak, mint a 34-es, addig nekem is égnek áll a hajam.

    „A Fidesz szavazók nagy része az MSZMP és MSZP irán érzett gyűlöletére érez némi enyhülést mikor rájuk szavaz, így én is.”

    Gabi és pszicháterre gondoltál már?
    Egyébként durva de ezt tapasztalom, hogy a csőfideszesek túlnyomó része valamiféle mentális problémával küzd a mindennapokban.

    Mi lenne ha a Fideszt elkezdenék az emberek nem az Mszp-hez, a Jobbikhoz az Lmp-hez képest megítélni, hanem önálló entitásként a saját erkölcsi norma alapján.
    Tényleg ilyen nehéz idáig felfejlődni?

    28:
    egyetértek a bevezető résszel a világvége várásról meg ismered a véleményemet.
    Nem értem miért húzol le kapásból olyan kontinenseket, mint Afrika?

  43. 47-re Curix! „Gabi és pszichiáterre gondoltál már?” Egyetértek veled. Sajnos a fanatizált, elvakult, arcuk előtt FIDESZkát viselő emberek csak a jövő saját bőrükön is megérezhető negatív történéseitől fognak érteni. Addig is Hajrá/fizethetnének már ezek…

  44. 20:solouse

    „Le akarják váltani (itt már nem az eszközül használt tömeg, ami mindig tömegként viselkedik tagjai személyétől függetlenül) pont mint Egyiptomban Hoszni Mubárakot, Líbiában Moammer Kadhafit, Szíriában Bassár el-Aszadot, Irakban Saddam Husseint vagy legutóbb Ukrajnában Viktor Janukovicsot. Ezek mindegyike megérdemelte legalábbis a leváltást, de talán még többet is, elismerem, nem vagyok se ostoba se naiv.”

    Ez egy érdekes mondat pont Tőled.
    Amikor én írtam az ukrán válság kapcsán hasonlókat, akkor ha jól emlékszem, pont általad lettem először le amerikai (atlantista) ügynöközve.

    A magyar helyzetre adaptálva.
    Igenis van elégedetlenség a rendszerrel kapcsolatban, ami az újabb és újabb intézkedések nyomán csak erősödik.
    Ezt az elégedetlenséget meglovagolva aztán van tere más külföldi hatalmak pl. az USA beavatkozására, konspirációjára.

    Az bennem is felmerült, ha Orbán megy mi lesz utána.
    Mint ahogy eddig is rossz és rosszabb megoldások között választhatunk.
    Ez van.

  45. 47 nem lehúzás kapásból, csupán kb. 2004 óta elemzem az afrikai szitut, konkrétabban Kelet-Afrika és Közép-Afrika (+Líbia és Egyiptom, Csád, Nigéria). Szépen fejlődtek kb. 2012-ig, Kína szépen kiszorította az USA-t, most megy a „reconquista” az USA részéről és egyre gányabb a helyzet.

  46. 4. solouse:

    Nem az óceán túlpartján döntik el, hanem Tel-Avivban.

  47. 14: (számoltam húszig 😀 )

    Nem hiszem, hogy etikus szellemi képességeim kitárgyalása az én honlapomon, de ez a kisebbik baj. Nagyobb az, hogy nincs neki semmi értelme. Te állítod, hogy „rettentő hibáim” vannak. Erre én meg azt állítom, hogy neked vannak rettentő hibáid. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy több dologban nem mértünk egyet, és természetesen egymás dolgait kölcsönösen „rettentő hibának” tartjuk. Ennek viszont nincs értelme. Na, ezért nem érdemes belekezdeni. Arra azért jó, hogy demonstráljuk, velem pimaszkodni is lehet. 😉

  48. 54: Húszig??? Ötezerig számoltál! Bravó, a türelem erényét nem tagadhatom meg tőled! 😀
    Nem etikus dicsérni a szellemi képességeidet? 🙂

  49. 57: Hozza haza a lóvét, hogy be tudja fizetni az internet adót. 😉

  50. 59:

    Puzsér most is megmondja…a válogatás nélküli hülyeségeit.

  51. 61: Akár dicséretes is lehetne, hogy hallgat a népre, de nyilván inkább a népszerűség-vesztéstől való félelem vezérli.
    Ugyanakkor ez így egy veszélyes játszma, hiszen azt érezteti, hogy demonstrációval bármi elérhető.

  52. 63:

    Nem hiszünk, Attila pont leírta, hogy jövőre újra nekifut.

  53. Nem hittem volna. Ez az Orbán fiú egészen jól játszik. Egyetlen probléma, hogy akik a másik oldalon tüntettek, nem hülyék és észrevették az ügyes átdumálást. Mindegy, ezt most megúszta, de a „nép” vérszemet kapott, Orbán nem legyőzhetetlen.

  54. 34: Te Gabi, olyan vagy mint az anyósomék:)
    Nektek a fidesz melletti egyetlen, de mindent elsöprő érvetek, hogy a szocik rohadjanak meg.
    Az anyósomék élik a nyugger életüket, szar nyugdíjjal, de ez nem számít, mert a gmk-k óta maszekban nyomták, így van vastagon tőkejövedelmük. A rendszerváltás környéki zavarosban tettek szépen félre, voltak nagy sztorizások az akkori adóelkerülésekről, számlát kb soha semmiről nem adtak senkinek.
    Nem neteznek, nincs semmilyen kapcsolatuk az oktatással, az egészségügyben is inkább megfizetik a magánorvosokat. Szóval totál nincs kapcsolatuk a világgal ami körülvesz minket.
    Viszont csutka hangerőn bömböl a hírtévé, az anyósom a hírek hallatán rendre felháborodik, hogy „őrület, hogy a piacon megint számla nélkül kaptak paradicsomot a nav ellenőrök, ezért tartunk itt”. Nemrég elgurult a gyógyszerem és rákérdeztem, hogy ő pontosan hány számlát is állított ki mikor aktív volt? Illetve egyáltalán van-e fogalma, hogy ma egy alkalmazott után mennyit kell fizetni, mert ha ma lenne aktív a vállalkozása, konkrétan talán nem döglene éhen, nemhogy balatoni nyaralót venne, meg kocsit cserélgetne, mint tette ő anno. Persze fingja nincs semmiről. Majd ha hőn imádott vezére a bankbetéteket kezdi kicsit csipegetni, na majd akkor lesz csérogás az tuti. Addig meg van békemenet (mikor bejárónő csinál már mindent mert állítólag annyira kivannak a térdei), meg van fidesznagygyűlés.
    Szóval az ilyen idióta beszűkült nyuggerek (akikre vigyáz is a fidesz), akik már inaktívak, így a napi adóztatások/elvonások/átláthatatlanul kaotikus viszonyok már nem befolyásolják őket, tehát ők a fidesz szavazótábora. Ráérnek, ez a hobbijuk, a szocik meg rohadjanak meg.
    Én már régóta mondogatom, hogy az inaktív emberek szavazati jogát elvenném. Az alaptörvényben garantálnám az ellátásukat, oszt annyi. Ne ők döntsenek az én és gyerekeim jövőjéről, ne az ő megvesztegetésük (13. havi nyugdíj) miatt adósodjunk el (tudom az csak egy csepp), az ő eltompult elmeállapotuk ne döntsön el semmit (jajj a viktor/gordon/ferenc de szimpatikus ember) ne az ő érzelmeik húrját pengetve (azok a kurva szocik) dőljön el egy választás sorsa. Őket csak a jelenük érdekli, meg a múltjuk (most mit kapok; kiktől szenvedtem el sérelmeket). Totál leszarják a jövőt.
    Tisztelet a kivételnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük