(1495) Lehet, hogy képzelődöm?

Tibor bá’ online

 

Orbán gondokban - hogy lesz ebből királyság?
Orbán gondokban – hogy lesz ebből királyság?

Vasárnap délután nagyot nyújtózkodtam a heverőmön mielőtt felkeltem volna délutáni szunyókálásomból. A „csodálatos nők” sorozathoz a kutya se szól hozzá, megengedhetem magamnak a lazítást. Na, nézzük, mi újság az országban. Nem vártam sokat, vasárnap nem szokott semmi érdekes történni. És akkor nem akartam hinni a szememnek és a fülemnek. Ömlöttek a jelentések. Ahogy előre sejtettem a Fideszesek hülyébbek, mint a sokéves átlag. Ezek tényleg azt hiszik, ezek tényleg elhitték, hogy „szabadság harcolhatunk” Amerikával? Hogy oda lehet pimaszkodni az USA konzuljának (OK. tudom, hogy most csak ügyvivő)?

Netadó? Az még Oroszországnak, sőt Kínának sincs, a törökökről már nem is beszélve. Persze ez az unortodox gazdaságpolitika csőd, újabb és újabb pénzeket kell kiszívni a népből, és ez egyre kevesebb embernek nem megy át. Beindult a tömeges tiltakozás itt is, ott is. Az általános elégedetlenség benne van a levegőben. Ilyen hangulatban az országot utoljára 1956. október közepén érzékeltem. Lehet, hogy képzelődöm? Lehet, hogy a történelem megismétli önmagát (úgy ahogy)? Ötvenhatban velünk párhuzamosan futott a szuezi hülyéskedés, most Netanyahu bejelentette, hogy november 24-ig Iránnal kell valamit csinálni, legrosszabb esetben egyedül teszik.

Beszéljen belőlem az isten, mi? Én írtam le először, hogy az oroszbarátkozásba Orbán belebukik, ez Washingtonnak már túl sok. Nagyon sokan legyintettek rám. Most meg már több helyen felvetik, lehet, hogy Orbánnak mennie kell?

______________________________________________________________
______________________________________________________________
_______________________________________

63 gondolat erről: „(1495) Lehet, hogy képzelődöm?

  1. Tibor ba`, a vilag mar csak ilyen, manapsag jobban erdekli az embereket Orban, mint a pina 🙂

    Ha azaz erzesed, hogy ez olyan mint 56 volt, azert meg remelem, hogy nem jonnek megint az oroszok…

  2. Képzelődsz, mert óriási a különbség. Két hete volt egy választás az országban, ahol a kormány nagy fölénnyel nyert (mindegy milyen részvétel mellett). A nép nem érzi úgy magát, mint 56-ban, és úgy sem, ahogy te leírod. A demonstráció politikai kezdeményezésre történt, bár kétségtelen, hogy valszeg az USA is mögötte van. Kíváncsi vagyok képesek-e itt is olyan nagy ramazurit csinálni, mint például a szomszédban.

    Ettől függetlenül a net adó elég nagy hülyeségnek hangzik, és elég nagy összegnek, de erről majd dönt a nép 4 év múlva.

  3. Forradalom? Nem hiszem, de elégedetlenség az van dögivel.
    És ott van az események mögötte az USA, ez biztosra vehető. (Talán Gladio?) Az a Hősök Tere dolog sem volt véletlen szerintem, vannak hasonló vonásai Maidan térrel.
    De eddig a találgatás, mások is úgy gondolják, látják, mint Tibor bá.

    Most pedig nekimegyünk (mármint kormányunk, pártunk) „szabadságharcolni az USA -nak. Nem is tudom, valahogy nem ismerek olyan kicsi, meg nagy országokat sem, akik jól jöttek ki ilyen és hasonló szituációkból, sőt! Van rossz opció, még rosszabb, meg a „totális szívás” kategória. Még a nagy „fülkeforradalmi” hevületükben az utolsó fog bejönni…!

    Egy szuperhatalom nem tűrheti, hogy egy jelentéktelen országocska magát mindenhatónak képzelő figurája keresztezze geopolitikai tervei megvalósítását.
    http://bekialtas.blog.hu/2014/10/21/uncle_sam_haloiban_vergodunk

    Csoportkép a szeptemberi walesi NATO-csúcson: Orbán Viktor nem a többiekre figyel. Ez az áthallásos aláírás olvasható a Népszabadság 2014. október 25-ei számában megjelent, az MTI/Epa-tól átvett, Andy Rain által készített fotó alatt. A fényképrészleten 19 személyt számolok össze, akik a legkevésbé sem a fotóssal vannak elfoglalva, hanem egymással és a helyzettel. Alighanem az amerikai elnök, Obama szólhatott be valakinek, mert mintha többen is ezt reagálnák le. Mások már az optikába néznek, közülük néhányan – pechjükre – épp az exponáláskor pillantottak egyet. Szóval, így, vagy úgy, de mindenki testileg-lelkileg ott van a jelenetben, egyedül az egészen jobbra álló Orbán Viktort foglalkoztatja valami egészen más. Ő szája szélébe harapva, a többiek nézésirányával kifejezetten ellentétesen tekint ki a képből.
    http://bekialtas.blog.hu/2014/10/26/magyarorszag_kikozositett_vezetoi

  4. orbán egy pökhendi kis majom, nagyon várom, hogy valaki tapossa már el…

    legszebb az lenne, ha a szavazói tennék, miután lehullott a lepel 🙂

  5. 2:
    Na, ne! „Két hete volt egy választás az országban, ahol a kormány nagy fölénnyel nyert (mindegy milyen részvétel mellett)” — Rákosi közvetlenül a forradalom előtt 99,7 százalékkal nyert. 2018-ban Orbán is ennyivel nyerne, ha még élne (politikai értelemben).

    3:
    Pontosan ezt írtam én is: „Egy szuperhatalom nem tűrheti, hogy egy jelentéktelen országocska magát mindenhatónak képzelő figurája keresztezze geopolitikai tervei megvalósítását.” De a belinkelésed szerint Orbánnak még van esélye, mert túl sok pénzt feccöltek bele. NINCS. A nagyok nem így játsszák. Számtalan amerikai filmben láthattad, hogy amikor egy outsdider véletlenül megtud valamit, ami nem kellett volna, égre földre esküszik, hogy senkinek se mondja el. Ennek ellenére fejbe lövik. Orbán olyan messze ment el, ahonnan nem lehet visszalépni. Orbán már nem az ő emberük és már soha se lesz az.

  6. 5.

    Egyetértünk Tibor bá!

    De az tény, a Fidesz egy személyben OV, és Soros Gyuri bácsi pénzelte sokáig. Szóval ha buktatják, akkor bukik maga a „párt” is (az egyszemélyi felépítés miatt)? Vagy kierőszakolnak a pártban egy belső változást, váltást? Mert ha az első opciót lépik meg, akkor itt összedől minden, de minden. Mára szállóigévé vált mondással: Nem kicsit, nagyon.

    Az biztos, hogy érdekes időszaknak nézünk elébe. Nem véletlen az a 20-30% -os rendvédelmi dolgozóknak, katonáknak beígért, és nagyon akart béremelés sem.

    Kemény üzenet:
    Németország azt várja, hogy kötelezzük el magunkat a liberális demokrácia mellett
    http://index.hu/belfold/2014/10/27/nemetorszag_azt_varja_hogy_kotelezzuk_el_magunkat_a_liberalis_demokracia_mellett

  7. 6: Tibor bá’! A blogodat hiánypótlónak tartom, és igazán szívesen olvasom. Az Orbán-gyűlölet azonban elvakít, amit bár megértek, de emiatt szerintem sok kérdésben következetlenné válsz.

    a) Ha Orbán tényleg feketeöves diktatúrát építene, akkor a Fidesz-székházat megdobálókat már vasárnap este szétverte volna a rendőrség.

    b) Rákosinak volt 99,7%-a, de Orbánnak nincs… Van 1,5-2 millió támogatója, ami egy képviseleti demokráciában megkerülhetetlen tényezővé teszi. Az egy más kérdés, hogy az elmúlt években rendesen kozmetikázták a választási törvényt, de a helyzet mégiscsak az, hogy az ellenoldal még annyi támogatót sem gyűjtött összesen mint az övék.

    c) Egyik nap az USA-t „szapulod” világpolitikai törekvései és eszközei miatt + szimpátiával szemléled az oroszok és kínaiak erősödését; következő alkalommal meg azért izgulsz, hogy hátha a jenkik levadásszák Orbánt, mert az oroszokkal akarja erősíteni a kapcsolatokat az atlantiak ellenére…

    d) „Orbán már nem az ő emberük és már soha se lesz az.”
    Megnyugtatlak, Orbán soha sem volt az ő emberük. (Persze lehet, hogy sokan, sokáig ezt hitték…)

  8. 7 & 8:

    Nem tudtok olvasni! A belinkelt 7627-ben én NEM jósoltam, az írtam, hogy Irán megtámadása már a csapból is folyik.

    Hetente elsüti valaki, hogy gyűlölöm Orbánt. Nekem csak véleményem van róla. Senkit se gyűlölök, mert árt az objektivitásnak. — Orbán feketeőves diktatúrát tervez, az ne tévesszen meg, hogy halál jól taktikázik. A rendőrök visszafogása, a választás, stb. mind bizonyos célt szolgál. Láttam már ilyet. Úgy hívják, hogy szalámi taktika, és a lenini egy lépés hátra, hogy aztán két lépést tehessen előre.

    De, tudjátok mit, eszem ágában sincs harcolni azért, hogy a véleményemet elfogadjátok. Én leírom, mindenki azt tesz vele, amit akar. Azokról viszont, akik még mindig Orbán hívők, meg van a mélységes véleményem.

  9. Csak szólok, hogy ha szeretjük Orbánt, ha nem, erőszakos megdöntése polgárháborúval járna… A hívei készek ölni, harcba menni. Nem hiányzik ez.

  10. Arma, megnézhettem volna! Igazad van él 🙂
    Hogy lehettem ilyen hülye nem tudom, csak olyan okos dolgokat tanítottak tőle, hogy fel sem merült bennem a valóság.

    Azért azt nem gondoltam volna, hogy az oroszok ennyire Amerika bögyében vannak. Pedig a KGST már megszűnt.
    Maidan-2014 Budapest október vége bennem is felmerült mint lehetséges párhuzam. Látom nemcsak bennem

  11. 14: Most néztem utána, hány könyvet és cikket írtak már róla, hogy 56 okt. 23 szovjet provokáció volt. Ez egy rendszersemleges módszer.

  12. Úgy tűnik, Orbán még nem ijedt meg. Emberi jogi alapon feljelenteték Brüsszelben az USA-t.

    Hogy számon kérik rajrunk az emberi jogokat, de ők bírósági döntés és a vádlottak meghallgatása nélkül büntetnek.
    És ebben állítólag liberális támogatók is vannak…

  13. 5:

    Most tényleg azt a választást akarod párhuzamba állítani a 2014-essel? Azt inkább némely arab diktatúráéval lehetne. Ez így elég kényszeres érvelés.
    Aki 2014-ben elment szavazni, az önként ment el és nem félelemből. Aki a Fideszre szavazott szintén önként tette, és aki másra szavazott, annak se lett semmi baja. Ugyanez nem mondható el a kommunista, sőt szocialista időkről sem.
    Az idei választási eredmények hűen tükrözik a valóságot (ebbe bele tartozik az is, hogy sokakat már nem érdekel, hogy az adottak közül ki kerül hatalomra), és korántsem arról van szó, hogy a magyarok túlnyomó többsége meg akarná dönteni Orbán hatalmát. De miért is lenne, amikor az intézkedéseit is csak nagyon kényszeresen lehet az akkori padlássöprős világhoz hasonlítani.

    10:

    Egyszer azt írtam neked, hogy nem én vagyok Orbánfil, hanem te Orbánfób, és nem tagadtad. De aki korábban nem olvasott tőled ilyesmit, annak is egyértelmű szerintem a gyűlöleted iránta, és igen, ez árt az objektivitásnak. Ugyanúgy, ahogy a rajongás is, a Fidesz-zombik sem objektívek.

  14. Szerintem már nagyon megfogyatkozott Orbán tömegbázisa és ezt pontosan tudja az amerikai titkosszolgálat.
    Az elvhű (Bayerzsóti típusú) támogatói nagyon kevesen lehetnek már. A választásokat a szabályok babrálásával, a svindlikkel, a gulyás és ruhaosztogatással,a ‘rezsicsükkkentés’ átveréssel, a megfélemlítéssel(egzisztenciális függőséggel) és hasonlókkal sikerült megnyerni, de ez egy kártyavárra épített hatalom, ami gyorsan összedőlhet és szerintem fog is, mert ezt a kártyavárat elkezdte most fújkálni a CIA.
    Ma megint tüntetés lesz a József nádor téren. Jön a második menet!

  15. ” Rezsicsökkentés off

    Az alapvető adóváltozások hatásaként tehát havi szinten 10 ezer forintot veszíthetnek a családok összesen, éves szinten tehát 120 ezer forintot. Németh Szilárd szerint a tavalyi rezsicsökkentések nyomán egy átlagos család 100 ezer forintot spórolhatott .

    http://m.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20141027-tobbet-bukunk-az-uj-adokon-mint-amennyit-az-olcso-rezsin-nyerunk.html

    Nem szokásom Tibor’ bá-t dicsérni, sok dologban nem értek vele egyet(főleg az utóbbi időkben), de ezt a jóslata bejött.

    Amit az egyik kéz ad, a másik visszavesz.
    A választás előtt közvetlen ad, a választások után visszavesz.
    Ügyes.

    Egy korántsem teljes lista arról, hogy hol lehetett volna spórolni:

    http://vastagbor.atlatszo.hu/2014/10/26/orban-talalta-ki-az-internetadot/

  16. Ha mindenki úgy gondolja, hogy Magyarországon sérülnek az érdekei és ellenünk van az egész világ, akkor én azt hiszem, hogy a magyar érdeket itt valaki nagyon jól képviseli. Ezért triplázott a Fidesz. És lesz még békemenet. Minél aljasabbak velünk a szüvetségeseink vagy a tagországok, annál nagyobb.
    Hajrá!

  17. 22.
    Hogy miért triplázott a fidesz, azt már leírtam picit fentebb. Az a szép, hogy most, ha Amerika kicsit megpiszkálja a dolgokat, kiderülhet mennyi is a VALÓS társadalmi támogatottsága Orbánnak és rezsimjének.

    Az utca elveszett a fidesz számára, egy bégetmenet szervezése csak olaj lenne a tűzre beláthatatlan következményekkel. Ezt nem hiszem, hogy megkockáztatják, mert abból már Viktor 90% feletti valószínűséggel nem jöhet ki jól.

    Dajcstomi elég pimasz bejegyzést tett tegnap a Facebookon, amiben André amerikai diplomatát ötödvonalbeli CIA ügynökből lett provokatőrnek nevezte. Nem az a lényeg, hogy mennyi igaz az állításaiból, hanem az, hogy így nem beszélhet a magyar kormányzó párt vezető személyisége, aki EP képviselő is. Ezzel a hanggal nem a magyar érdekeket képviseli, hanem pontosan ellenkezőleg.

    Ami azonban még érdekes a bejegyzésével kapcsolatban, az egyik hozzászóló ezt írta neki:

    „Szerény személyemben az egyik legelszántabb támogatótok vagyok. De egy jó ideje már konkrétan MINDENT megtesztek, hogy én, aki veletek vagyok, rátok szavaztam, titeket támogattalak és kiálltam a legkonfliktusosabb döntéseknél, hogy utáljalak titeket és még a napot is megbánjam amikor rátok szavaztam. Undorító amit műveltek. Az a cinizmus, amit csináltok, az a végtelen pofátlanság egyszerűen NEM TOLERÁLHATÓ. És ezt most nem egy elvadult gyurcsányista mondja, hanem én, innen a jobboldalról!”

    Tanulj belőle Gabika.

    Talán mondanom sem kell, hogy ez az ismeretlen hozzászóló jóval több lájkot kapott, mint az 1000 éve és mindenki által ismert Deutsch Tamás.

  18. Kedves Tiborbá és tisztelt fórumtársak!
    megpróbálom nagy ugrásokkal elővezetni a kérdésemet, mindezt azért így mert úgy is képben vagytok az ország dolgait illetően. A gazdaság egy rakás szar, pl. ezért nem jut lóvé a kiadásokra, ezért adót emel. /meg ellopják… ugorjunk/

    Erre nekem mindig a történelemkönyvek egyik-másik királya jut eszembe… ezt játsszák ezer éve. /vagy több/

    ezután mi történik? a nagy adókkal még jobban ellehetetlenítik az amúgy is gyenge lábakon álló gazdasági szereplők egy részét.

    kevesebb lóvé folyik be, ezért újra adót emel???!!!

    Na erre Marcsinéni az alagsori takarítónő is képes lenne, ezért nem kell ennyi tanult /gaz/ember milliókért + költségtérítés

    az a sok tanult, értelmes, kreatív, tehetséges, szakember olyan megoldásokat találhatna, hogy a kecske is és a káposzta is….

    de ki se kellene találni:
    állandóan szidják az adóparadicsomokat.
    mi a f—szért nem másolják a példát?

    gyakorlatilag ez a kérdésem:
    miért nem csökkenti az adókat, hiszen az rögtön cégeket vonzana ide, az adónöveléssel csak elkergeti őket.

    minden olyan ország, amelyben minimálisak az adók, virágzik.
    miért van az, hogy minden gazdaságot érintő döntésük káros, rövid- és hosszútávon is.
    tudatos?
    az sem motiválja őket, hogy nagyobb rakásból többet lophatna?
    nem magyarázom jobban szerintem értitek a költői kérdést…

    mi a véleményetek?

  19. „A szóvivő – az időközben javasolt adóplafon tervéről szólva – úgy vélekedett: előbb bedobták a köztudatba a nagyon kemény változatot, megvárták, hogy mi lesz a reakció, kiderült, hogy nagyon negatív, mire a jelek szerint most a mérsékelt (változat) felé mozdulnak el. ”

    http://www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/brusszel_maris_beszolt_az_internetado_miatt.3.205604.html

    Úgy látszik ez ismétlődő taktika egyre több embernek tűnik fel.

    Hasonlóan ahhoz, hogy ne az emberek fize(ssék)tik meg szlogen.

    Elsőre még be lehet palizni az embert, de amikor a távközlési adó és a bankadó kapcsán saját bőrén megtapasztalja az áthárítást, akkor ez már most csak egy ordas nagy hazugságnak tűnik.

    Ennek kapcsán a versenyre hivatkozás meg külön gyöngyszem Vargától, csak kár, hogy nem eredeti.

    Ugyanis ez a másik hazugság szintén elhangzott már korábban is a fenti adók kapcsán, aztán látjuk a végeredményt.

    És akkor még a tényleg elméleti, alapvető hülyeségről az internetadó kapcsán még nem is beszéltünk.

    23:
    A békemenetet már le is fújta a „FÜGGETLEN” civil szervezet a CÖF, hallgatva a párt szavára.
    Ennyit a függetlenségről…
    http://444.hu/2014/10/27/nem-ker-a-fidesz-a-bekemenetbol/

  20. 5!
    „Orbán már nem az ő emberük és már soha se lesz az.”

    Pontosan így van Tibor bá..Átverték.Hülyét csináltak belőle.De az összes EU-s vezetőből is..
    Kíváncsi vagyok készítik-e a bilderberges Bajnainak a széket..
    A zsinagógában nem nyugszanak úgy látom..

    De ki fizettetik az emberekkel a tüntetés költségét..Tüntetés adót kell fizetni.Kimegyek cirkuszolni,de fizessek is érte.. Ezért nem tüntetnek? 😀
    24!
    Ferenc!Hogy tud cégeket ide vonzani,hogyha mint nálunk is itt keleti részen,nincs rendes út meg vasút.Nincs megoldva a szállítás.Mivel szállít?
    A másik véleményem meg az,hogy a Matolcsynak minden hónapban be kell számolni Báselnak,a nemzetközi fizetések bankjának mit csinál,hogy csinál.Akkor én is kérdezem,hogy azt csinálunk amit akarunk?
    Biztos hogy nem sok mozgástere van.(Most a korrupciót meg lopást meg stadiont meg mittudom ént nem vettem bele,mert az egy másik téma.)
    Annak idején a szocializmusba megvolt a terv,ahhoz kellett igazodni.Most sincs ez másképpen,mert az Eu-ban meg van ki mit gyárthat,mennyit ,hova teheti..Nem hiába maradhatott egy cukor gyárunk.De azt hiszem Ausztriába is csak egy van.
    Szóval nem csinálhatsz azt amit akarsz..De azért Orbán megpróbálta úgy látom 🙂

  21. 20 éve az akkori főnököm ugyanezt mondta, 1 tetves hídon jut el az Alföldre Dunaföldvárnál, egy sávon, ha ezt meglátja a befektető, sikítva menekül, oké
    – 20 év volt rá mi a f—ért nem csinálják meg, stadionokra ráért volna utána, uthálózatra tuti, hogy a kizsigerelő nyugat is ad / adott , adni fog/ hogy könnyebben tudja kilopni a cuccot, vagy stb. akármilyen motivációs céllal…

    25év telt el , ez alatt pl a II. VH is lejátszódott néhányszor

  22. 22! Kedves Gabi! Oltárt már felszenteltél otthon, narancsszínű lepellel? Majd hajtsd fel a leplet és nézd meg hogy mitől bűzlik az egész. Hazugságból,cinizmusból mutyiból és még hasonló finom összetevőkből szőtt szarkupacot találsz. Szagold a békemenetben ha jól esik. Egészségedre!!

  23. Akár honnan nézem Tibor bának van igaza.
    Aki ma 2014 októberében még kiáll Orbán Viktor mellett, az NEM normális. Erre már nem lehet ész érveket összeszedni. Eddig sem volt könnyű, de… most már nem megy.

    Biztos, hogy amerika keze van a dologban, de megvan az a hangulat az országban, amit adott esetben a CIA vagy embereik meg tudnak lovagolni, és lehetséges Orbán megdöntése. Ez 2011-ben ilyen módon elképzelhetetlen lett volna.

    Egy videóban azt hallottam, hogy Magyarországon tulajdonképpen sosem volt forradalom. 56-ot Tibor bá leírta, és 48 sem az, aminek tanuljuk, nem Petőfiék értek el bármit is.

    Engem már az sem érdekel, ha visszateszik Bajnait, de Orbánt takarítsák el a helyéről. Ez az ember nem épeszű, szerintem papírja is van róla. Az ilyen hülyék miatt szívott Magyarország mindig az utóbbi 500 évben.
    Hogy képzeli Orbán, hogy megelőzi az időrendiséget? Egyelőre még Amerika a világ ura, mi pedig szövetségesek vagyunk, hogy gondolta hogy ezzel szembe megy? Ezt még Németország sem meri megtenni, Orbán honnan veszi a bátorságot?
    Honnan meri elővenni ezt az illiberális maszlagot?
    Majd eljő az idő, amikor tudni kell, hogy melyik tömb felé kell fordulni, de most még nem.
    Komolyan nem is értem, hogyan lehet ennyire ostoba. Nem szólt senki neki, hogy ez a bukásához vezet?

  24. Távol álljon tőlem, hogy OV érdekében vagy mellette érveljek, de az tévedés, hogy majd ráérünk dönteni melyik tömb felé kell fordulni. Az ugyanis kábé mostanában van. Lengyelország és Románia nukleáris célponttá tette magát. Hazánk nem, illetve csak minimálisan.
    Ceterum censeo: a puzzleból hiányzik egy darab, s ezért rosszak a következtetések.

    (Személy szerint rühellem a teljes magyar politikai palettát, csak úgy mellékesen. És el van itt már minden bacva.)

  25. 30: A függőleges tengelyen a vérnyomás értékek vannak feltüntetve 😀

    /Sajna nem én találtam ki, úgy loptam… 😉 /

  26. 31: Helyesebben: most kell választani, ki milyen atombomba célpontja szeretne lenni. A lengyelek és románok orosz atomot kérnek, mi amerikait… 🙂 ( 🙁 )

  27. 31:

    Az én puzzle-omból nem hiányzik egy darab sem. A világ nagyhatalmi játékaira Magyarországnak nincs, vagy csak roppant kevés ráhatása van.
    Ellenben belügyekben még az USA-EU páros mellett is van.
    Orbán végleg tönkretette ezt az országot, de olyan szinten, hogy erről Gyurcsány is csak álmodni mert.
    Ami extra ocsmány a történetben, hogy mindezt „nemzeti” jelszó alatt tette.
    Orbán először a nemzeti szalagot, majd magát a nemzti szót/fogalmat tette közröhej tárgyává.

    Nem értitek, hogy teljesen felesleges itt atomháborúról társalogni, amikor Orbán így is úgy is felszámolja az országot?
    A devizahiteles csalásokat most készülnek végleg törvényes formába önteni, ami után nincs több alternatíva és per.
    Tömegesen menekülnek külföldre és most már nem csak gazdasági okokból, hanem politikaiból is. Csoda ha Tibor bá párhuzamot von 56-al? Nem, nem az.
    Még 10 év és ebből az országból így nem marad semmi. Atom nélkül sem.

    Egyébként te tévedsz. Még NINCS itt az idő nyíltan elfordulni az USA-tól Moszkva felé!
    Ezt meg lehet tenni felhajtás és címlap szereplések nélkül, de baromira nincs itt az ideje annak, amit a Fidesz ezzel kapcsolatban megenged magának.
    Arról nem beszélve, hogy a következményeket megint mi viseljük, pl. forint gyengülésben.
    Orbán messzire ment, most tényleg.
    Azon viszont csodálkozom, hogy kb. 15 milliárd miatt (internet adó bevétel) hagyja ezt megtörténni.

  28. 34.
    Orbánnak vége van! Nem 10 éve, hanem szerintem 10 hete sincs már. Megvolt ma a második felvonás, újabb 10 ezrek aktivizálták magukat.

    Totális médiatámogatottság, profi szervezés, ez Amerika műve, Orbán pedig pontosan tudja ezt. Tudja, hogy a játszmának vége. Most mi lesz a több tucat ingatlannal, meg a felcsúti stadionnal? A hosszú királyságról szőtt álmokról nem is beszélve.
    Eddig sem aludt jól, de mától főleg nem irigylem az éjszakáit. Szóval nem fog ő itt már semmit sem végleges formákba önteni.

    Engem inkább már az érdekel, hogy kit ültetnek a helyébe és mi lesz utána.

  29. Hát ti aztán 56-ban hatékonyan tudtatok volna érvelni Nagy Imre ellen az tuti.

  30. 35!
    Bilderberg Bajnait..
    34!
    „Még NINCS itt az idő nyíltan elfordulni az USA-tól Moszkva felé!”

    Majd Amerika megveszi a lomunkat.Eddig is azt tette igaz?
    Bár ha ironizálni szeretnék,mondhatnám azt is hogy az egész ország amerikai érdekeltség..(Amerika azt mondja , ha nem vagyunk a barátja ,megöl minket..Szép választás ,szép jövő)

    De valóban nem marad ebből az országból semmi.Ezt már eladták 25 éve..
    Most kiebrudalják még a devizahiteleseket,aztán a földet,meg vizet eladják.Megfizethetetlen lesz a víz..Aztán viszlát mindenkinek..

  31. 35:

    Nekem is ez jön le az egészből, hogy minden profi mód zajlik, ez teljes terjedelmes letámadás, Orbán azonban nem adja könnyen a kormányt, én abban nem vagyok biztos, hogy csak 10 hét lenne.

    36:

    Ez itt most nagyon gyenge volt.

    37:

    Melike Amerikát nem érdekelte volna különösebben, hogy itt mi történik, ha Orbán a neki adott kis homokozójában játszik, magyarán a kijelölt kereten belül mozog.
    Ne mondjátok, hogy ez lehetetlen, mert Németország is, Csehek is jelentenek Bázelnek ugyanazt a pénzrendszert használják és mégis ég és föld már a különbség köztünk. Nem zárkózunk európa felé, hanem szakadunk le a Balkán irányába.
    Igen USA gyarmat vagyunk, de ilyen jó helyzetben gyarmatok még nem voltak mint a XXI- században de mi ezzel sem tudtunk élni.

    Orbán még ahhoz is hülye volt, hogy ha már tudta, hogy megbuktatják, akkor valóban elkötelezze magát Moszkva felé. Ide is oda is… ez így nem megy. Putyinnak is behódolni, és az EU-s pénzeket is felvenni…
    Ezt nem tudom Orbán hogy gondolta.

  32. 38. Pedig nyilvánvaló a lényegi analógia. Nagy Imre az akkori „szövetségesünkkel” ment szembe, Viktor meg a mostanival. Ez semmi másról nem szól, pláne nem nyamvadt 700 forint adóról. Az önmagában nevetséges. Csak a béremből szja és járulék jogcímen havi 101.000 ft-t vesznek el a munkaadómtól további 75.000-et azért mert munkát ad nekem, az áfáról, illetékről minden további baromságról nem beszélek. Mi a f**zért 700 ft-on tüntessek? Ez nem más mint az NSA, ennyi. A többi rizsa.

  33. 39:

    Ja hogy félted az Orbán féle egykulcsos adórendszert, hát miért nem ezzel kezdted? 🙂

    Egyébként igazad van, tényleg nem a 700 Forintról szól, de nem érdekel, ha kell odáig is elmegyek, hogy szorítok Amerikának, hogy ezt a majmot kiüssék a kormányból, örökre.

  34. 41. Gratulálok. Kurvára mindegy milyen az adórendszer, mert mindegyikben szív valaki és általában ez a többség. Egyébként szoríts csak Amerikának, nyugodtan majd csinál itt is Majdant, akkor lehetsz, csak igazán boldog, de én – már ha megbocsátsz – nem szeretnék szívni miattad.

  35. 39!
    A magyar nép egy fura jószág,sosem tudhatod mivel telik be nála a pohár.Most éppen ezzel..Más is furcsálja..

    38!
    Te miről beszélsz?EU-s pénzeket felvenni?
    Ok.Ne adjanak..De akkor mindenki fizessen vámot nekünk,meg az út és vasút használatért díjakat…
    Az éves ÁFÁ-ból való bevétel 1%-át is át kell adni nekünk Brüsszelnek.
    A harmadik államokból származó import után fizetendő vámok teljes egészükben Brüsszelhez kerülnek. .
    Nem ajándékot kapunk.
    Az egész ország amerikai érdekeltség.
    Az oroszok adnak gázt,meg átvesznek mindenünket.Mi bajod velük?A cári idők már elmúltak..
    Félperiféria ország vagyunk.Egyik ország sem fog a gazdasági vagy bármilyen irányú előnyéről lemondani,hogy nekünk jobb legyen…
    41!
    Pontosan.

  36. Hű, mennyi wishful thinking – „Orbán megbukik”, „már 10 hete sincs hátra”, stb.

    Ne őrüljetek meg!

    Szvsz egydimenzióban gondolkodtok, Orbán pedig legalább 10-ben. A mai napig hülyeségnek tartom a netadót, ami csak az ellentábor felbőszítésében segít, de figyelmetekbe ajánlom:

    1. hetekkel az önkormányzati választások előtt megjelent a hír, hogy olyan átalakítások lesznek, amik az emberek ingerküszöbét igencsak elérik majd;

    2. nyilván mindenki tudja, hogy mely pártok fognak erősödni ezáltal… kicsit az MSZP, a DK, a Jobbik, meg néhány szerencsétlen baloldali párt…

    3. Orbán mint tudjuk hosszú távra tervez… nyilván célja 2018 megnyerése is, de akkor már bizonyára lesz 3+ millió olyan szavazó, aki kifejezetten ellene fog tenni

    —> mindezek alapján: tök logikus, hogy még minden előtt hagyja hogy újabb és újabb ellenzéki pártok nőjenek ki a földből, amíg az MSZP és a többiek gyengék, addig erősíti az utcáról induló kezdeményezéseket, és jönnek újabb 4K-k, meg akármik…

    Amerika meg pont azért nem fog belenyúlni a magyar helyzetbe, mert itt a kitiltási ügy… ha nem lenne most az USA-val összezörrenés, biztos, hogy nagyobb erővel szervezkedne a CIA, de most túlságosan figyel „rájuk” mindenki.

  37. Kanyarodjunk vissza az alaptémához. Igen, ez a nyavalyás 700 forint nevetséges indok lenned. Ezért érzem a párhuzamot. A 10 hét egy butaság, a kimenetel milyenségét és időigényét senki se tudja megjósolni. Ami bizonyos, hogy hatalmas tömegeknek betelt a pohár, és EZ A LÉNYEG. Most már nagyon sokan látják, hogy Orbánnal nincs magyar jövő. Orbán uralkodhatott volna élete végéig, és bekerült volna a történelembe I. István, Mátyás király és Deák Ferenc mellé, de egy seggfej, egy pitiáner bűnöző, cezaromániás elmebeteg.

  38. 45.
    „Orbánnal nincs magyar jövő.”

    Nagyon is egyetértek! És minél előbb bukik a csúti diktátor, annál hamarabb tud az ország valamilyen normális irányba elindulni. Először pl. ha 2018 előtt bukna meg, amire sok jel utal, akkor szakértői kormánnyal 2018-ig, és utána egy tiszta választást kellene csinálni, mindenkinek (a választáson induló pártoknak) egyenlő esélyekkel.

  39. Sajnos a 2006 tanulsága nem ez.
    Bármennyire is népszerűtlen OV, még nem ért GYF-i magasságokba.
    Márpedig az is maradt, bármilyen durván is tüntettek ellene.
    Valaki egyszer ezt mondta:
    „Teccettek volna forradalmat csinálni!”
    Ebben van a lényeg. Ez a fajta cinizmus a hatalmon lévőkön – pártállástól függetlenül mindíg kiütközik kis hazánkban. Semmilyen lényegi változás békés úton nem lesz soha.

  40. 41:

    Nézd nem szégyen beismerni, hogy haszonélvezője lettél az egykulcsos adórendszernek. 100 körül befizetett adód azt engedi feltételezni, hogy kb 300 a bruttód. Ez már az a sáv ahol 10% feletti bérnövekmény jelentkezett, amivel egyébként semmi gond nincs, de azzal már igen, hogy a bruttó 70 ezres fizetés esetén 1500 forinttal kevesebbet vittek haza.
    Ha ennek az értelmét meg tudod magyarázni, akkor hajrá. Sajnos Orbán nem volt meggyőző, de nem is tud az lenni, mert erre nincs ép eszű magyarázat. Nyugodtan veheted úgy, hogy Orbán jóvoltából 10 minimálbéres dobta össze a fizuemelésedet.
    A CSAK további 10-20 ezret eredményezett, nem tudom hány gyereked van, nem is tartozik ide, de az Orbán féle megtakarításod akár 30-40 ezer is lehet egy hónapban, ami hangsúlyozom engem nem érdekel, de az most már elég nyilvánvalóvá vált az elmúlt 4,5 év után, hogy nem Amerika miatt szívunk, hanem Orbán miatt.

    42:

    Melike mutass ma olyan állami beruházást, ami nem EU-s pénzből épül! Nem tudsz úgy 5 km-t autózni, hogy ne találkozzál legalább egy „Új Széchenyi terv” táblával, és megtévesztő módon ezek mind kivétel nélkül EU-s pénzek.
    A vámokkal meg különböző díjakkal jönni nem realitás. Jelen helyzetben csak be/kifizetések terén 7-szer többet kaptunk, mint amit befizettünk.
    Hogy ezzel miként élt az ország, az már más lapra tartozik.

    „Az oroszok adnak gázt,meg átvesznek mindenünket.Mi bajod velük?”

    Nekem Orbánnal van bajom nem az oroszokkal. Ne keverjük össze a kettőt. Egyébként nem adnak gázt az oroszok, hanem vásárolunk, piaci árat fizetünk érte, és
    az azért túlzás, hogy mindenünket átveszik, de ezzel együtt sincs bajom Oroszországgal.

  41. 48!
    „piaci árat fizetünk érte”
    Ha piaci árat fizetnénk,neked nem lenne gázod..

    Orbán miatt szívunk.hmm.
    Te nyavalyogsz a havi 10 -20 ezres minuszod miatt.?!
    Én annak idején a 90-es években több mint 10 milliót buktam a vállalkozásaimon.Mikor még orbán a fasorban sem volt..
    Csak a szőlő termesztésből volt vagy 8 milliós veszteségem,mert felmondták akkor az orosz piacokat-.De Amerika meg az EU hol volt?
    És azt várod hogy tapsoljak nekik?Hát nem fogok..
    A malacokkal is ráfáztunk,mert pontosan akkor hozott az EU olyan feltételeket,amit képtelenség volt hirtelen betartani..
    És kit kellett volna szidnom?Nem mentem az utcára ájfonal a kezembe meg cigarettával a számba..Éjjel nappal mentem,dolgoztam..Megpróbáltam mást.
    Hagyjuk.Felálltam.És fel is fogok mindig.Más is tegye..
    Ne legyen kettős mérce..

  42. 45: ” bekerült volna a történelembe I. István, Mátyás király és Deák Ferenc mellé, de egy seggfej, egy pitiáner bűnöző, cezaromániás elmebeteg.”

    Nem azért, de a történelembe bekerülők zöme ilyen…

  43. 51: Az nem mindegy, hogy kivel emlegetik együtt. 😀

  44. 52: Olvasd el Stefan Heymtől a Dávid király krónikáját. Egy Viktornak példamutató karrier.

  45. 49:

    Melike tudom, hogy az az időszak is nehéz volt, vissza tudok emlékezni a 90-es évekre, és a rablóprivatizáció megindítására.
    Csak egy kérdés: Orbán ezt miért nem vizsgálta ki a 2/3-ad birtokában?

    Tudom jól, hogy neked pont úgy tele a hócsukád a Fidesszel/Orbánnal, mint nekem, nem tudom miért véded. Most kifakadtál, mert látom, de semmi gond.
    Azt is tudod jól, hogy a devizamentés keretében most törvényesítenek a te esetedben is több milliós csalást.
    Ezeket védeni?

    Egyébként én nem nyavajgok, mert Magyarországi viszonylatban nem élek olyan rosszul, hogy nyavajognom kéne, de elegem van már nekem is Orbánból, de baromira.
    Tolerálható lenne a helyzet, ha tudnám, hogy mindent megtesz, épeszűen viselkedik csak a gazdaság nem tesz lehetővé jobb életvitelt.
    Az is tolerálható lenne, ha ilyen pökhendi, zsebdiktátor maradna de közben jó gazdasági helyzet lenne.
    Az azonban tűrhetetlen, hogy az országot is lebontja és közben vállalhatatlan ostoba mód kormányoz és nyilatkozik. Ez így már sok.

  46. 42: „Az oroszok adnak gázt,meg átvesznek mindenünket.”

    Khm… Az oroszok igen csak kevés cuccot vesznek át tőlünk, a magyar exportból tavaly 3,1% volt a részesedésük. Az importból viszont 8,6%, szóval többet hoznak ide, mint amennyit átvesznek.
    Az EU szerepe viszont 77,22% az exportból és 71,74% az importból, azaz az EU az aki az exportunk 3/4-ét átveszi, és velük szemben pozitív is az egyenlegünk.
    Lásd pl:
    http://www.parlament.hu/documents/126660/133970/Kopint-T%C3%A1rki+A+vil%C3%A1ggazdas%C3%A1gi+%C3%A1trendez%C5%91d%C3%A9sek+%C3%A9s+hat%C3%A1suk.pdf

  47. 54:
    csak dicsérni tudlak (és bátorítani) az mai hozzászólásaidért, de mit szólnál ha valaki az arcodba vágná, hogy gyűlölöd Orbánt, ezért nem vagy objektív?

  48. 56: Én például gyűlölöm Orbánt, de józanul nézve nem szeretném, ha nyugati titkosszolgálatok most megdöntenék, mert az országnak ártana. Ezt hova sorolod?

  49. 56,57

    Arma egy ideig én is ezt gondoltam, amit most te leírtál, de én már nem tudok többé bízni Orbánban egy kicsit sem. Reális félelem, hogy ha ezt az embert hagyják még 4 évig kormányozni, akkor leválthatatlan lesz.
    Ezért én most meg merem kockáztatni, hogy ha időlegesen rosszabbul is járunk Orbán leváltásával, esetleg felébrednek olyan folyamatok az országban, ami hasznunkra válik.
    Ne kérdezd mi, de azt tudom, ha Orbán marad, akkor nekünk végünk és ezt most már csak a hülye nem látja.

    Tibor bá ezzel nem lehet mit kezdeni. Ha valaki érzelmi alapon közelít, akkor azt képtelenség logikával meggyőzni.
    A kemény fideszesek amikor elfogynak minden érvből, akkor azt dobják be hogy: „és miért, szerinted a kommunisták jobbak?”

    Már a kérdés is rossz, én nem akarom meggyőzni őket, és nem is lehet. Ez mindenkiben egy belső folyamat lesz, de komoly támogatottsága már most sincs a fidesznek. Szerintem jócskán 2 millió alatt van, ami a szavazókorú népesség 1/4-e sem.

  50. „Reális félelem, hogy ha ezt az embert hagyják még 4 évig kormányozni, akkor leválthatatlan lesz.” Lehet, hogy már most is. Nem kétlem, hogy ha le akarják vltani, polgárháború lesz. Szerintem ez elkerülendő, inkább maradjon, a szép álom, hogy egy kis bölcsességet kellene neki adni, vagy egészségesebb pszichét.

  51. 59.
    Egy ilyen erősen amerikai befolyási övezetben és a szövetségi rendszeren belül nem tud ő polgárháborút csinálni. Meg különben is, a bégetmenet nyugdíjasai savazzák majd a fiatalokat és fordítva? Némi székházgyújtogatás, rogántónivillarongálás, esetleg TEK kontra keménymag csetepaté elképzelhető, de komolyabb háború nem hiszem.

    Inkább az lesz, hogy szólnak neki, hogy vége a pályafutásnak és a királyságnak, szépen visszavonulsz, keresünk valami megoldást a részedre, vagy fiatalon távozol az élők sorából.
    Görögország, Olaszország sorába fogunk beállni – Orbán meg pl. Berlusconi példáját követi – szerintem és nem Líbia vagy Ukrajna lesz az országból.

  52. 59:

    Arma most néztem meg a fidesz facebook oldalát Deutsch Tompika alatt 30 hsz-ből 30 szitok van. Persze ez nem reprezentatív, de ilyen korábban nem volt.
    Nem mernek már békemenetet sem indítani, mert ha azzal besülnek, akkor tényleg vége.
    Van egy jókora erős fidesz szavazóbázis, de szerintem nem lehet rájuk már támaszkodni. Polgárháború esélye egyelőre csekély, de ez nagyon gyorsan változhat. Elég csak pár cigány gyilkosság, mint anno, és Magyarországon lincs hangulat lesz. Ha valaki tényleg le akarja nullázni az országot, most erre remek lehetőség van.
    Ez azonban nem lehet cél. Félő lehet, hogy átterjed más országokra, vagy kihatással lesz az egész EU-ra.

  53. Pénz kell, mert ismét kissé elszámolták magukat. Ennyi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük