(1484) Megint az Eboláról

Tibor bá’  online

 

~q400Véleményem szerint a következő hetek, hónapok alatt még elég sokszor lesz szó az Eboláról.

A legújabb WHO hírek szerint már több mint 4000-en haltak meg, akik között jóval több, mint 200 fő egészségügyi dolgozó. Ezt tehát készpénznek lehet venni. Ezzel párhuzamosan egy másik értesülés, hogy az Ebola kizárólag a már nyilvánvalóan beteg ember testnedvei útján terjed. Ez szerencsés, mert amíg a betegség csak lappang, a beteg nem fertőz meg másokat. Itt azonban valami nem stimmel. A nyilvánosságra hozott képeken jól látszik, hogy az egészségügyi dolgozók űrruhaszerű öltözékben tevékenykednek. Gyógyításról nemigen lehet szó, inkább csak a hullák összeszedését és deponálását végzik. Ezek az emberek nem laikusak, pontosan tudják, miről van szó, és maximális biztonságot nyújtó öltözékben dolgoznak. Hogy az ördögben lehetséges, hogy már több mint 240 meghalt közülük? Egy-egy hibát, véletlen „mellényúlást” el lehet képzelni, de hogy 4000 elhunyt betegben kb. 5 százalék orvos és ápoló legyen, ez megmagyarázhatatlan, ha minden úgy van, ahogy állítják. Pláne, ha figyelembe vesszük, hogy meglehetősen sok betegre esik egy-egy egészségügyi dolgozó. Ha ezeket a számokat kiértékeljük, akkor az jön ki, hogy a betegekkel foglalkozó egészségügyi dolgozók közel 100 százaléka maga is megkapta a betegséget. Nézzük csak! 4000:240 ~ 17. Tehát ha minden dolgozóra 17 beteg jut, ami Afrikában tökéletesen elfogadható, akkor a közel 100 százalék, több mint reális.

Ezekből azonban szörnyű dolgok következnek. A beteg vagy már a lappangás alatt is fertőz, vagy a vírus a levegőn át is terjed. Ha egyik sem, akkor valakinek elő kell állni és meg kell magyarázni, hogy a fenében volt képes durván 300 orvos és ápoló megkapni a fertőzés, akik közül kb. 240 el is hunyt? Aztán pedig, mit terveznek, hogy amennyiben Európára is átterjed a kór, hogyan veszik rá az egészségügyi dolgozókat, hogy ellássák a feladatukat, mert ilyen vagy ehhez hasonló statisztika mellett az egészségügy nem fog funkcionálni, hogy finoman fejezzem ki magam. Ha kiderül (ami az adatokból nyilvánvaló), hogy mindenfajta védőruha ellenére, aki közel kerül, az mind megkapja a kórt, az egészségügyi dolgozók egyszerűen el fognak szökni a kórházból. Akkor pedig nagyon nagy bajban leszünk.

_______________________________________________________________
_______________________________________________________________
_______________________________________

54 gondolat erről: „(1484) Megint az Eboláról

  1. Tibor bá’ nagyon a lényegre tapintott a mai bejegyzéssel. Pontosan ezek a kérdések foglalkoztatnak engem is.
    (Az Ebolapox hibrid vírus ( EBOV + variola vera ) levegőben terjed amúgy, s egy biológiai fegyver. Természetesen nem állítom, hogy ez a mostani az lenne.)

    Edited: „Dr. Thomas Frieden, director of the US Centers for Disease Control and Prevention (CDC), said Duncan is in critical condition, adding that the patient is not receiving ZMapp – an experimental medicine – because it is “all gone” and is “not going to be available anytime soon.”

    ~ ZMapp ellenszer: „mind elfogyott”… „egyhamar nem is fog rendelkezésre állni”

    Megjegyzés: a veszettség vírusából készülő oltóanyag készülőben van. A „ZMapp” esetében kicsit érdekes a névválasztás.

  2. szerintem elegge egyszeru a kerdes: tobb mint 4000 halott van csak nem tudunk rola. Hiszen a jarvany elejen meg sokan nem voltak tisztaban mivel van dolguk. Vegig kell gondolni, hogy pl. az Avason tudjuk pontosan hanyan laknak ebbol hany halt volna meg Ebolaban? Szerintem sokkal a halottak szama valahol 20000 korul van es a 200bol 150 meg a jarvany elejen fertozodott meg. Realisabb lenne ha letezne egy gorbe arrol, hogy mikor haltak meg az egeszsegugyi dolgozok.

  3. ” amennyiben Európára is átterjed a kór”
    Nem ertem miert nem probäljäk szürni az onnan erkezetteket.
    Leszäll a Heathrow-ra pl a Liberiäbol erkezett gep, az utasait meg szepen beengedik az orszägba….Ostobasäg, vagy nagyfoku felelötlenseg? Igy csak idö kerdese, hogy mikor terjed ät Europära is a järväny…
    Valojäban ebben a helyzetben, minden problemäs Afrikai orszägbol erkezett gep utasät es szemelyzetet karantenba kellene zärni, de ugy lätszik a hatosägok egyenlöre csak reagälnak az esemenyekre, ahelyett hogy elebe mennenek es a megelözesre koncenträlnänak. Ha igy maradnak a dolgok nemsokära az összes eddigi problemänk mäsodrendüve vällhat..

  4. Az ebola jó eszköz a tőkekorlátozások bevezetésére is. Nem szabad utazni és Amerifrikából legfeljebb karanténba jöhet menekült, lehetőleg menekült se jöjjön több az országba mert fertőzhet és le a készpénzzel mert ez is fertőzhet.

  5. Talán hasznos információ lehet még….

    Csak röviden, akit érdekel „kigooglizhatja”

    „A Science Digest magazin közlése szerint (1978 márciusi szám) a vizsgált kb. 650 féle mikroorganizmus közül az ezüst kolloid kémcsőben hat percen belül minden kórokozót elpusztított. Egy szintetikus antibiotikum jó esetben 6-12 baktériumtörzset képes hatástalanítani.

    A jó minőségű kolloidális ezüstnek – betartva az ajánlásokat – nincsenek káros mellékhatásai, mivel testazonos részecskékről van szó. (A 19. és a 20. század fordulója táján a tudósok felfedezték, hogy a legfontosabb testnedvek – vér, nyirok – kolloidok.)”

  6. 2:
    Jó példája vagy az ismert jelenségnek. Mindent kitalálni, csak nem szembe nézni a valósággal, ha az kellemetlen. — Megjegyzem, ha valójában 20.000 halott van és ebből a WHO csak 4000-ről tud, akkor is meg vagyunk áldva. A világ egészségügyéért egy inkompetens társaság felelős.

    5:
    Az Ebola kórokozója nem baktérium, hanem vírus. 🙁

  7. Nos,ha a védőruha ellenére is el lehet kapni az ebolát,akkor Obama,és kormánya hogyan fogja a „veszélyeztetett” lakosságot a FEMA-táborokba tereltetni a katonasággal,a rendőrséggel?!Vagy azokat nem fogja az ebola?!
    És hogyan is van a CNN,és a BBC által ebola-színészekkel eljátszott
    videókkal?!

  8. 7.
    „ebola-színészek” ez jó! 🙂
    Sajna ismerősöm dolgozik egy misszióban Zaireban, Ő kevésbé vicceseket írogat egyébként.

  9. 6: szerintem éppenhogy szembenézek a valósággal. Nyilvánvaló, hogy az ebola pusztítóbb hatású mint azt elszeretnénk hinni. Ugyanakkor nem értem miért furcsa az, hogyha a járvány kitörésekor valaki(ket) befektetnek a kórházba és ameddig nincs nevesítve a járvány különösebb óvintézkedések nélkül megfertőzi a környéken lévő egészségügyi dolgozókat szerintem nyilvánvaló, hogy ez történt. Ha az ebola levegőn keresztül is fertőzne akkor az elhalálozás sokkal nagyobb lenne. Az első eseteket 1976ban diagnosztizálták. Ha a levegőn át is terejedne akkor sokkal nagyobb járványok lettek volna már. Azt valószínű, hogy a lappangási idő vége fele is fertőz.

  10. 8 solouse esetleg oszthatnál meg velünk információkat. (Nekem Angolában volt kontaktom egy brazil orvossal. Érdekes dolgokat mesélt mind Ebola, mind veszettség kapcsán.)

  11. Érdekes gondolat a FEMA táborok. Csak nem látom a nevük alapján, hogy mi a céljuk.
    A napokban olvastam a Fogyatékosság Magyarországon 2004-es doksit. Ott volt megemlítve a nemzetszocialisták idejéből egy T/4 nevű akció a gyógyíthatatlan betegségek fogyatékosok elpusztításával kapcsolatban.
    Azok a FEMA táborok ilyen célt is szolgálhatnak-e? (azon túl, amit a kereső kihoz, hogy internálótábor)

  12. 10.
    Ha jól emlékszem legutóbb nyár közepén írt. Arra felé akkor kezdett durvulni a helyzet, de a lényeg az, hogy gyorsan romlott. Majd utánakérdezek, hogy most mi van.

  13. Az Ebolának van levegőben terjedő változata:Ebola Reston.
    Viszont ez a variáns egyáltalán nem halálos.
    Ellenben ha mutálódna….?

  14. Ez nekem is feltűnt, hogy a fenébe halnak meg az egészségügyi dolgozók, ha egyszer szkafandert viselnek? Valószínűsítem azt a választ, amit solouse írt: azok kapták el, akik valamiért (még) nem viselték a védőruhát.

    Amúgy gondolom, azok kerülnek bele a statisztikákba, akiket valamilyen egészségügyi intézményben ápoltak, vagyis Tibor bá becslése helytálló, függetlenül attól, hogy hányan kapják még el (és halnak meg) anélkül, hogy az ellátórendszerbe bekerülnének.

  15. Ismerjük, hogy Afrikában mennyire szeretik a szabályikat betartani…
    Én dolgoztam szkafanderben, és tudom, hogy mennyire kényelmetlen, főleg egy meleg párs helyen.
    Tehát én simán el tudom képzelni, hogy néhány apró szabályszegés lehet az oka a dolgozók halálának.

    De jobban aggaszt a „legújabb WTO hírek szerint…”
    Miért pont ezek mondanának igazat.
    Miért kellene elhinnünk, hogy az a globális hatalom, amelyik az atomháborút készíti elő számunkra, összetöri magát az igyekezettől, hogy megállítsa az Ebolát…

    Amikor azt mondom, hogy „kell lennie” egy , a globális hatalmakkal ellentétes erőnek, akkor le vagyok szentimentalistázva, komolytalan vagyok, de az Eboláról úgy folyik a vita, mintha a pénzügyi mahinációk, a háborús készülődés, egymás torkának átvagdosása egy másik galaxisban történnének, és minden felsőbb hatalom ezerrel próbálná megakadályozni…

    Itt valami sántít.

  16. 6. Tibor bá’

    „Az Ebola kórokozója nem baktérium, hanem vírus. 🙁 ” – írod. Igen, köszönöm, tudom, de én a baktériumokat a szintetikus antibiotikummal kapcsolatban írtam, mert azok valóban teljesen hatástalanok a vírusokra, sőt csak 6-12 baktériumtörzset képesek elpusztítani az idézett cikk szerint.

    Még csak annyit szeretnék tőled ill. tőletek kérdezni, hogy mit gondoltok az alábbi hírről? Libériába, ahol ez a vírus szedi az áldozatait 5000 amerikai és angol katonát küldtek, hogy vigyázzanak az ott levő olajkutakra, amelyek az ottani hatalmas olajmezőn az USÁ-nak 100 évre elegendő olajat biztosít…

  17. Idézet egy szeptemberi cikkből:

    „Az országban (Libéria) százezer lakosra jut egyetlen orvos, ráadásul az egészségügyben dolgozók közül is legalább 79-en meghaltak már a nem megfelelő védőfelszerelések miatt.”

    Ez így elég jó válasz a cikkben felmerülő kérdésekre.

    Tibor bá te magad mondtad, hogy Európában nem kell félni attól, hogy az Ebola elterjed.
    Akkor?

    És különben is:

    http://www.ma.hu/eletmod.hu/227991/Ebola_Oroszorszagban_fel_even_belul_lesz_oltoanyag

    Hányadszorra is menti meg Putyin a világot? 🙂

  18. Az ezüst kolloidot olvasgatom,,talán érdemes beszőni a témához,,egyáltalán nem elképzelhetetlen,

  19. Az ezüst egy régóta ismert fertőtlenítő anyag. Lehet, hogy megfelelő kolloidális formában hatékonyabb és praktikusabb, mint máshogy. De amit egyes forgalmazók írnak, hogy mi mindenre jó, és hogy nem árt sem az emberi sejteknek, sem a hasznos mikrobáknak, az teljesen megalapozatlan propagandának tűnik. A wikipedia szócikk már elég korrekt.

    Ne haragudj, Kyra, de ez: „nincsenek káros mellékhatásai, mivel testazonos részecskékről van szó.” -hatalmas csacsiság. Attól, hogy kolloid, nem lesz sem „testazonos”, sem nem biztos, hogy nem káros. Hogy mást ne mondjak, az azbesztpor is kolloid, gondolom nem kell kifejtenem, milyen káros.

  20. 8:

    Hallod Solouse szerintem ez itt elég vicces:

    http://www.youtube.com/watch?v=1ZonCVRQ-2s

    ha türelmetlen vagy tekerd a 6. perchez.
    Ami már kevésbé vicces, hogy ezt simán el tudom képzelni egy CNN-től. Az ebola körül még mindig jóval nagyobb a pánik, mint az indokolt lenne.
    Vajon miért? Ez engem jobban érdekelne.

  21. 19. Ábel

    Semmi gond, nem én írtam a cikkeket, nem vagyok kereskedő sem, csak jó szándék vezetett.

    Én a háziállataimat kezeltem vele, mert már nem győztem vásárolni a csepp kis tubusokban árusított több ezer forintos krémeket, amik csak addig használtak, amíg használtam… Aztán mehettem az újabb adagért, majd újabb próbálkozás. Meguntam, hogy állandóan a zsebemben kotorászik állatorvos, patikus, aztán el kezdtem nyomozni a neten. Ott találtam az ezüstkolloidot. Több cica hónapok óta váladékozó szemét és egy kutyus fülét gyógyítottam meg vele és még van fél üveggel.

    Mentsen az ég attól, hogy bárkit is rábeszéljek valamire… Félreértettél.

  22. Két hete 4 cm hosszan vágtam ketté az ujjamat egy sarokcsiszolóval. Úgy szétnyílt hogy hatig simán elszámoltam a bal kezemen is. Összesen 13 öltés ebből 7-8 felül a többi alul. Alul bent be, felül jött ki az első ujjperc csontjának 1/3-át vitte magával a fűrészlap, meg gondolom 2mm vastagságban a szaftnak valót is körmöstül.

    Kaptam ezüst kolloidot egy kanadai ismerősömtől, és a varrat után már másnap használtam. De emellett antibiotikumot szedtem (amit szinte soha) csontnövekedést serkentő gyógyszert, Calciumot, Zinket, A,B,C,D,E vitamint plusz mutivitamint. Még le is pisáltam minden este és reggel. Fürdéskor jódot és hipót raktam a vízbe, kentem neogranormonnal (két éve hoztam magammal, lehet már nem is szavatos.)

    Gyönyörűen begyógyult, már 5 napja dolgozok vele. Semmilyen gennyesedés, semmilyen duzzanat még csak mutatóban sem volt, senki nem hitte akkor, hogy ebből még lesz valaha is egy normális ujj, nem valami monsztre torzó. Hogy a fentiek közül, beleértve az esüst kolloidot melyiknek köszönhetem a csodát soha nem fog kiderülni. De őszinte leszek: csupán az ezüst kolloidra bízni az ujjam nem mertem volna megkockáztatni.

    http://puu.sh/caRw8/ec9853d5bf.jpg
    http://puu.sh/caSs0/0b345be2dd.jpg

  23. Ezüstről pár gondolat:

    Középkori Európában, ami nem arról volt híres hogy jaj de jó lett volna az egészségügye, a lovagok a páncéljuk alatt ezüstből szőtt inget viseltek az elfertőződő sebeik ellen…

    Valamire való nemes ember csak ezüst kupából ivott, lehetőleg nem vizet 🙂

    Kereszteléskor ezüst kupából öntötték ki a szentelt vizet a kisdedre.

    A polgári családokban ezüst kanálból etették a csecsemőt anno(kisfiam szintén ezüstkanálból kapja a papit :).

    Ünnepi vacsoránál ezüst evőeszközzel ettek a családok.

    Ha valaki túladagolja az ezüst bevitelt, akkor kb így néz ki:
    http://www.youtube.com/watch?v=Md2vqARiMJs
    Új értelmet nyer a kékvérű nemesek kifejezés…

    Stb,stb.

    Véleményem szerint az ezüst kolloid bevitel sok mindenre jó, de nem jó mindenre. Erre teljesen analóg példa a réz alapú növényvédelem, ami teljesen azonos hatásmechanizmussal működik.

  24. 22:

    Azért nem semmi vagy, hogy ilyen újjal nem egyből az ambulanciára rohansz, hanem nekiállsz fotókat készíteni 😀

  25. 22

    Nem semmi sérülés. Hamar gyógyult. Köszönjük az infót a kezeléssel kapcsolatban. Örülök, hogy megmaradt.

  26. 22:
    Az ember a sarokcsiszolót (flex) két kézzel fogja. Hogy a fenében tudtál belevágni a saját kezedbe? — Különben, ha összevarrták, akkor össze „illik” forrnia. A fertőzést pedig tisztességes sebész meg tudja akadályozni. — Köszönjük az információt.

  27. „A fertőzést pedig tisztességes sebész meg tudja akadályozni”

    Pontosan erre gondolok. Ezek az ezüst kolloidos meg hasonló szenteltvizes kezelések egy idejében és megfelelő orvosi ellátás nélkül valójában csak pepecselések. Ártani nem árt de, hogy használ-e? Vagy csak inkább hajlamosak vagyunk hinni benne. Nem olyan régen olvastam, hogy végre az Akupunktúra felett is kimondták hivatalosan hogy nem működik. Mégis biztos vagyok benne, hogy szinte semmit nem jelent azok számára akik eddig is hittek benne. A nagy áttöréseket -nem csak sebészet de az gyógyítás minden más területén- a tudományra épülő orvoslás hozta. Ha pedig valakinél komoly baleset vagy betegség üt be, szinte biztos hogy megfelelő orvosi segítséget kér.

    24. Kapaszkodj meg Curix, az a ott egy kórház vagy legalábbis itt annak nevezik. A szandálos krapek egy baleseti sebész. o.O Miután felmértem a helyzetet, az orvos arckifejezését, meg csináltattam egy röntgent, inkább hívtam egy taxit és pucoltam a 120km-re lévő nagyvárosi korházba. Fotó, röntgen, minden átküldve telefonon, hogy mire odaérek már nagyjából legyen fogalmuk a dologról. Pánikolás zéró. De férfiasan bevallom, hogy nem is nagyon volt rá okom, mert semmi -mondom, semmi- fájdalmat nem éreztem.

  28. Re:27
    Ritkán szoktam „beszólni”, de jobb ha nem veszed készpénznek az antiakupunktúra cikket az indexről. Feleségem közvetett módon ismeri a cikkszerzőt, tudna mesélni róla. Író teljesen jó a területén, azonban az alternatív gyógymódokat(bármelyik irányzatról is van szó) úgy üldözi, mint a középkorban az eretnekeket. Rendkívül részrehajló a pasas, főleg abban, ami kilóg a nyugati orvoslásból. Mondhatni vallásosan utálja az alternatív gyógymódokat… Kb így kell értelmezni az írottakat. Cikkben több olyan csúsztatás van, amit a laikusok az info hiány miatt bekajálnak, miközben kb az ellenkezője igaz.
    Maradjunk annyiban, hogy a nyugati orvoslás teljesen jó, de nem tud mit kezdeni több olyan területtel, pl akupunktúra, ami nem vegyi/fizikai úton működik. A nagy eretnek űző cikkírót azért poénből elküldeném egy rendes kínai kezelő orvoshoz, hogy kicsit szurkálja meg tűkkel. Meglepődne az eredményen kő kemény szkeptikusként is…

  29. 28:
    Kedves dajtás! Csókacsalád sok ezer kilométerre él és dolgozik a feleséged ismerősétől, nem róla írt. A WHO unta meg a dolgot és végeztek egy átfogó tanulmány, aminek eredménye szerint az akupunktúra nem ér egy kalap szart se. De tanulmány nélkül is belátható, hogy nem lehet semmi összefüggés a mellbimbóm alatti bőrfelület megszúrása és a vese elégtelenségem között. Az egész úgy hülyeség, ahogy van.

  30. 27.

    A macskáim is attól gyógyultak meg 3 nap alatt, hogy hittek az ezüstkolloidban? 😀

    Akinek van otthon házikedvence és olyan külsőleg is látszó nyavalyája, mint az enyéimnek, próbálja ki!

    Nem tud ártani nekik vele, azaz nincs kockázat.

  31. 29.:
    „E cikk válasz az akupunktúrás gyógymódot nemrégiben ért intenzív, szűklátókörű és nem kellően megalapozott támadásokra. Célom, hogy bemutassam, hogyan lehetséges számos bizonytalan kimenetelű kutatási eredmény ellenére, hogy az akupunktúra egy igen hatékony, manapság is komoly létjogosultsággal bíró kezelőmódszer.”
    Az akupunktúra működik

  32. 30: A macskáid gyógyulása teljesen hihető. Az ilyen gyulladásos bajok sokszor jól kezelhetők fertőtlenítőszerekkel. Lehet, hogy a kamillatea vagy a vörösbor is jó lett volna rá, de lehet, hogy erre tényleg az ezüstkolloid volt az ideális. Csak az a baj, hogy ezek a mindenféle webshopok, alternatív, természetgyógyász, ezoterikus üzletemberek nem végeztetnek olyan teszteket, mint a gyógyszeripar, amikből megbízhatóan kiderülne, hogy a szer mire jó, és mik a veszélyei/mellékhatásai. Ettől még próbálkozni lehet vele, valószínűleg nem túl veszélyes, és időnként hasznos.

  33. 29. Tibor’bá

    „Az egész úgy hülyeség, ahogy van.”

    Én nem lennék azért ennyire sommás.
    A helyzet az, hogy az alternatív gyógyászat hatalmas pénzveszteségeket okoz a gyógyszermaffiának, és ezért kemény ellentámadásba ment át… Ezért „tiltották be” a kamillateát…
    Ezért meg ezerrel az alternatív gyógyászat fikázása.
    Nyilván nem mindenben és nem mindig használhatók az alternatív szerek vagy eljárások, de sokszor felesleges operációkat meg felesleges erős gyógyszerek szedését helyettesítheti.
    Tudomásuk kellene venni, hogy a gyógyszeripar is ugyanolyan maffia mint a pénzügyi vagy a fegyvergyártó…
    Ugyanazok az érdekei és ugyanazokat az eszközöket használja.
    És csak azért mert egy cikkben benne van az a só, hogy „tudományos” még nem kell hasraesni és eltekinteni attól, hogy kik milyen megrendelésre írták.

  34. 33: Kétféleképpen lehet gyógyítani
    -Valós, fizikailag létező hatóanyaggal, illetve fizikai behatással
    -Szellemi erőkkel

    A modern orvostudomány kizárólag az előbbivel foglalkozik. Az ezoterikus „alternatív” orvoslás inkább az utóbbival, de néha bevonja az előbbit is (mint pl. a kamillatea és az ezüst esetében). A szellemi erők kétfélék lehetenek: Istentől származók vagy sátániak. Az ezorétia minden formája az utóbbiba tartozik. Sokszor működik, talán annak ellenére, hogy a duplavak kísérletek nem mutatják ki, az emberek, állatok meggyógyulnak, de közben beengedik az életükbe az ellenséget.

    Ha a gyógyszeripar nélkül szeretnél meggyógyulni, jobban jársz, ha karizmatukus keresztény gyógyítóhoz mész. A hatás nem garantált, de legalább nem leszel a Sátán foglya.

    A kamillatea sincs betiltva, ha nem nő a kertedben, bármelyik patikában kaphatsz 🙂

  35. „állatok meggyógyulnak, de közben beengedik az életükbe az ellenséget.” ?????? 😀 😀 😀

  36. 34. Ábel

    Azért tettem idézőjelbe a kamillát, mert nem betiltva van, csak „szabályozva, hogy nem lehet gyógyító szerként árulni.

    A kínai gyógyászat egyszerre használja a fizikai és a szellemi szintű gyúgyítást. Az orvos a beteg lelkére is hat, gátolhatja vagy felszabadíthatja azokat a stresszes görcsöket, amelyek sok betegség alapvető forrásai, többek között a ráké.
    Sajnos a modern világban az egészség is biznisz… Azaz a betegség.
    Nézd meg, az egész társadalombiztosítási rendszer erre épül.
    Se nem politikai, se nem gazdasági érdek az egészséges társadalom.
    Ami a szellemi erőket illeti, szerintem azok „vannak” és a felhasználótól függ, hogy sátáni vagy isteni módon használja.
    Én alapvetően ennyire sem misztifikálnám a dolgot, csak annyira, hogy vannak folyamatok, hatások, törvények, amelyek kevésbé ismertek/elfogadottak a fősodrat által de léteznek és használni lehet őket ártó vagy gyógyító szándékkal.

    Az okkultimus, ezotéria, meg akárhány néven is hívják, csak az utóbbi pár száz évben vált sötét tudománnyá, mert az alapjait elfelejtették, vagy féltékenségből titkolták.

    És a tiltás miatt inkább a sötét alakok sötét tudományává vált, de maga a mágia semleges. Ugyanolyan eszköz mint kés vagy a balta, sokmindenre lehet használni.

  37. Re 29 Tibor bá’
    Nem fogok veled vitatkozni, mert ez a véleményed, és akkor se változna meg, ha élő kísérlet keretében mutatnák meg a hatásmechanizmusát… 😉
    Nincs ezzel semmi gond, de sokan vannak, akik másként gondolják.
    Pl feleségem 2 gerinc csigolya törésből úgy épült fel, hogy nem műtötték meg, és nem azért, mert kóklerek voltak az orvosok, csak mire stabilizálták az állapotát(szerintük) okafogyottá vált a műtét. 2 hét múlva saját lábán ment ki a kórházból.

    Nem részletezném hogy hogyan gyógyult meg, mert külön posztba férne csak be, de nem gyógyszeres-műtétes úton…

  38. Re: 34 Ábel

    Bocs hogy letollak, de te is átesel a ló túloldalára.
    Lehet akár hottentotta gyógyító is, akinek fogalma sincs Jézusról, ugyan úgy meg fogja gyógyítani a pácienst mindenféle „sötét érők” nélkül.
    Egyedül a szándék számít, nem az eszköz.

  39. 36, 38: „maga a mágia semleges”, „Egyedül a szándék számít, nem az eszköz” – ez az, amiben nagyon tévedtek. A mágia minden esetben gonosz erőkkel működik, csak van, amikor a gonosz álcázza magát. Nincs fehér mágia.

    Egy tanúságtétel:
    http://www.karizmatikus.hu/evangelizacio/tanusagtetel/218-tanusagtetel-homeopatiarol-1

    Nem foglak tudni itt meggyőzni Titeket, és a materialistáknak már az eddigi is túlmegy minden határon. Csak azért írok, hogy mindazok, akik ezotériával és okkultizmussal foglalkoztok: amikor végképp zsákutcába futtok, és az újabb és újabb praktikák már csak egyre mélyebbre visznek, ha az emberi kapcsolataitok tönkremennek, tudjátok kihez forduljatok. Jézus tud segíteni, neve előtt meghajlik minden térd az égben, a földön és az alvilágban. És Jézus titokzatos teste, az Egyház. Csak jusson eszetekbe időben…

  40. Ábel, ez így mára kicsit megfeküdte a gyomromat, de lássunk pár példát a Katolikus Egyház történelméből, ahol bizonyítottan csodatevés esete, avagy ezoterikus történések/”mágia” áll fenn. Ne legyél dogmatikus, mert magadat zárod be az értelmezési tartományodba:
    http://mult-kor.hu/cikk.php?id=21297&print=1

    Ha én azt mondom, hogy pusztán irányított meditációval, és nagyfokú koncentrációval magamat meg tudom gyógyítani, akkor az ördögtől szerzem az erőmet? Ha viszont ugyan ezt szerzetesként csinálom, akkor Istentől származik az erő?
    Mit mondjanak a távol-keleti szentek? A csodáik is a sátán műve lettek volna, mert nem voltak keresztények?

    Ne beszéljünk már csacskaságokat…

  41. 40: A csoda és a mágia között több jelentős különbség is van.
    A csoda Isten kegyelme, ingyenes ajándéka.
    A mágia üzlet egy mágus és egy gonosz szellem között. A gonosz elvégez bizonyos szolgálatokat a mágusnak, hogy cserébe mit kér, az többnyire csak utólag derül ki: a lelket.

    A csoda segít az üvösségre jutni. A mágia gyakorlatilag lehetetlenné teszi ezt – komoly szabadítás árán lehet csak megszabadulni tőle.

    Nem zárom ki, hogy a kereszténységen kívül is létezik kapcsolat ember és Isten között. De a keleti és más vallásokban ezeknek a gyakorlatába keveredik mindenféle gonosz szellemekkel való machináció, ami az egészet összezavarja.

  42. 41. Ábel.
    Már majdnem elkezdem veled vitatkozni a fentebbi véleményeiddel, de ez meggyőzött, az észérv itt már mit sem számít! 😀 😀 😀

    A placebo hatás mamár eléggé közismert, amit nem szabad lebecsülni, sok esetben igen hatékony. Ilyen pl. a tabletta , az ezotéria, de a hit, az imádság is idetartozik. Egy jól képzett orvos is tisztában van ezekkel és ha kell használja is.
    Már konferenciát is rendeztek, komoly orvosok, tudósok.
    Még mellékhatásai is vannak! 🙂
    Fejfájás, szájszárazság.

    De azért mindent egybevetve, helyén kell kezelni ezt is, mint oly sokmindent. 🙂

  43. 22: csókcsalád
    Azért gyógyult ilyen sokáig a sebed, mert nem mézet tettél rá!

  44. 42: „észérv itt már mit sem számít” Elegáns fogalmazás… 😀

  45. Ábel: „A mágia minden esetben
    gonosz erőkkel működik, csak van,
    amikor a gonosz álcázza magát.
    Nincs fehér mágia.”

    Nem igaz ami mondasz, mert ott van például Szarumán, aki fehér mágus volt mielőtt Szauront kezde volna szolgálni. De említhtem szürke Gandalfot is, aki szintén mágus és szürkéből -tettei miatt – fehér lett.

    Ez pedig írva vagyon (meg filmesítve is), sőt, az író a kiválasztott nép sarja, tehát igaz. 😉

  46. 37:
    Idős korban gyakran jelentkező kettes típusú diabéteszem (cukorbetegség) van. Hajlandó vagyok magam alávetni akupunktúrának azzal a feltétellel, hogy ha sikertelen te fizeted a kúra árát, ha sikeres, akkor én DUPLÁN, egy a koklernek egy neked. 😀

    ÁBEL! Innentől kezdve minden hittérítő szövegedet azonnal kitörlöm. Ez nem az a fórum, ahol ennek helyet lehet adni.

  47. 39. Ábel,

    Tibor’bá, kérlek, ezt még engedd át Ábelnek, és valahol máshol folytatjuk…

    A három mágus aki keletről jött Jézus születésére, Nimród jóslata alapján nem sorolható a sötét erők közé.
    A mágia mindig is „legitim” vallási aktivitás volt, csak mióta az egyház szakított az alapokkal, miután a Mediciek biznisz alapokra tették, nem tűrték a konkurrenciát… kitiltottak minden régi hagyományra utaló tevékenséget.

    És hogy kicsit ontopik is legyek :
    A fiam születésétől fogva 3 éves koráig majd kiköhögte a tüdejét… Már alig tudtuk hallgatni. Orvostól orvosig hordtuk, akik tüdőgyengeségtől az allergiáig mindenféle teóriával próbálkoztak…
    Mivel semmi sem működött, mit veszíthetünk alapon, hagytuk magunkat rábeszélni egy homeopátiás kezelésre…
    6 hónap alatt teljesen elmúlt a köhögés, és azóta is csak télen köhög egy kicsit, mint más „rendes” ember, ha megfázik.
    Nálam ez volt az a pont amikor elkezdtem óvatosabban hülyézni azokat, akik alternatív módszerekkel próbálkoznak.
    Nem sokkal később tanúja voltam, amikor sclerosis multiplexes barátomat, akiről az orvosok már lemondtak, egy „sámán” gyakorlatilag visszahozta az életbe, és állapota egy tűrhető szinten stabilizálódott…
    Ezek után az ember szeme szinte „rááll” az ilyen dolgokra, és egymás után találkoztam hasonló esetekkel.
    Szóval attól függetlenül, hogy vannak sarlatánok a gyógyítás minden zugában, az alternatív módszereknek igenis van helye a gyógyászatban, csak meg kellene szabadulni attól az átkozott üzleti szemléletmódtól, mert az a legfőbb akadálya az egészséges társadalomnak.

    Régen, Kínában annak az orvosnak volt a legmagasabb a fizetése, amelyiknek a körzetében a legkevesebb beteg volt.
    Ezen el kellene gondolkodni.

  48. Attila! A gyereked nőtt, tágult a tüdeje ezért nem okozott akorra gondot egy kis lerakódott plakk. Ennek nincs köze semmiféle varázserőhöz.

  49. 48. Szurkoló

    Ez körülbelül olyan ellenérv, mintha az orvos által felírt gyógyszer beszedése után azt mondanád, hogy egyébként is meggyógyultál volna, abban az esetben is, ha nem szedted volna a szert.

  50. 49. Kyra.
    Pedig így igaz. Az esetek 99%-ban a betegségek spontán gyógyulnak, gyógyulnának.
    Persze, ha hagyjuk dolgozni az immunrendszerünket és még nem „satnyult” el.
    Valami érdekes módon, mi magyarok, mindig valami külső segítségtől várjuk a problémáink megoldását, majd csodálkozunk, ha kihasználnak bennünket.

  51. 50.

    A macskáim szemét másfél évig „hagytam” illetve időnként kenegettem bármi mással. Mégsem gyógyultak meg, pedig dolgozhatott volna az immunrendszerük. Szerintem a humán szerek gyártói is tudnának olyan szereket előállítani, ami MEG_gyógyít, nem csak gyógyítgat. Úgy látszik, nekik nem éri meg. A részvényeseik biztos nem örülnének neki, ha a betegek 2700 forintból MEG_gyógyulnak, ahelyett, hogy 40000 forintot költenek el és az eredmény „0”.

    Mindegy én itt befejezem, én senkit nem akarok meggyőzni semmiről. Jöhet olyan világ, amikor nem lesz antibiotikum elérhető, akkor azért gondoljatok arra, amit csupán jó szándékból írtam.

  52. (51)

    „Jöhet olyan világ, amikor nem lesz antibiotikum elérhető…”

    Ez a lényeg. S ezt tényleg érdemes megfontolni, szem előtt tartani.

    (Csak példa kedvéért: egy kb. 5000 lakosú konkrét hazai kisváros „gyógyszerkészlete” /=ha megszűnne a központi ellátó rendszer/ legfeljebb 1 napig elég. Lehet máshol jobb a helyzet, de mérget nem vennék erre.

    És ismertem olyan embert, aki „szarrá égett”, és csupán kamilla főzetes bórogatással úgy épült fel, hogy semmilyen, ismétlem abszolúte semmilyen heg nem maradt a testén.)

  53. 51-52:
    A szemgolyó vérellátása messze nem tökéletes. Egy kötőhártya gyulladás képtelen magától meggyógyulni. Ez történt a macskáddal. De igaz az állítás miszerint elsősorban a szervezet önmagát gyógyítja (kivételek az antibiotikumok). A gyógyítás főleg abból áll, hogy kedvező körülményeket teremtünk a betegség legyűrésére.

    Való igaz, a gyógyszertárak raktári készlete minimális, naponta kapnak feltöltést az igényeknek megfelelően. melegen ajánlom én is a megfelelő mennyiségű antibiotikum beszerzését és tartalékolását. Igaz, hogy 3 év a ráírt eltarthatóság, de a valóságban ennek a sokszorosa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük