(1473) Tombol a szexizmus

Tibor bá’ online

 

~q400Tízéves korom környékén néhányszor megesett, hogy idegen férfi megszólított az utcán, amit akkoriban az igen gyér forgalom adta lehetőségek miatt játszótérnek használtunk, hogy akarok-e keresni 20 fillért? Kaptam egy pengőt, hogy a közeli drogériában vegyek egy Olla gumit (kotont), a visszajáró aprót megtarthatom. A huszonéves férfiak egyszerűen röstelltek kotont kérni az eladótól, ami kikerülhetetlen volt, hiszen az önkiszolgálókra még néhány évtizedet várni kellett. Hol van ma már ez a modorosság? Nem hogy felszívódott, de egyenesen átestünk a ló másik oldalára.

Éppen tegnap mondták be a hírekben, hogy kiadták az első magyar mesekönyvet 6-8 évesek részére, amiből kiderül, hogy az elzárva tartott királylány kiszabadítására készülő hercegek ráébrednek homoszexualitásukra, lemondanak a királylányról és egymásié lesznek, a királylányról meg különben is kiderül, hogy leszbikus.

Ez az erkölcsi bukfenc, naná, hogy New Yorkból áramlik, ahol megnyílt a világ leglátványosabb szex múzeuma Funland (MUSEUM OF SEX 233 Fifth Avenue, New York, NY 10016). Ha arra jársz, lépj be puszta kíváncsiságból. Miután felmész a lépcsőkön, elhaladhatsz az ajándékbolt mellett, ahol a polcok rogyadoznak a gumi maszkok alatt. Hegyekben állnak a különböző afrodiziákok (azoknak, akik hisznek benne), és persze az elképzelhető összes színárnyalattal és ízzel (igen ízzel) legyártott kondomok. Hamarosan beléphetsz egy vörös fényben úszó terembe, ahol az erotikus zenébe hangos kéjhörgés vegyül, miközben egy automatikusan működő szerkezet folyamatosan működöt fúj a levegőbe.

Az érzékek túlfűtése fontos része a szex múzeumnak. Középpontban a testiség. A látogatókat arra sarkallják, hogy teljes mértékben használják fel a látottakat, amelyekhez négy különböző út vezet:

A szerelem alagútja (Tunnel of Love) – egy tükrökkel kirakott útvesztő, amelynek végén rá lehet találni egy nő G-pontjának a viaszmására.

Előjáték futam (Foreplay Derby) – egyfajta célba futás, ahol a bábuk aranyozott péniszek.

Fogdosás hegye (Grope Mountain) – egy mászó fal, ami össze van rakva bizonyos emberi testrészek szobraiból (nyitott száj, emlők, falloszok, herék, stb.)

Ugorj az élvezetbe (Jump for Joy) – hatalmas plasztik emlők, amelynek szerepe, hogy rajtuk ugrálva felfigyelj a testiségre és idegenekkel létrehoz fizikai kapcsolatot.

És akkor a tervezőknek eszébe jutott, hogy egy múzeumnak valamicskét törődni kellene a múlttal is. Kialakítottak tehát egy vetítőtermet, ahol régi „szex” filmeket, illetve jeleneteket láthatnak azok (és ilyenek mindig vannak), akik azt hiszik a humán szex akkor indult be, amikor ők ivarérettekké váltak.

Az egyetlen értelmes exhibit egy angol némafilm, amiből kiderül, hogy a hagyományos angol farsangi mulatságok egyértelmű lehetőséget biztosítottak olyan duhajkodásra, ahol a társadalmi normákat nem kellett figyelembe venni. Magyarul, egy fajta „szabad a gazda” volt.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________

14 gondolat erről: „(1473) Tombol a szexizmus

  1. Ha jól tudom, a szexizmus a negatív szexuális megkülömböztetést jelenti.
    Amiről te beszélsz, az a háttérhatalom egyik erőfeszítése, hogy a modern világban a tömegek a felgyülemlett feszültségeket a szex felé fordulva vezessék le. (a másik a sport) Ezzel együtt a hagyományos családmodellt is szétrúgják, hogy még kiszolgáltatobbá tegyék őket.

  2. Tibor bá, ha nem ismernélek, azt hinném, itt elítéled a szexuális kicsapongások propagálását…

  3. 1:
    A címszót én találtam ki.

    2:
    Elítélem, mert a szexmániához IQ is kell.

  4. 3. Tibor’bá

    „Elítélem, mert a szexmániához IQ is kell.”

    Érdekes … Az Idiocracy című film pont az ellenkezőjét próbálja bizonyítani…

    Bár meglátásom szerint a szexmánia IQ független.
    Pont a celebes műsorok a bizonyítékok, hogy az IQ skála alján is nagy a tolongás ez ügyben.

  5. 4:
    Rosszul fejeztem ki magam, vagy inkább félreérthetően. Csak annak lenne szabad szexmániásnak lenni, akinek meg van hozzá az intelligenciája. A hülyék járjanak templomba és ne paráználkodjanak. 😀

  6. 5: Érdekes ez az abszolút elsőbbség, amit az intelligenciának tulajdonítasz az összes emberi erény között.

    Az előző posztban kifejtetted, hogy szerinted Isten célja a teremtéssel a hozzá hasonló intelligencia kifejlesztése volt. Most kiderül, hogy aki elég intelligens, annak mindent lehet – legalábbis a szexben.

    Volt barátom, aki kifejtette, hogy azért nem lépett be a Mensába, mert fasiszta klub – abban az értelemben, hogy a kisebb intelligenciájúakat lenézi, kierekeszti, a magukfajtát pedig magasabbrendűnek véli. – Ezeket nyilatkozataidat tökéletesen alátámasztják ezt a nézetet.

  7. 6. Ábel

    Azt hiszem igazad van…
    Az intelligenciának vannak negatív oldalai
    Ha az embernek magas IQ-ja van, akkor ugye “okosabb” mint a túlnyomó többség. De mit is jelent ez a tautológia?
    Ez azt jelenti hogy viszonylag egyedül van a tudományával és a tömeg „nem érti őt” meg.
    Elkezdi lenézni, majd gyűlölni a tömeget. Úgy érzi, ez a buta, birka tömeg egyre inkább akadályozza őt céljai megvalósításában.
    A gyűlölet előbb utóbb igazolásokat kínál a tömeg kihasználására, akár irtására is.
    Mivel a tömegnek intelligenciája kevesebb van, inkább erkölcseire támaszkodik. (sajnos az utóbbi időben egyre kevésbé). És az erkölcs szintén böki az intelligencia szemét, mert „neki” nincs ré szüksége.

    Ez valóban elvezet az inntellektuális fasizmushoz…

    És ugyanúgy romba fogja dönteni a világot, mint a politikai fasizmus.

  8. 6 & 7:
    Nem tudom van-e értelme, hogy helyre rakjalak benneteket, de azért megpróbálom.
    Nem azt állítottam, hogy csak az intelligens egyedeknek van mindenhez joguk a szexben. Azt állítom, hogy intelligencia kell a mértéktartáshoz, a méltányossághoz, mert csak így elfogadható a viselkedésük. Az unintelligencia féktelen túlkapásokhoz, a másik fél figyelmen kívül hagyásához, stb. vezet.

    A magas intelligenciával születettek nem okosabbak ahogy írod, hanem intelligensebbek. Az intelligenciájukat az emberek nem egységesen használják fel ugyanarra. Van, aki intellektuális bűnöző lesz. Van, aki mások kihasználására használja fel. Van akiből igen eredményes bűnüldöző nyomozó lesz. Van, aki a gyengébb képességűek oktatására fogja be intellektusát. – Szóval ezt illik figyelembe venni.

    A törzsfejlődésből világosan kiderül, hogy a túlélés, szaporodás legfontosabb záloga az intellektus. Minden emberi tevékenységre találsz állatot, amely jobban teljesít. Futás, szaglás, látás, szomjúság tűrés, stb. stb. Mégis az ember a „természet ura”

    Nem arról van szó, hogy az intelligensebb embereknek nincs szükségük az erkölcsre. Arról van szó, hogy az unintelligenseket csak „erkölccsel” lehet visszafogni, vagy még azzal sem.

    VÉGÜL:
    „szerinted Isten célja a teremtéssel a hozzá hasonló intelligencia kifejlesztése volt.” — Ez nem szerintem van így, hanem szerintem ez egy lehetőség, egy ötlet, amin érdemes elgondolkozni.

  9. 8. Tibor’bá

    ” Azt állítom, hogy intelligencia kell a mértéktartáshoz, a méltányossághoz, mert csak így elfogadható a viselkedésük. Az unintelligencia féktelen túlkapásokhoz, a másik fél figyelmen kívül hagyásához, stb. vezet.”

    Nem… Ez már az erkölcs.

    Az intelligencia szabadon felhasználható képesség, az erkölcs pedig egy viselkedési keret.
    Az intelligencia lehetőséget ad egy esetleges ellenállóbb partner becserkészéséhez, de az erkölcs dönti el, hogy kihasználja az alkalmat vagy sem.
    És az erkölcs elég jól működött évszázadokon keresztül.

    Én nem azt mondom, hogy az intelligencia kizárja az erkölcsöt, csak azt, hogy az intelligensebbek VÁLASZTHATNAK hogy követnek-e valamilyen szabályrendszert vagy nem, mert azon kívül is „életképesek”.
    A kevésbé intelligensek nem könnyen engedhetik meg maguknak hogy kizárják magukat a viselkedési keretekből, mert túlélési esélyük kívül sokkal kissebb.

  10. 8. Tibor’bá

    „“szerinted Isten célja a teremtéssel a hozzá hasonló intelligencia kifejlesztése volt.”

    A Biblia szerint is „saját képére és hasonlatosságára” teremtette a Teremtő az embert.
    És ha ezt vizsgáljuk, akkor logikusnak látszik, hogy a világot is az ember számára rendezte be.

  11. 10:
    A bibliával és a biblia istenével nem foglalkozom.

  12. 8: Köszönöm, hogy ezeket tisztáztad, világossá tetted, hogy mi is az álláspontod. Ez így már sokkal jobban hangzik.

    Még akkor is, ha amúgy a ” mértéktartáshoz, a méltányossághoz,” a féktelen túlkapások és a másik fél figyelmen kívül hagyásának elkerülésére nem intelligencia, IQ, hanem EQ, érzelmi intelligencia kell.
    Az IQ és az EQ függetlenek egymástól. Az „erkölcsöt” lehet úgy tekinteni, mint a társadalmi együttélés egy intézményesített szabályrendszerét, ami segít azoknak, akiknek kicsi EQ jutott, de mégis szeretnének normális emberként élni. Ez a magas IQ-jú emberekre ugyanúgy vonatkozik, mint a butákra.

  13. 12:
    Tapasztalataim szerint a magas IQ „tulajdonosok” egy részének az EQ-ja is magad, egy másik csoportnál viszont gyakorlatilag nulla. A kettő között szinte nincs „középút”. Jogos tehát, ha tartasz az ismeretlen, idegen intelligenciától, mert nem tudhatod melyik csoportba tartozik.

  14. 13: Nahát, milyen kulturált hangnemben diskurálunk…

    Amúgy nem tartok az intelligenciától, akkor sem, ha ismeretlen az illető – bár lehet, hogy jogos lenne, de vagyok egy óvatos típus. Csak arról van szó, hogy én az intelligenciát csak egynek tartom az emberi személyiség jellemzői közül, és nem is a leglényegesebbnek. Nemcsak a társas kapcsolatokban, de még az anyagi érvényesülésben is vannak ennél meghatározóbb tulajdonságok szerintem. (Ismerek nemegy sikeres vállalkozót, aki annyira struktulálatlanul gondolkozik, hogy képtelen egy álláspontot megfogalmazni, pláne néhány érvvel alátámasztani. Egy beszélgetésben eszébe jut valami, aztán mégvalami, és az ötödik asszociációnál még mindig nem közelít a mondat vége, de már rég elfelejtette, hogy mi volt a téma, és mit akart azzal kapcsolatban mondani. És közben üzleti tárgyalásokat folytat, és milliókat kezel napi szinten sikeresen. Megdöbbentő.)

    Az egy másik kérdés, hogy határozottan unintelligens emberek társaságában nem szeretek sokat időzni. És elismerem azt is, hogy lenézem őket, annak ellenére, hogy ezt a lenézést elítélem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük