(1458) Figyelmeztetés az emberiségnek

Tibor bá’ online

 

~q400Nem kell nagy ész, vagy szakértői ismeret annak észlelésére, hogy az USA össze akarja ugratni Európát Oroszországgal. Ez egy sokszorosan esztelen cél, de ez van, ezzel kell szembenézni. Esztelen, mert a NATO charta 5. cikkelye szerint a tagoknak megtámadás esetén fegyveresen be kell lépni a háborúba. Esztelen, mert egy ilyen háború semmi időn belül nukleárissá változik, amit nem csak nem lehet megnyerni, de az emberiség kipusztulásához vezethet. Esztelen, mert ezt Washington is tudja, de valami kifürkészhetetlen okból kifolyólag ezt akarja.

Szóval a fentiekben írottak egy dolog, egy másik dolog az, hogy az európai vezetők ezzel szorosan együttműködnek. Mivel is? Hát a hazugság áradattal. Egyszerűen nem igaz, hogy például Angéla Merkel ne tudná, hogy amerikai pénzen, és amerikai „tanácsadók” segítségével buktatták meg a törvényes ukrán kormányt; hogy az ukrán fasiszták „büntetésből” kegyetlenül nekimentek a kelet ukrajnai városoknak, és halomra gyilkolták a civil lakosságot. Ennek ellenére visszhangozva Washingtont, orosz agresszióról beszél. Miközben az oroszokat provokáló szankciók súlyos károkat okoznak a német vállalatoknak. Nem csoda, hogy a németek komoly zavargásba kezdtek.

És milyen érdekes, erről a zavargásról, ahol a kancellár asszonyt „háborús uszítónak” kiáltják ki, a magyar médiában egyetlen szó se jelent meg. Merkel asszony valóban uszít egy szörnyű háborúra. Miért? Erre a kérdésre egyszerű a válasz, mert megvásárolták kilóra. És akkor felvetődik az egyik tegnapi topik, mennyire képes önző módon cselekedni egy ember, mit képes anyagi érdekében feláldozni. Úgy tűnik, akár az egész emberiséget.

Ma már nem titok, hogy Washington mindent és mindenkit megvásárol, fejlett vagy fejletlen országokban egyaránt. Jose Manual Barroso, az Európai Bizottság elnöke két napja telefonon beszélt Putyinnal, ami után azt közölte a médiával, hogy Putyin szerint, ha akarná tizennégy napon belül Kijevben lenne. Amit az Amerikából irányított média megtoldott azzal, hogy a volt orosz érdekszférába tartozó országokban hatalmas riadalmat keltett, mert rájuk is sor kerülhet. Akkor sorba!

A grúz eseményekből következtetve Kijev elfoglalásához Putyinnak nem 14 napra, talán csak 14 órára lenne szüksége. Ha már ilyet mond, akkor miért nem mondja a tényleges időt? De Putyin egy komoly és felelősségteljes politikus, ilyet nem mond. Nyomják tehát ezerrel a propagandát.

Vladimir Chizhov, Oroszország állandó képviselője az EU-ban jelezte, hogy a teljes beszélgetés magnóra van véve és nyilvánosságra hozzák. És…. a média tökéletesen ignorálja. Barosso hazugsága nem méltó egy komoly politikushoz, de hol van ma komoly politikus Európában? Nézzük a NATO főtitkárt, Anders Rasmussent! Mint Dánia miniszterelnöke szorosan Washington mögé állt, amikor Bush megtámadta Irakot, amire az ürügy, Szaddam atomfegyverei voltak, miközben pontosan tudta, hogy ez egy hatalmas hazugság, de ha nem lenne az, egy tucat országnak van atom fegyvere, senkitől se kértek rá engedélyt, Iraknak miért kellett volna? A másik gazember, Blair, a volt angol miniszterelnök az amerikai főnök kiszolgálásért (mértéktartó források szerint) 50 millió dollárral gazdagodott. Különben egészen biztos nagy angol hazafi, de 50.000.000 $ ezt el tudja vele felejtetni.

Érdekes módon csupa olyan politikusok emelkednek ki nyugaton, akik kiszolgálják Washingtont, és karrierjük miatt kockára tennék az egész világ sorsát. Rasmussen teljes nyugat és kelet Európát kockára tenné a karrierje miatt, ugyanis bejelentette, hogy létrehoznak egy gyors reagáló hadtestet, amely képes lesz lerohanni Oroszországot, mivel az oroszok Ukrajnában agressziót követtek el. Micsoda baromság! Rasmussen gyors reagáló hadtestét Moszkva le tudná söpörni a Földről az európai fővárosokkal együtt egyetlen óra alatt. Mekkora hülyének kell lenni ahhoz, hogy valaki egy atom nagyhatalmat ilyen primitív módon provokáljon? Ez a hülye alak, orosz agresszióról beszél, de semmi bizonyítékot nem tesz le az asztalra. Nézzük, mi történt!

Washington ukrán bábkormánya lakóépületeket, iskolákat, kórházakat bombázott, és ágyúkkal lőtt, miközben Putyin nem avatkozott be a harcokba annak ellenére, hogy a szakadárok erre többször felkérték. Mind eközben Kijev folyamatos hazugságokat kürtölt szét a világba, amit a mainstream média boldogan átvett és megállás nélkül hangoztatott. A szakadárok kikiáltották saját köztársaságukat és kérték Putyint, hogy csatlakozhassanak Oroszországhoz, amit Putyin megtagadott annak ellenére, hogy évszázadokon át Ukrajna Oroszországhoz tartozott. Ebből világosan kitűnik, hogy Putyin nem akar háborút.

És a mainstream média? Olvasóit totálisan kiszolgáltatja Washington terveinek, hírek helyett hazudnak, miközben a világ egyre közelebb kerül az utolsó (nukleáris) világháborúhoz.

_____________________________________________________________

Emlékeztetőül: 1914-ben az Osztrák-Magyar Monarchia Szerbiának teljesíthetetlen ultimátumot küldött, ami után kitört az I. világháború. A tegnapi NATO értekezlet határozata szerint Oroszországnak vissza kell adni a Krím-félszigetet, miközben jól tudják, hogy ez a felhívás teljesíthetetlen. — Gondolkozzatok!

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
___________________________________________

186 gondolat erről: „(1458) Figyelmeztetés az emberiségnek

  1. Nem tudom, számomra nem tűnik nagyon reálisnak, hogy vezető európai politikusokat kilóra megvásároljanak direkt.
    Szervilis hozzáállásukhoz szerintem tökéletesen elegendő annak tudata, hogy az USA nemtetszése bármikor politikai karrierjükbe kerülhet, hogy mindazt, amit egy élet munkájával sikerült elérniük, egy pillanat alatt összeomolhat. Ha valakik, ők pontosan tudják, hogy az USA olyan mindenható kapcsolatrendszerekkel rendelkezik, hogy bármikor hozhat egy országot olyan gazdasági helyzetbe, hogy a választók dühödten fogják kirúgni az aktuális garnitúrát, ezért senki nem akar áldozati bárány lenni, inkább kivár. A hierarchiák sajnos így működnek még akkor is, ha a lejjebb állók szívük szerint nem ezt tennék. Tudják, ha nem húznak együtt, hamar eltűnnek a politikai süllyesztőben, ami ilyen ambíciózus embereknél a halállal felér. És ez ugyanúgy működik egy Merkelnél, mint Orbánnál.
    Mondjuk ez is egyfajta lefizetés: addig vagy hatalmon, amíg az én szabályaim szerint játszol, addig tied a világ rád eső része.

  2. 1:

    Washingtonhoz közel álló, hiteles személyek „kamerán kívül” többször nyilatkoztak „bárkit megveszünk”. nem a levegőből beszélek.

  3. Valahogy mégis sokkal jobban érzem magam egy USA/NyugatEU uralta bilágban, mint a Putyini oligarcha, diktatúrában. Lehet hogy igaza van Tibor bának, de egy csöppet se örülnék annak ha az EU/USA helyett New Russia mondaná meg a tutit.

  4. „…egy csöppet sem örülnék annak, ha az EU/USA…”
    előretolt helyőrsége lennénk, katonai bázisokkal megspékelve.
    A látszólag egypolusúvá alakított világ látszólag szakadozik, vagy direkt szakítják, mindegy. Hogy szakadásponton állsz-e, na az nem mindegy.

  5. 3. Putyini oligarcha, diktatúrában? A nyugaton ugyan az van, azzal a különbséggel, hogy az oligarchák több országban ülnak (USA, Anglia, Izrael). Valamint a nyugati diktatúrák jóval agresszívebb expanzív politikát folytatnak. (Elég csak megnézni a háborúk szereplőit 90 után, az egyik fél szinte mindig az USA, vagy az általa finanszírozottak).

  6. Az egy dolog, hogy az USA ezt csinálja, de az EU miért teszi ezt meg? Saját maga alatt vágja ezzel a fát. Mindenki tudja, előre megírták, hogy ugyanazok a szankciók, amelyek az USA-nak jelentéktelen veszteséget okoznak, az EU-nak egész súlyosak, mégis ugyanazt lépik. Bohózat! Már olyan véleményt is hallottam, hogy össze akarják omlasztani az EU-t, de meglepetésre nem az USA, hanem a tagállamok.

    Én ezt a két hetes Kijev bevételt úgy értelmeztem, hogy valóban mondott ilyet Putyin, de teljesen más szövegkörnyezetben, mint ahogy azt kiemelték tőle, és akkor hozzák nyilvánosságra a felvételt, ha Barroso nem cáfolja meg ezt a kijelentést ebben a formában.
    Ebből nekem az jön le, hogy mindkét fél mondott olyat, amiről nem szeretnék, ha nyilvánosságra kerülne.

    Világháborútól én nem félek ebben az esetben, elég lesz az USA-nak, ha az EU összeomlik, vagy nagyon meggyengül, mert azzal gazdasági értelemben újra sikerül a nyeregben pozíciót nyernie.

    5: Vagy mindkét oldalon az USA által finanszírozottak álltak. 🙂

  7. 3: „sokkal jobban érzem magam egy USA/NyugatEU uralta világban”

    Kedves Minato, nem arról van szó, hogy hogyan szeretsz élni, hanem arról, hogy esetleg hogyan halsz meg. Például repesz-tépte hassal az utca porában órákig szenvedve, miközben az anyádat is elátkozod, hogy erre a világra szült. Ha szerencséd van, akkor egy pillanat alatt elégsz egy atombomba poklában, ha nincs szerencséd, akkor előtte még végignézed szeretteid szenvedését és halálát.

    A HÁBORÚ A LÉTEZŐ LEGES-LEGROSSZABB OPCIÓ, AMI ELŐTTÜNK ÁLL/HAT/. Annál még egy észak-koreai totalitárius rendszerben is jobb az élet – mert ott van valamilyen lehetőség az életre. Egy atomháború sújtotta Európában évezredekig nem lehet majd élni. És egyelőre úgy tűnik, hogy a seggfej nyugati vezetők egyre gyorsabban sodornak bele bennünket egy háborúba /- a nyugati közvélemény egyetértésével 🙁 /.

    Putyin láthatóan sodródik az eseményekkel. A nyugat által alkotott problémákra próbál – szerintem minél visszafogottabban – reagálni, de természetesen az orosz érdekek figyelembevételével. Sajnos akkor is, ha ez majd háborút jelent.

    1: Hogy Merkelt mi mozgatja, a fene tudja. Hogy szimplán a hatalomvágy, az is lehet, de elvileg nem lehet örökös kancellár.
    Talán komolyabb indok az Oroszország feletti teljes gazdasági hatalom megszerzésének vágya, némi katonai revans-vággyal megtoldva. Aztán, hogy ezért hány millió ember hal meg, az sokadrangú kérdés.

    ________
    Csak erős idegzetűeknek – a média által propagált TÖMÉNY HAZUGSÁG:

    „A NATO és az Európai Unió álláspontja világos: nem engedhetik, hogy sikeres legyen Európában egy nyílt katonai agresszió. Ha Ukrajnát veszni hagyják, később jöhetnek a balti államok (Lettország, Litvánia és Észtország), majd Románia, Lengyelország, Magyarország, és így tovább.”
    http://www.hir24.hu/kulfold/2014/09/04/ha-putyint-sarokba-szoritjak-a-legrosszabb-johet/#sl

  8. Méghogy megvásárolják őket! Ezeket úgy tenyésztik ki lombikban…
    Csak az jut a csúcsra, aki szőröstül-bőröstül az övék. Az X-aktákban a Cég szolgálatában álló családok tagjairól génmintákat őriztek, stb. Pl. így tenyésztették ki Obamát is az első fekete elnök szerepére, a tenéyszkant Afrikából hozták a többgenerációs CIA-tulajdon családba született fehér zs anyához. A lennedő neje apja, a CIA-ügynök fogadta a repülőtéren a fiatal afrikai spermadonort, képek vannak róla.
    Merkel is ilyen család tagja, Orbán is. Persze Putyin is.

  9. „A tegnapi NATO értekezlet határozata szerint Oroszországnak vissza kell adni a Krím-félszigetet, miközben jól tudják, hogy ez a felhívás teljesíthetetlen. ”
    Majd hoznak másik határozatot, ami szerint nem kell visszaadni.

    Merkel viselkedését én most még úgy ítélem meg, hogy jól taktikázik. Élére áll a pillanatnyilag kedvezőtlen irányú folyamatoknak, hogy utána ő arra vezesse, amerre szeretné. És nem Putyin ellen fogja vezetni.

  10. 3. Minato

    „Valahogy mégis sokkal jobban érzem magam egy USA/NyugatEU uralta bilágban…”

    A tendenciát nézd.
    A „nyugat” az utolsókat rúgja, és most folyik a középosztály beáldozása is. Se energiája se nyersanyaga, öregszik, a politikai feszültségek nőlnek. Bevándorlás, arab probléma, satöbbi.

    Ezzel szemben keleten egy más, keményebb, de kiszámíthatóbb világ épül.
    Ne felejtsd el, hogy Kína is és Oroszország rekord idők alatt hozták fel népeiket az abszolút nyomorból egy egyre elfogadhatóbb életszínvonalra.
    Mindeközben „nyugaton” au eladósítás ment, állami, vállalati és családi szinten. Mára már gigantikus méretűre nőttek a visszafizethetetlen kölcsönök, és gyakorlatilag az egész nyugati világ adósrabszolga.

  11. Observer Says:
    7.“A NATO és az Európai Unió álláspontja világos: nem engedhetik,….”

    8 Arma Gedeon: „Merkel is ilyen család tagja, Orbán is. Persze Putyin is.”
    Putyin semmi más mint Sztalin/Krustyev prodigy. Lésről, lépésre a szabadság hentese (Butcher of Freedom)

    Kértdés: ha az EU nem pénzelné a ex-szocialista országokat, mit kapnátok az orosz adófizetőktől? Putyin gyártotta atom bombákat, amelyeket már készre raktároznak?

  12. Azért szomorúan látom, hogy az itteni hozzászólók jelentős részének nincs fogalma alap emberi-gazdasági kérdésekről. A nyugat a FED munkálkodásának köszönhetően egy szemét-pénz alapú kizsákmányolást működtet, ahol a külker mérlegek szándékosan elbillennek oly módon, hogy a nyugat szemét pénze (dollár) áramlik keletre, ahol ma még van nyersanyag, energiahordozó és mára a nyugat oda exportálta a termelő munkát is ! Keleti népek világlátását a nyersanyagokból és emberi hozzáadott értékből történő késztermék gyártás, az alkotás, a teremtés határozza meg. Mindeközben a nyugat csak spekulatív ügyleteket fabrikál a Rotschild cionista FED dollár végtelen nyomtatására alapozva, folyamatos intrikák, szervezkedések, megfigyelések, lehúzások, háborúk és mindenek felett a termelő munka, az alkotás és a teremtés helyett a lopás, gyilkolás formálja a nyugati ember személyiségét. Ez sajnos alapvető különbség! Ez a buzikultuszú, demoralizált, globalo-cion ál-liberális söpredék azért sodorja a végső háború felé a világot, mert nincs egyéb módszere, terve, képtelen, mert a gondolkodása fél évszázada a lenyúláson morfondírozik, a kiegyenlített külkereskedelmi mérlegek helyett. Hasonlóan agyatlan banda uralta a a szovjetúnió katonai vezérkarát, amikor a kitenyésztett Gorbi váratlanul elodázta a nukleáris armageddon lehetőségét, kérdés, hogy most is lesz-e egy ilyen adu-ász az utolsó pillanatban, vagy, hogy tud-e elég nagyot ütni, mert Edward Snowden egyenlőre nem bizonyult elég hatékonynak…

  13. Jó írás! No igen, mindig ezek a burkolt ultimátumok, amelyek valahogy sarokba szorítanak, aztán te leszel a rossz fiú…! Volt már pár ilyen a történelem során. Persze egyik fél sem első bálozó, szűzlányok gyülekezete, de már csak ilyen ez a „popszakma”…!

    Már Putyin sem cáfolja, hogy Ukrajnában haditechnikája és katonái vannak, noha az orosz hadsereg desszantos egysége szerinte járőrözés közben “véletlenül” került a szomszédos országba. Ezt a minszki három oldalú orosz-ukrán-EU-s csúcstalálkozón jelentette ki az orosz elnök. Eközben egyre több orosz szülőt, – akiknek fiai katonaként szolgálnak – hívnak fel Kijevből, hogy elvihetik fiaik holttestét.
    http://rosszija.blog.hu/2014/08/27/orosz_fiuk_ukrajnaban

    Tönkrement sorsok:
    Szerda reggel kaptam az sms-t, hogy megtalálták Andrej Sztyenin holttestét. Az Ukrajnában dolgozó orosz újságírót augusztus 5-e óta nem találták, és a baljós sejtelmek ellenére reménykedtem abban, hogy az ukrán titkosszolgálat fogságában van. Mint kiderült, a fotóriporter összeégett holttestét egy kiégett autóroncsban találták meg a Donyeck közelében. A hírt barátja, Jurij Matszarszkij is megerősítette. Andrejnek nem ez volt az első veszélyes küldetése: hazament Szíriából és Egyiptomból. Egészségben visszatért a Majdanról, de Donyeckben sajnos életét vesztette. A Majdanon zajló eseményekről még januárban beszélgettem vele.
    http://rosszija.blog.hu/2014/09/03/tonkrement_sorsok?token=053f49b4f08af5bbf60931c576e0eafe

  14. 12. Levi

    „Kértdés: ha az EU nem pénzelné a ex-szocialista országokat…”

    A kérdés rosz.
    Az EU NEM pénzeli ezeket az országokat, hanem gyarmatosítja.
    A beömlő pénzek a gyarmati infrastruktúrát építik ki, amiből a helyi lakosságnak nincs túl sok haszna.
    EU-pénzen térkövezik a köztereket… parasztvakítás… Munkahelyteremtés, szociális ellátás, oktatás… EZEK sokkal fontosabbak, mint a csili-vili EU-PR projektek.

    Összességében is sokkal többe van az EU mint ami pénzecskét visszacsorgat… Mert lehet, hogy a finnyás nyugati igényeknek nem jó minden magyar termék, de keleten azért lenne rá piac, de hogy inkább Magyarország is inkább piac legyen, legyilkolták a termelőszférát, ami nem is volt olyan rosz.

    Sajnos mindig elfelejtjük, hogy a Nyugat csillogása a Római Birodalom óta rablásból, hódításból és háborúkból származik, és nem egy „jobb” társadalmi-politikai-gazdasági berendezkedésből.
    EZT nem tudja mindenki lemásolni…
    Viszont ha megszűnne, az globálisan javítana az élet minőségén.

  15. Az oroszokat nem lehet ilyen követelésekkel megijeszteni. Nem is tudom, mit gondol Merkel. Oroszország szinte kimeríthetetlen erőforrásokkal rendelkezik, és ezt egy háborúban (ill. hidegháborúban) mozgósítani is tudja. Megtapasztalta ezt Bonaparte és Hitler is.

    Sajnos a nyugat még mindig ott tart, hogy a gazdasági válságból a fegyverkezés felpörgetése a kijárat. A hódítási (imperialista) törekvések nem jöttek be, pedig az piacbővülést jelentett volna.

    Az USA-nak meg mindig a világ csendőrének kell lennie. Mindenbe beleavatkoznak, persze szigorúan „a demokrácia” védelme érdekében.

    Nm tudni mi lesz, én úgy látom, Oroszország meg se rezzen.

  16. 12: ” ha az EU nem pénzelné a ex-szocialista országokat, mit kapnátok az orosz adófizetőktől?”

    Természetesen egy nagy lófaszt. Miért?

    Szerinted az EU pénzeket emberbaráti szeretetből kapjuk? Ha ezt gondolod, hülye vagy.

    „Putyin gyártotta atom bombákat, amelyeket már készre raktároznak?”

    Elmész te a fenébe. Tisztában vagy azzal, hogy a probléma honnan indult? Gorbit meg az iszákost megvették kilóra, de azért megígérték nekik, hogy ne szarjanak be a saját népüktől, a NATO nem keríti körbe az oroszokat. Ezt persze a nyugat lazán felrúgta, és amcsi rakéta elhárítórendszerekkel körbe rakta a ruszkikat. Legutoljára Ukrajna maradt a maga csábos Krím félszigeti orosz haditengerészeti támaszpontjával. /Aminek a fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni – emellett Oroszország több évszázados álma a déli kijárat./ 5 milliárd dollárból destabilizálták az ukrán kormányt /Janukovics lehet hogy seggfej, de úgy választotta meg a népe -demokratikusan/ elzavarták az elnököt. Az új „kormány” első tervezett intézkedése a nemzetiségek ellen irányult.

    Putyinnak mit kéne tennie ilyen helyzetben? Ha atombombákat akarna hajigálni, már rég megtehette volna. Ha a nyugatnak lehetnek gazdasági stratégiai érdekei, az oroszoknak miért nem? Te Levi, gondolkozz! Mármint azon, hogy a hülye propagandádat itt nem kajáljuk be. 😀

    15: +1

  17. Az EU-ban egy ország volt, akit pénzelni kellett, azok a Görögök voltak, politikai okból karolták fel őkat. Amikor a politikai ok megszűnt, akkor a Görögöket jól pofán vágtát. A kelet-európai országok külker mérlege valójában kifelé mutató. Itt építenek fel gyárakat, ahol pl. a mérnöki munkaerőt ötödéért foglalkoztatják. Az EU projektek a banánköztársaságok beruházásaira emlékeztetnek. A nyugati létforma megérett a felszámolásra, a gond az, hogy a mentalításuk és az eszükhöz képest olyan eszközeik vannak, amivel globális pusztulást tudnak okozni, de ezt a szellemi produktumot a társadalom azon értelmes része állította elő, akiket a cionisták távol tartanak a hatalomtól. Az USA lakosságának 2 % zsidó, a cionista ennek is kb 50 – 60 %-a lehet, mégis a cion zsidók finanszírozzák a választásokat és az embereik ülnek csaknem 100 %-ban a döntéshozó pozíciókban. Nem kell zsidónak lenni annak, aki cionista érdekeket szolgál, ez is igaz sajnos…

    ui.: 18-al egy időben írtuk, de teljesen egybe cseng…

  18. 12.
    Hát neged frankón betett a mainstreem agymosás.

  19. Egyetlen mondatban:
    Putyin minden áron el akarja kerülni a háborút. Washington az oroszokat be akarja húzni egy kilátástalan háborúba. —-
    Még egy mondat: Ha én lennk Putyin hlyében, ugyan ezt tenném, és amikor már világossá válik, hogy nincs kiút, meglepetésszerű, első (atom) csapást mérnék az USA-ra.

  20. 22: Még jó, hogy nem Te vagy Putyin 🙂 Egyébként én nem a frontális háborúval taktikáznék, mivel a nyugat lakossága nem mind mainstream média agymosott, egy laza felforgatás kellene, de fel kellene már ismernie a keletnek, hogy szükség van egy, a nyugati média ellenpólusaként működő hírszolgálatra és hozzá egy filmiparra, ami valami módon a totális agypusztítást gátolja meg. Azért, mert az USA lakosságának 2%-a morális söpredék, még nem kell kipusztítani az egész földi életet…Tibor’bá, öreg korodra több bölcsességet és kevesebb indulatot várnék Tőled, mert én is gyűlölöm ezt a buzikultuszú csürhét nyugaton (a jelzőim elárulják indulataimat), de a józan helyzetértékelésnek végül felül kell írnia a hirtelen feltörő indulatokat 🙂

  21. 22: Hűha, tényleg jó, hogy nem te vagy a Putyin! :-)Viszont ez a logikája az atomhatalmaknak, ez világos. És akkor még nem szóltunk a gnosztikusok régi álmáról…

  22. 23:

    Utálom, amikor előhúzzák az életkoromat.

    Felteszek neked egy egyszerű kérdést. Ha 100 százalékosan bebizonyosodik, hogy Washington nyilt háborút akar, mi a jobb, ha ők mérik az első csapást, vagy ha ők kapják?

    A természet állat- (és ember-) világából merített tapasztalat azt mutatja, hgy mindig az veszt, aki tétovázik, amikor nem kellene. Rendszerint az győz, aki elsőnek üt.

  23. A harmadik világháborút egy Nobel-békedíjas majommal fogják megindíttatni.(?)

    Valami azt súgja nekem, hogy még mindig csak találgatunk.

  24. 26: „még mindig csak találgatunk”

    Ha háború lesz, észre fogod venni… 🙁

    Nagyon kevés ember lehet, aki valóban tudja, hogy mi és miért történik. A többség csak elszenvedi, amit rá mérnek.

    25: „Rendszerint az győz, aki elsőnek üt.”
    Ha van olyan opció, hogy valaki győzhet. De atomháború esetén nincs győztes, ezt az oroszok is nagyon jól tudják.
    Én inkább attól tartok, ha valóban kitör egy hagyományos háború, akkor attól mi óv meg minket, hogy valami izgága NATO tábornok taktikai atomfegyvert vessen be, mondjuk az orosz előrenyomulás megakadályozására pl. a német vagy az osztrák határon.

  25. 25: „A természet állat- (és ember-) világából merített tapasztalat azt mutatja, hgy mindig az veszt, aki tétovázik, amikor nem kellene. Rendszerint az győz, aki elsőnek üt.” – Ez egy nagy tévedés.

    Ember-ember párharcra jó példa a karate és az egyéb harcművészetek. Ezekben, ha mindkét fél hasonlóan magas szinten áll, tipikusan az veszt, aki először támad. Ennek megfelelően a legnagyobb mesterek, amikor kiállnak egymás ellen, csak állnak mozdulatlanul, várják, hogy ki veszti el a türelmét – és ezzel a harcot.

    A modern hadviselés persze elég távol van már ettől a test-test elleni küzdelemtől. Elég, ha megnézzük az I. és a II. vh-t: mindkettőt az vesztette, aki elkezdte. Vagyis az állítás nemhogy nem igaz, hanem inkább az ellenkezője.

  26. 28:

    Vitázni tudsz, de a személyes tapaszalatod = NULLA.
    Szíveskedj nem összekeverni egy világhábrú kirobbantását az első ütéssel. Ha már verekedtél volna tudhatnád, hogy az első, meglepetésszerű ütéstől az ellenfél gyakorlatilag harcképtelenné válik, megzavarodik, alkalmat adva a következő ütések ráméréséhez. Ha ezt te csak moziban láttad, ahol egymást hülyére verik és mág mindig van erejük folytatni, akkor az egészet felejtsd el, azt a jelenetet a mozijegyedért kaptad. Az első atom csapásnál pont ez a helyzet. Megsemmisíted az ellenfél atom tölteteinek nagy részét, jóval kevesbb csapást kapsz vissza.

    27:
    Induljunk ki abból, hogy ezek a félörülteknek fogalmuk sincs arról, hogy nem nyerhetnek. A megelőzés mindenképpen indokolt. Tudom, hogy senki se szeretne gőzzé válni, de ez nem ok arra, hogy letagadjuk a tényeket.

  27. Sok aspektusa van a posztnak, én a legutolsó bejegyzéshez fűznék egy gondolatot.

    Az I. és II. Világháborúban is csak a kezdeti átvezető szakasz adott mélázásra és találgatásra lehetőséget, utána a sztoikus „háború van” kijelentés adott önfelmentést és indokot minden – logikus vagy nem logikus – reakcióra, és mintegy dokumentumfilmmé változott az „ez van” életérzés. Ez az elfogadást is a világ mintegy vállrándítással átvezette a soron következő események láncolatába, politika és az egyéni túlélés szintjén. Hánysor hangozhatott el a kérdés: -Miért? öcsém, mert háború van.

    Ha csak az eszközöket nézzük – jelentős haderő, nyílt támadás, jelentős népességet érintsen stb.. – ezek tankönyvi definíciók.
    Nem véletlen impotens az ENSZ is aki keresi a római ötös bekezdés második pontját valami esszében, hogy akkor most definíció szerint háború van vagy sem.

    A felek már rég háborúban állnak, gazdasági kényszert alkalmaznak, zajlik az informális hadviselés, politikailag és retorikában arcvesztés nélkül vissza nem táncolható lépéseket tesznek, amihez a résztvevők önnön cezaromániája, ki-ki vérmérséklete szerint még adalékokat ad saját vélt vagy valós történelmi elvárásaiknak megfelelésébe csomagolva. És hát ezzel a szemmel, befejeződött-e egyáltalán a II. VH, vagy csak egy következő- ideiglenes felkészülési fázisba – lépett át hogy folytatódjon, amikor már a népek feledték a borzalmakat… Befejeződött-e az első? Háromszáz év múlva a történelemkönyvekben, ez egy egyetlen, háromfázisú 100 éves háborúként szerepel majd? Az emberiség története rövid 50-60 éves békeciklusokkal, vajon nem egyetlen 6000 éves háború? Filozófiai nézőpont kérdése.

    Az összeütközésekhez azonban lehetséges scenario-kat és gazdasági modelleket kell készíteni, számtalan szimulált kifutással. Ennek mérlegelése zajlik most feltehetően. Ki kivel lenne, ki mit mondana, ki hova állna. Szánalom Merkel-ek, megannyi bábok és öltönyös marionetek népeféltő köntösben, szavanként fizetve. A hatalmi elit pedig logikusan azt kutatja, hova jutna el A-ból B-be. Hogy alakulna át a nyersanyag, termőterület, ellátóláncok, vagyon és profit, amin megint majd lehet kotlani. Többet és többet.
    Persze-persze, szar a klíma, sokan vagyunk, azzal is majd foglalkozunk, csak szépen sorjában. Előbb a makett, aztán a kivitelezés. Nyugi azon is dolgozunk 🙂

    Hozzáteszem a hatalmi elit „földrajzi atlasz”-szerű kézikönyve teljesen más koreográfiákkal és egyensúlyokkal működik, mint a rajzolt országhatárok, azok csak vonalak a sakktáblán. Ebben a sakkpartiban nem értelmezett semmiféle USA népe sem, meg mindenféle humán aspektusok. Azok szerencsétlen áldozatok, pelyva a szélben.

    A politikus gyalog azt fogja kézenfekvőnek mondani és cselekedni, amire irányítják. Talán tényleg Putyin az utolsó „sima cár” fertőzetlenül ebben, aki megy a maga feje után, nincs benne a „körben”. Ettől még persze meglepő és szélsőséges vagy akár átgondolatlan húzásokat is tehet, tény azonban, olyan arzenálon ül, és olyan ellátórendszer/anyaföld háttérrel rendelkezik, ami ha nem hagyományos mutatókkal indexeljük a szemben álló feleket, képtelen fölény bontakozhat ki. Ezt még egészítsük ki a jogos honvédelem moráljával 300 millió emberben, ami a támadókban nincs.

    Tény, Oroszország-Kína tengely egymagában felér 50-50% haderőben is a világ összes másik felével. Ezen területek 10.000 km tengelyhosszan lerohanása, elfoglalása blődségnél is nagyobb értelmetlenség, miközben a sivatagi buckákban nem lehetett megnyerni a hi-tech USA-hoz képest csúzlis afgánokkal szemben sem egy szárazföldi háborút. Sto-ti? – tehetnék fel költői kérdéssel homlokráncolva.

    Nem véletlen hogy Oroszország ellen a belső bomlasztás és a „széleinek rágása” a technika, ha siker, akkor jöhet az újabb „széle”. Ez folytatódik a SZU felbomlása óta. Most pedig ebből elég volt, szóla Szása. Eddig, nem tovább.

    Ezeket a rakáta elhárító rendszereket elhárító rendszereket állandóan rágjuk, lépjük már tovább. Tökmindegy mit vesz körül a NATO és mivel, a MIRV-ek kilőhetetlenek, a megelőző csapások számolgatása pedig tökmindegy, az óceánokban úszkáló csapásmérő tengeralattjárók 1 órán belül védhetetlenül elpusztítják a nagyvárosokat. Meg aztán, előbb 300 db sima robbanófejes ballisztikus rakétával fel lehet törni a felkészült légvédelem kétségtelen nagyhatásfokú rendelkezésre állását, aztán 2 perc késleltetéssel kell küldeni az igaziakat. Nem kell tábornoknak lenni, a második – valódi – hullám 3/4-e célba ér. Gyorsan tegyük hozzá, Oroszország nem is beszél USA megtámadásáról.

    Oroszország ekkora anyaföldön ülve elpusztíthatatlan, és egyben kontra érdeke, hogy atomcsapás esetén is még a legjobban regenerálódó hatalom tudjon maradni, szétporlasztott óriási területével. USA-t lekapcsolja 20 nagyváros elleni atomcsapás, az OHIO-i tehénpásztorok rohangálhatnak fel-alá mint a mérgezett egér, a 300 millió internetre kötött adófizető meg csak pisloghat, azt se tudja egy liter vizet honnan szerezzen, ha bezár a szupermarket, és az elnök nyilatkozik hogy mindenki maradjon otthon. Izrael helyén pedig előbb-utóbb csak egy bombatölcsér fog tátongani… Putyin nyugodtan malmozhatna, ha az ország gazdasági ellátó vonalait nem birizgálnák, illetve ennek átépítése, függetlenítése van hátra. (banki SWIFT-kód rendszertől való függetlenség, unio Kínával, termőföld-vízkészlet-energia fosásig van ezer évre, és soha semmid ne legyen dollárban. Hopp a föld felét ki is vetted USrael kezéből.). Utána már csak egy kávét kérhet, míg végignézi a Nyugat-Római birodalom végnapjait. Moszkva és Jekatyerinburg kap egy atombombát? oké, de unikáitok és vinnyogni fognak, jól jegyezzétek meg, mondhatná a – nem is annyira mesebeli – bölcs.

    Ezt a tétet felvállalni esztelen öngyilkosság, százmilliók-milliárdok halála, és retorikailag aki ezt megindítja – saját népével is el kell számolnia. Gyakorlatilag egy Hitler kell atomfegyverrel – valószínűleg ledobálta volna, ha kifejleszti – de minden kunyhóra 10.000 km-en akkor sem dobálhatsz atombombát. Így aki „megelőző” csapást mér, valójában maga indítja az atomháborút. De 1-2 atombomba nem atomháború, mint ahogy a II. VH sem volt atomháború, csak bevezettek kettőt. Mint ahogy táblát kapott Fukushima és Csernobil, a világ együtt tudna élni vele hogy „ne menj Ukrajnába”. Hiroshima pedig már régóta lakott. De ez meleg volna, túl közel van mindenkinek.

    Még az is lehet, inkább kitáncolnak, összepacsiznak, pl. csúnya IS-ről kiderül, inkább Oroszország a cél, kicsit felpénzelik és elmozgatják arrafelé, hogy most már Amerika mellett közös az érdek, aztán egy jó nagy pöffel oda lehet baszni, ahol mindkét fél villan egyet, majd visszaülnek bőrszékbe, na jó, nézzük másképpen, ok tiétek a világ egyik fele, és miénk a másik, elég nagy ez a bolygó. (tehát a feszültség már akkora hogy mindenképp ki kell mozogni, és ezt valami harmadik félre már statuálni kell, ki kell mozogni, arcvesztés nélkül. Érdekes, Észak-Korea pattogása is csökkent, mert ha a játszótéren a nagyok verekednek, a homokozóban a kicsik marha nagy pofonokat kaphatnak, hiszen megmutatják a másiknak egy harmadikon, mekkorát tudnak lekeverni 🙂 Phenjan-t seggbe lövöd, népek felszabadulnak a gonosz diktáror alól, volt némi áldozat, de happyend a népnek. Persze, a Nuke-ot oda kell adni Japánnak, nem az USA kezét beszennyezni, nem mellesleg Kínának is ezennel üzenni hogy hello fiúk. A világ közvéleménye pedig simán pipálja csúnya diktátor elleni pofont, sokkal könnyebben mint Ukrajnát, azt nem tudná megemészteni).

    Lehet, érvelő pont még, hogy ne EU-s nép legyen. (Japán se az volt, és nem Berlin kapta az atombombát). Így arcvesztés nélkül kimanőverezhető a III. VH, és elkönyvelhető, hogy jött egy nagyobb veszély, és kijózanodott mindkét fél, a gonoszt megbüntették és mindenki fasza gyerek.

    Számolgatnak, feszült csend van, ki-mit lép, nem látunk a kulisszák mögé, de a színfalak előtti nyilatkozatok és hezitálás nevetséges. Ha véget ér az üzengetés és beáll a csend, már senki nem nyilatkozik – nos akkor sejthető, hogy kész a mosóprogram. És mindenki az előre felépített jokereit bedobálja megbeszéltek szerint.

    Onnantól pedig egyetlen önfelmentő érv egyszerűsödne mindenre – „háború van”. Hogy aztán gnosztikus lelki töltetből vagy gazdasági érdekből, olymindegy, ott minden szar előjön Homo Sapiensből…
    Ezt lehetne kimozgatni még, de valakit most már mindenképpen pofán fognak vágni – jó esetben kreálnak hozzá műellenséget.

  28. 28: Ez egy szép mese a harcművészetről.
    Nézz meg egy valódi full-kontakt karate küzdelmet, vagy K1-et, amiben akár karatés is részt vehet…
    Általában nem úgy megy, hogy az első támadás megkontrázása egyből KO-val végződne…

  29. Observer Says:
    17
    12: ” ha az EU nem pénzelné a ex-szocialista országokat, mit kapnátok az orosz adófizetőktől?”Természetesen egy nagy lófaszt. Miért?Szerinted az EU pénzeket emberbaráti szeretetből kapjuk? Ha ezt gondolod, hülye vagy.”

    Ezeket te olvasod bele, te értelmezed így soraimban. Ezzel elárulod, hogy a 36-56 éveket nem élted át, 56-90 között egy illegális kormány áldozatai voltatok Biszku Béla kiskatonáinak felügyelete alatt és 90 után a jártas ex kommonisták (ismervén az adás-vétel rejtett, titkos ösvényeit) eladták Magyarországot (ami még megmaradt) a nyugati bankoknak, beruházoknak. A tehetetlen, tájékozatlan nép előtt folytak le (5 csillagos szállodákban Whisky, Gin iszogatás közben) a tárgyalások. A felháborodott slógan megszületett. ’56-ban az orosz tankok, most a nyugati bankok fosztabnak ki bennünket’. Tehát, apáitok adták el potomáron az országot. Ott jártam a 90-s években, ott tartottam időközökben előadásokat. Láttam, hogy nyalták az ex komunisták a nyugati horda stb.
    Most, meg van a reményetek arra, hogy bejönnek a muszka tankok. Magyarországon élő fiam is azt kivánja, azt várja. Unokám, fiam fia ellenben, családjával Németországban él. Soha többé nem készül haza. Mukájáért megbecsülik. Önnálló. Megfizetik. Anglia sok, sok fiatal magyar jön. Java becsületesen dolgozik. Ők tartják még a jó ‘Magyar’ hírnevet. Sajnos, a sorozatosan változó Magyar kormánynak nincs hitelessége. SAJNOS, lealázó !! Az érdekes dolog az, hogy a legtöbb fiatal otthon nyugatra készül, a nyugati kulturának hódol és nem vándorol ki Moszkvába. Pedig megtehetnék.

  30. 25. Tibor’bá

    „Rendszerint az győz, aki elsőnek üt.”

    Rendszerint az idegesebb üt először.
    Ha végignézed a történelmet, akkor erősen megoszlanak az első ütők a vesztesek és a győztesek között… például a két világháború.

    Az USA-val szemben egy első csapásnak nincs értelme, mert úgysem lehet „egycsapásra” elpusztítani, mert a tengeralattjáróiról alaposan meg tudja szórni a világot.
    Meg nem kellene erkölcsi tápot adni neki ahhoz, hogy végigőrjöngje a földgolyót.

  31. 29. TIbor’bá

    „Ha már verekedtél volna tudhatnád, hogy az első, meglepetésszerű ütéstől az ellenfél gyakorlatilag harcképtelenné válik, megzavarodik…”

    De hol van itt a meglepetés?
    Az USA 70 éve egyébre se készül, mint arra, hogy a szovjetek/oroszok megtámadják.
    A „megelőző” csapásnak csak akkor van értelme, ha egy eredetileg felkészületlen ellenféllel van dolgunk.
    Az USA meg minden csak nem felkészületlen…

    Olyan, mint aki a kocsmában felgyűrt ingújjal kérdez mindenkit, hogy „Namivan vazze! szittad anyámat???”… és alig várja, hogy valakivel összemérje magát.

  32. „Az érdekes dolog az, hogy a legtöbb fiatal otthon nyugatra készül, a nyugati kulturának hódol”
    Fáziskésés.

  33. „ugyanis bejelentette, hogy létrehoznak egy gyors reagáló hadtestet, amely képes lesz lerohanni Oroszországot, ”

    Muhahahaha.. 😀 😀
    Nem akarnak tovább szankciózni.Kína is belépett,és azt mondta ha tovább szankcióznak,akkor ő is szankciózik majd az USÁ-val,és az USA már visszakozott is,ugyanis a számítástechnikához nélkülözhetetlen anyagok vannak Kínában.
    Japánt csak beugrasztották,meg még kormány váltás is volt vagy mi fene.Nem elég nekik Fukushima..
    A NATO-nak nincs esélye az oroszokkal.Ők is tudják..Állomásoztatni akarnak Romániában meg Lengyelországban,de Merkel azt mondta hogy nem egyezik bele,mert nem akarja az oroszokat hergelni.Cameron a katonai kiadásokat emeltette a kelet Európai országokkal,jellemzően Orbán megint páva táncol,mivel bele egyezett,de nem azt kell nézni amit mond,hanem amit tesz,ugyanis nincs az országnak erre keret..Szerintem nem is nagyon fog ezzel a dologgal foglalkozni,mivel a lobbizói már Oroszországban vannak a vasútépítési projektet egyeztetik,és a záhonyba telepedő Orosz kamion céggel is tárgyalnak,hogy mielőbb jöjjenek..Sajnos középen vagyunk,és ide is oda is szolgálni elég nehéz dolog..Martin Schultz nyilatkozata viszont nagyon emberi volt.Nem szerettem ezt az ürgét,de most megkedveltem..
    „Európának le kellene mondania az Oroszországgal fenntartott viszony kiélezésétől, válsághelyzetben nem szabad megszakítani az Oroszországgal folytatott tárgyalások fonalát ”
    Állítólag már tűz szünet van.Meglátjuk.
    Bíztatom magam. 😉
    6!
    „Már olyan véleményt is hallottam, hogy össze akarják omlasztani az EU-t, de meglepetésre nem az USA, hanem a tagállamok.”

    Én ezt már akkor hallottam,mikor megalakult az Eu..
    13!
    El kell keserítselek,Drábik összes könyvét olvastam.(Csak Tibor bá meg ne lássa mit írtam 😉 )
    22!
    Én is azt mondom hogy még jó hogy nem te vagy Putyin 😀
    A BRICS nagyobb csapás nekik..

  34. 37. melike

    „A BRICS nagyobb csapás nekik…”

    Teljesen igy van.
    És lehet hogy ez verte ki a biztosítékot.

    Irakot is azért támadták meg, mert Euróban akart kereskedni.
    És ha a BRICS elkezd működni, akkor az komoly veszteséget jelent a világdollárnak.

  35. Berezelt banda. Mindent kitaláltok, csakhogy ne kelljen szembenézni a tényekkel.

  36. 38!
    Nem akarjuk Tibor bá nem akarjuk.Most akkor betárazzunk,vagy atom csapás lesz? 🙂

  37. 38. Tibor’bá

    Milyen tényekkel?

    Milyen előny származna abból, ha megadja valaki az USA-nak azt amire rég vár?
    Látod, milyen hisztit csinált a 9-11-ből is?
    Mi lenne itt egy atomtámadás esetén ?

  38. 39:
    Én se akarom, de számít az, hogy te meg én, meg ők mit akarnak?

    Feltettem egy kérdést, amire senki se válaszolt. Mi a jobb, ha az első csapást az USA kapja, vagy ha az első csapást az USA adja?

    Most felteszek még egy kérdést. Putyin melyiket fogja választani? Oroszország kap 10.000 nukleáris csapást, vagy Oroszország „csak” 100 nukleáris csapást kap?

  39. Hol vannak az irástudók, az irók, a tudósok,a müvészek akik felemelnék szavaukat e világrengetö örültségre?
    Az emberek nagy része beleszarik a korrupt politikusok mesterkedéseibe (Barosso, Merkel stb.) mi meg itt szörnyülködünk , elmélkedünk, bénázunk mert sajnos semmit nem tudunk tennei ellenük.
    Egy block hibásodott meg a csernobili atomerömüben és fél Europa pánikban volt.
    Nos , ha elkezdödik akkor sem áram, sem gáz, sem viz sem élelem söt semminemü ellátas nem fog lenni a civil városlakóknak. A káosz teljes lesz és ezután fognak csak röpködni az atomtöltetek.
    Mindezt köszönhetjük a Rothschild családnak és a hozzájuk hasonló szemeteknek akik a világ politikusait sajnos kilora megvették. Akiket nem tudtak megvenni azokat meggyilkoltatták (Kennedy család több tagját továbbá az osztrák jobbos pártvezért Haidert vagy a Svéd miniszterelnököt,vagy Husszein,vagy Kadhafit stb.)
    Ki fogja kezdeni? A fogja elsöre megnyomni a gombot akinek az idegrendszer felmondja a szolgálatot.
    Könnyü tippelni: bizonyára nem Putyin lesz az hanem az elpuhult velejéig erkölcstelen buziimádó Nyugat egyik disznó tagja, lehet a néger egyik samesze vagy valamelyik izraeli hivatásos rettegö.

  40. 44:
    Egyetértek az utolsó 5 sor kivételével.

  41. Nos, szépen összejöttek itt a vélemények pro és kontra. Ez az Obama elnök nagyon tudni látszik a tutit épp felvonultatót 4 hadihajót a fekete tengerre és hamarosan 9-re emeli, az már egy egész flotta. A provokáció alakulgat.
    Rossz lesz a példám, ám gondolkodjunk el néhány arab ország sorsán. Líbia, Irak, Szudán, Szíria. Egyik országban sem élnénk szívesen? Lehet. És azok a milliók akik már nem élhetnek?, mert amerikai bombák és a polgárháború kivédhetetlen csapdái végeztek velük.
    Vagy mit művelt a művelt nyugat a Balkánon?
    És most Ukrajnában mi történik. Lehet, hogy vannak orosz önkéntesek a fronton? Miért is ne lennének, a családjaikat védik. Állítólag 1000 orosz. Nos, ép most engedtünk át 7 000 fő amerikai nemzeti gárdistát és mennyi volt már eddig is ott? Kiképzőtisztek, számítógép szakértők, védelmi tanácsadók, stb., stb.
    Persze Oroszország nem védtelen és nincs egyedül. Van a BRICS csoport és abban India és Kína is atomhatalom, sőt Irán is az.
    Egy lehetőségünk van mindössze, imádkozzunk. Az utolsó órát egyedül az Úr tudja. Az Antikrisztus emelkedik
    Mi magyarok nagyon sokat tehetünk a békért, imával. Ámen

  42. „Miközben az oroszokat provokáló szankciók súlyos károkat okoznak a német vállalatoknak. Nem csoda, hogy a németek komoly zavargásba kezdtek. “

    A súlyos károk okozása nem igaz, csak a szokásos hatáskeltés, meg kéne nézni, hogy mik voltak azok a szankciók, és hogy mikor léptek hatályba. Néhány üvöltöző tüntető nem komoly zavargás, hanem pont az, aminek látszik, néhány üvöltöző tüntető – ráadásul az összeverődött tömeg bizonyára pont a fegyverembargó német vállalatokra gyakorolt káros hatása miatt van ott.

    „Micsoda baromság! Rasmussen gyors reagáló hadtestét Moszkva le tudná söpörni a Földről az európai fővárosokkal együtt egyetlen óra alatt. Mekkora hülyének kell lenni ahhoz, hogy valaki egy atom nagyhatalmat ilyen primitív módon provokáljon? „

    Nem lenne jobb kicsit leszállni a Földre, és racionális kérdéseket, megállapításokat tenni? Még akkor is, ha ez nem egy szakmai blog és nem a tényszerűség a lényeg.

    „De Putyin egy komoly és felelősségteljes politikus…”

    Gondolom ezért nyújtanak orosz döntéshozók fegyveres támogatást nem beszámítható embercsoportoknak.

  43. 42!
    A táska kulcsa a mindenkori elnöknél van..
    Mivel Putyin 3 danos dzsudo mester is,meg egyéb kiképzésben is volt részese,így nyilván nem úgy gondolkozik mint egy mezei ember..Én bízom benne..
    Én inkább ettől a zsidó palesztin,vagy iszlám cirkusztól tartok inkább.
    45!
    Antikrisztus!Ha már itt tartasz..Állítólag ha megjön,akkor 3 és fél év béke lesz..Minden jót fog ígérni..De ez szerintem nem most lesz még.Nem kell ráizgulni.
    46!
    „Gondolom ezért nyújtanak orosz döntéshozók fegyveres támogatást nem beszámítható embercsoportoknak.”

    Ezt én is kérdezhetném McCaintől meg a többi idiótától.Mert azok is azt csinálják.

  44. Tibor bácsi:

    A kérdésedre a válasz teljesen egyértelmű: ha az orosz stratégák és agytrösztök eljutnak arra a pontra, hogy a katonai összeütközés nem elkerülhető, akkor az oroszoknak azonnal ütni kell, mégpedig teljes erőből, mese nincs.
    Szeptember közepén az orosz stratégiai rakétacsapatok és a stratégiai légierő szinte egésze Altaj körzetben atomháborús hadgyakorlatot tart – magyarul a nukleáris robbanófejek betárazva és kilövésre készen.
    A másik: a világon pont az USA és az EU az, akinek a legtöbb vesztenivalója van.

  45. 46: „Gondolom ezért nyújtanak orosz döntéshozók fegyveres támogatást nem beszámítható embercsoportoknak.” Úgy tudod, hogy az ISIS/ISIL-t Putyin pénzeli?

  46. 52.
    Miért lopakodik Oroszország egyre közelebb a NATO-támaszpontokhoz?
    Ha előveszed a józan paraszti eszedet, akkor erre is tudsz válaszolni.

  47. 41. Tibor’bá

    ” Mi a jobb, ha az első csapást az USA kapja, vagy ha az első csapást az USA adja? ”

    Mi a különbség?

  48. Hőbörögnek, a kamerákba nagyokat mondanak a NATO prominensei, de azért nem hiszem, hogy este nem gondolkodnak azon, hogy mégse kéne azért családostúl megdögleni, kínhalált halni. Mit ér akkor az eddig összeszedett vagyon, a luxusvilla, jacht és a többi…

    A hőbörgés megy, de a háttérben, titokban tuti ezerrel megy az egyezkedés.Ukrainát szépen felosztják és kitör a béke. Vagy nem, hanem megy tovább a huzavona, mert nagyon kéne az a 10 millió hordó olaj, ami az oroszoknak van naponta, meg ugye itt ez a BRICS dolog is, ami egyre komolyabb fenyegetés a dollár hegemóniájára. De azért arra kínosan ügyel a zusa, hogy az atommáglya meg ne gyulladjon.

    Szóval nem lesz itt atomháború, nem kell tőle rettegni. Meg egyébként sem, biztos forrásból tudom.

  49. Üdv mindenkinek!

    Először is elnézést a hozzászólás hosszáért, de még így is kicsit korlátoznom kellett magam.:) Még mielőtt belekezdenék a mondandómba, szeretném leszögezni, hogy az én véleményem szerint is nagy mértékben hibás a Nyugat (különösen az USA) a kelet-ukrajnai háború és az emiatt fellépő nemzetközi válság kirobbanásáért. Ezt egyébként a nemzetközi kapcsolatok elmélete, illetve a biztonsági tanulmányok nagynevű gondolkódóinak jelentős része is így látja, amire talán a legjobb példa John J. Mearsheimer, akinek ide kapcsolódó friss elemzése elolvasható a Foreign Affairs weboldalán.
    http://www.foreignaffairs.com/articles/141769/john-j-mearsheimer/why-the-ukraine-crisis-is-the-wests-fault

    Merkel és több más európai politikus kényszer alatt áll, mert az EU egyben egy értékközésség is. Az még elmegy, hogy az USA és szövetségesei időnként lerohannak egy-két Isten háta mögötti országot, ahol egyébként is állandóan háború van (ami ellen a németek egyébként gyakran felemelték a hangjukat!), de az már kicsit sok nekik is, hogy Oroszország látványosan és durván megsértette a nemzetközi jogot EURÓPÁBAN (ezzel Oroszország amellett, hogy megszgte az ENSZ Ao. ide vonatkozó rendelkezéseit, négy egyéb kétoldalú és többoldalú szerződést is megszegett). Mindenki azt hitte, hogy itt már nem kell aggódni holmi háborúk miatt, ami meglátszott a biztonsági és katonai stratégiákon („egy európán belüli katonai konfliktus kitörése valószínűtlen”), ebből következően a védelmi költségvetéseken és a haderők állapotán is.
    A németekre egyébként nagyon jellemző, hogy elvi alapon politizálnak (pl. ma már nem adnak el fegyvert diktatúráknak, ami tudomásom szerint világszinten egyedülálló jelenség), most viszont egyensúlyozniuk kell az elveik és az érdekeik között. Sokkal keményebben is felléphetnének (amiért baszogatják is őket az amerikaiak), de a legutóbbi szakciócsomag tartalmát nem bővítették „csak” elmélyítették, és hangsúlyosan kiálltak a kelet-európai NATO tagállamok területén állandó jelleggel állomásoztatott nagy méretű erők ellen, amely sértené az 1997-es NATO-Oroszország Alapító Okirat rendelkezéseit. Emellett kihangsúlyozták, hogy nem értenek egyet Ukrajna esetleges jövőbeni NATO tagságával sem, ami szintén egy jó pont Putyinéknál.

    „A grúz eseményekből következtetve Kijev elfoglalásához Putyinnak nem 14 napra, talán csak 14 órára lenne szüksége.”
    Nos az orosz-grúz háború hat napos volt, és az oroszok minimális mértékben törtek be Grúzia általuk is elismert területére, még Tbilisziig sem jutottak el (az persze más kérdés, hogy nem is akartak). Egyébként attól függetlenül, hogy az oroszok megnyerték a háborút – elég gáz lett volna, ha nem -, súlyos veszteségeik voltak, különösen a grúz légvédelem volt nagyon hatékony az orosz légierővel szemben. Ez olyannyira így volt, hogy a szárazföldi csapatoknak jellemzően muszáj volt döntően a tüzérségükre támaszkodni.
    Ez pedig nem nyugati propganda, már a szakirodalom (orosz is!) részletesen kielemezte az eseményeket, és pont a háború negatív tapasztalatainak volt köszönhető, hogy az orosz vezetés egy nagyon költséges, hosszú távú haderőreform mellett döntött. Azóta eltelt már 6 év, szóval biztos vannak komoly előrelépések, de még 1-2 évvel ezelőtt is olvastam a reformok eredményeivel kapcsolatos felháborodott nyilatkozatokat az orosz tábornoki kar részéről.

    Az pedig – a közhiedelemmel ellentétben – tévedés, hogy az Észak-atlanti Szerződés 5. cikkelye szerint a NATO-tagállamoknak a megtámadott szövetségesük oldalán fegyveres erő alkalmazásával be kell lépni. A szerződés így fogalmaz: „támogatni fogja az ekként megtámadott Felet vagy Feleket azzal, hogy egyénileg és a többi Felekkel egyetértésben, azonnal megteszi azokat az intézkedéseket – ideértve a fegyveres erő alkalmazását is -, amelyeket a békének és biztonságnak az észak-atlanti térségben való helyreállítása és fenntartása érdekében szükségesnek tart.”
    Kulcsfontosságú rész: amit szükségesnek tart, tehát minden államnak szuverén joga marad meghatározni, hogy – ahogy a szerződés fogalmaz – miként fogja „támogatni” a megtámadott szövetségest (a fegyveres erő alkalmazása csak lehetőség). Emellett gondolom nem okoz nagy meglepetést, hogy a szerződéseket az államok – ha érdekeik úgy kívánják – simán megszegik. Szakmai és politikai körökben pedig gyakran felmerült már az az elképzelés is, hogy a NATO keleti bővítése talán egy nagy blöff volt. A nyugatiaknak az volt a célja, hogy létrehozzanak egy pufferzónát köztük és Oroszország között, azonban nincs valódi hajlandóságuk arra, hogy meg is védjék ezeket az országokat (tudván, hogy ez könnyen totális atomháborúvá eszkalálódhat). Elég nekik annyi, hogy mindezzel távol és egyben bizonytalanságban tartják Oroszországot, illetve még mindig jobb ez, mint egy káoszba fulladt kelet-közép-európa (az euroatlanti integráció követelménye volt többek között a jószomszédi viszony), vagy egy ismét orosz befolyás alá eső térség.
    Emiatt majréznak nagyon a Balti-államok, Lengyelország és Románia, így a szövetség kohéziójának megtartása érdekében a NATO-nak muszáj valami garanciát felmutatnia, hogy szükség esetén hajlandó és képes részt venni a védelmükben.
    Az említett gyorsreagálású a hadtest a tervek szerint 10000 főt számlál majd, és szó sem volt róla, hogy ezzel meg akarnák támadni Oroszországot. Egyébként sincs semmi értelme egy katonai nagyhatalommal szemben támadó szándékkal létrehozni egy ilyen aránylag kis létszámú alakulatot. A NATO-nak és az EU-nak már korábban is voltak gyorsreagálású erői, de méretükből és képességeikből fakadóan ezeknek két fő feladata van: szükség esetén önállóan vesznek részt kisebb válságkezelő műveletekben, vagy nagyobb méretű válságkezelő műveletekben, illetve hagyományos háborúkban első lépcsőként vethetők be, időt biztosítva a lassabban mozgósítható erők felvonulásához.

    Az hogy Putyin nem avatkozott be a harcokba erős túlzás. Persze nem csak miatta ég a tűz, de bőszen pakolgatja alá a fát. Napi szinten figyelem a szeparatisták által youtube-ra felrakott videókat és már olyan szintű fegyverzettel – köztük olyanokkal is, ami az ukrán haderőben nincs rendszerben, pl. T-72BM – rendelkeznek, ami csak úgy nem nőhetett ki a földből. Emellett már ők maguk is elismerték, hogy több ezer orosz harcol a soraikban, akik jelentős része katona, csak épp szabadságukat töltik a csodálatos kelet-ukrajnai üdőlőparadicsomban. Emellett többször mondták már, hogy Rosztov és Moszkva környékén vannak kiképző táboraik. Nincs semmi furcsaság abban sem, hogy az ukránok által elfogott orosz ejtőernyősök járörőzés közben ukrán területre tévedtek, hiszen csak 20 km-re távolodtak el a határtól, van ilyen! Ráadásul pont ejtőernyösök, akikről jól tudjuk, hogy egy tipikusan nagyon szarul tájékozódó fegyvernem. 🙂
    Senkit ne tévesszen meg az oroszok által követett hadviselési forma, akármit is magyaráznak. Ezt nevezik nyugaton hibrid háborúnak, az oroszoknál pedig többvariációs háborúnak, aminek elméleti kidolgozója Mahmut Garejev orosz tábornok és hadtudós (még ma is él, 91 éves).

    A nukleáris világháború kirobbantásának tervéhez pedig a következőket fűzném. Ez az elmélet egy szimpla őrültség, amit az (nyíltan az orosz kormány által pénzelt) RT Truthseeker című műsorának ezzel foglalkozó része után kapott fel az alternatív média.
    Ha jól emlékszem korábban már többször volt szó a MAD-ről, tehát nem kell külön elmagyarázni a lényegét. Az Egyesült Államok és Oroszország még ma is képes egymás kölcsönös megsemmisítésére. Elméletben már a hidegháború során felmerült annak a lehetősége, hogy az ellenség második (megtorló) csapását semlegesíteni lehetne rakétavédelmi (magyarul helyesebben rakétaelhárító, de sajnos nem így terjedt el) rendszerek kiépítésével, ezzel pedig megszűnne a MAD. Először nagyon megijedtek ennek távlati következményeitől, ezért is jött létre az ABM-szerződés, de a fejlesztések közben nem álltak le (pl. SDI), és ma már kiderült, hogy technikailag és gazdaságilag is iszonyat nehéz kivitelezni egy tömeges nukleáris csapások elleni rendszert. Az USA és a NATO rakétavédelmi rendszerei még csak részlegesen épületek ki, és teljes működőképességük során is csupán kis számú robbanófejet lesznek képesek megsemmisíteni, ami pl. egy olyan kis atomhatalom, mint Észak-Korea korlátozott nukleáris csapásai ellen nyújthat védelmet. Első ránézésre jó nagy hazugságnak tűnhet, és nem is szokták megmagyarázni miért tartják valósnak ezeket a fenyegetéseket, de valójában könnyen megérthető (politikailag viszont kényes lenne ezzel villogni, mert az USA-t és szövetségeseit agresszorként állítaná be). Az Egyesült Államok a hidegháborút követően (is) hajlamos volt megtámadni a szemében nem jól viselkedő, nála jelentősen gyengébb – és nukleáris fegyverrel nem rendelkező – államokat, azonban időközben néhány „lator állam”, amely a jövőben szintén tarthatott amerikai intervenciótól, katonai (ami Irán esetében nem egyértelmű) nukleáris programba valamint egyre nagyobb hatótávolságú ballisztikus rakéták fejlesztésébe fogott, hogy ezzel megnehezítse az amerikai döntéshozók helyzetét. Ezt követően fennált a veszélye, hogy ha a jövőben az USA, illetve szövetségesei valamilyen okból megtámadnák Iránt, vagy Észak-Koreát, akkor a konfliktus egy idő után könnyen odáig fajulhat, ami már az ottani rezsimek létét fenyegetné (amire volt pár példa a nem túl távoli múltban is pl. Szaddam, Kaddafi). Tehát, létében fenyegetett nukleáris hatalom…ahogy mondani szokás, képzeljünk el egy nukleáris fegyverrel bíró Hitlert 1945 áprilisában. Ezek a középhatalmak természetesen kis számú nukleáris fegyvereikkel nem lennének képesek térdre kényszeríteni az USA-t, de nagyon komoly (polgári!) emberveszteséget tudnának okozni nekik és szövetségeseiknek egyaránt. A nyugati államok kormányai pedig nagyon kínosan ügyelnek arra, hogy minimalizálják az emberveszteségeket, hiszen a tapasztalat azt mutatja, hogy a társadalom a hagyományos háborúk során elesett katonák – keleti szemmel nézve – viszonylag alacsony számát sem tolerálják. Gondoljuk el, hogy egy hátország ellen intézett, akár csupán korlátozott nukleáris csapás mit jelentene: könnyen lehet, hogy nem csak az adott kormány/kormányok, hanem egész politikai rendszerek bukását generálná. A NATO rakétavédelmi rendszere azért épült ki, mert Irán annyira távol van az Egyesült Államoktól, hogy azt csak interkontinentális rakétával tudná elérni (az ehhez szükséges technológia megszerzésétől viszont még távol vannak), azonban az európai NATO tagállamokat – ha közben szert tesznek nukleáris fegyverre – már kisebb hatótávolságú rakétákkal is elérhetik, így elsősorban azok és Izrael (amelynek szintén van többféle rakétavédelmi rendszere) számíthatnának megtorlásra.
    Vagyis röviden: a rakétavédelmi rendszerek stratégiai szempontból azért épülnek, mert ezzel akarják biztosítani az USA mozgasszabadságát olyan ellenséges hatalmakkal szemben, amelyek korlátozott mennyiségben rendelkeznek tömegpusztító (elsősorban nukleáris) töltetekkel és az USA, valamint szövetségeseinek területét elérő célba juttató eszközökkel.
    Természetesen emellett más dolgok is közbejátszanak, mint pl. a hadiipari lobbi, amely folyamatosan újabbnál-újabb fenyegetések kitalálásában, és az azok elhárítására tervezett fegyverek fejlesztésében és eladásában érdekelt.
    Az viszont egész biztos, hogy a rendszerek egyelőre nem fenyegetik Oroszországot, és belátható időn belül nem is fogják.

    Ezek után számomra érthetetlen miért hiszik azt sokan, hogy az Egyesült Államok legfőbb döntéshozói szánt szándékkal egy tömeges nukleáris első csapást akarnak mérni Oroszországra. Ez ugyanis racionális úton bizonyíthatatlan. Csak abban az esetben lehetne elhinni ilyesmit, ha elfogadnánk, hogy az amerikai vezetés velejéig gonosz, sátánistákból (vagy nem is tudom, mondjuk ööö gyíkemberekből) áll össze, ami pedig valljuk be nem más, mint vak hit!

    Akit egyébként részletesebben érdekelnek a nukleáris elrettentéssel és rakétavédelemmel kapcsolatos témák, azok hanyagolják a médiát (legyen az nyugati, orosz, alternatív stb., mindegyik szenzációkra gerjed, a hitelesség harmadlagos szempont), és elsősorban a szakirodalomnak nézzen utána (Herman Kahn, Bernard Brodie, Desmond Ball, Henry Kissinger, Thomas C. Schelling, Lawrence Freedman stb.), illetve szakmai híroldalakat keressen fel (pl. http://www.nti.org – itt a rakétavédelmi rendszerek jellemzőiról is rengeteg anyag van).

  50. 53:
    Oroszország miért lopakodik a NATÓ támaszpontokhoz…?! Ez az évtized kérdése! 😛
    De remélem csak vicceltél…!
    Bár ki tudja, az orosz medvének van egy olyan sajátossága, hogy mozdulatlanul lopakodik.
    http://www.allmystery.de/dateien/uf58596,1260629181,nato_russia_missiles-map.jpg

    http://3.bp.blogspot.com/-gwCXwhcEwbY/U2UOiLysETI/AAAAAAAAM2E/-KYAY3nfRMI/s1600/russia-wants-war-us-bases-sarcastic-map.jpg

    http://caelumetterra.files.wordpress.com/2012/06/bases-overseas.jpg?w=812

    Erősen ajánlom megtekintésre: Oliver Stone Amerika elhallgatott történelme 10. rész

  51. 51.

    Ez a te „szakterületed”, neked kéne tudni.

    51. 47.

    Kezdhettem volna azzal is, hogy a politikai pálya önmagában is kizárja a felelősségteljességet; amúgy pedig a lakótelepi játszótéren sem osztunk szét két láda kést, ha a homokozóban összeverekednek – elég ostobának kell lenni ahhoz, hogy valaki elhiggye, a 21. században ez egy hatékony megoldás.

  52. Ilyen kaliberű politikusokat (de kisebbeket sem) mint Angela Merkel nem kell lepénzelni, nekik a pénz semmit nem jelent.
    Attól tartok sokkal inkább zsarolva vannak, vagy pedig hivatalba lépésekor tudja jól, hogy kitől érkező tanácsokat nem kérdőjelez meg. Nem „illik”.

    55: „Ukrainát szépen felosztják és kitör a béke.”

    Ezt ugye te sem gondolod komolyan?

    Ettől függetlenül veled akarok egyet érteni. Ha itt valaki kilövi az első atombombát, – olyan felesleges erről vitatkozni, hogy ki, – akkor Kína lehet a nevető harmadik.

    Az atom bevetése a végsőkig el lesz kerülve.

  53. 56: „Csak abban az esetben lehetne elhinni ilyesmit, ha elfogadnánk, hogy az amerikai vezetés velejéig gonosz, sátánistákból (vagy nem is tudom, mondjuk ööö gyíkemberekből) áll össze, ami pedig valljuk be nem más, mint vak hit!”

    Nézd, te a fegyverzetrendszerekhez értesz, hidd el, hogy van, aki meg a gyíkember-téma szakértője… 😀

  54. 48!
    Szerinted az ugyanaz?
    53!
    Oroszország lopakodik? 😮
    55!
    „Meg egyébként sem, biztos forrásból tudom.”

    Kiolvastad a bibliát?Vagy nyirkai jóslatot? 😀
    56!
    Hozsanna USA..

  55. 50:

    Ez te komolyan gondolod? Tehát Putyin úri becsületszavát adja, hogy nem tervez első csapást. RÖHÖGNÖM KELL.

  56. Egy elég érdekes elemzés:

    A NATO-csúcs ukrajnai fejezete végre az önkorlátozásról szólt. Nem a putyini Oroszország, hanem a NATO-tagok vérmesebb részének, mindenek előtt az Amerikai Egyesült Államok hátralépésről. Arról, hogy az USA belátni kényszerül: az Oroszország elleni felvonulását itt és most meg kell szakítania.
    http://bekialtas.blog.hu/2014/09/05/ukrajna_korlatozza_magat_a_nato

  57. 56.

    „A németekre egyébként nagyon jellemző, hogy elvi alapon politizálnak (pl. ma már nem adnak el fegyvert diktatúráknak, ami tudomásom szerint világszinten egyedülálló jelenség), most viszont egyensúlyozniuk kell az elveik és az érdekeik között.”

    A 3. legnagyobb fegyverexportőrök, gondolom meg tudják válogatni, hogy hova szállítanak és mikor, de egyébként legjobb tudomásom szerint, nincs igazad. Én csak arról hallottam, hogy meghiúsult egy export Szaúd-Arábiába 2014-ben, tiltakozások következtében, ugyanakkor nincs olyan rendelet, ami tiltaná az exportot diktatúrákba.

    Egy szép lista, hogy 2000-2011-ig, többek között kik voltak a német fegyvergyártás importőrei (de összesen 135 ország):

    http://www.waffenexporte.org/category/empfaengerlaender/

    2013-ból:

    http://www.welt.de/wirtschaft/article129222890/Die-heiklen-Kunden-der-deutschen-Ruestungsindustrie.html

    A kék diagramot érdemes megnyitni annak is, aki nem tud németül: „A német fegyvergyártás legnagyobb importőrei 2013-ban, millió euróban.”

  58. A nyugatnak sokkal nagyobb fegyver van a kezeben, mint az atom: ha a FED es/vagy par hedge fund elkezdi shortolni az olajat es lenyomja mondjuk $60-ra (most $93 kornyeken van), az Orosz Birodalom magatol osszeomlik.

  59. 64: „az Orosz Birodalom magatol osszeomlik”

    Álmodban. Persze egy kicsit nehezebb/kellemetlenebb lesz nekik.

    Oroszország elég nagy ahhoz, hogy megálljon a saját lábán. Nem beszélve arról, hogy már nem csak dollárban kereskedik, hanem pl. rubel/jüan viszonylatban is.

    61: Ez a sajtónak kiadott hivatalos álláspont. Miért is kételkednék benne? Az oroszok becsületszava amúgy is legendás… 😉 😀

    60: „Oroszország lopakodik?” Melike, ez egy poén! 😉
    https://twitter.com/LuminatedSlave/status/445675446227968000

  60. 64. Rolldog

    Az olajvállalatok nem bírnák sokáig azt a veszteséget amit egy 30%-os áresés okozna…
    Aztán meg ott van a BRICS…

  61. 64-65-66:

    Nem hiszem, hogy bárki is a piacra tudna dobni annyi olajat amit nem venne meg azonnal a világ a jelenlegi 100$-os szinten.

    Mindösszesen csak azért nem magasabb az olaj ára, mert a gazdaság nem képes érte többet fizetni. Ha magasabbra megy akkor becsődölnek az energiaigényes ágazatok és akkor azért szűnik meg a kereslet.
    Viszont a 100$-os szinten lenne igény még olajra, csak nincs…

  62. 63. tücsöktávlat: Persze kicsit leegyszerűsítve fogalmaztam, és igazad van abban, hogy korábban pont a németekre volt az jellemző, hogy szinte kizárólag gazdasági és nem politikai megfontolásból adtak el fegyvereket. Ahogy viszont te is említetted, az első törés az volt, amikor a Szaúd-Arábiának szánt Leopard 2-es projektet törölték, később pedig sorjában mentek végig több kisebb volumenű üzleten is. Volt amelyik exportengedélyt Sigmar Gabriel gazdasági miniszter önhatalmúlag utasított el, másokat a szövetségi nemzetbiztonsági tanács.
    Az igaz, hogy én sem tudok olyan jogszabályról ami konkrétan tiltja a szóban forgó országokba való exportot, viszont a közelmúltban jelentősen kibővítették a Bundestag hatáskörét: a fegyverexport-engedélyekre vonatkozó kormányzati döntésekről most már rövid időn belül tájékoztatni kötelesek a képviselőket, akik hip-hop aktuálpolitikai kérdést tudnak csinálni a frissnek számító engedélyekből, ha az nem egyeztethető össze a német közvélemény értékeivel (így robbant ki a Leopard 2-ügy is, amit ha jól rémlik a Zöldek kezdtek kifogásolni).
    Tehát míg korábban nem, vagy csak időnként volt lehetőség arra, hogy a társadalmi nyomásra meghiúsítsák az exportot, ez ma már könnyen kivitelezhető.
    Nekem eddig az a benyomásom, hogy a német fegyverexport most már egész következetesen ennek szellemében folyik, de persze még el kell telnie egy kis időnek, hogy beigazolódjon igazam van-e, vagy sem.

  63. 67:

    Ezt honnan vetted?
    Pár mondatban jól megerőszakoltad a kapitalizmust 😀

  64. 65. `Álmodban. Persze egy kicsit nehezebb/kellemetlenebb lesz nekik.`

    Az orosz koltsegvetes 114 dollaros olajaron alapszik, azert egy 60 dollaros olajar e picit tobb lenne, mint kellemetlenseg 🙂 Persze a korabbi evek tobblete fedezetet nyujt egy ideig, de itt megiscsak egy hodito, invazios politikarol beszelunk, amit finanszirozni kell majd valahonnan. A nagy barat Kina is inkabb az agyongyulolt kemeny valutaban finanszirozza a nyugatot 0%-os hozamon evek ota, minthogy az oroszokat finanszirozna egy osszeomlott rubelben 9.5%-os hozamon. Ez azert mond valamit, es mint tudjuk, mindig a penzugyek dontik el legvegul, ki a nagy szerelem es ki nem, a tobbi mind latszat. Ha van baratnod/feleseged, tudod mirol beszelek 🙂

    67. Azert a valsag csucspontjan 130 dollaros olajarrol beszeltunk es a kevesbe hatekony vallalatokat leszamitva tuleltek az energiaigenyes vallalatok sot sokkal hatekonyabbak lettek felkeszulve egy hasonlo esetre. Az utolso mondatodat nem tudom ertelmezni.

    A tobbi kommenthez: azert az EU-t nem kellene annyira temetni, foleg hogy a talan legfontosabbat, a versenykepesseget tekintve az elso 10 helyen 7 europai van. Szeretnenk mi egyszer ugy elni, mint pl. a Szlovakok 🙂 Tudom, ez kemeny volt, de nem hagyhattam ki 🙂

    Tibor ba`: ha esetleg van idod, nagyon kivancsi lennek, hogy errol mi a velemenyed! http://www.eurozine.com/articles/2014-09-02-yermolenko-en.html

  65. 64, 70.

    Gondolod néhány tőzsdemanipulátortól függ ilyen mértékben az olajár? A kereslet-kínálat, valamint az egyre növekvő kitermelés költségek, az smafu?
    Ha lenyomják 60 dollárra, akkor az olajcégek miből fogják kitermelni az olajat? A kanadai olajhomok-ból és még sok egyéb helyen nagyon drága a kitermelés, amit a 60 dollár nem fedezne. Ezek azonnal abbahagynák az olajtermelést és olyan hiány lépne fel pillanatok alatt, ami az egekbe emelné az árat, aminek következtében és az olaj hiánya miatt az USA és a nyugati országok omlanának össze és nem az oroszok. Nem beszélve arról, hogy az ár ilyen mértékű manipulatív lenyomásához az usacsatlós közel keleti nagy olajtermelőknek is lenne egy két szavuk, dollártmilliárdokat veszítenének naponta.

    Szóval barátom teljesen el vagy rugaszkodva a valóságtól. Egyébként ha ez így menne, már régen éltek volna vele és nem Oroszország költséges és veszélyes katonai szorongatását erőltetnék.

  66. 70, „Szeretnenk mi egyszer ugy elni, mint pl. a Szlovakok 🙂 Tudom, ez kemeny volt, de nem hagyhattam ki :)”
    kicsit mellékes szál, de megdöbbnetem az mfor.hu-n volt cikk versenyképességben előz románia, így már nem is annyira vicces amit írsz…

    vajon Putyin mért könyzett éppen mostanában, Mongóliában:
    Putin burst into tears: http://youtu.be/M5oXlIB9rCk

  67. 68.

    A fegyverkereskedelem (meg a különböző gyártási licencek átadásának) teljes beszüntetése lenne az egyetlen ésszerű megoldás. Azzal, hogy a gonosznak kikiáltott országokba nem szállítanak közvetlenül, leginkább csak egy jó marketing húzást csinálnak.

  68. 71. `Gondolod néhány tőzsdemanipulátortól függ ilyen mértékben az olajár?`

    Igen, igy gondolom. Egy olyan vilagban, ahol egy felhisztizett kutyugyar piaci erteke (Apple) kb. annyi, mint Svedorszag GDP-je, ott mar a jo oreg, tankonyvi kereslet-kinalat gorbeknek semmi koze nincs a valosaghoz. Ha lenne, akkor mar hol lenne a kommentek kozott is folyamatosan szidott dollar, mint valuta? Az olaj pedig volt mar 30 dollar is, azon kivul, hogy a fergese kihullt, nem omlott itt ossze senki. Meg egy kozel kelet sem tudja befolyasolni egy nyersanyag ciklikussagat, barmennyire szeretne. Az evtizedes magas olajar miatt hatalmas kapacitasok epultek ki es tultermeles van jelenleg a vilagban, ami a kovetkezo evtizedben fokozatosan, termeszetszeruleg fog leepulni. Rosszul latod, ugyanis ebbol pedig nem az allami orosz vagy kozel keleti vallalatok fognak kijonni jol, hanem `sajnos` megint a nyugati, alkalmazkodni kepes vallalatok.

    `Szóval barátom teljesen el vagy rugaszkodva a valóságtól.`

    Szerencsere ez nem igaz, mint ahogy egy fogorvos sincs elrugaszkodva a valosagtol, amikor a gyokerkezelesrol kell ertekeznie 🙂

  69. 74!
    Gazdasági bérgyilkolással nem mennek semmire Oroszországgal szemben..
    Hiába erőlködsz.Az Oroszok képesek -40 fokban 100 évig éhen egy gatyában meglenni,átvészelni.Még a tőzsdecápákról ez nem mondható el.Hamarabb ugrálnak ki a 100-ik emeletről ha elvesztenek ezer dollárt..
    Igaz hogy még az oroszok jelenleg hírtelen nem szeretnék elveszteni az EU gázfelhasználásából adó pénzt,de kb 3 év múlva már nem fogja érdekelni őket..
    Te is szajkózod azt amit Bokros úr.Az oroszok azok hülyék,idióták,le vannak maradva.A NATO mégis fél tőlük mint a tűztől..Bottal se merik őket megpiszkálni..
    Tchnikában is feljebb vannak,meg merem kockáztatni..Ott sem hülyék vannak.

  70. A leírtak alapján esélyes lehet egy USA-orosz atomháború.
    Az a kérdésem, hogy honnan fogom majd tudni, hogy ez kitört?
    Bemondja este a TV híradó? 🙂
    A viccet félretéve, tudja valaki, hogy pl. milyen környezeti változásokból lehet rá következtetni? Mennyire érintheti ez a Kárpát-medencét, ha minket nem szórnak meg, csak egymást? Mi várható az első napon, az első héten, hónapban, évben?
    (A Jared Diamond Collapse könyvet olvastam, nem vagyok teljesen fogalmatlan a témában, csak a tömeges atombomba robbantások hatásáról nem tudok sokat.)

  71. 71:

    Megjátszott intellektuális megközelítése a témának egy kicsit hosszúra nyújtva, elkerülve a helyzet konkrét meghatározását. Egyszerűbben, nesze semmi fogd meg jól. – A helyzet annyira egyszerű. A II. világháború után az USA világ dominanciát harcolt ki magának, ami ragyogóan működött, de a végén elvette az eszét. Mostanra Oroszország és Kína felnőtt hozzá (vagy inkább ő süllyed le hozzájuk) – Kérdés: Washington elfogadja-e ezt vagy elpusztítja a Földet.

  72. 75: elsősorban a dollárt féltheti Amerika, de ez már nem egy poszt témája volt idáig.

    A -40 fokban nem tudom mennyi ideig bírnák

    71: nemrég olvastam kit is vélnek az olajár legfőbb meghatározójának, alakítójának: Andrew Hall hedgefond managert. Kíváncsi lennék mi lehet a fejében.

    77: bemondja-e a rádió?
    Bizonyosan, sőt VIP előfizetők talán még a bombát ledobó repülő nézőpontjából is nézheti az eseményeket 🙂
    Meglátjuk mi várható, talán már 11-én, jövő csütörtökön.
    A bezárt boltok, leállt bankkártyaelszámolási rendszert már nagyjából tudjuk milyen lehet. Hogy visszajönnek-e a felelősséggel politizáló és nem kimondottan megélhetési politikusok, azt nem tudom (mint mondjuk Nixon volt Amerikában).

  73. 77:
    Az egész attól függ, hogy hány hidrogénfej robban fel. Van belőle kb. 25.000. Ha mind, akkor nekünk annyi, függetlenül attól, hol élsz. — Ha azt játsszák, hogy egyet-egyet lőnek ki figyelmeztetésképpen, akkor majd bemondják a hírekben. Őszintén, nem látok a kettő között középutat. Van ugyan harcászati töltet, amit túl lehetne élni, de nem hiszem, hogy ott megállnának. — De tételezzük fel, hogy ez most valami csoda folytán elcsendesül, elül a vihar. A hidrogén töltetekről nem hajlandók lemondani. Eddig megúsztuk a poklot vagy 70 éven át (1962-es kubai válság elég komoly volt). De egyszer csak nem sikerül elkerülni. Ez a kocka a Manhattan terv megvalósításakor el lett vetve.

  74. 77!
    „csak a tömeges atombomba robbantások hatásáról nem tudok sokat”

    Vicces fiú vagy.Szerinted itt közülünk van valakinek gyakorlata ebben? 🙂

  75. 65: Rolldog

    „A nyugatnak sokkal nagyobb fegyver van a kezeben, mint az atom: ha a FED es/vagy par hedge fund elkezdi shortolni az olajat es lenyomja mondjuk $60-ra (most $93 kornyeken van), az Orosz Birodalom magatol osszeomlik.”

    Szerintem téves ötlet. Szaúd-Arábia és az OPEC nélkül az USA nem tudja hosszabb távon a kőolaj világpiaci árát manipulálni, és még ha sikerülne is lenyomniuk a kőolaj árát, akkor is hamarabb bekövetkezhetne a dollár reccsenése, mint Oroszország kifektetése. Ne hagyd figyelmen kívül azok kőkemény stratégiai érdekeit se, akik finanszírozzák az USA-t, azaz valójában életben tartják a dollárt (Kína, Japán, Németo. és Oroszo. csak így kapásból). Márpedig a dollár árfolyama a kőolaj világpiaci árához van kötve.
    Más: Kína és Oroszo. valamint Törökország és Oroszo. között a kereskedelem egyre inkább dollár nélkül folyik és ugyanezt tervezi India és Irán is.

    Az USA vagy háborút robbant ki, vagy behátrál – ez viszont globális szinten gyorsuló behátrálás lesz. Meglátjuk, hogy Putyin Oroszországa a háta mögött az SCO szervezetével meddig mer elmenni – szerintem tovább, mint azt sokan Nyugaton gondolják.

  76. az a baj,hogy akinek van igazságérzete,az az oroszoknak ad mindenben igazat. viszont a natoban élünk, a vezetőink mást fognak akarni! mit tudunk mi tenni?! itt ‘pletykázunk’ meg ‘ugatunk’? nézzük hogy csinálják a hatalmasok?
    mai hír: – ‘jelentős’ beruházással megújítják a pápai repteret.
    ha bevallottam ‘jelentős’,akkor az tényleg jelentős! 😉
    légi támaszpont? ami a legnagyobb gépeket is fogadhatja..

  77. Fúú mi ez?Nem tetszik 🙁
    Olyan kicsik a betűk a hozzászólásoknál szinte alig látom 🙁

  78. Jobb 🙂 Átláthatóbb,lazább,nem olyan zsúfolt..Oldalt jobban kéznél van mindent mint alól lent.Meg olyan kanik voltak ákombákom minden,a hozzászólásokat meg nem lehetett olvasni.. Meresztenem kellett a szemem.. 🙂
    Jövök ide nagy nyugodtan,aztán egyszer csak BUMM bele az arcomba minden egybe.

  79. Úgy emlékszem volt már ez a felület, aztán a nagy többség visszasírta a régit.
    Nyilván megszokás kérdése az egész.

  80. Ez a Dugin féle levél azért meglepett, mert ebből azért lejön, hogy Oroszország nem óhajtja hagyni, hogy az ukrán vezetés erőszakkal letörje a keleti függetlenedési törekvéseket, és bizony még a katonai beavatkozást is kilátásba helyezi, ha ezt Kijev erőlteti.
    Ezzel igenis kifejezi szándékát, hogy a keleti rész kapjon önrendelkezést, és akár csatlakozzon Oroszországhoz, ha úgy látják jónak az ottaniak.
    Ez meg a stasus quo egyértelmű borítása lenne az oroszok javára, ami nyugat számára óriási kudarc lenne.
    Szóval az oroszoknak ezek szerint esze ágában sincs a szakadárokat visszafogni, ami a gyors stabilizálódás receptje lehetne, igaz, sok orosz szakadár pusztulása árán.

  81. Az a baj, hogy csak a felszínt látjuk. Itt nem geopolitikai kérdésről van szó elsősorban személyes véleményem szerint. A dolog jóval összetettebb, mint aminek látszik.
    Szerintem ez az egész dolog az USA dollárral kapcsolatos. A mesterséges konfliktus a dollár összeomlásának megakadályozását, vagy legalábbis az összeomlás kitolását, az időnyerés célját szolgálja.
    A lényeg, hogy az USA mindenképp jól jár, míg az EU már most is súlyos veszteségekkel néz szembe. Ha kitör a háború, a dollár megerősödik. Ha pedig elhúzódik a háború nélküli szankcionálgatás, az csak Európának és az Euro-nak árt.
    Az USD-vel a világ vagyonát maguknál koncentráló pénzügyi körök nem engedhetik, hogy az USD úgy dőljön be, hogy az Euro állva marad, mert még nem hozták létre a maguk központi bankját az EU-ban. A cél, az Euro gyengítése annak érdekében, hogy az EU tagállamoknak kiútként ajánlhassák fel az eddig érvelési problémákkal küzdő központi rabló szervezet felállítását. Az Eurót úgy lehet a legkönnyebben gyengíteni, ha olyan a saját gazdaságukat is érintő konfliktusba vonják bele az ostobán szervilis, feltétlen atlantista politikusokat, melyből egyedül már nincs visszaút, együtt meg nem fognak lépni az USA ellenében. A cél, vagy az EU-s központi bank kierőszakolása ilyen átvitt módon, vagy az, hogy az EUro szűnjön meg, így nem veheti át a helyét az USD halála és az Amero megteremtése közötti időrésben.
    Az ISIS támogatója is az Obama kormányzat volt, ott is csak arról volt szó, hogy csinálni egy jó kis háborút, hogy odamehessenek majd megmenteni a népeket az olajukért cserébe.
    Az USA kormányai soha semmit sem tesznek önérdek nélkül. SOHA, SEMMIT!

  82. Szerintem a régi jobb volt. Itt nincs számozás a hozzászólásoknál, hogy lehet egy előzőre hivatkozni, ha nem a ‘Válasz’ linket használom?
    Szóval nekem hiányzik a hsz.-ek számozása, Tibor bá’, nem lehetne megoldani?

  83. Nem pontosan ez volt. Szerintem ezt meg fogjuk szokni…

  84. De igen, ilyen volt, és az volt vele a fő probléma, hogy a válaszok eltűnnek a süllyesztőbe, mivel nincs időrendiség. Ha mondjuk egy pénteki kommentre válaszolok azt már senki nem találja meg.

  85. OFF
    De most jobboldalt megvannak a kommentek „érkezési sorrendben”. Jó lesz ez így.
    ON

  86. Drága hozzászólók. Azt tanultam és tapasztaltam, hogy a kását nem eszik forrón. Tudom, mi magyarok profi rémisztgetők. vagyunk, és nem megyünk a szomszédba egy kis ijesztgetésért, de nagyon szeretjük. Szerény véleményem szerint -1- nem lesz atomháboru.!2.-Egyik félnek sem érdeke. Valószinüleg lesz hagyományos háboru majd valahol megállapodnak. ukrán határvidék stb . de előtte rengeteg hagyományos löszert elhasználnak. Pénzügyi ,háború is lesz, win-win alapra. Szóval mindegyik izmozik majd én nagyon nyugodt vagyok feleségestől , unokástól. Voltam háborúban pocsék volt , 56- is túléltem, a határ mellett aknát szedtem a 2 éves kötelező szolim alatt. Azt is tuléltem. Ezt a csetepatét is túl fogom élni, utána találkozunk.Sok szerencsét, jó egészséget mindenkinek.

  87. melike00 !
    Ragyogó anyagot bányászott ki a Deres TV-ről, gratulálok. Bár csak széles körben el lenne terjesztve, egyre kevesebb ” szakértő ” cikkel, hozzászólással kellene megküzdeni…

  88. Igen, érdekes az a levezetés, mikor azt mondjuk, hogy az USA atomháborút akar, és állítjuk, hogy tisztában vannak azzal, hogy egy atomháború nem nyerhető meg. Aztán értetlenül állunk a kérdés előtt, hogy akkor miért akarják. Ennyi erővel magamnak is feltehetem azt a kérdést, hogy „lehet, hogy rosszul látom” és senki nem akar atomháborút, hiszen tudják, hogy az nem nyerhető meg? Ha Te lennél az USA elnök, atomháborút szeretnél, tudva, hogy az nem nyerhető meg?

  89. Nekem jobban tetszett a korábbi változat. Az okaim ugyanazok, amiket már mások is említettek. Nem időrendben vannak a hozzászólások, így állandóan keresgetni kell majd őket, amivel nem hiszem, hogy vesződni fogok. Hiányoznak a sorszámok.

  90. 96:
    Egyetértek veletek, de ennél a sablonnál a kép nem cserélhető, mert már nem frissítik. Vagy ezt nézzük 100 évig, vagy valami mást találok.

  91. 97. Tibor bá’

    Én örülök, ha még 100 évig ezt nézhetem. 🙂

  92. 97.

    Miért nem aktiválod a „twenty thirteen“ témát (2013-as alapértelmezett WordPress sablon), az legalább mobil kompaibilis, elfogadhatóan is néz ki. Hogy a hozzászólások ne legyenek egymásba ágyazva, hanem simán időrendben jelenjenek meg, elég „pipátlanítani” az „Enable threaded (nested) comments” opciót: settings / discussion / other comment settings.

    A hozzászólásoknál pedig így csinálnám átláthatóbbá a dolgokat, hogy ne zavarjon össze senkit a változás:

    Kommenteknek számozás ahogyan eddig is, viszont „válasz a hozzászólásra” lehetőséggel, hogy automatizálva legyen, hogy kinek ment a hozzászólás. Ha megjelenne mondjuk egy válasz az x-edik hozzászólásra, akkor pl. az lenne kiírva, hogy „Válasza az x-edik hozzászólásra”. Az „x-edik” szövegrész pedig egy link (anchor point) lenne az x-edig hozzászóláshoz – így könnyű lenne görgetés nélkül visszakeresni a hivatkozási pontokat.

    Ehhez lehet hogy van plugin is, de ha nincs, akkor írsz hozzá egy rövid szkriptet. 😀

  93. 100: Vazze, te ezt érted is, vagy csak nyomod a dumát? 😀

  94. 100!
    Én sem értem 😀

    De végre visszaállt itt minden 🙂

  95. 101, 102

    Szerintem ha Tibor bá előtt van a WordPress admin, akkor látni fogja azokat az opciókat, amikről beszélek, 100 éve nyomkodja. 😀

  96. A sírós Jacenyuk azt mondta ha nem tudnak megegyezni,akkor bevezetik a statáriumot.És átállnak katonai rendfenntartásra az országban.
    Ezt mondták a megbízók?
    Fú de pofán verném ezt az ürgét..
    Kövér azt mondta ez a Krími dolog,egy rendezett cirkusz,hogy az EU-t meg Oroszországot elvágják egymástól..
    Ha ezt minden politikus tudja Európában,minek mennek bele?

  97. 107:
    Mert csak Kövér László meri megmondani. A többi úgy tesz, mintha nem tudná. Különben ezt a kövért sose szerettem, de most egy kicsit kezdem tisztelni.

  98. Kedves 65,
    Majdnem jó az okfejtés. Véleményem szerint a következőről van szó. Az olaj árát pár hónapig 100$ alatt tartva, a kitermelés veszteségessé válik. Ellátási zavar generálása. Modellezés a jövőre vonatkozólag, újabb gazdasági válság indítása…
    A jövő káosz szagú, nemde? De talán van remény.

  99. 107. melike

    „Ha ezt minden politikus tudja Európában,minek mennek bele?”

    Mert meg vannak véve/félemlítve/zsarolva/vesztegetve.

    Végülis világos, hogy ha az EU-s tutimegmondó politikusok azoknak az érdekeit képviselnék, akik beszavazták őket, akkor az USA-t rég kipenderítették volna.

    A jó hír a dologban, hogy az EU-s második vonalas politikusok, meg a tájékozottabb népek is hasonlóan látják, csak félnek… egyelőre.

  100. Na ennyit a „nagy tűzszünetről”…!

    Ukrajna: Évekig eltarthat a háború.
    A háborús bűnösök érdekei, a kiszámíthatatlan szabadcsapatok, a közelgő ukrajnai választások miatti vádaskodások, Oroszország és az USA rejtett szándékai egyaránt meghiúsíthatják a gyors és tartós békét Délkelet-Ukrajnában, ahol a minszki jegyzőkönyv szerint tűzszünetnek kellene lennie. Ám a dátum nélküli dokumentumot a jelenlegi ukrán vezetők közül senki nem írta alá.
    http://bekialtas.blog.hu/2014/09/07/ukrajna_evekig_eltarthat_a_haboru

  101. 90: Abiro
    Abszolúte egyetértek.

    96: zolema114
    Allah növessze nagyra szakállad és a próféta szóljon belőled – viccen kívül mondom!

    Más: Kövér néha igazat is mond. Nem véletlen az sem, hogy ezt kimondhatta.

  102. 110!
    Igen tudom, csak már kezdek ideges lenni.
    Mikor felvettem ezt a kis hitelt,20 évig gondolkoztam rajta,addig ki is fizethettem volna.Azt gondoltam,egye fene,felveszem fizetem, csak nem dől össze a világ..Össze fog..
    Vettem egy dizel autót,mert a disel üzemanyag sokkal olcsóbb volt.De csak volt..
    Mikor sikerült odakint jó munkát találnunk,és elkezdett volna jobban menni a dolgunk,rá 2 évre bejött a válság,megint itt szívtunk.
    Ez az idióta Orbán leengedte nekem a gáz árát,és örömködtem..Erre megint cirkusz van..Hogy nekem soha nincs szerencsém? 🙁

  103. 113:

    Ebben az országban 100 éve senkinek sincs szerencséje, kivéve a Mészáros Lőrinceket.

  104. 80

    Töltetek mennyisége: http://www.jovonk.com -on nagyon szépen és rendszeresen frissítve megtalálható (forrásokkal együtt).

    Ha már gyakorta szóba kerül, érdemes pontos mennyiséget megadni, mert nem mindegy, hogy ready to launch, stockpile, reserve, awaiting dismantelment státuszú.

    Egy mai atomháború TELJESEN MÁS lenne, mint a hidegháborúban lett volna. Egyszerűen azért, mert anno 1-25 megás töltetek voltak hadrendben, ma 0,1-0,8 megásak, de a zöme 0,3 mega körüli. Ezek nem okoznak nukleáris telet, ergo túlélhető, igaz kicsit más világ jönne utána.

  105. 116:
    Az általad preferált 0,3 Mega = 300 Kilo azaz 12-szer nagyobb mint Hirosima/nagaszaki. Túlélhető? Milyen távolságból?

  106. 117:
    Nagyvárosban nem túlélhető.

    Ha nincs a közeledben nagyváros akkor azért nem akkora gond.
    Persze a sugárzás az van.
    Hirosima is lakott már, csernobil környékén is burjánzik a vegetáció.

  107. 119-120:
    Hurrá, akkor meg vagyunk mentve. Én a Lánc-híd nulla kövétől 13 km-re lakom.
    Jut eszembe, a vegetáció kihalásához kb ezerszer kell nagyobb dózis, mint az embernek. Mondjuk olyan 400.000 Röntgen (én szeretem a régi egységeket használni, mert azokban tanultam meg gondolkozni)

  108. Kicsit nem ide tartozik, de kíváncsi vagyok ti mit tennétek, ha a helyzet odáig fajulna, hogy elrendelik a kötelező sorozást? Mentek Putyin ellen harcolni?

  109. 119-120

    Szuper.
    Ha megötszörözzük a biztonság kedvéért a túllhetőség határát, akkor a nagyvárosok köré húzott 40 km-es sugarú körökön kívül a túlélhetőség egész elfogadható.
    Hegyes vidéken méginkább…

    Ha így kipöttyezzük Európa térképét, akkor megtalálhatjuk a túlélsre legalkalmasabb helyeket. Persze figyelembe véve a széljárást, meg általában az időjárást.

    Ha a bombák a nagyvárosokat lerendezik, ahol a laksság többsége él, akkor utána az élelmezés se lesz olyan nagy gond a túlélőknek gépek nélkül….

    Tudom, ez így nagyon cinikus, de eggyel több ok, hogy húzzon mindenki vidékre, aki teheti és fél az atomcsapástól.

  110. Egyáltalán semmi nem garantálná, hogy nukleáris háborúban csak városokat érnék a találatok.
    Senki nem lesz biztonságban, aki nincs a föld alatt X méterrel. Ez miatt nem sok értelme van falura költözni.
    Meg ha igazán belegondolok ma már más miatt sem. A faluk pont annyira rá vannak szorulva a Tescora, mint a városok.

  111. 123-124:

    Gyertek ki az álomvilágból!
    1) Ha háború tör ki az atom hatalmak között akkor az nukleáris lesz.
    2) Háborúban mind a két fél mindent kilő, ami kilőhető.
    3) Ebben az esetben az emberiségnek semmi esélye. Falú vagy város tök mindegy.

  112. 125:

    Nagyjából én is ezt írtam, bár az egész emberiség nem fog elpusztulni, csak a világ megszűnik úgy létezni, ahogy mi most ismerjük.

  113. 126. Curix

    „csak a világ megszűnik úgy létezni, ahogy mi most ismerjük.”

    És az baj?
    A világ, úgy hogy most ismerjük, a vesztébe rohan.
    Tehát a „megmentése” paradoxális.
    Egy atomháború mindenesetre új kezdet lehetőségét fogja kínálni a túlélőknek… Szibériában, Kanadában, Afrikában, a dél-amerikai dzsungelekben…
    Ha az emberiség elit irányító rétegeinek nem volt annyi esze a „felvilágosodás” után (vagy annak ellenére?) hogy a felszabaduló intellektuális energiákat pozitív irányba tereljék, talán a „primitív” vidékeken megmaradt bunkó parasztoknak lesz annyi esze, hogy ne ugyanezt építsék újjá.

  114. Tisztelt hozzászók ! ATOMHÁBORÚ nem lesz ! De (kis?) háborúk lesznek. A felhalmozott hagyományos lőszereket el kell használni. Ez biztonsági és gazdasági érdek. Az uj katonai fejlesztéseket ki kell próbálni. A fegyver és lőszergyárak dolgozóit foglalkoztatni kell. Gazdasági problémát okozna. Plusz pénzügyi problémákat is. Csak kicsit kell gondolkozni, kiderül ez minden érintett félnek komoly érdeke. Plusz kell nemzetállam, meg izmozás ki a frankóbb, meg egyéb területszerző cselekedetek. Aztán mindenki kiegyezik mindenkivel, lásd Irak, Bosznia stb. Olvassatok több történelmet!

  115. 127

    „És az baj?”

    Igen Attila, attól tartok ez baj lesz. Annak legalább is, aki még ebbe a világba született bele.
    Néhány generáció múlva ez már lehet jobb, de valójában nem tudni, hogy milyen lehetőségek maradnak, így egy újrakezdésről nehéz bármit is írni. Nem tudjuk milyen lesz.
    Ismerve az embert pont ilyen elbaszott lesz az új civilizáció is.

  116. Ahogy én látom: az USA áll az Ukrán hatalomváltás mögött, és a hatalmat az Oroszok által odapakolt elnöktől vették el.

    A felszitott társaság nekiment kelet-ukrajnai, jelentős orossz nyelvű lakaossal rendelkező nagyvárosoknak, bár eközben/ezelőtt Oroszország visszaszerezte a stratégiai jelentőségű Krímet, katonai erővel, felségjelzés nélküli katonákkal, elcsalt népszavazással. Oroszország katonailag folyamatosan támogatta/támogatja a „szakadárokat”, újabban nyíltan orosz katonai erővel is. A Nyugat támogatja a jelenlegi kijevi vezetést.

    Az egésznek az USA a haszonélvezője, mert erőforrásokat pazarol az EU és Oroszország, és főként mert romlik köztük a viszony, ami az USA érdeke, hogy ne tudjunk kereskedni (pontosabban, hogy a kereskedelem fejlődése helyett visszafejlődés következzen be), pedig nekünk kellene az Orosz energia, és jó piac lenne bizonyos áruinknak Oroszország.

  117. 124-125:

    Nukleáris rakéták célpontjai a katonai célpontok és a nagyvárosok.
    Ezek egyébként sokszor egybe is esnek.

    Nem 10 meg 25 megatonnás rakétákkal hanem 1 alattiak, az a célpontot kinyírja, meg elszennyezi a közvetlen környezetet, de 20 km-en kívül már nagy kárt nem okoz (a háttérsugárzást leszámítva), ráadásul ezek hidrogénbombák, amiknek csak a beindítása nukleáris ezért szennyezése is töredéke a tisztán plutónium tölteteknek.

    Ezért is számítok én arra, hogy lesznek atom támadások, de nem totális atomháború lesz, hanem pszichológia és elrettentési okból ki lesz lőve pár rakéta, de jellemzően nem atomhatalom ellen. Elsősorban katonai célpontra.
    Nagyon valószínűnek tartom, hogy európai célpont fog ilyet kapni mert annak nagy lesz a sajtóvisszhangja és az elrettentési foka is.
    Egymás érdekszféráit fogják szétbombázni a nagyok, mi az usa érdekszférája vagyunk (eu), de túl nagy önállósággal amit majd jól lecsökkent a kényszer.

    Ha eltörölnék a városokat akkor a falu túl fog élni, és újraszerveződik az ami még mélyen megvan az emlékekben.
    Ez esetben nem a nulláról kell újraépítkezni, ami nagy előny.

  118. 129. Curix

    „Ismerve az embert pont ilyen elbaszott lesz az új civilizáció is.”

    Nem az „ember” a hibás, hanem a vezetői.
    És egyre több tény mutat arra, hogy az „ember” nem mindig volt ilyen önző.
    A folyamvölgyi kultúrákban valóban létezett az aranykor, amikor az önzés és a kegyetlenség csak minimális szinten létezett.
    A harc nem a másik eltaposását jelentette, hanem a felemelését, tanítását.
    Aztán 3000 éve valami „elromlott”….
    Ezeket a dolgokat kellene alaposabban ismerni. és akkor talán a következő civilizáció elkerüli ezt a csapdát.

    Ha érdekel, itt lehet olvasni az ókori világháborúról, ahol megpecsételődött ennek a civilizációnak a sorsa:

    http://www.angelfire.com/realm3/hmult1/konyv3/mokoraa.htm

  119. 132. elfmage

    „hanem pszichológia és elrettentési okból ki lesz lőve pár rakéta, de jellemzően nem atomhatalom ellen. Elsősorban katonai célpontra.”

    Hát ha pszichológiai célból, akkor tuti, hogy civil célpontokra.
    Ez történt Hiroshima esetén, Tokyo, Hamburg és Drezda tűzbombázása esetén is.

    A modern háborúk egyik célja hogy a felek biztosítsák a egymást, hogy képesek ÉS hajlandók totálisan megsemmisíteni az ellenfelet. Az atombombát pont ebből a célból fejlesztették ki. Ennek egy mellékhatása a Sámson Opció, amiben Izrael azzal zsarolja a világot, hogy ha végveszélybe kerül, mindenkit kiirt maga körül. Magyarul ez a „dögöljön meg a szomszéd tehene is effektus.

  120. 135. Tibor’bá

    De igen.

    De ha a buszvezető az árokba vezeti a buszt, akkor az nem a többi „ember” hibája, hanem a vezetőé.
    És ha az elit hamis értékek alapján önző okokból világvégét okoz, akkor az szintén nem a többi „ember” hibája.

    A „buta” többség egyszerűen alkalmatlan lenne akkora károkat okozni, vagy olyan fegyvereket létrehozni, vagy olyan mesterséges viselkedésmintákat kialakítani, ami komolyabban veszélyeztethetné a globális létet.

    Erre csak egy nagyon szűk réteg képes.
    Ezért a felelősség TÚLNYOMÓ része őket terheli.
    Azért nem mind, mert valószínűleg ők is álmodoznak könnyen szerezhető jólétről, (de intellektuális vagy erkölcsi korlátaik miatt képtelenek).

    Amikor az „elit” templomokban való ájtatosságra sarkallta a népet, a nép szépen bevonult, és kevésbé volt veszélyes, mint amikor plázákba tereli őket, hogy vásárolják a szemetet.

    Ezerszer el lett mondva, hogy a tömeg „birka” és befolyásolható. Arra megy, amerre terelik.

    Szerintem a birkaság önmagában nem bűn.
    Talán túl nagy a kisértés az intelligensebbek részéről, hogy kihasználják őket… de ez még mindig NEM a birkák bűne.

    Itt jön a képbe, amikor a farkasok a birkákat hibáztatják a saját hibájukért… ugyanolyan képtelenség, mint a példabeszédben folyásirányban felzavart víz.

  121. 137:

    Rosszul látod. BÁRKI kerül vezető pozícióba, azonnal felébred benne az EMBER.

  122. Szerencsénk van!

    http://index.hu/tudomany/2014/09/09/hawking_a_higgs-bozon_veget_vethet_a_vilagnak/

    „Stephen Hawking az angol Daily Expressnek azt nyilatkozta, hogy a Higgs-bozon elpusztíthatja a világegyetemet. ”

    Az ebben a szerencse, hogy a gnosztikus háttérhatalom most felcsillanó szemmel átírhatja a terveit a közeli atomháborúról és elhalaszthatja addig, amíg képes a nekik dolgozó tudománygépezet előálljtani egy ilyen gigantikus Higgsz-bozontot, amivel nemcsak az emberiséget irthatja ki, hanem a régi gnosztikus vágyálmok szerint a „világot” képesek elpusztítani. Bármennyire is perverz ötlet, mi ettől megúszhatjuk az atomháborút. Remélem, tényleg eszükbe jut…

  123. 139:
    Arma! Maradj a történelemnél. Higgs-boson nincs kicsi és nagy, még nagyobb. Csak egy van, de annak különböző energiája lehet. Amiről Hawking beszél akkora energiát sohase érhet el.

  124. 139-140!
    Így van Arma.Úgyhogy ne is vígasztald magad.
    Annyi időnk maradt,hogy az EU-nak a gazdasági körei, illetve azok a nagy gazdasági körök akiknek Oroszországgal kapcsolataik vannak,meddig bírják a támadást,a cincálást…Meddig tudnak ellen állni..Még esetleg Kína lassíthat valamit a végső dal előtt..Ezek az utolsó bástyák.Ha ezek ledőlnek vége a dalnak..

  125. Re:139

    Arma, lehet hogy megpróbálják, de garantáltan picsán rúgják az ET-k a gnosztikusokat 🙂

    Ettől függetlenül Hawking ezen agymenése eléggé nagy marhaság, mert kb semmi értelme nincs.

  126. 142: „semmi értelme nincs”

    Hawking már bármit mondhat, felkapja a sajtó. Azt is mondhatta volna, hogy ha tudunk akkora hidrogén bombát csinálni, mint a világegyetem, akkor el is tudnánk vele pusztítani… 😉

  127. A legkorábbi gnosztikus szövegek úgy Róma végső korszakában ábrándoztak a világégető megváltásról. Ha akkor valamelyik azt mondta volna saját gnosztikus társainak, hogy ez emberkéz által megvalósítható és elkezdte volna körülírni az atombombát, lehülyézték volna…

  128. Re:144

    Ad 1: Közel se biztos, hogy jó Hawking elmélete
    Ad 2: Ha erre törekedne egy emberi csoport, akkor garantálom neked, hogy az írmagja se maradna a fejlesztő gittegyletnek.

    Ettől fog Tibor bá’ sikító frászt kapni, de addig nem csapnak rá a gyerek kezére a homokozóban, amíg nem zavarja a felnőttek dolgait. Ez már zavarná, és jönne is az apai pofon személyesen…

  129. Én se gondolom, hogy ezt a médiahack szerencsétlen Hawkingot túl komolyan kéne venni, de abban biztos vagyoik, hogy a világpusztításra vágyóknak csorog a nyála a felvetés hallatán, hogy többet is lehetne emberkézzel pusztítani, mint a földi bioszféra jókora része. Mert atomal még annak egészét se tudják kiirtani, „csak” az embert. (Nagy eséllyel)

  130. 146.

    „Én se gondolom, hogy ezt a médiahack szerencsétlen Hawkingot túl komolyan kéne venni…”

    Pedig egy 33. fokozatú vakoló…

    Bár ezeknél a befolyásos megmondóembereknél (mint Hawkins és Soros) sose lehet tudni, hogy amkor mondanak valamit, azért mondják, mert úgy gondolják, vagy mert valamilyen számított reakciót várnak.

  131. Most tényleg nem reklámozási céllal… de javallott a weboldalon kicsit nézelődni, különösen a linkek között és elmélyülni olyan alapművekben, mint pl. a The Effects of Nuclear War, vagy a Nuclear War Survival Skills. DE figyelembe venni, hogy a töltetek hatóereje kisebb.

    Mindenféle bántó szándék nélkül, de sokan nem igazán értik ezt a témát és abból az következik, hogy téves infók rögzülnek.

    Az, hogy okoz-e egy nukleáris robbanás „sugár szennyezést”, azaz radioaktív kihullást (fall-out vagy fallout) kizárólag annak függvénye hogyan robban a töltet.
    1. Ha felszíni (egészen kis magasság valójában), akkor IGEN.
    2. Ha légi és talajt ér a tűzgömb, akkor IGEN, de kissebbet, mint az 1.
    3. Ha légi és nem ér talajt, akkor lényegében NEM.

    A robbanás magassága amúgy is a legfontosabb, mert azzal lehet maximalizálni a pusztítás módját: lökéshullám (static overpresure, azaz túlnyomás vagy dinamic overpresure, azaz szél) vagy hősugárzás; kisebb hatóerő esetén neutron sugárzás.

    Csak egy példa: egy 20-25 megás töltet a megfelelő magasságon robbantva és kb. 50km sugarú körben minden ember 3. fokú égési sérülést szenved, amibe belehal (nyilván a távolság függvénye). Ha ehhez havas-jeges táj és szürkés-fehér strátusz felhőzet párosul, akkor ez akár 60km-t is elérhet. DE például egy vastag fa mögött már árnyékolva lenne egy ember. Ha felszíni, akkor a szélirány függvényében több száz kilométeres fallout lenne, azon belül mondjuk Miskolcig halálos zóna.
    Egy 0,1 megás légi (kb. ez jut(na) Budapestnek) töltet szinte semmi, egy villanás és durván Árpád-híd-Petőfi-híd átmérőjű pusztítás (hidak megmaradnának valszeg).

    Elnézést a hosszabb „okoskodásért”, de TÉNYLEG ajánlott e téren tájékozódni. Így még egy utolsó segítség, ami ÉLETET MENTHET:

    A robbanáskor Jód-131 kerül a levegőbe. Ennek kb. 8 napos a felezési ideje. A szervezetünk jódot raktároz, de általában nem 100%-os feltöltöttséggel. Kb. olyan ez, mint egy félig teli pohár. Ha jön a jod-131 és a pohár félig van, akkor az illető meghal. Ezért KELL jódot szedni, hogy a pohár tele legyen. Nem drága a Jodid, alias kálium-jodid tabletta, s a lejárati idővel nem kell foglalkozni, mert soha nem romlik meg. Egy Jodid-200 életet menthet, s ha soha nem kell, akkor annál jobb.

    Még valami… ott van még a HEMP, azaz nagy magasságú EMP. Egy megatonnás robbanás 400 km magasan és game over USA, vagy Európa: összeomlik az elektromos rendszer. A HEMP-E1 nanomásodperc alatt éri el a túlfeszültségi csúcsot, 4 ns-nál, de már 1ns-tól meredeken emelkedik. Az E2A és E2B része (~villám) és az E3 része (~kozmikus sugárzás) együtt az E1-el elég csúnya. Két komolyabb szakanyag van, de ellentmondásosak: egyik szerint autók megmaradnak, csak 10%-uk kampec, másik szerint azoknak is annyi. Egy 20 megás vagy sorozatos 20 megás HEMP támadás esetén game over, s lőn kőkorszak. Erre ma csak az oroszok (és kis részben a kínaiak képesek), bár az E1 nem a hatóerő függvénye, pl. egy 10kt töltet elérheti egy 1 megás töltet 40%-át.
    Jövőnk weboldalon a linkeknél megtalálható a közel 200 oldalas anyag (angol nyelvű). A „Starfish prime” alapján készült 1986-os anyagot nem javaslom, csúnya fagyásokat okozhat a pc-ken, laptopokon és nem is használható semmire.

  132. Atomcsapás(ok) és túlélés… igazán nem akarok hangulatromboló lenni, de senki nem számol az éhező „zombikkal”.

    Ha Budapest kap egy töltetet, amúgy meg Európa egy HEMP-et is… akkor megindulnak majd ezres, tízezres éhező hordák, renegát rendőri és katonai bandák és Isten irgalmazzon azoknak, akik az útjukba kerülnek.

    Egy másik nagyon nagy hiányossága a lakosságnak, hogy se a fentit, se úgy általában a rendszer összeomlást (ellátó rendszer összeomlását) nem érti igazán illetve nem látja át.

    Nagyon nehéz lesz túlélni, s igazán csak optimális (katona)földrajzi fekvésű településen és település szintű felkészüléssel lesz lehetséges. Egyénileg nem igazán.

    Hol van jó hely?! Mondjuk Új-Zéland, csak oda bejutni nem nagyon lehet. Munkavállalásival?! Baj esetén repülnek az ilyen státuszú emberek. Promt állampolgárság? 2 mrd Forint befektetés + x millió az élethez (ház, autó, megélhetés) és másnap állampolgár lehetsz.

    Nehéz ez; sajnos.

  133. 148/149:

    Nem tudom észrevetted-e, de nagy vonalakban megegyezik a véleményünk. nagy vonalakban, mert ilyet, hogy 2019-2023 én nem írnék le. Valaki megnyomhatja a piros gombot holnap reggel, de lehet, hogy senkinek se jut eszébe 2030-ig. — Különbség abban is van, hogy szerintem egy nukleáris „világvéget” nem érdemes túlélni. Karinthy-nek azt mondta az orvos, hogy sürgősen hagyja abba a dohányzást, az alkoholt és a nőzést, ha akar még néhány évet élni. Amire Karinthy azt válaszolta, akkor meg minek? Amilyen élet még lehetséges, abból én nem kérek, és akkor még ott van az, hogy 1-2 éven belül rákban rohadok el, fehérvérűségben vagy hasonlók. — Nem tudom teszel-e említést a klímáról, mert ha valami csoda folytán el is marad az ATOM, a klíma biztos nem és az se piskóta. és az új vírusok, paraziták?

  134. Kedves Tibor bá’!

    Igen, észrevettem és az oldalad igen hasznos és jó. / Mintha lett volna korábban valami nézeteltérésed velünk, de azóta sok víz lefolyt már a Dunán 🙂 és valszeg mindkét fél ludas volt./

    Ad 2019-2024: igazad van, ha konkrétan kérdezed holnap reggeltől kezdve bármikor bekövetkezhet. A dátumok azért azok, mert mindegyik nagyhatalom kőkeményen fegyverkezik, s mindegyik más „állapotban” van még egyelőre. Mindegyiknek 2020 körüli a céldátuma a fegyverkezésben. Ez még önmagában nem bizonyíték, de az olajválság dátuma is arra az időszakra mérgesedik el.

    Ad klíma, nincs – sajnos – szakértőnk nincs, de egyetértek Veled. (Nagyon úgy fest, hogy peak everything van/lesz, azaz kb. minden a 2020-as évekre indul be. A baj csak az, hogy a rendszer a bajok beindulása előtt fog lépni; ezért is lepett meg engem/minket Ukrajna, mert ezt 2018 előttre nem datáltuk volna.)

    Ad vírusok, paraziták:
    – „nightmare bacteria” terjed ezerrel, nem hat rá semmilyen antibiotikum. Kvázi a szegényekre hat, mert egy svájci elit korházban nem üti fel a fejét, annál inkább egy átlagos afrikai, amerikai vagy bármilyen kórházban. Egyre többen halnak meg miatta.
    – „új típusú malária”:
    Dél-Kelet Ázsiában nagyon megugrott (helyenként már 40-60%), Afrikába megérkezett (5-10%). Nem hat rá semmilyen vakcina.
    – Ebola: ettől a mostanitól nem kell félni, csak ha légúton terjedővé válik, azaz mutálódik vagy kiderül, hogy Ebolapox, azaz a pox vírus-hoz (variola vera; nyitott DNS-ű) kapcsolt ZEBOV, mert akkor az biológiai fegyver (google: VECTOR vagy BIOPREPARAT és EBOLAPOX vagy VEEPOX).
    – Veszettséggel is érdemes foglalkozni. Na, ha azt – rabies lyssa – összekapcsolták a variola vera-val, akkor Isten irgalmazzon nekünk. Álltunk kapcsolatban Abgolában dolgozó brazil önkéntes orvossal… csúnya dolgokat mesélt. Érdemes meggúglizni az amerikai anyagok közül azt, amelyik egy texasi nyilvántartás az 1950 óta előforduló veszettség esetekről: 1db aeroszolos szerepel (hoppá!) és számos eset, ahol NEM volt harapás vagy fizikai érintkezés.

    Kedves Tibor, ha tudok valamiben segíteni, kérlek jelezd (akár emailben is).

    Ad világ utána: lehetne az szép világ egy-két évtized múlva, csak félő, hogy az elit az egészet úgy rendezi, hogy ne legyen az, már mint számunkra egyszerű emberek számára.

  135. Tibor bá’ a „nem érdemes túlélni”-vel az a baj, hogy alapvetően igazad van, de…

    Nem lesz ugyan nukleáris tél, de éppen ezért még borzasztóbb világ jön (több túlélő, aki éhezik; leegyszerűsítve.)

    …de, mit tegyünk a gyermekeinkkel?! Öljük meg őket?! Nyilván nem. Ezért kell készülni, hogy maximalizáljuk a túlélési esélyeinket. Ami egyébként qurva nehéz feladat.

    Nyilván az USA-ban, Oroszországban, azokban az európai országokban, ahol stratégiai célpontok vannak (Németország, Hollandia, Belgium, Olaszország, Törökország – B61 taktikai atombombák, amelyeket most újítanak fel Mk12-re /50kt, precíziós irányítás/, Egyesült Királyság, Franciaország – atomhatalmak, Lengyelország (2018-tól vagy hamarabb), Románia (2015-től – rak.védelmi egységek, amelyek indító rendszere egyébként a nukleáris töltetű Tomahawk-ok indítására is alkalmas) komoly csapások lennének (lesznek), ott valóban sokan gyorsan, sokan kicsit lassabban halnak majd meg… DE, ha hazánkat nem éri találat vagy csak a fővárost (Pápát, Fehérvárt), akkor itten lészen 10-8 millió éhező ember. Ha ehhez HEMP társul, akkor semmilyen elektromos ellátás nem lesz, nagy eséllyel se rendőr-, se mentő, se tűzoltó autó stb. A KÁOSZ és az ellátó rendszer összeomlása olyan állapotokat okoz ilyen helyzetben, amit még holywoodi filmek se tudnak bemutatni… rengetegen fognak kínhalált halni a gyilkolászásban (fosztogatás)…

    … de túlélhető és apaként nincs más választásom, mint hogy erre felkészüljek (természetesen nem meghülyülve, hanem egy normális élet keretein belül; fontos a mértékletesség!!!)

  136. Tisztelt olvasòk! Szerintem ez a konfliktus amiben vagyunk azèrt van , mert Oroszország megakasztotta a globalizàlàst. Ott mèg nem volt baj, mikor Putyin ès Netanyahu eggyūtt nèztèk az előző Amerikai vàlasztàsokat, sőt mèg katonai felszerelèseket adtak, vettek egymàstòl. Na de azutàn mikor Putyint többszöri kèrèsre ( megvàsàrlàsra) nem Sikerūlt ès kiàllt a Szìr kormàny mellett, na akkor megvàltozott a helyzet! Ha nem Sikerūl a globalizàziò, akkor az USA- izrael gazdasàga a mèlypontra kerūl. Ezèrt nagyon fontos nekik az Orosz megbūntetèse, mèg Euròba beàlldozàsa àràn is. Az atom hàborù kūszöbik feszìtik a hùrt, de elkezdeni azt màr nem, az csak katonai blöff!

  137. 152:
    Látod ez érdekes téma.
    Ha vannak kiskorú gyermekeid, akkor egészen biztos nem vagy objektív, egyszerűen nem lehetsz az. Ha pedig én racionálisan okfejtek, akkor cinikusnak fogok tűnni.
    Nézzük! Születik egy nyomorék gyermeked. Az anya természetesen ragaszkodik hozzá és hatalmas erőfeszítésekkel, mindenről lemondva, szinte feláldozva saját életét, éveken át pátyolgatja. Közben a növekvő gyermeknek egy kín az élete, minden egyes napja. Kérdésem, ésszerű volt életben hagyni?
    Párhuzam. A mai gyerekek sokkal de sokkal kényesebbek, kevésbé életképesek, mint volt az én korosztályom. Gondolod, hogy ez az elpuhult, erősen elkényeztetett generáció alkalmas a rendívül kegyetlen életre? Érdemes erre erőfeszítéseket tenni. melyik gyerek jár jól? Amelyiknek hirtelen megszakad az élete, vagy amelyik hihetetlen szenvedések után élet helyett az öngyilkosságot választja? — Járjuk körbe ezt a témát!

  138. ad 22

    Tibor bá’ nagyon jól látja.

    Ad orosz megelőző csapás:

    erre addig van lehetősége – igaz nagyon necces még így is – amíg nem áll hadrendbe teljes egészében a rakétavédelmi rendszer. (Kiegészítés: ilyan korábban is volt, ezt szabályozta az ABM egyezmény, ami 1972-től 100-100 ilyen rendszert engedélyezett, ezt mondta fel egyoldalúan 2002-ben az USA.)

    Lehetséges menete:
    0. lépés (trükkös lenne): teher rakéta, fedélzetén egy 20 megatonnás töltet, látszólagos cél: ISS 410-420 km magasság, USA feletti találkozás, de a találkozás előtt útvonal változás az USA „középpontja” felett. Mindezt helyi (USA) idő szerint hajnali 2-3 órakor (fiziológiai ok). Ezt a NORAD nem különösebben venné észre, a pálya módosítás pár perc. Robbanás eleve 400km magasan kellene. Hatás: azonnali black out az elektromos rendszerben; s nyilván a haderő nem 100%-ig árnyékolt.
    1a. lépés HEMP pergőtűz az USA-ra és a 4-6 7/24 high alert járőröző SSBN területe felett. Forró drót EU-nak: kérdés „kussoltok vagy megdöglötök”.
    1b. lépés: SSBN-nek kiiktatása orosz SSN vadászokkal és nukleáris torpedókkal/rakétákkal.
    2. lépés orosz SSBN-ek (amerikai reakció idő kb. 2 perc) össztűze és ICBM össztűz (reakció idő Obama részéről max 12 perc). Célpontok: SSBN bázisok, CVN bázisok, Minuteman-III silók (400-420), rak.védelmi egységek, C4I célpontok (politika-katonai vezetés), NORAD, HAARP állomás, ja és persze a stratégiai bombázók bázisai.

    Az egész kb. 30-60 perc és világbéka.

    A baj csak az, hogy
    1.) egyidőben megsemmisíteni a high alert-es SSBN-eket (4-6 darab) nagyon nehéz, főleg észrevétlenül.
    2.) a HEMP nem biztos, hogy lassítja a SAC-ot (már megszűnt, de engedtessék meg a használata)
    3.) a Minuteman-III silók minimum 90%-át meg kell semmisíteni, különben gebasz lehet.
    4.) Utána – bár nem valószínű – még kolbászolni kell a kb. 500 „külhoni” amerikai bázissal, ahol taktikai atomtöltetek vannak, valamint a levegőbe emelkedett B52-esek és B2-esek levadászandóak.

    Putyin szerintem azért nem lépte még meg, mert nem jött el az ideje. (Sok nincs már és fordul megint a kocka az amerikaiak javára, aztán 2020 körül a kínaiak javára.)

  139. 153

    Értem én, mire utalsz. Nehéz kérdéskör ez.
    Nekem egy dolgom van: menteni és felkészíteni a két gyerkőcömet. Ha marad energiám másét is. Ha hallgat rám valaki és maga is készül, akkor az jó érzéssel tölt el, s ha a közelemben lakik, akkor még hasznos is mindkettőnknek.

    Számos forgatóköny alapján hazánkban nem lesz sugárszennyezés. Nem ez lesz a fő halálok, hanem egy másik ember mocskos keze és tompa kése vagy szekercéje… evidens, hogy azt a tompa kést fogó lényt megsemmisítem (vagy ő minket). Erről fog szólni a posztapokaliptikus világ, különösen ha nem kezdenek el közösségek (települések) felkészülni, de még úgy is. Aztán visszaáll az egyensúly, bár az elit… ugyebár. (Ha biológiai irtást választanak, akkor no chance to survive.)

  140. 154:
    Tök logikus, de….. A logikával mindig az a baj, hogy nem mindenki alkalmazza. Orosz megelőző első csapásnál nem biztos, hogy a megalomániás amerikai elnök elfogadja a kialakult helyzetet és nem a bosszú uralkodik el az agyán, jó lehet az öngyilkosságot jelent.

  141. 2010 óta „kutatom” ezt a témát (25 éve tanulom), akkor objektíven, s ugyanezt mondtam, írtam stb., mint ma. De ebben is egyetértünk, most nem tudok objektív lenni, ami annyit jelent, hogy kötelező maximalizálnom a túlélési esélyeinket. Anno választhattam volna azt is, hogy majd végzek magammal, de akkor is az volt a véleményem, hogy inkább küzdök másokért. Csak úgy mellékesen megjegyezve 🙂

  142. 156:
    Egyetértünk. Egy olyan világot vizionálunk, ahol az utcára való kilépés egyenlő a lövészárokból való kimászással az első vonalban. Miközben a lövészárokból nem muszáj kimászni, az utcára viszont ki kell menni.

  143. 156. Így van, ezért van 4-6 alap forgatókönyvnek vagy 20-30 alforgatókönyve 🙂 és akkor jön még az, amiről írtál.

    Én (mi) két lehetőséget látunk – mert a rendszer/elit – meg fogja próbálni irányítani az összeomlás folyamatát: atomháború vagy globális irtás. Ha nem teszik még nagyob káosz jön, ami az előbbi kettőbe torkollik előbb, mint utóbb.
    Persze időt lehet húzni, s ezzel pozíciókat javítani, helyezkedni, de elkerülni nem.

  144. 158 ezért kell települési szinten felkészülni (illetve települések közötti szövetségekkel is tervezve). Akkor az esélyek jelentősen javulnak. (A felkészülés már akkor is jó, ha csak egy vészeseti terv papíron, de azt mindenki elfogadja, aki kulcsszereplő.)

    A baj csak az, hogy ha a központi hatalom megmarad és próbálja menteni a helyzetet, akkor a felkészült településnek örül ugyan, de akár „lázadónak” is tekintheti.

    Valaki írta, hogy Bp megemmisülése nem lenne rossz, akérmilyen borzasztó is ezt kijelenti. Félő, igaza volt. Bár – megint bár sajnos – a minisztériumok széttelepítése ezen megint változtat.

    Egy biztos egy globális összeomlás esetén a magyar állam NEM KÉPES fenntartani a rendet, s összeomlik. De más állam se igazán, max. ha területileg szűkíti a kört, s azon belül. (Érdekes megnézni a svájci haderő védelmi doktrínájának megváltoztatását, úgy két éve tették: hatalmas menekült áradat feltartóztatása.)

  145. 164!
    Rakétával kacsázni is lehet.Mivel mást nem igen tudnak 😀

  146. Melike ez jó volt, nekem is könnyes lett a szemem a nevetéstől. 😀

    Ennél már csak az jobb, ahogy itt Tibor bá és Jövőnk arról vitatkoznak, hogy miért nincs jövőnk. 😀

  147. 166:

    Ha igazán akarsz röhögni, akkor az alkohol hozzászólásokat olvasd el. Az alkoholizálok meg azt nem hiszik el, hogy az alkohol ártalmas és mindent megtesznek ennek a „bizonyítására”.

  148. 166 én nem mondtam, hogy nincs jövőnk, csak azt hogy az nagyon kemény egy jövő lesz, olyan kemény, amit a legtöbben el sem tudnak képzelni.

    De amúgy vicces a hsz-ed, tényleg, még én is elnevettem magamat. 😀

  149. nekem az az érzésem,hogy usa-nak van valamilyen új csoda fegyvere! azért ennyire magabiztos. szinte az összes fegyverújítás az usa-ban történik évtizedek óta.
    elég a volt kanadai védelmi miniszter bejelentésére gondolni,hogy az usa alkalmazásában állnak földönkívüliek! gondolom láttátok páran ezt.
    emberek ellen felesleges is lenne bevetni atomot.
    régóta kísérleteznek például a hangágyúval. épp elég lenne egy pápa méretű városnak kilyukasztani a dobhártyáját!

  150. 170. vidal

    Lehet, hogy most az ISIS ellen majd bevetik a „csodafegyvereket”…
    Van olyan érzésem, hogy pont erre tenyésztették ki ezt az új, radikális Iszám ágazatot a Moszadnál…

  151. 170.
    Persze hogy van nekik. Ha jobban megfigyeled az összes szuperhős amerikai. Csak a főgonoszok nem. Amerika kapitány, Hulk, Batman, Pókember és a többiek. Az idegen pedig az USA szolgálatában Superman, de álnéven él és dolgozik a sajtónak. Láttam a TV-ben. 🙂

  152. Ki, de azok nem is szuperhősök, hanem ők a valóság. 🙂

  153. Akit konkrétan érdekel a felkészülés, annak ajánlom, hogy jöjjön látogatóba hozzánk… 😀

    176 Csak vicceltem!!!

    De komolyra fordítva: igen, javallott nézelődni Unicornis által ajánlott helyen, vagy a Magyar Bushcraft weboldalon.

    Az sem árt, ha előtte megérted, mi is a baj: erre ajánlom a jovonk.com oldalt, és Tibi bá’ blogját, ami – valljuk be – sokkal szórakoztatóbb is, mint nálunk, a jövőnkön azt a brutális mennyiségű és részletes – bár nagyon le van butítva – infót elolvasni.

    DE ami a legfontosabb, erősen javallott inkább felkészülni, persze ésszel (ehhez ajánlottak a fenti oldalak) és mértékkel.

    (Mielőtt valaki nagyon vásárolni kezdene mindenféle túlélési cuccot, előbb kérdezni, ha lehet szakembert. Mert van, ami anyagilag felesleges, van ami gyakorlatilag felesleges és van olyan, ami kimondottan kerülendő.)

    Tudom, kicsit nevetséges és naív kérés: vegyétek komolyan Tibi bá’ vagy a Jövőnk vagy mások figyelmeztetését, mert ez sajnos nem pusztán vélemény, hanem sokkal inkább tényeken alapuló konklúzió. Ha egyszerűen negligálod a közeledő veszélyt, kb. nulla az esélyed, hogy túléld fővárosiként, igen alacsony, ha felkészületlen vagy és vidéki… azaz a %-on lehet javítani, s nem feltétlenül csak pénz kérdése.

  154. Obama bombázni akarja szíriát.A Kínaiak 2 sziget miatt le akarják támadni Japánt.Az oroszok megemelték nekünk jól a gáz árát, a bankokat sorra elkaszálják itthon,jönnek holnap a következő szankciók,aztán a viszont szankciók,félek tőle hogy ezt már nem lehet vissza fordítani lassan.. 🙁

  155. 179. és akinek igazságérzete van az tudja,hogy rossz oldalon állunk!

  156. megy a WTC film az m1 en! 🙂 érdekes látni hogy látják a hollywoodiak a nagy tragédiájukat..

  157. 182 nekem nem kell mondanod táváris pugacsov! 😉
    a legdurvább az a 3. kisebb felhőkarcoló ami összedőlt! 🙂
    még egyúttal csinált ott valaki egy biztosítási csalást! hihi

  158. http://www.atv.hu/kulfold/20140913-jacenyuk-szerint-putyin-helyreallitana-a-szovjetuniot

    Fúú gyerekek de mérges vagyok erre az idiótára.Ha valaki nem takarítja el gyorsan nem állok jót magamért.
    Putyin már meg se mozdul de ezeknek semmi nem elég..
    jacenyuk meg van elégedve a szankciókkal..
    Persze.Az én zsebemből kihúzhatja a pénzt.Meg ingyen gáz..
    Meg Oroszország fenyegeti Európát.
    Az apád f@sza idióta barom..Fúú a vérnyomásom 600!!!..

    http://dearputin.com/

    Aki akar csatlakozhat.Én fogok. 🙂 Aláírás Putyinnak a békéért,illetve azért amiért így viselkedik és eltűri hogy így bánjanak vele. 🙂

  159. 184:
    Már keresem ennek a jacenyuknak a címét, írok neki, hogy szedje össze magát, de gyorsan, mert a Melike néni NAGYON HARAGSZIK! 😉

    Aláírtam a levelet Vladnak, ukránok is meg egy Romanoff is ott van!
    G.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük