(1363) Beszélgessünk Ukrajnáról!

Tibor bá’ online

 

~ab108A CIA megbuktatta az ukrán elnököt, betette saját emberét, cserébe Putyin elfoglalta a Krím-félszigetet. Ezeknek következtében Ukrajnában polgárháborús veszély állt elő. Miért?

1)   Amerika egyre inkább be akarja keríteni Moszkvát.

2)   Háborús helyzetet generál Ukrajnában, ami évekig fennállhat és jelentősen meggyengítheti az oroszokat.

Putyin mozgástere: Putyinnak nem kell Ukrajna, bár rá kényszerülhet, hogy a keleti résszel csináljon „valamit”. Közvetlenül (a fenyegetésen kívül) nem akar harcba bocsátkozni. van neki annyi esze.

Mind Washington, mint pedig Moszkva ügyel arra, hogy közvetlenül ne kerüljenek egymással szembe, mert az III. vh.

Mik a lehetséges kibontakozások?

___________________________________________________________
___________________________________________________________
_________________________________________

40 gondolat erről: „(1363) Beszélgessünk Ukrajnáról!

  1. Rémisztő kép bontakozik ki, ha az ukrán káoszba süllyedést beleillesztjük az utói évek tudatosnak látszó ország-bedöntési folyamatába. Évekkel ezelőtt még olyan távoli államok zuhantak káoszba, mint Szomália, vagy Irak, amire mi a vállunkat se rándítottuk. Az Arab Tavasz már egy félkört kezdett leírni Európa déli, délkeleti határai mentén, de Ukrajnával a folyamatot már behozták a mi szomszédságunkba és ez belevág az energiaellátási vonalainkba is. Szerintem tudatos keresletrombolás is a folyamat, összefüggésben az olajcsúccsal.

  2. Ukrajna hosszú ideig elvolt, mint a befőtt az oroszok és a NATO semleges zónájában, szerintem el is lettek volna még sokáig, ha a belső helyzet nem válik fenntarthatatlanná.
    Szerintem az a bizonytalanság, sehová sem tartozás érlelte ki azt a helyzetet, hogy az ország gazdaságilag lezüllött, igazi nagyfőnökök híján az oligarchák szabadrablásának prédájává vált, a gazdaság nem tudott ütőképes állapotba kerülni, végül a helyzet fenntarthatatlanná vált.
    De érthető, ki akarna olyan országnak segítséget nyújtani, ahol az eltűnik a feneketlen zsákban, ugyanakkor semmi sem változik, az ország továbbra is lebeg a két befolyási övezet határán. És ez vonatkozik mindkét szomszédos érdekeltre.
    Nem is biztos, hogy a folyamatot eleve külső akarat indította el, a belső instabilitás, a finanszírozhatatlan helyzet egyszerűen kikényszerítette, hogy az ország eldöntse, melyik irányba akar indulni. Ez viszont azonnal kikényszeríti a két érdekelt tábor aktív részvételét az események irányításában, hiszen a végkifejlet nagyon nem mindegy egyiknek sem.
    Engem mindenesetre nagyon idegesít, hogy ilyen konfliktushelyzet van egy szomszéd országban.
    Sajnos elég nagy egy polgárháború veszélye, mindkét oldalnak jelentős tábora van az országon belül, egyik fél sem tűnik hajlamosnak, hogy beadja a derekát.
    Lehet, hogy Putyinnak annyira nem hiányzik kelet-Ukrajna, de ha itt veszít, akkor a NATO zóna igen közel kerül Moszkvához, ez lehet, hogy kemény fellépésre ösztönzi. Főleg, mivel eddigi katonai akcióira igen langyos reakciókat tapasztalhatott katonai téren.

  3. 2: „ha itt veszít, akkor a NATO zóna igen közel kerül Moszkvához”

    Ez a kulcs az egészhez. Oroszországnak nincs hova hátrálnia ebben az ügyben.

    ——-
    Én arra is kíváncsi vagyok, hogy a Belorussziában mikor kezdi meg a forradalmát a „demokratikus ellenzék” 😉 Ha tényleg az amcsik mozgatják a szálakat, akkor valószínűleg nem sokára…

  4. 2: „Nem is biztos, hogy a folyamatot eleve külső akarat indította el, a belső instabilitás, a finanszírozhatatlan helyzet egyszerűen kikényszerítette, hogy az ország eldöntse, melyik irányba akar indulni.”

    Ezt ugye te sem hiszed el.

  5. 4:
    Sajnos elhiszi, mert túl sok fősodratot olvas. 🙂

  6. Szerintem Putyinnak kell kelet Ukrajna.
    Komoly gyárak, és egyéb ipari létesítmények, fegyvergyárak vannak ott. Ez a terület Ukrajna szinte egyetlen használható, még működő GDP termelő területe.
    Másrészt az a több mint 10millió orosz él ott akire számíthat.
    Ez semmiképpen sem kerülhet NATO kezére szerintük.
    Szerintem most kivárnak, hogy több legyen az áldozat (lehetőleg polgári is)és csak azután indulnak meg. Hogy a világ előtt ne ők legyenek az agresszor szerepben, hanem akik kénytelenek voltak bevonulni hogy megvédhessék sz övéiket.
    Oroszország szerintem mindenképpen támadni fog!
    Csak idő kérdése, napok vagy órák vannak a támadásig!
    Meg fogják szerezni dél-kelet Ukrajnát, Odesszát, egészen a Gnyeszteren túli területekig.
    Amerika és a NATO pedig közvetlenül nem fog csinálni semmit.
    Mert nem mernek. Csak diplomáciai adok-kapok lesz. Még szankciókat se nagyon fog be vezetni az EU. Mert ezzel csak maguknak ártanak. Az Orosz hadsereg pedig két nap alatt tönkre fogja verni az Ukrán és zsoldos sereget.
    Mint a kutyákat akiket bottal kergetnek szét Kb.

  7. …. meg aztán itt van még a május 9-i gyözelmi ünnepség, ahonnan a csapatok fékezés nélkül egyböl a frontra mennek ….

  8. 2: „a belső instabilitás, a finanszírozhatatlan helyzet egyszerűen kikényszerítette, hogy az ország eldöntse, melyik irányba akar indulni.”

    Én is csatlakozok a fújolókórushoz! 🙂
    Külföldről pénzelt zavarkeltők kényszerítettek ki egy puccsot, most minden sokkal rosszabb, szétverték az országukat a kalanddal. És a tágabb térséget is destabilizálhatja, közte minket.

  9. 11. László

    Ez az a hidfo.net, amit a ruszkik pénzelnek?
    A magyar nácik harsonája.
    Ne olvasd László, mert ezt az idiótáknak írják. 😉

  10. 5-10 : Jól van na, mindig elragad a jóhiszemű hozzáállásom, kb. ezt a reakciót vártam. 🙂
    Csak az az érdekes, hogy ha mindezt a nyugat előre tervezte és látta, akkor most mi ez a tehetetlen töketlenkedés az oroszok lépéseire?

  11. Azt érzem még nagyon veszélyesnek, hogy ha még vigyáznak is rá, hogy ne törjön ki nagyobb háború, Ukrajna polgárháborús káoszba taszítása nem lesz hatás nélkül a nyugati gazdaságra sem.
    Egy kölcsönös gazdasági szankciókkal való zsarolás nem csak az orosz gazdaságot teheti tönkre, de a nyugatit is.
    Vagy lehet, hogy valakiknek még az is megérné a győzelmet, ha a a vesztes fél úgy omlik össze, hogy már mi is a küszöbén vagyunk, de bízunk benne, hogy tovább bírjuk?
    Ez veszélyes játék lehet, az oroszoknak biztos nagyobb a tűrőképességük, mint a rég elpuhult nyugatnak. Ha válság következik be, nyugaton hamarabb elszakad a cérna…
    Szóval ez játék a tűzzel. 🙁

  12. 12.
    Igaz is.
    A (zs)Index sokkalta hitelesebb nemde?
    Azért az, hogy az odesszai egy kiprovokált összecsapás,-(amiről ott írnak ezek a ,,náci” szócsövek)- akár igaz is lehet
    A provokátorok ügyesen olajra léptek ,a felheccelt izgága tömegből meg kb 40 en otthagyták a fogukat.
    Nem is tudom. Olyan valóságízű. Vagy 56 szerű.

  13. 13: „mi ez a tehetetlen töketlenkedés”

    Inkább töketlenkedjenek, mint bombázzanak… Az utóbbi eddig még nem sok helyen ‘oldotta meg’ a problémákat.

    A gázvezetékek sérülése /vagy az orosz export leállítása/ meg eléggé betenne a visegrádi négyeknek. Az orosz vásárlások leállása, oroszországi befektetések elvesztése meg tőlünk nyugatabbra esne rosszul.
    Az oroszok kezét meg az köti, hogy orosz export-import nagy része az EU-ba/Eu-ból megy és jön.
    Szóval mindkét oldal tojásokon lépked.
    Az EU szerintem próbálna kimaradni az egész szarból, ha lehet, ezért ‘töketlenkednek’. Amúgy is tele lehet a puttonyuk az eddigi, a CIA által elkezdett magánakcióktól, amikbe aztán fokozatosan az USA szépen belerángatta az EU-t is, az esetek 99%-ában minden látható haszon és eredmény nélkül.

  14. 14. Tehát az egész csak egy színjáték USA és oroszok között Európa bedöntéséért, így érve el a keresletcsökkenést? Volt már róla szó, hogy Putyin is zsidó báb. Folyton szétzúzod a reményeinket. 😀

  15. 18: Mi van, ha Kínának fáj a foga az eddig nekünk eladott olajra és gázra? A távolban röhögnek a markukba a ferdeszeműek… 🙂

  16. Sziasztok, több alternatív szál is lehetséges, nem látunk a kulisszák mögé, azért a felhívásra a gondolkodás okán megpróbálom:

    1. Mondjuk, hogy kell Ukrajna Oroszországnak. Csak Krímből tanulva hogy odamentek erőt fitogtatni, inkább hagyni kell a káoszt és vérontást kibontakozni, sőt előmozdítani és önbeteljesíteni. Utána jöhet a megmentő Oroszország, aki „rendet tesz” a nemzetközi jogokra hivatkozva. Ez esetben a forgatókönyv már amerikai minta, azaz egy olyan szimmetrikus cselekedet, ami az USA-nak a közelmúlt élő példáin „lehetséges” volt. Ezt erősíteni látom a mostani koreográfiában: ENSZ, szakértők stb. nemzetközi bevonását kérik fennhangon, hogy ugye milyen tarthatatlan… Itt bejöhet a mainstream papírforma: az orosz testvérek megvédése okán bevonulnak. Ez arra is önkritika, Krímet milyen elkapkodva csinálták, most felkerül a „helyes” lemez. Beloruszia és társai: hasonlóképp.
    Még vmi gyenge emlékezetemben, Ukrajna az I VH-t követően került elcsatolásra, vagy vmiféle autnóm területté nyílvánításra, amit politikailag megint fel lehet eleveníteni, mint százéves igazságtalanság helyretételét.

    2. Nem önálló érv, de az északi gázmezők megosztása körüli, jövőbeli lehetséges fellépésének latolgatása okán, ez esetben is megmutathatja Putyin, mire képes, ha Oroszország érdekeiről van szó. Ekkor erőt fog demonstrálni, de ez még túl korai.
    Egy mindenkori „mihez tartás” nem baj, ha megvan Oroszo-felé.
    És Putyin nagyon olyan vezető, aki nem lesz rest, megmutatja.

    3. A NATO terjeszkedése ellen valóban a mások által is leírt stratégiai-megelőző lépés kell, vagy annektálással, vagy ha nincs más, tartósan kaotikus-polgárháborús övezet létrehozásával, de kell egy zóna. Utóbbi esetben a hibás úgyis az uszító USA lesz nemzetközileg, hiszen a sakkpartiban tett egy lépést a térképen, amire logikusan jött egy válaszlépés. A sakkparti elbaltázott áldozata a porondon Ukrajna lesz, a csúnya amerikaiak / hódító oroszok miatt. Azonban a valódi ok, hogy az USA kényszerhelyzetbe hozta Oroszországot.

    3. Reál szisztéma Ukrajna gazdasági-politikai káosza, megspékelve a fenyegető Orosz területfoglalással. Itt is élhet a „népszavazós” csatlakozós-annektálós sztori. A gyors EU/NATO csatlakozás sem lemez hirtelen már Ukrajnát illetően. Valamit lépni kell, az ország még békével is a totál államcsőd felé halad, és a segélycsomagok nem állnak arányban az állapot súlyosságával. Ha Ukrajna látva önnön kilátástalanságát, katonai hadműveleteket kezdeményez (kénytelen a szuverenitása megvédése okán, a saját országa területén belül, már elkezdte), nyílt háborúvá fejlődhet. Ukrajna maga szerint „sajnos” nem atomhatalom, de lásd mai hír: piszkosbomba-alapanyag Ukrajnában (amit persze az Ukrán hatóság vesz észre és foglal le 🙂 ) A saját PR-ral is el kell kezdeni foglalkozni. Kontra: nincs ütőképes hadsereg megfelelő technológiával: ez öngyilkosság, és még komolyabb casus belli lehet, amivel teljesen magukra húzzák Oroszországot. Ezért inkább örömest elárasztanák NATO -katonákkal és ENSZ békefenntartókkal az országot. De aki oda lép, számoljon azzal: adott esetben hadba lép Oroszországgal.
    Ezét nincs semmi konkrétum, csak a környező országok „megerősítése” zajlik nevetséges 5db vadászgépekkel.

    4. Farmelléki, hogy háborúban lehet költeni és szállítani a feleknek. Igaz itt Oroszország önnön magának nem nagy biznisz.
    Kivéve, ha egy újabb hidegháborús övezet jön létre, ahol kimozogják magukat a nagyhatalmak, indirekt adok-kapokkal. (anno Korea-Vietnam, ezen keresztül Kambodzsai megszállás stb.)
    Ez már erős, azt jelentené, a felek háborút akarnak, a pontos módja még nem tiszta, gerjesztik, pedzik egyre. A töketlenség valójában a helyzetelemzés és a ki-hova áll fű alatti latolgatása.
    (ha már összeesküvés elméletet gyártok, sanszos lehet egy Oroszország-Kína-esetleg becsatolt Irán/arab koalíció blokk a közelebb húzódó USA ellenében, esetleg egy új erőként létrejövő Kínai vezette Ázsiai-koalíció szemben USA_UK_Francia-Izrael vonallal). Gazdasági hatalomként hűvös távolságtartás Merkel részléről Németország személyében, korai elhatárolódással? Durva spekuláció, csak bedobtam.

    Utóbbi, III. VH. – sajnos, de nem nukleáris.

    Non plus ultra összeesküvés- csapjatok a fejemre nyugodtan: Oroszország – pláne a klímaváltozás trendjét nézve – jövőbeli hihetetlen méretű, permafrost és mocsár alól kiszabaduló termőterület és ásványkincs lelőhely – a klímatúlélés egy potenciális területe Uráltól keletre a Behring-tengerig, 0,5 fő/km2 népsűrűséggel… III. VH után kiscsoportos túlélésre kedvező 🙂

    Persze ugyanolyan röhejes lehet, mint amikor egy betelefonáló megkérdezte Putyin-t a nyílt előadásban, amikor régi vitatott területek jogi állásának rendezésére hivatkozott a Krím- és részben Kelet-Ukrajna kapcsán: az Alaszkai szerződések felülvizsgálata mikor kerül napirendi pontra, Elnök úr? A válasz: mit akarnánk Alaszkával asszonyom, ott hideg van 🙂
    Azért persze levetítették műsoridőben, hogy Oroszország az egyetlen aki nukleáris csapást képes mérni USA-ra, háttérben egy atombomba robbantással.

    Én Ukrajnából kizoomolva, a háborúhoz szükséges receptúrák jelenlétét látom: hanyatló, megoldhatatlan gazdasági válság, tekintélyt vesztett és világbirodalmat fenntartani nem képes Róma (USA) effektus, klímaproblémák, energetikai problémák, túlnépesedési problémák (I-II. VH-ban nem volt), élelmezési problémák, államcsődök, menekültek, társadalmi dekadencia és közöny, 3. világ lassan átfolyik a hétkönapokba, akár Európába… Ez elvezethet világfelfogásban oda, hogy „történjen már valami”, mindegy mi, de ami kiszámíthatóan látszik mint jövő, azt egyre több nemzet nem kéri.

    Tehát együttesen a „világhangulat” fokozódik, és semmi nyoma a megoldó hatásoknak: új energiahordozók/technológia, gazdasági kiút a kapitalizmusból valami ismeretlen világrendbe, ami békét, együttélést és egyenlőséget hoz, Kyoto-i egyezmény egy hatástalan kuka, és éled Ázsia mint újhatalmi rend, és elfeledett Afrika egyelőre csendben, akikről lemondtak… Meghalni ők sem akarnak majd. III. VH nélkül is a nyugati világok demokratikus anarchiája, összeomló társadalmak, klímakatasztrófa, káosz várható, és akkor ölbe tett kézzel végig kell nézniük a csendes hatalomátvételt Ázsia és a kimeríthetetlen anyaföld birtokában Oroszországgal szemben – lépni fognak az „erősek” – amíg erősek.

    Ha még hozzáveszem a hódító Hitler személyét még a II.VH recepthez, egy mindenkori barmot, egy utolsó cseppet a pohárban jokert-lehívó embert, vmi ideológiával megtűzdelve bármely nemzet kitermelhet, és elég ha csak valakinek megremeg a keze, a másiké is meg fog. Utána már ha elindult a lavina, senki nem kérdez… Ezért félek mindenféle olyan jelenségtől, amely a nagyhatalmakat egymás ellen küldheti. Szerintem közel állunk a társadalom összeomlásához – amely a maga útján is a semmibe tart. Az utolsó nem fogja megvárni a révészt, hogy fizessen.

    És a nagyhatalmi státust vesztőknek, oligarcháknak közös jellemvonása, ha veszni kell – akkor vesszen mindenki. Ezt az átbillenést, ezen a mentális ponton való átkelést homo sapiens újra és újra nem képes meglépni – bár mindig más köntösben, ezt ismétli unos untalan az intelligenciájával megbirkózni nem képes faj, a javak és végső soron a bolygó igazságos elosztásának kijátszásával, elodázásával, spekulatív kimanőverezésével. Az egész kell.

  17. Úgy néz ki, Odesszában nem egészen az történt a hétvégén a Szakszervezetek házában, amit mondanak. És ha ezek igazak, akkor bizony az oroszoknak egyel több érvük, és indokuk lesz a „fasiszta kijevi veszély” címen bármit is tenniük, ha az érdekük úgy kívánja. Nem mintha a Jobb Szektor nem egy echte náci horda lenne.
    http://www.youtube.com/watch?v=xknXKIaRFdw
    (A férfi az egyik kiszabadult föderációs párti szeparatista, aki azt meséli , hogy 116 ember halt meg a Szakszervezetek Házában – Odesszában, a neonácik gyilkoltak: nőket, gyerekeket, időseket gyilkoltak le. Embereket vertek agyon botokkal, kínoztak halálra, lőttek le. Majd jött a tűz.)

    Ezt itt 18+ kategória: http://ersieesist.livejournal.com/813.html
    Egyszerre orosz, és angol nyelvű a bejegyzés.)

    Ezek az események csak Moszkva malmára fogják hajtani az események alakulását, de nem hiszem, hogy Putyinék belemennének egy nyílt katonai konfliktusba. Rendezzék ezt csak le az ukránok és az ukrajnai orozok egymás között, egyféle NATO vs. Orosz Föderáció proxy háborúban, ala Szír mintára. Minden anyagi, utánpótlás, hírszerzés, fegyver, stb. hathatós támogatással.

  18. 12: A Hídfőnet híreinek/elemzéseinek a döntő részét hetekkel később a mainstream média is megerősítette nem egy alkalommal. Én óvatosabban bánnék azzal, hogy az olvasótábor elmeállapotáról nyilatkozzak.

    Más: az USA és a petro-dollárra épített világhatalma recseg-ropog, az amerikai pénzügyi elit pedig minden téren előre menekül. A legjobb az USA-nak az lenne, ha valóra válna Reagan elnök ’80-as évekbeli nagy álma: a korlátozott európai atomháború. A reagan-i kormány anno úgy vélte, hogy a III. VH megvívható, sőt, meg is nyerhető egy regionális (értsd: Európára korlátozódó) atomháborúval. Természetesen a SZU ezen csak röhögött, a nyugat-európai szövetségesek ellenben nem annyira.

    Egy orosz-európai háború kiváló alkalom lenne arra, hogy
    1. az USA két riválisától egyből megszabadul
    2. az EU miatt kiéleződne az orosz-kínai viszony is, miután az EU legnagyobb kereskedelmi kapcsolata Kína

    A többi csak porhintés.

  19. 13-14:

    Ne tessék összemosni az EU-t és az USA-t „nyugat” alatt. A kettőnek az érdeke messze nem azonos. Amerika ezzel a húzással (puccs) mind az EU-t, mind Putyint gyengíti. Ez egy hanyatló birodalomnak abszolút logikus lépése.

  20. Ukrajna a világot felforgató terrorállam újabb célpontja. Ugyanaz a recept, ami az eddigi néger, arab, egyiptomi, líbiai, iraki, afgán, szíriai… meg még a lófasz tudja milyen tavaszok esetében volt. Beépült hárombetűs felforgatók és zsoldosok, a helyi szélsőséges elemeket is felhasználva zavargásokat szítanak. Ezek annyira elfajulnak, amit már nem képes a kormány kezelni. A ‘nemzetközi közösség’, a szokásos koreográfia szerint ‘demokráciáért aggódik’, azután beavatkozik… a vége minden esetben a törvényes vezető elzavarása ill. likvidálása és egy nemzetellenes rezsim felállítása.
    Mi az egész kavarás célja?
    Véleményem szerint a legfontosabb és elsődleges stratégiai célja, közel férkőzni ‘Oroszország alfeléhez’, ott támaszpontokat létrehozni, ezzel Oroszországot harapófogóba szorítani.
    A lehetséges kibontakozást a szembenálló érdekek és erők aránya és/vagy egyensúlya határozhatja meg.
    Ha hinni lehet az innen-onnan kiszivárgó információknak, az USS Donald Cook incidensről, vagy a Földközi-tengerről Szíria felé indított rakéták lelövéséről, akkor a terrorállam katonai–technológiai fölénye kétségbe vonható.
    Ez azt jelentheti, hogy az oroszok kezében sincsenek feltétlenül gyenge lapok. Putyin egyik fontos célja lehet az, hogy minél távolabb tartsa magától a felforgatók karmait. Talán egy demilitarizált Kelet Ukrajnában gondolkodik, ami egy ukrán államszövetség része lehet.

  21. 25: Nem rossz, amit írtál.

    Viszont ebben az esetben az USA „túlütött”, ugyanis – lásd Arkhon (20) írását is – egy elhúzódó, a határokon belül maradó polgárháború esetén is rövid időn belül Európa akár „könyöröghet” is az oroszoknak a rendrakásért, bármennyire képtelenségnek is tűnik elsőre a dolog.
    Egyébként talán ez lenne Európa számára a „legjobb” forgatókönyv, ha már a békés megegyezést kizárjuk – egy kvázi „Molotov-Ribbentrop” 2.0 Ukrajna címen.
    Nem orosz-NATO, hanem orosz-EU kiegyezés – onnantól kezdve mi szükség lenne itt bármiféle amerikai gyámkodásra?

  22. Nem reklámnak dobom fel, viszont a hírértéken túl ami lényeges: mainstream mindegyik gyöngyszem!

    http://www.hirado.hu/2014/05/05/nogradi-kemeny-nemet-amerikai-ellentet-alakult-ki/

    http://www.asiaport.hu/index.php/gazdasag/del-azsia/9402-india-megelozte-japant-azsia-masodik-gazdasaga-lett
    (Az USA gazdasága és jóléti társadalma két fő pillérre épült: Nyugat-Európa és Japán. Ha úgy tetszik, ezek voltak a Nagy Sas szárnyai.)

    http://www.asiaport.hu/index.php/politika/kina/9406-vedelmi-egyuttmukodes-peking-es-teheran-kozott

    http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/oriasi_orosz_gyozelem_a_magyarok_is_jol_jarhatnak.580778.html

  23. Ajánlom, főleg csak a fősodorból tájékozódok számára.

    Ukrajna: A médiaháború fegyvertára
    Rossz hír a sajtó objektivitásával ámítóknak: a február 21. óta különösen kiéleződött ukrajnai válságot is elfogultan tükrözi a média. Már január 28-án azt írtam erről a Torzítva tudósít a média című bejegyzésemben. Megjegyzem, azóta hol az akkor szóvá tett magatartást tanúsítja az Euronews, hol meg egészen tárgyszerű összefoglalókat közöl. Még nem jöttem rá, mi az egyenetlenség oka. Pedig jó lenne tudni, mert az Európia Unió televíziójának adásaiban érzékelhető bizonytalanság a magyar rádiók és televíziók híreiben is tükröződik. Az embernek olykor az az érzése, hogy a magyar médiumok, főként a rádiók hírszerkesztői az Euronews Latest Bulletin negyedóránként ismétlődő összefoglalóit kritikátlanul használják. Ha ott valami elhangzik, akkor szinte egy az egyben átkerül a magyar hírekbe, amit aztán negyedórával később kihagyásokkal, betoldásokkal, a szóhasználat megváltoztatásával alakítanak itthon anélkül, hogy tekintettel lennének arra, mi és hogyan zajlott valójában.
    http://bekialtas.blog.hu/2014/05/04/ukrajna_a_mediahaboru_fegyvertara

    A blogbejegyzés végén található egy rádió interjú, kissé eldugottan. Érdemes meghallgatni!
    Beszélgetés az ukrajnai helyzetről: Szénási Sándor interjúja Székely Árpád volt moszkvai nagykövettel. (8:10 -tól kezdődik maga az interjú, addig hírek, reklámok.)
    http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20140505-085850.mp3

  24. Véleményem szerint nem lesz a III. vh, már arra sincs energia. Ellenben ami várható, az életszínvonal csökkenése. Mindenhol esni fog a szint. Következménye lényegesen kevesebb gyerekszületés. Központi leredukálás, 2ből 1 lesz, stb. 40-60év alatt fellélegzik a Föld a túlnépesedésből. Ennyi.

  25. 31: „lényegesen kevesebb gyerekszületés”

    Ebben nagyon ne reménykedj. Évente kb. 80 millióval nő a föld lakossága, és tipikusan abban a térségben, ahol az életszínvonal értelmezhetetlen fogalom…

  26. Re:31 D7 A III.vh folyik ha nem vennéd észre ezt a multinacionális banktőke a fináncoligarhia folytatja.Ha majd ez nem fog sikert aratni akkor kezdődik a IV.fizikális szinten.
    Elsumákolt tények:a népesség természetesen nő,de a természetes szelekció úgy tűnik jelenleg nem működik ez ebben az esetben nem igaz.Az ókori Róma mikor elérte népességének csúcsát ez kb.2 mill. lakos volt a természet drasztikusan visszaszabályzott egyszerre négy halálos vírus tombolt 20E-n élték túl.Ha jól emlékszem az adatokra de ha 200E akkor is teljesen mindegy a természet szabályzott.Az is tény hogy ha a jelenlegi populáció egymás mellé állna igen csak kis területen elférne.Az élettér mint biológiai lábnyom nem mindegy milyen életszínvonalról beszélünk,így az eltarthatóság mint fogalom teljesen relatív.Természetesen az összeomlás elkerülhetetlen.A természeti népek fogják túl élni a fehér civilizálódott rassz megy a lecsóba ,mert életképtelen.
    De visszatérve az Ukrán helyzetre 48Mill lakosság,80 cm körüli termő talaj Európa egyik legnagyobb kiterjedésű földjei,stratégiai pont főleg hadászatilag.Innen egészen jól befolyásolható Irán,Törökország és rendesen sakkban tartható Oroszország.Tehát a dolog ismételten a forrásokról szól nem másról.

  27. Lehet hogy fontos :

    Az Academi nevű cég, amely korábban Blackwater, majd Xe Services néven híresült el, négyszáz katonával van jelen Kelet-Ukrajnában – állítja a Bild am Sonntag, német titkosszolgálati információkra hivatkozva.

  28. 34:
    A gyilkoló géperet taktikája ragyogó, mert ha Putyin nem avatkozik be, akkor belföldön csökken a tekintélye, ha beavatkozik, akkor pedig katonailag (és politikailag) gyengül. Csak azt teheti meg, hogy kivár, és amikor már akkora a vérengzés, hogy az egész világ mellé áll, csak akkor indul meg. DE…. ez még messze van. Tegnap az orosz ikreket az Euróvizión többször kifütyülték.

  29. 36:
    Én annak idején megbuktam oroszból. 😀

  30. 31 a háborúhoz nem energia kell hanem emberek abból pedig jól állunk,ha kell botokkal és pusztakézzel is egymásnak esnek.
    Újpest-Fradi szurkolók amikor egymást verik össze nem rendelkeznek túl sok mindennel (beleértve az intelligenciát is?)
    csupán egy provokált szemben állásra van szükség és már hajlandóak megölni egymást egy felettébb érdekes célért,persze utána meg lehet bánni már de az se tart sokáig.

  31. Már az uniós média sem tagadja az ukránok vereségét.

    Nem gondolom, hogy az ukránok itt abbahagyják, csakhát ez lehet valamilyen fordulópont.
    Innentől kezdve találgathatunk, hogy lesz tovább.
    Vagy 400 katona nem tétel?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük