(1344) Túlméretezett hisztéria

Tibor bá’ online

 

~ab108Kálmán Olga meghívta Schiffer Andrást egy jól betervezett utálkozásra, és mindjárt az elején alá tolta a sámlit: mit szól ahhoz, hogy a kormány tisztára akarja mosni az országot, aminek érdekében arra céloz az emlékművel, hogy mindenért a „német sas” felelős?

Erre Schiffer nagyon határozottan kijelenti, hogy ez nem más, mint túlméretezett hisztéria. Kálmán kartársnőben megállt az ütő. Ilyen még nem volt praxisában, hogy lelki szövetségesének feldobott magas labda nem hogy a levegőbe marad, hanem visszaesik saját fejére. A nő hápog, de ez nem minden. A rutinos (?) újságírónő kiesik a szerepéből és leáll vitázni. Tökéletesen megfeledkezik arról, hogy neki kérdezni kellene és pedig úgy, hogy az interjú alanya minél többet eláruljon a kérdezett témáról. Aztán nem csak vitázik, de kifejezetten presszionál. Elképesztő hiba! Schiffer újra és újra pontosít. Egyértelműen utal arra, hogy felmenői közül hármat is deportáltak, de dátum szerint mind 1944. március 19. után történt. Majd finoman odavágja, hogy az ATV ugyanazon néhány baloldali politikust-szakembert hív meg „beszélgetésre”. Később „kikéri magának”. Kálmán Olga se hagyja magát, kijelenti, hogy Schiffernek „nincs igaza”, később állítja, hogy „kissé mérges”, „iszonyatosan feszült”. A riporter minősíti alanyát, sőt már-már sértegeti. Mindenki érzi, hogy ott lóg a levegőben: „bameg, micsoda zsidó vagy te?” De csak annyit mond, hogy ez Schiffernek csak a magánvéleménye. NEM, válaszol a meggyanúsított, ez az LMP véleménye. Valóságos TV csemege. Ez a Schiffer egy igazi karakter, aki Kálmán Olgát a helyére tette. – De mi történt valóban?

Lényegében az ATV sztár riportere, Kálmán Olga ezzel az erősen szakmaiatlan kirohanásával megteremtett egy hatalmas alkalmat, hogy Schiffer Andrásból előbújjon a zsidó, és Olgicával együtt utálkozzon egy nagyot. De Schiffer ennél sokkal okosabb, gyorsan ráébredt, ez itt egy ragyogó lehetőség, hogy maga mellé állítsa azokat, akik nagy vonalakban egyetértenek vele, de nem zsidók, és akik az LMP-t zsidó gyülekezetnek tartják, és mint ilyen eszük ágában sincs rájuk szavazni. Ezek most láthatják, hogy Schiffer igazi hazafi, becsületes, tisztán látó politikus, aki szerint sokkal nagyobb problémák vannak, mint egy nyavalyás szobor felállítása. Tisztelt választó polgárok, kicsit most már késő, de legközelebb tessenek rám szavazni.

________________________________________________________________
________________________________________________________________
_____________________________________________________

74 gondolat erről: „(1344) Túlméretezett hisztéria

  1. Már egy jó ideje nem nézem K. Olgát, mert nagyon messzire elgurult a gyógyszere az utóbbi 1-2 évben. Kicsit durvábban fogalmazva egy hülye picsa lett belőle, aki el van szállva – de nagyon – saját magától.
    Ezt az ominózus műsort viszont megnéztem a neten. Szerintem Schiffer nem taktikázott ezzel az emlékmű dologgal, inkább azt gondolom, hogy valami konkrét üzenetet szeretett volna elmondani a nézőknek/szavazóknak. Ezért próbálta passzolni a felvetett ügyet – elég szerencsétlenül, mert KO egyből lecsapott rá /ami ismerve őt, egyértelműen várható volt/. Ezzel a dologgal SA nem nyert annyit a ‘nemzsidó’ oldalról, mint amennyit vesztett a „hitelességéből” a zsidók szemében /ahonnan már kapott elég durva támadásokat amiatt, hogy nem volt hajlandó részt venni a baloldali összefogásban – ami miatt szvsz. pillanatnyilag tele van a töke a saját fajtájával (meg nem értett zseni)/.

    Az egész emlékmű üggyel kapcsolatban én is azt mondom, hogy vihar egy pohár vízben. Ha minden nagyobb településen elnézegethetjük az orosz megszállás emlékművét, akkor miért ne lehetne 1, azaz 1 darab emlékműve a német megszállásnak?

    Persze értem a lényeget, annak nem szabad kitudódni soha, hogy a deportálások a német megszállás UTÁN indultak be, és német birodalmi területre vitték a zsidókat, ahonnan viszont egy részük (kb. 100 ezer fő) azért visszajött.

    Azt már csak halkan merem megkérdezni, hogy ez a 100 ezer ember és leszármazottaik mégis milyen alapon veszik a bátorságot, hogy meghatározzák kilenc és fél millió magyarnak, hogy mit tehetnek a saját országukban és mit nem???

  2. ‘Tisztelt választó polgárok, kicsit most már késő, de legközelebb tessenek rám szavazni.’

    Ez nagyon vicces volt így korán reggel 🙂 Korábban explicite leírtam egy kommentemben, talán a HVG-n, hogy nem fogok Schifferre szavazni, többek közt azért, mert zsidó. Talán olvasta volna? 🙂

  3. Én nem tévézem, de ezt a részletet megnéztem neten. Olga sokat vesztett a realitásérzékéből és a függetlenségéből, ahogy egyre fontosabb szereplő lett. Elolvastam néhány blogposztot és a hozzászólásaikat az eset kapcsán. Schiffer komoly szimpátiát keltett a jobboldalon. Persze sokan csak annak örülnek, hogy a liberális zsidó és a cionista goj egymást marja. Egy viccre utalva csak hátradőlnek, és egy kávét kérnek. Olga megítélésére szinte lényegtelen, ami itt történt. Az elfogult baloldaliaknak úgysem megy át a kognitív szűrőjén, a jobboldalon meg jobban nem tudják utálni.

  4. Szerintem Schiffer nem tette helyére Kálmán Olgát, tulajdonképpen csak a legtermészetesebben viselkedett. Kálmán Olga magát ásta el sokak szemében, de a szakmában ettől függetlenül valószínűleg nem.

    1: Tényleg túl nagy vihar van ekörül. Nem veszi észre magát a szoclib oldal, hogy mindig olyasmivel foglalkozik, ami nem érdekli annyira az embereket, de ami engem legjobban bosszant, hogy azon kardoskodnak, hogy annak az országnak a népét, amelyben kormányozni akarnak, mindenáron kollektíven felelőssé akarják tenni. Még ha van si igazság abban, amit mondanak, akkor sem illik ilyesmiért harcolni. Csodálkozunk, hogy a környező országok a földbe gyalulnak minket, miközben ez megy Magyarországon? És még támogatja is őket 1,25 millió ember (bár többségük valószínűleg csak Orbán miatt)? A románok, szlovákok, szerbek mennyit törődnek az igazsággal, igazságossággal? Semmit, nemzetük érdekeit képviselve cselekednek.

  5. 4: „annak az országnak a népét, amelyben kormányozni akarnak, mindenáron kollektíven felelőssé akarják tenni”

    Sőt, ebben még versenyeznek is egymással. Fontosabb megfelelni (szerintük) a cionistáknak, mint a saját(?) népüknek. Ennek a (baloldali) garnitúrának el kell tűnni a süllyesztőben – ebben igaza van Orbánnak.

  6. 5: Ilyesmit mondott Orbán? Ha igen, akkor megint csak azt kell figyelni, amit tesz, nem azt amit mond, mert neki és pártájának első osztályú ellenfél ez a garnitúra. Elég erősek ahhoz, hogy ne tudja a helyüket átvenni egy veszélyesebb, de nem tudnak megerősödni annyira, hogy veszélyt jelentsenek, ha meg mégis, akkor lehet ellenük előhúzni ezt-azt még.

  7. Ha itt nem olvasok erről az interjúról – soha nem hallok róla és bizony ez a Schiffer féle csodás választási üzenet nem ér el hozzám.

    Részemről ott a pont Observer 1: -ben leírt véleményénél.

    Azt, hogy a zsidók – mint csoport – nem népszerűek azt elsősorban saját maguknak köszönhetik. A probléma az, hogy ennek ellenére mégis számon merik kérni, hogy miért nem szeretik őket…

  8. Azt hiszem, Bogár László tapintott rá legjobban a problémára.

    A baloldalt már magára hagyta a „háttérhatalom” és hagyja látványosan összeomlani, mintegy eltűntetve a bűnjeleket. (De lehet hogy nem szóltak mindenkinek, és Kálmán Olgának sem).
    Ezért az, ami még maradt a baloldalból, az egyetlen még használhatónak tűnő fegyferhez nyúl: Az antiszemita kátyához.

    Shiffer viszont világosan látja ezt, és nem akar többet a vesztes csapatban játszani. Valószínűleg ki fogja alakítani a „nemzeti zsidó” kategóriáját, ami még a Jobbikon is tútesz majd hogy a nemzet érdekeit megfogalmazza, elsősorban intellektuális szinten.

    Végülis úgy tűnik, a háttérhatalom úgy látja, a Fidesz kormánnyal való egyezkedés többet hozhat a konyhára, mint egy abszolút nemzetidegen kormányt ráerőltetni a népre, mert talán mégsem olyan nagyon genetikusan alattvaló ez a nép, vagy legalábbis megválogatja, hogy kit szolgál.

    Meg kell nézni a „métékadó” baloldali blogokon az epeömlést: Mindenütt a a népet ócsárolják, hogy hülye, meg cselédmentalitású, sunyi, megalkuvó, de nem jutnak el odáig, hogy miért nem tudták megszólítani őket. Pedig benetettek mindent a nácifasisztázástól a melegfelvonulásig…

    Shiffer okosan építi pozícióit, valószínűleg hosszú távra.
    Ő egy alapvetően jobboldali Magyarországban készül politizálni, és ezt tényként kezeli, azokkal szemben, akik erőszakkal próbálják lenyomni a baloldali értékeket az ország torkán.
    Az az érzésem, hogy úgy helyezkedik, hogy a háttérhatalom számára egy idő után elfogadhatóbb parnerré váljon mint Orbán.
    Ehhez tökéletes eszköznek bizonyul a „jó zsidó”, aki már megérti, hogy a népnek tele van a hócipője a holokausztozással meg a folyamatos vádaskodással.

  9. 8:
    A „nemzheti szidó” kategória nekem tetszik. Egyáltalán nem bánom, ha zsidó, csak legyen magyar, de nem csak megjátszva.

  10. 8: „Ő egy alapvetően jobboldali Magyarországban készül politizálni”

    Végül is ez a realitás. Más oldalról, a szavazatszámláláskor azért lehetett jó pár meleg perce, hogy bejut-e vagy sem. Világos, hogy belátta, hogy szélesítenie kell a szavazótáborát, aminek része, hogy nem nácizzuk le a lakosság 60%-át naponta háromszor.

    Ettől függetlenül, a ‘Egyenes beszéd’ felvételének végén látszott, hogy teljesen elborult az agya, szerintem az emlékmű kapcsán nem taktikázott, hanem a véleményét mondta és nem értette, hogy mit nem ért /nem akar érteni/ KO.

  11. Amit Kálmán Olga előadott, tökéletesen testesíti meg a magyar álliberális véleményterrort. Ők mondják meg, hogyan kell/illik egy zsidónak viselkednie, milyen identitást és véleményt kell képviselnie, ellentmondást nem tűrően elvárják ugyanazt a görcsös hisztériázást mindenkitől.
    Még jó hogy nem nácizta vagy antiszemitázta le a túlélő-leszármazott Schiffert.
    Ebből a hiperérzékenységből, ócska politikai haszonszerzésből, és folyamatos megbélyegzésből van az átlagpolgárnak elege, és a Fidesz ezt lovagolja meg az emlékműállítással (és tuti hogy ez nem Habony, hanem Finkelstein ötlete volt, neki soha sem volt probléma egy kis profit érdekében saját fajtájának keresztbe tenni). Az emlékmű körüli hercehurca Orbánék aljas provokációja politikai érdekből, a baloldal meg ráugrott a gumicsontra, pont ahogy várták.
    Emellett akikben a fidesz a mélynemzeti retorikájával fel tudta korbácsolni a nemzeti érzelmeket, azok sokkal fogékonyabbá váltak a magyar nép történelmi felelősségének elutasítására, ők különösen zokon veszik ha régmúlt bűneiért kollektíven felelőssé akarják tenni őket.

    Egy szűk réteg még ma is politikai és gazdasági hasznot húz a holokausztból. Tesznek róla, hogy egy zsidónak született gyerek soha se élhessen felszabadult, boldog életet, mert kisgyermekkorától traumatizálják a népét ért megbocsáthatatlan sérelemmel, egész életére kihatóan telenyomják kollektív önsajnálattal. Azon kívül mekkora lelki károkat okoznak ezzel, kiváltják a többségi társadalom viszolygását is, táplálják az antiszemitizmust, a szélsőséges ideológiák térnyerését.
    Le kellene már zárni a múltat, és helyén kezelni a kérdéseket, súlyuk szerint, nem bedőlni az ócska provokációknak. Schiffer erre már rájött, itt az ideje hogy mások is rájöjjenek.
    Elolvastam szinte az összes blogot és kommentet az ATV-s interjúról, és azt látom, Schiffer nagyon betalált ezzel az állásfoglalásával, régóta szunnyadó igényre talált rá, hogy végre a politikai életben is vállalja fel valaki ezt a fajta álláspontot.

  12. Talán nem leszek valami népszerű ezzel a véleménnyel,de szerintem nem ártana,ha nem vérségi alapon,hanem a tetteik mentén ítélnénk meg az embereket,mert ugyan kétségtelen,hogy a legegyszerűbb,ha rájuk húzunk egy cimkét,és akkor már nem is kell azzal foglalkoznunk amit tettek,de úgy gondolom,legalábbis szeretném azt gondolni,hogy ezt a fajta primitív előítéletességet már kezdi kinőni az emberiség.

  13. Ez a Kálmán Olga ugyanezt csinálta a Fidesz bikájával (Tompikával) is, amikor az Sanyi bácsinak nevezte Magyarország első számú uzsorását.
    Szóval jól összevesztek… aztán a műsor után, gondolom keféltek egy jót, mert veszekedés után a legfinomabb a dugás… 😀

  14. 12:
    Elvileg egyetértek. Gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Erre mutat rá egy korabeli vicc:
    Értekezlet előtt a párttitkár megkéri Kohn elvtársat, hogy a végén szólaljon fel és ítélje el a palesztin terroristákat. Lezajlik az értekezlet, ami után Kohn bácsi nem szólal fel. Később a párttitkár szóváteszi. Kohn elvtárs, te 30 éve vaqy párttag, mégse lehet rád számítani. Erre Kohn így válaszol: Nézd párttitkár elvtárs, igaz, hogy 30 éve vagyok párttag, de 70 éve vagyok zsidó.

  15. 9.
    Azt hiszem, a „nemzeti zsidó” imidzsének kialakítás nehéz dolog, de nem lehetetlen.
    Szerintem bőven vannak olyan zsidók, akik szivesebben „üzletelnének” egy vidámabb, sikeresebb országban. És ha részük lesz az ország boldogulásában, akkor kevesebb kritikát is kapnak. A baloldal egyik legmegbocsáthatatlanabb hibája, hogy a zsidókat tolták előre, és mindent ebben a tematikában láttattak.
    Ha Schiffernek sikerül ebből kitörni és az „erősebb oldalán” politizálni, akár ellenzékként is, még lehet belőle nagy ember.

    Schiffer világosan megmondta Kálmán Olgának, hogy ez az antiszemitázó hiszti erősítette meg a Jobbikot, és ehhez nyilván nem akar tovább asszisztálni.

    Lehet, hogy a poszt-kádárista baloldal széthullásával tényleg új korszak kezdődhet ?

  16. Remélhetőleg Shiffer úgy gondolkodik, hogy ha 2018-ban hatalomra kerül( átveszi a most a fideszre szavazó zsidókat) akkor majd 3 napon belül ledozerolja az egész rakás szart! És ha így gondolja, akkor támogatom… 🙂

  17. 12.
    „…nem ártana,ha nem vérségi alapon,hanem a tetteik mentén ítélnénk meg az embereket…”

    – Tudod honnan lehet felismerni az előitéletes embert ?
    – Hogy ?
    – MINDIG a piros csapot nyitja meg, ha meleg vizet akar.

    A helyzet az, hogy pont azok kérik számon rajtunk az előitéleteinket, akik folyamatosan súlykolják a bűnös nemzet tudatot belénk már 70 éve.
    És a példa ragadós.

    Ebből akar Schiffer kitörni.
    Nehéz munkája lesz, de valóban van igény a csatabárd elásására, és akkor is ha utána még jó darabig gyanakvással figyeljük egymást.
    Ha a mértékadó zsidók csak egy része abbahagyja a szabotálást, az egész politikai légkör megváltozhat. Ha tudomásul veszik legalább néhányan, hogy a magyarok jelentős része még „éretlen” a melegfelvonusáokkal hozzájuk érkező szép új világra, és még mindig jobban kötődnek az „Isten, haza, család” elavult eszméihez, mint a globalizáció, liberalizáció és dereguláció új vallásának tételeihez.

  18. Tibor bá, köszönöm! Nélküled sosem tudtam volna meg, hogy volt egy ilyen interjú. És ez a Schiffer egyre rokonszenvesebb.

  19. 17.
    „A helyzet az, hogy pont azok kérik számon rajtunk az előitéleteinket, akik folyamatosan súlykolják a bűnös nemzet tudatot belénk már 70 éve.”

    ha annyira különbnek tartod magad a „másoknál”,akkor vajon miben is különbözöl,ha rájuk hivatkozol,hogy bezzeg ők pedig így,meg úgy….

    nem ártana,ha nem a másikra mutogatnánk,különben sosem lesz vége ennek az ördögi körnek…

    Tibor bá,azt mondod,hogy elviekben egyetértünk,a kérdés,hogy mit érnek az elveink,ha semmibe veszzük őket….mi a lényeg? hiszem,hogy van egyfajta fejlődése az emberi gondolkodásnak,hogy meghaladtuk azt a nézetet,miszerint a jó nem más,mint ami számomra kellemes,ez inkább a pszichopata-gondolkodás sajátja……a krisztusi erkölcs pedig ennek a meghaladása az én szememben

  20. 12: „ha nem vérségi alapon,hanem a tetteik mentén ítélnénk meg az embereket”

    Hiszen azt tesszük. Pl. ha a zsidókról beszélünk, akkor mindenki csak azokat a zsidókat érti bele, akik a pénzvilág hatalmasaiként tönkreteszik a világot, akik parancsot adnak palesztin gyerekek bebörtönzésére és legyilkolására, azokat, akik folyamatosan hazánkat és népünket pocskondiázzák – és nem a Kohn bácsit, a sarki cipészt, aki egyébként is egy cuki pofa. Hogy ilyen Kohn bácsiból kevés van, a többiből meg sok, arról nem mi tehetünk. 😉

  21. „”Szabó Zoltán (DK) simán lenácizott. Egy nyugalmazott legfelsőbb bírósági bíró (volt bírósági szóvivő) görénynek, ‘aljas sunyi kis mocsoknak’ nevezett, egy már korábban elhíresült nyelvész leköpéssel, mások utcai lincseléssel fenyegetnek. Az idézetek nem a kuruc.info, hanem magukat demokratának tartó polgártársak Facebook-oldaláról valók. Az okos a saját, a buta a más kárán tanul, a gyűlöletcsoportok – úgy látszik– semmiből sem.”” Schiffer

    http://valasztas2014.hir24.hu/valasztasi-hirek/2014/04/10/schiffert-lincselessel-fenyegetik/

    Tolonganak a „demokraták”. Ez már tényleg röhejes. Méghogy a Jobbik gyűlölködik… 😉

  22. Nem lehetséges nemzeti zsidó, mert csak az zsidó, akinek van zsidó identitása. (a fajdolgokban nem hiszek) Márpedig a zsidó identitás lényege, hogy nem olvadhatsz be az ország többségébe, mentálisan elkülönültnek, magasabbrendűnek kell érezned magad. Aki nem érez így, nem zsidó többé.

  23. Az asszimiláció mint opció már 2000 éve létezik. Nagyon kevesen éltek vele. Schiffernek van elég esze hozzá, hogy felvállalja.Még lehet belőle köztársasági elnök, ahogy dédapjából, Szakasits Árpád vére nem vált vízzé. 😀

  24. 22: Nem értek egyet azzal, hogy bárki is meghatározza, hogy a másik ember milyen alapon, milyen kritériumok szerint érezheti magát zsidónak vagy bármilyen más nációhoz tartozónak.

  25. Ha ez az interjú a választások előtt van két nappal, az LMP megüti a 10 százalékot.

  26. 25 :
    „Ha ez az interjú a választások előtt van két nappal, az LMP megüti a 10 százalékot.”

    Ez azért nem ennyire biztos. Túl kevés az a két nap.

  27. 25: Az könnyen lehet. Kár, hogy nem így lett. Nem lett volna Fidesz-kétharmad.

  28. 22.Igen ez a nagy porhintés részükröl. Kun Béla, Rákosi és a többi 19-es , 50-es évek bünözö zsidói szerintúk NEM zsidók. Csak azt szeretném tudni akkor ök melyik kategoriába tartoznak?

  29. Ha viszont van „nemzeti zsidó” akkor a Fidesz teli van velük. Az Echo TV egyik illusztris nemzeti zsidaja Vámos Gyuri bácsi.
    De igy jó ez ahogy van. Minden magyarnak legyen egy zsidaja hallottam valamikor a 60-as években. Mára ez módosult minden Pártra.
    Söt a Fidesz még házi boszorkányt is tart Hegedüs Zsuzsa képében és milyen jól megfizeti.

  30. 24: Nem értesz egyet azzal, hogy valaki meghatározza, a fizikusok mit tekintenek mondjuk protonnak és mit elektronnak. Ezek tények. Zsidó az, aki választott népnek érzi magát. Ha nem, nem zsidó.

  31. 29 :
    „Söt a Fidesz még házi boszorkányt is tart Hegedüs Zsuzsa képében és milyen jól megfizeti.”

    És még kócos fogú rémséget is Selmeczi Gabriella képében, és túlságosan is jól megfizeti. 🙁 🙁

  32. 30 :
    Ami igaz, az igaz, te is mindenkinél okosabb akarsz lenni… 🙂

  33. 30: Ha maradunk az eredeti definíciónál, zsidó az, akinek az édesanyja zsidó, tökmindegy, hogy milyen érzésekkel. Ezen kívül százféle definíciót lehet csinálni, ebből egy a tied. Ezt a katyvaszt a fizika tényeivel nem lehet összehasonlítani.

    Én csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy egy ember identitástudata, csoporthoz tartozásának alapjai, ezzel kapcsolatos érzelmei és gondolatai olyan sokfélék lehetnek, hogy ez a véleményed olyan leegyszerűsítő, hogy szükségképpen téves.

    Arról nem beszélve, hogy egy-egy ember identitástudata több nemzethez való tartozást is magában foglalhat. Lehet erőltetni, hogy válasszon, ahogy ez a XX. sz. során többször előfordult, de ezeknek a kényszereknek sok tragikus következményük volt.

  34. 30: És mi van, ha tartja a szokásokat (esetleg még pluszban hívő is), de a felsőbbrendűségi érzés nélkül? Más vallásnál/kultúránál is van, hogy valaki bizonyos hagyományokat követ, másokat elvet.

  35. 32-33-34: Nem, ez egész egyszerűen ténykérdés. A zsidó identitást eleve tudatosan azért hozták létre, hogy a rabjait szembefordítsák mindenki mással. Aki kiteszi otthon a menórát valami hagyományból, vagy azt képzeli, hogy ő „zsidó”, de azonosul országa népével (nem izraeliről van szó) és nem érzi magát megasabbrendűnek, az akkor se zsidó, ha az anyja úgymond „zsidó” volt és ha netán körül is van metélve. Hát hányszor mondjam még, hogy én mindenben illetékes vagyok, elvtársak????!!! 🙂
    De komolyan mondom. A moderrn nacionalizmusok etalonja is ez, ma minden nép lehet választott nép és a nacionalistáik számára az is. Ezek bizonyos értelemben mind zsidók. A magyar kurucok, az angol puritán felkelők is zsidók voltak, a lengyel polgári lakosságot irtó ukrán felkelők is „zsidók” voltak. Választott Nép tagjai, melyek kötelességüknek érezték a „gojok” gyűlöletét és ha tudtak, ártottak nekik.

  36. 25.
    Igaz.
    Shiffer kezdi érteni az új idők új szavait.
    De majd most meglátjuk, hogy az EU-s választáson hogy muzsikálnak.

    Persze azért szét kell választani azt, hogy ki miért szereti Schiffert… van aki a poitikájával, céljaival ért egyet, és vannak akiknek csak az tetszik, hogy még egyet belerúgott a már földön fekvő baloldalba.

  37. 36:

    Én irtóra utálom Schiffert ! Egy nagyképű, öntelt majom. 😮

  38. 37.
    Shiffert nem sokan szeretik, talán éppen ezért kell olyan nagyon küzdenie az 5%-ért…
    De a Kálmán Olga riportban teljesen igaza volt és pontokat gyűjtöttt a jobboldalon is.
    A pártjának élet-halál kérdés a baloldal legnegatívabb tendenciáitól való elhatárolódás. Ez most remekül sikerült neki.

  39. Értem már mit akarsz mondani Tibor bá.Pedig majdnem bedőltem most ennek az ürgének..Ugyanis egyetértettem vele,de ezek szerint csak taktikázik. ááá értem már..

  40. 40.
    Persze hogy taktikázik. Azért politikus.
    De meg fogja osztani a zsidókat és beveri az utolsó szeget a baloldal koporsójába.
    Ezért a jobboldal valószínű hálás lesz neki, de nem fogják olyan kritikátlanul átengedni neki a hatalmat, mint ahogy a baloldal átengedte az SZDSZ-nek.
    És ne felejtsük el, hogy ott van a Jobbik féknek meg ellensúlynak.

  41. 40:

    Tudom, te mindig megérted a leghátsó lényeget.

  42. 37 – tomcat:

    Ha van mire nagyképűnek lenni, az OK. Utálom a manapság elvárt „alázatot”. Ha valakinek van tudása és tehetsége, miért alázatoskodjon, hogy mellette a hülyék jól érezzék magukat? A tanulás lehetősége mindenki előtt nyitva áll, aki hülye az a saját lustaságának az áldozata.

  43. Nem lehet, hogy az egész megrendezett volt? Mármint Olga viselkedése is…

  44. 45:

    Lehet(ne), de nem volt. Az egész túl spontán volt és mind a két fél részéről nyilvánvaló volt az alig leplezett düh. Aztán másnap a zsidó „celebek” túlméretezett felháborodása.

  45. Azért nagyon szórakoztató, ahogy ballib értelmiség megpróbálja értelmezni a Schiffer-Kálmán párbajt.

    Itt most tényleg arról van szó, hogy a baloldalon ki kerül a történelem szemétdombjára, és ki vesz részt egy új, előremutató baloldal építésében, amelyik valóban az ország előbbrejutásán munkálkodik.

  46. Ha már egyszer Schifferről van szó, akkor már tegyük helyre a dolgokat mi is itt!

    Álbaloldal vs áljobboldal.

    Így a helyes definíció. 😀

  47. 48.

    Álbaloldal vs áljobboldal.

    Mondja az álliberális Schiffer, aki lehisztizi a holokauszt emlékét.

    De azért jó, hogy mi átlátunk a szitán ! 😀

  48. 49.
    Már bocsi, de jó lenne ha fölhomályosítanál, mi köze a liberálisoknak holokauszthoz?

  49. Mindketten csak nyertek ebből a színházból. Az egész magyar média róluk beszél, és ez a lényeg. Shiffer szimpatikusabb lett a többség számára, de ettől az övéi még pontosan tudják hova tartozik. Kálmán Olga pedig attól hogy látszólag kiakadt, még mindig a legszínvonalasabb politikai riportokat készíti. Néhány fórumban azt írják, most ezzel elásta magát. Ez biztos nem igaz, szerintem pont az ellenkezője történt. A többi médiából már egy jó ideje csak a fideszes seggnyalás folyik. Akinek ebből elege van kénytelen az atv-t nézni, ha nem másért egy kis kritikáért.

  50. 51.
    ” Kálmán Olga pedig attól hogy látszólag kiakadt, még mindig a legszínvonalasabb politikai riportokat készíti.”

    Szerintem nem látszólag, és nem a legísznvonalasabb.
    Egyszerűen először történt meg, hogy mellényúlt és rosszul mérte fel riportalanyát, és nem tudta az elvárt vonalat betartatni vele. És elképzelhető, hogy egyre többen lesznek, akik ellenszegülnek a baloldali véleményhatalmi rendszernek, és saját véleményekkel illetnek egy-egy eseményt.
    Schiffer bűne az volt, hogy kiénekelt a kórusból, Kálmán pedig hiába próbálta visszaterelni a kincstári brossúrához.
    És Schiffer sikerén és „karakánságán” felbuzdulva rövidesen népes követőtábora lesz.
    Ne felejtsük el: Schiffer egy levitézlett, már a padlón levő véleményhatalmi rendszertől távolodik. Nyilván egyre többen fogják úgy látni, hogy a vesztessel való asszociáció árt az „imidzsüknek”.

    És az eredmény?
    A jobboldali sajtó szerint Schiffer máris karakán, gerinces, bátor, szóval megkapja mindazt a vállonveregetést, ami „megkönnyíti” neki a baloldalról való végleges leszakadást.

  51. 51:
    Rendben van, csak most egy hatalmas lóláb kilógott a zsákból. Az büszkén hirdetett „egyenes beszéd” hirtelen görcsös agymosássá változott. nekem eddig se tetszett a stílusa, mert kérdezés helyett az alany szájába adta a szót, sőt válaszolt helyette saját magának. A grimaszai pedig csak Magyarországon díjazható. De most már a hülyék számára is nyilvánvaló, hogy az ATV semmi más, mint Jeruzsálem-Washington szócsöve.

  52. Még az is lehet, hogy a kordondöntögetők idővel Schiffer mögé állnak, és ők lesznek magyarabbak a magyaroknál. Látok ilyen tendenciát. Ne legyen igazam.

  53. 53!
    „De most már a hülyék számára is nyilvánvaló, hogy az ATV semmi más, mint Jeruzsálem-Washington szócsöve.”

    Ez jó volt..Tetszett.. 🙂

  54. 55:
    Konrád Györggyel kapcsolatos „kritikája” egyértelmű jelzés a zsidók felé, hogy ő „kikeresztelkedett”. Szerintem ezt akceptálni kellene.

  55. 54: Ugyanez volt 56-ban. Csupa zsidó vitézkedett a barikádok élén a csupa zsidó ávós ellen…

  56. http://mandiner.hu/cikk/20140416_schiffer_andras_a_lo_doglott_leszallhatsz_rola

    Ezen a ponton már semmi kétségem, hogy ez nem spontán dolog, itt profi PR-osok tervei alapjén építik fel Schiffer imázsát, a zsidó származású politikusét, aki vagányul nekimegy az olyan zsidóknak, akik nem csak származásúak… Kb. így kapott médiahátszelet a zsidó Morvai Krisztina, hogy a ballib zsidómédiák által sulykolt fasiszta imázsával behúzza maga után a Jobbikot mindenféle parlamentekbe. A jó öreg manipulációs technikát látjuk működni.

  57. Ilyen hülyeségen vitatkoztok?nem mindegy?saját magatotal foglalkozatok…

  58. 58:

    „Csupa zsidó vitézkedett a barikádok élén”

    Ismertem néhány barikád vitézt, egyik se volt zsidó. Ezek szerint én rosszkor voltam rossz helyen. 😀

  59. Amennyire túlméretezett hisztéria az emlékmű ügye, annyira túlméretezett hisztéria az is, hogy Schiffer így jellemezte, Olga meg puffogott miatta. 🙂

  60. 63:
    Okos gyerek ez a Schiffer. 😀 De, ha így folytatja a zsidók agyon fogják verni.

  61. 65.
    Szerintem a zsidók is belátják, legalább egy részük, hogy nagyon kontraproduktív a folytonos nácizás.
    Shiffer látta, hogy a nácizás a Jobbikot erősíti, és teljesen háttérbe szorítja a liberális értékeket (bármik is legyenek azok) és soha senkit nem fog érdekelni az LMP ha nem tud túllépni az idióta ballib beidegződéseken.

  62. A globalista-européer világrend nem a „kisember” világrendje, hanem a gazdagoké.
    A liberális baloldal cseszheti, ha az európai értékekről papol, ez a kutyát sem érdekli, az örökös nácizásból meg már nem lehet megélni. Aki szavazatot akar szerezni, annak olyan témáról kell beszélni, amit a szavazópolgárt érdekli/érinti. Aki „leszarja” a magyar öntudatot, azt a magyar választó is leszarja – inkább szavaz Orbánra – vagy a passzivitásával hagyja nyerni – mint hogy helyzetbe hozzon egy, az ‘európaiságot’ a ‘magyarság’ elé helyező pártot.
    Erre Schiffer is rájött – bár elég hosszú idő kellett hozzá neki – tehát azért ne tévesszen meg senkit, mert csak szerepet játszik.

  63. Lehet itt vicsorogni Schifferre, hogy csak megjátssza magát. Tény az, hogy értelmes és rokonszenves dolgokat mond, és nincs okom rá, hogy hiteltelennek tekintsem.

  64. 67.
    Nem sokára látunk már Árpádsávos zászlót lengető zsidókat is, mert a globalizmus meg az európaizmus csődje feléleszti a nemzeti érzelmeket, és csak így lehet az emberek érdeklődésére számot tartani.

    Mindenesetre szórakoztató lesz amikor bocskais rovásírásos zsidók meg Jobbikosok vitáznak azon, hogy ki a nagyobb magyar…

  65. 65-66-69: Így építik fel az arculatát. A 19. század végén a szittyahun pánturanista ideológiát csupa zs származású magyar propagandista képviselte. Egy részük azt is, hogy Árpádék zsidók voltak. A rovásírás-biznisz nagyrészt zs kezekben van, így indult Szegedi Csanád karrierje is.

  66. 68: „Lehet itt vicsorogni Schifferre”

    Szerinted megvilágosodott, hogy hirtelen azt mondja, amit? Előző négy évben miért nem mondta?
    Elég okos ahhoz, hogy rájött, a szabvány ballib-zsidó dumával nem jut sehová, pláne úgy, hogy a „tömegbázisal” /sic. 🙂 / rendelkező MSZP-től elhatárolódik.
    Ez még jóval kisebb pálfordulás, mint amit OV meglépett – de azért hozhat neki eredményt, a ‘szimpatikus’ szöveg rövid távon is hozhat LMP-s EP képviselőt. Ellenzékből könnyű nagyon szép és okos dolgokat mondani, úgysem lehet számon kérni rajta semmit. Most pl. eszébe jutottak a határon túli magyarok, meg a’ zemberek megélhetése, nahát, de jó…, egész jó párt ez az LMP… 😉

    70: „Így építik fel az arculatát.” Ez nagyon könnyen lehet. A Gyurcsány-féle vonal befulladt, kell egy szimpatikus, tiszta politikus, aki majd alternatívája lehet OV-nak, mondjuk 8 év múlva.
    Egyik ismerősöm férje LMP-s színekben indult a választáson, kérdeztem, hogy mi a fenének, mikor egyértelműen helyből esélytelen. – Fel kell ‘építeni’ a jövőre nézve – volt a válasz lényege.

  67. 68: „Lehet itt vicsorogni Schifferre, hogy csak megjátssza magát. Tény az, hogy értelmes és rokonszenves dolgokat mond, és nincs okom rá, hogy hiteltelennek tekintsem.”

    Schiffernek nem ez az első olyan lépése, ami „baloldallal” szembe megy. Még TASZ-os jogvédő ügyvédként védte magát Orbán Viktort is, valamint ő volt a TASZ vezetője, amikor a szervezet a 2006-os rendőri túlkapások ellen fellépett, sőt még Bodoky könyvéhez is ő írta az utószót.
    http://index.hu/velemeny/jegyzet/schiffer7672/

    Szerintem a magyar politika egyik leghitelesebb arca.

  68. 69: „Mindenesetre szórakoztató lesz amikor bocskais rovásírásos zsidók meg Jobbikosok vitáznak azon, hogy ki a nagyobb magyar…”

    Mindig azok ugrálnak legjobban, hogy mennyire magyarok, akik ezzel a nagyonmagyar képpel el akarnak fedni valamit. A „jobboldali” pártpropagandák nemzeti máza is csak PR fogás.
    A normális magyar ember belül magyar, nem pedig a bocskaitól az.

  69. 73: Pont a Bocskai telitalálat, mint márkanév az álhazafiasság jelmezéhez. A névadó Bocskai István (akinek nincs szoros köze a ruhadarabhoz) teljesen aljasul tömegmészárlást rendezett a székkelyek között, miután előzetes igérete ellenére sem álljtotta vissza régi szabadságukat, pedig azok ezzel az igérettel vettek részt a török elleni gyurgyevói nagy győzelmet hozó csatában. A szarháziból aztán nemzeti hőst faragtak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük