(1323) Beszéljük meg

Tibor bá’ online

 

~ab108Megközelítőleg: a honlapot naponta 1400 egyén látogatja, akik közül 400 első alkalommal talált ide, de ezren célzottan érkeznek. Mindeközben a hozzászólók száma 24 óra alatt 20 körül van, de nagyobb időintervallumban se haladja meg a negyvenet. Vagyis csak olvasni rendszeresen visszajár 960 fő. Ezt hívják a csendes többségnek, akik nagy valószínűséggel elolvassák a hozzászólásokat is, de mégiscsak ők vannak jóval többen, és mégiscsak „őértük van” a honlap.

A Hozzászólók két csoportra oszthatók: 1) Akiktől származik hasznos információ, akik pozitíven járulnak hozzá a honlap minőségéhez, akiknek a véleménye elgondolkoztató. 2) Akik szórakozni járnak ide, saját véleményük vagy nincs, vagy használhatatlan, minden szart belinkelnek, de buzgón tetszelegnek abban, hogy ők is „valakik”.

Már hozzászólásba beírtam, de azt nem mindenki olvassa el. A honlap elsődleges célja a tájékoztatás, az információ átadása azok részére, akik ezt igénylik és értékelik, mert az információ áradatból nem tudják kiszűrni a hamisak közül a kevéske jót, vagy legalább is nem tökéletes biztonsággal, és igénylik egy független gondolkodó csoport véleményét. A fórum biztosítása csak másodlagos, de megkerülhetetlen cél, mert fórum nélkül nem lenne a gondolatok ütköztetése, és az egész nagyon énközpontú lenne, és mint ilyen kevésbé értékes.

Az okoskodó, szórakozni vágyok, vagy hitük hirdetésére szakosodott hozzászólók számomra (és az olvasók számára is) többnyire értéktelenek, ráadásul makacs tolakodásukkal rontják a színvonalat.

Mit tartok jónak, és kevésbé jónak. A fórumon – szerintem – az egyéni gondolatoknak, elképzeléseknek, véleményeknek kell hangot adni. A különböző belinkeléseket nem szeretem. Egy belinkelés csak akkor indokolt, ha valaki a nézetét akarja alátámasztani. Ha pusztán arról van szó, hogy valami érdekességre, információra bukkant, nagyon meg kell fontolni, hogy tényleg elég fontos/érdekes, és senki más által fel nem lelhető dologról van szó.

És akkor most térjünk rá az támogatásra. Az nyilvánvaló, hogy a honlap fenntartása költséges. Aki nem tudja, annak elmondom, hogy fizetni kell az internet szolgáltatót, a tárhely gazdát, a karbantartást, a hardver felújítását, alkatrész cseréket, valamint az elektromos energiát, mert több száz wattot fogyasztok napi 10 órán át. Ennél is nagyobb érvágás az idő ráfordítás, ami nem teszi lehetővé haszonnal járó tevékenység felvállalását. Tehát nem kiemelt nyugdíjból és a tartalékok lassú feléléséből kell gazdálkodnom. Adakozási/donatio lehetőség adott, amivel csak igen kevesen élnek, átlagosan hetente egy akad, akinek hálás vagyok. Érdekesség, hogy az adományok egy kivételtől eltekintve nem hozzászólóktól, hanem csendes hallgatóktól, előttem teljesen ismeretlen nevektől származtak. Számomra a legnagyobb örömöt azok nyújtották, akik 1000 forintot adtak, mert biztos vagyok benne, hogy nagyon meg kell fontolniuk minden egyes ezer forint elköltését, és ez mellett érezték úgy, hogy le kell mondaniuk erről az összegről egy bizonyos cél érdekében. Valóban megható.

A pozitív hozzászólóktól nem várok el segítséget, mert a hozzászólásokra szentelt idő is pénz, és különben is nem visznek, hanem hoznak. Ezzel szemben igen zokon veszem, hogy a szórakozgatóknak eszük ágába sincs a bukszájuk után nyúlni, holott tudják nagyon jól, hogy nincs ingyen vacsora. És ugye, nem kell nikekkel előállnom, mindenki pontosan tudja, kikre gondolok.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________

9 gondolat erről: „(1323) Beszéljük meg

  1. Jó poszt Tibor bá! 🙂

    Tudom, hogy én is szoktam sokszor linkelni egyes videókat, cikkeket, szóval vettem a célzást. 😉 😛
    De meglátásom szerint PZuj nagyon egyoldalúan tájékozódik. Mondjuk úgy, hogy egy igazi elvakult „atlantista”…!
    Miközben az nem baj, hogy onnét is merít információt, ahonnan, de így annak a bizonyos mérlegnek az egyik serpenyőjébe kerülnek csak „súlyok”, és így egyoldalúvá válik az ismeretanyag…!

    Viszont ajánlott megtekintésre mindenki számára Oliver Stone – Amerika elhallgatott történelme c. 10 részes dokumentumfilm sorozat, főleg a nyugatot túlzottan csodálóknak. Azt hiszem a rendező mindenki számára elfogadható garancia a minőségre.
    Ízelítőnek itt a 10. befejező rész magyarul: Bush és Obama – A rettegés kora

  2. Nem kötözködésből, de lenne pár észrevételem 🙂

    „fizetni kell az internet szolgáltatót”
    – a net szolgáltatót ugye nem csak a honlap miatt fizeted ? 🙂 mert az olvasók sem 🙂

    „a tárhely gazdát”
    – tárhely: http://tarhelypark.hu/tarhely/ 3.990,-Ft/év
    – domain: http://tarhelypark.hu/domain-regisztracio/ 1.800,-Ft/év

    „a karbantartást, a hardver felújítását, alkatrész cseréket”
    – :-):-) 🙂

    „valamint az elektromos energiát, mert több száz wattot fogyasztok napi 10 órán át.”
    – a gépem felső-kategóriás, 10 óra alatt sem zabál meg napi 40,-Ft-nál többet 🙂

    Ennyit igazán megengedhetsz magadnak, miközben jókat szórakozol a hozzászólásainkon ! 🙂

  3. Tibor bá, szerintem nem nagyon van olyan hozzászóló, aki úgy gondolja, hogy az ő véleményei nem emelik a blog színvonalát, nem adnak hozzá érdemi információt, hanem csak a hozzászóló saját szórakozását szolgálját, és rontják a levegőt.

    Világos, hogy Te időnként konkrétan ezt gondolod, de a hozzászóló lehet, hogy pont azért tette hozzá a maga – nem szívesen látott – nézőpontját, mert úgy látja, hogy nagyon is elfogult és egyoldalú az, ahogy tálalod a dolgot.

    Magam is jártam így jópárszor. Elismerem, hogy időnként csak vagdalkozom, időnként csak poénkodom, ezeknek a hsz-eimnek tényleg nincs semmi értéke. De van egy olyan hányad, amit én szemfelnyitogatónak szánok – Te meg böfögésnek veszed, mert nem vagy hajlandó a dolgot abból az irányból is megnézni, amerről én mutatnám. Ettől függetlenül lehetnek olyan olvasók, akik profitálnak belőle.

    Amúgy mindegy, hagyjuk. Mostanában nem nagyon írtam, asszem vissza kéne térnem ehhez a némasághoz.

  4. Szerintem azok a hozzászólók, akik néha az ‘ördög ügyvédje’ szerepet vállalják fel, egy bizonyos szintig hasznos tevékenységet folytatnak. Rászorítják az ‘érdemi hozzászólókat’, hogy átgondoltabban, tényekkel jobban alátámasztva és az ‘olvasók’ számára is közérthetőbben adják elő a gondolataikat.
    /Vallási és egyéb fanatikusok esetében aztán az örökös mantrázás miatt persze az egész egy idő után unalomba fullad./

    Igazából a ‘kekeckedők’ azok, akik nem viszik előre a dolgokat, valóban csak a ‘balhé kedvéért’ hozzászólva.

    Aztán még egy kategória van, akik előkerülnek a semmiből, Tibor bá’-t lehordják a sárga földig /jellemzően bunkó módon/, aztán eltűnnek a nihilbe, ahonnan jöttek… gondolom, szerintük ez a másodpercnyi ‘sziporkázás’ is megéri… 😉

  5. Tibor ba’, miert nem raksz ide reklamokat? Ilyen latogatottsag mellett egeszen jo bevetelt biztositana. Akar meg a fizetett politikai hirdetes is elferne itt…ugyis szezonja van, most kene meglovagolni a lehetoseget!

  6. 2:
    Ez az ötödik hozzászólásod. Nagyon szórakoztató számomra nem voltál, kivéve ezt az utolsót. 😀

    4:
    Pontosan a kekeckedőkre gondoltam. A mosógépszerelő például nem egyszer ellentmondott önmagának, csakhogy akadékoskodhasson.

    5:
    Természetesen tudok a lehetőségről, de már az elején megigértem, hogy nem lesz hirdetés. Engem a hirdetések agyon frusztrálnak, nem engedem, hogy nálam másokat is frusztráljanak.

  7. 6: ráadásul a hirdetéseket automatikusan gép helyezi el perverz logikával. Ha én jrok egy bejegyzést a gestapo zs ügynökeiről, vagy hasonló, mondjuk a vérvádról, akkor elhelyezi mellé egy hébertanfolyam, vagy szentföldi társasutazás reklámját, mert a szövegben gyakran ott a „zs” szó… 🙂
    (nálam sincs reklám)

  8. 5-7: Az Adblock meg úgyis kiszűri… 🙂
    Aki még nem használ Adblockot, annak javaslom, hogy tegyen egy próbát. A netezés így tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés! 😉

  9. Tényleg nagyon jó az Adblock, én is ajánlom mindenkinek, régóta használom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük