(1315) És akkor Ukrajna

Tibor bá’ online

 

~ab108Victorian Nuland, amerikai helyettes külügyminiszter asszony jóvoltából 2013. december 5.-óta tudjuk, hogy az USA 5 milliárd, dollárt költött, hogy Ukrajnában demokrácia legyen. A recept ugyanaz, mint Irakban, Afganisztánban, Líbiában, Szíriában. A hivatásos felkelők amerikai pénzen és amerikai fegyverekkel destabilizálják az országot, mígnem polgárháborús helyzet áll elő, ahol az amerikaiak a felkelőket támogatják. A cél Amerika barát bábkormány létrehozása. Erre egyes hangok (PZuj) azt válaszolja, hogy Oroszország is pénzzel manipulált Ukrajnában. Valóban, de gáz árakkal, kölcsönökkel, stb. manipulálni egészen más, mint fasiszta bandákat pénzelni, kiképezni és fegyverrel ellátni. És azt se lehet felhozni, hogy az ukrán kormány korrupt volt a velejéig, mert ez ma már világnorma.

Az ukrajnai helyzetet nem lesz nehéz megérteni, mert simán párhuzamba lehet állítani a magyarral. Ukrajna lakossága éppen úgy meg van osztva, mint a magyar, a társadalom kábé fele orosz, a másik fele ukrán és tatár. Gyűlölik egymást a Sztálin által kitalált ukrán éhínség óta, amibe – a becslések szerint – 6 millió ukrán belehalt. Ez a gyűlölet olyan mély, hogy a német invázió alatt az ukránok egy része a németek oldalára állt. A két tábornak az utóbbi időbe két vezetője, illetve miniszterelnöke volt, Gyurcsány és Orbán. A demokratikus választásokon nyerő Orbán első dolga az volt, hogy Gyurcsányt börtönbe zárta. Orbán az oroszokhoz húzott, míg Gyurcsány Nyugat barát volt. Nyugat elkezdet pénzelni a börtönbe betegeskedő Gyurcsány szélsőséges híveit, akik egyre hevesebb tüntetésekkel, egyre agresszívabban követelték…. mindig mást és mást. A végén Orbán menekülni volt kénytelen, na hová? Természetesen az oroszokhoz, akik, és itt már megszűnik a párhuzam, ezt egyáltalán nem nézték jó szemmel. Miért? Azért mert a megbuktatott Orbánt követő nyugat barát kormány lehetővé tenné a NATO előretörését, Oroszország totális körbeölelését rakétabázisok telepítésével együtt. Ráadásul veszélybe került a Krím-félszigeti hajóbázis, és a közel 20 millió orosz ajkú állampolgárok is. Hogy a tortán legyen hab is, a sebtében összeállt – szerintem illegitim – ukrán kormány a nyelvtörvény megváltoztatásával jól odabaszott az orosz ajkúaknak.

Melike hozzájárulása a poszthoz
Melike hozzájárulása a poszthoz

Putyin tehát nem nyelte le a békát, amit Obama nem volt hajlandó tudomásul venni, pedig Putyin eltökéltsége világos. Végül is az orosz alsóház kérte, a felsőház pedig megszavazta a szükség szerinti fegyveres bevetést Ukrajnában. De erre csak azt követően került sor, hogy Obama megfenyegette Oroszországot. Most aztán Obamának kellene elgondolkozni azon, amit tett, mert az nyilvánvaló, hogy Putyin kész a háborúra. Putyin nem akar háborút, de szükség esetén kész rá. Ezt jelenti a felsőházi – méghozzá ellenszavazat nélküli – felhatalmazás. Obamának viszont tudomásul kell venni, hogy nem találtak még fel olyan fenyegetést, amitől Putyin meghátrálna, ahogy az elődei nem hátráltak meg Napóleon, majd Hitler elől. A végeredményt pedig valamennyien ismerjük. Ráadásul Putyin pontosan tisztában van azzal, hogy az orosz fegyveres erők képesek megvédeni az országot. Éppen ezért, ha az ultra nacionalisták nem szüntetik be a garázdálkodásukat (semmi kétség afelől, hogy ezt amerikai utasításra teszik), akkor Ukrajnában el fog szabadulni a pokol.

Erről jut eszembe, hogy az ukrán parlament elrendelte a mozgósítást. Feltételezem, hogy ott egyetlen egy olyan ember se ül, aki ismerné az I. világháború kitörésének az előzményeit. Ukrajna mozgósít? Röhögnöm kell! Mire számít, hogy majd a NATO segítségére siet? Nem lehetetlen, holnap körülnézek, van-e a környéken egy atom bunker. 😀

___________________________________________________________
___________________________________________________________
_________________________________________________

106 gondolat erről: „(1315) És akkor Ukrajna

  1. Jó reggelt Druszám! Azt hiszem sose voltam még első kommentelő 🙂 De egy hete kisfiunk született így mostantól kb 10 éven keresztül korábban kezdődnek a reggelek 😀
    Jó a téma, lesz még fejlemény az biztos, remélem csetepaté nélkül. Engedelmeddel ide linkelem az ukrán helyzetet katonai stratégia oldalról nézve: http://katpol.blog.hu/2014/03/02/az_ukran_krizisrol_roviden
    Engem csak az szomorít el, hogy facebook-on mennyi birka beveszi a nyugati médiában súlykolt verziót az ukránok megmentéséről… pedig már azt hittem többen vannak ébredők.

    Kérdés: itthon szerinted miért nem tolja jobban soros és köre a liberálokat? Amennyire beindultak az E14-el annyira el is apadt a pénzcsap. Vagy csak rájöttek, hogy még kevés a fideszből kiábrándult és várnak még 4 évet?

  2. Az USA pénzügyi körei mindenképpen világháborút akarnak kirobbantani, természetesen egy olyanra gondoltak, ami őket megkíméli.
    Miután Putyin beleszart egy nagyot a ventilátorba ez a lehetőség kihúzva.
    Oroszország valóban készen áll bármekkora háború megvívására.

    Egyébként Putyin katonai lépése a Krím térségében zseniálisan volt szervezve és időzítve: Ukrajna egyetlen lövés nélkül szó szerint megbénult, Barosso és az EU csak hüppögött az USA meg fenyegetőzött – de képtelen volt érdemben bármit is lépni.

    Nehogy valaki elfelejtse:
    Van egy fegyvernem, ahol Oroszország mindenkit – beleértve az USA-t is – leelőzött. Ezek a hadrendbe állított legújabb generációs stratégiai interkontinentális rakéták (Topol-M és Jarsz komplexumok) MaRV robbanófejekkel.

    Amíg a Nyugat 15 éven át a hagyományos precíziós haditechnikát fejlesztette, addig az oroszok a stratégiai atomütőerőket. Az USA rakétavédelem ezek ellen zéró.

  3. 1:
    Szervusz boldog apa. Gratulálunk. Feltesszük, a gyermek anyját ismerjük. Jó választás volt, neki is gratulálunk. Így az élet menete egy kicsit megváltozik, de ennek már itt volt az ideje. Sebaj! Valamit, valamiért.

    G.B.Shaw egyik híres mondása szerint, az emberiség 2 százaléka gondolkodik, további 3 százaléka azt hiszi magáról, hogy gondolkodik, a maradék 95 százalék jelzőjét ki-ki vérmérséklete szerint határozza meg. Ez utóbbival nincs sok baj, a problémát az a bizonyos 3 százalék adja, amit itt is tapasztalhatsz. 😀

  4. 2:
    Nincs előírva, hogy minden konfliktusból az USA-nak kell kikerülni győztesen.

  5. Meg kéne nézni a legutóbbi választások eredményét. A radikálisok 10%-ot kaptak, klicskoék Kb. 15%-ot, timosenkoek 30 körül. Ezek az arányok valószínűleg a tüntetök között iseképeződtek, tehát ezért is furcsa ez a folyamatos fasisztázás.

    Az idézett 5 milliárd dollár 1991- től értendő a nyilatkozó szerint. Behezen hiszem, higy az un. Fasiszták akkor már léteztek volna.
    Az orosz állampolgárok, az orosszul beszélők veszélyeztetésére hivatkozni nagyon jó ürügy, de konkrét esetre még nem láttam hivatkozást. Putyin is arról beszél, higy nem figja hagyni. Ergo megelöző jelleggel történt . Hasonló módszerre már korábban is volt példa más országokba való korábbi orosz bevonulásokkor,

    Fasisztázás: miért is kapják meg Tőled folyamatosan ezt a jelzőt?
    Nyelvtörvény: világos, hogy rossz volt a felvetés, de többfajta nyomásra végül is nem emelkedett törvényerőre,

    Diverzáns tevékenység: figyelmedbe ajánlom, a ma hajnalii beirásomat.
    Nagyon flottul ment minden a Krímben, a mostani államügyész orosz titkisszolgálati tevékenységről beszél, az előző elnök támogatásával.

    Ott arról is szó volt, higy Janukovics maga nyilatkozta, hogy többek között orosz nyomásra urasította el az EU szerződést.
    Tudom ez más, mert az oroszok csinálták nem az USA.

    A budApesti memorandumbam gazdasági nyomásgyakorlás kizárása is szerepelt.
    Nem tudom, hogy ezek a dolgok minek mínősülnek.

    Nato tagság korábban nem merült fel tudomásom szerint, csyk az eu kapcsolat valamilyen formája.
    Az időrendiséggel is gond van, mely szerint Obama megfenegette oriszországit ( mire fel , ha meg nem léoett semmit?) és ezek után szavazta meg az orisz parlamnet az orisz beavakozás. Nem akir történt obam fugyelmeztetése, amikor már az oriszok javá an akcióztak a Krímben?
    Tudom nem azonosított katonák, de érdekes módon orosz érdekek mentén.
    Ha már kételketsz janukovics leváltásának törvényességében ( a parlamant megszavazt), akkor mi a vélemenyed. Krími kormány leváltásának körülményeiröl?

    Korrupció: kívánok neked olyan korrupciót és jogbiztonságot, ami Ukrajnában van.
    Az erre nem érv, hivy mindenki korrupt. A mérték nagyon nem mindegy.

  6. 5:
    Ez már a szűklátás magas foka. Légyszíves ne nyomd itt a libsi propagandát, azt látom eleget a médiában.

  7. 5: HOgy a Krímben flottul mentek a dolgok, annak csak az egyik magyarázata az orosz titkosszolgálati előkészítés, amit én is biztosra veszek. Egy ettől fontosabb tényezője, hogy a helyi lakosság zöme felszabadítóként üdvözölte az oroszokat és nem lojális Ukrajnához. Ne feledjük, a Krím közel 200 éve volt Oroszország része, amikor Hruscsov a 60-as években Ukrajnához csatolta. A Beregszász környéki magyarok tömegesen menekülnek Magyarországra a sorozás elől, mert 45-ig Magyarországhoz tartoztak.
    Egy biztos, a nyugat-párti ukránok életszínvonala is zuhanni fog, országuk széthullik, életük veszélyben, tehát jobb lett volna a seggükön ülni és most minden jobb lenne.
    Mindenféle tudatos változtatás előtt fel kell tenni a kérdést, hogy milyen esély van a helyzet javítására, ha minimális, jobb nem változtatni. Nem azért, mert minden ideális, hanem, mert lehet még rosszabb is.

  8. A NATO a hidegháborús fegyverkezési verseny egyik közvetlen eredményeként jött létre, ergo meg kellett volna szűnnie. De a mai eu. és amerikai politikusok úgy gondolják, hogy a NATO ma már a béke és a demokrácia nagy missziós alakulataként és őreként funkcionál.
    Hogy a világ keleti fele miért nem így gondolja, nem is értem 🙂

  9. Jó írás Tibor bá! 🙂

    Egy kis kiegészítő infómorzsa, a jobb megértéshez a KatPol blogról, és egy a nyugati médiában vízhang nélkül maradt tavaly szeptemberi Putyin beszéd.

    Az ukrán krízisről röviden
    http://katpol.blog.hu/2014/03/02/az_ukran_krizisrol_roviden

    Íme, egy 2013. szeptemberében elhangzott Putyin-beszéd, amelynek semmi komoly sajtólenyomata, visszhangja nem volt…:

  10. 5:
    melikének van igaza, naiv vagy, és jó szándékú, de a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve.
    8:
    Pontosabban a NATO egy védelmi szerződés, nem pedig támadási, pedig az utóbbi 20 évben erre használják.

  11. Az esemény tanulsága:1,Oroszország nagyhatalom és mereven tesz az USA nevűre 😀 2,Mikor ez utóbbi lerohanta Afganisztánt,Haitit,Panamát,Irakot….és még kitudja kiket nem mintha senki nem pampogott volna 3,Izrael Palesztina meccsről is mélyen hallgatnak ezen szereplők.4,Ha hozzánk kopognának be szomszédaink a mi játék katonaságunk mit is csinálna?Ja igen,hogy még az sincs már értem.5,Putyin az elmúlt időszakban teljesen átszervezte az orosz haderőt,fejlesztések terén teljesen lepipálva a Nato nevű „békére kitenyésztettet”.6,végeredményben van olyan is aki nem a juda-keresztényeknek nyalja a seggét vagy is aki mögöttük van.7,ha jól emlékszem az első amit az Eu nevű szörny mondott Ukrajnának kell az IMF kölcsön és végyék fel szépen majd törlesztenek( gondolom anyakönyvi kivonatokkal).

  12. 9:
    Hát olvasva a a híreket, jó pár orbitális csúsztatást tapasztaltam az oroszok védelmében, de nem írtam le, mert már úgy is propagandával vádolnak.

    De ez már másodszor jött elő, csak reagálok rá:

    „Persze az oroszok fel tudnak mutatni humanitárius indokokat is, mondván eddig már 675.000 ukrán állampolgár keresett náluk menedéket 2014-ben, aminek valóságalapja ugyan lehet, de ez valószínűleg eltúlzott szám, és kevés ahhoz, hogy meghassa az EU-t, vagy Obamát.”

    A mikor ez legelőször feltűnt orosz részről, akkor az is mellette volt, hogy ez a január-februári összevont adat, ami a viszonylag nagy számú Oroszországban dolgozó ukrán vendégmunkás esetében teljesen érthető. Ugyanis év végén hazamentek ünnepelni és fokozatosan térnek vissza.

  13. 12:
    Minek után az ukrajnai flotta újonan kinevezett parancsnok helyettese átállt Oroszországhoz, a mondandódnak nem sok hitele van.

  14. 9: De ha már a hivatkozott cikk, akkor az egyik komment.

    „Az ukranokat meg nem irnam le, tobb okbol is, (a krimet nem tudjak visszafoglalni, az tuti) de ha kelet ukrajnaba is bevonulnak a ruszkik az mar egy masik jatek lesz. Az orosz hds. nem annyira penge, a logisztika komolyan akadozni fog, a hatorszaguk pedig nagyon bizonytalan, azert ez meg se muszlimok meszarlasa, az ukranok meg ugye testver nemzet, az oroszok jo resze nem fogadja el, ha egymast gyilkoljak az orosz es ukran fiatalok.
    Raadasul utokepes csapatokat kell, hogy hagyjanak a csecsen es a gruz fronton is, ukrajna meg kurva nagy es az ukranok is nagyon sokan vannak, joval tobb fiatal onkentesuk lesz, mint amennyi harcosra szukseguk lenne, orosz reszrol visoznt a lelkesedes annyira nem egyertelmu. Raadasul nincs olyan sok tenyleg utokepes egyseguk, motivalatlan alulkepzett egysegek meg nem sokaig maradnak eletben egy megszallasi muveletben. Ha meg a bunyo elhuzodik akkor fog igazan jol jonni az ukranoknak a kikepzes/modern kommunikacios/kiegeszito felszereles amit majd az USA/Izrael/NATO fog biztositani. A II. vh utan meg vagy 10 evig kitartottak az NKVD ellen mindenfele tamogatas es hatorszag nelkul, most siman szetkapnak a ruszkikat, az orosz hds. nem lenne kepes megszallni es pacifikalni meg kelet ukrajnat se.

    Ha ez igaz ( 10 év), a sztori érdekes lesz.
    Ideológia van, történelmi alap van, nyugat meg valószínűleg támogat.

  15. 13:
    „Minek után az ukrajnai flotta újonan kinevezett parancsnok helyettese átállt Oroszországhoz, a mondandódnak nem sok hitele van.”

    Már megbocsáss, ez most hogy jött ki neked?

  16. “Januárban és februárban 675 ezer ukrán lépte át az orosz határt – közölte a Reuters az Interfaxra hivatkozva. Az eredeti forrás szerint ez arról tanúskodik, hogy Ukrajnában humanitárius katasztrófától tartanak az emberek. Persze, csupán annyit is jelenthet, hogy az eddig is Oroszországban dolgozó, becslések szerint kétmillió állampolgár harmada a korábbi időszakhoz hasonlóan hazament az ünnepekre, majd visszatért oroszországi – legálisan vagy illegálisan betöltött – munkahelyére.”

    http://index.hu/kulfold/2014/02/28/blokad_ala_vettek_a_krimi_reptereket/?p=1

    Ugye azon nem fogunk vitatkozni, hogy az idézett tengernagy pár napos intervallumon belül állt át.

    Van még hasonlóan “objektív”, nem torzított információ a tarsolyodban ( jó párra 5-ben is felhívtam a figyelmedet a poszt kapcsán), mert e nélkül “a mondandódnak nem sok hitele van.” (idézet Tőled).

    Most ez jó, hogy címkézzük egymást?
    Felőlem mehet, bár Tőled azért kicsit többet vártam volna!

    Különben érdemes elolvasni a 9-ben idézett cikk kommentjeit, sok értelmes felvetés van benne.

  17. 14: Persze, a Visztula-akció után biztosan nagyon ugráltak és jól elverték a Vörös Hadsereget….. Valami ellenállás volt, de 10 évig? Vicc!

  18. Az USA általi manipuláció témájához…

    A cikket az előző elnökválasztás egyik republikánus jelöltje írta, Ron Paul:

    http://tinyurl.hu/0K6k/

    Azt kell róla tudni -többek között-, hogy eléggé ellene van az IMF-nek, a FED-nek, és úgy általában a nemzetközi pénzügyi szervezeteknek, vagy pl. a bankok kisegítésének. Másrészt non-intervencionalista (ahogy a írásból is kiderül).

  19. A Krímnek annyi, azt már nehéz elképzelni, hogy visszaadnák az oroszok. Valószínűleg külön állam lesz (papíron) orosz bábkormánnyal.

    De ennél nem hinném, hogy továbbmennek Putyinék. A Krímért is nagy árat fognak fizetni, főként gazdaságilag.

  20. 14: Teljes képtelenség elhúzódó oroszellenes háborúról ábrándozni a teljesen az orosz gáz- és olajszállításokra utalt Ukrajna részéről.

  21. Mellesleg az oroszok krími bevonulása olyasmi, mint Horthy fehér lovas bevonulásai a visszacsatolt területekre, ahol a lakosság virágesővel fogadta a honvédeket. HA azt igazságosnak tartjuk (én igen), akkor ezt is tartsuk annak.

  22. 20.
    Nyugat-Ukrajnának annyi, nehéz elképzelni, hogy kiengednék a karmaik közül a héják. Valószínűleg független állam lesz (papíron), EU-elkötelezett, globalista bábkormánnyal.

    És valószínűleg néhány ICBM-elhárító NATO támaszponttal és radarállomással is gazdagabb lesz.

    Ukrajna értékét (a kitűnő termőföld mellett) földrajzi elhelyezkedése jelenti, az Oroszország bekerítésén mesterkedőknek.

  23. 22.

    Mivel állítólag orosz többségű a félsziget, így tarthatjuk nyugodtan annak. Egy alaposan felügyelt népszavazás persze legitimálhatná a dolgot és talán megnyugodnának a kedélyek is.

    A frissen hatalomhoz jutottak közben kezdenek eszmélni Kijevben:

    http://hvg.hu/vilag/20140303_Turcsinov_nem_irja_ala_a_nyelvtorveny_elt

    Sajnos kicsit elkéstek vele, de ha ezt most komolyan gondolják, akkor respekt!

    23.
    Igen, igen, egyetértek. De ez nem zárja ki annak igazságát, amit én írtam. 🙂

  24. 23.
    „Hozzátenném, hogy valószínűleg néhány ICBM-elhárító NATO támaszponttal és radarállomással is gazdagabb lesz.”

    Tökéletesen egyetértek, mert ez az egész Muppet Show végső célja és lényege!

  25. „Lengyel kérésre összeül a NATO Tanácsa, hogy megvitassa az ukrajnai helyzetet. Varsó a találkozót a katonai szövetség szerződésének 4. pontjára hivatkozva kérte, amely szerint erre lehetőség van, ha valamely tagország fenyegetve érzi magát.”

    http://index.hu/kulfold/2014/02/28/blokad_ala_vettek_a_krimi_reptereket/?p=0

    Korábban az előző NATO ülésnél szintén felreppent a hír, hogy a Baltiak kérték a 4. pontra hivatkozva.Ezt később tagadta a NATO.

  26. Kína közölte az Egyesült Államokkal, hogy további amerikai nyomásgyakorlás esetén az ukrajnai szituációban az USA-nak el kell kezdeni a Kína felé fennálló államadósságának a törlesztését. A kijelentés érdekes része, hogy Kína aranyban kéri vissza az adósságot. Ezzel igen érzékeny pontra gyakoroltak nyomást, hiszen köztudott, hogy az USA-nak nincs elegendő aranya ehhez már nagyon rég óta, hiába rabolták ki Khadafit és Szaddam Husszeint is.

    Emelett Kína közölte a törökökkel, hogyha további gazdasági együttműködést akarnak, akkor nem engedik át az amerikai flotta egy tagját se a Boszporuszon.

    Emlékeztetőül: az elmúlt napokban John Kerry amerikai külügyminiszter kijelentette, hogy „Oroszország akciói veszélyeztetik egy független állam biztonságát” és „hogy ez már nem a XIX. század, hogy kisebbségi jogokra hivatkozva az anyaország bevonuljon”. Ezzel végleg biztosra vehetjük, hogy az amerikai külpolitika kész vicc lett, és a Washingtonban ülő felelős személyek teljesen elveszítették a realitásérzéküket. Ezt megfejelve az amerikaiak kifejtették, hogy elképzelhető a G8 megkurtítása G7-re, Oroszország nélkül, valamint a külföldön levő orosz befektetések és számlák befagyasztását, az orosz gazdasági kapcsolatok felfüggesztését. Ezzel feltételezhetően az USA teljes gazdasági öngyilkosságot követne el.

  27. 15:

    Ezt írtad: „eddig már 675.000 ukrán állampolgár keresett náluk menedéket 2014-ben, aminek valóságalapja ugyan lehet, de ez valószínűleg eltúlzott szám” Hogy lenne eltúlzott szám, ha már a flotta helyettes főparancsnoka is menekül.

  28. Engem a dilettanizmus lep meg kicsit.. ahogy Janukovics kezelte a tüntetéseket az elején, közepén és végén. (amikor kellett volna nem alkalmazott erőt utána meg ostoba módon elkezdett a tetőkről lövettetni). Aztán Putyin akciója hihetetlenül cinikus. Az teljesen oké, hogy nem ismeri el az új kormányt, de miért nem várt addig, amíg megválasztják az új kormányt, amit kimeriaiak visszautasítanak, népszavaznak az elszakadásról és ha nem engedik őket máris mondhatná Putyin, hogy ő csak a polgárait megy védeni.. valószínűleg az erőszakos megmozdulásokra se kellett volna sokat várnia..
    Most meg azt találták ki, hogy Janukovics hívta be őket.. mert aztán így egyből szimpatikusabb.. egy gyilkos oligarcha külföldi hadsereget hív be a saját népe ellen..

  29. 27.

    Ezt én is olvastam, de nem találtam rá autentikus forrást. Egyébként valószínűleg a kínaiak bottal üthetik a nyomát a pénzüknek, pontosabban annak az értéknek, amit az MA, ebben a pillanatban még képvisel, a több ezer milliárd dollár, amivel rendelkeznek.
    Az amerikaiak nem fognak fizetni, főleg nem aranyban, meg másban sem – ásványkincsben, nyersanyagban, semmi olyanban, ami valódi értéket képvisel.
    Ha rablókkal, gyilkosokkal kereskedik az ember, akkor bizony a végén pórul járhat. És még örülhet, ha ép bőrrel megússza.

  30. „Még akkor is, ha az jogellenes és ellentmond a Moszkva által aláírt szerződéseknek is. „Az orosz duma felhatalmazása nem teremt jogalapot a katonai beavatkozásra, ahogyan az sem, hogy illegitimnek tartja az új ukrán vezetést. A mostani akció ugyanis az ukrán állam ellen folyik, amely ellen Oroszország nem alkalmazhatna katonai erőt, veszélyeztetve a területi integritást” – mondta Törő, megjegyezve, hogy a Kreml még jogi fügefalevélnek sem használta Viktor Janukovicsot. Az ellenzék által elűzött, de Moszkvában továbbra is legitimnek tekintett ukrán elnök ugyanis nem hívta be az orosz katonai erőket.”

    http://index.hu/kulfold/2014/03/03/moszkva_regi_receptet_kovet_a_krimben/

    A kép annyiban változott, hogy Janukovics felkérte Putyin a bevonulásra egy nemrég közölt levél szerint.
    Érdekes módon korábban Ukrajna területi integritása mellett állt ki Oroszországba menekültként.

    Érik egy újabb vádpont az ukrán körözésnél.

  31. 29:Egyébként a 9-es cikkből idéztem.
    Lásd 12,16,17.

  32. 33:
    „Viktor Janukovics kérte levélben Putyintól, hogy Moszkva küldjön csapatokat Ukrajnába – közölte a Reuters szerint Vitalij Csurkin, Oroszország ENSZ-nagykövete. Ha ez igaz, úgy meglepő, hogy Moszkva eddig várt ennek a levélnek a közlésével, amely helyett eddig a Krími Autonóm Köztársaság kérésére hivatkozott, noha sokkal kézenfekvőbb lett volna a Moszkva által legitimnek tekintett Janukovics kérésére építeni a beavatkozást.”

    http://index.hu/kulfold/2014/02/28/blokad_ala_vettek_a_krimi_reptereket/?p=0

  33. 27:
    „A kijelentés érdekes része, hogy Kína aranyban kéri vissza az adósságot. ”

    Hát ez nehezen értelmezhető, hiszem Kína amerikai állampapírokat birtokol.
    Semmi jogalapja nincs aranyra.
    Ha majd a megveszi Tőle ezeket az USA kormány vagy a FED vagy a piac, akkor a kapott dollárjáért vehet aranyat.
    Ha piacra borítja, akkor lesz egy kiadós bukója, de a FED megveheti az egészet.
    Talán az EU is besegít, mint legutóbb is tette a zerohedge szerint.

    Mondjuk hogy ezen akció után mit szól a piac és milyen lesz a dollár hitele, az egy más kérdés.

    A forrás nekem is jól jönne.
    Az eredeti, nem ez, mert itt nem jelölik meg a forrást:
    http://www.hidfo.net/2014/03/03/kina-az-usa-nak-az-el-kell-kezdenie-torleszteni-az-allamadossagat

  34. Akinek nem inge, ne vegye magára, de mi értelme van a Reuters, meg a többi sábeszes ‘newsmakers’ propagandaszövegéből idézgetni? Én egy szavukat sem hiszem el, annál inkább, mert köztudott, hogy a forró helyzetekbe bedobott tudósítók nagy része kém.

    Nincs rosszabb, mint amikor a butaság vakbuzgalommal párosul.

  35. Megbízható lengyel forrás szerint az új kijevi kormány a megyei hivatalok élére csupa tolvaj oligarchát és veszett nacionalista banderistát nevez ki. Az oligarchák máris megtalálták a barátságot az új hatalommal, a pénz mindig elsőrendű kommunikációs eszköz. A barikádon idealista kisemberek áldozták életüket, hogy részben más gazemberek lophassanak…

  36. McCain jó messziről üzenget Európának:
    http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/mccain_valaszlepeseket_surget_az_orosz_agressziora.577689.html

    A londoni válasz:
    http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/london_nem_lesz_katonai_valaszlepes.577815.html

    Egy nem félreérthető francia megjegyzés:
    http://nol.hu/kulfold/timosenko_kell_putyinnak?ref=sso
    „…a francia külügyminiszter, Laurent Fabius úgy nyilatkozik, hogy még nem annyira súlyos a helyzet, hogy Párizs felülvizsgálja az oroszok által rendelt hadihajókról szóló szerződéseket.”

    A Gazprom is üzent:
    http://www.atv.hu/kulfold/20140303-tovabb-no-europa-fuggosege-az-orosz-gaztol

    Az amerikai üzenetekre személy szerint sommásan csak egyet üzennék vissza: Fuck the USA! – love from EU.

  37. 17:

    Felhívásodra ismertetem, hogy amikor belinkelsz orosz ellenes propaganda szöveget, akkor meg kellene említened a következőket is:
    1) Múlt év novembere óta az USA külügyminiszter helyettese legalább négyszer repült Kijevbe, és beszélt a tüntetőkkel, ami egy régen kidolgozott terv szerves része, miszerint destabilizálni az ukrán kormányt és nyugatbarát bábot ültetni a helyére.
    2) Az ukrán szuverenitás megsértése mellett meg kellett volna említened, hogy az elmúlt 25 évben a szuverenitást sürgető USA szart a következő országok szuverenitására és lebombázta őket: Panama, Grenada, Szomália, Haiti, Szudán, Szerbia, Afganisztán, Pakisztán, Irak, Jemen és Líbia. Ez, ha jól számolom 12. Így aztán az oroszoknak van még 11 dobása.
    3) A több tucat civil áldozat mellett meg kellett volna jegyezni, hogy 10 rendvédelmi is meghalt lőtt sebbel. Csak nem egymást lövöldözték halálra? Nem, nyugati tanácsra lőttek a szélső jobos huligánok a tömegbe, hogy a halottakkal fokozzák a felfordulást.
    4) Angela Merkel találkozott az ukrán jobboldali ellenzékkel. Pártja a keresztény Demokratapárt pénzeli Vitali Klicskót és Udar pártját, ami ha jól sejtem belügyekbe való durva beavatkozás.
    5) Nuland telefonbeszélgetése napvilágot látott az ukrajnai USA nagykövettel, és kiderült, hogy az elkergetett Janukovics helyébe Jatzsenyukot fogják beültetni. Vagyis minden szál az USA-hoz fut be.
    6) Ugyancsak Nuland árulta el, hogy az USA kb. 5 milliárd dollárt költött eddig Ukrajna destabilizálására.
    7) A most megszállt Krím-félsziget 1954-ig Oroszország része volt, akkor csatolták Ukrajnához szervezési okok miatt.
    8) Oroszország joggal fél az ellene irányuló geopolitikai bekerítéstől, és legalább annyi joga van saját érdekeit védeni, mint Izraelnek, vagy Amerikának.

  38. 37:
    Ha neked a Reuters (gondolom akkor más hírügynökség se, interfax, Itar-Tas hiteles?) nem felel meg, akkor ugyan mond már meg hogyan tájékozódsz a jelenlegi helyzetben ha mindenhol nem lehetsz jelen?

  39. 39:
    Például független újságírok hírleveleiből. Kérsz néhány nevet?

  40. 39:
    Ezek egy része említésre került, mivel te és jó páran ezt hangsúlyoztátok.
    Én meg említem a másik oldalt, amit Ti hanyagoltok, így már kezd kiegyensúlyozott lenni a tájékoztatás.

    A cél elsősorban ez, nem??

    Mellesleg a legtöbb pontodat nem vitatom.

    Csak az a baj, ebből a felsorolásból is azt látszik, hogy Te is geopolitikai léptékben gondolkodsz, vagy mint Brzezinski egy sakk táblában.

    Közben egy-egy bábú, egy-egy ország, ahol emberek is élnek úgy mellesleg.
    Erről nem kéne elfeledkezni, mikor kizárólag lepénzelt tüntetőkben gondolkozunk.

  41. Dicsekszik a Szombat zsidó folyóirat a Haaretz nyomán:

    http://www.szombat.org/politika/volt-izraeli-katonak-a-majdan-felkeloi-kozott

    „Volt izraeli katonák a Majdan felkelői között”
    „A kijevi felkelők egyik osztagának parancsnoka a “Delta” álnevet viselő, negyvenedik éve felé közeledő harcos. Csapatát „a Majdan kéksisakosai” néven emlegetik, bár maga barna rohamsisakot visel, alatta pedig kipát hord. Az izraeli hírügynökségnek névtelenül nyilatkozó, ukrajnai születésű Delta korábban az izraeli hadseregben (IDF) szolgált. Kiképzést a Givati gyalogsági dandár egyik felderítőszázadában kapott, amit kijevi utcai összecsapások során hasznosított a közelmúltban. Negyvenfőnyi szakaszához néhány további IDF veterán is csatlakozott. Delta személyazonosságát Mose Azman ukrajnai rabbi is igazolta. ”
    „A „kéksisakosok” 35 főnyi csapatát öt kiszolgált izraeli katona vezeti. Delta, aki ortodox zsidó, és a Brodi zsinagógába jár, Azman rabbi gyülekezetéhez tartozik, magánéletéről nem nyilatkozott. A 90-es években kivándorolt Izraelbe, és néhány évvel ezelőtt üzletemberként tért vissza Ukrajnába. ”
    „Február utolsó hetében ideiglenes kormány alakult több kisebbségi csoport képviseletével. A választások májusban esedékesek. Volodimir Grojszman, Vinnyica város korábbi polgármestere, a regionális ügyek újonnan kinevezett miniszterhelyettese zsidó.”
    „Ugyanakkor Delta anonimitása arról tanúskodik, hogy némiképp kívülállónak tekinti magát. „Ha ukrán lennék, nemzeti hősként kezelnének. De így jobb, ha nem fedem föl kilétemet, mert békében és nyugalomban kívánok élni. Zsidó barátaim már kérdezgetik, ’Salom’ helyett ezután ’Sieg heil’-lel köszöntsünk? Ezt nevetségesnek tartom. Időnként mégis azt kérdezem magamtól: mit csinálsz? Ez nem a te sereged. Ez még csak nem is a te országod.””
    ——–

    Nem írják, de Jacenyuk is zsidó. Van valakinek tippje, hány izraeli veterán él Magarországon? Egy destabilizálási belharcban kihez lennének lojálisak? Ilyenek, vagy családtagjaik még e fórumon is szerepelnek. Láttuk, milyen magyarbarát hozzáállással…
    A magyar hadsereget leépítették, a politika, és az erőszakszervezetek vezetői tele vannak ilyen veteránokkal és rokonaikkal Magyarországon is.

  42. 41:Tibor bá:
    Adjál.
    Gondolod, hogy a független újságírók le tudják nyomni a hírügynökségeket a mindenhol való jelenléttel?
    Van erre ennyi erőforrásuk?

    Ehhez hálózat kell, ha meg lesz hálózat, akkor meg lesz hírügynökség is.

    Van sok hírügynökség, egyik erre hajlik, a másik arra.
    Állításaik között van az igazság.

    Mondjuk ugye konkréten a Janukovics levél az oroszoknak kedvezne, mivel így lenne jogalapjuk a bevonásra, hiszem ők jelenleg is őt ismerik el Ukrajna elnökének.

    Nem tudom, hogy ez most mért baj hiszen ez orosz pozitív hír, ha igaz.

  43. 45:
    „A menesztett ukrán elnök, Viktor Janukovics kérte meg Putyint, hogy Oroszország küldjön katonákat Ukrajnába – írja a BBC az orosz ENSZ-követre hivatkozva.”
    Kérdés, hogy ők is a reuters átvett hírét adják vissza, vagy függetlenül megerősítik.

  44. 48:Montezuma

    lásd 27, 31, 36!!
    Hol az eredeti forrás??

  45. 47:
    Köszi, már megtaláltam korábban amikor el kezdtél írni a témáról a másik topikban, de még nem volt időm végig olvasni.

  46. Gázár, mint fegyver

    „Például a 2010-es harkovi orosz-ukrán egyezmények során évi 4 milliárd USD-nyi árengedményért (az akkori ukrán GDP 3%-a) Kijev újabb 25 évre bérbe adta a szevasztopoli flottaállomást az oroszoknak. Egy katonai bázisért nagyon jutányos ár, főleg ha arra gondolunk, kérhettek volna az oroszok mást is. Például Belaruszban az árengedményekért cserébe mára kivásárolták a teljes gázrendszert és ma már a többiből, gyárakból, bankokból mazsoláznának. Ha nincs elég pénzed, ki kell egészítened egy kis szuverenitással, semmi gond.”

    „Mindez persze leginkább az oroszok számára frusztráló. Ők már mindenképpen csak rohadt imperialisták maradnak: ha piaci áron adják a gázt azért, ha árengedményt adnak még inkább. Bár nyilván ők sem szentek – pl. vámháborúval díjazni külpolitikai döntéseket nem udvarias dolog – de a közgazdasági logika mellettük szól: ha nincs pénz a vevő számláján, viszik a családi ezüstöt.”
    http://gurulohordo.blog.hu/2014/02/11/az_igazi_rezsihaboru

  47. http://www.hidfo.net/2014/03/03/ujabb-ket-penzes-zsidot-tett-meg-kormanyzova-kijevi-rezsim

    ÚJABB KÉT PÉNZES ZSIDÓT TETT MEG KORMÁNYZÓVÁ A KIJEVI REZSIM

    „A Donyeszk régió élére kinevezték azt az Igor Kolomojszkit, aki Ukrajna harmadik leggazdagabb embere, vagyona mintegy 2,4 milliárd dollárra tehető. Az ő kezében van több ukrán magánbank, de az olajiparban és élelmiszeriparban, mezőgazdaságban és szállítmányozásban is vannak nagyvállalatai. Timosenko korábbi „támogatója” volt, mielőtt elbuktatta a pártját azzal, hogy az utolsó pillanatban bejelentette, mégse fizeti Timosenko kampányát. Jelenleg Vitalij Klicsko pártját, az UDAR-t pénzeli, részben neki köszönhetően tudtak folyamatosan fizetett aktivistákat az utcákon tartani. Kolomojszki ukrán-izraeli kettős állampolgár, vállalatbirodalmát pedig mindeddig Svájcból irányította. Most az államfői székbe tett – szintén zsidó – Turcsinov nevezte ki egy keleti ipari régió kormányzójává.

    A Donyeszk régió élére Szergej Tarutát ültetnék, aki mintegy 2 milliárd dollár magánvagyonnal rendelkezik, szintén Ukrajna 10 leggazdagabb üzletemberének egyike. Ő bányásztársaságokban és nyersanyagban utazik, valamint a Donyeszk központú Metallurg Fottball Club tulajdonosa.

    Persze mindkét díszpéldány csak névlegesen kapja meg a kormányzói posztot, mivel a keleti, orosz-lakta területek mostanra saját független kormányokkal és saját népi milíciákkal rendelkeznek. Gyanítható, hogy ha betennék a lábukat a papíron megkaparintott területre, mindkét zsidó egy útszéli lámpán végezné, a nép legnagyobb örömére. Igaz, lassan Kijevben is forró lesz számukra a talaj, miután a hasznos-idiótaként felhasznált nemzeti radikálisok kezdik zokon venni, hogy az ő NS-forradalmuk után mindenhol csupa milliárdos zsidókat tettek pozícióba.”

  48. A fent említett Kolomojszki 2010-ben megvette a Studio 1+1 és Kino ukrajnai TV-csatornákat Ronald Laudertől, a Zsidó Világkongresszus elnökétől, hitsorsosától.

    ukrainebusiness.com.ua/news/800.html

    Gondolom, a TV-csatornát is felhasználta a mostani forradalom népszerűsítésére, némi pénzen kívül, a 3,5 milliárd dollárra (!!!) becsült vagyonából…

    ukrán cikk angolul arról, hogy a nehéz időkben az oligarchák hzafias kötelességüknek érzik, hogy elfogadják a megyei vezetői tisztségeket:

    http://www.kyivpost.com/content/business/oligarchs-step-in-to-save-ukraines-sovereignty-338116.html

  49. A magyar média pártállástól függetlenül miért állítja be olyan egyoldalúan ezt a helyzetet az oroszokat megjelölve gonoszként? A politikusokkal együtt (Martonyi, Bajnai, Mesterházy, stb.).
    Csak mert nekem is feltűnt, hogy itt azért egyáltalán nem arról van szó, hogy a gonosz oroszok megtámadják szegény ártatlan ukránokat.

  50. 17:

    Felhívásodra ismertetem, hogy amikor belinkelsz orosz ellenes propaganda szöveget, akkor meg kellene említened a következőket is:
    1) Múlt év novembere óta az USA külügyminiszter helyettese legalább négyszer repült Kijevbe, és beszélt a tüntetőkkel, ami egy régen kidolgozott terv szerves része, miszerint destabilizálni az ukrán kormányt és nyugatbarát bábot ültetni a helyére.
    2) Az ukrán szuverenitás megsértése mellett meg kellett volna említened, hogy az elmúlt 25 évben a szuverenitást sürgető USA szart a következő országok szuverenitására és lebombázta őket: Panama, Grenada, Szomália, Haiti, Szudán, Szerbia, Afganisztán, Pakisztán, Irak, Jemen és Líbia. Ez, ha jól számolom 12. Így aztán az oroszoknak van még 11 dobása.
    3) A több tucat civil áldozat mellett meg kellett volna jegyezni, hogy 10 rendvédelmi is meghalt lőtt sebbel. Csak nem egymást lövöldözték halálra? Nem, nyugati tanácsra lőttek a szélső jobos huligánok a tömegbe, hogy a halottakkal fokozzák a felfordulást.
    4) Angela Merkel találkozott az ukrán jobboldali ellenzékkel. Pártja a keresztény Demokratapárt pénzeli Vitali Klicskót és Udar pártját, ami ha jól sejtem belügyekbe való durva beavatkozás.
    5) Nuland telefonbeszélgetése napvilágot látott az ukrajnai USA nagykövettel, és kiderült, hogy az elkergetett Janukovics helyébe Jatzsenyukot fogják beültetni. Vagyis minden szál az USA-hoz fut be.
    6) Ugyancsak Nuland árulta el, hogy az USA kb. 5 milliárd dollárt költött eddig Ukrajna destabilizálására.
    7) A most megszállt Krím-félsziget 1954-ig Oroszország része volt, akkor csatolták Ukrajnához szervezési okok miatt.
    8) Oroszország joggal fél az ellene irányuló geopolitikai bekerítéstől, és legalább annyi joga van saját érdekeit védeni, mint Izraelnek, vagy Amerikának.

  51. PZuj! Miért nem ilyesmiket linkelsz be? Miért csak a nyugati propagandát? Miért kerülöd ki a valóságot, és helyezed be helyette a hazugságot?

    Paul Craig Roberts:
    The puppet politicians who Washington intended to put in charge of Ukraine have lost control to organized and armed neo-nazis, who are attacking Jews, Russians, and intimidating Ukrainian politicians. The government of Crimea, a Russian province that Khrushchev transferred to the Ukraine Soviet Republic in the 1950s, has disavowed the illegitimate government that illegally seized power in Kiev and requested Russian protection. The Ukrainian military forces in Crimea have gone over to Russia. The Russian government has announced that it will also protect the former Russian provinces in eastern Ukraine as well.

    As Aleksandr Solzhenitsyn pointed out, it was folly for the Communist Party of the Soviet Union to transfer historic provinces of Russia into Ukraine. At the time it seemed to the Soviet leadership like a good thing to do. Ukraine was part of the Soviet Union and had been ruled by Russia since the 18th century. Adding Russian territory to Ukraine served to water down the nazi elements in western Ukraine that had fought for Hitler during World War 2. Perhaps another factor in the enlargement of Ukraine was the fact of Khrushchev’s Ukrainian heritage.

    Regardless, it did not matter until the Soviet Union and then the former Russian empire itself fell apart. Under Washington’s pressure, Ukraine became a separate country retaining the Russian provinces, but Russia retained its Black Sea naval base in Crimea.

    Washington tried, but failed, to take Ukraine in 2004 with the Washington-financed “Orange Revolution.” According to Assistant Secretary of State Victoria Nuland, since this failure Washington has “invested” $5 billion in Ukraine in order to foment agitation for EU membership for Ukraine. EU membership would open Ukraine to looting by Western bankers and corporations, but Washington’s main goal is to establish US missile bases on Russia’s border with Ukraine and to deprive Russia of its Black Sea naval base and military industries in eastern Ukraine. EU membership for Ukraine means NATO membership.

    Washington wants missile bases in Ukraine in order to degrade Russia’s nuclear deterrent, thus reducing Russia’s ability to resist US hegemony. Only three countries stand in the way of Washington’s hegemony over the world, Russia, China, and Iran.

    Iran is surrounded by US military bases and has US fleets off its coast. The “Pivot to Asia” announced by the warmonger Obama regime is ringing China with air and naval bases. Washington is surrounding Russia with US missile and NATO bases. The corrupt Polish and Czech governments were paid to accept US missile and radar bases, which makes the Polish and Czech puppet states prime targets for nuclear annihilation. Washington has purchased the former Russian and Soviet province of Georgia, birthplace of Joseph Stalin, and is in the process of putting this puppet into NATO.

    Washington’s Western European puppets are too greedy for Washington’s money to take cognizance of the fact that these highly provocative moves are a direct strategic threat to Russia. The attitude of European governments seems to be, “after me, the deluge.”

    Russia has been slow to react to the many years of Washington’s provocations, hoping for some sign of good sense and good will to emerge in the West. Instead, Russia has experienced rising demonization from Washington and European capitals and foaming at the mouth vicious denunciations by the West’s media whores. The bulk of the American and European populations are being brainwashed to see the problem that Washington’s meddling has caused in Ukraine to be Russia’s fault. Yesterday, I heard on National Public Radio a presstitute from the New Republic describe Putin as the problem.

    The ignorance, absence of integrity, and lack of independence of the US media greatly enhances the prospect for war. The picture being drawn for insouciant Americans is totally false. An informed people would have burst out laughing when US Secretary of State John Kerry denounced Russia for “invading Ukraine” in “violation of international law.” Kerry is the foreign minister of a country that has illegally invaded Iraq, Afghanistan, Somalia, organized the overthrow of the government in Libya, tried to overthrow the government in Syria, attacks the civilian populations of Pakistan and Yemen with drones and missiles, constantly threatens Iran with attack, unleashed the US and Israeli trained Georgian army on the Russian population of South Ossetia, and now threatens Russia with sanctions for standing up for Russians and Russian strategic interests. The Russian government noted that Kerry has raised hypocrisy to a new level.

    Kerry has no answer to the question: “Since when does the United States government genuinely subscribe and defend the concept of sovereignty and territorial integrity?”

    Kerry, as is always the case, is lying through his teeth. Russia hasn’t invaded Ukraine. Russia sent a few more troops to join those at its Black Sea base in view of the violent anti-Russian statements and actions emanating from Kiev. As the Ukrainian military in Crimea defected to Russia, the additional Russian troops were hardly necessary.

    The stupid Kerry, wallowing in his arrogance, hubris, and evil, has issued direct threats to Russia. The Russian foreign minister has dismissed Kerry’s threats as “unacceptable.” The stage is set for war.

    Note the absurdity of the situation. Kiev has been taken over by ultra-nationalist neo-nazis. A band of ultra-nationalist thugs is the last thing the European Union wants or needs as a member state. The EU is centralizing power and suppressing the sovereignty of the member states. Note the alignment of the neoconservative Obama regime with anti-semitic neo-nazis. The neoconservative clique that has dominated the US government since the Clinton regime is heavily Jewish, many of whom are dual Israeli/US citizens. The Jewish neoconservatives, Assistant Secretary of State Victoria Nuland and National Security Adviser Susan Rice, have lost control of their coup to neo-Nazis who preach “death to the Jews.”

    The Israeli newspaper Haaretz reported on February 24 that Ukrainian Rabbi Moshe Reuven Azman advised “Kiev’s Jews to leave the city and even the country.” Edward Dolinsky, head of an umbrella organization of Ukrainian Jews, described the situation for Ukrainian Jews as “dire” and requested Israel’s help.

    This is the situation that Washington created and defends, while accusing Russia of stifling Ukrainian democracy. An elected democracy is what Ukraine had before Washington overthrew it.

    At this time there is no legitimate Ukrainian government.

    Everyone needs to understand that Washington is lying about Ukraine just as Washington lied about Saddam Hussein and weapons of mass destruction in Iraq, just as Washington lied about Iranian nukes, just as Washington lied about Syrian president Assad using chemical weapons, just as Washington lied about Afghanistan, Libya, NSA spying, torture. What hasn’t Washington lied about?

    Washington is comprised of three elements: Arrogance, Hubris, and Evil. There is nothing else there.

    Paul Craig Roberts was Assistant Secretary of the Treasury for Economic Policy and associate editor of the Wall Street Journal. He was columnist for Business Week, Scripps Howard News Service, and Creators Syndicate. He has had many university appointments. His internet columns have attracted a worldwide following. His latest books are, The Failure of Laissez Faire Capitalism and How America Was Lost. http://www.paulcraigroberts.org/

  52. Kezdem azt gondolni, hogy az USA simán bekalkulálta Ukrajna kettészakadását, neki az is teljesen megfelelő, ha lesz egy nyugatbarát Kis-Ukrajna, ahova egy pár év múlva telepítheti a rakétáit az oroszok ellen.

    Lesz majd ejnye-ejnye, meg gazdasági szankciók /amiket majd csendben feloldanak/, aztán ennyi.

  53. A helyzet az, hogy az USA jobban ki van téve a piac és a tőzsde szeszélyeinek, félelmeinek mint az oroszok, ez visszaüthet. A gazdasági szankciók megint visszaütős dolog, pláne hogy a kinaiak nyíltan Oroszország mellé álltak. Nyilatkozatháború és démonizálás folyik, kár is olvasni a mainstream médiát, rakás bullshit, egy hónap és az eu. politikusok visszapacsiznak Putyinnak.

  54. 62: Nem is igazán értettem ezt a gazdasági szankciós nyilatkozatokat Európából, az oroszok nem tudnak ilyesmivel sokkal jobban visszahatni?

  55. Putyin hátrébb vonta seregeit (Putyin utasítást adott kedden, hogy az orosz katonai egységek térjenek vissza eredeti állomáshelyükre az ország Ukrajnával is határos nyugati, valamint közép-oroszországi katonai körzetéből.).

    Most újra az USA+EU oldalán pattog a labda, Putyin pedig közelebb került a „demokrácia bajnoka” cím megszerzéséhez.

  56. 64: Na ja, csak a médiából nem ez jön le, magyarul nem sokan ismernék el a demokrácia bajnokaként.
    Bár nem ártana, ha végre vki egy kicsit móresre tanítaná az amcsikat, de nem lenne jó ha az energiaárak megint megemelkednének.

  57. ” Putyin a Budapesti Memorandumról

    Mivel forradalom volt Ukrajnában, ezért az ilyen régi egyezmények érvényüket vesztették, mondta az orosz elnök.

    „Putyin szerint Janukovics él, és jól van, sőt, tovább fog élni, mint a halálhírét terjesztők, de politikai jövője már nincs. Ezt meg is mondta neki. Arra Putyin nem volt hajlandó válaszolni, hogy Janukovics mit rontott el az elmúlt hetekben vagy az elnöksége alatt.”

    ” A szankciók mindenkét félnek ártanak

    ezért Putyin szerint nagyon meg kell fontolni, hogy ki vezeti be őket és ki ellen”

    Igen, a kormány legitim, el is kezdte az orosz kormány az együttműködést az új ukrán kormánnyal, mondja Putyin.”

    Bemehetsz egy boltba és vehetsz magadnak orosz katonai egyenruhát. A krími bázisokat elfoglaló katonák nem oroszok voltak, hanem a helyi önvédelmi erők tagjai, hiába volt rajtuk orosz egyenruha
    – jelentette ki Putyin.

    ” Ukrajnának népszavazáson kellene elfogadnia az új alkotmányt
    Legalábbis Putyin szerint ez lenne az ideális, de persze „neki ehhez semmi köze”.

    ” Nem akarja tönkretenni az orosz-amerikai kapcsolatokat

    Mert nagyon nehéz lenne őket újraépíteni, ezért nem is hívják vissza a washingtoni orosz nagykövetet.

    Mondjuk nem árt, ha az megnézi az eredetit, de ha ez igaz, akkor

    Tibor bá, kezdhetsz átértékelni pár dolgot , amit korábban állítottál.
    Pl. legitimitás, forradalom stb.

    Úgy látszik Putyin ugyanolyan, mint Orbán.
    Ha látja, hogy gazdasági érdekek is veszélybe kerülnek, akkor visszakozik.
    A háttérben mindenhol oligarchák, azok meg a profitban tudnak elsősorban gondolkozni.

    Az EU , USA a kezdeti meglepetés után kezdett felfejlődni, gazdasági szankciók, NATO összehívása 4. cikk alapján stb. a helyzet szerinte is komolyra fordult.

    http://index.hu/kulfold/2014/02/28/blokad_ala_vettek_a_krimi_reptereket/?p=0

    59, 60-re a válasz folyamatban

  58. Ukrajna esetében is a régi, kipróbált recept szerint történnek a dolgok:
    Entropizáld, bontsd atomjaira a társadalmat, teremts feszültséget, robbants ki a káoszt. Érzelmileg manipuláld a tömegeket, így fokozd a nyomást. Végül olyan ‘spontán’ megoldást kínálj, ami az érdekeid szerint mozdítja el a dolgokat.
    Putyintól sem kell csodát várni. Meggyőződésem, hogy Putyin (ugyanúgy mint Obama vagy bármelyik címeres EU gazember) ugyanazon a pályán játszik. Ha valódi akadály lenne, már régen likvidálták volna.
    A hozzá hasonló ‘hősök’ esetében azt sem szabad elfelejteni, hogy a társadalomformáló erők nem emberöltőkben gondolkodnak. Putyin után is fog jönni valaki (talán a gulágról), aki majd más irányba fordítja Oroszországot.
    Az igazi vesztesek mindig mi leszünk.

  59. 37:
    „Mvm9 Says:
    2014.március.3rd. at 22:52

    Akinek nem inge, ne vegye magára, de mi értelme van a Reuters, meg a többi sábeszes ‘newsmakers’ propagandaszövegéből idézgetni?

    Remélem most már elhiszed, az orosz nagykövet kijelentéseit.

    Mégse hazudnak mindig?
    Hihetetlen…

  60. 67:
    „Putyintól sem kell csodát várni. Meggyőződésem, hogy Putyin (ugyanúgy mint Obama vagy bármelyik címeres EU gazember) ugyanazon a pályán játszik. Ha valódi akadály lenne, már régen likvidálták volna.”

    Nem mondod!
    Akkor ő se az a hős szabadságharcos?

    „Az igazi vesztesek mindig mi leszünk.”

    Na látod ebben egyetértünk.

  61. 59:
    Miután reagáltam az újból belinkelt hozzászólássodra röviden 43-ben, reagálok most tételesen.

    1.) Igen és?
    Az oroszok nem konzultáltak szerinted Janukoviccsal?
    Nem ígértek neki kedvezményes hitelt és alacsonyabb gázárat?

    2.) Meg LEHETETT VOLNA említeni, de Ti már korábban érintőlegesen megtettétek.
    Igen is elítélendő, mutass rá, ahol ezt éltettem.
    Ez AZONBAN NEM MENTESÍT SENKIT, HA Ő IS HASONLÓ ÚTRA LÉP.

    3.) Ha már a rendvédelmisek halálát ennyire a szíveden viseled, akkor a tüntetők halálán is gondolkodj el.
    Mert ez így kicsit a másik irányból egyoldalú. Nem beszélve arról, hogy a rendőrök általában fel vannak szerelve lőfegyverrel, mik a tüntetőknél csak néhánynál volt.
    77 halottra emlékszem , akkor ezek szerint 67 a tüntetők közül került ki?
    Érdekes sztorikat lehetett hallani kórházba került sérültekről is, akiket elvittek a hatalom emberei, nemhiába csináltak a tüntetők külön kórházat maguknak.

    4.) Janukovics találkozott Putyinnal. Sőt Az EU-tól többen is találkoztak korábban Janukovicssal, amikor még az EU-hoz húzott a szíve.Az ukrán ellenzék többsége bent van a parlamentben, így miért baj, ha találkozott velük, akár az EU-Ukrán ügy kapcsán.

    „Demokratapárt pénzeli Vitali Klicskót és Udar pártját, ami ha jól sejtem belügyekbe való durva beavatkozás.”

    Mondjuk jó lenne erre bizonyíték, de ha el is fogadom, akkor szerinted a kedvezményes gázárhoz kötött politikai feltételek micsodák??
    Te vádolsz engem egyoldalúsággal, akkor ez szerinted mi??

    5.)Bizony, bizony, mivel a Timosenko párt ( legnagyobb ellenzéki párt) vezetője , míg Timosenkot lecsukták.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Arseniy_Yatsenyuk

    6.) Az 5 milliárdot már kitárgyaltam, nem kezdem újra. Próbáld kontrasztba helyezni az orosz direkt és indirekt támogatásokkal.

    7.) Nagyszerű, akkor ennek alapján holnap követeljük a Trianoni határok revízióját.
    Vagy az oroszok adják át a II. VH után elcsatolt területeket, azoknak az országoknak, akiktől elvették pl. Karélia-Finnek .
    Mostanában a határok sérhetetlensége dívik, még ha pl. Koszovo kivétel ez alól.

    8.) ” legalább annyi joga van saját érdekeit védeni, mint Izraelnek, vagy Amerikának.”
    Ez egy jogos érv.

    60:

    „PZuj! Miért nem ilyesmiket linkelsz be? Miért csak a nyugati propagandát? Miért kerülöd ki a valóságot, és helyezed be helyette a hazugságot?”

    Ismételtem megkérlek, hogy hagyd abba mások címkézését!!!!
    Megkérnélek, hogy tételesen sorold fel a hazugságaimat!!!!

    Nem csak másoktól várd el a jó modort, hanem gyakorold is azt.
    Idős korod és blogazdaságot nem mentség erre.

    „armed neo-nazis, who are attacking Jews, Russians, and intimidating Ukrainian politicians. ”

    Náci kártya kijátszása, több konkrétumokat kérek a fasiszta történésekre.
    Egyébként meg egy a tüntetést alkotó kisebbség egybemosása zajlik a tüntetők egészével.

    „The government of Crimea, a Russian province that Khrushchev transferred to the Ukraine Soviet Republic in the 1950s”

    Lásd fentebb a 7. pont.

    „According to Assistant Secretary of State Victoria Nuland, since this failure Washington has “invested” $5 billion in Ukraine in order to foment agitation for EU membership for Ukraine.”

    Korábban kitárgyalva lásd 5 hsz, az ott írtakra se reagáltál maradéktalanul.

    „An informed people would have burst out laughing when US Secretary of State John Kerry denounced Russia for “invading Ukraine” in “violation of international law.” Kerry is the foreign minister of a country that has illegally invaded Iraq, Afghanistan, Somalia, organized the overthrow of the government in Libya, tried to overthrow the government in Syria, attacks the civilian populations of Pakistan and Yemen with drones and missiles, constantly threatens Iran with attack, unleashed the US and Israeli trained Georgian army on the Russian population of South Ossetia,”

    Ez korábban se vitattam, lásd 1311 poszt. 153 hozzászólásom:
    ” 149: Egyrészt igaza van (mondvacsinált ürügy, konkrétum nem volt, legalább is nem hivatkoztak rá), másrészt az is igaz, mint ahogyan te is utalsz rá, hogy bagoly mondja verébnek esete is fennáll.”

    „The Israeli newspaper Haaretz reported on February 24 that Ukrainian Rabbi Moshe Reuven Azman advised “Kiev’s Jews to leave the city and even the country.””

    Ne erre pont volt valahol egy utalás, hogy a rabbi egy cseppet Kreml párti.
    Értsd, ha Moszkva azt mondja, hogy fasiszták, akkor ő visszhangozza ezt.
    Más források meg pont zsidókat látnak, a tüntetők között.
    Na akkor üldözik őket vagy nem, jó lenne eldönteni végre… 🙂

    „At this time there is no legitimate Ukrainian government.”

    De szomorú, hogy Putyin most ismerte el legitimnek őket.
    Tiltakozzon Roberts Putyinnál veled együtt.

    „Everyone needs to understand that Washington is lying about Ukraine just as Washington lied about Saddam Hussein and weapons of mass destruction in Iraq, just as Washington lied about Iranian nukes, just as Washington lied about Syrian president Assad using chemical weapons, just as Washington lied about Afghanistan, Libya, NSA spying, torture. What hasn’t Washington lied about?”

    Hát azért ami tény, hogy az oroszok elfoglalták a Krímet, az ott lévő ukránok vagy letették a fegyvert vagy átálltak, és csapatokat dobtak át a Krímben.

    Ez tán csak nem hazugság?

  62. Pzuj,
    Nem gondolod, hogy fárasztó oldalakon keresztül olvasni, azt a belinkelt zaklatott maszlagot? Aki megpróbálja ezt végigböngészni, az elveszik a részletekben és a dezinformációban.

    Néha a kevés többet mond, főleg ha a saját gondolataidat is hozzáteszed.

  63. Valószínűleg USA (+ esetleg EU) pénzelte a narancsos forradalom második részének kirobbanását, ahogyan a cikkben is olvasható.

    Az is igaz, hogy nem árt, ha van feszültség és elégedetlenkedés egy országban, hogy gyorsabban (ha egyáltalán) beinduljon a láncreakció, tehát a majdani tüntetők egy része jogosan akar(hat)ta elkergetni Janukovicsot (amit ezután kapnak sem lesz jobb, de ugyebár az a fránya reményhal…).

    Az is látható, hogy Putyin zseniálisan lépett: „hadgyakorlatot” végzett Ukrajna keleti határánál és egy puskalövés nélkül elfoglalta Krímet. USA+EU erre csak hápogni tudott, majd napokkal később kitalálták, hogy lemondják a G8 találkát. Erre (vagyis inkább ez után) Putyin lezártnak tekintette a hadgyakorlatot és hátrébb vonta a csapatait.

    Putyin most kézben tartja Krímet, ezen felül jelezte mindenkinek, hogy Ukrajna egy része Orosz zóna és azt is, hogy ha kell, megvédik/elfoglalják (a megfelelő rész aláhúzandó).

    USA+EU ugyanakkor annyit bizonyított csak, hogy ki tud robbantani egy forradalmat és néhány nappal később nyilatkozni is tud. Ha most USA+EU támad (gazdasági szankcióval vagy sereggel) azzal Putyin malmára hajtja a vizet, hiszen ő már elismerte az új vezetést, végzett is a gyakorlattal, ő lesz az, akit sajnálni kell.
    Ha USA+EU nem tesz semmit, azzal elismerik, hogy ezt a meccset elbukták és növelik Putyin tekintélyét (hovatovább lemondtak Krímről).

    Ha ezt az egészet az oroszok kezdték volna, akkor nem tavasz elejére időzítik (amely időponttól az EU-nak fél évig alig kell gáz), hanem inkább októberre.

    Érdekes azonban az IMF nyilatkozatait is figyelni. Janukovics menesztése előtt az IMF kétszer adott kölcsön Ukrajnának, a harmadik adag folyósítását pedig bérbefagyasztáshoz és a gázárak duplájára emeléséhez (valamint esetleg Timosenko kiengedéséhez) kötötték. A feltételeket Janukovics elutasította és nyugat felől keletre fordultak.
    Erre kitört a balhé, majd elkergették Janukovicsot, hogy néhány nappal később az új ideigelens kormány az IMF-től kérjen segítséget.
    Az IMF viszont jelezte, hogy inkább végleges kormánnyal tárgyalna, ideiglenessel nem (egy kicsit tehát drágább lesz az a hitel kedves ukránok!).
    Ezután lépett Putyin, és vonult be Krímbe. A bevonulás után néhány nappal (tegnap) az IMF is rájött, jó neki az ideiglenes kormány is: mégis ad hitelt az ukránoknak.

  64. Azért nem semmi ez a Putyin:
    ” Putyin rendhagyó sajtótájékozatót tart

    Az orosz elnök nem mondott semmit, csak leült az újságírók elé, jegyzeteli kérdéseiket, néha rájuk szól, hogy lassabban. Minden kérdésre válaszolni fog, amire csak tud”

    ” Az orosz elnök ezután mindenféle sztorikat mesél az orosz oligarchákról, akik átvették a hatalmat bizonyos területek fölött, és ezért az emberek mérgesek.”

  65. 71:Mvm9
    Bocs, ha a tételes válaszban elvesztél.
    A válaszolandó anyag se volt rövid.
    A böngészőben két fül segít a dolgon, és is így írtam a választ.

    Egyébként a témát részemről lezártnak tekintem.

    Ukrajna ( az ukrán nép!!!) szívni fog, mert azt a nagy szarkupcot, amit az előző korrupt kormányok hagytak, most fogják eltakarítani.
    Fájdalmas lesz, mert nagyon úgy látszik, hogy az oligarchák nem nagyon kerültek el a tűz mellől.

    Ha az ország kibír egy balti sokkterápiát, akkor talán
    van még remény. Ha nem, akkor hosszú agónia várható.

    Azt azonban világosan kéne látni, hogy ha még az oroszbarát kormány is maradt volna hatalmon, azzal, hogy semmit nem változtattak ( már évek óta), ugyanúgy elszegényedő orosz gazdasági gyarmattá váltak volna ( kb. most is azok, az orosz gazdasági befolyás az iparban egyre erősebb, az ukrán oligarchákat is kezdik kiszorítani).

    Az az ipari struktúra amely csak alacsony gáz ár mellett versenyképes kihalásra van ítélve.

    Egyébként érdekes kérdés az, hogy Putyin hirtelen váltásában, mennyi szerepe van Timosenkónak.
    Nógrádi is utalt rá (lásd 55), hogy tegnap Timosenko Moszkvába utazott, vajon mit boltolt Putyinnal a színfalak mögött?

  66. 70 .)
    Igen és?
    Az oroszok nem konzultáltak szerinted Janukoviccsal?
    Nem ígértek neki kedvezményes hitelt és alacsonyabb gázárat?

    Tartok tőle, hogy neked csúnyán elmentek otthonról a felső emeleten.
    Szerinted ugyan az egy legitim elnökkel konzultálni a gáz nagykereskedelmi áráról, mint titkosszolgálatokkal destabilizálni és puccsot előkészíteni nacionalista szélsőségesekkel a legitim kormánnyal szemben? Egyébként mennyit fizetnek neked ezért?

  67. Van itt valaki, aki ért a haditechnikához? Mert találtam egy olyan fórumot, ahol nagy szakik vannak és azt állítják, hogy a NATO haderejének a töredéke is elég lenne az oroszok megfingatásához. Most az atomfegyverektől eltekintve. Nekem a reakciókból nem így tűnik eddig, de nem értek hozzá.

  68. 39!
    Mccaint ne is emlegesd..Otthon meg arizónába sütögeti a halat otthon,meg a steakot.Láttam az oldalán feltéve..Őt küldeném az első sorba a csata élére..Még vénségére be kell kavarni a sz@rt..
    56!
    Putyin nem fogadja el őket.. 🙂
    76!
    Ne röhögtess már.Az oroszok már elvertek mindenkit egybe is,meg külön-külön is az elmúlt évszázadok során..
    Nem volt elég?.. 🙂
    40!
    „Oroszország joggal fél az ellene irányuló geopolitikai bekerítéstől, és legalább annyi joga van saját érdekeit védeni, mint Izraelnek, vagy Amerikának.”
    Pontosan..
    61!
    „Kezdem azt gondolni, hogy az USA simán bekalkulálta Ukrajna kettészakadását, neki az is teljesen megfelelő, ha lesz egy nyugatbarát Kis-Ukrajna, ahova egy pár év múlva telepítheti a rakétáit az oroszok ellen.”
    Pontosan..

  69. 75:solouse

    Tények:
    „Múlt év novembere óta az USA külügyminiszter helyettese legalább négyszer repült Kijevbe, és beszélt a tüntetőkkel,

    Politikai nyomásgyakorlás, Feltételezés:
    „ami egy régen kidolgozott terv szerves része, miszerint destabilizálni az ukrán kormányt és nyugatbarát bábot ültetni a helyére.”

    Sértegetés:
    „Tartok tőle, hogy neked csúnyán elmentek otthonról a felső emeleten.”

    Politikai nyomásgyakorlás:
    „Szerinted ugyan az egy legitim elnökkel konzultálni a gáz nagykereskedelmi áráról, ”

    Politikai nyomásgyakorlás, Feltételezés
    „mint titkosszolgálatokkal destabilizálni puccsot előkészíteni nacionalista szélsőségesekkel a legitim kormánnyal szemben”

    Sértegetés:
    „Egyébként mennyit fizetnek neked ezért?”

    Annyit, amit neked az ellenkező oldal támogatásáért.

    Azt hiszem az eddigi megnyilvánulásod alapján Veled befejeztem a diskurzust.
    Tibor bá’-val toleránsabb vagyok, mert valamit azért letett az asztalra, veled majd akkor leszek toleráns, ha azt a szintet elérted.

  70. Mondjuk akik látták a hétvégi fejleményeket pénteken és a keddi fejleményeket hétfőn, azok jól kereshettek a tőzsdén…
    Főleg az orosz és az ukrán tőzsdén.

  71. Bocsesz a „fizetnek neked ezért” feltételezésért valószínűbb, hogy te ingyen is ilyen naiv vagy. 🙂 Egyébként bár befejeznéd már ezt a tömény zavaros és paradox propagandát – szerinted diskurzust. Az USA külügyminiszter helyettese meg biztos arról beszélt a tüntetőkkel, hogy milyen enyhe most a tél. Az elmentek otthonról az orosz ellenes uszításnak szólt, ez sokat árt Magyarországnak, mert az USA messze van, de a ruszkik közel. És ezen semmi nem változtat.

  72. Hát ez nem semmi:
    „Stock Rally Stalls As Russia Test-Fires Inter-Continental Ballistic Missile”

    „Because BTFWWIII is so yesterday, we present BTFICBMD:

    *RUSSIA TEST FIRES INTERCONTINENTAL BALLISTIC MISSILE: INTERFAX
    *RUSSIA TEST FIRED MISSILE FROM RANGE IN ASTRAKHAN REGION: IFX
    *RUSSIA MISSILE LAUNCHED AT 10:10PM IN SOUTHERN RUSSIA: INTERFAX
    *INTERFAX CITES RUSSIAN DEFENSE MINISTRY ON MISSILE TEST


    http://www.zerohedge.com/news/2014-03-04/stock-rally-stalls-russia-test-fires-inter-continental-ballistic-missile

    Ilyen nincs.

  73. ” Via Reuters,

    Russia said on Tuesday that it would retaliate if the United States imposed sanctions over Moscow’s actions in Ukraine.

    „We will have to respond,” Foreign Ministry spokesman Alexander Lukashevich said in a statement. „As always in such situations, provoked by rash and irresponsible actions by Washington, we stress: This is not our choice.”

    And Interfax adds:

    RUSSIA WILL HAVE TO RESPOND TO POSSIBLE U.S. SANCTIONS, „AND NOT NECESSARILY SYMMETRICALLY” – RUSSIAN FOREIGN MINISTRY

    http://www.zerohedge.com/news/2014-03-04/russia-warns-will-have-respond-us-sanctions

  74. Tavaly Cipruson tesztelték, hogyan reagál a nép a bankszámlák részleges államosítására. Most pedig kezdik tesztelni milyen hatásai lesznek a világgazdaságra ha az ukrán államkötvényekre épülő derivatívák bedőlnek vagy csak kritikus helyzetbe kerülnek.

    Más: Anonymous Ukraine üzent is az EU-nak és USA-nak http://homment.com/anonymus-ukraine

  75. 82!
    No no..Ott 188 orosz oligarcha Oroszországból összelopott vagyona vált ködé, illetve vándorolt Görögországon keresztül a Goldman-Sachshoz, sok más illetőségű, többek közt magyarországi bűncselekményekből származó vagyonokkal együtt.Itt 12 nagy pénzes oligarcha van,Putyinnal az élen.De ez már nem olyan falat a nyugatnak mint Líbia volt..(A Rothschild-Rockefeller gengszter-klán módszeresen kapcsolja ki a nagy hatalmú, még összefogásképes pénzügyi rablóbandákat.Nem tűrnek konkurenciát..)
    De már Ukrajnában fel is állt a zsidó kormány..felügyelni akarják a gázelosztást Európa felé,persze hogy Putyin nem ismeri el őket..

  76. Egyre többen bírálják Putyin akcióját.
    Az RT műsorvezetője nyílt adásban, A Time-nál egy pár pontos listát írtak erről, elgondolkoztató pontokkal.
    Direkt nem linkeltem be, nehogy gond legyen belőle.

  77. 86:
    Nem bánnám, ha Orbán helyett Putyin lenne a magyar miniszterelnök.

  78. „A Krími Autonóm Köztársaság parlamentje március 30-ára írt ki népszavazást, egy meglehetősen furcsán megfogalmazott kérdéssel. Eszerint:

    „A Krím önálló államisággal bíró terület, amely szerződések és megállapodások révén képezi Ukrajna részét. (igen vagy nem)”

    Jól látható, hogy bárhogyan is válaszolnak majd a szavazók, abból érdemben semmi sem következik, lényegében értelmezhetetlen. Ami azonban megint csak azt jelzi, hogy Moszkva nem akarja elkötelezni magát a Krím elszakítása mellett, amit egyébként Kijev nem fogadna el. ”

    Tényleg érdekes a népszavazási kérdés.

  79. 87: A holokauszt emlékévből biztos hogy nem lenne ekkora probléma. 🙂

    Bár ahogyan fasiztáztak, antiszemitáztak az oroszok a fene tudja.

    Mondjuk abban van valami, hogy lassan Magyarországon minden hátrányát „élvezzük” Putyin rendszerének, az előnyei nélkül.

  80. 87. Tibor bá: Ez a kijelentésed magyarázatra szorul. Azt szeretnéd, hogy Magyarország orosz tagállam lenne, vagy a magyarországi politikai lehetőségekkel Putyin-karakterű embert képzelnél szívesebben Orbán helyére?

  81. 87!
    Imádnám.. 🙂 😉
    89!
    „Mondjuk abban van valami, hogy lassan Magyarországon minden hátrányát “élvezzük” Putyin rendszerének, az előnyei nélkül.”

    És még Putyinka be sem keményített isten igazából. 🙂
    Az amerikai demokráciának pedig minden előnyét élvezzük,a hátrányai nélkül..Hurrá.. 🙂

  82. Lassan tovább borul a bili:
    http://nol.hu/kulfold/eszt_kulugyminiszter__az_ukran_ellenzek_berelte_fel_a_mesterloveszeket?ref=sso

    A franciák valódi véleménye:
    http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_03_05/Marine-Le-Pen-az-europaiak-nem-k-vanjak-Europaban-latni-Ukrajnat-4579/

    Japán sem túl lelkes:
    http://www.ma.hu/kulfold/204283/Japant_valaszut_ele_allithatja_a_krimi_orosz_fellepes

    Az orosz pénznek sincsen szaga:
    http://www.tozsdeforum.hu/uzlet-2/gazdasag/ukrajnanak-azert-kell-az-orosz-hitel/

    Putyin „ellenajánlata”:
    http://www.tozsdeforum.hu/uzlet-2/gazdasag/igy-segitene-putyin-ukrajnan/

    Tibor bá’! Te hogyan látod a helyzetet, szerinted meg tudja az USA valójában szorongatni Moszkvát gazdaságilag? Személy szerint vannak fenntartásaim az USA valódi lehetőségeit illetően (nem atomháborúra gondoltam).
    http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_03_05/Oroszorszag-elkobozhatja-az-amerikai-es-az-EU-s-cegek-akt-vumait-valaszkent-a-szankciokra-8624/

    Tibor bá’: Putyin se gazdaságilag, se katonailag nem legyőzhető, se hagyományos, se termonukleáris hadviselésben – természetesen hazai terepen.

    Üdv: M

  83. 90:
    Nem hittem volna, hogy ezt meg kell magyaráznom. Természetesen Putyin kaliberű/karakterű magyar államférfire gondoltam.

  84. Köszönet a meglátásért.
    Nem semmi sakk és póker folyik itt az USA és Oo között. Kína meg csak csendben (i)go-zik…
    Ezek szerint most nyerik meg a Nagy Játszmát – Pekingnek?

  85. Amit eddig a békeszerződésről hallottam, azt vettem ki belőle, hogy Kelet-Európát felosztanák német, illetve oroszbarát területekre.

    Talán Kelet-Ukrajnát ebben odaígérhették az oroszoknak.

    Ezért is mondhatta Schröder, hogy nem is olyan biztos, hogy
    Oroszország nemzetközi szerződéseket rúgott volna fel azzal, amit tervezett.
    Még ha mi magunk ezt a háborúk előtti Német Birodalom
    restaurációjának tartanánk.

    A napokban többször eszembe jutott Trianon emléke is.

  86. http://www.ma.hu/kulfold/204434/Kemenykedik_a_NATO_az_oroszokkal?place=srss

    „Felfüggesztik annak az első közös NATO-orosz missziónak a tervezését, amely a szíriai vegyi fegyverek semlegesítését végző amerikai hadihajó védelmét szolgálná. Ez azonban – hangsúlyozta Rasmussen – nem hátráltatja a szóban forgó vegyi fegyverek megsemmisítését, csupán azt jelenti, hogy az oroszok nem vesznek majd részt az amerikai hajó védelmében.”

    Remélem, hogy ez komoly mert poénnak nagyon durva.

  87. Nyugi fiúk, ez még nem az igazi. A hullámok lecsillapodnak, megy egy kis toszakodás, aztán Ukrajna fel lesz osztva. Krím egészen biztos az oroszoké lesz. Nyugat Ukrajna meg fogja tanulni, mit jelent a nyugati barátság. 🙁

  88. Monte, a lehallgatott telefonbeszélgetéshez kapcsolódóan: Állítólag az SZBU (Ukrán Titkosszolgálat) hallgatta le…, de a tegnapi Putyin interjúban voltak olyan elejtett infók, hogy lehallgatott beszélgetések vannak a birtokukban, amelyek más kontextusba helyezik az ukrán eseményeket. Erre ma kiszivárog ez a bizonyos beszélgetés két prominens, a nyugatos ukrán oligarchák politikai csoportjait támogató nyugati diplomata között.

    Ez meg egy igen érdekes videó, arról a bizonyos lövöldözésről (18+): http://www.youtube.com/watch?v=VnpCQr1kpH0

  89. „Az Európai Unió (EU) Oroszországgal folytatott politikája, keleti szomszédsági politikája és téves helyzetértékelése nagyban hozzájárult az ukrajnai válsághoz a Külkapcsolatok Európai Tanácsának (ECFR) vezető Oroszország-szakértője szerint. Stefan Meister szerint az EU a kilencvenes évek óta hibát hibára halmoz a Szovjetunió utódállamaival folytatott viszonyában, és tévedései miatt az Ukrajna körüli nemzetközi válság egyik legfőbb felelőse. Az EU a Szovjetunió összeomlása óta szinte egyáltalán nem vett tudomást Moszkva közeledéséről, a szorosabb kapcsolatok kíalakítását célzó próbálkozásokról. Az EU Oroszországot másodosztályú hatalomként tartotta számon, a keleti szomszédsági politikával pedig az volt a célja, hogy az Oroszország és az EU közötti volt szovjet tagköztársaságokat „minél távolabb tartsa, de rátegye a kezét a piacaikra. Az EU számára Ukrajna viszont csak egy fekete lyuk tele korrupcióval – mondta Stefan Meister, hozzátéve, hogy az EU sorozatos tévedései egyenesen vezettek a tavaly novemberi, sikertelen vilniusi keleti partnerségi csúcstalálkozóhoz.(MTI)”

    Hoppá ?
    „Az Egyesült Államok átgondolja, hogyan tudna földgázkészleteivel segíteni abban, hogy Európa ne vonakodjon annyira szankciókat bevezetni az ukrán válság miatt, mondta William Burns külügyminiszter-helyettes. (Reuters)”

    Itt már az USA palagáz piacról van szó ?
    Van nekik annyi ?
    Hogy szállítanák a nagy vííííízen túlra ?

  90. 103:
    Napok óta ez már a vízcsapból is folyik. Sőt a magyar külügy reakciója is.

  91. Szerintem Zsirinovszkij bedobott egy kavicsot a vízbe, hogy lássa, milyen hullámokat ver.
    Nyilván nem a hivatalos álláspontokra kiváncsi, hanem hogy valójában hány embernek mozgatja meg a fantáziáját.

  92. Oroszországnak sem mindegy, hogy talál-e „szövetségeseket” Ukrajna feldarabolásához.
    Ha az említett országok vezetőinek több vér lenne a pucájában, be is lehetne állni a sorba.
    Az én véleményem az, hogy a határok megváltoztathatatlanságának elve eleve nem is igaz (arról van szó, kiről van szó, lsd. Koszovó), akkor viszont már – főleg az EU-n belül lehetne megvalósítani – az adott területen egy tömbben lakó /többséget alkotó/ nemzetiség miért ne szavazhatná meg, hogy melyik országhoz akar tartozni, vagy esetleg függetlenné válni. Ezt egyszer kellene megcsinálni, viszont hatására jó ideig megszűnnének az etnikai alapú konfliktusok.

    Bár, ha a ‘jó’ Isten megcsinálta a bábeli nyelvzavart, bizonyára meg van rá az oka 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük