(1298) Az elfelejtett 240 millió

Tibor bá’ online

 

~ab108Amióta a nyugdíjkort elértem, iszonyatos feledékeny vagyok. Tegnap fél órát kerestem a papucsomat, ami a lábamon volt. Évának január 22-én volt a születésnapja, amiről megfeledkeztem. Ma pedig fél kettőkor azt kérdeztem tőle, mikor fogunk ebédelni, amire kiderült, hogy fél egykor már ettünk. Egyszóval feledékeny vagyok, de esküszöm nektek, ha lenne az OTP-ben egy millióm, tudnék róla. Ha 240 millióm lenne, szóba se állnék veletek, de ez nem mindenkivel van így. Az MSZP (legnagyobb ellenzéki párt, éppen most készül leváltani Orbánt) elnökhelyettese, Simon Gábor nálamnál valamivel nagyvonalúbb, ő ugyanis megfeledkezett a 240 milliójáról. [Tényleg, minek ennyi pénz? El se lehet költeni.] Én csak öreg vagyok, de Simon politikus, és ők sokkal, de sokkal feledékenyebbek. Mi pedig akasztani való barmok vagyunk, hogy ezt bevesszük. beszopjuk, de legalább is ők elhiszik rólunk, hogy ennyire vagyunk hülyék.

De nincs vége, mert Mesterházy Attila „biztos abban, hogy nem az MSZP pénze van Simon eltitkolt bécsi számláján” Na, várjunk egy kicsit! Ez a fogalmazás nekem egy picit furcsa, úgy hangzik, mintha lehetne bizonytalan is közvetlen helyettesének a 240 millióját, és persze a párt pénzét illetően is. Úgy általában fogalma sincs, hogy a pártnak hol vannak elrakva száz milliói, mert miért tudna róla, mindenki úgy lop és ott, ahogy tud, és mindössze a pártnak csak az elnöke (és csendben megjegyzem, hogy miniszterelnök jelölt)

És akkor ünnepélyesen bejelentik, hogy Simon Gábor távozik a közéletből. Miért távozik? Inkább mutassa meg azt a hatos lottó ticketet, amivel nyert 6 milliárdot, amit szétosztott a szegények között és csak 240 milliót hagyott meg magának.

És akkor a legszebb mondat Simon nyilatkozatából: „Jóhiszeműen hibáztam, amikor a vagyonnyilatkozatomat nem kellő alapossággal töltöttem ki.” Ez neki mindössze hiba. Egy picit hibáztam, egy ellel írtam a kell-t. Nahát!. Aztán meg, nem kellő alapossággal? Egy kicsit kapkodott és az utolsó tétel, ez a pitiáner 240 millió slamposságból lemaradt. Mi tehát valamennyien bilin ülő totyisok vagyunk, akik néha figyelmetlenségből bevizelünk a pelusba, és el tudjuk képzelni, hogy a politikusok „nem kellő alapossággal” gondolják át azt a 3000 milliárdos kölcsönt az oroszoktól, vagy a halálbüntetés visszaállítását, vagy a hadüzenetet Kínának. Mert mi a fészkes fenének figyelnének oda a hon atyái.

És a slusszpoén: „Mesterházy elfogadta Simonnak az ügyben adott magyarázatát.” Barom, nem neki kell elfogadni, hanem 4 millió választópolgárnak. Ne neki magyarázza el, hanem nekünk, mert mi fogunk április hatodikán szavazni, és mert hatalmas valószínűséggel a mi pénzünk lapul azon a bécsi bankszámlán.

Végül, de ez már tényleg az utolsó, ezt a kurva 240 milliót miért nem rakta be a pincéjébe egy kiemelhető tégla mögé?

_________________________________________________________
_________________________________________________________
__________________________________________________

35 gondolat erről: „(1298) Az elfelejtett 240 millió

  1. „Végül, de ez már tényleg az utolsó, ezt a kurva 240 milliót miért nem rakta be a pincéjébe egy kiemelhető tégla mögé?”

    Mert már ott minden tégla mögött van ennyi, sőt még a párna és a paplan is pénzzel van kitömve….. 😆

    Fingunk sincs, mekkora disznóságok folynak a kulisszák mögött. Szerintem ez az eset csak a jéghegy csúcsa. Kiváncsian várom a fejleményeket…

  2. 1:
    Persze, azért van legatyásodva az ország mert mindent elloptak, ami ellopható volt. De az igazi tanulság az, hogy a Fidesz kurvára be lehet szarva a választások elvesztésétől, ha hozzányúlt ehhez a kártyához, mert eddig egymás lopásait nem fedték fel. Lehet, hogy most elindul egy „lopás-spirál” Sanyi tegnap már azzal mentegetőzött, hogy hol van ez a Simicska birodalomtól és a világleggazdagabb gázszerelőjétől.

  3. 2.
    ” a Fidesz kurvára be lehet szarva a választások elvesztésétől, ha hozzányúlt ehhez a kártyához…”

    Teljes joggal.
    Az ellenzék külső segítői már megcsörgették fegyvereiket, és seperc alatt 313 forintos eurót csináltak.
    Az ilyen trükkökkel le lehet nullázni az összes rezsicsökit, meg amivel a kormány maga mellett tartja a szavazóit.

    Valószínűleg végeztek egy számvetést, hogy hány szocialista politikust tudnak bemószerolni, és nekik hány beáldozható emberük van és mennyi védhető.
    Ez a játék azért is veszélyes a kormánynak, mert lehet, hogy a baloldalt lehúzza, de saját szavazatokat is veszíthet, mondjuk a Jobbiknak.

    Ami meg a 240 misit illeti… Szerintem az a bizonyíték arra hogy pártpnz, hogy addig nem mert szólni, amíg Mesterházyval nem egyeztetett. Ha valóban magánpénz lenne, akkor privát is intézhette volna… Végülis a párt második embere, nem egy lótifuti, aki mindent parancsba kap.

    Elképzelem ahogy Obama szentségelt, amikor (le)hallgatta Mesterházy és Simon telefonbeszélgetését…
    Mert ugye… Mesterházy épp az USA-ban volt amikor kipattant a botrány.

  4. 2: „be lehet szarva”

    Ebben lehet valami, tegnap végig az ment a hírekben, hogy Gyurcsány valamelyik cége 80 milliós szerződést kötött valamikor a Paksi Atomerőművel. Az persze nem hangzott el, hogy ez jogtalan lett volna /a korábbi vezérigazgató nyilatkozta, hogy elvégezték a munkát/ – de ha 20-szor nem mondták el, hogy Gyurcsány és 80 millió, akkor egyszer se.

    A 240 millió kapcsán engem igazából az a hihetetlen butaság zavar, hogy ezek az emberek arra is képtelenek, hogy egy hihető fedő sztorit találjanak ki a lopott pénzhez. Lopni tudnak, de eszük az nincs, az országot meg szeretnék „vezetni” /lófaszt mama (mondaná Hofi), csak többet akarnának lopni, azt meg úgy könnyebb/.

  5. 4: Nincs itt ország vezetés 25 éve. Hányodunk össze-vissza. Utoljára Kádár lavíroztott, és az adott körülmények között nem is rosszul.

  6. Én valaha régen megnéztem Kósa Lali két egymást követő vagyonnyilatkozatát, amiből egy vastagbőrös poszt is lett. Több ezren olvasták, de semmi következménye nem lett, a baloldali médiumok se tették fel az abban szereplő kínos kérdéseket Kósának. Még 2 évig megnézegettem hogy változik a bevallott vagyona, a változásokat is bekommenteltem a poszthoz, újabb kétségeimmel egyetemben.
    http://vastagbor.blog.hu/2009/02/13/kotelezo_kamu_felesleges

    Azóta Kósa már végtörlesztette a devizahiteleit (>235eCHF), több mint 15 millióval olcsóbban, mint amennyit az aktuális árfolyamon értek. A 2011-es bevallása alapján egy jószívű magánszemély adott neki 25 milkát ehhez, a probléma csak az, hogy 180-as árfolyammal is 42 misi feletti volt a CHF tartozás, hogy a további 17 milliót honnan vette elő, az rejtély, a törlesztőrészletek mellett a fizetéséből nem igazán spórolhatott ennyit.
    A 2011-es év során mindenesetre több, mint 30 millióval javult a pénzügyi helyzete! Gratulálok neki, így kell kitörni az adósságcsapdából! 🙂
    Kár, hogy senki nem kérdezte meg, hogy volt képes erre, sok családon segíthetett volna, ha elmondja a titkot. 😉

    Most megint belekukkantottam a nyilatkozatába, mi újság nála… Egyszerűen érthetetlen, hogy 2010-ben és 2011-ben elő tudott varázsolni a semmiből 15 milliós nagyságrendű összegeket, de 2012-ben és 2013-ban már csak 3-4 millával tudta lefaragni a tartozásait évente, és még mindig a nyakán van 40 millió… Hova tűnt a lendület?

  7. Szerintem, ha Kósán vagy bármelyik kormánypárti politikuson lehett fogást találni, akkor azt az ellenzék nem hagyná ki.

    Lehet hogy Tibor bá’ fevetése alapján a szocik se nagyon akarják kijátszani a „lopós politikus” kártyát.
    Elképzelhető, hogy a Fidesz bespájzolt jónéhány csontvázat a választások idejére, és a baloldalnak el kell döntenie, hogy mennyi börtönt ér meg, hogy egymást bemártsák.

    Érdekes lenne megtudni, hogy minden hány százalék forintgyengülésre hány szocialista politikust tud a Fidesz bemártani… Látható volt, hogy január végén beindult a támadás a forint ellen, és a magas árfolyamon rögtön jött hogy milyen magas az államadósság… Aztán amikor kipattant a Simon-ügy a forint „megnyugodott”…

    Szóval megy az adok-kapok.

  8. Az egészen pofátlan kettős nyilatkozat arra utal, hogy Simon tökös gyerek és nem hajlandó Cuslágot játszani, elvinni a balhét. Nyilván egyenesen megmondta Mesterházinak, hogy nem hajlandó börtönbe menni a pártkassza egy részének dugdosásáért, ezért a párt ne támadja a kizáráson túl és a háttérben mozgassa meg fideszes forródrótját, hogy ne legyen túlzottan megbüntetve. És gondolom, azt is megmondta, hogy vagy összedobja a párt a pénzt a várható büntetésre, vagy kipakol, hogy nem a saját pénze volt. Hogy Mesterházi „elfogadta a magyarázatát”, az csak így értelmezhető. Ezért volt kénytelen vállalni a pártját sújtó népszerűségvesztést kampány idején azzal, hogy nem határolódik el keményebben a „bűnöstől”.

  9. Hosszú napok óta töröm a fejem hogy van-e elfelejtett bankszámlámon elfelejtett néhány millióm, de az istennek nem jut eszembe hogy van-e bankszámlám és elfeledett pénzem. Pedig de jó lenne néha kiruccanni a sógorokhoz némi Euro-ért. Arra emlékszem mindössze hogy amikor tavaly bent voltak az országban március 15-én csak útszóró anyagot hoztak. Amnézia a köbön. Amúgy szerény személyem véleménye az ügyben az, hogy „odafent” az égi sakktáblán jóval nyugodtabbak a felek, megbeszélik egymás között hogy melyik figurát kell kiütni a tábláról. A nagy szereplők „sérthetetlenek”. Egyenlőre… Mint tudjuk a karaván halad a kocka pedig, ha lassan is de fordul. Nagyon el kellett már terelni a figyelmet Paks II. ügyéről. Simon polgártárs a kavics amit beledobtak a tóba hogy másfelé haladjanak a hullámok.

  10. Egészen szórakoztató ez a PR meccs.

    Ki tud nagyobbat durrantani? Mekkorát szól a megszállási emlékmű, mekkorát szól Paks, mekkorát szól Simon 240 milliója…

    A kosárba kerül az adósság, a forint árfolyam, a brüsszeli akadékoskodások, a rezsi, szóval nem fogunk unatkozni.

    Ez most a „tudatmódosítások” versenye lesz. Melyik tábor tudja inkább a saját előnyére módosítani az egyes jelenségek megítélését.

  11. Érdekes, hogy a hatóság csak azt kifogásolja, hogy nem fizette be az összeg után járó 50 millió Ft adót.
    Az természetes, hogy egy politikusnak párszáz milliója legyen ma Magyarországon.
    Azt mikor kérdezik meg töle mibúl a tömérdek pénz.
    Mennyi lehet még neki ha 240 milliót csak úgy elfelejtett?
    Szinte hálás lehet a Fidesznek, hogy szóltak neki: hé, Simon elvtárs a bécsi bankban is van egy kis aprópénz.
    Kiváncsi lennék Lázár kisfiának svájci millióira de sorolhatnám Csintalantól-Veresig.Azokban a körökben Simon csak a jéghegy csúcsa.

  12. 12:

    Al Caponét se a gyilkosságokért kefélték el, hanem az adócsalásért. Nincs új a Nap alatt.

  13. Azért összeállnak a dolgok.

    A pénz annak a banknak a számláján van, amelyik Simon választókerületének a devizahiteleket adta… olyan 3 milliárd forintnyi devizát…
    A banknak bőven megérte a 10% körüli „közvetítési pénzt” lefizetni Simonnak.
    Gyurcsány meg közben elszedte az önkormányzatoktól a pénzt, hogy kénytelenek legyenek külföldi hiteleket felvenni.
    Namármostakkor, csak körül kell nézni a többi, magas hiteleket felvevő szocialista önkörmányzatok háza táján, ki felejtette még el bevallani azt a pár száz milliót.

    Innen kezdve érthető, hogy az MSZP olyan szorosan tartja csukva a száját, hogy már fogat is a fenekükön keresztül mosnak.

  14. 14:
    „Namármostakkor, csak körül kell nézni a többi, magas hiteleket felvevő szocialista önkörmányzatok háza táján, ki felejtette még el bevallani azt a pár száz milliót.”

    Nem is tudom, a Fideszes önkormányzatok nem adósodtak el devizában?
    Miből gondolod, hogy ott minden tisztán ment?

    Ajánlanám figyelmedbe 6. hozzászólást Avatar részéről.

    A korábban Lázár által vezetett önkormányzatot nem
    kellett kimosni a szarból?
    Ott is voltak érdekes sztorik a pénzköltésre, elhiheted.
    Rá kell keresni a neten, a 2010-es választáskor cikkeztek róla.

  15. „Nagy az öröm a Fidesz táborban, amiért a sok kormányzati balfékeskedés után végre „sikerült fogást találniuk” a szocikon. Orbánék most szívből remélik, hogy a holokauszt emlékév kapcsán beégett Fideszes emlékmű-kudarcot és az országot eladósító Orbán-Putyin atommutyit egyaránt feledtetni tudja majd a szocialista Simon Gábor lebuktatása. Persze kár tagadni, hogy valóban lebukott a szoci alelnök. Kedden kiderült a stiklije, majd csütörtökre meg is fosztották minden tisztségétől, később leváltották, kizárták és eltávolították a pártjából is. Slussz. Példás gyorsasággal szabadultak meg tőle. Elvégre kampányidőszak van és 60 nappal a választások előtt egy ilyen ügy kábé annyira hiányozhatott Mesterházyéknak, mint a lepratelepre a sárgaláz. Az egész cirkuszt végignézve azért felmerül az emberben, hogy ezután minden lebukott, milliárdokat felhalmozó, mutyizó Fidesz potentátot is ilyen példás gyorsasággal fognak majd leváltani és eltávolítani? Aligha. Nem lenne életszerű a Fideszt ismerve. Már csak azért sem, mert ebben az esetben máris távozhatna a fél Fidesz galeri, kezdve magával Orbánnal. Érdekesen tud működni a Fideszes kettős-mérce: ha az ellenfél csinál valamit, akkor napokig tartó hőbörgés, meg hazaárulózás az eredménye, ha viszont sorra buknak le a Mészáros Lőrincek és Lazáry Viktorok, akkor halotti csöndbe burkolódzik a jobboldal.

    http://democrat.blog.hu/2014/02/07/jol_jott_ez_a_simon_ugy_kovereknek

  16. Egész biztosan van Fidesz mutyi is.
    Csak be kell bizonyítani.

    Bár, azért lopás és lopás között van különbség. Ezen lehet futni pár kört, de nem érdemes. Végülis a politikus szinonímája a tolvaj, ezen nem lehet segíteni, inkább azt kellene megvizsgálni, hogy melyik tolvaj a kártékonyabb. Mert más dolog a benzinkútról fizetés nélkül távozni, és más dolog szétverni a falu szélén a transzformátort 10 liter olajért.
    Azt hiszem a következő ciklus végére kiderül, hogy melyik társaság hogyan sáfárkodott a rájuk jutó 8 évvel.
    Azt már láttuk, hogy a ballib mire vitte a rá kiszabott 8 évvel meg abszolút globális hátszéllel.
    Most megnézzük, hogy a jobboldal mire viszi széllel szemben „nacionalista” jelszavakkal.

  17. Én ezen már meg sem lepődtem..Ugyanis már régen megmondtam hogy ezek nem havi 1 meg 2 millából élnek.. 🙂
    2!
    Majd most egymást püfölik, egy kicsit ..

  18. Fletó sok piszkos ügyletröl tud. Az is lehet, hogy ö volt aki az öletet adta a banknak a vizsgálódásra ill. a Fidesz illetékeseinek.
    Neki egy széthulló MSZP fönyeremény.
    Talán a JOBBIK maradt akikben bizni lehet, hogy ezeket a bünbandákat leleplezze. Persze könnyen lehet, hogy ök is beállnak szélirányba.

  19. 17:
    „Egész biztosan van Fidesz mutyi is.
    Csak be kell bizonyítani.”

    Mit kéne bizonyítani egy trafik vagy állami föld bérlők listáján?
    Vagy egy Közgép összesített pályázati nyertes összegen?
    Ez nem elég magában is?
    Vagy azon, ha megsemmisítik a pályázati értékelési szempontokat stb?

    Számodra ez nem magától értetődő?

  20. 20.
    Nem tudom.
    Ha tudsz írni egy feljelentést, konkrét esetekkel, részletekkel, mint pölö Simon Gábor adócsalása, akkor tedd meg trafik vagy föld ügyben.
    A trafikokról annyit tudok, hogy a szocik számarányuknál magasabban vannak reprezentálva a trafikokban.

  21. 21: „a szocik számarányuknál magasabban vannak reprezentálva a trafikokban” ???

    Te hallottál a szekszárdi sztoriról?

  22. 23.

    Dehogynem… Mindig azt a pártot támogatja, amelyik jobban kiszolgálja.

    Most éppen dobták a baloldalt, mert félémetesen bénák.
    Úgy találják, hogy Orbánból a szabadságharccal meg a rezsicsökivel együtt is több pénzt tudnak kisajtolni, mint a baloldali alternatívából…

  23. 25:
    Örülten mérges, de nem túl elegáns poszt. A kokaint, és a kurvákat emlegeti 25-szőr, amihez (szerintem) semmi közünk. Az ország kirablása az, amit sérelmezhetünk.

  24. 26:
    „A kokaint, és a kurvákat emlegeti 25-szőr, amihez (szerintem) semmi közünk.”

    Valamennyi van, mint ahogyan az ingyenes plasztikai műtétekhez is, ha közpénzből teszik.

    Meg talán a példamutatásról se feledkezzünk meg, ha már olyan harcosan drogellenesek vagyunk és olyan vehemensen szándékozunk büntetni a fogyasztókat is.

  25. 17.Lehettem Volna :

    „„Az előző kormánynak is megvolt a kedvenc médiaügynöksége. De amíg az a cég 10 tenderből 4-et nyert el, a mostani gyakorlatban 10-ből 9-et vihet el a ’kincstári’ ügynökség” – beszélt az utóbbi évek gyakorlatáról az egyik reklámcég vezetője, aki kérte, ne írjuk le a nevét, mert nem akar konfliktust az IMG-vel. (A hvg.hu által megkeresett piaci szereplők csakis név nélkül hajlandóak nyilatkozni, hangsúlyozva, a válság miatti nehéz piaci helyzetben nem szeretnének összeütközésbe kerülni az egyes, cikkben is említett érdekcsoportokkal.)”

    http://hvg.hu/itthon/20130228_IMG_kormanyzati_kommunikacio_penz

    Szerinted ez Normális?

    Most kaptak Matolcsyéktól egy 6 milliárdos újabb megbízást.

  26. 29: Pzuj:

    De amíg
    az a cég 10 tenderből 4-et nyert el,
    a mostani gyakorlatban 10-ből 9-et
    vihet el a ’kincstári’ ügynökség”

    Nekem ez azt jelenti, hogy az egyik pártvezér kapjon négy, a másik 9 golyót. Az egy is sokkal több, mint az elvárt, így nekem ebből nem látszik, hogy az egyik jobb lenne a másiknál.

  27. 27, Galgaman kolléga !

    Nem is értem tisztán az összefüggést, hogy akik önként kiköltöztek Galgafarmra, azok most mit is akarnak pontosan ?
    Varga Géza és a Jobbik ill. az EU-s pályázat. Miért baj ez ? Aki ügyesen pályázik, azok nyerhetnek is.
    Ja, hogy az a 14 család közös lovon ül !?
    Az emberi hiszékenység hatalmas. Mert önállóan az emberek egy része semmit sem hajlandó elkezdeni…csak beleülni a készbe ! Amikor érdeklődőként többször is elmentek a faluba, biztos megmutatták Nekik a távhővezetéket, a közös erdőt, szántót, legelőt (közös lónak túrós a háta jelleggel) látták, hogy Pesttől milyen messze van…de mindez akkor nem volt érdekes, ők azt hitték, hogy amikor „összeomlik” a gazdaság, akkor ők lesznek a kiválasztottak.
    Szerves magyar műveltség, ökofalvak, kézműves mesterségek, népi építészet…erre van igény, erre van kereslet, erre lehet építeni egy új ágazatot. Ennyi.
    Akik ott vettek maguknak házat (gondolom hitelre), Ők már ott is maradnak vagy otthagyják az egészet és elmennek onnan…egy keserű felismeréssel a szivükben.

  28. 29.
    „Most kaptak Matolcsyéktól egy 6 milliárdos újabb megbízást.”

    Ez legalább hazai.
    A régiek mind nyomták vissza a pénzeket a nyugati vállalatokank.

  29. 32. Gondolom magyar off-shore lovagokról nem hallottál még.

  30. „„Csak” – lényegében ezzel az indoklással utasította el Rubovszky György (KNDP) mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnöke a K-Monitor kezdeményezését, amely Szijjártó Péter vagyongyarapodását vizsgáltatta volna meg az Országgyűlés erre hivatott szervével. Az egész történetből annyi a tanulság, hogy a vagyonnyilatkozatok rendszere jelenleg lényegében értelmetlen: a politikus annyit vall be, amennyit akar, és ha ezt nem hisszük el, az a mi bajunk, tényekkel alátámasztott magyarázatra ne számítsunk.

    A K-Monitor Közhasznú Egyesület mintegy két hete, február 6-án kezdeményezett vagyongyarapodási vizsgálatot Szijjártó Péter esetében. A Miniszterelnökség külgazdaságért és külkapcsolatokért felelős államtitkárának vagyona – miként arról több médium is beszámolt – mintegy 16 millió forinttal gyarapodott egy év alatt, ami meglehetősen nehezen jön ki havi 997 ezer forintos fizetéséből, különösen, hogy más gazdasági érdekeltséget vagy vagyonforrást nem tüntetett fel. Ennek az ellentmondásnak járhatott volna többek közt utána a vagyongyarapodási vizsgálat, amelyet azonban tegnap elutasított Rubovszky György, az illetékes bizottság KDNP-s elnöke.”

    http://k.blog.hu/2014/02/18/sosem_tudjuk_meg_honnan_az_allamtitkar_penze

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük