(1260) Neo-konzervatív világnézet

Tibor bá’ online

 

~ab104Norman Podhoretz (81) Lengyelországból kivándorolt zsidó szülők gyermeke, „törzsgyökeres” neo-konzervatív véleményformáló december 12-én megjelenő írása megéri a vele való foglalkozást, mert betekintést nyújt a gondolkodásukba, és nem is akármilyen témában. A lényeg, Izrael támadja meg Iránt most, azonnal. Íme a fordítás:

Nem oly túl régen senkinek se volt kifogása John McCain állítása ellen, amikor azt találta mondani, hogy „egyetlen egy dolog rosszabb Irán lebombázásánál, Irán atombombához jutása.” Ma azzal ért egyet mindenki, hogy „az egyetlen dolog, ami Irán atombombájánál rosszabb, Irán lebombázása”. Ennek a 180 fokos fordulatnak meg van a maga oka.

A korábbi véleménynek olyan három megfontolás volt az alapja, amihez abban az időben nem férhetett kétség.

Az első: Irán hazudik, amikor azt állítja, hogy nem atombombát akar. Végül is a fantasztikus nyersolaj és földgáz készlete szükségtelenné teszi egy atomreaktor építését. Ráadásul a szakemberek véleménye szerint az iráni nukleáris tevékenység igen könnyen átalakítható fegyvergyártásra.

A második: A termonukleáris fegyverek által végrehajtható kölcsönös megsemmisítés – ami a Hidegháború alatt az oroszokat és kínaiakat sikeresen elrettentette az atomfegyvereik használatától – nem alkalmazható a fanatikus sihita vallási vezetők által irányított Irán esetében. Az Irán-Iraki háborúban tapasztalhattuk, hogy ezek a vallási vezetők nem rettennek vissza saját embereik tömeges lemészárlásától, mert szerintük ez semmi más, mint egy zökkenőmentes gyors út a paradicsomba. De még azzal se törődnek, ha országuk egy nukleáris háborúban megsemmisül. Az iszlám forradalom atyja, Khomeini ajatollah szerint: „Mi nem Iránt imádjuk, mi Allahot imádjuk… azt mondom, hogy Irán megsemmisülhet, amennyiben a világ többi részén iszlám győzedelmeskedik. Aztán pedig itt van a „mérsékelt” Hashemi Rafsanjani 2001.  december 14-i beszéde: „Izraelre ledobott atombomba pusztítása után semmi se maradna belőlük, de egy ide ledobott atombomba a muszlim világban csak kisebb zavart okozna.

A harmadik: Még ha el is lehetne téríteni a mullahokat a termonukleáris fegyverek használatától, a fegyverek puszta létrehozása is fegyverkezési versenyt indítana el a Közel Keleten. Ugyanis a szaúdi arábiai és az egyiptomi szunnita rezsimek halálra rémülnének az iráni atomfegyver megteremtésétől, mert ez a síita ősellenségük felülkerekedését jelentené. Éppen ezért lóhalálban iparkodnának ők is atomfegyverekhez jutni.

Kell-e magyarázatot fűzni ahhoz, hogy az atomfegyverek elterjedése fokozná a véletlen adta bevetés veszélyét. A helyzet az, hogy az amerikai és a szovjet technológiai fejlődés ellenére jelentős mennyiségű szerencsére is szükség volt, hogy a szuper biztonságosnak felépített indító rendszer „véletlenül” ne jöjjön működésbe. De mi a helyzet az iráni, szaúdi, egyiptomi (kialakulás előtt álló) atomhadtesttel? Ha megépítik ezeket a bombákat, végre fogják hajtani a technológiai fejlesztést is? Be fogják gyakorolni a könyörtelen fegyelmet igénylő ellenőrzést, amire szükség van, hogy megakadályozza az ember által elkövethető legszörnyűbb balesetet?

Amire kiderült, hogy majdnem mindenki egyetért Irán nukleáris fegyverekhez jutásának a megakadályozásában, hasonló széleskörű egyetértés alakult ki abban, hogy ezt diplomáciai úton és szankciók bevezetésével kell elérni. Voltak persze olyanok – beleértve önmagamat is – akik szerint katonai beavatkozáson kívül semmi se képes megoldani a kérdést. Minket azonban háttérbe szorított a nagy többség, akik ragaszkodtak a békés megoldáshoz, bár zokszó nélkül elfogadták, hogy a katonai beavatkozásra lenne szükség a célok elérése érdekében.

Ahogy teltek az évek, egyre világosabbá vált még a békés módszerek kedvelői előtt is, hogy az irániakat se a szigorú szankciók, se véget nem érő tárgyalások nem állítják le. Ebből azt kellett feltételezni, hogy a katonai megoldást elvetők belátják annak szükségszerűségét. Csakhogy, bár folyamatosan kijelentik [ez utalás Obamára], hogy egyetlen lehetőséget se vetettek el, egyre világosabb, hogy a katonai megoldást már elvetették – ha egyáltalán valaha is a szándékukban állt – mert nincs meg hozzá a bátorságuk.

Így aztán ott tartunk, hogy meg kell tanulnunk elfogadni az iráni atombomba megszületését. Először kétségbe vontuk a korábbi megfontolások érvényességét. Igen, az irániak eldöntötték, hogy megteremtik a saját atombombájukat. Igen, a mullahok valóban iszlám fanatikusak, de nem olyan mértékben hajlandók öngyilkosságot elkövetni, mint ahogy azt feltételeztük. Ebben az esetben viszont el kell vetni azt az elképzelést, hogy lehetetlenség elrettenteni őket az atomfegyver bevetésétől, ahogy azt a sokkal jobban felfegyverkezett szovjetekkel, és kínaiakkal meg lehetett csinálni.

Az új konszenzust ez az új elképzelés hozta létre, és ez vezetett a genfi egyezmény megkötéséhez, aminek kapcsán az Obama adminisztráció azt állítja, hogy az ideiglenes megállapodás következtében Irán el fog állni az atombomba kifejlesztésétől. Viszont az irániak ünnepelnek, mert ez eszük ágában sincs.

Az új konszenzus el akarja velünk hitetni, hogy csak két dolog között választhatunk: Irán megtámadása, hogy ezzel megakadályozzuk az atombomba kifejlesztését, vagy az iráni atombomba elfogadása között. Én azonban úgy gondolom, hogy Irán pacifikálása lehetetlen. Éppen ezért a valódi választás vagy egy konvencionális háború most, vagy egy termonukleáris háború később.

Tekintettel arra, hogy Obama nem fogja megtámadni Iránt, hiába állítja, hogy minden opció életben van, ezért csak Izraelben reménykedhetünk. Ha Izrael nem támadja meg Iránt most, akkor Irán ki fogja fejleszteni az atombombáját. Amint Irán termonukleáris fegyverek birtokába kerül, Izraelnek el kell döntenie megvárja-e az iráni atomtámadást, és visszavág a romokba dőlt országból, vagy megelőző atomtámadást indít el. Mindeközben az irániak azonos dilemma előtt fognak állni. Ebben a hajmeresztő állapotban igen rövid időn belül a két ország közül valamelyik elindítja a rakétákat, hogy a másikat megelőzze.

Éppen ezért, azok, akik ellenzik az elképzelésemet, szembe fognak nézni azzal az elképzelhetetlen szörnyűséggel, amit egy termonukleáris háború jelent, ami nem csak Izraelt fogja sújtani, de az egész Közel Keletet, sőt annál is többet. A pusztulás sokkal nagyobb lesz, mint amit egy ma kirobbantott konvencionális háború képes okozni, ami legalább is ideiglenesen meg tudná állítani az iráni atombomba kifejlesztését, de nem kizárt, hogy egyszer és mindenkorra le tudná állítani azt.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________

44 gondolat erről: „(1260) Neo-konzervatív világnézet

  1. Egyetlen potenciális veszélyforrást látok: ez pedig a cionita zsidó csürhe. Iránnak van kőolaja, földgáza, a zsidó cionisták gyűjtőhelyének, Izraelnek nincs. Irán ezért van veszélyeztetve egy olyan ország által, amelynek komoly haderejében sok száz atomtöltet van felhalmozva. És nem Irán az, aki Hitlert megszégyenítő módon ma is fenn tart koncentrációs tábort (Gaza), ahol az ellenségnek vélt Embereket aljas körülmények között tartja, és a politikai választásai idején rendszeresen megtámadja (persze előtte bejuttat a kizárólag általa őrzött határokon pár játék rakétát, amit a moszados emberei visszalőnek néhány üresen lévő zsidó területen lévő lakóházra). Annak örülök, hogy a cionista zsidóság veszélyessége egyre köz-nyilvánosabb és egyre gyakrabban szerepel a közbeszédben. Ezt az elvetemült, ős-kegyetlen és Istentelen népséget lenne kötelessége az emberiségnek megfosztania nem csak atomfegyvereitől, de az összes feghyverétől, mert ma a Föld bolygó legveszedelmesebb vadállatainak gyűjtőhelye Izrael, ahonnan – nem váletlenül – aj jó érzésű zsidóság hömpölyögve menekül. Sajnos a vademberek ott maradnak, és támogatást (anyagit) így is kapnak a nyugati világba szivárogtatott társaiktól…

  2. 1:
    A lényeggel egyetértek, a megfogalmazás lehetne diplomatikusabb.

  3. 1: pontosan így van…

    annyit tennék hozzá, hogy egy kölcsönös atomtámadás nem feltétlen vezet világháborúhoz, és ha izrael egyszer ki ki lesz lőve a térképről, talán az iszlám szélsőségesek is megnyugszanak. talán…

  4. Khmm… Megnyugszanak?
    Mint anno a törökök?
    Eszemben sincs felmenteni ezt a szintén aljas neokon szemléletet, de hogy az iszlamisták megnyugodjanak, annak az egész világ iszlámmá válása a feltétele.
    Hunyadira mondom, én abból nem kérek!

  5. Cionék logikus felvezetése ugyanazokra az elemekre épül már évek óta, hogy bárhogy is tekerjük, Iránt el kell pusztítani. Továbbá egy fökatonájuk kibökte, hogy ha öket megtámadják, akkor válaszként nukleárisan letarolják az európai nagyvárosokat. Ezeket a logikusan veszett népségeket most mi fegyelmezi?

    Az, hogy már évek óta nem tudják, mi van az irániak tarsolyában. Fenyegetö, ahogy ignorálják a sokszáz héber atomot. Zavaros, hogy nemtudják, Irán megkapta-e az orosz 300-as (400-as) rakétákat, esetleg annak kínai megfelelöit… Ha azt nézzük, hogy elsö-osztályu orosz és kínai érdek, hogy Irán talpon maradjon, akkor tuti megkapták.

    A másik teoretikus felvetés visszakapcsolódik a Mac-Namara törvényhez, ami az 50-es évek óta a nucleáris háboruk legfontosabb elméleti törvénye: Akit nukleáris „elsö csapás” ér, ami a válaszoló kapacitást igyekszik 100%-osan kiiktatni, az a „második csapásra” számíthat, ami már nekünk minden mindegy alapon, a támadó népességében igyekszik minél nagyobb sarcot visszavágni.

    Héberovicsék pontosan tudják, hogy a perzsák második visszavágó képességét mindenképpen le kell építeni, s a közelkeleti eröviszonyok számukra való optimalizálása okán mindenképpen támadás-kényszerben vannak. Ami a helyzetet bonyolítja, hogy perzsáék nucleár nélkül is totálisat betudnak vinni, ha öket megtámadják, s ha a yehudák elökapják az atomot, akkor világméretekben morális páriákká válnak, amit sajnos most is alig haladnak meg …

  6. Nem lehetne esetleg úgy alakítani a világpolitikát, hogy a muszlimok és zsidók (cionisták) háborújában mi európaiak maradhassunk a „nevető harmadik”?

  7. Az ő szempontjait figyelembe véve még egyet is lehet vele érteni, de nagyon egyoldalú dolgokat közöl, süt belőle az elfogultság. Ilyen számomra az, ahol úgy beszél mintha ők győzték volna meg az egyébként atomfegyvereik bevetésére készülő oroszokat, meg kínaiakat, hogy milyen hatásai lehetnek ennek.

    6: Sajnos az USA mellett Európa is kivette a részét abból, hogy ez a helyzet alakuljon ki a Közel-keleten.

  8. 1: „Iránnak van kőolaja, földgáza, a zsidó cionisták gyűjtőhelyének, Izraelnek nincs.”

    Ez már nem egészen van így, már csapolják a Földközi-tengeri gázt.

    4: Európát benyelik a muszlimok, békés úton – még mondjuk 100 év és a nyugati demokráciák szembesülnek a saját trianonjukkal.
    ——–
    Nehezen tudom elképzelni Izraelt egy hagyományos háborúban Iránnal szemben – még csak nem is szomszédok. Biztos vagyok benne, hogy megpróbálnák mással elvitetni a balhét, bár ez az USA nélkül elég nehéz lenne.

    Különben még ha igaz is lenne, hogy Irán atombombát készít és lesz 1-2 bombája, akkor is kétséges, hogy izraeli célpontra el tudná juttatni.

    Itt megint valami más van a háttérben, amiről megy a figyelem elterelés.

  9. Jó lenne tudni, hogy az elvakult ajatollahok valóban olyan elvakultak-e ahogy azt a zsidó világmédia igyekszik nekünk beállítani. Van egy olyan érzésem, hogy Izrael Európával szeretné megvívatni ezt a háborút.

    Ami pedig a török birodalom terjeszkedését illeti amit Szilvás említett, annak is utána kellene nézni hogy valóban az iszlám terjesztése volt-e annak a fő célja. Bogár László egyik előadásában rámutat, hogy a birodalom szinte az összes pénz és hadügyminisztere Spanyolországból menekült zsidó volt, akiket Franciaország „közvetített” a törököknek.
    Ha ez igy van, akkor a török birodalom inkább hasonló a mai USA demokrácia terjesztő erőfeszítéseihez, aminek politikáját ugyanaz a kisebbség határozza meg, ugyanolyan átlátszó indokokkal.

    Ha az egészet összevetjük Arma posztjával, akkor egész jól kikerekedik a kép.

  10. 9:
    Arma posztjával az égvilágon mindent meg lehet magyarázni, ha valamennyi, kicsit is obszkúros mondat, rajz, tett mögé odarakunk egy tudatos indítékot. – – – Ha például én fiatalos hévvel azt találom mondani, hogy pusztuljanak a királyok, akkor Arma szerint én már be vagyok szervezve azzal a céllal, hogy a sátánista erők megdöntsék a királyságokat, és ezzel a rend felborításával elősegítsék az emberiség végét. 😀 Na, erre nem vagyok én vevő.

  11. Az emberi felelőtlenség, tudatlanság és az atomenergia, radioaktív anyagok kapcsolatáról itt lehet bővebben olvasni ( sok cikk van!!):

    http://ob121.blog.hu/2013/09/27/vasazasbol_nuklearis_katasztrofa

    „Az IGR (Instituto Goiano de Radioterapia) egy sorsára hagyott radioterápiás magánintézet volt Goiânia városban, Brazíliában, mindössze 1 kilométerre észak-nyugatra a város közigazgatási központjától, Praça Civica-tól. 4 hónappal korábban, az intézet maradékain marakodók egyike, az Ipasgo (egy biztosítóintézet) igazgatója rendőrséggel akadályoztatta meg, hogy az IGR egyik tulajdonosa, Carlos Figueiredo Bezerril elszállíttasson berendezéseket a területről. Bezerril jelezte az Ipasgo felé, hogy „mi fog történni a cézium-bombával” – ezzel az intézet területén maradt izotópos röntgen-készülékekre utalt, melyek felügyelet nélkül maradtak. A bíróság biztonsági őröket rendelt ki a területre. Időközben IGR tulajdonosai számos levelet írtak a brazil Országos Atomenergia Bizottságnak, figyelmeztetve őket a veszélyre.

    Alves otthonában elkezdték szétszedni a készüléket, annak ellenére, hogy rejtélyes szédülés és hasmenés vett erőt rajtuk, Pereira bal oldala is felduzzadt. A kezén égési sebek jelentek meg, melyek annyira kiterjedté váltak, hogy később néhány ujját is amputálni kellett. Amikor tüneteivel kórházba ment, onnan hazaküldték, hogy biztos rosszat evett, menjen haza és pihenje ki magát.

    A két szerencsétlen – erről persze nekik fogalmuk sem volt – egy röntgen-készülék izotóp kazettájára bukkant. Néhány napig még tartotta magát a céziumot védő kapszula, de emberünk vette az akadályt és egy csavarhúzóval szétfeszítette azt, annak ellenére, hogy lassan jobb karja is „megérett” az amputációra. ”

    Horror.

    A legszebb az egészben:
    ” A bíróság az IGR három orvos tulajdonosát és üzemeltetőjét súlyos gondatlanság vádjával tette felelőssé az eseményekért, annak ellenére, hogy ők időben jelezték a problémákat és éppen a bíróság akadályozta meg a veszélyes berendezések sorsának rendezését.”

    Ergo még csak átfutottam a mai posztot, de ez az érvelés nagyon megállja a helyét:

    „Kell-e magyarázatot fűzni ahhoz, hogy az atomfegyverek elterjedése fokozná a véletlen adta bevetés veszélyét. A helyzet az, hogy az amerikai és a szovjet technológiai fejlődés ellenére jelentős mennyiségű szerencsére is szükség volt, hogy a szuper biztonságosnak felépített indító rendszer „véletlenül” ne jöjjön működésbe. De mi a helyzet az iráni, szaúdi, egyiptomi (kialakulás előtt álló) atomhadtesttel? Ha megépítik ezeket a bombákat, végre fogják hajtani a technológiai fejlesztést is? Be fogják gyakorolni a könyörtelen fegyelmet igénylő ellenőrzést, amire szükség van, hogy megakadályozza az ember által elkövethető legszörnyűbb balesetet?”

  12. 1:
    „Iránnak van kőolaja, földgáza, a zsidó cionisták gyűjtőhelyének, Izraelnek nincs. ”

    Nem tudom hallottál-e a mostanában felfedezett izraeli földgáz lelőhelyekről a Földközi-tengerben?

    Látom Observer megelőzött…

  13. És akkor még ott vannak a világ különböző helyein elveszített atombombák, elsüllyedt atomtengeralattjárók, sőt még radioizotópos termoelektromos generátor is van. 😀 Az atomerőművek meg egyre csak épülnek és épülnek. A koktélnak, amit kikevertünk, minden egyes összetevője már önmagában is halálos és eddig nem kevés összetevője van már.

  14. „Ceterum censeo Carthaginem esse delendam!” = „Egyébként javaslom, hogy Karthagót el kell pusztítani!”
    „Cato szenátor minden beszédét így fejezte be, felhívva a figyelmet Karthago veszélyességére, ezt a szokást sokan még a római szenátorok közül is nevetségesnek tartották. Akkor szokás a mondást idézni, amikor egy valamilyen tekintetben mániákus embert akarunk kifigurázni).”
    http://hu.wikiquote.org/wiki/Latin_sz%C3%A1ll%C3%B3ig%C3%A9k

    Cato (ie. 234- ie. 149) végül nem érhette meg, de ie. 146-ban beérett a vetése, és földig rombolták Karthágót, aki meg nem halt meg az ütközetben, az rabszolga lett…
    Izrael és Irán egyaránt dúskál a modern Catokban, akik szerint a helyzet csak az ellenfél teljes eltörlésével oldható meg…

  15. A teremtés könyvében szó sincs a radioaktív anyagokról. Azokat ki teremtette, és minek? Ez valahogy kiment isten fejéből, meg a főpapok fejéből is.

  16. 16.
    A rádióaaktív anyagok semmiben nem különböznek a kőbaltától.
    Mindkettő használható az emberért és az ember ellen.
    A szándék a fontos.
    Annak a taglalásával meg tele van a biblia.
    Az Ószövetségben meg az Újszövetségben pedig ki-ki megtalálja a saját szája íze szerinti instrukciókat.

  17. 17:
    A bibliai teremtésben nincs helye a radioaktív anyagoknak, és nincs is szó róluk, még áttételesen se, mintha nem is létezne. Jehova tehát nem tudott róla. És ezt nem lehet kidumálni. – – – A ki-ki megtalálja pedig „aki keres, az talál”.

  18. Amerika nem mer beavatkozni, Izrael meg a háborús ürügyre vár. Mindkettő velejárója az Iráni atombomba. Na de egy mire elég? Azért Irán sem hülye, hogy egyetlen atombombával nekimenjen először Iraknak, bemelegítésként, majd utána a többi nyugatbarát arab államnak, de nem atombombával csak annak meglétével kapcsolatos magabiztossággal. Az elsőt követni fogja az x-edik, majd erejük tudatában az Amerika barát arab államokat szépen sorban visszavezetik a vallási fanatizmus útjára. Mindezek után fognak Izrael ellen menni, de akkorra már ott lesz mögöttük egy kontinensnyi arab fanatikus és nem egyetlen atombomba. És ezek után jön az atomháború. A lényeg, vagy most történik valamiféle lépés, vagy már többé nem kezelhető a probléma. De amennyit az Amerika-Európa-Izrael hármas miatt szenvedtek, nem is érthetetlen a dolog.

  19. 12. és 8.

    Kiderült hogy a mezőket rosszul mérték fel.Alig-alig jön a gáz belőlük.A pozitív nyilatkozatok a lelőhely méretéről,valószínűleg a részvényárak felsrófolása miatt születtek.

  20. Tudom itt nem való elaprózni a dolgot.Az ember szedje össze rendesen a gondolatait.
    Az iménti megjegyzést elkapkodtam.
    Pontosítás: ,,Alig egy héttel ezelőtt a pártelnök holdudvarához tartozó szűk kör bevonásával aláírták a Gazprommal a megállapodást a Déli Áramlat projekt megkezdéséről. Válaszul a külügy képviselete Tel Avivba szaladt, hogy biztosítsa Magyarország „elsőszámú befektetőit”, mi továbbra is tartjuk magunkat az izraeli földgáz megvételéhez.

    Ebben a korábbi izraeli-magyar kormányközi megállapodásban pedig szintén van egy csavar: az Izrael által feltárt gázmezők éppenséggel nem Izrael határain belül találhatók, hanem olyan tenger alatti források kitermelésére kötöttek előre megállapodást, ami egyelőre nem tartozik Izrael területéhez. A megállapodás tárgya a szír felségvizek alatt van, amiről a cionista kormány úgy gondolta, hogy a közeljövőben egy amerikai-izraeli hadjárat keretén belül Izraelhez lesz csatolva. Ez a művelet ugyanúgy elmaradt, ahogy a Nabucco projekt is gáz nélkül maradt,,-állítja Fenyvesi Áron, a Hídfő.net munkatársa.
    Irán itt csak elterelés.A valódi cél Szíria ,amelyet a nagy háború után amit a perzsák ellen megvívnak csendben annektáltak volna.
    50-60 évre való gázkészletért már érdemes véráldozatot hozni-Vélik a zsidók.

  21. 21:
    Nem értem ezt az olajért folytatott háborúskodást. A FED nyomja a pénzt (fedezet nélkül). Amerika a világpiacon bármit meg tud venni, mert nekik az olaj ára nem számít. Akkor minek érte harcolni?

  22. 22.
    „Akkor minek érte harcolni?”

    Azért, hogy csak az kaphasson olajat, akiknek ők megengedik.
    Már rég nem a tulajdonról van szó, hanem a világpiac ellenőrzéséről.

    Meg hogy senkinek ne jusson eszébe NE dollárért árulni, mert az nagyban meggyengítené az USA gazdasági erejét.

  23. 1. szabolcs koma:
    mielött köbányai kocsmazsargonban vagdalkozol itt, hadd közöljem veled, hogy én is CIONISTA söpredék vagyok, azaz itt élek izraelben, még valami 7 millió hasonló söpredékkel eggyütt. nem ártana tudni egyes szavak jelentését, mielött leirjuk öket:egy cionista nem más mint zsidó hazafi, aki ITT, izrael földjén éli meglehetösen nehéz kétköznapjait, robotol a megélhetésért. időnként elviszik valami háborúba, ahol néha még arra a szemtelenségre is vetemedik, hogy vajmi faládában hozatja haza magát ez a csürhetag. pont mint más népek fia, esetleg egy hasonló magyar ember, aki syivesebben maradna itthon, semmint háborúzna, de senki nem kérdezi őt, hanem hajtják, pont mint egy magyar/lengyel/német stb. fiatalt annakidején, nemde szabolcs barátom?
    akkor most egyezzünk meg egyszer és mindenkorra:
    ha a politikai elit valahol disznó, attól a köznép még lehet rendes, ugy magyarban, mint bárhol máshol, de akkor a pakliban benne van izrael is.
    másik alternativa ha a politikusok cselekedeteit össznépi akarattként fogod fel és eszerint a népek felelösek, azaz cinkosok a vezetök marhaságaiban? de ezt még feltételezni is ostobaság,kedves szabolcs.
    a lényegre térve, kedves barátaim, kissé tévesen itélitek meg az izraeli-iráni ellenségeskedést, illeve a dolgok hátterét.
    kórusban rettegtek attól, hogy esetleg izrael megtámadja iránt, és jaj, akkor mi lesz velünk…
    nos, többször irtam már, leirom ismét:
    nem lesz háború irán ellen! sem atombomával, sem anélkül.
    ezt is irtam már, leirom ismét:
    izrael lehet buta – és gyakran buta – de soha HÜLYE!!!!!
    itt-ott akad néhány atlasz izraelben, legalábbis komolYabb emberek polcain, és azok az emberek néha-néha belepillantanak, majd visszahelyezik a polcra, és még hangosabban fenyegetik iránt.miért? állatpszichólógikusok tudnák esetleg a választ:
    a napokban falusi barátainknál voltunk, hol megérkeztünkor az udvaron a kakas éktelen kukkorékolással, szárnycsapkodással tiltakozott ellenünk, egész közelröl. egy apró kis kavicsot dobva feléje, a kakas elhallgatva eloldalgott a kissé távolabbi trágyadomb tetejére, majd oda felérve ismét éktelen ricsajozásba fogott.
    a legkomolyabban a helyzet komikuma folytán,abban a pillanatban izrael és irán jutott eszembe.
    most meg rohanás a melóba.

  24. 24.

    „izrael lehet buta – és gyakran buta – de soha se HÜLYE!!!!!”

    Ebben lehet reménykedni.
    Talán a zsidó is tanultak abból, hogy „magasabb cél érdekében őket is be lehet áldozni.”
    Ritkán kérdezik azt a kényelmetlen kérdést, hogy az antifasiszta erők miért nem bombázták az Auschwitzi gázkamrákat és az odavezető vasútvonalakat.
    Azért 6 millió ember élete megért volna néhány bombát…
    Vagy mégsem?
    A 7 millió zsidó élete most ugyanazoknak a kezében van, akik annakidején a vasútvonalak bombázásáról döntöttek… És ők nem Izraelben élnek.
    Ezen el kellene gondolkodni.

  25. 25.
    miért nem bombázták az aushwitzi vasutvonalakat?
    fogalmam sincs, és véleményem szerint az analógiád sántit,lévén teljesen más helyzetekről szó.
    nos, szokásomhoz hiven, elemezzünk egy kicsit:
    „A 7 millió zsidó élete most ugyanazoknak a kezében van, akik annakidején a vasútvonalak NEM (B.M.) bombázásáról döntöttek… És ők nem Izraelben élnek.
    Ezen el kellene gondolkodni.”
    nagyon helyes, gondolkodjunk: a zsidó az egyetlen nemzete a világnak, melynek tagjai közül SOKKAL TÖBBEN élnek a szétszóratásban, a diaszpórában, mint izraelben!!!!!!!ezt tartsad szem elött, mert ez a válasz arra, miért nem lesz semmiféle atombevetés izrael részérúl, történjék bármi!
    durva becsléseim szerint egy izraelire 3 olyan külhoni, izraelben esetleg soha nem járt zsidó esik, kinek velünk semmi kapcsolata nincs. nem is igazi cionista, mert akkor itt élne, de ő zsidó, és a gazdanép tudja róla , hogy az!
    nos kedves lehettem volna, mutass egy normális embert az izraeli döntéshozók körébúl, aki nincs tisztában egy esetleges izrael által bevetett atombomba következményeire a világzsidóság, de elsösorban és rögtön európa zsidóságára nézve!
    már irtam valahol, most megismétlem magam: mit fog csinálni annak az európai gyereknek az apja minden fellelhető, útjába kerülő zsidóval egy percel azután, hogy az európán végiseprő rádióaktiv eső első cseppje a gyereke fejére hull majd?
    emlékszem csernobilra. nem tudom , milyen távolságra van tölünk, de emlékszem hogy 2-3 nappal a katasztrófa után itt is esett a rádióaktiv esö ÁPRILISBAN, AZAZ OLYKOR, MIKOR ÁLTALÁBAN SOHA sincs esőzés.
    nos,tehát nagybuzgón elpusztitottuk iránt, esetleg a közel-kelet jórészét szintén, de elpusztitottuk a zsidóságot is, mert a légkör beszennyezését európa, de valszeg az egész világ gazdanépei a zsidók teljes kiirtásával honorálják majd, ez tuti.
    ugyhogy gondolkodjatok, hisz azért van fejünk.

  26. 26: Világos: Én nem halhatok meg, mert az engem nagyon kellemetlenül érintene. Tehát örökké fogok élni!!!

  27. 26.
    „mit fog csinálni annak az európai gyereknek az apja minden fellelhető, útjába kerülő zsidóval egy percel azután, hogy az európán végiseprő rádióaktiv eső első cseppje a gyereke fejére hull majd?”

    Ez attól függ, hogy az atombombát bevetők mennyire bíznak abban a 70 éves oktatásban, hogy a zsidók különleges helyzetüknél fogva különleges megitélésben kell hogy részesüljenek, és azzal együtt hogy másnak „tilos”, nekik lehet be nem jelentett atombombájuk és még használhatják is.
    Ha úgy döntenek, hogy a népharagot kezelhető korlátok között tudják tartani, akkor bevetik.
    Akkor is ha esetleg jól publikálható „bosszúhadjárat” indul.

  28. 26:
    Ez esetben miért törték ki a nyakukat, hogy legyen (becsült) 2-300 hidrogén töltetük? Miért tartották titokban? Miért nem írják alá az atomcsendet? Miért vannak kiborulva, hogy Obama letámadás helyett tárgyal? – Szóval van itt néhány kérdőmondat.

  29. kedves tibor bá
    28. lehettem volnának szoló válaszom valamiért nem ment át
    meg tudnád nézni hol akadt el?
    elöre köszönöm.

  30. 29.tibor bá
    most rohannom kell, de mihamarább vélaszolok neked.
    üdvözlet

  31. 26: „mutass egy normális embert az izraeli döntéshozók körébúl, aki nincs tisztában egy esetleges izrael által bevetett atombomba következményeire a világzsidóság, de elsösorban és rögtön európa zsidóságára nézve!
    már irtam valahol, most megismétlem magam: mit fog csinálni annak az európai gyereknek az apja minden fellelhető, útjába kerülő zsidóval egy percel azután, hogy az európán végiseprő rádióaktiv eső első cseppje a gyereke fejére hull majd?”

    Kedves Bálint, miközben elég alaposan kitárgyaltuk már ezt veled, még mindig azzal a tévhittel hozakodsz elő, mintha Izrael állam a zsidók világméretű érdekvédelmi szervezete lenne és az állam vezetői úgy irányjtják a külpolitikájukat, mintha tojáson járnának, nehogy a világban élő zsidóknak egy haja szála is meggörbüljön. Ehhez képest, közkívánatra, hetvenezredszer:

    „És tudod, hogy az egész miért érte meg? Azért, mert láthatóan komoly kilátás van rá, hogy ez a háború megint gyűlöletessé tett minket a magát civilizáltnak nevező világ szemében.”

    „ennek a Libanonban folyó bőséges levű háborúnak a legédesebb gyümölcse. Most már nem csupán Izraelt gyűlölik. Most már – hála nekünk – gyűlölik mindezeket a feinschmecker zsidókat, Párizsban, Londonban, New Yorkban, Frankfurtban, Montreálban, az összes odvaikban. Végre-valahára gyűlölik ezeket az aranyos zsideket is, ezeket, akik egész nap, folyton azt kiabálják, hogy ők egészen mások, hogy ők nem azok az útonálló izraeliek, hogy ők egészen és teljesen más zsidók, tiszták, rendesek.Ahogyan Bécsben, vagy Berlinben azért rimánkodott az antiszemitának, hogy őt nehogy összetévessze azzal a harsány és büdös kelet-európai zsidóval, aki az ukrajnai, vagy lengyel gettó mocskából egyenesen belopózott a kulturált környezetbe. Ez nem fog segíteni rajtuk, ezeken a tiszta zsideken, ahogy nem segített rajtuk Bécsben és Berlinben sem. Csak kiabálják álló napig, hogy ők nem helyeslik Izrael Állam létét, hogy ők rendesek, hogy ők nem akartak és nem akarnak a légynek sem ártani, hogy ők jobb néven veszik, ha lemészárolják őket, semmint, hogy ők harcoljanak, és egyáltalán: ők vállalták magukra, hogy ránevelik a gójimot, hogyan kell igazi kereszténynek lenni és mindig odatartani a másik orcájukat is. Nem, ez nem fog rajtuk segíteni. Ők most miattunk szenvednek, és én mondom neked, ezt nem kis gyönyörűség látni. Ámeháje.
    Ezek azok a zsidek, akik arra késztették a gójimot, hogy engedjenek a vietnámi csibészeknek, hogy engedjenek Khomeininek, hogy engedjenek Brezsnyevnek, hogy szánják meg Záki Jámáni sejket boldogtalan gyermekkora miatt, és egyáltalán, hogy szeressenek ahelyett, hogy háborúskodnának. Vagy sem az egyik, sem a másik: hogy doktori disszertációt készjtsenek a szeretetről és a háborúról. Mostantól vége ennek. Most már a legeslegszebb zsid is utálatossá vált, megvetés jár neki, nem elég, hogy keresztre feszjtette Jézust, most már Szabrában és Satillában is keresztre feszítette Arafatot is. Őket, a zsideket most már azonosjtják velünk, nem tesznek különbséget, és ez nagyszerű! Meggyalázzák a temetőiket, felgyújtják a zsinagógáikat, ismét a régi, kedves beceneveikkel illetik őket, kirekesztik őket minden valamirevaló klubból, egyenesen belőnek az ő zsidó éttermeikbe, legyilkolják egypár kisgyermeküket, kényszerítik őket a mezúzáik eltávolítására, arra, hogy más lakásba költözzenek, hogy foglalkozást változtasanak, és hamarosan rápingálják a palotáikra a címet: Zsid, eredj Palesztinába! És tudod mit? Majd eljönnek Palesztinába! Nem lesz más választásuk!

    És mindez prémium a libanoni háború révén. Mondd meg magad is: hát nem megérte?”

    „Hadd mondjak valamit: én, én ma is kész vagyok rá, önként, hogy elvégezzem Izrael népéért a mocskos munkát, hogy szükség szerint arabokat öljek, hogy száműzzem, elkergessem, megégessem őket, hogy meggyűlöltessem magunkat, hogy forróvá tegyem a talajt a diszpórában élő zsidek lába alatt, és arra kényszerítsem őket, hogy jajgatva, de gyorsan idefussanak az országba.
    Még ha itt is, ott is fel kéne ezért robbantanom egy csomó zsinagógát.”

    ——-

    Tőled tudjuk, hogy a fentieket Samir mondta Ámosz Oznak, mielőtt kétszer Izrael miniszterelnökévé lett volna (először egy évvel az interjú után), és azelőtt tíz évig dolgozott a moszatnál, nem lótifutiként. Tudhatott valamit a zsinagógarobbantásokról, amiket cionisták követnek el, hogy a diaszpórazsid lába alatt égjen a talaj és kénytelen legyen „haza”futni.
    Ezekről a cionista döntéshozókról írod, hogy sose vetnének be atombombát, mert akkor a diaszpórán csattanna az ostor???
    Ugyanő mondta, mondom, egy évvel miniszterelnöksége előtt, tehát ez lehetett a nemhivatalos expozéja:

    „Minden szomszédunktól, aki kezet emel ránk, erővel el kell vennünk mindig mindenének a felét, a másik felét pedig fel kell égetnünk. Beleértve a kőolajat is. Beleértve azt is, hogy atomfegyverrel. ”

    „mi képesek vagyunk rá, hogy hirtelen, csak úgy, reggeli előtt elkezdjük a harmadik világháborút.”

  32. 32:
    Bálint erre már megadta a választ. Ahogy a hívő katolikusok is mindent meg tudnak válaszolni istenhitük fenntartása érdekében. Bálint szerint ez csak puffogás, de nem gondolják komolyan. Te úgy gondolod, hogy komolyan gondolják, én is úgy gondolom, de lesz, aki nem.

    Ma este hallgattam (és láttam) Kéri Lászlót. Azt mondta, hogy a Fidesznek volt 5 olyan húzása, amiben egyenként is illet volna belebukni: Trafik mutyi, Föld mutyi, Takarék szövetkezet einstandolás, Stadion építés Alcsúton, NAV botrány. De ebben az országban akármit lehet csinálni.

  33. 33: ehhez is van köze a hit jelenségének. Az Orbánhívők megmagyaráznék, hogy miért kell odaadniuk a fél karjukat a Vezérnek a haza javára.

    Bálint is tökéletesen tudja, hogy izraeli miniszterelnökök titkosszolga korukban valóban robbantottak zsinagógákat és valóban szabotálták az ausvicba vezető vasutak bombázását, mégis igyekszik a vágyait valóságnak hinni, hogy az állami fejesek soha nem tesznek olyat, amit sok-sok kiszsidó megszív a nagyvilágban.
    Eddig is megtették, ezután se haboznak.

  34. 33: „De ebben az országban akármit lehet csinálni.”

    „Ingerülten nézem ezt a mocskos hadat,
    Persze nekik már régen mindent szabad.
    Rombolnak mindent, ami nekünk szép,
    Magyarország a kezükben van rég.”

    Titkolt Ellenállás: Ébred a nép

  35. 35:
    Ez a balfasz ellenzék még arra se képes, hogy ezerrel nyomja éjjel-nappal „maffia-kormány„. Mindössze arra képes, hogy versenyezzen a számukra elérhetetlen miniszterelnöki székért. Viszont azt hallom szakadatlan, hogy „bukott baloldal”.

  36. 34:
    Tudom Arma, az ember felfogja ésszel ezt a jelenséget, de újra és újra megdöbben azon, hogy ennyire hülye lenne az Ember, és nem jelentéktelen, apró dologgal kapcsolatban, a saját életével.

  37. 36.
    Igaz, Tibor bá’…
    A legtöbbet talán a baloldal tesz Orbán hatalmon maradásáért.
    Egy „tisszességes” baloldali elme egyik kínálattal sem tud azonosulni, amit az ellenzék kínál… esetleg a Fidesztől jobbra.

  38. 37:
    Két eset lehetséges vagy ennyire hülyék ( ergo alkatmatlanok a kormányzásra) vagy valami okból kifolyólag így támogatják OV újabb választási győzelmét.

    Egyébként az LMP ( és Ángyán ) folyamatosan emlegeti a maffiakormányzást és az oligarchákat.

    Lehet hogy ez a Schiffer nem is olyan hülye?
    Legalább is okosabb, mint sok baloldali ellenzéki?

    Egyébként könnyen lehet, ha nagyon nyomnák a
    maffia-kormányl szlogent, az visszaütne rájuk.
    Lásd pl. A NAV ügy szavazása. Kicsit megkapargatva rajtuk is lehet fogást találni e téren.

  39. 33:
    Én még a magánnyugdíjpénztár ügyet is ide sorolnám.
    Ez egy ilyen ország. Vagy az ezen háborgók ennyire nem reprezentálják az országos átlagot.

  40. 36:
    Azért ebben az is benne van, hogy az anno sokszor emlegetett balib média túlsúlyt sikeresen átalakították a javukra. Legutóbbi hír a TV2 felvásárlása.

  41. kissé rákanyaródtatok a mai magyar belpolitikára, amihez nekem eszem ágában sincs beleszólni.
    maradjunk csak az én hazámnál, és esetleges szerepénél egy armageddon-háború kirobbantásában:
    kedves tibor bá 29:
    te soha sem vettél olyan cuccot, amiről kiderült, hogy kár volt, nincs is szükséged rá? de keményen törted magad, hogy megvegyed!
    lehet hogy izraelnek igenis van 200-300, avagy netán 85 ezer nukleáris kutyafasza, vagy NINCS EGY SE!
    ahogy én a mieink észjárását ismerem, lehetséges, hogy az egész dimonai atomintézet egy nagy , világraszóló átverés, vagy ha ugytetszik, egy szar patyomkin falú. én akárhány olyan házat ismerek, ahol a ravasz házigazda jókora táblán kiirja, hogy vigyázat, harapós kutya, de bent kutyának nyoma sincs, kutya soha nem is volt.
    és most ne hidd, hogy csúsztatok, ámitgatok, vagy mellébeszélek, remélem ismersz annyira, hogy ezt még fel se tételezd rólam.
    nos, mondjuk, hogy igenis van tetszőleges számban ilyen-olyan atombomba.
    ismét megkérdem, és könyörgöm, válaszoljatok, mi érdeke izraelnek elpusztitani önmagát, valamint a világ összes zsidóit?
    arma téved a minden bokorban, minden történelmi személy, illetve esemény mögött meghúzodó konspirációs elméleteivel, mégpedig azért, mert figyelmen kivül hagy egy logikai buktatót: ám gyülölheti és szeretné elpusztitani a világot egy mellözött, kigúnyolt marx, petőfi, vagy akárki ki ugy érzi, hogy a világ nem adja meg neki az őt megillető elismerést, nem fogadja el tanait, vagy bármi.
    ámde a jelenlegi hatalmi, a világot uraló, jórészt zsidó elit a világ bérceinek csúcsán ül, csodás életkörülmények közepette, akkor mondjátok meg, miért akarná mindezt , és ÖNMAGÁT elpusztitani?
    csak úgy, l`art pour l`art?
    ugyan, menjetek már…….

  42. 42:
    Ezek szerint Sámsonról, Masadáról, Mordechai Vanunuról nem hallottál. – – – A II. V.H. alatt Németországot szarrá bombázták, a koncentrációs táborokba vezető vasútvonalakat érintetlenül hagyták, erre Arma magyarázata nekem plauzibilisnek tűnik.

  43. 42.
    ” miért akarná mindezt, és ÖNMAGÁT elpusztítani?”
    Hogy önmagát IS, azt sakkozzátok ki Armával.
    Nekem az az érzésem, mint korábban mondtam, hogy Izrael is csak egy figura a sakktáblán. Ráadásul beáldozható. Szerintem a globális elit nem akarja önmagát elpusztítani, csak a túlnépesedett tömegeket… 500 millió fényesen el tudná tartani a 10-20 milliós elit társaságot.
    Ahogy az Al Qaida is komoly sikereket ért el az öngyilkos merénylőivel, a Sámson Opció is feltételez egy jó pár hasznos idiótát… Igen, kell egy „veszett kutya” aki távol tartja azokat akiknek más elképzeléseik vannak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük