(1248) A zsidók a lábukkal szavaznak

Tibor bá’ online

 

~00000Ha Izrael állam létrehozásának célja az, hogy a világ zsidóságának legyen egy saját hazája, ahol biztonságban érezheti magát egy potenciális antiszemita világban, akkor ezt a cél sikerült nem elérni, amit állampolgárai egyre nagyobb számban állítanak. Ennek megfelelően a vizsgálatok azt mutatják, hogy Izraelben élő zsidók fele fontolgatja, hogy elhagyja hazáját as many as half of the Jews living in Israel will consider leaving amennyiben a jelenlegi politikai és társadalmi trend még néhány évig fennmarad. Ez mellett már évek óta a yerida (Izrael elhagyása) meghaladja az aliyah (bevándorlás) számát, állítja az Izraeli Statisztikai hivatal According to the Israel Central Bureau of Statistics, ami szerint – például 2005-ben – 650.000 zsidó volt több mint egy évig távol a visszatérés szándéka nélkül. Miközben a visszamaradottak 80 százaléka „megérti” döntésüket, és meg vannak győződve arról, hogy nem árt, ha van a birtokukban egy másik útlevél is, ami lehet Amerika vagy valamelyik európai állam által kibocsájtva. A mai napig az Egyesült Államok több mint félmillió útlevelet állított ki izraeliek részére, és egy negyedmillió további kérem vár elbírálásra. A második helyen Németország áll 100.000 kibocsátott útlevéllel, ahol az éves ráta kb. 7000 útlevél. vagyis a magyar félelmek, hogy ellepnek minket az Európába menekülő zsidók, meglehetősen alaptalan. És vajon miért kell nekik a második útlevél? Feltételezhetően azért, mert a jövőt Izraelben nemigen találják biztosítottnak. Egy második útlevél növeli az egyének biztonságérzetét, ha nagy a baj, van hova menekülni. Valahol még él az emlékekben, hogy a Hitler elől menekülő zsidókat sehol se akarták befogadni.

Azzal viszont szembe kell nézni, hogy a cionisták által vágyott biztonságos saját ország egyáltalán nem biztonságos, aminek elsődleges oka, hogy a mindenkori izraeli kormány a végtelenségig elhúzza a béketárgyalásokat és egy lehetséges megállapodás nyélbeütését, minden bizonnyal azért, mert nincs is szándékukban. Minden esetre egy második útlevél megszerzésének oka egyértelműen az, hogy Izrael állam jövőjét egyáltalán nem látják biztosítottnak.

Ez a helyzet azonban nem marad titokban a palesztin arabok előtt se, ami kétségtelenül nagyobb kitartásra biztatja őket, arra gondolva, hogy 20-30 év és a helyzet számukra előnyösen meg fog változni. És valóban. A zöld vonalon belüli arabok és zsidók aránya rohamosan változik az arabok javára, ahol a szaporulat jócskán meghaladja a zsidókét. Arafat mondása valóra válik, ami szerint a végső csatát az arab nők méhe fogja megnyerni. Az egésznek van azonban egy kellemetlen hozadéka.

A növekvő emigrációnak egyenes következménye, hogy a fanatikusak martadnak, vagyis a fanatikusok aránya a zsidó társadalmon belül folyamatosan növekszik. Egyre nagyobb százalék vallja a „Masada” ideológiát. Hogy lesz ebből kiegyezés? Sehogy. A körülmények szinte kikényszerítik, hogy Izrael kormánya egyre fanatikusabbá váljon, amivel párhuzamosan egyre jobban el fog tűnni a demokratikus kormányzás, ahol az emberi jogok szép lassan elsorvadnak. De mi várható, ha a középosztály külföldre távozik és csak a fanatikusok és azok maradnak vissza, akik a középosztályból kimaradtak?

Most azonban a dolgok egy új fordulatot vettek, aminek még nem látszanak tisztán a kibontakozási lehetőségei. Minden esetre a zászló nem a cionistáknak áll. Mind Izraelen belül, mind a világ más pontjain egyre több zsidó látja be, hogy a cionizmus nem a zsidóság érdekeit szolgálja. Kérdés, hogy egy hangosan uralkodó kisebbséget meg tud-e fékezni a csendes többség?

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________

60 gondolat erről: „(1248) A zsidók a lábukkal szavaznak

 1. „a magyar félelmek, hogy ellepnek minket az Európába menekülő zsidók, meglehetősen alaptalan”

  Jó lenne egy statisztika, hogy mennyi, magyar útlevéllel is rendelkező izraelita van. De gondolom, ilyen statisztikát nem hoznak nyilvánosságra.

  Amúgy sem azzal lenne a baj, ha betelepül még 100 ezer zsidó, hanem az, ami már most is van. Ha csak egy is megszólal a médiában, annak az első dolga az ország és a magyarok pocskondiázása, megy a folyamatos áldozati szerepben tetszelgés, a provokálás, mint most a köztéri hanukkázás (amivel nem az a baj, hogy csinálják – ha lehet katolikus körmenetet csinálni, akkor ezt miért ne lehetne – csak a módja és a nem titkolt provokációs szándék, amire a kiváltott válaszreakció alapján megint lehet csicskáztatni bennünket).
  Emellett nem kellene rátelepülni mindenre, amiben pénz van – beleértve a politikát is.
  Érdekes, hogy a Kádár-rendszerben nem volt zsidókérdés – szépen be tudtak illeszkedni.

 2. 1:
  Nyilvánvaló, hogy csak azok kacsingatnak Magyarország felé, akik beszélnek magyarul, mert különben nemigen tudunk Németországgal vagy Amerikával versenyezni.
  A többi véleményeddel egyetértek, nyomulnak. Most a nyomuló fázisban vannak, aztán majd sírnak, amikor elkezdődik a kristallnacht, és nem lehet majd leállítani, de ez már így megy 2000 éve, miért pont most szűnne meg?

 3. Bielsko-Białában, egy lengyel nagyváros modern bevásárlóközpontjában próbált nagyon rámenősen ránksózni valami kozmetikai készletet egy folyosói hosstess, a nejemre, meg a sógornőmre. Nagyon kitartóan talán fél óréig is mutogatta, kipróbáltatta, stb. Végig angolul, mert lengyelül nem tudott. A feleségemnek túl drága volt, ezért erősen ugratta a csajt. Az végül elismerően engedte el a nejemet: Te olyan vagy, mint egy igazi izraeli nő!

 4. 3:
  Jézusom, neked egy yiddishe mamma a feleséged? 🙂

 5. Tibor bá’
  Ha a zsidóknak az USA vagy Németország lenne a szivük csücske, akkor ott lennének.
  Ha békére és biztonságra vágynának akkor nem mennének Izraelbe.
  Tehát a szabványos megitélés itt nem működik.
  Talán azt kellene kiókumlálni, hogy mi vonzotta őket az 1800-as években Magyarországra, hogy Európában legnagyobb koncentrációban itt voltak jelen, és ezért hívták Judapetnek a fővárost. Mert ugye már akkoe se Magyarország volt a leggazdagabb… egyszerű mezei gyarmat voltunk egy birodalomban, amelyik birodalom bökte az akkori globális hatalom csőrét.

 6. Jól informáltabbak megerősíthetnék az rebesgetett tényt vagy koholmányt,hogy a magyar állam nem túlzottan propagáltan de nem is titkoltan megegyezett izraellel többszáz-ezer zsidó befogadásáról.Valamikor 2002 környékén köttetett meg az egyezmény.Akkor válik aktuálissá ha zsidó államot létében fenyegeti egy támadás.

 7. 6: Magyarország gazdasági növekedése az 1848-tól az első világháborúig terjedő időszakban magasabb volt, mint az osztrák tartományoké, csak az alacsonyabb alapról indulás miatt nem sikerült teljesen beérni. Nagyon vonzó gazdasági élettér volt egy ilyen mobil üzletorientált rétegnek. Azonban a koncentráció az akkor szétszabott Lengyelország osztrák és orosz részén nagyobb volt, mint Mao-on.

 8. Arma
  Ha jól tudom, ezek a galíciai menekültek árasztották el az országot. 1850-ben 340 ezer zsidó élt az országban de 1900-ban már 830 ezer. A zsidók, maguk úgy tartják, hogy ők okozták a gazdasági fellendülést, ami annyiban igaz volt, hogy a földtulajdon komoly részét pár év alatt uzsorával megszerezték, és szinte „ingyen” pénzből finanszírozták a beruházásokat.
  Ezért úgy tűnik, hogy ők nem a gazdasági fejlődésre cuppantak rá, hanem a még kiaknázatlan, naiv pénzforrásokra, a paraszti, kis és középnemesi földekre, amikből egy csillogó Judapestet építettek maguknak, de közben az ország egésze annyira megroggyant, hogy minden önvédelmi képességét elvesztette. (3 millió koldus országa, másfél millió kitántorgott, Trianon, satöbbi)

 9. 2: „Nyilvánvaló, hogy csak azok kacsingatnak Magyarország felé, akik beszélnek magyarul”
  Ez nem feltétlenül igaz, egy tömbben letelepedve a napi dolgaikat intézhetik saját nyelven (mint a kínaiak San Francisco-ban a China Town-ban), a lényeg, hogy a megélhetésüket ki/mi biztosítja, de a globális gazdaságban innen is részt vehetnek.

 10. 10.
  VAlamelyik Jobbikos szerint Izraelben már az ovodában tanítják a magyart azoknak, akik itt akarnak letelepedni…

 11. Zsidók betelepedési ügyben azért maradjunk a realitás talaján. És ne keverjük a szezont a fazonnal. 1867 után a magyar fejlődés páratlan volt (Arma már írta) egészen az első világháborúig. Ennek semmi köze a 3 millió koldushoz, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy Budapest világvárossá vált, mert hihetetlen olcsó munkaerőt adtak. És azt se felejtsük el, hogy Amerikába nem csak magyarok vándoroltak ki. Egyszerűen jó volt a propaganda, ami mellett a valóság eléggé halóvány volt.

 12. Kicsit off, de vitáznék.
  A magyar fejlődés csak egy szűk réteg szaámára volt páratlan.
  Ekkor vesztette el mindenét a vidéki parasztság és nemesség.
  Gyakorlatilag az történt, hogy a nemzeti vagyont a fővásrosba koncentrálták és ott valóban szépen csillogott.
  Ebbe őrült bele Széchenyi is. Bedőlt a liberális divatnak, és kibulizta, hogy a földre fel lehessen venni hitelt, ami addig tabu volt. És beütött az akkori svájcifrank trükk és pillanatok alatt a fél ország földje az uzsorások kezébe vándorolt.
  Összességében az ország rengeteget gyengült, de ha csak az Andrássy útból indulunk ki, akkor alaposan félrevezethetjük magunkat.

 13. 13:
  Ezt azért átfogalmazhatnád, főleg az első mondatot: „Széchenyi is. Bedőlt a liberális divatnak, és kibulizta, hogy a földre fel lehessen venni hitelt, ami addig tabu volt. És beütött az akkori svájci frank trükk és pillanatok alatt a fél ország földje az uzsorások kezébe vándorolt.”
  Liberális divat? Gondolom szerinted a „liberális” az egy szitokszó.
  Tabu volt a hitel? Francokat! A bankok hülyék lettek volna adni rá, amikor nem volt elidegeníthető.
  Mi pontosan a svájci frank trükk? És felvett hitellel mit csináltak? Ki pontosan uzsorás? – – – Mert amit írtál kurvára populista.

 14. 13: A Dualizmusnak voltak komoly árnyoldalai, hátrányai, de azt nem mondhatjuk egy ilyen nagyarányú fejlődésre, hogy egyértelműen negatív volt. Tény, hogy sokan vesztették el a földjüket, sokakat sikerült rászednie az uzsorásoknak. Megközelítőleg olyan szinten sikerült egy tudatlan, megvezetett réteget (volt jobbágyok) kihasználni, mint a devizahiteleseket a közelmúltban (pénzügyi ismeretekkel nem rendelkezők – igen, voltak köztük képzettek is, de az arányokat nézzük). A paloták a régi nemesség megrendeléséből is épültek, a nagy beruházásokban anyagi erejükkel részt vettek (Lánchíd, bácskai vízi utak építése, vasútépítés stb.). Az tény, hogy az újonnan jöttekkel, a bankárokkal és az uzsorásokkal nem bírták a lépést, elszegényedtek, háttérbe szorultak.

  A vidéki parasztság nem vesztette el mindenét, mert nem volt neki (jobbágy felszabadításnál alig vagy semmit sem kaptak), a nemesség azon része vesztette el vagyonát akinek vagy életképtelen méretű birtoka volt vagy „dzsentri” életmódot folytatott. A korban eleget írtak erről a rétegről és nem csak a „balos” oldalon. Az életképes birtokokkal rendelkező nemesség nagyrészt inkább bérbe adta az uzsorásoknak a birtokaikat és a bérlő meg az utolsó szemig kizsigerelte a dolgozóit…

  Kivándorlás: az OMM túlnépesedett, akárcsak egész Európa (minden nép özönlött az Egyesült Államokba), Magyarország területéről arányaiban nem a magyarság távozott legnagyobb számmal.

 15. 15:
  A „népet” mindig, mindenütt megvezették, megvezetik. A XIX. század USA-ban a rászedéseket művészi szintre emelték. Ez ma is van, itt is, nem csak a CHF hitelek. Nézd meg a TV hirdetéseket, egyértelmű rászedések, de ezt a társadalom elfogadja. Amíg a kereskedelem nyíltan olyan trükköket alkalmaz, mint a csupa kilencesekből álló ártábla, addig biztosak lehetünk benne, hogy a társadalom nagy része könnyen megvezethető.

 16. 15.
  „Magyarország területéről arányaiban nem a magyarság távozott legnagyobb számmal.”
  Igaz… Írországból például az éhínség elől menekültek az emberek, mert a megtermelt élelmiszert külföldre adták el jó pénzért.

 17. Magyarország mint lakóhely, mindaddig vonzó lesz MINDEN külföldi, leginkább fejlett országok idős, azaz nyugdíjjal rendelkező, illetve valamilyen nemzetközi kárpótlásban részesülő állampolgárai számára, amíg olcsó a megélhetés számukra. Ezen kívül Magyarország egy igen is élhető ország, nem lövöldöznek a nyílt utcán a drogkereskedők egymásra, tízszer jobb a közbiztonság (nincsenek bűnözők által kialakított gettók a városok kerületeiben) , ugyan azokat a termékeket meg lehet kapni mint nyugatabbra, rengeteg extra szolgáltatást nyújt mely a természeti adottságainak köszönhető, nincs kitéve természeti katasztrófák lehetőségének stb. Csak mi nem tudjuk megbecsülni, mert kurvára hozzászoktunk.

 18. 19.
  Jó ilyesmit olvasni…
  Publikálsz még valahol ?

  🙂

 19. Minden ironikus vicc nagy része igaz. Irgum-burgum!

 20. Tudjátok én nem látok rá a nagypolitikára, de azt tudom, hogy a kisvárosba, ahol dolgozom (kb 40 km Pesttől), kb 3 havonta új betelepülők jönnek. Ezt nem sejtem, vagy gondolom, hanem tudom. Nem tudnak magyarul, és külföldi, általában amerikai útlevelük van. Aztán eltelik 1 hónap, már kicsit tudnak magyarul, és amit tudnak, azt tökéletes kiejtéssel. Eddigre már van magyar személyijük, általában kimondottan magyaros hangzású névvel, csak kicsit több közöttük a Dávid, meg az Áron. Aztán eltellik még egy hónap, és már senki nem mondaná meg, hogy nem magyar anyanyelvűek (kitűnő tanáraik lehetnek)és már munkahelyük is van, jellemzően valamilyen alapítványnál, vagy a Klebersberg Kuno Intézményfenntartó Központnál, ami országos izévé nőtte ki magát, ergo sok alkalmazott belefér…

  Ezeket én látom, nap,mint nap, az egyetlen,amit nem tudok, hogy hányan jönnek egyszerre…
  „A település lakosságszáma az elmúlt évtizedben jelentős mértékben közel 5000 fővel emelkedett és megközelíti a 13.000 főt.” részelt a település honlapjáról…

 21. 23: Nálunk 2 éve még 3 ezer lakos volt, most meghaladja a 4-et. Miközben igazából „ismert” munkahelybővülés nincs. A fene se érti. Eddig nem gondolkoztam rajta, kik a betelepülők (napi szinten nem folyok bele a falu ügyeibe), de lehet, hogy tényleg meglepődnék, ha utánajárnék.

 22. 23 & 24:
  Nálunk, azaz Pilisborosjenőn az elmúlt 20 évben 500-800 fő telepedhetett be (beleértve engem is), de ez mind színmagyar, volt budapesti lakós.

  bebek kisvárosában a évtized alatti 5000 plusz azt jelenti, hogy évi 500, havi 40. Miközben azt állítod, hogy 3 havonta egy. ??? Sok mindent „nem értek”, de a 2 hónap alatti magyar megtanulása akcentus nélkül, na ez kiverte nálam a biztosítékot. csuda hülye feleségem lehetett, aki 50 év alatt képtelen volt akcentus nélkül megtanulni magyarul, ráadásul még a ragokat is rosszul használja mind a mai napig.

 23. 25: Meggyőződésem, hogy egy külföldi magyarul _soha_ nem fog _tökéletesen_ akcentus és nyelvtani hibák nélkül megtanulni. Véleményem szerint a magyar egy megtanulhatatlan nyelv, ebbe bele kell születni. Nekünk magyaroknak a gondolkodásmódunk, a „nyelvi logikánk” is más, mint bármely más nemzeté.

  23:
  …általában kimondottan magyaros hangzású névvel, csak kicsit több közöttük a Dávid, meg az Áron….

  erről egy vicc:

  A Gestapo tiszt kérdezgeti (még nem vallatja) az öreg székelyt. Mondja, maguk mind zsidók? Mind csupa Áron, Dávid és Mózes?
  -Nem, nem vagyunk zsidók, csak mi eléggé bibliások vagyunk és onnan adjuk a neveket a gyerekeinknek.
  -Értem, és mondja, hogy milyen neveket használnak maguknál a zsidók?
  -Hát… Adolf, Heinrich, Hermann…

 24. 26: „a magyar egy megtanulhatatlan nyelv, ebbe bele kell születni”

  A magyart is meg lehet tanulni, persze nem anyanyelvi szinten. Sőt, ha kedves magyar honfitársainkat nézzük, komoly beszéd- és helyesírás problémával küzd a többség.

  Szerintem a legtöbb nyelvre igaz, hogy csak az adott nyelvi-kulturális közegben tanulható meg tökéletesen – gyerekkorban.
  És még ez sem biztos. Lányom barátnőiről derült ki drámajátékok közben, hogy rengeteg magyar szólást/mondást nem ismernek, és így persze a ‘jelentésüket’ sem tudták meghatározni. A kulturális közegnek hihetetlenül nagy a jelentősége abban, hogy ne csak ‘beszélni’ tanuljunk meg.

 25. 27:
  Semmi kifogásom, átmehetünk a magyar nyelvre, mint vendég topikra. 😀
  Na ez az, amit említettél, ezért verek én minden magyart angol nyelvismeretben. Ugyanis amikor a feleségem a gyerekeinket tanította, én is ott voltam. Így aztán ismerem az összes angol gyerek mondókát, meg „alapművet” mint például Alice’s Adventures in Wonderland (Aliz Csodaországban), vagy Winnie-the-Pooh (Mici mackó). Ugyanis angol szövegben, de még komoly újság cikkekben is utalnak ezekre, és aki nem ismeri az csak lajter jakabozhat.

  Mert mi a fenét csinálsz, ha az angol szövegben hirtelen felbukkan: All the Queen’s Horses, amikor se a királynőről, se lovakról nincsen szó?

 26. 30:
  Már le van fordítva magyarra, csak abból nem lehet semmire se rájönni:

  Humpty-Dumpty egy falon ült
  Humpty-Dumpty a falról lerepült.
  És a király összes embere, a király összes lova
  Sem tudta még egyszer visszatenni oda.

  (angol gyermekvers, Mészáros Árpád „fordítása”)

  Ma király helyett királynőt mondanak, mert hát Erzsébet már 60 éve a trónon van. de a lényeg, hogy Humpty-Dumpty egy tojás, aki felült a falra (nem kellett volna) leesett és már az atyaúristen se tud rajta segíteni. – Ilyen szituáció elég gyakran van az életben, amire rá lehet mutatni a királynő lovasaival, akik nem voltak képesek az eltörött tojásból újra egész tojást csinálni. Vannak olyan dolgok, amiket, ha egyszer elbasznak, nem lehet jóvátenni. Ugyanis angolul nem visszatenni, hanem összerakni van, és nem a falon ül, hanem felmászott oda.

  Ez az eredeti szöveg:
  Humpty Dumpty sat on a wall
  Humpty Dumpty had a great fall
  All the king’s horses and all the King’s men
  Couldn’t put Humpty together again……

 27. 31: Akkor értjük, miért nem akarta Merkel Orbán demokrácia-deficitje ellen egyből a lovasságot küldeni.

  Mert ebből a Viktor-rántottából már a kancellárnő összes lovasa se tud demokratikus tojást csinálni… 🙂

 28. „Minden a királynő ló” a gugli szerint. 😀

  31. Így már érthetőbb! 🙂

  32. 😀 😀 😀
  Ez marhajó!

 29. 31: Ez a mondóka nagyon passzol Gyurcsányra és a szocikra… 😉

 30. 34: A falról lehullott és széthullott szocik már csak egyféle lovasság érkezésére számíthatnak. Az apokalipszis lovasaiéra… 🙂

 31. Nahát-nahát!
  Így rákaptatok a Nursery Rhyme-okra?
  de ha már itt tartunk egy érdekes adalék. Az én gyerekeim még úgy tanulták, hogy

  Eeny, meeny, miny, moe, (kiejtve: éni méni májni mó)
  Catch a nigger by the toe.
  If he hollers, let him go,
  Eeny, meeny, miny, moe

  De „újabban” a nigger helyett tiger-t mondanak, mert ez PC, a nigger nem. Közben a régi gyerekkönyvben az illusztráción néger volt, nem tigris. Ma persze már tigris van. A liberális zsidók kurvára hatékonyak!

 32. 38:
  Ez a hülyeség sokkal korábban kezdődött. Mára a tisztességes magyar szavak szalonképtelenné váltak: oláh, tót, muszka, cigány, néger, buzi…..

 33. kedves barátaim
  a cimmel ellentétben nem vettem észre hogy netán körülöttem elnéptelenedne az utca ! senkit nem látok elmenni,
  sőt, havonta 1800-2000 új bevándorló érkezik majd mindenünnen, amerikából és európából egyaránt.
  nem tudom honnan veszitek azt, miszerint az izraeliek TÖMEGESEN távoznak / távozni akarnának innen.
  éslegyünk komolyak, ugyan hova is mennének?
  most kérlek benneteket, ne lökjétek elém a szokásos marhaságot a magyarországi kész lakóparkokkal, amelyek csak a majdani zsidóinvázióra várnak ÜRESEN, mert megrendül az inteligenciátokba vetett töretlen hitem!
  mert mi van, ha csak 39 év múlva lesz rájuk szükség?
  és ha netán 87 év? esetleg 196?
  valakinek van tudomása arról, hogy mikor fog-ha egyáltalán- megkondulni izrael f0lött a lélekharang?
  egyáltalán, ki mondta, miért gondoljátok, és hogyan képzelitek akér viccből is, hogy az izraeli, nem a fölöttébb gyáva, elpuhult szarházi világzsidó, hanem az igazán harcos izraeli nép csak ugy adaadja annyi rengeteg vérrel öntözött földjét egy akármilyen sorházi lakásért? csak úgy, semmi harc nélkül?
  valamelyetek igazán azt képzeli, hogy tálcán kináljuk fel országunkat az ellenségnek? esetleg csipketeritőt is rakunk a tálcára, ugy dekorativabb, nem?
  még a gondolat is sértő, már ne haragudjatok!
  látszik, mennyire egyikötöknek sincs halvány lila fogalma az izraeli ember hazaszeretetéről, ami semmivel sem kevesebb mint más népeknél.
  az efféle menekülök, mert forró a talpam alatt viselkedés a világzsidóra jellemző, sőt nagyon, és mivel ti csak azt a fajtát ismeritek, könnyen és logikusan egy kalap alá vesztek minket azokkal, akiket mi is patkányoknak tartunk.
  folyt.köv.

 34. 42: Sok sikert kívánunk a bátor és hős izraeli népnek vérrel szerzett hazája megvédelmezéséhez!!! 🙂
  (ez nem vicc!!! 🙂 )
  Izrael az izraelieké! (értsd: CSAK Izrael legyen az izraelieké…)

 35. 42:
  Én a helyedben venném a fáradtságot és ráklikkelnék a posztban található két URL-re. Ugyanis, most nem velem vitatkozol, hanem velük. Azt persze még mondhatod, hogy a libanoni hírforrás hazudik, de azt meg bizonyítani kellene.

  Ami pedig a hozzászólásod utolsó részét illeti, én nem látok abban hatalmas hősiességet, hogy 15 éves, követ hajító palesztin fiút az állig felfegyverzett, golyóálló mellényben mászkáló IDF fickó gépkarabéllyal lepuffant.

 36. 42-44: Már az 50-es években siránkozott az állami propaganda, hogy sok alijázó megszerzi az állampolgárságot, aztán húz Kaliforniába élvezni az életet.

 37. 44. kedves tibor bá
  „Ami pedig a hozzászólásod utolsó részét illeti, én nem látok abban hatalmas hősiességet, hogy 15 éves, követ hajító palesztin fiút az állig felfegyverzett, golyóálló mellényben mászkáló IDF fickó gépkarabéllyal lepuffant.”
  ne haragudj, de nagyuon egyoldalúan látod a dolgokat.
  soha nem mosdattam, és nem védem a védhetetlent, de azt nem hiheted komolyan, hogy az ilyesféle dolgok MINDENNAPOSAK lennének a hadseregben.
  a parancsnokség minden esetben vizsgálatot inditanak, és ha kiderül a helytelen fegyverhasználat, a katona fegyelmi eljárás -court marshall- elé néz.
  én vagyok az első, aki mélységesen elitéli és megveti az elhamarkodott fegyverhasználatot, és a lehető legsúlyosabb büntetést kivánom az elkövetök fejére.
  apropó, ha már ide kanyarodtunk, az izraeli peace now békeaktivista mozgalom jelenleg teljes erővel nyomultat egy törvényjavaslatot, melynek alapján azt a katonát aki a jövöben lelő egy palesztin embert, közönséges bünözöként a polgári criminal court elé vigyék.
  ezzel csak azt akarom mondani, hogy itt is vannak becsületes, erkölcsös emberek.
  tovább: elolvastam a linkeket. nincs abban semmi különös, hogy az izraeli idösebb társadalmi réteg, most akár nosztalgiából, visszakérje ilyen-olyan régenvolt európai, magyar, román, lengyel avagy mit tudom én milyen állampolgárságát.attól ők még itt vannak, találkozom velük utcán, kávéházban és meglátásom szerint az istennek sem akarnak magyarba távozni.ismerem őket, hiszen mi, magyarajkúak, valahogy mindig összekerülünk.nem is mindenikük kérte vissza állampolgárságát, a gyermekeik közül majdnem senki, mert mint mondtam, ezek a fiatalok nem világzsidók.
  a link szerint 200 ezer orosz bevándorló tért vissza származási országába.a cikk csúsztat, de annyira, hogy akár hanyatt is lehet esni. arról van szó, amiről a cikk mélyen hallgat:izraelben nincs elismerve a polgári házasság, nincs is hol megkötni. a halachikus törvények szerint zsidó másvallásúval izraelben házasságra nem léphet. a zsidó hásasulandók is csakis a rabbinátuson köthetnek kizárólag vallási esküvöt. köztudomású, hogy ide annakidején rengeteg vegyesházasságban élő orosz ember érkezett. nos , sajnos, az ő gyermekeik nem számitván echte zsidónak, itthon nem köthatnak házasságot, sőt a valamikor elismert ciprusi polgári házasságok ma már nincsenek elismerve, tehátr eme fiatalok számára a megoldás a visszaköltözés oroszba, majd öt vagy hét év mulva , ha még akarják,ismét lehet bevándorolni, immár mint vegyesházasok.
  ennyi.

 38. 46-47: mindkét kép igaz, összekeveredve. Valóban sok zsidó halt hősi halált a hazájáért, mint sok más ország polgára a magáért a történelemben. És elég sok azért a visszataszító terror is.
  Nyilvánvaló, hogy jószándékú emberek nem kívánják Izrael tengerbe szorítását, a már ott születettetknek ez igazi hazája, sőt a bevándoroltak egy részének is, de a dolgokat igazán irányjtóknak másak a szempontjai, mint a tisztességes , normális embereké. A normálisak békét akarnak , miközben készek a hazáért áldozatot is hozni, a hatalom urai meg bármikor képesek tömegeket feláldozni irracionális célokért.

 39. tibor bá, arma, köszönöm.
  jó tudni , hogy sikerül itt-ott kissé másképp látatni a dolgokat, azaz nem élek hiába.

 40. 50: melike00
  Megnéztem. Kössz.

  A hirdető cég fegyveroptikával (is) foglalkozik. Vehetsz tőlük infracélzótávcsövet (is), de állatok ellen ne használd mert etikátlan!

 41. 51!
  Igen láttam..Itt már mindent lehet.. 🙁

 42. 52:
  Névvel, E-mail címmel hozzászóltam. Közöltem velük, hogy a vevő kiszelektálása súlyos diszkrimináció.

 43. 53!
  Nem hiszem hogy ez őket különösebben érdekelné.. 🙁
  Láttad mi van kiírva?Hogy a zsidó nép minden más népet tisztel,de ez visszafelé nem mondható el.(Legjobb védekezés a támadás)

 44. Ez inkább viccnek tűnik vagy szándékos provokációnak. Persze a dolgok alakulását figyelve még akár igaz is lehet. A jövő valahogy úgy néz ki, hogy 100%-os cigány falvak között helyezkednek majd el a lőfegyveres önvédelemmel rendelkező kibucok. Palesztina kettő.

 45. 54: Érdekli vagy sem, megmutattam, hogy nem mindenki van beszarva tőlük.

 46. Ha provokáció, akkor rosszabb. Ilyennel nem kellene „viccelődni”. Éppen elég konfliktus borzolja az emberek idegeit. Vagy éppen ez a cél?
  Sok helyen tapasztalom, hogy tesztelnek bennünket mindenféle témában. Hogyan reagálunk egyes dolgokra? Ezek a betelefonálásos TV másorok is ezt a célt szolgálják. Manipulálás ezerrel.

 47. 59!
  EZ NEM VICC sajnos.Ott van telefonszám fel lehet hívni őket..
  Utána lehet nézni a megbízó cégnek is..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük