(1229) Tesztoszteron a csodás

Tibor bá’ online

 

~00000Tesztoszteront, a hím hormont, rutinszerűen írják fel az urológusok erektil diszfunkció, alacsony libidó, magyarul parciális impotencia esetén, és sikeresen. Tesztoszteron az a hormon, ami a férfiakban az évek múlásával fokozatosan csökken. Ha nincs elég, ma már mesterségesen lehet pótolni, de nem minden „mellékhatás” nélkül. Ugyanis a folyamatos tesztoszteron bevitelt a szervezet megszokja, és még kevesebbet termel, mint előtte. Tehát, ha valaki elkezdi szedni (pirula, injekció, tapasz formában), akkor csak úgy hagyhatja abba, ha lemond a szexről.

Egy egészen friss tanulmány – ami a Journal of American Medical Association-ban jelent meg – szerint a rizikó nagyobb, mint korábban gondolták volna. A lényeg, hogy 8700 veterán papírjait nézték át, akiknek alacsony volt a tesztoszteron szintje. Kiderült, hogy azok, akik kaptak tesztoszteront 30 százalékkal nagyobb valószínűséggel kaptak sztrokot, vagy infarktust, a vizsgált 3 éves időszak alatt.

A tanulmány egyik vezetője Dr. P. Michael Ho szerint azt nem lehet tudni, hogy hogyan hat a tesztoszteron kúra, fiatal férfiak esetében.

Ez a rövid hír az emberben gondolatokat ébreszt. A tesztoszteron egy olyan hormon, ami minden ivarérett férfi vérében megtalálható, bizonyos mértékben. Tehát az élettel tökéletesen kompatibilis. Ha pusztán a tesztoszteron fokozná az infarktus esélyét, akkor több 20 éves férfi halna bele, mint 60 éves. Nyilván nem erről van szó, hanem valami közvetett effektusról. Ettől függetlenül a tanulmány eredménye kockázatmentesen elfogadható, mert a kevesebb tesztoszteron eladás senkinek se érdeke, aligha készült a tanulmány „rendelésre”.

____________________________________________________
____________________________________________________
____________________________________________________

8 gondolat erről: „(1229) Tesztoszteron a csodás

  1. Ha a tesztoszteron fölpumpálja a nemi vágyat, attól még nem biztos, hogy a szíve is bírja.
    Egyenes következmény lehet a szívprobléma.

  2. Tudok egy jó harmincas pasiról, akinek eltávolították e heréit és mégis kifogástalan nemi életet él, hála az időnként kapott tesztoszteron injekcióknak.

  3. Nemcsak sexbol el az ember. Ha a ferfi eler egy bizonyos kort es felismeri a tesztoszteron termeszetes csokenest, szerintem, fogadja el a tenyt s ne jatsza meg mesterkelve a ‘gladiatori’ eveket.. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ragaszkodasa, szeretete is csokkenjen elettarsa fele. Sot, az ellenkezoje tortenik. Radobben, hogy elettarsat most szereti, szex nelkul, igazan s o is hasonloan reagal. – Tapasztalom – Parom ma is (tobb mid 50 ev utan) 20-30-r karjaibazarom es a szivem rajong

  4. Tényleg „valami közvetett effektusról” van szó. A mesterséges tesztoszteron nem ugyanaz, mint amit a szervezet állít elő, arról nem is beszélve, hogy a testünk egy precízen hangolt rendszer, aminek nem biztos, hogy jót tesz amikor kivűlről kap egy-egy nagyobb löketet, ilyenkor életbe lép az önszabályozás és a probléma csak mélyül.

    Ugyanez lehet igaz a nőknél is, akiket tenyérből etetnek mesterséges hormonokkal (fogamzásgátlók) és még el is magyarázzák nekik, hogy milyen jó ez, mert csupa előnyük lesz belőle és csupa boldogság lesz az életük tőle. A baj az, hogy ez távolról nincs így, sőt ahogy korábban írtad ezeknek a hatására nem ugyanazt a férfit kívánják, akit szer mentesen kívánnának, tehát, még az agyi folyamatokba is beleszól az „anyag”… 🙁

  5. Közkeletű népszerű tévedés :

    ” Minden ami természetes egyúttal jótékony hatású
    és minden ami mesterséges az kártékony „

  6. Bara Zoltán Says:
    5. ” Közkeletú népszerű tévedés. ”

    Elfogadható. Az ember fogantatása is egy RNS (demiurg istenség) téves majommamasolata lehet…. az evolució azt bizonyitja. Tehát az evolúció szerint az ember nem az Isten, (Gen 1:26) de a ….. képmása.

  7. 6: Levi meg ne tévesszenek!

    „Felele nékik Jézus: Nincs-é megírva a ti törvényetekben: Én mondám: Istenek vagytok?” János 10,34

    „Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan” Zsoltárok 82,6

    Egyetértek a 3: alatti hozzászólásoddal és általában mindazzal, amit korábban más témákkal kapcsolatban írtál, értelmes, jószándékú hozzászólások! 😉

  8. 3:
    Ez azért nem ilyen egyszerű és egyértelmű. Először is az impotenciában nem az a rossz, hogy nem tudsz dugni, hanem, hogy szeretnél, de nem megy. Ha nincs vágy akkor könnyű lemondani róla. Ha van vágy, de nem megy, akkor az frusztrál.

    A tesztoszteron hiánynak vannak más kellemetlenségei is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük