(2552) Hogy állunk a női egyenjogúsággal?

Tibor bá’ online

 

Magyarországon elvben a nők egyenjogúak, de a gyakorlatban lenne miről beszélni. A magyar férfiak jelentős része a feleséget vagyontárgyként kezeli, az „övé, azt tesz vele, amit akar”. Minél kevésbé iskolázott a férj, annál inkább ez az attitűd, de vannak nem is ritka kivételek. A vak és lökdöső komondor csak néhány hónapos, és ugye a komondor gazdája diplomás képviselő (két napja az ügyészségen bevallotta, hogy ő volt a komondor). Viszont ezzel a attitűddel a világon a középmezőbe tartozunk, vannak nálunk sokkal rosszabb helyek is. A teljesség igénye nélkül:

1: India egyes államaiban a nőknek nem kötelező bukósisakot viselni, mert életük jóval értéktelenebb a férfiak életénél.

2: Jemenben egy női tanú fél annyira értékes, mint egy férfi tanú. tehát egy férfi egyenlő két nővel. Egy férfi tanú ellenében három női tanú egybehangzó vallomása kell, hogy ne vegyék figyelembe. Ezen kívül egy nő csak akkor mehet el otthonról, ha erre a férj kifejezett engedélyt ad.

3: Szaúd-Arábiában a nők nem szavazhatnak. Igaz, ez csak 2015-ig érvényes, de a Vatikánban a nők továbbra se szavazhatnak.

4: Szaúd-Arábiában nők csak mostanában kaptak jogot ahhoz, hogy vezethessenek gépkocsit, de nyikorogva halad a dolog. Ha megerőszakolják őket, akkor bűnvádi eljárás alá vonhatók, ők, nem pedig az elkövető. Ez utóbbi Marokkóra is érvényes.

5: Ecuadorban tilos az abortusz, kivéve, ha a nő elmebeteg.

Ezek kodifikálva vannak, de a női alsóbbrendűségnek ezer és egy megnyilvánulása létezik a kodifikáláson kívüli. Az európai patriarkális társadalom jogilag elismeri a nő és férfi egyenrangúságát, de a gyakorlatban nem. Jóval kevesebb vezető állást tölt be nő, mint férfi. Ezt ki lehet magyarázni azzal, hogy kevésbé alkalmasak, de ugyan azért a munkáért kevesebb fizetést kapnak, ami kimagyarázhatatlan, mert ha el tudja látni a munkakört és azonos minőségi és mennyiségi munkát végez, akkor nincs semmi objektív ok, amiért alacsonyabb fizetéssel be kell érnie. Most már csak az okot kellene megtalálni! Minden egyes férfi szereti az anyját, aki természetesen nő. Minden férfi szereti a feleségét vagy a partnerét, aki természetesen nő (ritka kivételtől eltekintve 😀 ). Minden férfi szereti a lányát, aki természetesen előbb vagy utóbb nő lesz. Akkor miért nem „szereti” a többi nőt? És a többi nő mért tűri el ezt a „nem szeretést”?  — Lányok, elsősorban a ti véleményetekre vagyunk kíváncsiak. — Az alábbi térképre rá van vezetve a különböző országokban uralkodó nő/férfi egyenlőtlenség. Sötétzöld a legszabadabbak, barna a legelnyomottabbak.

~ab080

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

22 gondolat erről: „(2552) Hogy állunk a női egyenjogúsággal?

  1. Nos véleményem szerint nem igaz az állítás, hogy azonos munkáért kevesebb fizetést kapnak a nők. Egyszerűen statisztikai adatokat hasonlítanak össze és a kifizetett bértömegnél nem veszik figyelembe sem a táppénzeket, sem a túlórákat, sem semmi mást. Ez okozza azt a látszatot, hogy nem azonosak a bérek.

  2. Van egy olyan tényező, amely leértékelheti a nők munkáját.
    A munka világában hagyományosan a férfiak vitték a prímet ősidők óta, mert a munka világa sem nélkülözi a versenyszellemet, mivel a pénzes, befolyásos beosztások elnyeréséért mindig is kemény harc folyt.
    Ebben a harcban a teljesítményen túl minden eszköz megengedett ami nem tiltható, amibe belefér a zsarolás, megfélemlítés, intrika, a vetélytárs megrágalmazása, lejáratása.
    Erre még a férfiak közül sem mindenkinek van gyomra, de akinek igen, az versenyelőnyben van a kevésbé agresszív vetélytársakkal szemben.
    Ha pedig ez a vetélytárs éppen nő, akkor nagyon jól kijátszható ellene a hagyományos férfisovinizmus, amire a férfitársadalom jó része igencsak fogékony…
    Ez a nőket sérülékenyebbé teszi vezetői posztokon, akinek meg ráhatása van a vezető kinevezésére, az könnyen úgy dönt, hogy a munka sikerét nem akarja ezzel is veszélyeztetni, biztosabb, ha egy kemény férfit választunk, akitől mindenki tart egy kicsit.
    Az esetleges kockázatot a női tényezőben meg esetleg ellentételezheti az alacsonyabb bér…

  3. Ezt most miert Tibor Ba? Rad is tudat alatt hatott a feminista media.
    Atlagban a nok inkabb vallalnak kockazat kerulo munkakat kisebb penzert.
    Nemhogy hatranyban nincsenek hanem 15-35 ev kor kozott oriasi elonyben vannak!
    A muszlim orszagokban nyilvan nem, de nalunk meg a fejlett joleti helyeken mar boven.

  4. Az emberiség (férfifelének) szégyene ez.
    Épp a napokban a homoszexualitásrol beszélgettünk és azért ugy eszembe jutott e poszt kapcsán hogy mit is lehet várni az Attila féléktöl meg Kalotaszegiektöl, ha a férfi társadalom még odáig sem nött fel, hogy a nöi egyedeit becsülje és tisztelje…..
    Tudom nagyot általánositottam de akinek ne inge ne vegye fel.

  5. Ha valóban létezik wage gap férfiak és nők között, miszerint a nők ugyanazért a munkáért kevesebb fizetéssel is beérik, akkor a profitmaximalizációban érdekelt cégek hogy a fészkes fenében alkalmaznak még férfiakat?
    😉

    A férfiak kockázatvállalóbbak, konfliktuskeresőbbek, versengőbbek, stresszessebb munkát jobban elvállalnak stb. (Cserében 10 évvel kevesebbet élnek.) Emellett a nők sokkal kevésbé képzik magukat, és gyakrabban mennek GYES-re. Beárazta a piac, ilyen egyszerű. Nincs is ezzel semmi gond, amíg házasságban élnek a felek, a hagyományos családmodell szerint.

  6. 3-4 multiban is dolgoztam életem során, a nők mindig többet kerestek és mindig jobban megbecsülték őket mint a férfiakat. A férfiak mindig lecserélhetők voltak, de a legutolsó hárpia nő is évtizedek óta ott rohadt a nulla teljesítményével. Ez a multi. Viszont a kis-, közepes jellemzően magyar vállalkozásokban már más volt a szitu, sokkal jobban szivatták a nőket és kevesebbet is kerestek.

  7. Sztem jól, ezt a témát nem Európában kéne felvetni, hanem mondjuk a Közel-Keleten.A ffiak és nők közti bér egyenlőtlenség pedig statisztikai humbuk!

  8. Nálunk pl. a nők nem éjszakáznak, evvel eleve kevesebb a fizu! Az állami állásoknál pedig teljesen egyenlő a bér kategória. Ennyit a béregyenlőtlenségekről…

  9. Tibor bá rád is hatott ez hülye feminista propaganda?
    Nők döntö többsége kényelmes irodai állásba egy multinál vagy az állami szvérába huzza a belét: Ha annyira egyenlöek akarnak lenni kifelé onnan az épitöiparba bányászatba vagy utépitöiparba
    Házasodni meg nem kötelezö nekik elhetnek egyedül is kismacskájukkal igy nem lesznek ezeknek a csunya fehér férfiak „rabszolgái” Nem kell már sokat várni és visszasirjátok még csajok ezt a „szemét fehér férfi”himsoviniszta világát mert ugye nektek annyira de annyira rossz ?

  10. 9.pilotkex

    Nem hiába félnek attol a nők ha a pinával nem tudnak már elérni semmit éhen halnának.pl a férfiak inkább sexrobotokat vesznek 😀

  11. A magas presztízsű, vezető állásokban azért lehet kevés nő, mert akkor nincs idő a családra, az ilyen állásban lévő férfiak esetében is meggyőződésem, hogy a család, ha van, csak üres díszlet, egyszerűen teljes embert igénylő feladat egy top állás. Nem véletlen, hogy vezető beosztású nők általában gyermektelenek, ha esetleg van – egyszem – gyereke, az szerencsétlen anyahiányos, az biztos.
    A bérezéssel kapcsolatban: azt sosem láttam leírva, pontosan honnan jönnek ezek a számok. Az állami szférában nyilván nem lehet különbség. A magánszektorban vajon tudják-e valóban külön nézni a beosztás szerint? Vizsgálható-e, miből adódhatnak a különbségek (túlóra, bónusz, táppénz-gyerek miatt akár?) ? Ha ömlesztve nézzük a statisztikát, könnyen kijöhet adat a nők hátrányára, mert valóban az alacsony bérezésű állásokban több a nő.

  12. 4 Curix

    „Az emberiség (férfifelének) szégyene ez.”

    Remélem, tudsz angolul… Egy kollégád teszi helyre ezt a mítoszt:
    https://www.youtube.com/watch?v=wiESisEL43c

    Ugyanolyan felfújt balliberális habverés, mint ami a homoszexualitás körül van…
    Kreál magának egy „elnyomott” kissebbséget, amit aztán megment…

    Ami a muzulmán világban van, az viszont sajnos igaz…
    Osztán meg pünkt a ballib akarja importálni ezt az ideológiát, miközben a feministáknak a fenekükön keresztül teszik be a fogtömést is, mert egyik se nyitná ki a száját…

    Egyébként meg Tibor bá’ tud sok sok példát a farka után rohanó férfiakat az újjuk köré tekerő nőkről…
    Igen, Európában is VAN olyan, aki „elnyomja” a nőket, de ez nem kifejezetten a nők ellen irányul hanem aki elnyomja a feleségét, az valószínűleg az apját meg az öccsét is csicskáztatja…

  13. Akkor szerintem tegyük kontextusba ezt is…

    Alapvetően matriarhális társadalmak alakultak ki, és sokkal békésebb életet éltek, mint a későbbiek.
    Ennek a jelei nyomokban megvannak Európa szerte, amit a Mária kultuszban fedezhetünk fel… azelőtt Boldogasszonynak, Miasszonyuknak hívták.

    Aztán a kereskedelemmel megjelent egy harciasabb férfi Isten iránti igény, és a békés nő háttérbe szorult…
    Az Ószövetség nyíltan a nőt teszi a világ bajaiért felelőssé, és alaposan meg is bünteti.
    „Epekedni fogsz férjed után, az meg uralkodik rajtad”…
    Izraelben az ortodox negyedekben a buszokon még mindig csak hátul ülhetnek le a nők…

    És itt van az eb valójában elhantolva, mert ciki az alapokig leásni hogy mi is az eredete a nők elnyomásának, ezért inkább a férfiakon verik el a port…

  14. „Akkor szerintem tegyük kontextusba ezt is…”

    Elbeszélgetsz te itt magadba is, szerintem nem kellek én hozza.

    „Ugyanolyan felfújt balliberális habverés, mint ami a homoszexualitás körül van…
    Kreál magának egy “elnyomott” kissebbséget, amit aztán megment…”

    Attila
    ebböl a mondatodbol lätszik, hogy milyen aljas modon manipulälsz. Ne csodälkozz ha
    senki nem vesz mar komolyan.

  15. 15. Curix

    „ebböl a mondatodbol lätszik, hogy milyen aljas modon manipulälsz.”

    Nézd… Itt mi mindannyian megpróbáljuk egymás és a többiek véleményét befolyásolni…
    Ez nem „manipuláció” hanem vita… mindenki tudja aki ide jár.
    Te is.
    Az érvek önmagukban nem aljasok, esetleg néhányak számára kellemetlenek… ideológiai, politika, vallási, vagy akár nemi azonossági alapon nehezen elfogadhatók.

    Az meg, hogy a balliberálisok az Illuminati megalapítása óta (különböző neveken) mesterségesen manipulált társadalmakban gondolkodnak, az már egyre kevéssé seperhető az összeesküvés elméletek szőnyege alá…

    Azért vannak akik még ezen a blogon is egyetértenek velem… Fúj is miatta Tibor bá’ rendesen, hogy megrontom a táborát.

  16. A nemek közti bérkülönbséget a magas jövedelmek „teremtik meg”. Sztár művészek, élsportolók, cégvezetők szintjén jelenik meg, és ez húzza fel.
    De vajon mondhatjuk-e azt, hogy egy férfi színész ugyanazt a munkát végzi, mint egy női színész? Vagy mondok erősebbet: egy férfi sportoló ugyanazt végzi, mint egy női sportoló? (A világ legjobb úszónői közt számon tartott Hosszú Katinka 100 háton olyan eredménnyel ért el olimpiai aranyat Rióban, amivel itthon, Magyarországon már a 16 éves fiúk között sem nyerne.)
    Az, hogy a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, az hogyan nőelnyomás?

  17. 17:
    A munka és a teljesítmény nem ugyanaz.
    A fizikai munka egy dolog, de a munkának -csak úgy általánosságban- van szellemi, és egyéb, például érzelmi tartalma is.

  18. Azért nézzük már meg a célokat. Kiért is dolgoznak és keresnek többet a férfiak a nyugati világban? Csak nem a nőkért? Ne azt nézzétek, hogy ki keres többet, hanem azt, hogy ki költ többet. Miért azt dobja ki minden egyes statisztika, hogy a nők sokkal többet költenek mint a férfiak? Hogy lehet, ha egyszer kevesebbet keresnek? Hát csak úgy, hogy a férfiak nem magukért, hanem értük, a nőkért dolgoznak és keresnek többet, nekik adják le otthon a megkeresett pénzt, ezzel is levéve a vállukról a munka terhét.

    Tehát a többet kereső férfiak nemhogy elnyomják a nőket, hanem épp ellenkezőleg!

    Egyébként meg az egész status quo csak annak köszönhető, hogy a nők a pénzes pasikhoz vonzódnak, amivel a férfiakat arra motiválják/kényszerítik, hogy nehezebb/jobban kereső munkákat vállaljanak. Magyarul nemhogy el vannak nyomva ebben a kérdésben, hanem az ő preferenciáik miatt, miattuk és értük létezik a „probléma”.

    Egyébként az arab „elnyomás” is olyan, mint az összes nyugati propaganda. Tudomásul kell venni, hogy az egy más világ, és az arabok sem el akarják nyomni a feleségeiket, hanem meg akarják védeni. Ezért vannak a durva szabályok az öltözködésben, a viselkedésben stb. Más világ, nem látunk bele, de nyilván nem ok nélkül, szadizmusból alakult ki, egyszerűen ez volt a célszerű abban a közegben.

  19. 19 – Ir:
    Azt hogy magyarázod meg, hogy a nőknek nincs lelkük, csak a férfiaknak?

  20. 19: A megvédésnek összhangban kéne lenni a „megvédett” szándékaival. Ha pl téged úgy védenének meg a közlekedési balesetektől, hogy életed végéig szobafogságban tartanak, mint egy börtönben, nem hiszem, hogy elfogadhatónak tartanád.
    Vagy mikor Orbán Viktor és Selmeczi Gabriella megvédték a nyugdíjamat, azt is inkább ellopásnak éltem meg. Az általuk akkor beígért, a befizetéseimet nyilvántartó állami egyéni nyugdíjszámla még azóta sincs sehol…
    Most meg már nem is járulékként szedik a TB-t, hanem adóként. Tudod ez milyen különbséget jelent?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük