(1217) Akkor most kire szavazzak?

Tibor bá’ online

 

~00000Október 23. jó alkalom arra, hogy a nemzet rovancsoljon egy nagyot. Jó alkalom, mert a leghülyébb állampolgár is felfigyel, és ez fontos. Na, miről is regélek? Arról, hogy regnálásának nyolcadik évében száz állampolgár közül egy egészen biztos nem tudta ki az a Göncz Árpád. Az aktuális belügyminisztert pedig csak 60 százalék ismerte, pedig ismerhette volna több is, volt elég vaj a fején. De hát október 23. az más. Apraja-nagyja úgy tudja, hogy mi egy fasza nép vagyunk, szembeszálltunk a szovjet szuperhatalommal. Tényleg fasza, és isszuk is a levét. Mi kérem, elsőnek jövünk ki a forgóajtón függetlenül attól, hányadiknak megyünk be. A mi politikusaink ígérnek fűt-fát, leleplezik az ellenfelet, le egészen az utolsó lopásig, csakhogy megválasszák. Aztán pedig utánam a vízözön, mert legalább annyit lopnak, mint az elődök.  És kérem ebben az országban még nem találták ki a kompromisszumot. Itt élned vagy halnod kell, szó szerint. Az ellenfélnek meg pláne, vagy ő hal meg vagy te. Ez ilyen egyszerű.

Szóval október 23.-án a „demokratikus ellenzék” = „bukott baloldal”, megademonstrációt tartott, ahol felszólalt mindenki, aki úgy érezte, hogy – egy kis szerencsével – visszajöhet a honatyák, immáron megcsappant táborába, és mondtak sok igazat is, mert a hatodik érzékszervük azt súgta, hogy a nép, az isten verte nép 24 év után már mindent tud. Az igazat, csakis az igazat, a teljes igazat, mert csak ez lehet a belépő a 2014-es parlamentbe.

Bizony-bizony, pontosan tudjuk, hogy a kurva nagy összefogásban egy évet azért dobtak ki az ablakon, mert Bajnai bízott népszerűségének növekedésében. Az új és nem túl új formációk vezérei (Gyurcsány, Fodor, Bokros, Ungár) pedig szerettek volna kapni egy helyecskét a közös listán, függetlenül attól, hány szavazatot tudnak hozni a közösbe. És akkor jött a meglepetés.

A Fidesz leváltását áhítozó tömeg, függetlenül attól, kinek a logóját emelte a magasba, követelte az összefogást. Követelte, mert nem érdekli ki fog ülni a miniszterelnöki székben, ha az nem Orbán Viktor lesz. Csakhogy Mesterházit meg csak az érdekli, hogy ő fog-e abban a bársonyszékben ülni, de miért ülne? Az MSZP bűnlistája alig valamivel rövidebb a Fidesz bűnlistájánál, csak hát ezeknek a bűnöknek az országot sújtó hatása – nem betervezetten, de mégis – némileg enyhébb. Az agyalágyult, kommunizmusban érlelődött, szenilis, vén hülyéken kívül, mindenki más kizárólag taktikai megfontolásból szavazott volna rájuk, ha az garantálta volna a kormányváltást. De most lehullt a lepel. A tömeg hangos követelésére – összefogás–összefogás–összefogás – Mesterházi pont olyan meglepett képet vágott, mint Nagy Imre 56 október 25-én, amikor az „elvtársak” megszólításra a tömeg fütyülni kezdett. Meglepődött, mert szerinte a tömeg csak arra jó, hogy szavazzon és pedig arra, aki jobban tud kommunikálni, de hogy a tömeg gondolkodik, és van elképzelése, pláne akarata, hát az meglepő. Legalább is neki, és elhagyta a józan ítélőképessége. Neki nagyívben el kellett volna dobnia az előre megírt beszédet, amiben nekiment a Fidesznek, mert ez már senkit se érdekelt. Tök felesleges csepülni a Fideszt és Orbán, mert mindent tudunk. Megoldást keresünk! Mesterházi felhívhatta volna a pódiumra a másik 7 szónokot és demonstrálhatta volna, hogy összefognak. E helyett kijelentette, hogy a szövetkezés befejeződött. Most már arccal a vasút helyett a választások felé, amit október 23-án, ott a műegyetemi Duna-parton egy perc alatt elveszített, és egy ültő helyben szerzett a Jobbiknak csak az isten tudja hány tíz vagy százezer szavazatot. Az enyémet minden esetre oda irányította. Néhány dologban nem értek Vona Gáborra egyet, de 2014-ben ő a relatív legjobb opció.

_____________________________________________________
_____________________________________________________
_____________________________________________________

29 gondolat erről: „(1217) Akkor most kire szavazzak?

  1. Azért abban a tömegben leginkább a DK-sok kiabáltak összefogást, és ők voltak a legtöbben is, főleg a pártok népszerűségének arányában. Ezt Gyurcsány megtervezte, nem véletlenül kuncogott a háttérben. Gyurcsány most nem akar összefogást, meg akar erősödni, hogy jobb pozícióban tudjon egyezkedni, de azt sem bánja, ha nem tudnak megegyezni, de bekerül a parlamentbe, mert neki már van B-tere, ami 2018-ra szól.
    Az MSZP ettől az összefogástól elzárkózik, most már még jobban. Kérdés, tavaszig változhat-e még valami ezen a téren, de nagyon jól ismerik ők Gyurcsányt. Inkább maradjon a kormány, de akkor se engednek egymásnak.
    Így pedig a többi szereplő mintha ott sem lett volna az „ünnepségen”. Bajnainak meg vagy meg kellene tanulni beszélni, vagy kinevezni egy szónokot, miközben ő megmarad vmi pártvezetőnek, ami nyilván nehéz olyan tervekkel, hogy a saját arcát akarja felhasználni húzóerőnek. Túlértékelte ő magát, és a népszerűségét, a nép nem felejti el azokat, akik megsarcolták őket, legyen arra bármilyen mértékben szükség az ország gazdasági állapota miatt. A népet a saját zsebe érdekli. 2010-ben sem az államadósság, a GDP-adat, vagy az őszödi beszéd miatt bukott a kormány, hanem a megszorítások miatt.

  2. 1.
    Ott voltál? Mindenki, aki ott volt és különféle fórumokon hozzászólt, azt írta, hogy PÁRTSZIMPÁTIÁTÓL FÜGGETLENÜL kiabálta a nép, hogy összefogást. Én nem hiszem, hogy meg volt szervezve, némi pszichológiai ismerettel azonban előre lehetett látni, hogy ha mindenki összefogásról beszél, és feljön a színpadra az, aki ezt megfúrta, akkor a nép követelni fogja tőle. Nem erről volt szó tavaly ilyenkor, nem ezért alakult az Együtt sem (hogyan is együtt, így??). Ez egy nagy átverés így, ráadásul kontraproduktív. Az MSZP-Együtt koalíció nem tudja leváltani Orbánt, ez a színjáték nemhogy bevonzaná a bizonytalanokat, de eltaszítja.

  3. „Akkor most kire szavazzak?” –> „Irány Ausztrália” 😉

  4. Ha hosszas lelkiismeretes töprengés után sem vagy képes dönteni, dobj fel egy pénzdarabot !

    Kire szavazzak meggyőződésem, hogy tart a nullához a jelentősége.

  5. „Az MSZP bűnlistája alig valamivel rövidebb a Fidesz bűnlistájánál, csak hát ezeknek a bűnöknek az országot sújtó hatása – nem betervezetten, de mégis – némileg enyhébb.”:))))

  6. „Néhány dologban nem értek Vona Gáborra egyet, de 2014-ben ő a relatív legjobb opció.”

    Mire?
    ME nem lesz belőle, az biztos. Bent lesz a parlamentben 1-2 tucat képviselővel, aztán kész. /Persze, ha az az opció, hogy fideszre, összefogás-képtelen „baloldali” pártra nem szavazok, akkor igen./

    A fidesz megnyeri a 2014-es választást. Annyit lehet lavírozni, hogy ez ne 2/3 legyen. Innentől kezdve a két legnagyobb ellenzéki párt /mszp, jobbik/ egyaránt ‘jó’ választás, a kicsiknek meg el kéne tűnni a fenébe, mert csak szavazatot vesznek el, feleslegesen.

  7. 2:

    Nem voltam ott, de volt közvetítés, az emberek közül. Egy szervezetlen kántálás nem ilyen egyszerre indul, hanem szórványosan és fokozatosan erősödik. Egyébként nem hiszem hogy az MSZP szimpatizánsok Mesterházyról tartanák, hogy megfúrta az összefogást.

    6:

    Szerintem lehetne még esélye arra a „baloldalnak”, hogy megnyerje a választást – bár arra tényleg kevés, hogy kormányképes legyen -, csak senki nem enged, midnekni ragaszkodik a meg nem szerzett hatalomhoz. Inkább mindegyik feladja a 2014-es választást, csak hogy utána ő lehessen minél meghatározóbb a baloldalon.
    Gyurcsánynak tulajdonképpen igaza van abban, hogy csak akkor lenne esély, ha lenne egy „független” miniszterelnök-jelölt, de nincs igazán olyan arc, akivel ezt érdemes lenne felvállalni, illetve Gyurcsánnyal is csak az önzése mondatja ezt.

    Vannak akik szerint jobb is, ha ennek a kormányzásnak az eredményét a Fidesz kapja meg 2014-2018 között, de én úgy gondolom, hogy ez téves nézet, mert ez segítene a Fidesznek. Tudom, hogy sok jóslat meghiúsult már, de úgy néz ki, hogy Európában lassú növekedés és lassan növekvő növekedési ütem lesz ebben az időszakban, ami sok dolognak teret adhat. És mivel mint korábban írtam a népet elsősorban a zsebe érdekli, újra megválaszthatják a Fideszt.

  8. A nép is hülye. Összefogást, ugyan már. Oké, összefogással le lehet váltani Orbánt, hogy a helyébe léptessünk egy másik ego- és megalomániás idiótát.

    Dr House egyik esete jut eszembe, amikor a csapatban felmerült, hogy eltehetnének láb alól egy drogbárót. Ezt House úgy kommentálta, hogy a helyébe lépő új drogbáró majd biztos nagyon hálás lesz nekünk.

    Én nem fogok szavazni, mert nem akarom a hozzájárulásomat adni, hogy bárki a potenciális jelöltek közül engem vezessen (még akkor sem, ha ezzel indirekt módon hozzájárulok valaki sikeréhez). Azt hiszem, Róna Péter, vagy egy hozzá hasonló személyiség könnyen maga mellé tudna állítani, számokkal és koncepciókkal, de ez a strawman argument-hez hasonló retorika nálam nem működik.

  9. 8!
    Hiába raknád oda Róna Pétert ő sem csinálhatna ott amit akar..Most még függetlenül azt beszél amit akar,de ha pozícióban van,akkor neki is „alkalmazkodnia” kell..

    Én ezen a ünnepséges cirkuszon már a hasam fogtam úgy röhögtem..Ez a Mesterházy meg Bajnai,na most derült ki hogy nem oda valók.Csak azt tudják mondani ami beléjük van kódolva,de az se normális dolog..Fel se fogják miket hordanak össze vissza…Maguktól egy ép kézláb mondatot sem tudnak elmondani,nem hogy ötletük legyen.Gyurcsány közelébe sem érnek fel..
    Kedves Vasgerinc!

    Akkor elmondok neked valamit!
    Gyurcsány pontosan hogy nem önző.A pártban,teljes átláthatóságot szeretne,és azelőtt is azt szeretett volna.Vagyis rendet tenni!Na ezt nem engedték neki a régi begyepesedett és öreg emberek.Pl.Szekeres,és még sorolhatnám..Akkor nem lehetne így rabolgatni maguknak..Ezért rendezik ki mindenhonnan,és tapossák..

  10. Bockóval értek egyet.Nem szavazok,jöjjön aminek jönnie kell.Belőlem nem csinál hülyét egy nyomoronc politikus sem. Nem legitimálom a szavazatommal egyik gecihuszár hataloméhségét sem.
    Emberi selejtekről beszélünk,nem pedig államférfiakról.
    Vonó Gáborban is csalódnál Tibor bá’.Arma véleményét biztos ismered a Jobbikról.
    De mélyebb kutatás nélkül is tudható ,hogy zsidó irányítás alatt áll.

  11. Orbán Viktorra szavazok,mert 2014-ben a jobbikkal fog
    kormányozni.

  12. 11: Akkor inkább szavazz a jobbikra, ha ezt szeretnéd… 😉

    Viszont ha a jobbik beáll a fidesz mellé kormányozni, akkor az a jobbik végét jelenti – erkölcsileg mindenképpen.

  13. 10:
    Feltételezem, ha Vona Gáborban csalódna saját gárdája, akkor élve temetnék el. Különben nem hinném, hogy Vona Gábor ne emlékezne Torgyán Józsefre. Egyébként nem nagyon tudom elképzelni a Jobbik és Fidesz koalícióját, mert a Jobbik nemzetiessége és Orbán megjátszott nemzeti érzelme nem fér meg egy csárdában.

  14. Nekem ÉRDEMBEN segített a Gárda amikor nagy-nagy szarban voltam. Kezdő jobbikos politikushoz fordultam amikor sehonnan máshonnan nem kaptam segítséget – igaz később kiderült, hogy függetlenül segített egy mélyen nemzeti érzelmű magas pozícióban lévő ember is, ill volt nagyonnagyon jó helyen családi ismeretség is amiről korábban nem tudtam és végül nem éltem vele.
    Nekem ilyen tapasztalatom, hogy egy politikai vezető, egy párt, egy mozgalom, annak aktív tagjai segítenek közvetlenül NEKEM – soha a büdös életben korábban nem volt… Szóval a Jobbik és szervezetei minőségileg magasan az összes többi felett állnak.

  15. Mondjátok már el nekem mit vártok egy jó kormánytól ?
    Fontos lenne ezt is tisztázni.
    (a kapitalizmus, az kapitalizmus)

  16. 15:
    Az értelmes emberek nem „jó kormányt” várnak, hanem kevésbé kártékonyat, de már ez is csak álom.

  17. 9:

    Kicsit elfogultnak tűnsz Gyurcsányt illetően, így aztán gondolom fölöslegesen tépem a számat, de Gyurcsány egy kicsit késően akart „rendet tenni”, és nem a pártban, hanem a költségvetésben. A költségvetésben elérte elképzeléseit, és bár némileg sikerült csökkenteni az évenkénti államháztartási hiányt, az államadósság ugyanúgy nőtt tovább, mert a GDP növekedés üteme nagyobb mértékben csökkent, mint az ÁH. Az önzőségét pedig már akkor megmutatta, amikor lemondott, megfutamodva a kemény megszorító intézkedések elől, holott ha nem lett volna önző, már 2006-ban lemond.
    Egyébként ha valóban összefogást akarna, akkor nem azt tette volna 23-án, amit. A többi párt belement az együtt ünneplésbe, hogy jelezzék ezzel hajlandóságukat az együttműködésre, erre Gyurcsányék szétbombázták az egészet, miközben ő kuncogott a háttérben.

    10:

    Szerintem nem áll zsidó irányítás alatt, viszont szerintem sem jó opció. Véleményem szerint viszont éppen azért, mert ha hatalomra kerülnének, a nemzetközi nagytőke (nem tudok érzitek-e a polkorrektséget 🙂 ) hamar hazavágná a magyar gazdaságot, hogy a népnek ne legyen kedve még egyszer őket, vagy hasonlót megválasztani.

    14:

    Az árvízi védekezésnél is ott voltak, de egyébként is nekem is az a tapasztalatom, hogy a nemzeti érzelmű emberek sokkal segítőkészebbek, a nagy liberalizmus pedig az önzőségre nevel.

    15:

    Olyan törvényi és rendeleti feltételek megteremtése, amely támogatja a gazdasági növekedést és az államháztartás deficitmentesítését, miközben a tisztességes állampolgárnak lét- és közbiztonságot nyújt.

  18. A legkisebb rossz elve – ez is döntési módszer Tibor bá’. Én azok táborát gyarapítom, aki magasról tesz az egész erkölcstelen, jellemtelen bandára.

  19. 17: „Kicsit elfogultnak tűnsz Gyurcsányt illetően” Gyurcsány nem hülye, csak idegbeteg… 🙂

    Vannak nagyon jó meglátásai, gondolatai, csak pechjére ezek senkit sem érdekelnek…

  20. 18:

    Tisztában vagyok Gyurcsány kvalitásaival, de ahogy mondani szokták a magas IQ sem feltétlenül pozitív tulajdonság, számít mire használják. Gyurcsány nagyon jó politikus, jó kvalitású ember, de ezen képességeit saját önző céljaira használja általában.

  21. 19: „Gyurcsány nagyon jó politikus” Ha így lenne, ő lenne most hatalmon.
    Szar volt politikusnak és szar volt ME-nek is. Ettől még okos ember. Az önzését viszont jól bizonyítja mostani ténykedése /is/. Ámbár lehet, hogy nem is önzésről van szó, hanem küldetéstudata van, azért akar mindenáron visszakepesztetni a hatalomba. Akkor viszont orvosi eset…

  22. 19!
    Én is arra használnám.. 🙂
    Jelentkezzen,ki nem?
    17!
    Azért nem egészen a szívem csücske Gyurcsány.De ezt a két idiótát nem kellett lejáratni,nem veszed észre?Lejáratták ők magukat.Mit tehet róla Gyurcsány áruld már el hogy Bajnai meg Mesterházy két idióta?Na erről aztán Gyurcsány végképp nem tehet..Jó is lenne ha nem fogna össze ezzel a két barommal akiket a wall street támogat..Meg össze vissza beszélnek hülyeséget..
    Egyébként emlékszem én arra hogy 2008-ban nem bízva az országban meg a forintban, (GY.F)kimenekítette innen a pénzét..Úgyhogy nem hozsannázok én neki,csak az összes többi közül még őt tartom a legnormálisabbnak..
    De végülis szavazhatok Zorbánra is,nekem ő is megfelel. 🙂
    20!
    Igen Observer,ez nekem is eszembe jutott..

  23. 17 Vasgerinc:
    „Véleményem szerint viszont
    éppen azért, mert ha hatalomra
    kerülnének, a nemzetközi nagytőke
    (nem tudok érzitek-e a
    polkorrektséget ) hamar
    hazavágná a magyar gazdaságot…”

    Amennyiben ekkora hatalmat tulajdonítasz a nagytőkének, akkor nem mindegy, hogy azért tolnak ki velünk, mert Vona lesz a ME, vagy másért?
    Ha adott a lehetőségük, akkor előbb vagy utóbb, de mindenképpen élni fognak vele.

  24. 21:

    Rossz miniszterelnök, rossz államférfi, viszont jó politikus, mert ezek ellenére újra tudta választatni magát, és még mindig van egy mérhető szenvedélyes tábora. Ha nem lenne jó politikus, 2006-ban nem nyer választást, és nem állna most is 4-5% körüli emelkedő szinten a pártja.

    22:

    Nem igazán lett itt lejáratva senki, egyszerűen csak gerinctelenül viselkedtek a DK-sok. Ez különösebben nem nyomja rá a bélyegét Bajnaira és Mesterházyra, legfeljebb a szövetségre. Mesterházy sokan hülyének, meg naívnak nézik, de szerintem már most érett politikus, és ő sem fogja olyan könnyen adni magát. Egyetértek vele abban, hogy gyanús a DK abban a tekintetben, hogy mintha szándékosan hátráltatnák a „baloldalt”.

    23:

    Nem érted mit takart az a bizonyos polkorrekt kifejezés. A Jobbik egy nacionalista párt, amit az a bizonyos nemzetközi nagytőke nem szeret.

  25. 24!
    Ja hogy a DK gerinctelen .Értem.Tehát én tehetek róla,hogy Mesterházy balfasz,nem nőtt még fel a problémához..Na szépen vagyunk.. 🙂
    Még hogy ő érett politikus ..Na most végképp röhögnöm kell.. 😀
    Én nem is mennék velük szövetségre az biztos..
    Nem is kell könnyen adnia magát,mert ha olyan hülyeségeket beszél mint szokott,az bőven elég hozzá..

  26. 24:
    Mesterházi még meg se nyerte a választásokat és máris hülyének nézi az embereket. Gyurcsány ragyogóan taktikázik, röhögve teheti, mert neki nincs tét. nem remeg a bársony székért, mert tudja, hogy most nem lehet az övé.

  27. 24, Vasgerinc:

    Olvasd el még egyszer az utolsó mondatomat.
    Ha a lehetőség adott, akkor élni fognak vele. Innentől nem mindegy, hogy mi az indok?

  28. 26: Az egy dolog, hogy Mesterházy is egy f@sz, de nem taktikázik rosszul. Kétségtelen, hogy Gyurcsány is nagyon jól csinálja most. Meglátjuk ki nevet a végén (lehet, hogy mindketten sírni fognak).

    27: Láttam az utolsó mondatodat. A lehetőségük mindig adott, de amíg nincs hatalmon egy nacionalista párt, addig miért tennének bármit?

  29. 28: „A lehetőségük mindig adott, de
    amíg nincs hatalmon egy
    nacionalista párt, addig miért
    tennének bármit?”

    Pénzért és egyéb javakért?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük