(1209) Csányi a „halálra” ítélt

Tibor bá’ online

 

~ab065Kuncog a fél ország, Csányi jól megmondta a Fideszes nacsalnyikoknak. Igaz, nem ő kezdte. Nyomban hangzott el rekontra is,  ami – Csányi szerint – nem érdemel viszont választ. Nekem az egészről Martin Niemöller német evangélikus lelkész szavai jutnak az eszembe, akit a nácik Dachauba hurcoltak. „A nácik először kommunistákért jöttek, de én nem szóltam, mert nem vagyok kommunista. Majd a zsidókért jöttek, de én nem szóltam, mert nem vagyok zsidó. Aztán a szakszervezetisekért jöttek, de én nem szóltam, mert nem vagyok szakszervezeti tag. Később a katolikusokért jöttek, de nem szóltam, mert protestáns vagyok. Végül értem jöttek, de akkor már nem maradt senki, aki szólt volna értem.”  – Így kell ezt csinálni. Egyesével leütni a fejeket. Eddig Csányi semmiért se emelte fel a szavát, most pedig azt is elárulta, tud róla, hogy a Fidesz szóvivő hazudik. Most szól, amikor már ő is feleslegessé vált. A magánnyugdíj pénztár lenyúlásánál kussolt, jó lehet az OTP számára komoly érvágás volt. A bankok tőkeinek az alapos megszorongatásáért nem szól, pedig százmilliárdos nagyságrendű hátrányt jelentett neki. Most hördült fel, amikor a foci fiaskót a nyakába akarják varrni. Pedig oda lesz varrva, mert az 50 éves Orbánnak ez eddig a legnagyobb blamája. Kell neki egy bűnbak, aki minél magasabban ül, annál alkalmasabb. A mór jött, a mór megtette kötelességét, a mór mehet.

Hogy ezt honnan veszem? Egyszerű, egy olyan zárt hadseregben, ahol alapelv az egyszemélyi vezetés, semmi se történik véletlenül. Most pedig többen Csányinak rontottak, aki talán egyetlen az országban, aki hisz Orbán barátságában. Egy diktátornak nincsenek barátai, csak ellenségei és talpnyalói, akiket fogyóanyagként kezel. Pergesd vissza a történelem kerekeit! VIII. Henrik kivégeztette (nem csak a feleségeit, akikben éveken át elélvezett), hanem a leghűségesebb híveit is, ha a (vélt) érdeke úgy kívánta. Thomas More feje a porba hullt, ahogy (képletesen szólva) Csányié is ott végzi majd. Érdekes, hogy ilyen esetekben mindig az veszi észre utoljára, akinek a fejéről szó van.

______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________

88 gondolat erről: „(1209) Csányi a „halálra” ítélt

  1. Kedves Tibor bá’

    Saját egyéni fantáziád működését készpénznek veszed, kivetítéseidnek túl nagy jelentőséget tulajdonítasz.
    Időnként erősen úgy tűnik ,mintha meggyengült volna a realitáskontrollod.
    Irreális tartományokban tévelyegsz.
    Tendencia van rá, hogy minden fenyegető relációt túldimenzionáljál, eltúlozzál.
    Nem szerencsés farkast kiálltani naponta, mert ha itt lesz a farkas senki sem figyel majd rád.
    Brutális őszinteségem jó szándékból fakad, tehát nézzed el nekem !

  2. 2: Tibor bá évek óta minden másnap farkast kiált, mégis olvassuk. Persze nem is veszünk 100%-osan komolyan minden riogatást, csak elgondolkozunk rajta. Aztán ki-ki levonja a következtetést a saját szája íze szerint.

  3. 1: Én sem gondolnám, hogy csak úgy feladja. Sokkal-sokkal több eszköz van a kezében, mint Ángyán Józsefnek. Ha ki akarják vonni a forgalomból, azt nagyon drasztikusan és gyorsan kell végrehajtani.
    Egy kis hűtlen kezelést, bennfentes kereskedést bizonyára nagyobb erőfeszítés nélkül rá lehet/ne/ bizonyítani. Pénzforrásait zárolva, vizsgálati fogságba ültetve már nem sokat tehet/ne/. Csak le kell másolni Putyin módszereit… , aztán hajrá.

  4. „A magánnyugdíj pénztár lenyúlásánál kussolt, jó lehet az OTP számára komoly érvágás volt. A bankok tőkeinek az alapos megszorongatásáért nem szól, pedig százmilliárdos nagyságrendű hátrányt jelentett neki.”

    Neki? Kinek? Te miről beszélsz Tibor bá?

    Nem szükséges piedesztára emelni Csányit, csak mert 3 kis szarházi fideszessel szópárbajt vívtak. Egy.
    Kettő, ahogy már előttem is említették páran Csányi egy kicsit nagyobb falat annál, hogy ezek az ócska kis beszólások különösebben meghatnák.

  5. 1:
    És, ha észre veszi, mit tud tenni? Úgy tesz, mintha a legnagyobb barátságban lennének.

    2:
    Gábor! Ha így folytatod, hamarosan új nikket kell választanod.

    3:
    Ez az intelligens hozzáállás.

    4:
    Nem hiszem, hogy Orbánnak szüksége van tippekre. Nagyon jól tudja, hogy a nép (zemberek) mindent megzabál. Azt is megzabálta, hogy Rajk László nyugati kém. Aztán 5 évvel később azt is elfogadta. hogy „túlkapások” voltak.

  6. Akinek szívműtétjei vannak mostanában, és fineszesekkel felesel a sajtóban, annak igen körültekintően kell kiválasztania a kórházat és a sebészt…

  7. 9. igen-igen, mert pl a izé is így járt… nnna nem ugrik be a neve segíccs má!

  8. A klasszikus „panem et circenses” mondás így tud a visszájára fordulni!
    Egy picurka kétségem sincs afelől, hogy a csúti Pöffeteg szavazatszerzési meggondolásokból „él-hal” a fociért, ott van előtte a legendás példa, miszerint Rákosi Matyi „pajtás” uralma alatt szárnyalt a magyar foci…
    Az említett „pajtásnak” pedig nem voltak problémái, kétségei a jövőt illetően, neki csupán a örökös taps volt a kívánalma, míg utódjának, ki jócskán túlnőtte a tanítót, már a „zemberekre” is gondolnia kell, igaz, csak a „bólogató János” és szavazók becserkészése szintjén.
    Nos, a bevezetőben említett mondás totálisan kifulladni látszik: se kenyér, se gladiátorjátékokkal egyenértékű cirkusz! Csak a zűr, a káosz, a csalódás mindenütt, zúgó vastaps helyett!
    Ebből és még sok másból is az jön le, a csútinak buknia kell, hisz ez törvényszerű!
    Kétségbeesése jeléül a csúti törpe megadta a kilövési engedélyt Csányi haverjára, ez abból is látszik, ahogy a fityiszes nyaloncok szinte vezényszóra nekimentek az MLSZ-nek. Próbálta volna valaki korábban a csordából bántani a szotyiköpködő bajtársat!
    Ez az egész nem más, mint parasztvakítás: OV igyekszik eltolni a felelősséget magától, mintha semmi köze nem lenne a bukáshoz!
    _______________________________

    Más: „Orbán villámhárítónak használhatja Csányit

    2010 óta árnyként jelen van a Magyar Labdarúgó Szövetség életében Orbán Viktor, akinek a nyomására távozott már szövetségi kapitány, MLSZ-elnök, tavasszal pedig az ő kérésére alakították át még az utánpótlás bajnokságot is. Ám a hollandoktól elszenvedett vereség után a Fidesz ügyes kommunikációs csapással elterelte erről a figyelmet, és az OTP elnök-vezérigazgatója lett a villámhárító. Miközben a fideszes politikusok focifronton támadják, Csányi a kormánnyal is kemény küzdelmeket vív. ”

    A cikk nagyon sok összefüggést, összefonódásokat, ellentéteket boncolgat, akit érdekel:

    https://bit.ly/1evZAI4

  9. Tudjuk, hogy a szovjet rendszer utolsó időszakában, pl. Brezsnyev aggkorában a nyugati Kreml-kutatók abból következtettek a pártállami vezetésen belüli belső hatalmi harcok aktuális állására, hogy a Lenin-mauzóleum dísztribünjén melyik káder milyen közel állt a Múmiához. (nem Leninhez, Brezsnyevhez…)
    Az analóg rezsimek analóg helyzeteket termelnek ki:
    http://www.borsonline.hu/20131017_eltuntek_orban_viktor_tarsai_a_vippaholybol
    „Eltűntek Orbán Viktor társai a VIP-páholyból”

  10. Közben fokozódik a feszültség az SA és az SS között. Mikor lesz a Hosszú Kések Éjszakája?
    http://hvg.hu/itthon/20131017_ORFK_TEK_Keszenleti_Rendorseg_fizetesek

    „Szakmabeli forrásaink szerint a Hajdu János vezette Terrorelhárítási Központ (TEK) ellenpólusa lehet lassan a Készenléti Rendőrség: Papp Károly országos rendőrfőkapitány a jelek szerint szisztematikusan, Pintér Sándor belügyminiszter támogatásával építi fel kedvelt szervezetét, amely mára nem csak hatáskörében, de a kiemelt bérezést tekintve is egyenrangú partnerévé vált a kormányfő által dédelgetett TEK-nek.”

    (A KR csúnyán hangzó leánykori neve REBISZ, Pintér Gergényi barátja és üzlettársa, jól jöhet még a szemkilövő csapat)

  11. Niemöller idehozása egy kicsit erős azthiszem, pontosabban nem illik a helyzetre. Nem tudok Csányira pozitív figuraként tekinteni, aki megfelelője lenne a nácik által üldözötteknek. Hatalmi harc ez inkább az oligarchák között, sok ilyen volt már a történelemben. A földmutyi, trafikmutyi után most Orbánnak és sleppjének a bankszektorra fáj a foga. Csányi útjában áll ennek, háttérbe kell szorítani, meggyengíteni, akárcsak a többi kereskedelmi bankot közben lenyúlni a takarékszövetkezeteket ezzel létrehozni az Orbán maffia érdekkörébe tartozó bankhálózatot, ami évi több tíz vagy inkább százmilliárdos haszonnal kecsegtet.

    Szóval nem mást látunk, mint harc a százmilliárdokért, a befolyásért és a hatalomért. Oligarchák marakodása, remélhetőleg kölcsönösen kicsinálják egymást!

  12. 14: És azzal helyet csinálnak egy nevető harmadik oligarchának! 🙁 Emlékszünk, amikor Kolumbiában kiirtották Escobar kokainbárót és sleppjét áldozatainak dühös családtagjai. Azon vették észre magukat, hogy ott egy nagy megürült rés a piacon, hát betöltötték ők.

  13. Tudjátok miért szar a magyar foci? Megmondom. Múlt nyáron otthon voltam, a mostmár város rangú falumban. Ki akartam menni futni a pályára, ahogy gyerekkoromban is tettem. Erre mit látok? lelakatolt kapu, négyméteres fal, talán még aknazár is volt nem tudom, Kérdezem hogy lehet bejutni? – Sehogy. hetente x időben amikor edzés van vagy az iskolásoknak tesióra akkor be lehet kéredzkedni. -És ha én csak úgy be szertnék menni futni, vagy focizni azt nem lehet? – azt nem. na elmentek ti a… gondoltam.

    Biztos vagyok benne, hogy ez a jelenség nem csak az én faluvárosomban van így.

  14. 14:

    Kicsit merész fantáziád van. Orbánról sok mindent el tudok képzelni, de azt, hogy kereskedelmi bankokat „lerendezzen”….

    Nem gondolod, hogy ahhoz Orbán nagyon kevés? Még Soros is csak próbálkozott az OTP-nél, akkor mit vársz Orbántól?

    Ti túl nagy hatalmat feltételeztek Orbán kezében.

    16:

    Mi maradtunk falunak, megvan a focipálya is, fél méteres gazzal, és két rozsdás kapuval.
    Senki nem játszik már ott, utoljára az én korosztályom focizott ezen a pályán gyerekkorunkban.
    Én speciel mindig is utáltam a focit európai, meg amerikai módra is, pont mint a Forma 1-et, de hát ez az én bajom.

  15. 15. Escobar egy vérengző féreg volt, akit az amerikaiak irtottak ki tudtommal,(vagy hozzásegítették a kolumbiaiakat ehhez) de ettől függetlenül igazad van. Ha a két érdekcsoport kölcsönösen kicsinálná egymást, akkor jönne egy harmadik. Mégis talán volna rá esély, hogy valami más irányt vesznek az események és szép kis Hazánk nem rohad szét a megsemmisülésig.

    17.
    Nem lerendezésről beszéltem, csak visszaszorításról, gyengítésről és a banktortából egy zsíros szelet kivágásából. Mi másról szólna a bankadók, a Takszövök lenyúlása, de kapóra jön most a devizahiteles balhé is, ami miatt óriási a bankellenes hangulat. Teszem hozzá, hogy jogosan, de ezt Orbán és bandája ki fogja használni, hogy a bankpiacból minél nagyobb részt szerezzen.

  16. 17. “lerendezzen” Kérlek ne idézz tőlem olyat, amit nem írtam. Ne tüntesd fel úgy, mintha idézet lenne, mert ez a szót, amit idéztél nemtudom honnan, nem is használtam. Köszönöm!

    Én nem várok egyébként Orbántól semmit, az is lehet, hogy kevés lesz Csányi kicsinálásához, (meg a bankok gyengítéséhez) de hogy próbálkozik, azt nehéz lenne tagadni. A bankmutyi végrehajtásában Csányi a legnagyobb ellenfél. Iszonyatosan gazdag is, okos is, a legnagyobb presztízsű magyar bank teljhatalmú ura. Bele kell tehát lépni az arcába és ehhez jó ürügy a 8-1.

  17. Mellesleg msot írja egy ismerősöm, hogy amit SA-SS rivalizálsáként idéztem, az tényleg témánkba vág. Ugyanis (azt írja), hogy Pintér Csányi jó embere, tehát ha az orbánista elittestőrség TEK-kel szemben Pintér szárnyai alatt kinő az elit KR, az akár Csányi-csapat magánhadserege is lehet. Csak kombinálok, belső infók híján, de lehet, hogy Orbánisztán hatalmi struktúrája bonyolultabb a csúcson, mint gondolnánk. Felmerül a külső támogatók kérdése is. OV nem mehetbne neki pl. energiacégeknek, bankoknak, IMF-nek, Brüsszelnek, ha nem támogatnák a hierarchiában ezek felett állók, konkrétan a Kiválasztottak elitjéből.

  18. Nem nézem az Atv-t, de néha kivételt teszek. Ezt most találtam. Tompika alakítása Csányiról:

    Jó szórakozást hozzá!

  19. Na, Csányi az egyik azok közül, aki se nem féltek, se nem sajnálok. Sokkal inkább úgy néz ki, hogy az ő nótájára táncol a kormány, mint fordítva. Ez az egész szerintem csak egy kis műbalhé, hogy azok a (volt) Fidesz-szimpatizánsok, akiknek ellenszenvesek az oligarcháknak tett engedmények és mutyik, visszatérjenek a Fideszhez a választásokra. De amíg a Kishantos-féle ügyek ilyen ocsmányul vannak kezelve, addig nincs sok esélyük.

    Tényleg, Tibor bá, nem akarsz Kishantosról írni? Nem kicsit fontosabb, mint a foci vagy ezek a beszólogatások Csányi és a fideszesek között.

  20. A fideszesek a parlamenti többségükre támaszkodva igyekeznek minden fronton minél nagyobb pozíciókat lenyúlni, a konkurenciának (=aki nem fideszes) minél több kárt okozni.
    Volt, amit könnyen le tudtak nyúlni egy az egyben, pl elvitték a manyupot, az élelmiszer utalvány piacot, no meg a trafikokat, a takarékszövetkezeteket és betiltották a játékautomatákat.
    A nagyobb halakkal óvatosabbak, őket először meg kell gyengíteni.
    Ezért igyekeznek ellehetetleníteni a bankrendszert különadókkal, meg rájuk terhelt devizahiteles mentőcsomaggal, ezért szopatják az energiaszektort a költségeket se fedező árakig menő rezsicsökkentéssel. A bankszektorban a visszaszoruló nemzetközi bankok helyére majd benyomul a Gránitbank, Széchenyi Bank, meg a Takszöv.
    Az alaposságukra jellemző, hogy minden területen nyomulnak, még az Artisjustól is el fogják venni a bevétele negyedét. Mert megtehetik.

    Újraosztják a piacokat, és valahogy minden hozzájuk kerül. Ez az Orbán féle New Deal lényege.

  21. 19:

    esetleg félreérthető volt az idézőjel, amit egyébként nem csak idézésre használnak, mindössze egy szóban összefoglaltam azt, ami körül te kevered a forró kását a bankokkal kapcsolatban.
    („háttérbe kell szorítani”, „meggyengíteni”)

    Mindegy hogyan fogalmazunk, ehhez kevés Orbán. A bankok köszönik szépen jól vannak, szinte minden terhet továbbhárítottak.

    A devizahitelt most hagyjuk, az egy külön téma.

    23:

    „Ezért igyekeznek ellehetetleníteni a bankrendszert különadókkal, meg rájuk terhelt devizahiteles mentőcsomaggal, ezért szopatják az energiaszektort a költségeket se fedező árakig menő rezsicsökkentéssel. A bankszektorban a visszaszoruló nemzetközi bankok helyére majd benyomul a Gránitbank, Széchenyi Bank, meg a Takszöv.”

    Részben fenn megírtam a véleményem a banki különadókkal, de ez igaz a rezsicsökkentésre is. Kamu az egész, és meg fogják találni a cégek, hogy hozzák be a kiesést.

    Basszus ne hogy már elkezd sajnálni szegény bankokat, szegény EOn-t és társait 🙂

  22. Hogy micsoda ereje van egy válogatott katasztrofális vereségének eme kis országban…. Nem semmi! A meccsen szereplő másik csapat valóban jobb nálunk, de nem ennyire. Azon kellene gondolkodni mi az oka a „katasztrófának”…..Azt azért nem gondolhatjuk komolyan, hogy Csányi kicsinálása miatt beszéltek a fiukkal: kurvára kapjunk ki srácok, mert az később jó lesz nekünk…

  23. 22:
    Minek szóljak, van itt néhány Orbán seggét nyaló, akik azonnal megvádolnak, hogy „gyűlölöm” a bálványukat. – Orbánnak tökéletesen igaza van. Eddig annyi disznóságot csinált, amiért például Németországban már százszor le kellett volna mondani, itt meg még mindig 26 % támogatja, ami egyenlő az összes ellenzéki párt (beleértve a Jobbikot is) együttes népszerűsége. Igaza van, mert ezekkel a birkákkal mindent megtehet, hát akkor miért ne tenné meg? Teljesen egyértelmű disznóságot is kidumálnak, és a kidumálást beszopja a sok barom, aki kizárólag a kormány felügyelete alatt álló médiát nézi, olvassa, hallgatja (és azt állítja, hogy egyformán utálja a Fideszt és az MSZP-t).

    25:
    Nem Dan, a vereség frankó, ami egy hatalmas blama Orbánnak, tehát kellett keresni egy bűnbakot.

  24. 24.

    Ha továbbhárították a bankok az adókat? Annál jobb, mert az emberek nem a kormányra haragudnak, hanem a bankokra, ami jól látszik mindenféle fórumon. Nem veszi észre a többség ugyanis, hogy a kormány a bankokat újabb sarcok behajtására használja. Dupla haszon, hiszen a banki szolgáltatások után kivetett adókból – melyeket mi fizetünk – százmilliárdok folynak be évente, ugyanakkor 10-ből 9-en a bankokra haragszanak ezek miatt.

    Zseniális! Orbán egyedül kevés a bankok ellen, viszont megtámogatva a bankellenes tömegekkel már eredményeket érhet el. Jó kis bankmutyit. Sajnálom, hogy te ezt „forró kásá”-nak látod csupán.

    A devizahitelek egy külön téma szerinted. Szerintem meg minden mindennel összefügg.

    23.
    Egyetértek. A rezsicsökkentés egy parasztvakítás, populista fogás, szavazatszerzési akció, másrészt az energia- és közműszolgáltatók ellehetetlenítése, ezen vállalkozások elértéktelenítése, hogy olcsón meg lehessen szerezni ezt az ágazatot is. Nem sajnálom őket, mert megérdemlik, meg már úgyis hülyére keresték magukat és még tetszene is ez a kormányzati húzás, ha tudnám, hogy egy normális, erkölcsös társaság kezébe fognak ezek az ágazatok kerülni. Erős a gyanúm azonban, hogy nem így lesz és a tulajdonos váltás(államosítás) után ezek az ágazatok ismét nyereségesek lesznek.

  25. A kételyek és az off topikolások ellenére kiállok az mellett, hogy Csányinak annyi. – Kekeckedőknek nem válaszolok! 😀

  26. 27:

    „Zseniális! Orbán egyedül kevés a bankok ellen, viszont megtámogatva a bankellenes tömegekkel már eredményeket érhet el. Jó kis bankmutyit. ”

    Szép gondolatmenet, de ezt kifejtenéd bővebben is?
    Megtámogatva? Bankmutyi? Milyen eredményekre gondolsz?
    Kivonulnak a külföldi leánybankok, mert Orbántól meg a „tömegtől” megijednek? Konkretizáld légyszíves már ezt a kijelentésedet.

    26:

    Miért érzem úgy, hogy ez az alpári szöveg a nicknevem megemlítése nélkül is rólam szól?

    Tibor bá akár milyen nehéz is tudomásul venned, mindkét pártnak megvannak az elvakult hívei.
    Szerinted Gyurcsánynak nem kellett volna lemondani 2006-ban?
    Dehogynem. Németországban ezért lemondtak volna, sőt sokkal kevesebbért.

    Tovább megyek. Ha 2006-ban lemond Gyurcsány, ma nincs 2/3-os Fidesz kormány.
    Ezt az egész rohadt 2/3-os Orbános ámokfutást köszönd meg Gyurcsánynak, és a böszme pártjának, ők segítették 2/3-ra Orbánt, magától sosem nyert volna ilyen különbséggel!

  27. 30: erre mondom mindig, hogy Gyurcsány direkt fogyóeszköznek volt színpadra küldve, hogy OV kiépíthesse a kétharmados cionista kiskirályságát.

  28. 30.

    Az elégedetlen, bankellenes tömegek akaratlanul is Orbán kezére játszanak. Ezt értettem megtámogatásnak, mert Orbán szemszögéből az. Kiveszik a pénzüket az emberek tömegesen a (most vezető) kereskedelmi bankokból, megszüntetik a számláikat és átviszik majd a magyar, azaz az orbáni érdekkörbe tartozó bankokba(Takszövök, Széchenyi bank). Valószínűleg a közszféra több százezer dolgozójának a számlái is átkerülnek ezekbe a bankokba, ami elég szép tétel már önmagában is.

    Néhány mostani bank lehet kivonul, a legtöbb csak összevon, fiókokat zár be, a lényeg, hogy az eddigi bevételek egy részét,(az átvándorló ügyfelek révén) szépen átadja a bankmutyi résztvevőinek. Ezzel Orbán és sleppje kiszakít egy darabot ebből az egyébként éves szinten több ezer milliárdos üzletből. Bízom benne, hogy mostmár érthető.

    28.
    Igen, valószínűleg Csányinak annyi, csak azt nem lehet még tudni, hogy ez az „annyi” pontosan mit is jelent. Gondolom nem giotint, vagy kötelet, meg teljes vagyonelkobzást sem, csak kicsit lejjebb nyomást, esetleg teljes behódolást, bekényszerítést az engedelmes csapatba. Továbbra is a VIP páholyban fog Csányi szotyolázni, csak nem a vezír mellett, hanem az alsó sorban fog ülni. 🙂

  29. 11 Asterix: „2010 óta árnyként jelen van a
    Magyar Labdarúgó Szövetség
    életében Orbán Viktor, akinek a
    nyomására távozott már szövetségi
    kapitány, MLSZ-elnök,”

    A távózó MLSZ elnök (Kisteleki) arra a kérdésre, hogy hová lett 1,5 mrd Ft annyit mondott, hogy „elhasználódott”. Ő Csányinak sem tetszett, csendben lemondott, nem is indult ellene eljárás.

    Csányi most ha okosan dönt, hív néhány jó szakembert kapitánynak és az edzőképzésbe. Ezzel maga mellé tudná állítani a szurkolói csoportokat, ami Pintér rebiszeseivel pikáns, de hatékony támogatást jelentene neki.

  30. 31:

    Jól látod Arma, de azzal együtt, hogy Gyurcsány fogyóeszköz lett magával rántotta az egész szocialista pártot. Azt a pártot, akit bár minden normális ember utál, de az egyetlen riválisa volt a Fidesznek.
    Jogosan barmoznak le minden Orbán hívőt, de legalább ilyen jogos lebarmozni a jelenlegi Mszp, DK, E2014 hívőket is, mert nem látnak túl a rostán.

    32:

    Igen sokkal érthetőbb. Tudod mivel állami „cégnél” dolgozok nekünk az Állami Kincstár utalja a fizetésünket. De hová is?
    Az OTP-hez, Erste-hez stb… kinek hol van számlája.
    Rengeteg pénzt takaríthatna meg a kormány, ha a közszolgák nyithatnának számlát az ÁK-nál, és egyből onnan érkezne a fizetés.
    De mivel ez túl logikus és olcsó, így nyilván szó sem lehet róla.

    A többi részt is értem, de a bekövetkeztére nem sok esélyt látok. Onnantól fogva, hogy én nem ott nyitok bankszámlát, ahol akarok, az már a burkolt diktatúrából a nyílt diktatúrába törénő átlépés.
    Nem vagyunk ettől messze, de azért Orbán sem teljesen hülye, nagyon választást akar nyerni.

  31. 34: hogy az egyik cél a szocipárt leamortizálása, azt már akkor így véltem, amikor GYF még hatalmon volt és javában vágta a pártja alat a fát. Okosabb szocik is látták ezt.

  32. 34.
    Persze, nem is úgy gondoltam, hogy ez a folyamat már ki is bontakozik a következő két hétben. A választások utánra viszont be fog érni. Addig az előkészítés folyik. Bankellenes hangulat szítása, Csányi kicsinálása stb.

    Az ÁK-nál való számlanyitás nem jó(nekik). Ők(Orbán és érdekköre) nem azt akarják, hogy Te, mint állami alkalmazott jól járj, hanem azt, hogy a banki díjakat nekik fizesd, hogy tőlük vegyél fel hitelt és fizesd vissza a 2-3-4 szeresét.
    Nemtudod elképzelni, hogy majd ‘ösztönözzenek’ mondjuk a Széchenyi bankba való átlépésre? A választások után sem? Azokról, akik lenyúlták a Manyup 3 ezer milliárdját és szabályosan zsarolták azokat, akik nem akartak átlépni ‘önként’ és dalolva? Meg fogják találni az átléptetés módját majd most is, hidd el.

  33. 35:

    Ami valóban jó jel lehet, hogy a Fidesz jelenleg ugyan ezt teszi magával, csak sajnos Orbán ravaszabb, a magyar meg későn érő típus, de a folyamat halad. A Fidesz is amortizálja magát.
    Lehet, sőt szinte biztos, hogy jövőre ismét választást nyernek, de a következő 4 évvel, ha lesz annyi, oda jutnak, ahová az Mszp.
    Fontos, hogy közben a mostani baloldal ne erősödjön meg, és ne essünk újból 23 éve folyton elkövetett hibába.
    Új formáció kell az egész politikai palettán. Így vagy úgy, de ez ki lesz kényszerítve.

    Tibor bá jogosan érzelmeket is belevisz a történetbe, ezért gondolja, hogy látens Orbán rajongó vagyok és mást sem csinálok egész nap, mint magyar nemzetet, meg heti választ olvasok.

    Reálisan nézve ennek az országnak Fidesszel is meg Mszp-vel is vége. Ha annyira reális és objetív Tibor bá, akkor ezt belátja. Ha az érzelmeire hallgat, akkor jön ez a „válasszuk a kisebb szart” szlogen.

    Paradox, de az Mszp is két ciklus alatt nullázódott le, ha Prbán így folytatja, akkor ő is le fog, örökre, ezért is nem zavarna különösebben ha ismét választást nyerne.

    Lásson már tisztán a magyar, hogy ezen pártokkal nincs megoldás.
    Sőt. A politikát már csak a kb. 25+ korosztály tartja életben. Az ennél fiatalabbakat abszolut nem érdekli, egy merőben más generáció nő most fel.

    Hogy ez jó vagy rossz?

    Ezt most még nehéz megmondani.

    36:

    Nem tudom ez a Csányi „kicsinálása” kifejezés olyan semmilyen, hagyni kéne. Egy milliárdosról beszélünk úgy, mint akit sajnálni kellene.
    Csányit nem lehet csak úgy kicsinálni, tud az összes párt mocskos dolgairól.

    Bankellenes hangulatot nem kell szítani, ezt már az előző hsz-ben is akartam írni, mert a devizahitelek miatt van éppen elég hangulat. Árpi is bankellenes hangulatot generál, és sokan mások, a Jobbik is. Ez nem egy új jelenség.

    Nézd Fantomas, ha majd a „kerti törpe” kereskedelmi bank jóval jobb kondíciókkal vezeti a számlámat, mint most az OTP, amely a legszemetebb egyike az itt állomásozó bankok közül, akkor át fogok menni, de csak azért nem, mert „nemzeti” és über magyar orbán féle bank.

    A Manyupot hagyjuk már békén, az nem egy fekete-fehér történet, vagy legyen újra poszt téma és megvitatjuk.

  34. A májusi Format kiadása jutott eszembe részben Csányi nemrég elkövetett eladásai nyomán is: ott említik a cikkben, hogy a szerző találkozott Ausztria egyik szabadidőipari mágnásával, aki előtte adta el az összes értékpapírját, érdekeltségét, mindenét ami értákpapír. Megkérdezte az okokról és a következőket mondta neki magyarázatként.
    Tulajdonképpen neked is ezt kellene tenned, mert az év közepe után mindannyiunknak melegen kell majd felöltöznie. Azután a
    pénzügyi rendszerünk (Finanzgerüst – pénzügyi felszerelés)
    összeomlik. Arra a kérdésra, hogy mit ért ezen, azt hangsúlyozta, hogy garantáltan kő kövön nem marad azután.
    Káoszra, Nyugtalanságra, Felkelésekre számít, mert az
    emberek még a gittet se ehetik majd ki az ablakkeretből,
    mert azok mindenképp műanyagból kell legyenek.

    Azt is hozzátette, hogy véleménye szerint mibe kell fektetni a
    pénzt addig is, talán ezt régebben említettem (itt Tibor bá blogján valamikor akkortájt).

    Látjuk, hogy a második felét járjuk az évnek és nem jött el az, amire az illető szórakoztatóipari cézár számított. Szerencsére.

    És vajon Csányi is számított ilyenre, amikor eladta az OTP
    érdekeltségeit?

    Mit kapna majd azért, ha valami hasonló bekövetkezne? 😮

    De megnyugodhatunk, mert úgysem fog.

  35. 38:

    2008 óta minden évben többször is nyilatkozik valami tagbaszakadt pénzügyi „guru” hogy na idén fog összeomlani a pénzügyi rendszer.
    Lényegében igaza is van annak aki ezt mondja, de mégsem.
    Matematikailag már összeomlott, technikailag még nem, és nem is fog még egy ideig, viszont a szegénység nagyon meredeken fog emelkedni.

    Legutóbb ugye Amerika játszotta el a hattyúk halálát.

    Most komolyan. Tényleg el tudjátok képzelni, hogy egy órával a technikai államcsőd előtt egyeztek meg? Én nem.
    A képlet baromi egyszerű volt, akkor miért kellett a felhajtás és eddig várni?
    Tuti, hogy elterelő hadművelet volt, valami fontosabbról.

  36. A pénzügyi guruk világvége jóslatának nem hiszek én se.
    Beetetnék az embreket.

    Ha viszont azt látom hallom, hogy vagyonos emberek hogyan
    rendezik át a megtakarításaikat, akkor megpróbálok következtetni
    belőle, ha tudok. Néha megnézem itthon Pintér
    vagyonnyilatkozatait is (eléggé készpénz/bankszámlapénz
    felé tart ahogy láttam, semmi prémium államkötvény,
    fele dollár fele euró – de nincsenek már előttem a részletek).

    Számítottam rá, hogy lesz megegyezés Amerikában.
    Volt már rá példa, hogy nem lett — egekbe is ment az arany ára.

  37. Bejött a régi trükk és a közönség nagykanállal két-pofára zabálja azt:
    O.V.: – Sanyikám nagy a baj! Mi legyen?
    Cs.S.: – Nyugodjál le Viktor fiam, megoldjuk.
    O.V.: – Jó, de hogyan csináljuk?
    Cs.S.: – Néhányan szóljanak be nekem alaposan, majd én megválaszolom őket.
    O.V.: – Jó, de mibe fog ez nekünk kerülni?
    Cs.S.: – X milliárd, de nem mindegy neked? Majd a birkák kifizetik… Mit sütöttél a hétvégén? Azt mondták, kicsit leégett 😀

  38. 37:
    Nevetséges, hogy te „támadsz” és nekem kell védekeznem a kitalációiddal szemben.

    Tibor bá’ nem visz érzelmeket semmibe, még családi döntésekbe se. Micsoda dolog az, hogy vallás ügyében ellenem a „vád” hogy túl racionális vagyok, nincsenek fennkölt érzéseim, stb. Szerinted pedig beleviszem az érzelmeket a politikai elemzésembe. Különben se én vagyok a topik, akkor pedig mire fel minősítesz engem?
    Nem látens Orbán rajongó vagy, hanem tényleges. Majd előszedek fél éves hozzászólásodat. Csak a realitások fényében, most szép lassan kezded kialakítani, hogy te egyformán kritizálod mind a két oldalt, de ez csak újabban van így. A mondataidat pedig egy az egyben meg lehet találni a hivatalos magyarázatokban.
    A kisebb szar szlogen a reális szlogen. Ma, azaz 2014-ben az MSZP nélkül nem lehet leváltani a Fideszt. Ez tény. A Fidsz a megsemmisülés, annál bármi jobb. Még 4 év Orbán és végünk van. Visszafordíthatatlanná válik a folyamat. Erre nagyon jó példa a bajai választási csalás, ahol kilóra vették meg a cigányok szavazatait. És ha nem megy csalással, akkor majd megy erőszakkal. Orbán csak akkor enged választásokat, ha úgy véli, meg tudja nyerni, ha nem, akkor nincs több választás.

  39. 42:

    Ja ez tényleg nevetséges, szóval jöhetne már egy globális felmelegedéses poszt.

    „Tibor bá’ nem visz érzelmeket semmibe, még családi döntésekbe se.”

    Erre nem lennék olyan büszke, de te tudod.

    Egy hamis tévképzeted él rólam, amit én tudok, hogy nem igaz, de te belém akarod magyarázni, hogy Orbán rajongó vagyok.

    Egészségedre!

  40. Niemöller emlegetése érdekes, mert hát Lenin-díjjal kitüntetett faszkalap aki a „rossz nácziakat” ekézi, csakis jó ember, és szavahihető, de legalábbis példa lehet minden jóérzésű embernek, így hát niemöller=MENŐ.

    Amúgy ha már régmúlt idők példáin keresztül akarunk igazságot osztani, akkor már inkább:
    Aki megdob kővel, dobd vissza kenyérrel!

  41. Tibor bá’!
    Miért hagyod, hogy ez a buzi Curix pimaszkodjon? Szép-szép az engedékenységed, de mindennek van határa. Nyilvánvalóan trollkodik.

  42. 46:
    Írhattad volna, hogy „meleg” vagy „homokos” vagy „homoszexuális”, de ez a buzi eléggé modortalan. – – – Különben kivárom, amíg átlépi a határt.

  43. 47:

    Te lépted át Tibor bá, többször is, ezzel itt végképp.

  44. Tibor bá, csak EGYETLEN hozzászólásodból összeszedett jelző halmaz, amit nekem szántál, illetve a halmazban szerinted én is benn vagyok, íme:

    – „van itt néhány Orbán seggét nyaló”
    – „ezekkel a birkákkal mindent megtehet”
    – „a kidumálást beszopja a sok barom”

    Hozhatnék többet is, de minek.

    Azt gondolod teljesen normális így beszélned velem a házigazda jogán?
    Ha én közelítem meg ezt a stílust, akkor provokálok, határt feszegetek.

    Megható és rendes volt tőled egyébként, hogy próbáltál megvédeni egy kicsit Lópata csörtéjétől, de felesleges volt.
    Te magad mondtad anno a korábbi ezen témájú posztnál, hogy nem fogsz finomkodni, aki buzi, az buzi, és nem meleg meg homokos.
    Akkor hol volt a modorod?

    Várhatod, hogy átlépjem a határt, mert nem fogom. Annál azért jobb nevelést kaptam.

    És tudod mit? Többször leírtam már, hogy tele a hócsukám az Orbán, globális felmelegedés, Szex témakörökkel, másról meg mostanában nem igazán tudsz írni.

    Régen színesebb volt a blogod, azt szerettem.

    Ezt már nem…

  45. 50:

    Kösz Arma, de szóra sem érdemes az egész.
    Ha meg valóban így ismerkedik, az nem engem minősít.

  46. 49:
    – “van itt néhány Orbán seggét nyaló”
    – “ezekkel a birkákkal mindent megtehet”
    – “a kidumálást beszopja a sok barom”

    Miért veszed őket magadra?

  47. Curix nyíltan elmondta ‘másságát’, ezt ‘kihasználva’ elég ízléstelennek tartom ‘lebuzizni’. UFF 🙂

    Ettől függetlenül én is elég lököttnek tartom, ahogy időnként dől belőle a ‘kincstári optimizmus’ és ráadásul még próbál meggyőzni róla, hogy nem is… 🙂

  48. 53:
    Én se értek, sohase értettem egyet a „lebuzizással”, de Curixnak figyelembe kellene venni (nagyon is) a másságát, és a minimumra csökkenteni azokat a vélekedéseit, amik ebből fakadnak. Neki ezt sokkal jobban illene tudni és ismerni, mint nekünk. Nem teszi. Úgy tesz, mintha az ő véleménye egyenrangú lenne a mienkével, és le akarja nyomni a torkunkon. És akkor most álljunk meg egy pillanatra, mert lesznek, akik nem értenek velem egyet. Van egy nyulam (vigyáz a tyúkokra) imádja a káposzta leveleket, amit viszont a kutyám határozott fej elfordulással utasít el, mert egészen más a véleménye róla, mint a nyúlnak. Ez természetes, de vajon mit szólna a kutya, ha a nyúl agitálná, hogy egyen csak káposztát? Állítom, hogy Curix (másságából kifolyólag) egészen másképp látja a világot, amit én úgy jellemeznék „anyámasszony katonája” uff-uff.

  49. 54: „Úgy tesz, mintha az ő véleménye egyenrangú lenne a mienkével, és le akarja nyomni a torkunkon.”

    Ez tetszik Tibor bá. Jópofa felfogás. Éljen a demokrácia, és az egyenlőség nem igaz? Olyan vagy basszus, mint Orbán, rajta kívül mindenki más másodrangú, de én még oda se férek be. Talán harmadrangúnak…?
    Kérek engedélyt apró pici ponttá fejlődni!

    Tudod mit jöjjön csak a Gyurscány, sőt éledjen fel az Szdsz is poraiból, legalább alkotmányban lesz a buzik összes joga, sőt kötelező lesz buzinak lenni. De szép új világ lesz 🙂

    Az összes heteró, de főleg az ilyen Tibor bá félék csúnya rasszisták lesznek. Az ilyen 54-es hozzászólás 1-5 év. Alaphangon. 🙂

    Minden jót Nektek!

  50. 53: Csatlakozom a véleményedhez.

    54:”Úgy tesz, mintha az ő véleménye egyenrangú lenne a mienkével, és le akarja nyomni a torkunkon.”

    Hát ez eléggé „furcsa” vélemény.

    Igaza van Curixnak 55-ben, ha ezt joggal zokon veszi!
    Lehet boncolgatni, hogy Curix véleménye miért olyan, amilyen, de egy vélemény olyan, mint egy másik hozzászólóé.

    Azt is lehetne boncolgatni, hogy Tibor bá’ véleménye miért, olyan amilyen.
    Gondolom itt is lehetne pszichológiai analízist végezni a sors és a vélemény összefüggéséről.

    És?

    A véleményt kell értékelni, nem burkoltan(?) negligálni a másik véleményét vitán kívüli címkézéssel.

  51. 55:
    Feltételeztem, hogy aki idejár, az elég intelligens ahhoz, hogy ezt megértse. Vegyünk egy szimpla analógiát! Jogilag egy segédmunkás egyenrangú egy mérnökkel, de ugye háztervezést nem bíznál egy segédmunkásra, és a segédmunkás kritizálását hülye lennél, ha komolyan vennéd. – De a kedvedért boncolgathatom tovább. A melegeket (ha tetszik-ha nem) a társadalom sose fogadta el, és sose fogja. Úton-útfélen éreztetik velük, hogy „nem közénk valók”. Ez hosszú évek alatt nagyon komoly pszichés torzuláshoz vezet. tetszik vagy nem tetszik, nem úgy látjátok a világot, ahogy a heterók. Ha ezt felfognád ésszel, akkor már rég abbahagyhattad volna a nézeteid terjesztését, mert FÉRFIATLANOK, amit te „finomnak”, „humánusnak”, „kulturáltnak” stb. fogsz fel. Valójában totálisan alkalmatlan a túlélési harcra, és ezért tagadod, hogy szükség lesz rá.

    Nem haragszom én rád, és nem bántani akarlak, de neked kell tanulnod tőlem, nem nekem tőled, mert alapvető dolgokkal nem vagy tisztában. Nem, mert élsz a magad kis világában és nem mersz onnan kitekinteni. Inkább támadsz mindent, ami kilóg az elképzeléseid tengeréből.

  52. 56:
    Te is meleg vagy? Mert akkor OK, de ha nem, akkor próbálj elgondolkozni azon, amit írtam. Elég világosan fejtettem ki a véleményem. Különben én pontosan tudom miről beszélek, félő, hogy te viszont nem.

  53. 58:”Te is meleg vagy?”
    Nem vagyok az, bár ehhez neked semmi közöd!

    Változatlanul nem értek egyet, hogy azért mert valaki meleg, azért rögtön degradálni kéne a véleményét, erre való hivatkozással.

    „Jogilag egy segédmunkás egyenrangú egy mérnökkel, de ugye háztervezést nem bíznál egy segédmunkásra, és a segédmunkás kritizálását hülye lennél, ha komolyan vennéd.”

    Bár mérnök vagyok, sokszor vannak a segédmunkásoknak is jó kritikái, ezt pl. a mostani építkezésemből is tudom!!

    Az, hogy valaki mérnök, nem garancia arra, hogy nem megfellebezhetetlen a gondolkodásmódja, vagy a szellemi termékei!!!

    Segédmunkásnak is lehetnek értelmes gondolatai, az értelmi képesség nem diploma függő!
    Csodálom, ha ez neked újdonság.

    A pszichés torzulások hatását a véleményre meg másokon is lehetne tanulmányozni, mint korábban is írtam 56-ban.

    „Ha ezt felfognád ésszel, akkor már rég abbahagyhattad volna a nézeteid terjesztését, mert FÉRFIATLANOK, amit te “finomnak”, “humánusnak”, “kulturáltnak” stb. fogsz fel.”

    Na akkor keressük példákat pl. az irodalomból, a művészetből vagy a humanizmus, pacifizmus képviselőiből, akik humánusnak, finomnak stb. lehet nevezni és heterok..
    De vehetnénk az igazi baloldal képviselőit is akik pl.a társadalmi egyenlőtlenségek ellen küzdenek.

    Akkor azokat hogyan magyarázod meg?
    Milyen lelki torzulást befolyásolta az életüket, hogy ilyenek lettek???
    Biztosan latens homoszexuálisok, csak maguknak nem vallják be és alibiből házasodtak.

    Azért pl. Curix klima szkepticizmusát a nemi identitásából levezetni elég merész vitán kívüli érvelés.

    Szerintem pontosan értem, miről beszélsz

    „akkor már rég abbahagyhattad volna a nézeteid terjesztését, mert FÉRFIATLANOK, amit te “finomnak”, “humánusnak”, “kulturáltnak” stb. fogsz fel. ”
    de

    a.) gusztustalannak tartom ezt érvként felhozni(Gondolom Curix se azért közölte ezt magáról, hogy később ezt a tényt érvként a fejéhez vágják)

    b.) Hetero is bírhat hasonló attributumokkal, ergo a feltételezés
    egy orbitális leegyszerűsítés, általánosítás.

  54. 57:
    „A melegeket (ha tetszik-ha nem) a társadalom sose fogadta el, és sose fogja. Úton-útfélen éreztetik velük, hogy “nem közénk valók”. Ez hosszú évek alatt nagyon komoly pszichés torzuláshoz vezet.”

    És miután ezt ilyen szépen kifejted és tudatosul nálad, akkor
    „Úgy tesz, mintha az ő véleménye egyenrangú lenne a mienkével, és le akarja nyomni a torkunkon. ”

    Még rúgsz bele egyet.

    Ez így OK szerinted?

  55. 59:
    Nekem az a bajom a hozzászólásoddal, hogy nem érvelsz, hanem támadsz.

    Hogy-hogy semmi közöm? Nem csak úgy kérdeztem, hanem témába vágóan.

    „Sokszor vannak a segédmunkásoknak is jó kritikái.” Persze, a vak tyúk is talál szemet, de attól még éhen döglik. Komolyan, nem restellsz ilyet beírni? Ez érv a felvetésem ellen?

    Az értelmi képesség valóban nem diplomafüggő, de ebből te rossz következtetést vonsz le. A diploma ad egy szakismeretet egy bizonyos területen, amit puszta „értelmességgel” nem lehet pótolni. – Csodálom, hogy ez neked újdonság, de nyilván az, hiszen érvként alkalmaztad.

    „Na akkor keressük példákat pl. az irodalomból, a művészetből….” Jézus! Te tanultál némi logikát? Télen hideg van. De ha hideg van, az nem jelenti azt, hogy Tél van. Gondolkozz el rajta és máskor ezzel ne érvelj!

    „Azért pl. Curix klima szkepticizmusát a nemi identitásából levezetni elég merész vitán kívüli érvelés.” — Ezt explicit nem állítottam, de azt állítom, hogy „férfiatlan” véleményeinek elsődleges oka a mássága. Természetesen nincsenek éles határvonalak, mint ahogy a biológiában sehol sincs, de jó megközelítéssel fel lehet állítani összefüggéseket.

    „gusztustalannak tartom ezt érvként felhozni” – Na igen, nem gusztusosságra törekszem, hanem a valóság feltárására. Különben úgy tudom, hogy a legnagyobb tiszteletadás a fogyatékosok számára, ha vélemény nyilvánításban nem vagy tekintettel fogyatékosságára.

    „Hetero is bírhat hasonló ….” Erre már válaszoltam, kétszer is. Nem állítottam, hogy ez a melegek kiváltsága.

    Összegezve, nem érzem, hogy megértetted volna, amit írtam. Lovagiaskodhatsz, de azzal nem megyünk előre, bár – belátom – szép dolog a gyengék védelme, és éppen erről van szó.

    60:
    Esküszöm nem értelek. Ha valaki kopasz, akkor kérdezzem meg tőle, hogy ezt a szép frizurát ki csinálta? És te mérnöknek vallod magad, miközben kerülöd a valóságot? Atyám! Milyen világba tévedtem?

  56. PZuj kössz tényleg, de miattam kérlek ne vessz össze Tibor bával.

    Egyszer már voltam poszt téma is ez miatt, azt gondoltam ott lezártuk ezt az ügyet. Mindenki kérdezhetett, bírálhatott a nemi beállítottságom miatt, és mindenkinek meg is válaszoltam miről mit gondolok.

    Tibor bá az elméleted ott bukik a mérnök és segédmunkás esetén, hogy nem két kaliberű embert hasonlítasz össze.
    Tegyél egymás mellé egy hetero, és egy meleg mérnököt utána végeztessél el velük egy feladatot és ha ezt sorozatban egymás után megcsináltad és mindig a meleg teljesített rosszabbul akkor lehet alapja annak, amit írsz.

    Ebben a szemét világban rengeteg személyiségtorzító hatás éri az embereket, baromira nem kell melegnek lenni ahhoz, hogy valaki tartósan frusztrált legyen.
    Nem tudom figyeled e a híreket, hogy hány meleg és hány heteró gyilkolja le a családját?
    Figyeled? Hát a heterók nagyon vesztésre állnak, egyáltalán az erőszakban.

    Az meg csak a te tévképzeted, hogy a melegek nyámnyilák. Sajátos párkapcsolat miatt egy egészséges, jó izomzatú férfinek sokkal több esélye van tartós kapcsolatra, mint satnya társának.
    Nem azért mert egy izmos pasi rögtön intelligens is, hanem mert könnyebben szerez partnert, és a többől könnyebb megtalálni azt, amelyik érzelmileg is passzol.

    Igazából nem is tudom miért írok le ilyen dolgokat. Csak az egóm iratja le velem, mert egyébként nem foglalkoznék vele.

    Ahogy ezen kijelntés után a bloggal sem. Nem akarok itt sem másodrendű, sem megtűrt személy lenni.

  57. 62: Már korábban javasoltam neked. Nem a szexuális orientáció miatt, hanem a felmosórongynak használás miatt. Minek tűrnéd?
    Így igaz, menj át Arma honlapjára! 😀 (Tibor bá’)

  58. 63:
    Arma!
    Curix nem az orientációja miatt „felmosórongy” hanem a folyamatos opponálásai miatt. Minden egyes nézetembe beleköt. Én nem tiltom ki, de az csak természetes, hogy nyomatékosan helyre teszem.

    62:
    Curix roppant sajnálom, semmi bajom a személyeddel, de nagyon nem értünk egyet, és elvarratlan szálat nem hagyok. Gyűlölöm, amikor a vitapartnerem a végső argumentumhoz nyúl. ÁLTALÁNOSÍTOK. Mindenki általánosít, csak esetleg nem vallja be. Nekem nem elméletem van, ezért nem tud megbukni. Nekem tapasztalatom van, ami megengedi a kivételek felbukkanását. Én a nagy átlagról beszélek, amit te egy-egy kivétellel akarsz megfúrni. Különben elég sok meleg férfit ismerek, igen közelről, és nagyon jól látom a helyzetüket és a problémáikat. Nagyon jól tudom, hogy keserves életük van, mert még egymásnak is az ellenségeik, de ez nem jelenti azt, hogy ezt a többségi társadaolmon le kell verniük.

  59. 65:
    És nincs ÁFA! 🙂 de van elvárás. El kell fogadni meglehetősen szélsőséges nézetem tudományos alapjait. 😀 – Ja kérem, az élet nem habos torta!

  60. 66: Nem kell elfogadni. Ez egy szabad piac, a pénztárcájával szavaz a tisztelt vevő. (a fenébe, sajnos egyelőre ingyen adom az árut!!! Ingyér meg ne nézzék a fogát… Igaz, néha harap… 🙂 )

  61. 64:

    Tudod Tibor bá köszönöm, hogy helyettem is leírtad a kulcs mondatot, idézem:

    „Curix roppant sajnálom, semmi bajom a személyeddel, de nagyon nem értünk egyet, és elvarratlan szálat nem hagyok.”

    Ebben az egy mondatban benne van a teljes lényed! Egy cseppnyi szánalom irántam, mert hát egy kis hülye buzit tényleg sajnálni kell, mert annyi megalázás éri.
    Aztán még nem is értünk egyet. Hogy lehet ez Tibor bá? Te, mint „végső igazság” leírsz bármit, mi jogon kérdőjelezem én azt meg? Vagy bárki más itt a blogon? Igen szegények megkérdőjelezték, aztán tudjuk hogy végezték….

    Hogy mit hagysz magad után, az nem erre a blogra tartozik. Ez az elektronikus blog addig él, amíg te. Minden, amit ezen kívül hátrahagysz, az a te egyéni magán ügyed, nem tartozik rám.

    Azt is tudd Tibor bá, hogy viselkedésed tényleg nincs messze Orbán Viktorétól, és ezt most halál komolyan mondom.
    Amíg veled együtt fújom a passzát szelet, addig jó vagyok, amint másként látok valamit, mint te, onnantól előjön ez az ostoba elméleted a melegekről, csak mert ismersz – mondok valamit – 5 főt és azt gondolod, akkor már ismered a melegeket?

    Ráadásul a te néhány rossz példádból általánosságot kreálsz és ezt hirdeted végső igazságnak, holott nem igaz. Fenn vagyok egy meleg társkereső oldalon, és nagyon sok meleg csak barátot keres, nem párt. Személyesen én is ismerek párat, és ők is a barátaim.
    Olyan dolgokat vetítesz a meleg kultúrára, ami a heteróban is megvan, csak egyikban normális, másikban nem.

    De nem is ez a fő probléma, mert van igazság is abban, amit írsz, valóban nehezebb a melegek élete ebben a társadalomban, főleg a Tibor bá félék hozzáállása miatt.

    Egyik fentebbi hozzászólásodban már fogyatékosságot is megemlítetted azon felül, hogy az én véleményem nem ér annyit, mint másé. Megsértődsz vagy nem, elvarrod vagy sem, de ennyi év virtuális ismerettség után, ilyeneket hozzámvágni nem a magas IQ-ra vall, hanem bunkóságra.

    Ez a blog fele annyit nem érne hozzászólók nélkül, és te tényleg képes vagy valakit, – aki évekig miközben kapott, segített is – itt a nyílt pályán földbe dögölni, és ahogy Arma találóan megjegyezte, még fel is törlöd vele a padlót.

    Ezzel a szememben tényleg Orbán meg Lázár szintjéig degradálódtál.

    Ezek már nem érvek hanem az elméd szüleményei. Olyan messze vannak a realitástól, mint az, hogy Magyarország jobban teljesít.

    Még valami. Nem az a baj, hogy nézeteink közt pár területen szakadék van, hanem ahogy ezt lerendezted.
    Tudod én is a fejedhez vághatnék olyan dolgokat, amihez nem sok közöm van, és nem is igazán látok bele, és éppen ezért nem is teszem.
    Ellenben te, a „végső igazság” érzel magadban annyi önbizalmat, hogy ezt is megtedd.

    Egészségedre!

  62. 68: ha évek óta jársz ide, láthattad, hogy a vendégszerző és a kedvenc törzskommentelő is fogyóeszköz. Ahogy a szemitizmus-antiszemitizmus témában is van páros hét-páratlan hét. Jó, hogy írsz erről, mert én keresztes hadjáratot folytatok (a magam szerény propagandahatókörében) a hatalmon levő körök genderideológiai és hasonló disznóságai ellen, lásd az eutanázia-bejegyzést is, de segítesz megerősíteni bennem a felfogást, hogy ez az ideológiai nyomulás nem a természet furcsa szeszélye miatt homoszexuális hajlamúnak született emberek kezdeményezésére történik, a rájuk (rátok) hivatkozás egy durva visszaélés és aljas céltáblául megtevés a nyílt és háttérhatalom részéről. A háttérhatalom homoszexualitása és perverziója eredendően vallási, rituális jellegű, a biológiailag homoszexuálisok között nem kevesen konzervatív felfogásúak, ellenzik a felforgató ideológiákat.

  63. 68:
    Nem tudom miért zsörtölődsz annyit, amikor azt írsz, amit akarsz, olyan hosszan fejted ki a gondolataidat, amilyet jónak látsz, és engem is kritizálhatsz, ami belefér, mindene megjelenik. nem igaz tehát az állít ásod, hogy velem együtt kell fújni a passzát szelet. persze jól hangzik, mint sok minden más, amit írsz, és nem tartod ildomosnak, ha kifogásolom.

    Az tehát egy ronda csúsztatás, hogy „aztán tudjuk hogy végezték.” Jancsika és Dorka családi okok miatt léptek ki. Mások simán változatosságot akartak. Néhányan nem találták meg a számításaikat, például Arma, aki aztán rájött, hogy sokan innen mennek át hozzá, és nem árt, ha időnként ide potyogtatja
    a honlapcímét. Végül igen, volt néhány, akit kitiltottam, de nem az eltérő véleménye miatt, hanem az alpáriságáért.

    „Ez az elektronikus blog addig él, amíg te.” Látod ez is az egyik hatalmas tévedésed. De nem érek rá ki. nagyon sok embernek nyitottam már ki a szemét.

    „viselkedésed tényleg nincs messze Orbán Viktorétól” Ez egy egyéni vélemény,amihez jogod van. Publikálása nem túl udvarias, de ez nem szempont. Én meg nem kívánok ehhez hozzászólni.

    „ez az ostoba elméleted a melegekről” Már írtam, nem elmélet, hanem tapasztalat. Igen, van „rendes” (úgy értem nem antiszociális) meleg, ahogy van „rendes” cigány is. Mert erős karakterfrel született egyedek ki tudnak mászni a szarból, de erre hivatkozni CSÚSZTATÁS.

    „ezt hirdeted végső igazságnak” Sose írtam, hogy enyém a végső igazság, de az én igazságomért a végsőkig „harcolok”. Miért panaszkodsz, te is ezt teszed, csak én tisztességesebb eszközökkel, csúsztatások nélkül, szigorú vitaszabályok alapján, mellécsúszások, téves következtetések, áthallások, feltételezések nélkül.

    „Fenn vagyok egy meleg társkereső oldalon, és nagyon sok meleg csak barátot keres, nem párt.” ne akarj megetetni! Egy melegnek szex partnert találni százszor nehezebb, mint egy heterónak. Szabad idejük majd minden perce erre megy rá. Másra se képes gondolni, csak hogy tudna szert tenni egy partnerre. Éjjel nappal ez foglalkoztatja őket, ez után koslatnak, és ha megvan, akkor jön az igazi probléma, hogy tartsa meg. Azonnal kiderül melyiknek van nagyobb szüksége a másikra, és ezt nyomban ki is használja. Élősködnek egymáson. Aki fiatalé, az anyagi juttatást kap az idősebbtől, amint megöregszik, neki kell fizetni, eltartani, kitartani, stb. Aki maga akar erről meggyőződni, menjen ki a Népligetbe, a melegek „börzéjére”. Lehet, hogy más blogolvasót meg tudsz etetni, de engem nem.

    „De nem is ez a fő probléma, mert van igazság is abban, amit írsz, valóban nehezebb a melegek élete ebben a társadalomban, főleg a Tibor bá félék hozzáállása miatt.” – Köszönöm, tehát van benne igazság. Tudod nagyon sok meleg boldogan elfogadná azt, ha a társadalomban mindenki úgy állna hozzájuk, ahogy én. Mi is konkrétan a bűnöm? Hogy azt állítom, a melegek véleményét erősen befolyásolja szexuális preferenciájuk. Ettől neked miért kellemetlenebb az életed. Ezt a megállapítást vagy elfogadod, vagy nem. természetesen te nem fogadod el. nem vagy hajlandó szembenézni azzal, hogy nem úgy gondolkodol, ahogy a heterók. Bár arra tettél célzást, hogy például engem is lehetne analizálni. IGAZ, mert mindenkiben olyan egyéniség alakul ki, amilyet az őt ért hatások kialakítanak. Ez alól nincs kivétel. csak azt hallgattad el, hogy ezek a pszichés devianciák a kívánatos „normálistól” különböző mértékben térhetnek el.

    Na most ez az, amit írtam a vitaszabályokról: „ilyeneket hozzámvágni nem a magas IQ-ra vall, hanem bunkóságra.” Nem asz vele a bajom, hogy nyilvánvalóan sértésnek szántad, hanem, hogy tárgyi hiba. Egy bunkónak (vagyis faragatlan, nem kellően viselkedő) személynek nyugodtan lehet magas IQ-ja. Ugyanis az IQ intelligenciát mér, nem pedig udvariasságot. De ha már megsérteni akarsz, akkor megkérdezem, MIÉRT? Mert én téged nem sértelek meg, csak olyan tényeket közlök, nyersen, egyértelműen, amit te magadra nézve sértőnek találsz. Most akkor finomkodunk itt, vagy tényeket keresünk? Ez a végső kérdés.

    „Ez a blog fele annyit nem érne hozzászólók nélkül” Érdekes megállapítás, amin el lehet csemegézni. Arra kellene rájönni, hogy miért vannak a hozzászólók, és miért olyanok, amilyenek? A konkrét megállapításnak sok bloggazda nagyon örülne.

    „Arma találóan megjegyezte, még fel is törlöd vele a padlót.” – Nincs itt padló törlés. Ha ne tudod kiütni az érvelésemet, akkor találjátok ki a padló feltörlést. Miközben a padló feltörlést kitaláló Arma megkérdezte a nyílt színen, hogy miért nem mentem el az apám temetésére? És nem válaszoltam rá azt, amit Pzuj-tól megkaptam: semmi közöd hozzá.

    „Nem az a baj, hogy nézeteink közt pár területen szakadék van, hanem ahogy ezt lerendezted.” – Igen, férfiasan, ugyanis férfi vagyok.

    „Tudod én is a fejedhez vághatnék olyan dolgokat, amihez nem sok közöm van, és nem is igazán látok bele, és éppen ezért nem is teszem.” – Vág a fejemhez. ne sajnálj. Minden múltbéli és jelenlegi tettemre meg van a vállalható válasz. Ne kímélj, próbáld ki.

  64. 42: Amit Curix a 37-esben írt, az teljesen valós. A hozzászólásaiból az derül ki, hogy egyáltalán nem szereti a fideszt, de nem fröcsög rá olyan intenzitással mint te, netán hajlandó árnyaltan szemlélni a politikát, ezért a szemedben fidesz-imádónak
    bélyegzed. Hasonlóan hozzám és még néhány hasonló kommenterhez.

    Engem nem is az zavar, hogy ilyen elvakultan gyűlölködsz a Fideszre – lelked rajta, én is így voltam ezzel a másik irányban. Az zavar, hogy közben nem vagy hajlandó szembenézni azzal, hogy mit csinálsz, hogyan és milyen motivációkkal alkotsz véleményt. Minden önreflexió hiányzik belőled ezügyben. Az a felsőbbrendű magabiztosság, amivel az abszolút racionális voltodat bizonygatod, az tényleg vérforraló.

    Hogy még 4 év [Orbán] és végünk van – pontosan ezt gondoltam én is az MSZP-vel kapcsolatban 1994-ben, 2002-ben és 2006-ban is. És még mindig itt vagyunk. Tényleg nagyon sok kárt csinál a kormány, de már az MSZP is annyit csinált, hogy hihetetlen, hogy még mindig megy az ország. De még mindig megy. Nem megy ez olyan könnyen tönkre.

    Én 2002-ben és 2006-ban is meg voltam győződve róla, hogy az MSZP elcsalta a választásokat. A bajai választásokkal kapcsolatos hiszti is kb. ugyanennyire megalapozott. Lehet, hogy volt csalás, lehet hogy nem, igazából a rendszer ugyanúgy megy tovább. Sajnos nincs igazi jelentősége.

    Olvasom tovább a hsz-eket. Tibor bá kábé azt mondja, hogy Curix azért Fidesz-fan, mert homoszexuális. Ez amellett, hogy nettó hülyeség, a társadalom kb. felére-kétharmadára sértő. Egyrészt sértő a homoszexuálisokra, mert azt feltételezi, hogy sérült a gondolkodásuk. Másrészt sértő azokra (ránk), akik nem hajlandók strukturálatlanul gyűlölködni a Fideszre, mert egy másfajta szexuális identitást feltételez rólunk. Valamint azáltal, hogy a politikai és szexuális identitást összekapcsolja, elveszti minden hitelét a józan szemlélő szempontjából.

    Hogy meg is cáfoljam a baromságodat, Tibor bá: Curix politikai jellegű véleményeivel többnyire egyetértek, de a lányokat szeretem (kissé túlságosan is). Az igaz, hogy másként látom a világot, mint a legtöbben, de ez – szerintem – azt jelenti, hogy többnyire jobban. (Amúgy ez utóbbi sokmindenkire igaz itt így vagy úgy.)

    „Nem, mert élsz a magad kis világában és nem mersz onnan kitekinteni. Inkább támadsz mindent, ami kilóg az elképzeléseid tengeréből.” -hát ettől tényleg a földön fetrengve röhöghetnék, ha nem lennének itt kollégák az irodában! Ezt Te írod, Tibor bá? Nem is merek olyat, akire ez jobban illene Nálad!

    Na, be is fejezem van fontosabb dolgom, mint az ocsmányságaitokat véleményezni.

  65. 70:

    Nem próbálom ki Tibor bá, mert én – veled ellentétben – nem mászok bele senki magánéletébe.
    Egyrészt itt – én legalább is – azt a keveset, amit tudok rólad, tőled tudom. Nincs információm arról, hogy éli/élte meg a családod többi tagja, azt ami történt. Ők itt nem szólalnak meg.
    Másrészt, mint említettem mindenkinek megvan a keresztje, neked is, nekem is. Te viszed a tiédet, én pedig az enyémet, de pont mint te, én ugyan úgy kiállok az igazamért, és attól mert
    a szexuális orientációm más, mint a tiéd, nem vagyok se fogyatékos, se alsóbb rendű nálad.

    Egyébként én valakiben első körben embert látok, aztán férfit, vagy nőt.

    A többi részt már hagyom Tibor bá. Nincs értelme. Végtelen köröket futnánk, ami egyikönknek sem hiányzik.
    Mondjuk azt, hogy én is simán csak változatosságot akarok…

  66. Volt itt már sok minden, de ezt azért nem igazán értem. Tibor bá korábban emlegette a statisztika és a szex-témájú bejegyzések kapcsán, hogy az olvasói között egy elég jelentős csoportot képviselnek a leszbikus nők, vagy ilyesmi és azért, mert a blogja megértő velük szemben.

  67. 71:
    „Tibor bá kábé azt mondja, hogy Curix azért Fidesz-fan, mert homoszexuális.”

    Kábé mondom? Érdekes új fogalom. Valóban nagy barom lenne az, aki ilyet mondana. De ennél is nagyobb barom, aki ezt a kábé mondást kitalálta.

  68. 72:
    A törölköződ bedobását beismerésnek fogom fel. Beismered, hogy az állításom nagy általánosságban megállja a helyét. IGEN a homoszexulisok véleményét nagymértékben befolyásolja a nemi identitásuk. Ennyit mondtam és semmivel se többet. Rád nem akasztottam semmiféle degradáló jelzőt. Mindössze peches vagy, hogy melegnek születtél.

  69. 61:
    „Nekem az a bajom a hozzászólásoddal, hogy nem érvelsz, hanem támadsz.

    Hogy-hogy semmi közöm? Nem csak úgy kérdeztem, hanem témába vágóan.”

    Nos úgy látom itt is ellentétes a véleményünk.

    Ha csak úgy kérdezed (a köztünk lévő ismertségünk okán), akkor ugyanezt válaszolom, de utána lehet, hogy megkérdezem, hogy miért is kérdezed ezt.

    De ebben a kontextusban ez a kérdés sértő rám nézve.
    Mert a végén még engem is egy nem egyenértékű vitapartnerré degradálsz.

    „“Sokszor vannak a segédmunkásoknak is jó kritikái.” Persze, a vak tyúk is talál szemet, de attól még éhen döglik. Komolyan, nem restellsz ilyet beírni?”

    Én, mikor falura költöztem, minden az itt újonnan a falusi léthez kapcsolódóan az érdeklődésembe kerülő dologról meghallgatom mások véleményét.

    Mert tudom, hogy lesz olyan vélemény is, amiből tanulhatok.
    Annak ellenére, hogy körül szoktam járni a témát önerőből is.

    Mert mondhatnám azt, hogy a vak tyúk is talál szemet, és leszarhatnám az összes az enyémtől eltérő véleményt.
    Azaz egy jót általánosítanék.
    Ez a könnyebbik út.
    Én a nehezebbet választottam.

    „“Na akkor keressük példákat pl. az irodalomból, a művészetből….” Jézus! Te tanultál némi logikát? Télen hideg van. De ha hideg van, az nem jelenti azt, hogy Tél van. ”

    Tehát, ha homo az illető, és ha „kifinomult, humánus”, „férfiatlan a véleménye” stb, akkor az a nemi identitásából fakad.
    Ha hetero az illető, akkor más okból ilyen, amit előttünk nem fedtél fel.

    Akkor már csak egy kérdésem van:
    Miből gondolod, hogy egy homonál nem lehet a heteroknál fellelhető oko(ok) háttérben?
    Teljesen más emberfajtáról van szó, és ilyen fel se merülhet?

    Ismered annyira Curixot, hogy ezt ki tud jelenteni róla?
    Vagy csak az általánosítasz, mert ez így van jól?

    Na de részemről ennyi volt, szerintem nagyon kár volt ezt a pár diszkrimináló mondatot megejteni.

    A kíméletlenséget IS tartalékolni kell a geddon idejére, mint ahogyan a poszt is erről szól.

    De még tudtommal működik a társadalom és nincs geddon.
    Addig jó lenne a toleránsabb viselkedés.

    Bár az igaz, hogy lehet, hogy korábban el kell kezdeni a gyakorlást, mert lehet, hogy az éles váltás nehezebben fog menni.

    Ezt láthatjuk most Tőled? 🙂

  70. 75:

    „A törölköződ bedobását beismerésnek fogom fel.”

    Tudom, nálad ez nem is lehetett kérdéses, ha nem táplálod az egódat, hogy „tessék megint nekem volt igazam”, akkor létezni sem tudnál.

    Én meg csak egy szólással fejezem be:

    „Az se hülye, aki hallgat.”

  71. 77:
    Nekem nem egy életre szóló élmény, ha igazam van. Volt rá 65 évem, hogy megszokjam. 😀

    De annyival tartozom neked, hogy közöljem, karakteres fazon vagy és nagyon jól viseled ezt a sorscsapást.

  72. Nem akartam bele szólni,mert semmi közöm az egészhez.De szerintem nem tudom hogy jön ide Curix mássága..Ha nem lenne más,akkor is lehet hogy ez lenne a véleménye.Lehet hogy egy kicsit erőszakosan mondja a dolgait,de ki nem?Kérdezem én ki nem?Ki nem ragaszkodik itt a hozzászólók közül saját véleményéhez?Nagyon sokan ragaszkodnak.Csak azért nem mernek nagyon szembe szállni Tibor bával,mert lehet hogy így járnak mint Curix most..(Én általában 80-90 százalékban értek Tibor bával egyet,de ez az én bajom 🙂 )

    Sokszor beszéltük hogy süllyed a Titanic..És mondjuk a mentő csónakban csak 40 hely van 60 helyett…Akkor ti kit válogatnátok be a 40 ember közé?Mert 20-nak mennie kell a fenébe..
    Mindenkinek más a véleménye..Valaki a gyengébbeket venné be,valaki az erőseket..És már el is kezdődött a vitatkozás..

    Csányi halálra ítéléséről annyit hogy ő még csak a kezdet.Ha Orbánnak lesz még ideje,(nem tör ki valamiféle cirkusz)jön majd a többi is mellé..

  73. 79:
    Elég részletesen és elég érthetően adtam elő a véleményemet, amit szerény véleményem szerint meg is érti az, aki meg akarja érteni. Egy ember véleményét adott témákkal kapcsolatban befolyásolják bizonyos helyzetek, tulajdonságok. Pl. Ha egy részeg vezető elgázolja a fiadat, aki történetesen ebbe belehal, te nem leszel megelégedve az 5 év fegyházzal. Egészen biztos sokkal többet adnál neki. Egy olyan ember, aki most töltött le 5 évet, egészen biztos az 5 évet is soknak találná. A melegeket a társadalom részéről számtalan abuzus éri, ami erősen befolyásolja a véleményét különböző dolgokkal kapcsolatban. ENNYI. — És pontosan hogyan járt Curix?

  74. 82.

    Végül is igaz, mindenkinek a véleményeit az életében megélt meghatározó élményei alakítják ki.
    Mindenki elfogult ,mindenkinek vannak előítéletei stb.

  75. 82:
    Üdvözöljük Bartus Levente új nickjét: Amygdala

  76. Ez érdekes szócsata volt.Egy vita kirobbanása idején érdemes visszamenni a gyökeréig.
    Nem úgy tűnik ,hogy Tibor bá sértő szándékkal írta amit írt.
    Viszont vannak ilyen sztereotípiák.
    Pl az alacsony férfiak erőszakos jelleműek..stb.
    Pol-Pot.Mao,Hitler,Sztálin,Napóleon,Rákosi,Csau,Orbán jóval átlagalatti testmagassága közismert.
    De egy zömök hozzászóló véleménye nem biztos, hogy az alulról figyelő nézőpontjának köszönhető.
    Másrészt Tibor bá’-t figyelve eddig meglepően toleráns volt Curix-szal szemben.Nyugodtan kifejthette eretnek tanait.Kiváncsi lennék vajon Arma hogy tűrné ha a blogját egy valódi körülmetélt zsidó elkezdené piszkálni.:)

  77. 84:
    Figyelemreméltó a megfigyelőkészséged.

  78. 84: Először is volt már több zsidó hozzászóló a blogjaimon, a metélést nem ellenőriztem. Másodszor mindig hangoztatom, hogy jöjjenek többen és vitassák meg a zsidó témákat, pl. hogy cionisták szervezték a holokausztot, stb. Valamiért nem jönnek., pedig szeretnek szövegelni. És persze az én blogjaim nem trágár kifejezéssel illetik a zsidókat (ellentétben egyik hozzászólómmal, aki viszomt maga árulta el máshol, hogy zsidó…), hanem tényeket, adataokat közölnek a judaizmusról, cionizmusról.
    Persze a tényekel érvelés nem minősül „piszkálásnak”, igazad lehet, hogy maximum piszkálódásra van esély ettől a közegtől…

  79. 34: „Igen sokkal érthetőbb. Tudod mivel állami “cégnél” dolgozok nekünk az Állami Kincstár utalja a fizetésünket. De hová is?
    Az OTP-hez, Erste-hez stb… kinek hol van számlája.
    Rengeteg pénzt takaríthatna meg a kormány, ha a közszolgák nyithatnának számlát az ÁK-nál, és egyből onnan érkezne a fizetés.
    De mivel ez túl logikus és olcsó, így nyilván szó sem lehet róla.”

    Akkor most elárulok egy titkot, de egyelőre még ne mondjátok senkinek!

    Már az informatikai rendszert tesztelik, minden közszolgának (700000 fő)lesz az ÁK-nál saját számlája, ahova érkezik az illetménye, nem lesz számlavezetési díj, meg készpénzfelvételi díj, de közvetlenül vásárolhat állampapírt belőle…

    Ez most tényleg egy nagyon jó dolog!

    A bankoknak fel kell kötniük a gatyát, ha ezzel versenyezni akarnak, de meg is érdemlik.

    Sajnálom, ha ezzel most fájdalmat okoztam a Klub rádión és az ATV-n szocializálódottaknak, javaslom nekik, hogy ők maradjanak kedvenc bankjaiknál, mert arra is lesz lehetőség… 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük