(1208) Mert a focit mindenki szereti

Tibor bá” online

 

~00000Sose hittem volna, hogy Magyarországon a 8:1, illetve maga a foci fogja kiborítani a bilit. Csányi azt állítja, hogy Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója, szóvivőszerepben hazudik. Deutsch Tomika sokmilliárdos beléptető rendszere szart se ér. Ezzel párhuzamosan az Amerikai Népszavában elképesztő találékonysággal foglalták össze a helyzetet, amit frappáns hozzászólásokkal egészítettek ki. Az alábbiakban (idézőjel nélkül) ezekből szemezgetek.

_____________________________________

A 8:1-es vereség után Orbán gyáva féregként hallgat, azokat állítják célpontnak, akik mindent megtettek, hogy a vezér elégedett legyen velük. Akik állandóan a tarkójukon érezték Orbán hideg leheletét, hátukon a kutató tekintetét, akinek a mosolyától boldogok voltak, egy rossz pillantásától kétségbe estek. Abban a légkörben, amelyet Orbán teremtett a Fideszben, a kormányban, az országban, köztük mániákus hobbijában: a futballban, nemcsak futballozni nem lehet, hanem élni sem. Semmit nem lehet csinálni. Ahol mindenki megszokta azt, hogy senkinek nem lehet szava, nincs önálló döntése, hanem mindent a vezér mond meg, ott állnak a védők döntésképtelenül, hogy mit tegyenek a labdával.

Nekem nem kell bemutatni ezt a jelenséget, láttam már ugyanilyen diktatúrát a Hit Gyülekezetében, amely pontosan így működött. Ott ugyanilyenek voltak az agyonterrorizált, agyhalott és megfélemlített emberek Németh Sándor diktatúrája alatt, mint amilyenek Orbán emberei és futballistái. Ha valaki meg akarja tudni, milyen Orbán Viktor, nézze meg Németh Sándort és fordítva. Mindkettő fasiszta hajlamú diktátor, aki kibírhatatlan légkört és elnyomást teremt maga körül. Egyszer láttam Orbánt a Ferihegyi repülőtéren elhaladni a betojt komisszárjaival mint egy felfújt kis kakast, és egy pillantás alatt láttam, hogy aki itt megy, az egy másik Németh Sándor. Pontosan tudtam, hogyan rettegnek a telefonjaitól, milyen kibírhatatlan légkört teremt, mennyire hisztérikus és arrogáns. Hogyan tapossa az embereit, és hogyan élvezi azt.

Ez áll a 8:1-es vereség mögött, nem a rossz taktika, nem az a szerencsétlen agyonterrorizált 11 gyerek, akikben nem volt annyi vagányság, hogy ezt a felcsúti szemétládát semmibe vegyék, és focizzanak csak a játék kedvéért és becsületből. Megszokásból összecsinálták magukat, amikor szabad emberekkel találták magukat szemben. Ez a mai Magyarország képe a szabad világhoz képest. Megnyomorított emberek, akiket egy farkascsorda vesz körül, amely vicsorog rájuk. Tízmillió bezsongatott vagy megfélemlített rabszolga, élén az akarnok vadbarommal, akinek élete nagy álma, hogy legyen végre valaki. Ennek a magyar válogatottnak Orbán Viktor sikertelen és frusztrált életét kellett volna kompenzálnia, hogy rossz helyre született, a Felcsúton megtorpant futballkarriert, a választási vereségeket, a szakmai és magánéleti kudarcokat. Ezért dolgozik itt az MLSZ, de ezért lapátol az egész ország. Ennek az embereknek orvosra lenne szüksége, nem emberek fölötti korlátlan hatalomra.

A 8:1-es vereség nagyobb bukás, mint az őszödi beszéd. Mert az őszödi beszéd a meggondolatlan spontaneitása ellenére is annak a megszüntetéséről szólt, amiből az ilyen 8:1-es vereségek származnak.

Egy ilyen vereség, normális esetben hasznos tud lenni. Magába száll tőle az ember. Felülvizsgálja önmagát, megalázkodik, és változtat magán. Magyarországnak nagy szívességet tettek a hollandok, még nagyobbat tettek volna, ha a két kapufát is belövik. Nagy lehetőség ez a magyaroknak, hogy szembenézzenek azzal, hova jutottak, valamit nem jól csinálnak. Ébredjetek fel emberek az álomból! Kudarcra, vereségre vagytok ítélve. Ez az ember tönkreteszi az országot, lejárat és megutáltat bennünket mindenkivel. Ami a futballpályán történt, az csak megalázó. De ennek a negatív sikernek a kovácsa ugyanilyen színvonalon vezet országot, mint ahogyan feltámasztotta a magyar futballt. Annak pedig ennél sokkal súlyosabb következményei lesznek. ­­­­­­­Most megúszták a focisták, de ha Orbánt marad, akkor a következő 4 évben a focisták mennek a munkatáborba a családjukkal együtt, vagy kivégeztetnek, ugyanis azért vesztették el a mérkőzést, mert nem fogadták meg a kedves vezér személyesen adott játékra vonatkozó instrukcióit. Ismerős a dolog?
Tisztelt uraim már csak egy pár hónap, és ha Orbán marad, márpedig marad bandájával és rendszerével együtt, akkor készüljenek fel erre a változatra.
Orbán talpnyalói meg értsék meg, hogy elsősorban ők mennek le a lefolyón, mert őket fogja vádolni a kedves vezér a kudarcokért, mert ők vannak közel hozzá. Orbánnak nincsenek barátai, nem lojális, az emberek számára papír zsebkendő, amiket egymás után húz ki a dobozból, beleturházik és eldobja.
Tisztelt talpnyaló ebek ti rosszabbul jártok, mint Egervári, mert ő megúszta egy lemondással, de a következő négy évben titeket már kivéreztet. Na, menjetek szapora nyelvcsapásokkal lihegni a kedves vezér asztalához a kegyesen elétek dobott általa megrágott nyálas jutalomfalatokért.
Papír zsebkendők vagytok, egyszer eldobható fogyóeszköz, felizgatott túlbuzgó, stréber, talpnyaló buzgómócsingok a meggazdagodás, kiváltság, és hatalom reményében, de elvesztek, mert aki a vezér kivitelezhetetlen, ostoba utasítását nem tartja be az áruló és megy a munkatáborba, halálba, aki viszont betartja az törvényszerűen csúfosan belebukik, ami azt bizonyítja, hogy áruló és mehet a munkatáborba.
Ne féljetek a vezér marad amíg van utánpótlás belőletek, mert hátulról már ott tolong a hozzátok hasonló ostoba, felizgatott, stréber túlbuzgó utánpótlás, akiről persze a kedves vezér is tudja, hogy értéktelen csahos nyelvét lógató talpát nyaló eb, ezért kidob benneteket a szemétbe az első alkalommal amikor betartjátok kivitelezhetetlen utasításait amely csak kudarcot szülhet. Hajrá uraim, szolgáljátok a baromarcút és pusztuljatok, mert nélkületek egy nagy senki lenne. Hajrá uraim szolgáljátok ezt a tehetségtelen őrültet, aki nemcsak a fociban, de mindenütt mindent csak leamortizál. Meg lesz érte a jutalmatok. Titeket is leamortizál majd.

______________________________________________________
______________________________________________________
______________________________________________________

31 gondolat erről: „(1208) Mert a focit mindenki szereti

  1. Fel szeretném hívni a figyelmeteket arra, hogy a poszt topikja nem Orbán (ő csak a szenvedő alany), hanem a foci mindenhatósága Magyarországon. Semmi más nem képes ekkora indulatokat kiváltani az emberekből.

  2. A sportban lényeges különbséget tartanak számon a kosárlabda és a foci eredmények kiszámithatősága között.
    A különbség abban áll, hogy a kosárlabda sokkal jobban hozza a papírformát, tehát sokkal kevesebb a meccs eredmények bizonytalansága.

    A személyi kultusz, nemcsak a politikában jelenik meg, persze hogy súlyosan kártékony egy mértéken túl.

    A főnököt minden esetben kisebb nagyobb személyi kultusz veszi körül ..aztán egyszer csak megérkezik BRUTUS….és végez a főnökkel.

    Az alattvalók meg azt hiszik felszabadultak, aztán kiderül, hogy az új főnök még embertelenebb.

  3. 2:
    A poszt a magyar fociról szól, aminek súlyos vereségéért Orbánt és diktatúráját teszi felelőssé az eredeti cikk szerzője. Érdekes gondolatnak tartom azt, hogy ha mindenre Orbán engedélye kell, akkor ez elfojtja az emberek önálló gondolkodását. Kérdés, hogy ez igaz-e? Nem túl valószínű az a feltételezés, hogy az „elnyomott” magyar játékosok „szabad” hollandokkal álltak szembe. Annak idején az arany csapat a Rákosi diktatúra árnyékából győzött Anglia felett 6:3-ra.

    3:
    Nem Brutus ölte meg Cézárt, ő csak egy volt a sok között. Inkább csak a nevét adta.

  4. Ami sokba kerül, ráadásul semmi haszna, attól célszerű megválni. /Jelen esetben ez nem csak a focira lehet igaz./

    A magyar „foci” már évtizedek óta a béka segge alatt van, ezt nem lehet Orbán nyakába varrni.
    Azt annál inkább, hogy egy veszteséges ‘üzletbe’
    számolatlanul önti a közpénzeket… Viszont nem a foci az egyetlen ilyen ‘üzlete’.
    A csaknem négy év alatt a fidesz markánsan igazolta, hogy nem ért semmihez, utolérve, esetenként túlszárnyalva az mszp-t. Még 4 évet már nem bír ki ez az ország, egyik párttal sem ezek közül. Sőt, bármelyik /akár még ismeretlen/ párttal sem, minden pozícióban fidesznyikkel lehetetlen lenne kormányozni /lásd Esztergom/. Jaj nekünk…focival, vagy anélkül… 🙂

  5. 4. Sztem ez a cikk csak fröcsögés. 10 millió megfélemlített magyar, ez baromság. Max 9.999.997 mert én és a családom nincs beszarva.
    A bukott focisták is milliókat vágnak zsebre, nem gondolom, hogy bármi hátrányuk lesz. Max itthon edző táboroznak.
    Azért Orbán szólhatott volna pár keresetlen szót, ha már korábban az egekig magasztalta őket.

  6. Hofinak még mindig igaza van: a magyar focista nem fordul, hanem kanyarodik! 🙂

  7. 6:
    Nem olyan nagy baromság. A megkérdezettek több mint a fele nem mer válaszolni a közvélemény kutatóknak.

  8. A bejegyzés nem a fociról szól, hanem Orbánról. NAgyon nem rokonszenves nekem ez a Bartus, de teljesen igaza van a hitgyüli ügyében is és Orbán ügyében is. Ez a cikke telitalálat, miközben a szerző többnyire egy hisztériás gyűlölködő. Gyurcsány-mentegetése a cinikus provokatív titkosszolgálati akciók fényében, TV-ostrom, rendőrpalota-lövés, cigánygyilkosságok, stb, alaptalan és aljas.
    Nem ugrik be, mi az orvosi neve az ilyen pszichopatáknak, akik környezetüket csak eszköznek használják és tipikus manipulátorok, OV-re abszolút illik a diagnózis.
    A társadalmi hierarchia csapdája, hogy pszichopatáknak óriási versenyelőnye van a normálisokkal szemben a csúcsára feljutni.

  9. Persze, minden rosszért a Zorbán a hibás, meg hogy fasiszta. Nyilván a Harlekin-katicákat meg a rákot is ő hozta be.

    Tibor bá, tisztelem a mérsékletedet, amivel az 1. és 4. hsz-ben a helyére teszed ezt a cikket.

    Szerintem magyar foci kb. ’86 óta nem létezik. Hagyni kéne tisztességgel kimúlni, és 0 Ft. további közpénzt belerakni. Aki szereti, csinálja, aki nézni akarja, fizessen érte, minket meg hagyjanak békén vele. Akkor már inkább azokat a sportolóinknak kellene tisztességes pénzt adni, akik le is tesznek valamit az asztalra: úszók, kajak-kenu, vízilabda stb.

    De még sokkal inkább arra kéne áldozni, hogy MINDEN állampolgárnak valós, olcsó lehetősége legyen sportolni, akárhol is él. Nem versenyszerűen, hobbiszinten. Ennek tán még értelme is lenne. És az egészségügyi kiadások csökkenésével még vissza is jönne a pénz.

  10. 10:
    Csakhogy nem ez a trend. A Norma fához télen-nyáron tömegek mennek el. Most sport centrum lesz, belépővel. Majd megy, akinek trafikja van.

    9:
    Egyetértek.

  11. 9:
    „Mert az őszödi beszéd a meggondolatlan spontaneitása ellenére is annak a megszüntetéséről szólt, amiből az ilyen 8:1-es vereségek származnak.” Bartus mentegeti Gy-t. Na és? Igaza volt: a magyar politikai elit (és nemcsak a baloldal) a rendszerváltás óta hazudott/hazudik, és sajnos a nép ma sem vár mást, csak a rózsaszín ködöt, az osztogatást, mert senki sem nyert vagy nyer választást a nehézségek ecsetelésével, a tényekkel, vajon miért? (Emberi természet? …) Gy. ezt akarta volna megváltoztatni, de belebukott.

    „Gyurcsány-mentegetése a cinikus provokatív titkosszolgálati akciók fényében, TV-ostrom, rendőrpalota-lövés, cigánygyilkosságok, stb, alaptalan és aljas.”
    Mi köze van Gy-nak a cigánygyilkosságokhoz? Milyen cinikus és provokatív titkosszolgálati akciók? A TV ostrom meg a huligánok agresszív, túlkapásos akciója volt.

    A poszt szorosan vett témájához: tudomásul kellene venni, hogy a fociban nem terem nekünk babér. Anyagilag nem lehet bírni a versenyt, a régi lelkesedés meg már hiányzik (bár lehet, akkor sem volt az akkora, Puskás is emigrált…). Az összefüggés a diktatorikus elvárások és a teljesítmény között szerintem is sántít. Legfeljebb a következmények súlyosabbak egy diktatúrában valóban, de ennek inkább motiválónak kellene lennie (ha a tét a testi épség pl. …..).

  12. 12:
    Puskás őrnagy, a Honvéd focistája nem emigrált, hanem disszidált, azaz illegálisan távozott, mert neki a tejbe vajban fürdés nem felelt meg. Kellett neki egy kis bikavér is. 😀

    Előttem puskás Öcsi nem egy pozitív figura.

  13. Én a focit csak akkor szeretném, ha kaptam volna egy jól megbundázott fogadási tippet. 🙂
    Orbánt még bundában sem tudnám szeretgetni. 🙂

  14. Bartus lászló írta ezt a frappáns véleményt.Nevezzük már néven.
    Jól látja orbánc személyiségét,de mivel túllő a célon a MUNKATÁBOROKRA célozgatással,KIVÉGZÉST vízionálva,-ezért visszájára fordul az egész mondandója.
    Kb olyasmire emlékeztet mint az egyik közismert angol filmben az egyik jelenet : boszorkányt akarnak vinni máglyára,és az egyik fickó beszól ,,engem macskává változtatott !,, Mindenki néz rá,erre kijavítja magát: ,,izé..de már elmúlt,,.
    Nem közvetlenül orbánctól rossz a magyar futball.Nem emlékszem a VB győzelemre a fidesz nélküli évtizedekből.
    A hiba a legendás magyar lustaságban lehet.Lusták edzeni tisztességesen.Nem tanultak meg labdát kezelni.Nem emlékszem pontosan ki nyilatkozta ,/talán Grosics ?/-hogy értékes másodpercek mennek el mert egy távoli passz után nem tudják ,,levenni,, a labdát.
    Reménytelen balfaszok,lúzerek.
    Abszolút kizárom az életemből ezentúl ezt a fogalmat, hogy magyar foci.Fizikai fájdalom fog el ha arra gondolok,ezek hogy járatják le magukat és minket a világ előtt.
    Borzalom.
    Van olyan blogger aki szándékosságot feltételez.Tehát előre megfontoltan a rossz taktika erőltetését fentről. A lényeg hogy a magyar kushadjon és ne emelje fel a fejét.Túlzott önbizalmat adna.

  15. Szerintem ….

    A sporteredményeket nem lehet,nem kell,nem előnyős számon kérni.A sport ebben azért különbözik az állattenyésztéstől és más gazdasági ágazatoktól.
    A sport nem lehet nemzeti gazdasági vállalkozás.
    Ha a foci elsősorban pénzkérdés lenne, akkor Kuwait lenne a világbajnok.
    Evidens, hogy valamiféle kultúr és tradicionális izéről is szó van, mert mással nehéz lenne megválaszolni miért nincs élvonalban az USA.
    Szomorú nézni, hogyan lesz martaléka egy szép játék a jellemtelenségnek és az erkölcstelenségnek.

  16. 9
    Salom Kedves Arma Gedeon !

    ” Nagyon nem rokonszenves nekem ez a Bartus, de teljesen igaza van a hitgyüli ügyében is és Orbán ügyében is. Ez a cikke telitalálat, miközben a szerző többnyire egy hisztériás gyűlölködő. Gyurcsány-mentegetése a cinikus provokatív titkosszolgálati akciók fényében, TV-ostrom, rendőrpalota-lövés, cigánygyilkosságok, stb, alaptalan és aljas ”

    Milyen cikkről beszélsz ?

  17. 12

    “Gyurcsány-mentegetése a cinikus provokatív titkosszolgálati akciók fényében, TV-ostrom, rendőrpalota-lövés, cigánygyilkosságok, stb, alaptalan és aljas.”

    Mi köze van Gy-nak a cigánygyilkosságokhoz? Milyen cinikus és provokatív titkosszolgálati akciók? A TV ostrom meg a huligánok agresszív, túlkapásos akciója volt
    ………………………………………

    Majd Arma ajánl neked olvasnivalót, csupa tuti zsidó íróktól hitelességüket megkérdőjelzni nem illik itt.
    Majd ők fölnyitják maslakó szemeidet.

  18. 13.
    Na igen, marslakó. Aki nem ért veled egyet, az biztos nincs tisztában a valósággal…. Ne ócsárolj, inkább válaszolj a kérdésekre, ha már vitafórum.

  19. 21: Azért arról inkább nem vitatkozok kis zöld antennásfejű emberkékkel, hogy kétszer kettő öt-e. Nyilvánvaló, hogy futballhuligánok tervezték el a TV-ostromot, stb. A cigányölőkről is csak véletlenül tudott mindent a titkosszolgálat, (a magyar és az izraeli).

  20. 22

    éppencsak az nem világos hogy te honnan tudod, mit tud és mit nem az irzraeli és a marslakó titkosszolgálat?
    Gondolom a blikkből.

  21. 22.
    „Nyilvánvaló, hogy futballhuligánok tervezték el a TV-ostromot”
    Akkor miért Gy-t ócsárolod?
    „A cigányölőkről is csak véletlenül tudott mindent a titkosszolgálat, (a magyar és az izraeli).”
    Na persze, te meg ezt tudod is bizonyítani. Imádom az ilyen összeesküvés elméleteket.

  22. Amint megszüntetik a fociklubbok hatalmas állami támogatását, a privát befektetők adóvisszatérítését, ilyen-olyan visszaosztogatást, azonnal helyre állna a valódi, tudás alapú értékbecslés a szponzoroknál éppúgy, mint a labdarúgóknál. A politikának, sportdiplomáciának (Smittek és társaik) , a miniszterelnököknek óriási a felelőssége, hogy itt tart a magyar foci.

    Külön felháborító, amikor egy sportlegenda beleszól a politikába. Puskás Öcsi akkor írta le magát nálam, amikor politikai nyilatkozatot tett, de ugyan ezt a hibát elkövette Grosics is a fideszhívő szemellenzős megnyilatkozásaival. Ezekből látni, hogy a labdaérzéket és az észt sem egy helyen osztják.

  23. 4, Tibor bá’:
    „A poszt a magyar fociról szól, aminek súlyos vereségéért Orbánt és diktatúráját teszi felelőssé az eredeti cikk szerzője. Érdekes gondolatnak tartom azt, hogy ha mindenre Orbán engedélye kell, akkor ez elfojtja az emberek önálló gondolkodását. Kérdés, hogy ez igaz-e?”

    Nem igaz. Bartus most meglovagolja a meccset, hátha aki rákeres a google-n a 8:1-re, elolvassa a cikkét.

    Az elmúlt 20-30 évben ugyanaz a helyzet a fociban: A tehetséges gyerkőcök edzését olyan szakemberek végzik, akik egyetlen helyről szerzik be az edzői képesítésüket (Mezey), amely semmit sem ér.
    Kb 12 éves korig jók a magyar focisták, utána pedig kezdődik a mélyrepülésük. Ha nincsenek jó játékosok, nem lesz jó válogatott. Ezt mi még megfejeljük azzal, hogy a játékospiac is maffiaként működik, valamint tehetségtelen és hozzá nem értő edző a kapitány. Ez a helyzet a magyar fociban legalább ’86 óta.

    Ha a cikkírónak igaza lenne, akkor olimpián sem nyertünk volna aranyat (de bronzot sem), pólósaink nem lennének világbajnokok és a kézisek sem lennének a világ tetején.

  24. Focistának minimálbér alap,+teljesìtmény után járó egyszeri mozgó ösztönző. Igy lenne eredmény.
    500e,1mil.ft.os alapbért ha mindig megkapja nem ösztönöz senkit,és a jó játékosokat max.vb.után engedném eladni.
    Remek a publikálás Tibor bá’ ìgy tovább.
    Ui.Orbánról,és küszöbmajom társairól leìrt kritika szintén valós!

  25. 1 utálom a focit, 30-al egyetértek,
    3-4-re …lehet hogy Ő már a Brutus?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük