(1197) Többnejűség egy gazdag országban

Tibor bá’ online

 

Egy szíriai menekült (A. Gazaia) 4 feleséggel és 23 gyerekkel múlt évben érkezett Németországba, ahol egy év alatt összesen 360.000 €-t vágott zsebre (112.000.000 Ft.) egy napot se dolgozott. Az iszlám szerint a 4 feleséggel egyformán kell bánnia, ezért 4 lakást tart fenn, amelyeket igazságosan egyformán látogat. Mivel Németországban a poligámia tilos, ezért felszólították, hogy nevezze meg, ki a felesége, a másik három nő csak „barát” lehet, de persze azért el kell őket is tartani, a gyerekekről már nem is beszélve.  https://sputniknews.com/europe/201610271046808904-refugee-four-wives/

__________________________________________________________
__________________________________________________________
__________________________________________________________

 

13 gondolat erről: „(1197) Többnejűség egy gazdag országban

  1. Nekem ezektől csak felmegy a pumpa. Ha te fogod magad és kimész akkor évekig gürcölsz mire felépíted a kinti életed. Ezeknek meg minden az ölükbe hullik és akkor csodálkozunk, hogy jönnek és jönnek. Persze mert ilyen hogy ennyi mindent kapsz a világon sehol nincs csak Európában.

  2. Ha-ha! Az a menekült egy okos ember, tehát a másik oldal nem az.
    Nekem is ezt kellene csinálnom? Jó buli volna.

  3. 2.
    Mi tart vissza?

    Csak hozzá vallást kell váltani (ami manapság nem is olyan nehéz) meg némi világszemléletet és kulturális hagyományt, aztán lehet menni „menyecskenézőbe”.
    A német menekültstátuszról még érdemes előrelátóan gondoskodni, mert kis hazánk nem olyan bőkezű, mint a német állam.

    Azért megnézném a magyar államigazgatás képét, amikor egy született magyar Közelkelet-i állampolgárként beadja többnejűségi igényét!

  4. 3: „született magyar Közelkelet-i állampolgárként beadja többnejűségi igényét”

    Bár nem igazán értelmezhető ez az „igény”, de itt hiába adná be bárki (amúgy hova?). Ha itt nősülsz, egyszerre csak egy feleséged lehet, mindegy milyen állampolgár vagy. Szeretőt persze tarthatsz, amennyit csak a feleséged toleranciája, a pénztárcád és a farkad kapacitása elbír… Minek ehhez még papírt is gyártani? 🙂

  5. 4.
    Rövidítettem a szóhasználatot, ami önmagában tényleg nem létező; „többnejűségi igény” hosszabban kifejtve, közérthetőbben:

    A Közel Kelet egyes államaiban a szokásjognak, kultúrának-vallási előírásnak és állami törvényekkel összhangban engedélyezett a többnejűség és a több feleségtől származó gyermeksereg.
    Hogy egy család, vagy ahány feleség, annyi család- ennek ottani törvény szerinti meghatározásában segítséget kérek-

    Az igény
    (gondoltam közérthető) a család (családok) -szociálisan- ellátásának megsegítésére, támogatására ; az emberhez méltó, élhető életkörülmények állam által támogatott rendszerére vonatkozik.
    (ebben lakhatás, napi életvitel szükséglet, oktatás, egészségügy, kultúra és egyéb tartózkodással együtt járó állami jogalap)

    Olyan alapvető ellentmondást nem tud az európai jogrend feloldani a fentieken kívül, mint pl. a családegyesítés, család meghatározás.Már az azonos neműt igaz helyretették.

    Az európai jogrend nem ismeri el a több feleség intézményét, sőt kimondottan üldözi. (Bár a történelemben Magyarországon is volt példa a többnejűségre, keresztény egyházi jóvá hagyással)
    Ez az európai jogrendben egyéb problémákat is okozhat, mint az egyenes ági öröklés, amelyre vélhetően a muszlim államoknak van megoldásuk!

    pl. ha a menekült gyerekek státuszt kapnak, a családegyesítés jogán melyik családhoz kerül a közös apa, azaz egy, vagy külön családként kell-e kezelni a több feleséget és gyerekeket!
    Ki adhatja be a családegyesítési igényt?
    Hogyan kezelik ilyen esetben a külföldön kötött törvényes házasságkötést? Európai jogrend szerint, csak az első az érvényes, a kimondott válásig.
    De mi van, ha egyszerre történik több ara feleségül vétele.

    Ez egy jó kis agytorna, de életszerű jogi anomáliákon alapul!

  6. Ennek a „menekültnek” négyszer annyi felesége, és kb. nyolcszor annyi gyereke van, mint nekem. Ez a pénz a bruttó fizetésem kb. 23-szorosa. Gondolom, nem okozott neki ebből fenntartani a családját.

    Az a kérdés, hogy honnan kapta ezt a pénzt. Ha a munkájából és/vagy befeketetéseiből, akkor rendben van, ilyen világban élünk, vannak gazdag emberek. Hogy a német államtól kapta volna, azt nehéz elképzelni, hogy létezik ilyen normatíva, ami ennyit juttat ennyi embernek.

  7. Akkor már inkább mennék mormonnak, ha többnejű akarnék lenni. Az is elég idétlen egy vallás, de legalább keresztény-szerű.

    De az igazat megvallva, úgy gondolom, a többnejűség több problémát hoz magával, mint örömöt.

  8. 7:
    Több problémát a nejeknek, de nem a férjnek 😀

  9. 6.
    Kis matek!
    közel fejenként 900 ejro a „normatív” menekültügyi támogatás. Pl. Ausztria valamelyik tartományában pontosan 960 euro, ha hinni lehetett az újságcikknek. ott is kiverte a biztosítékot

    Na most x főx48 hónap és kijön egy szép szám!
    Az a 360.000 ejro még nagyon karcsú is!

    A többnejűség szépségeiről az biztosan tudna regélni, aki benne él!

  10. 9: aha, amikor az összes feleséged egyszerre menstruál …

  11. A mai világ sem, a liberális piacgazdaság sem, az egész emberi élet sem az igazság és a méltányosság terepe !
    Veszélyes üzem, tele csapdákkal, a csalódások és a veszteségek, balesetek, ordas igazságtalanságok lehetőségével.
    Csak erről nem illik beszélni, mert olyan lelombozó.

  12. 10.
    Abban a kultúrkörben ez nem probléma, de akkor alkalom nyílik a következő feleség becserkészésére!
    Egyébként csak az a követelmény, hogy minden feleség azonos elbánásban részesüljön és a férj ,mindet el tudja azonos szinten tartani!

    Na már sokak szemében meg is csillant az iszlám világ szépsége?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük