(1192) Kedves Tibor bá’

Tibor bá’ online

 

~00000A mai napig 1763 poszt van a honlapon, amivel meg lehetne  tölteni egy négy kötetes összefoglalót. De még sose volt szó rólam, a fenntartóról. Legfőbb ideje – gondolta Vajdahu János – hogy megtörjük a csendet, aminek érdekében írt nekem egy levelet, amit változtatás nélkül rakok ide (néhány helyesírási hiba, és slamposság kiirtása után). Szabad tehát a gazda! Írja le mindenki a véleményét, most kivételesen ezzel a témával kapcsolatban. Ne kíméljetek, nem seggnyalást várok, hanem őszinte véleményeket, a jobbítás szándékával. És persze lehet elemezni Vajdahut is, aki mintha egy kicsit meg is fenyegetne, vagy nekem van üldözési mániám. Ki tudja? 😀

Kedves Tibor bá’! – – – Világossá vált számomra, hogy teszel a fórum moderálás legjobb civilizált hagyományaira. Ez nem egy folyóirat vagy újság, még akkor sem az, ha te ezt fantáziálod. Itt nem kell, vágni, szerkeszteni. A cenzúra a rossz emlékű diktatúrák szellemi terrorjának eszköze. Milyen beszélgetés az, ahol valaki pillanatnyi szeszélye  szerint befogja bárkinek a száját? Vendégeid a te foglyaid, őrizeteseid, önkényednek kiszolgáltatottjai, ez neked így rendjén való és normális ? Ez egy írásbeli fórum, ahol a passzióból beszélgető partnerek  kulturált, szalonképes légkörben való beszélgetését előnyös moderálással biztosítani. Moderálni a jó ízlés elleni obszcenitásokat, trágárságot, káromkodást – te simán megengeded magadnak, másnak nem – rasszizmust – utóbbit simán eltűröd – és személyeskedéseket, durva ízléstelenségeket szokás. Mindez azért honosodott meg a világ fórumain, mert méltányos, igazságos, előnyös, jónak mondott, termékeny és jótékony hatású, bevált. Minden más ennek éppen az ellenkezője. Továbbá a  bűncselekményekre való felbujtást, államellenes szervezkedést, speciel szerintem a rémhírterjesztés is ide tartozik, mert nagyon könnyen maga válhat a súlyos katasztrófa forrásává. Részedről a rémhírterjesztés permanens. Ezt nem hinném, hogy bárki vitatná. Folyamatos agymosást, agitációt folytatsz, menedzseled az általad és a szerinted szellemi elitnek nyilvánított 5% által biztosra vett társadalmi összeomlást, katasztrófát, végítéletet. Ezt szektás magatartásnak hívják a Jehova Tanúival a megtévesztésig azonos viselkedés. Mindez nem oké, nem rendes dolog, nem tisztességes, nem építő, nem jótékony hatású a szélesebb közönségedre, a polgártársaidra nézve. Ha nem lenne bennem tisztelet irántad, nem írtam volna meg ezt a levelet. Leírt jellemekkel fölösleges levelezni. Best regards.

_____________________________________________________
_____________________________________________________
_____________________________________________________

 

114 gondolat erről: „(1192) Kedves Tibor bá’

  1. Vajdahu János -ez a blog az igazi szólásszabadságot testesiti meg- ebbe kár volt belekötni.Hiába becézzük a szart kakának,attól az szar marad.Az igazi agymosás az állami szervektől ered,a korrupt ,hazúg, szarházi politikusoktól,és mindazoktól,akik félik az igazságot,a valóságot,mert ettől bitófává vállhat sok sok lámpaoszlop körülöttük.Ha nem komálod Tibor bá egyedi stilusát,keresd fel Hetesi Zsoltot ,ő majd akadémikus nyelvezettel és francia etikettel tárja fel a társadalmi összeomlás elkerülhetetlenségét,a klimaváltózás drámai következményeit ,a kereszténység végét,mostani civilizációnk megsemmisülését.
    A reménykeltés nem Tibor bá tisztsége- ha erre vágysz járj templomba.Más választásod úgy sincs. 😀

  2. A lap a tiéd, a te dolgod és a te felelősséged, hogy milyenre formálod. Én is kitessékelek az üzletemből olyat akiről úgy érzem rontja a színvonalat, s fogadom azokat akik emelik a nívót. Így van ez rendjén még akkor is ha rám is vonatkozik.

  3. 1:
    Azt eddig is tudtam, hogy racionális agyvelővel rendelkezel. Most kiderült, hogy fogalmazni is tudsz, sok anyaországi tanulhatna tőled.

    3:
    Ez rendben is van, én is így gondolom, de…. biztos vagy te abban, hogy jól ítéled meg a renitens vevőt? Nekem mindig vannak kétségeim, amikor valakit kitiltok, mert egyfelől biztosítani akarom az ellenvélemény szabadságát, de másfelől a romboló kekeckedést károsnak tartom, és tudom, hogy adott esetben a hülyeség ragadós, egyeseknél lerombolhatja azt, amit felépítek. Tudjátok, egy katedrálist évtizedekig építenek, de egyetlen robbantással romba lehet dönteni.

  4. Azt gondolom, hogy ez a Te blogod, úgy moderálsz ahogy akarsz. A rasszizmus vádjával nem értek egyet. Nem éltem annyi évet amennyit Te és nem éltem át annyi mindent sem. Így a politikai vonalhoz nem szólnék hozzá. De a szexről érdekeseket írsz, ha nem is értek mindig egyet vele 🙂

  5. Nos, nem a szívem csücske, de azért egy-két ponton lehet igaza Jánosnak. Pldául vegyük a rasszizmust. Nekem is gyakran volt itt olyan érzésem, hogy a rasszista ordas eszme, a cionizmus képviselőinek túl sok van megengedve… 🙂

  6. 5:
    Szex-ről nem a saját véleményemet írom le. Saját vélemény könnyen összefoglalható. Nem szabad róla lemondani. 😀

    6:
    Mondta már neked valaki, hogy obszcén humorod van? Ha nem, akkor én leszek az első. 😀

  7. „Részedről a rémhírterjesztés….”
    Hát én éppen vitatom! Ha neked az, hogy a Tibor’bá összegyűjti a fősodornál sokkal hitelesebb információkat, rémhírterjesztés az azt jelenti, hogy még mindig nem ébredtél fel, pedig ideje volna! Én szóltam.

  8. Tibor bá’, mi így szeretünk! 🙂

    „nem seggnyalást várok”

    Ez egy interaktív fórum. Sok a hozzászóló, sokféle nézetet képviselve. Logikusan teljes egyetértés csak nagyon ritkán van. A ‘gondolatcsere’ során óhatatlanul vannak félreértések, homlokegyenest ellenkező vélemények. Miután mindannyian emberek vagyunk, a nézetek ütközése magával hoz sértődöttséget /voltak látványos ‘nemszólokhozzátöbbet’ megnyilvánulások, majd csendes visszatérések/, esetenként a másik fél lehülyézése /úri és kevésbé úri módon/. Szerintem ez hozzá tartozik a bloghoz, így érdekes és pezsgő.
    Tibor bá sem bólogató Jánosokat akar – /de azért szereti, ha minél többen az ő álláspontját osztják 🙂 /, azt viszont nehezen viseli, ha – őszerinte – valaki valami védhetetlen álláspontot képvisel. Ilyenkor sokszor elég durván ledorongolja az embert – ugyanakkor ez szíve joga…, én megértem, ha a /már ezerszer leírt/ „hülyeség” irritálja… Ne felejtsük el, Tibor bá’ egy van, míg a kommentelők cserélődnek…

  9. 9:
    Persze, belőlem csak egy van, de nekem is napi 24 óra áll a rendelkezésemre. 😀

  10. Az igazat megvallva én is sokszor érzem a blogod „rémhírkeltő” szagúnak. A kérdés, hogy van-e ennek bármiféle építő hatása, mert néhány posztot elolvasva az ember inkább fordul pesszimizmusba, mint látja optimistán a dolgokat. Valóban sok a probléma, de a megoldásukat legkevésbé szolgálja a megfélemlítés, annál is inkább mivel az még inkább blokkoló hatású. Azt hiszem sokkal többet ér a pozitív megerősítés, illetve példamutatás az „értő” emberek pedig úgyis követik, a birkának pedig úgyis mindegy…
    Mindezek ellenére szeretem olvasni a posztjaidat mert gondolkodásra sarkalnak, még abban az esetben is ha történetesen nem értek egyet néhánnyal. Ami meg a cenzúrát illeti, ez a te blogod, aki ide jön az a te játékszabályaid szerint kell hogy játsszon, akár igazságos akár nem… Bár ez megint a te hatásköröd, de nekem kicsit sok a szexel kapcsolatos poszt… 🙂 Na de ez megint a te hatásköröd, legfeljebb nem nézek oda mikor arról írsz :)További jó munkát

  11. Tibor ba’
    Miota elolvastam a posztot azt kerdezgetem magamtol, mire lesz ez jo?. Mi ertelme van itt ennek a posztnak? Ha csak nem az, hogy elriassza a maganemberkent oszinte velemenyt formalokat a nem csak a blogtol, de meg szemelyes komunikaciotol is. A jo rabbit a kozosseg dicseri. Ez persze ugy igaz, hogy a jo kozosseg es keres nelkul teszi mindezt…nem hiszem hogy erre kiprovokalt talmi seggnyalasra neked szukseged van.

  12. 11:
    Kedves Edit!
    A ránk leselkedő baj óriási. 1) Fel kell rázni az embereket. 2) Pontosítani kell mi vár ránk, mert ez elengedhetetlen a felkészüléshez. 3) Aki akarja felfogja és elfogadja, akinek ez nem megy az hátat fordíthat, de lehetőséget kell adnom azoknak, akik ezt az információ forrást igénylik. – – – A szex-szel kapcsolatos ismeretek ebben az országban igen csak el vannak maradva. Ráadásul a legtöbb embernek a szex fontos dolog az életében, aki nincs így vele, az lapozzon. megint csak, én tálcán kínálom a süteményeket, te azt veszel le róla, amit akarsz, vagy közlöd, hogy köszi nem kérsz belőle, de mások szívesen élnek a lehetőséggel.

    12:
    Nem nagyon tudok neked erre válaszolni, mert se füle, se farka az irományodnak. Mire lesz ez jó? Kérdezed tőlem. Kérdezd magadtól, miért jársz ide? Talán rábukkansz az okra.

  13. Vajdahu János!

    A hozzászólásaidban egy dolog nagyon zavart, az hogy ugyanazt az ideológiát „nyomod” itt, amit a fityesz által uralt közmédiumok nyomnak. Tudod, ha néha véletlenül belehallgatok az m1 vagy hasonló csatornák hírműsorába, netalántán meghallom a seggnyaló óbersovszki dumáját, elfog a hányinger a hazugságáradattól, amit a kormánypárt ezeken a médiumokon közvetít a sok hiszékeny birkának. Már meg ne haragudj, de szerintem te is ezek a fityeszpropaganda által megtévesztett bárányok közé tartozol.
    És nem elég, hogy egyszer-kétszer leírod a propagandaszövegedet a különböző posztokban, hanem leírod tizenkétszer! Ez engem (és talán másokat is) nagyon zavart. Így is undorom van a sok fideSS-kormány hazugságoktól, és akkor még itt is azt olvassam, hogy az orbán meg a kormány elb@szott intézkedéseit véded, ez főleg (1190) Az összeomlás sebessége posztban teljesedett ki, de korábbi posztokban is látszódott az ilyen irányú megnyilvánulásod.

    Tibor bá’!

    A posztjaidhoz annyit, hogy objektívek, nem rémhírkeltőek, hanem igenis hasznosak, már akik megfogadják. A forrásaid – ahogy többször említetted – külföldi színvonalas írásokból származnak, ez is emeli a posztok hitelességét.
    Sajnos a világ, a Föld lakossága a vesztébe rohan, ebben teljesen igazad van, és ne adj az olyan V.J. általi véleményre, hogy: „Részedről a rémhírterjesztés permanens.” , mert ez hülyeség.

    A többit már 1.-ben Kalotaszegi elmondta, nem akarom még egyszer leírni, amit ott mondott, és teljes mértékben egyetértek vele.

    További hasonló jó posztokat Tibor bá’ ! 🙂

  14. Senki sem tudja csak akit érint, hogy Tibor bá’ hogyan moderál.

    Próbáltam kipuhatolni ezen alapelveit,de nekem az jött le, ha valami egészen egyszerűen nem tetszik neki, azt radirozza.

    Valljuk be, ez nem egy szimpatikus eljárás.

    A hozzászólásokat azok fő mondanivalóját megváltoztatva mindenféle gátlás, erkölcsi skrupulus nélkül rendszeresen megvágja.

    Ezek ellen emeltem szót.

    Senki nem tudja hány nicket üldözött el Tibor bá’

    Csak ő tudna erre válaszolni,ha akarna és ha tudna, mert miért is számolta volna az eldobott almacsutkáit.

    Ha esetleg legyőzöd egy kisebb szellemi csörtében (tényigaz ez ritka eset)azt nem ismeri be.

    Én sok esetben érzem, éreztem arrogánsnak, egyértelművé vált számomra, hogy magát nem ugyanazzal a mércével méri.

    Quod liset Jovi non liset bovi.
    Amit szabad Jupiternek nem szabad a kis ökörnek.

    Ha ideeig óráig sikerülne elfelejtened, hogy egy kis ökör vagy (egyenrangúságodról képzelődnél )Tibor bá’ Jupiter e blogon hamar észre térít.

    A közeli végpusztulásról jövendölést mondani a 70 -es években
    hallottam először Tibor bá’- t.

    Nem tudom, hogy közel van -e a társadalom összeomlása, se azt, hogy milyen gyors és drámai tragikus lesz.Más se tudja.Egyesek tudni vélik.

    Bevallom nem is érdekel, mert napi örömeim és feladataim fontosabbak
    ennél.

    Igyekszem keveset gondolni rá, hogy végnapjaimat a visszatérő zord középkor sötét nyomorúságában kell majd esetleg tengetnem szeretteimmel.

    Sokat gondolkodtam mi a nyereség a geddon menedzselésból.

    1.

    Szakértőként tündökölhetek egy kevesek által művelt „szakterületen”

    2.

    Jótevő jelmezben ijesztgethek, halálra rémísztgethetek bárkit.
    (a gyerekek imádják egymást ijesztgetni)

    3.

    Még hálásak is érte a behódolók, akiket megtérítettem.

    4.

    A saját közeli elmúlásom okozta rettegést,átváltoztathatom az emberiségért való rettegésre, ezt azért mégis könnyebb elviselni.

    5.

    Ostorozhatom a gyarló emberiséget a vakságáért ( én látó vagyok )
    amiért a vesztébe rohan. Kiélhetem agressziómat és fölényt érezhetek megerősíthetem az önbecsülésemet.
    ( ezzel a joggal vitatható eljárással )

  15. 15:
    Én magam se tudom, hány niket tiltottam ki. Mint ahogy azt se tudom, hogy Bodi Gábor hány különvböző nikkel próbált destruálni az évek folyamán. Úgy látszik túl sok időd marad a mosógép szerelés mellett. 😀

  16. 15. Vajdahu János

    „Bevallom nem is érdekel, mert napi örömeim és feladataim fontosabbak ennél.”

    Akkor miért írogatsz ide? Miért „boldogítasz” minket a hülyeségeiddel? És mi ez a baromság, ez az 5 pontban megfogalmazott agymenés?? (már bocs, de így is nagyon visszafogtam magam)

  17. 15: hogy a geddonista tábor hajlamos szektásodni, az magától értetődő, hisz az ókor óta vannak közeli világvégét váró szekták. De ez nem változtat semmit azon, hogy a józan ész, és a tudomány mai ismeretei alapján, a modern civilizáció fenntarthatatlan.

  18. János, ha bemégy a templomba egy misére ott elkezdesz a Sátán mellett agitálni?Sok értelme nincs, elég furcsa helyzetben találnád magad. El kell fogadnod, hogy ezen a blogon azok maradnak meg többségben, akik osztják Tiborbá orbánutálatát. Személy szerint én a szocikat utálom legalább ennyire, de kussolok és nem szólok hozzá a politikai bejegyzésekhez, de a többit érdekesnek találom. Ezt a társaságot/környezetet Tiborbá menedzseli,formálja. Természetes, hogy igyekszik a saját nézetére formálni. Nincs ebben semmi különös, így működik a világ.

  19. Engem csak az érdekelne, hogy vajon miért áldoz Vajdahu János órákat az idejéből arra, hogy megfejtse Tibor bá’ moderációs szokásait és nekiálljon megnevelni meg kioktatni? A blog azé aki fenntartja, ennyi. Ha nem tetszik, nem olvasom, de ezen ennyit rugózni frusztrált lélekre vall.

    (Asterix, ez egyszerre ment )

  20. Tibor Bá’ olyan amilyen. Valamit csak jól kell, hogy csináljon, ha ennyi olvasója van. (Több, mint hozzászóló.) Én is általában csak olvasok és nagyon ritkán publikálok – a többi olvasó szerencséjére. 🙂

    A másik oldalon számomra visszás az, hogy van néhány állandó „szakértő”, akik – legyen szó a gumirókák nemi életéről, az idei kavicstermésről, vagy a világvégéről – bármiről határozott, megingathatatlan véleménnyel rendelkeznek és ezt tűzzel-vassal megpróbálják keresztülverni a többieken. Legyen, ez az ő dolguk.

    Azonban, a fórum színvonala mindenképpen figyelemre méltó. Nyilván vannak, akik annyira kiabálnak, hogy képtelenek meghallani másokat. Addig, amíg beszélgetés zajlik ugyanolyan érdeklődéssel olvasom a hozzászólásokat is, mint az adott posztot. A magam részéről nagyon sok új információhoz jutok, akár a posztokat, akár a hozzászólásokat olvasva is. Így számomra „a foglalkozás elérte a célját”.

    Megjelennek olyan témák is, amelyek nem keltik fel az érdeklődésemet. A jobb felső sarokban ott egy iksz, ilyenkor azt használom. Javaslom másoknak is, a blog gazdájának rendreutasítása helyett. (Bár, ahogy látom, ez általában nem jön össze 🙂 )

  21. 21.

    ‘A jobb felső sarokban ott egy iksz, ilyenkor azt használom.
    Javaslom másoknak is, a blog gazdájának rendreutasítása helyett. Bár, ahogy látom, ez általában nem jön össze’

    Csakhogy el ne tévedjél, emailt írtam, de Tibor bá’
    publikálta ez lett a mai poszt.

  22. 19

    Persze, csak tudod a lépték azzal van baj…

  23. 22: Csakhogy el ne tévedjél 🙂 – általánosságokban írtam és nem Neked címeztem.

  24. János posztolt levelére azt akartam írni, hogy szerintem nem ez a baj Tibor bával. A 15-ös hozzászólás viszont már nagyon is ül.

    Tibor bá, én nem akartam már beolvasni neked, mert letettem a megváltoztatásodról, de ha így kéred, ám legyen. Engem a következő dolgok zavarnak benned leginkább:
    -Megingathatatlan magabiztosságod a véleményed abszolút igaz voltában, olyan témákban, amikben a tájékozottságod egyoldalú és korlátolt. Ez bizonyos esetekben olyan mértéket ölt, ami már teljesen irracionális és sokkal inkább vallásos dogmára hasonlít, mint a tudományos gondolkodás által követelt kétkedésre és önreflexióra.

    Ezt én két fő témakörben látom megjelenni:
    -Minden olyan téma, ami a transzcendenst érinti, akár az ezoterikus, akár a vallásos irányból

    -Orbángyűlölet – ha valamivel kapcsolatban OV neve fölmerül, akkor beindul a gyűlöletigazoló algoritmus, és az értelmes intézkedéseket is, amik a geddonista szemléleteddel egybevágnak, úgy tálalod, mint a legfőbb rossz jeleit.

    Ezen felül, ha valaki olyat ír, ami a rögeszméid egyikének ellentmond, akkor azonnal lehülyézed, lehetőleg személyeskedve, nehogy egy pillanatig is meg kelljen fontolnod, hogy van-e valami igazságtartalma annak, amit állít.

    Mégis valamiért még mindig olvaslak. Izgalmasakat írsz, gondolatébresztőket. Szeretem az agyam állóvizét nem szokványos gondolatokkal felfrissíteni, ebben nagyon jó a blogod: nem a szokásos egyendumát nyomod. Én a geddonista témákat élvezem leginkább.

  25. Szóval maradhatnánk esetleg a mai blogposzt témájánál?

    Az itt a kérdés szerintem ,hogy mennyi igazság szorult a posztba ?

    Bármiről lehet itt csicseregni,de ezt talán nem kéne kikerülni.

  26. 22:
    Bizony, nem is egy E-mailt, hanem mindjárt kettőt. Íme a második, miután értesítettelek, hogy felteszem a leveled.

    Kedves Tibor bá’
    Hozzájárulok, engedélyezem, felhatalmazlak,sőt megkérlek rá!
    Megtiszteltetésnek élném meg.Frankón…. tényleg. Természetesen nem fogod megtenni. Annál nagyobb a saját magadnak felépített személyi kultuszod, kívül és belül, ezt veszélyeztetné. Diktátori attitűdöd: „…….hogy ki a zsidó azt én mondom meg” A 81. évében járó Antalffy Tibor csalhatatlan, abszolút tekintély, mint a katolikus Pápa. Vajdahu János

  27. 22:
    A pápa kizárólag hit kérdésekben csalhatatlan. 😉

  28. 25.

    Nem mondod ?

    „Orbángyűlölet – ha valamivel kapcsolatban OV neve fölmerül, akkor beindul a gyűlöletigazoló algoritmus, és az értelmes intézkedéseket is, amik a geddonista szemléleteddel egybevágnak, úgy tálalod, mint a legfőbb rossz jeleit.

    Ezen felül, ha valaki olyat ír, ami a rögeszméid egyikének ellentmond, akkor azonnal lehülyézed, lehetőleg személyeskedve, nehogy egy pillanatig is meg kelljen fontolnod, hogy van-e valami igazságtartalma annak, amit állít „

  29. 27

    Pontosan így történt.
    Megerősítem.

  30. Kritika 1 : Tényleg túl sok a szex. Tibor bá’ látnod kell hogy általában kevés már a hozzászólás ebben a témakörben.
    2.Sokan vagyunk akik imádják a geddon-posztokat.Az ember ilyen.Szeret berezelni.Másrészt ha tudom hogy pár év múlva rosszabb lesz mint most,máris jobban élvezem a jelent.
    3.Valóban elriasztott a néhanap harapós stílusod egyeseket.
    Asszem tolerálnunk kell hogy egy idős embernek vannak háklis napjai.
    4.Legfőbb kritikám :nem szabadna letiltanod az orbán fanokat.Nekünk magunknak kellene helyretenni túlzottan ülep polírozó társainkat.
    Megfigyeltem hogy nagyon irritál a törpivezér.
    Remélem nem forgatsz merényletet a fejedben.A te korodban hűvös lenne a sitt.:)

  31. Ami a zsidó”gyűlöletet” illeti, és a gazdai hátszelet hozzá, a tapasztaltabbak tudják jól, hogy páros hét van.

  32. 31: Nade hogy jössz te ahhoz, hogy egy tőled sokkal nagyobb élettapasztalattal rendelkezőt bármiről lebeszélj???!!! :-):-) 🙂

  33. 33.

    Én sem beszélném le.
    Isten ments !
    Semmi jónk nem vagyok elrontója.

    Más 🙂 Nehogy azt hidd,hogy ugyanaz.

    Orbán Ráchel háza épül a szomszédban, úgy kezdődött, hogy egy 300 négyzetméteres lakóterületű, néhány építési, kivitelezési hibával rendelkező egyedi kreatív arculatú szerintem ötmillióból puccba vágható 15 éves nagypolgári házat ledózeróltak az alapokat óriás légkalapáccsal szétverték és elhordták az egészet konténerekkel.
    Szerintem az utóbbi akciók kettö milliót kóstáltak.

    Az építész egy munkaebédje a Vezérrel, jó ha kijön egy minimálbérből.

  34. Én is ritkán szólok hozzá. Nem értem ezt a posztot. Szerintem még túl liberális is a „moderáció”. Engem a fárasztó, se füle-se farka litániákat írkálók jobban idegesítenek, mint a szélsőségesek. Vajdahu hozzászólásait mindig áttekerem, mert számomra nem hordoznak információt. (Pl. az itteni 15-ös is.) Nem kötelező idejönni, welcome to the internet. Vajdahu, szerintem veled kesztyűs kézzel bánt Tibor bá’. Én pl. a 15-ös zavaros szart át se engedtem volna.

    Egyébként pl. az origónál sokkal sunyibb moderáció van. Ott a „szélsőségeket” nem engedik át, csak az ostobákat. Itt legalább kapsz egy indokot: nem tetszik, amit írsz, mert butának/túl hosszúnak/értelmetlennek tartja a bloggazda. Szerintem ez sokkal egyenesebb.

    A Howard Stern filmben van, amikor felmérik a hallgatók attitűdjeit.
    – A hallgatók 50%-a imádja, 50%-a gyűlöli a műsorvezetőt.
    – De miért hallgatják, ha gyűlölik?
    – A válasz mindkét csoportnál ugyanaz volt, „mert kíváncsi vagyok, mit fog mondani”.

    Ugyanez az érzésem ennél a blognál is. Egyszerűen eltér a mainstreamtől a szemlélete, vannak érdekes témák, még azok is ideragadnak, akik nem értenek egyet.

  35. Vajdahu, te óriási mázlista vagy, hogy Orbán Ráhel szomszédjaként élhetsz:) Sosem lesz gödrös az utcátok, az tuti. És milyen pontos adatokkal rendelkezel. Ez sem semmi. De azért nem irigyellek, ne gondold.

    Az itteni kommentelőktől ne várj őszinte véleményt Tibor bá’val kapcsolatban, akiktől várhattál volna, már elmentek innen, vagy maguktól, vagy Tibor bá’ „javaslatára”. A főcímet is jó lenne átalakítani egy picit, például mi a manóért kell kétszer is odaírni, hogy „az ország legidősebb bloggere”? Egyszer nem elég? Egyébként meg mindet ismered, Tibor bá’, hogy ezt ennyire tudod?

    Sok a rossz téma a blogban, de több a jó. Régebben főleg a kommentelők miatt olvastam, komoly színvonalas viták voltak, ma már nem lehet olvasni ilyesmit. Elvesztettük Attilát és még Jancsika sincs. A posztokkal kapcsolatban időnként egyesek rávilágítanak, hogy Tibor bá’ hozott anyagból dolgozik, általunk ismeretlen weboldalakból, vagy újságokból fordít. Ez nem baj, mert örülünk ha jó a cikk, csak meg kellene jelölni a forrást – mindig.

    Nagy tévedés, hogy itt szabad véleménynyilvánítás van. Seggnyalás van, bizony, ha már ezt a szót használtátok. Néha-egy-egy valaki megpróbál ebből kitörni, de gazdánk rövid úton elintézi. Tudjátok be öregkori agresszivitásnak és nézzétek el neki, cserébe azért, amit valóban tud. Kérdés, hogy a tudomány mostani világa medig lesz érvényben?:)

    Geddon meg nem lesz. Az ilyesmi nagyon lassú folyamat és még sehol sem tartunk, csak Tibor bá’ valami miatt nagyon szeret ijesztgetni. Elbújik egy fa mögé a sötétben, és ha valaki arra téved, ráordít: „bumm!!!!” Ennyi szót érdemes a geddonra vesztegetni nem többet.

  36. Tibor bá, a blogod tényleg nem objektív!

    De hát hogy is lenne az. Ember kreálta és saját belátása, ízlése, véleménye alapján rakja rá fel a posztokat.Elég egyoldalúan. Avagy – szubjektíven?
    De há micsinyájjunk! Az ember nem igazán mondható egy objektív állatnak. Meg aztán, minden vita érzelmi alapon motivált. Ezt bizonyítandó – szét kell nézni a fórum(ok)on.
    A moderácijjó, no, az tényleg Tibor bá specific – másképp fogalmaznék – elég szelektív – meg hát elég nyersen le tud teremteni bárkit, de írásban a legkönnyebb sértegetni, az ember akkor mindig bátrabb. És ez jellemző minden ide meg máshova tévedőre is! (Ha járna érte tasli, ez az öreg fószer kétszer is meggondolná hogy kit moderál – vagy akkor már startban azt is, hogy kit enged eleve ide).

    Akinek meg nem tetszik, hát ne jöjjön erre a honlapra.

    Gondolom vágod a lényegöt, Jani.

  37. Én nem szeretem a diszkózenét, ennek ellenére nem megyek oda a DJ-hez, hogy tájékoztassam, ahogy amit és ahogy játszik (‘játszik’, ugye), az szar. Sőt, diszkók közelébe se megyek. Az angolszászok azt hiszem úgy szokták ezt megfogalmazni, hogy a lábammal szavazok. Nem gondolom, hogy meg fogom változtatni a diszkó közönségének ízlését (nem is akarom), vagy fordítva, egyszerűen békén hagyom őket, és megkeresem azokat a zenéket és helyeket, amik nekem tetszenek.

    Persze tudom, hogy a politika és a vallások esetében ez másképp működik. A fertőzött droidok, mint a toxoplazmózisos patkányok, átmennek az ellenséghez, és próbálják terjeszteni a saját vírusukat, nem várható el tőlük, hogy befogják a szájukat, hiszen, ha másban nem is, a másik oldal megzavarásában sikeresek lehetnek. Joga van-e Tibor bának a saját játszóterén ezt megakadályozni? Igen, teljes mértékben. Még a rinyálást is megmutathatja, amit ezzel okoz, hogy a többiek röhögjenek rajta.

    Kedves Vajdahu János, nekem nagyon tetszik, hogy ez egy felnőtteknek szóló, nem polkorrekt oldal, még azt is el tudom képzelni, hogy néhány, kisebbséghez tartozó kommentelőnek is felüdülést okoz, hogy itt végre nem kell a kötelező, mainstream hazugságokhoz igazodnia, és mégis civilizált keretek között társaloghat. Másoknak esetleg megterhelő lehet, hogy a reflexszerű rasszistázás helyett gondolkodni kell.

    Vannak témák, amik nem érdekelnek, kétkedéssel fogadom őket vagy nem értek velük egyet, de ami fontos, hogy megvan a lehetőségem, hogy az információk birtokában kialakíthassam a saját véleményem. Összességében azt hiszem, hogy Tibor bá jó munkát végez a moderációval.

  38. 36: Tara, szerinted pl. Szíriában Geddon van? Ugyanis jóval Szíria előtt úgy vélték egyes szakértő geddonisták, hogy ezek a bedőlő államok nem az olajcsúcstól függetlenül dőlnek be, hanem tudatosan a keresletrombolás miatt.

  39. Ha nem kellene 3 bazi nagy lyukat kivésni a házam terméskő oldalán (5 méteres létra tetején), mert a terasz fölé felhúzok egy tetőt, akkor most mindenkinek válaszolnék, de majd csak akkor, ha már sötét lesz és nem tudok tovább kint dolgozni. Nyugi, itt leszek és hallatom a hangom. 😀

  40. Engem kevéssé Tiborbá’ stílusa zavar – bár néha Ő is nyersen és haragosan reagál… Előfordul, hogy összekeveredik a leírt gondolatnak és a hozzászólónak a minősítése. Én ezt célszerűnek tartanám figyelmesebben kezelni. (Ennek egy nem különösebben bántó de jó példája volt Tiborbá 7. hozzászólása Kedves Lóránd írására. A válasz önreflexiót is tartalmaz…ennek ellenére nem könnyíti a leírt szavakat)
    Politikai posztokkal én sem tudok mit kezdeni, mert nincs olyan jövőkép ami e téren pozitív irányt mutat.
    Nehezebb elfogadni azokat a hozzászólásokat amik nem hordoznak sem érdemi információt(hangzatos semmitmondások, szakértősködések)sem vidámságot.
    Szakmai kérdésekben nem vagyok kompetens(ide járok a kvantumfizika, csillagászat és puncológia legfrissebb eredményeiért)és van a humornak egy-két olyan nagyágyúja akik mellett megpróbálni labdába rúgni esélytelen.(1032-es poszt)
    A nívó rajtunk is nagyban múlik, alkalmasint jó észrevenni mikor jött el az ideje valamit befejezni vagy le sem írni.
    Ha ilyesmi kerül törlésre az csak időt spórol.
    Személyeskedés könnyen terem dühöt – sokszor a stílus szül ellenérzést valamely gondolat kapcsán.
    Tiborbá egyébként azzal együtt, hogy alkalmasint vonalasan nem hajlandó némely dologról vitázni, tud változni – lásd az összeomlás lefolyásával kapcsolatos utolsó írását.

  41. Megmondom őszintén gyerekek,hogy én soha nem tudtam,nem értettem hogy a Vajdahu János miről beszél.Egyszerűen nem értem mit akar közölni itt.Már egyszer megkértem Observert is hogy tolmácsoljon nekem..
    Én is zagyvaságnak tartom miről értekezik,mert nem értem miről beszél..
    Most sem tudom hogy ezt a moderálást mire érti..Nem lehet észre venni hogy értelmezhetetlen amit ír?
    Meg milyen szektás magatartásra gondol?Nem lehet megérteni hogy itt túl sok jóra nem lehet számítani?Ja hogy az ember pesszimista.Igen,mert akkor nem érhet nagy meglepetés..A politikusok a reményt adják el,amire aztán nem lehet építeni.Azt hiszed majd egyszer jó lesz.Persze .Majd..Közben meg minden egyre rosszabb.Az idő elmegy,az élet elmegy,és te meg csak vársz.Mire? a csodára?
    Én is azt mondom,akinek nem tetszik ne jöjjön ide…
    Nem Tibor bát kell megváltoztatni,hanem saját magunkat..

  42. Sajnos, igazat kell adjak Vajdahu Jánosnak. A moderálási elveket illetően. Nekem sok hozzászólásomat kitiltotta, (soha nem voltam obszcén, stb.) volt olyan, amit „válaszra méltatás” után, volt, amit „csak úgy”. Figyelmeztetett is, ezt ne tovább! meg is értettem, nem szólok hozzá. Minek? Vannak olyan helyek – hála Istennek bőven – ahol lehet vitatkozni, érvelni és ellenérvelni.

  43. 42: „nem értettem hogy a Vajdahu János miről beszél” Vajon ez kinek a hibája? 😉

  44. 44.

    Kedves Observer nem tudom mivel sikerült magam ellen fordítani téged.
    Neked is elmondom, hogy már „bele vagyok lőve a Dunába” by the most older blogger…
    Tehát okafogyott a megkövezésem, meglinchelésem.
    Ha veszed a fáradtságot és visszaolvasod a hozzászólásaimat akkor el fogod tudni dönteni, hogy azok érthetetlenek -e.

  45. 36 (Tara)
    „Vajdahu! Az itteni kommentelőktől ne várj őszinte véleményt Tibor bá’val kapcsolatban.” – Én a helyedben nem sérteném meg a hozzászólókat.
    „A főcímet is jó lenne átalakítani egy picit, például mi a manóért kell kétszer is odaírni, hogy “az ország legidősebb bloggere”?” –Ezzel a panaszoddal fordulj a WP-hez. A sablon szerint a főcím újra megjelenik, ami ellen én semmit nem tudok tenni.
    „Régebben főleg a kommentelők miatt olvastam, komoly színvonalas viták voltak, ma már nem lehet olvasni ilyesmit.” – Már megint sértegetsz. Szerinted Observer, vagy Curix, vagy Arma , és még egy tucat, nem képviselnek színvonalat?
    „A posztokkal kapcsolatban időnként egyesek rávilágítanak, hogy Tibor bá’ hozott anyagból dolgozik,” – Szerinted menjek el személyesen Szíriába, vagy Grönlandra, vagy Fukusimára? megyek én, finanszírozod? Hogy mondod? Arra nincs pénzed? A megalapozatlan kritika pedig ingyen van. IGAZAD van, a szomszédok pedig kibírhatatlanok. Az egész világ álljon haptákban, úgy, ahogy te kívánod.
    „Nagy tévedés, hogy itt szabad véleménynyilvánítás van. Seggnyalás van, bizony, ha már ezt a szót használtátok. Néha-egy-egy valaki megpróbál ebből kitörni, de gazdánk rövid úton elintézi.” – nem kímélsz te senkit. Kiosztasz mindenkinek. Itt mindenki segget nyal, a te kivételeddel. Bravó!

    37 (Nagy Pista):
    „Tibor bá, a blogod tényleg nem objektív! De hát hogy is lenne az. Ember kreálta és saját belátása, ízlése, véleménye alapján rakja rá fel a posztokat.Elég egyoldalúan. Avagy – szubjektíven? De há micsinyájjunk! Az ember nem igazán mondható egy objektív állatnak. Meg aztán, minden vita érzelmi alapon motivált. Ezt bizonyítandó – szét kell nézni a fórum(ok)on.” – Szóval nem vagyok objektív, de senki emberfia nem az. Ezzel egyet tudok érteni bizonyos aspektusok szerint. Viszont, Nekem feltett törekvésem az objektivitás, amit mindig az támad, akinek lenyesegetem a szubjektív véleményét.
    „A moderácijjó, no, az tényleg Tibor bá specific” – Ezt honnan veszed? Legjobb tudásom szerint téged soha egyetlen egy vessző erejéig se moderáltalak. Mondta neked valaki? Vannak ma is aktív hozzászólók, akiknek a hozzászólásainak a száma messze meghaladja az ezret, és soha egyetlen egy szót se változtattam meg, jó lehet számtalan dologban nincs közöttünk egyetértés. Nagy Pista, ez a véleményed nagy zöldség.

    41 (Fodor Gábor):
    „Engem kevéssé Tiborbá’ stílusa zavar – bár néha Ő is nyersen és haragosan reagál… Előfordul, hogy összekeveredik a leírt gondolatnak és a hozzászólónak a minősítése. Én ezt célszerűnek tartanám figyelmesebben kezelni. (Ennek egy nem különösebben bántó, de jó példája volt Tibor bá 7. hozzászólása Kedves Lóránd írására. „ – akkor nézzük ezt a 7. hozzászólást! „Utópia – utópia – utópia. Ifjúkoromban az a mondás járta, hogy: olcsó játék hülye gyerekeknek. PS. Loránd a “hülye” jelzőt nem érdemli ki, dehát így szólt a mondóka. Sorry” – A leírt gondolat minősítése a tréfás „olcsó játék hülye gyerekeknek” és mivel – ellentétben a te meglátásoddal – nem kívántam Lorándot is minősíteni, hozzátettem, hogy ez rá nem vonatkozik. vagyis éppen hogy nem kevertem össze a kettőt.
    „Tiborbá egyébként azzal együtt, hogy alkalmasint vonalasan nem hajlandó némely dologról vitázni, tud változni – lásd az összeomlás lefolyásával kapcsolatos utolsó írását.” – Tévedés, bármiről hajlandó vagyok vitázni, ha van értelme. De néha unalmas, ismételgetéses, már lefutott, stb. témákat nem veszem fel. A tények fényében természetesen megváltoztatom az álláspontomat, ha annak felmerül szükségessége, de az összeomlásban a véleményem hosszú évek óta nem változott a véleményem. Nagyon nagy valószínűséggel látványos, gyors összeomlás helyett folyamatos süllyedés várható. VISZONT, amikor másokat idézek, nem feltétlenül a saját véleményemet írom. Nem kell összekeverni a tájékoztatási céllal írottakat, és a saját álláspontomat. Hiszen többen éppen ebbe kapaszkodnak bele, hogy csak azt tűröm és annak adok helyet, amivel egyetértek. Ez egyáltalán nem felel meg a valóságnak.

    Mindenki másnak köszönöm a hozzászólását, ha kritikájában (ha ilyen volt felém) szerintem nem tévedett, akkor nincs mit válaszolnom. A pozitív vélemények halmaza további erőt ad a munkámhoz. Az észrevételeket pedig iparkodom beépíteni a honlap menedzselésébe. – Délután a lyukakat sikerült kivésnem, sőt a behelyezett konzolokat be is cementeztem. Holnap jön a hegesztés.

  46. 43:
    Mindenre nem emlékezhetek, de amit írsz az megtörténhetett. Ha figyelmeztettelek akkor jó okom lehetett rá. Nyilván nem voltál közénk való. Van, aki ezt nem veszi észre, ezért nekem kell „intézkedni”. És igen, nem bánok senkivel se kesztyűs kézzel, sokszor nyers vagyok, de nyílt, egyenes és őszinte. Például most észrevételezem, hogy ezt írtad: „Vannak olyan helyek – hála Istennek bőven – ahol lehet vitatkozni, érvelni és ellenérvelni.” Valóban, de hogyan bukkantál rá a „Kedves Tibor bá’ című posztomra? Máshol vitázol, de fél szemmel idenézel? Szerinted ez miről árulkodik?

  47. 42.
    Ha csak engem nem értesz, akkor velem van baj.
    Tibor bá’ soha nem említette, hogy nem érti a hozzászólásaimat,más se.
    Egyébként én már nem akarok feltétlenül minden érteni néha az ember kénytelen belenyugodni, hogy képtelen valamit felfogni.
    Van egy olyan lélektani jelenség is, hogy perceptuális hárítás :
    az alany nem látja, nem hallja, nem érti, rosszúl látja, rosszul hallja, félreérti azt, amit nem igazán szeretne látni, hallani vagy érteni.

  48. 45: „Kedves Observer nem tudom mivel sikerült magam ellen fordítani téged.”
    Nem fordultam ellened – főleg, hogy semmi hasznom nem lenne belőle. 🙂
    Viszont ‘melikének’ van némi igaza abban, hogy némely hozzászólásod számunkra nehezen érthető – ez akár a mi hiányosságunk is lehet.
    Jellemzően érzékenyen reagálsz egyszerűen javítható dolgokra. Ha valaki jelzi, hogy valamit nem ért, nem megsértődni kell, hanem megpróbálni kicsit másképp fogalmazni legközelebb. Ez olyan, mint az „Egy diktátor anatómiája” posztnál, ahol egy idézetnél jeleztem, hogy kellene a forrás. Ezt simán egy ‘bocs, lemaradt’ szöveggel, a forrást belinkelve el lehetett volna intézni. Te nem ezt tetted…
    Lényeg, ettől nekem még semmi bajom veled.

  49. 48.

    Igazán megöszönöm, hogy türelmesen tanítasz.

  50. Elsőnek is köszönöm a könyveket Tibor bá’, másod sorban én is írnék pár sort.
    Zanzásítva írom, nem kell logikát keresni benne:

    -öngyilkos, aki Tibor bá’ véleményét megfogadja gyerekvállalás tekintetében
    -ami a saját dogmáidba nem fér bele, nettó hülyeség
    -közel nulla spirituális affinitás (kíváncsi lennék rá, hogy halálod környékén hogy állsz majd a témához)
    -öntörvényű vagy, de ez a te blogod 🙂
    -minden héten kihal az emberiség, uncsi
    -kicsit sok a sexes téma
    -több vissza a múltba posztot kérek(92 éves öregapám történeteit is szeretem 🙂

  51. 51:
    Akkor sorban!
    – gyerek vállalás – Ez meg a te véleményed. Csak úgy a margóra. 35 évesen egy nagyon öreg ügyvéd felhívta a figyelmem gyerekeimmel kapcsolatban, amit én egyenesen kiröhögtem. És mint látod 45 évvel később pontosan emlékszem rá, és tudod mit? Neki volt igaza.
    – netto hülyeség. – Ez is a te véleményed. Semmivel se ér többet, mint bárki másé.
    – spiritualitás – Korrigálnék, nem „közel nulla” hanem totálisan nulla. Bameg! A halálom környékén vagyok. 😀
    – öntörvényűség. – Igaz a megállapításod. De ebből sokaknak jelentős haszna van. Különben se tudok megváltozni, és nem is akarok.
    – az emberiség kihalása – elég fontos téma ahhoz, hogy ne lépjük át. Hamarosan nem lesz uncsi, sőt….
    – szex – van, akinek sok, van, akinek nem. Senki nem vallja be, de a pornó oldalakat naponta 100 ezrek látogatják. Az összes nem lehetek én. 😀
    – vissza a múltba – ez nem kívánság műsor. Annyit kapsz, amennyi van. Add le a rendelésed a 92 éves öregapádnak.

  52. „Bameg! A halálom környékén vagyok. :D”

    A Tibor bá-kritikák egy része megalapozott, de az öniróniád és a talpraesett humorod e ponton irigylésreméltó! Nem seggnyalásból (ezt talán nem kell bizonygatnom…): Bravó! 🙂

    Mellesleg szerintem a spiritualitásra az életben van szükség. Ahogy a „gondolj a halhatatlan lelked üdvére” dumák is arra jók jó esetben, hogy akiket így okítanak, azok itt a földi életükben (az egyetlen bizonyított fajta életükben) viselkedjenek a beléjük nevelt erkölcsi elvek szerint.

  53. Kedves Vajdahu János

    Keveri a szezont a fazonnal. ….”Ez egy írásbeli fórum, ahol a passzióból beszélgető partnerek kulturált, szalonképes légkörben való beszélgetését előnyös moderálással biztosítani.”…..

    Ez nem passzióból beszélgető emberek melegedője, mert épp unatkoznak munkaidőben, s úgy vélik nekik ez jár, előnyös nekik ezt biztosítani…mire fel??? Sosem szerettem azokat az embereket, akik azt hiszik, s elvárják, hogy csak úgy járjon valami nekik. Nem. Ez nem az a hely. Ez egy, egyforma értékrenddel bíró emberek „közössége”, s aki nem bírja ezen értékeket, el is hagyja magától, vagy ráébresztik, hogy hagyja el magától.

    Minden „közösség” így működik, vannak szabályok, s van vezetője.
    Akkor lesz majd igazán geddon, ha már nem talál ilyen közösségeket. Csak tudnám, hogy akkor ki biztosítja majd az előnyös dolgokat. :-)))))

  54. Többnyire, csak csendben olvasom, már vagy négy éve, mivel néhány főbb témában /politika, klíma/ nem vagyok kellően tájékozott, így ritkán szolok hozza, viszont rendszeresen kinyomtatom Tibor ba irásait a kollegáimnak és az elmúlt évek alatt nem egy vallt „függővé”. Ennek az oka valószínűleg éppen az, hogy Tibor bá a maga módján szűri meg a hozzászólásokat. Halálosan fáraszt mar, hogy szinte bármilyen témájú hír után, mindig találni rögeszmés, rasszista, mocskos szájú hozzászólásokat, amikben a kommentelők egymást, vagy az általuk gyülölt partot, népcsoportot, gyalázzák és közük sincs a cikk témájához. A fidesz olyan alpári, eröszakos, utcai stilust honositott meg az országban, ráadasul ez teljesen elfogadottá vált, ami szinte mindenhol visszaköszön. Hányingerem van töle. Éppen azért jó ez a blog, mert Tibor ba kiszüri ezeket.
    Itt az értelem dominál, nem az indulatok…

  55. Minden nap olvasom ezt a blogot, van amivel egyetértek, van amivel nem. Persze vannak olyan dolgok is, amikkel nem nagyon lehet vitatkozni.

    Eleinte idegesített a nyers hangnem, amivel Tiborbá leültette a kommentelőket, de lassan megszoktam. Sőt, ha válaszol a hozzászolásomra, azt már kitüntetésnek veszem 🙂

    Volt pár hozzászoló, akikkel többnyire egyetértettem, de sajnos már el vannak üldözve az oldalról. Nem gond, ettől még nem esek depresszióba.

    A politikai posztokat halálra unom, de ahogy már mondták sokan: nem kötelező elolvasni.

    Ha Orbán, egyház, Isten téma van a teríteken, akkor szerintem Tiborbá veszíteni szokott az objektivitásából/az érzelmei is kezdenek labdába rúgni. Ez persze csak az én szubjektív véleményem 🙂

    Ja, és azt hiszi, hogy mindig mindent jobban tud mint más 😛

  56. 56:
    Leginkább csak akkor válaszolok, ha a véleményünk különbözik. Ha egyezik, akkor csak akkor írok, ha a hsz. kifejezett frappáns, célratörő.
    Ez az elüldözés – azt hiszem – túl van dimenzionálva. Pl. a Franciaországban élő Attila. Valóban kiszállt sok száz hozzászólás után. Miért? Mert az emigrációban kifejezetten frusztrálttá vált, és zaklatott hangvételben képviselt egy idealizált társadalmi elrendezést, aminek nem volt semmi reális alapja. Tulajdonképpen agitált, vagy hittérített. Amikor ez nem sikerült neki, belátta, hogy nem terem számára babér. Ha tehát az elüldözés, hogy valakinek a nézeteit folyamatosan kritizálok, akkor elüldöztem. De nem tehetek mást, mert ha nincs ellenvéleményem, akkor a több száz olvasó azt hiheti, hogy elfogadtam X.Y. nézetét.
    Az objektivitásomat nem hagyom. Rendszerint azoknak nem tetszik, akiknek egy adott területen ellenvéleménye van. Az istenhívőknek természetesen nem vagyok objektív. Akkor lennék objektív, ha bizonyíték nélkül elhinném isten létét, ami egy VICC.
    Nem hiszem azt, hogy mindent jobban tudok, mint más. Ugyanis ez nem lenne igaz. Arma szakismerete mellet az én tudásom eltörpül. Ugyanez mondható el jancsikáról, aki most éppen szünetel, amire meg van az oka. Observer politikai és gazdasági ellemzéseiről se hiszem, hogy gyengébbek, mint az enyém, és így tovább. Viszont, aki úgy érzi, hogy én mindent tudok, annak valószínűleg nem tetszik az én kíméletlenül őszinte kritikám. ja kérem, tessék akkor megszólalni, ha tudod, mit beszélsz. Csekélyke ismeretek birtokában tessék inkább tanulni, ne pedig osztogatni a konkolyt.

  57. 53:
    Nézd, annyiban ennek a fasznak igaza van, hogy idős korban sokan megtérnek, illetve az elhanyagolt vallást kezdik előtérbe állítani, mert „mit lehet tudni”. Meghalni mindenki utál, ezért az „örök” életnek hatalmas vonzereje van. 13 éves koromban A 36 éves apám adta a kezembe Darwin tanairól szóló könyvet. 50 évvel később meg arról beszélt, hogy az anyja (az én nagyanyám) vigyáz rá, és készíti a helyet számára. Nekem meg azért volt viszonylag sikeres életem, mert a realitásokat mindig elfogadtam. Amit nem tudsz megváltoztatni, abba bele kell nyugodni.Ismered? „God give me strength to accept the things I cannot change, the courage to change the things I can, and the wisdom to know the difference.”

  58. Tibor bá’ nak a 46.-ra

    Picit félreértettél:

    „Régebben főleg a kommentelők miatt olvastam, komoly színvonalas viták voltak, ma már nem lehet olvasni ilyesmit.” – ezt írtam

    – Már megint sértegetsz. Szerinted Observer, vagy Curix, vagy Arma , és még egy tucat, nem képviselnek színvonalat? -ezt válaszoltad

    Színvonalas VITÁK-ról beszéltem. Akiket említesz, természetesen színvonalat képviselnek, nem is akármilyet. Curixot kár volt említened, őt is elüldözted. Armát is egy jó hosszú időre. És akkor még Kedves Lorándot nem is említettem.Továbbra is állítom, a színvonalas viták elmaradtak és hiányoznak. A többivel kapcsolatban pedig azt gondolsz, amit csak akarsz. A véleményemet írtam le, megcáfolhatod, de akkor is az a véleményem:)

    Még annyit, hogy nagyon (túl)dicsőited a tudományt. Ami ma igaz, könnyen lehet, hogy holnap már nem lesz az. A gondolkodásod már nem fog változni, nem vagy nyitott a világra és ezt sajnálhatod. Van elég eszed, megtehetnéd, hogy picit félreteszed a tudományodat és hagyod előbújni belőled a spirituális énedet. Mert ott van, csak a hatalmas egód elnyomja. Megérné, százszor jobban értenéd a világot, még azt a diemnziót is, amit a meglévő érzékszerveinkkel nem érzékelhetünk, rájöhetnél, hogy az idő maga is az anyagi világban létezik. De annyi minden van még ezen kívül. Hatalmas az Univerzum és hatalmas az ő energiája. Te meg a geddontól félsz. Ha hiszed, ha nem, nem bántásból mondom ezeket. Hanem azért, mert tudom, hogy így kellene tenned.

    El tudnám mondani neked, hogy halott anyám hogy üzent nekünk, lányainak a halála után. De ahhoz egy ilyen témájú poszt kellene, a témát üldözöd, tehát marad az, hogy szép napsütéses hétvégét kívánjak neked, Évinek és a kuttyoknak, nálunk remény sincs rá, esik az eső és hasonló idő várható holnapra, vasárnapra is.

    (De azért az evolúció létezik, léteznie kell, mert sok paleótudós megírta 🙂

  59. Én azért járok ide, mert a csirkés oldalora keveredve azt olvastam: A „tyúk nem csak eszik, szarik is.”…
    Seggnyalás: Tetszik Tibor Bá’ analitikus gondolkodása, sokat tanultam tőle.Jó helyekre kalauzolnak az oldal linkjei.
    Engem nem kellett agymosnia. Már 89’ben teleraktam a kredencet üvegesborsó konzervvel.
    Ha NÉHA nem értek vele egyet, nem vitatkozom. Az az Ő véleménye, ez az enyém, ugysem változunk meg. Nem lesz több pénzem, ha itt győzködjük egymást. Pont.
    És főleg: Mikor egy hideg, esős napon világvége hangulataba akarok kerülni olvasgatok itt egy kicsit, megnézek egy jó hoolywoodi doomsday filmet, áttúrom a menekülős hátizsákomat – amúgy szobageddonista módra.
    Én csodálom a türelmét, amiért INGYEN osztja az észt, még a hülyéknek és a rosszindulatú megnemértett lúzereknek is.

    Már csak arra vigyázok, hogy ha elmegyek egy találkozóra, kirakjam a csomagtartóból a kötelet, nehogy hazafele megkísértsen egy fa. 🙂

  60. 60:
    Nincs találkozó Maty, mert a kialakuló attitűd szerint az teszi a szívességet, aki eljön, nem én, akinek az égvilágon semmi haszna nincs belőle. Meg aztán öregszem. Türelmetlenebb, sértődékenyebb, de főleg kényelmesebb vagyok, 🙁 és egyre gyakrabban teszem fel magamnak a kérdést: mi a fenének lelkeskedek? Azért, hogy hozzám vágják, öreg vagyok és nem vagyok nyitott az újra? És mi ez az új? Hogy üzengetnek a holtak? Hogy diabétesz ellen megvakarják a hátamat? Hogy tudomány helyett a kuruzslóké a világ? Hogy az emberek szemét ki lehet szúrni „rezsi csökkentés” névre hallgató blöffel? Hogy agyonvernek tehetetlen időseket néhány ezer forintért? Hogy a cigányok terrorizálják a rendes embereket? Ezekre nem kell nyitottnak lenni, ezeket el kell szenvedni, ameddig lehet.

  61. De sokaknak böki a csőrét Tibor bá tudományossága, anyagelvűsége, pedig éppen ez az, ami támadhatatlan, objektív. Persze ebbe azt is bele kell érteni, hogy az objektív, tudományos megközelítés minden korban korlátos, viszont nem zárkózik el elvileg az ismert jelenségek bővítésétől újakkal, sőt, gőzerővel éppen ezen dolgozik a sok határterületi kutatás.
    Ha nem így lenne, akkor nem lettek volna a nagy tudományos áttörések, akár a régi tudás revíziója árán is is. De egy dologban következetes: amit csak szubjektív beszámolókból, víziókból, érzelmekből lehet kinyerni, az nem nagyobb értékű, mint bármiféle emberi agyban megtermett álom, sejtés, hangulat, hiszen ezek száma és félesége végtelen, egy részük bizonyíthatóan és nyilvánvalóan hülyeség, más részükről nem bizonyítható, hogy nem igaz, de azt sem, hogy igen, de ezek is lehetnek egymásnak ellentmondóak, tehát legalább egy részük logikailag sem állhatja meg a helyét.
    Szóval a tudomány folyamatosan halad, egyre újabb területeket tesz tisztába, míg a vallás folyamatos visszavonulásban van, egyre több területet kénytelen átengedni az isteni gondviseléstől az egyszerűen megmagyarázható tudományos bizonyosságnak, megismételhető empirizmusnak, és ez mindig ebben az irányban, és soha nem fordítva működik.

  62. Ez a poszt azé, aki megalapította és csinálja.
    Bocs mindenkinek, de szerintem joga van eldönteni és akár működtetni a saját játékszabályait a saját blogjában.
    A hozzászólóknak meg joga van eldönteni, hogy akar-e így részt venni a kommunikációban avagy sem.
    Hogy Tibor bá jól csinálja-e vagy sem?
    Hogyan lehet jól vagy rosszul csinálni egy blogot?

    Üdv: M

  63. hmm.

    A blog Tiborbá-é.
    Tulajdona.
    Azt tesz, amit akar.
    Ha valakinek nem tetszik, jelez, oszt’ vagy reagál rá a tulaj, vagy nem. Mindkettőhöz joga van.
    Én is voltam már dózerolva, mégsem rohantam fejjel a falnak. Posztoltam, hogy nem tetszik a reagálás.
    Ő visszaposztolt a maga stílusában. Elposztolgattunk egy darabig, aztán rájön az ember, hogy azért a maga tekervényes stílusában azért valamilyen módon bocsánatot kkér, csak olvasni kell a sorok között.
    Tiborbá olyan, amilyen. Maradjon is így.

    A bloggal kapcsolatban.
    Bár a sex az jó dolog, de én mégis keveslem a régebbi témákat.
    Anno rengeteg túlélős téma volt, ami személy szerint nagyon feküdt. A csirkeólas cucc nagyon ütős volt, meg a többi termesztős téma.
    A natgeo-n most indult egy sorozat, a túlélési praktikák, vagy mi a szösz a neve és ott mutogatják a készülődő amcsikat, hogy hogyan, meg hogy miért készülgetnek.
    Nagyon jó ötletek vannak, bár a műsorból az jön le, hogy mindenki idióta.
    Ettől függetlenül szívesen látnék újra ilyen hasznos tanácsok-os témákat.
    Amúgy meg eléggé realista módon vannak a témák elénk téve.
    Nem kell szépíteni, ez van, tehát így kell kapjuk.
    Rá kell tudni, hogy ez a blog nem a kommenthuszároknak készült, itt azért valamicskét köll konyítani a dolgokhoz, hogy hozzá tudjon szólni az ember érdemben, nem elég, hogy be tud ütni két szeget egy deszkába.

  64. Ha már mindenki leírja a véleményét, hát én sem maradok ki a sorból…
    Nagyjából 2-3 éve olvasom a blogot és nagyon sok hasznos, érdekes információhoz jutottam általa, melyet ezúton is köszönök Tibor bá’-nak. Ugyanakkor vannak alapvető témák, melyben nem értek vele egyet, ezért egy időben rendszeresen vitáztam velem, mely vita veszekedéssé fajult. Sajnos ezeknek nem volt semmi haszna. Mondhattam én bármi logikusat, Tibor bá’ akkor is elvetette, hisz az én világlátásom nem fért bele az ő materialista nézőpontjába. Odáig elmentünk a vitánkban, hogy Tibor bá’ kijelentette: Ha valaminek a léte nincs bebizonyítva, akkor az nem is létezik(!). Ez volt az a pont számomra, amikor világossá vált, hogy értelmetlen győzködnöm őt az igazamról. Éppen ezért az utóbbi időben csendben olvasom a blogot, és az értelmetlen vitákat elkerülendő nem kommentálom a bejegyzéseket.
    Javaslom minden kedves blog olvasó társamnak, hogy ha homlokegyenest ellentétes véleményen van Tibor bá’-val, akkor vagy hagyjon fel a blog követésével, vagy tanuljon meg csendben maradni, és a számára hasznos információkat magáévá tenni.

  65. 64:
    Természetesen felfogtam, amit írsz,de tudod elég nehéz mindenkit kielégíteni. Tudnék több túlélési anyagot nyomni, de az ellen is szólnak egyesek. Minden esetre egy kicsit rákapcsolók, mert ebből van a legtöbb haszon, a legtöbb olvasónak.
    Amerika…. ne feled, hogy ott ebből is üzletet csináltak, mint mindenből. vagyis átestek a ló másik oldalára. Már többször kifejtettem, hogy én ma úgy látom, hogy számunkra a legnagyobb probléma az időjárás lesz, és ráadásul ez biztos mint a halál. Ha kapunk egy El Nino évet, ami lehet 2014, 15, 16. Bármikor, de természetesen nem 20 év múlva, akkor fog mindenki egy kisit észre térni, mert 6-8 hét kánikula lesz 40 °C körül, ami maga a pokol. Erre kellene felkészülni mindenkinek. És elgondolkozni azoknak, akik panelben laknak.

    65:
    Ez roppant praktikus tanács. Csak hogy tisztában légy a dolgokkal. A valós életben nem vagyok ilyen makacs. Ha valakivel nem egyezik a véleményem, és ez rendszerint vallás vagy politika, akkor befogom a szám. „nem erőszak a disznótor” nem fogom ráerőszakolni, a torkán lenyomni a valóságot, ha neki ez nem teszik. Legyen ő boldog a téves eszméjével. Itt azonban ezt nem tehetem, éppen azért mert nagyon sokan olvassák, nem hagyhatom, hogy téves eszmékkel meg legyenek fertőzve. Ezért jó a tanácsod. Akinek alapvetően más a felfogása, az ne akarjon itt „agitálni”, mert nem fogom hagyni. Pontosítok. Írja le az ellenvéleményét, azt természetesen nem fogom kiirtani, de ne makacskodjon. Elégedjen meg azzal, hogy elmondhatta a saját verzióját, amit meg is védhet logikusan, de valóban logikusan.

  66. Kedves Tibor bá! Talán, ha egyszer kommenteltem. Viszont minden nap olvasom a megjelent posztokat. Ami olyan nekem mintha a Nagypapámmal beszélgetnék.(Sajnos régen meghalt, magam is 57 éves vagyok.) Engem egyes kommentek stílusa, arroganciája zavar a legjobban. Hölgyeim és Uraim! Mi mindnyájan vendégek vagyunk Tibor bá-nál. Kérek mindenkit, legalább ezt vegyék figyelembe!
    Az udvariasság nem kerül semmibe.
    Tibor bá-nak jó egészséget kívánok! Üdvözlettel:BZ.

  67. Már többször leírtam, hogy egy blogot üzemeltetni energia. Jól, és hitelesen üzemeltetni sok energia és idő.

    Bár nem kéne az egomat hízlalni, de jól eső érzés volt, hogy színvonalas vitákat folytató személyként említettetek.
    Ahhoz azonban, hogy ez teljesüljön több feltétel is kell.
    Legelső egy jó poszt, ami továbbgondolkodásra ösztönöz. Aztán tudás a témában, és végül még jó néhány személy, akik hasonló adottságokkal rendelkeznek. Ez az alap, aztán nyilván vannak még kritériumok.

    El tudnám nagyon hosszúra nyújtani, hogy mi jó a blogban, és mi zavar, de azt hiszem előttem ezt már megtettétek.

    Az talán kimaradt, hogy egy ilyen típusú weboldal működtetésénél majdnem olyan fontosak a hozzászólások, mint maga a poszt. Két véglete van az olvasótábornak. Van, aki el sem olvassa a posztot, csak a hozzászólásokon fut végig, és ha a hsze-eken keresztül úgy véli érdemes, hát mégis elolvassa.
    A másik véglet pedig nem olvas kommenteket. Azt gondolom ez ritka, de biztosan van.

    Igen Tibor bá a tulaj, az anyagi kiadás, és nem utolsó sorban a felelősség azért, amit ír.
    A mérleg másik oldalán pedig ott vannak a hozzászólok a saját karaktereikkel, amik a sokszor nyitva hagyott blog témák esetén majdnem olyan fontos, mint maga a poszt.

    Ezért úgy vélem a minimum a kölcsönös tisztelet.

    Van nagyon sok dolog, amivel nem értek egyet Tibor bával, volt is már olyan, hogy itthagytam a blogot.

    Tara én azt tudom tanácsolni Neked, hogy az olyan jellegű témákat, amit Tibor bá élből elutasít, ne itt próbáld kibeszélni, keress rá egy másik felületet, blogot.

    Amiért már többször nehezteltem, és látom nem én vagyok az egyetlen, az pedig az, hogy a témák száma erősen lecsökkent a korábbihoz képest. Kevésbé színes a blog.
    A globális felmelegedéses posztokhoz szinte már mindenki csak kínjában szól valamit, mert olyan szinten unalmas lett.
    Nem azért, mert érdektelen téma, hanem azért, mert itt nem klimatológusok olvasnak, hanem átlagemberek, átlag problémákkal.

    Nincs szükség hetente 3-szori sokkolásra, ahogy azt itt megint megtetted a 66-osban. Az olvasóid rég tudják, hogy mi a helyzet, és az helyett, hogy végső letargiába taszítanád őket, Gorgon által is említett és hiányolt ötletekkel bizakodni kell a végsőkig.

    Elmondod, hogy ültetnél diófát, ha tudnád holnap vége a világnak, közben a blogon meg pont az ellenkezőjét teszed. Ezzel már szembesítettelek.
    Koncentráljunk inkább az utolsó előtti nap diófaültetésére, mint ahogy Jani is teszi ezt, mint a végítélet napjára.

    Sajnálom, hogy elment pl. Attila, vele egészen egy húron pendültem. Kellenek mindig más nézőpontok is, sőt még azt mondom Loránd hozzászólásaiból is lehet tanulni.

    Azon a bizonyos kereten belül minél színesebb a blog, annál jobb.

  68. Tök jó, az „antispirituális” Tibor bá bevezette a blogján a gyónást és a hívek sorokban tolonganak a hangszóróval felszerelt gyóntatószék előtt!!! 🙂

  69. 69:

    Egyébként sajnálom, hogy Tibor bánál ez is tabu. Arma te nagy szakértője vagy az okkultizmusnak, fekete mágiának, ezotériának is.
    Ezek nagyon érdekes dolgok és nem csak érdekesek, hanem valósak is, csak mivel direkt nem bizonyítható Tibor bánál kiveri a biztosítékot.

    Az úgynevezett elit igen is birtokában van egy olyan képességnek, amit a halandó nem tud. A halandó csak annyit tud, hogy megszületik, felnő, iskolába jár, tanul, megveszi mindig a legújabb ájfont, megöregszik aztán meghal.

    Az élet ennél több, Tara is tudja, Arma is tudja én is tudom, de mégsem lehet beszédtéma.
    Mint ahogy az összeesküvés elméletek sem, amikről lassan derül ki, hogy némelyikük mégsem az volt.

    Erre Tibor bá nagyvonalúan létrehozott egy „Haarp dühöngők” posztot, ott lehet erről írni, de hol lehet a spirituálitásról és más fontos, valós dolgokról csevegni?
    Tudom, a szomszéddal 🙂

  70. Azt csak az eszed mondja, hogy nulla spiritualitásod van Tibor bá’. Minden nap gyakorlod, észre se veszed. Olyan ember nincs, aki antispirituálisan élné az életét. Ha így lenne, rövid úton feldobná az emberünk a bakancsot.

    Spirituális „világnak” van egy mozgat rugója, amit nap mint nap gyakorolsz. Mi lehet ez szerinted?

  71. Curix!
    Nincs ellenemre, hogy a „spiritualitás” és hasonlók szőnyegre kerüljenek. Persze tárgyaljuk ki, ahogy Arma is teszi, de NE HIGGY BENNE és ezt NE KÖVETELJÉK MEG TŐLEM. Akadémikusan OK. De ti nem megtárgyalást követeltek, hanem hittérítetek. NA EZT NEM. Azért neme, mert lenne, akit sikerül megfertőzni és ezt nem vállalom fel.

  72. 61.
    Ne pesszimistáskodjál már Tibor Bá’!
    Vagyunk itt jópáran akiket nem lehet megkuruzsolni, nem nyeljük be a faszság kommunikációt, és agyonverni sem hagyjuk magunkat -hála a Te magvetésednek is. A Világ most is a „Lehetséges Világok legjobbika” – hiszen élünk.
    És egy 5000 ft-os okostelefonnal Te is az Élet élvonalába kerülhetsz. 🙂
    Menni most azért nem tudok, mert én vagyok a háromhónapos kölökkel – a szőrös mellű anya és háztartásbeli 🙂 – mert, ha már én annyira útálok – valakinek dolgozni is kell a családban.

  73. Én már rég nem járok ide, többek között azért, ami a posztban is szerepel.
    Nagyon ritkán kivételt teszek, ha szólnak az ismerősök, hogy van egy-egy jobb fordítás vagy éppen most.
    Tibor bá’nak kívánok békét!

  74. Tibor bá’ moderációja sajátos, de szerintem korrekt, sőt megengedő. Ha valakit moderál, azt azért teszi, mert úgy gondolja, hogy úgy helyes, nem azért, mert egy ideológiát védene, és az igazságot akarná elhallgattatni. A blog és a hozzászólások színvonala szerintem párját ritkítja, tehát jól csinálja. A nagy ellenkezők is általában függők, akik évek óta olvassák a blogot, gyakran hozzászólnak. Ha jól értelmezem, Vajdahu János, a mosógépszerelő is néhányszor már szította a feszültséget néhány néven. Például Seneca néven a zsidóságot kitárgyaló posztnál. Ott is a vita kedvéért hozott elő érveket, csak hogy ellenkezzen.

    Vannak témák, amiben Tibor bá’ szemellenzős, de megvannak erre a maga okai. Orbán ellen kampányol emberi számításból, mert szerinte ő árthat leginkább az országnak. Ezt sokan Orbángyűlöletként értelmezik, és elvakultságnak hiszik. A spiritualitást sokszor kitárgyaltuk, ne akarjatok egy sokmindent megélt 80 feletti embert megváltoztatni. Ki lehet tárgyalni ezer más fórumon, személyesen átadni az ismereteket. A spiritualitás nagy veszélye, hogy eltávolíthat a többiektől, akik egyszerűen fogják fel az életet. Míg önmagadban mélyedsz el, addig sem közösségi-, értékteremtő tevékenységgel kötöd le magad. (kivéve kertészkedés 🙂 ) Annyira bele lehet mélyedni a jóga, meditáció, vega kaja, gyógynövények, feng shui, Rudolf Steiner életmódba, hogy az egész életedet kitölti, és csodabogárként kezelnek a körülötted élők.

  75. 75:
    Arma, beléd az ördög bújt. Valaki kiűzhetné. 🙂

  76. Ha nincs több gyónni akaró akkor kiértékelem.

    Ilyen „kényes” témákban általában azt követem, ami spontán, elsőre az eszembe jut, mert az 100 százalékosan én vagyok, alakoskodás nélkül.
    1) Úgy általánosságban úgy tűnik elég jó munkát végeztem,bár néhány dologra jobban oda kell figyelnem. Az engem nem elégit ki, hogy koromra való tekintettel ezt-azt elnézitek nekem. Itt az életkornak nem lehet szerepe, mert nem kötelező nekem ebbe részt venni. De vizsgálgatva a dolgot arra a megállapításra jutottam [ez nem lesz meglepő 😀 ] hogy ami el van nekem nézve, például Jani részéről, az nem feltétlenül az én hiányosságom,az lehet az övé is. És most a szemellenzőre gondolok, amit meg kellene vele vitatnom.
    2) Az IQ és az én megértésem komoly mértékben korrelál. Ezt persze ki tudnám fejezni durvábban is, de ettől ez alkalommal elállok. 😀

  77. Lehet szeretni vagy nem szeretni ezt a blogot, mégis olvassátok! Ha meg kiderül, hogy saját szájíze szerint cenzúráz a tulaj, hát el lehet menni. Ez egy szubjektív oldal, a maga szélsőségeivel. Csinálj jobbat, demokratikusabbat…

    Aki pozitívan áll hozzá, azt mondja: Talán van itt valami, ami építhet engem is, ha más nem akkor az, hogy én hogyan ne csináljam… 🙂

  78. Buga Jakab: a moderálási stílus csak egy dolog, mondjuk úgy, hogy az utolsó lapát.
    Részemről rájöttem, hogy nem érdekel Tibor bá’ véleménye a világról.
    Ír érdekeseket, aminek a legnagyobb részébe beletesz valami problémásat. Azért, mert szereti a bunyót, amit jól elnézegethet itt a kommentboxban… jó játékot gyerekek! Ennyi.

  79. 77: Akasztatnád a hóhért? 🙂
    Igaz, hogy csak amatőr szinten, de az ördögűző én vagyok!

  80. 80:
    Megmondom őszintén, néhány percig elgondolkoztam azon, hogy válaszoljak-e erre a hozzászólásra vagy csak ignoráljam, mint érdektelen dolgot. – Érdektelen számomra, de mindenkinek az?

    Nekem úgy tűnik, hogy amikor azt írod, hogy a véleményem nem érdekel, akkor tulajdonképpen menekülsz a valóság elől. Nem te vagy az egyedüli. Eléggé általános emberi magatartás. Ez a viselkedés boldogabb, de rövidebb életet biztosít. Tudok olyanról, aki a világért meg nem méretné a vérnyomását, pedig az édesanyja naponta háromszor is méri a sajátját. A téma tehát nem ismeretlen előtte. De nem akarj megtudni, hogy már 160 Hgmm környékén jár. Még néhány évig boldogan zabál jókat. Hogy utána mi történik, nyilván nem érdekli. És ebbe nem lehet beleszólni. Mindenki úgy él, ahogy akar. De….
    Ebben a néhány sorban te engem meg is vádolták saját megalapozatlan véleményeddel. Az egészet azért rendezem meg, mert szeretem a bunyókat. Tudod joggal érzem, hogy hálátlan vagy, mert sok mindenről kell nekem lemondanom azért, hogy a világról szóló véleményemet közzétehessem, és élvezhessem a rákövetkező bunyót. kurvára nem éri meg, mert sokkal kellemesebb szórakozásokról kell lemondanom, vagy rá kell tépnem,, hogy utolérjem magam. De ne legyen rossz érzés benned, vannak mások akik helyetted is hálásak.

  81. 81:
    Erről a funkciódról még nem értesültem. Alkalom ad tán igénybe fogom venni. 😀

  82. 83: ordoguzo.blogspot.com

    Majd akkor veheted igénybe, ha kiteszel a blogodra egy szárnyas piramist, vagy mindentlátó szemet, netán Bafometet. Ilyeneket űzök.

  83. 84:
    Ez esetben azonos cipőben járunk, csak nekem mások az eszközeim, és lent támadom azt, amit te fenn.

  84. 86: Már az ókorban is mindenki angolul beszélt? 🙂

  85. Tibor ba’
    csak tisztelettel erdeklodnek, hogy az elozoleg elkuldott hozzaszolasom moderalasanak van-e valami kulonleges oka?

    „89. Hochstein Says: Your comment is awaiting moderation.”

  86. Poszt es hozzaszolas ertekeles (objektiv)

    38 kulonbozo hozzaszolo
    11 Semleges ertekeles: 28,90%
    10 Negativ etrekeles: 26,30%
    19 pozitv ertekeles (sny alkategoriaba tartozik: 9): 50% (23,7%)

    A hozzaszolok aktivatasa alapjan a sorrend (Tibor ba nelkul)
    Arma Gedeon
    Vajdahu János
    Observer
    Csavar
    Asterix
    Ati
    Tara
    dajtás
    sakkmatyi
    Curix
    Batka
    Kalotaszegi…

    Altalanos etrekeles (szubjektiv)
    Az oldal vitathatalanul latogatott. A latogatok nem reprezentativ felmerese alalpjan azonban csak minden masodik elegedett. Az ehhez a poszthoz hozzaszolok kozel ¼-e a rajongod (elkotelezett hived) ami kicsit torzitja felmerest. Arma es szelsoseges nezetei ujfent folyamatosan felulreprezentaltak, mig mas nezeteket vallok – ha maradnak – jelentosen hatterbe szoritva talajak maguka, olykor a blog-gazda passziv/aktiv kozremukodesevel. A moderalas esetleges es hangulat fuggo, szabalyok nincsenek, de nem mondanam, hogy indokolatlan.

    A temak megvalasztasa mostanaban mar kozel sem olyan valtozatos, de meg mindig igenyes. Ezek kozott is tulnyomo tobbsegben vannak a lehangolo, apatiaba hajlo cikkek. Szamomra kulon problemat okoz sokszor, hogy hianyzik a forras megjelolese.

    Ha 3 dolgot javasolhatok, amin valtoztatni lehetne akkor sorrendben ezeket mondanam:
    1.)Tobb jovobe mutato szociologiai es uj talalmanyokkal foglalkozo poszt
    2.)Latogatok gyakoribb szavaztatasa
    3.)Tulreprezentalt es unalomig sajat nezeteiket ismetlo hozzaszolok moderalasa

    Oldaladhoz oszinten gratulalok, tovabbi jo egeszseget es bloggolast kivanok.

  87. 90:
    Köszönöm Feri ezt a remek kiértékelő munkát. Majd egy kicsit összekapom magam. – – – Ja, mielőtt elfelejtem. Kapok ám én E-maileket is, ami egy fajta kívánságműsor. Azt közlik velem, hogy mit szeretnének olvasni. Szóval nem egészen a saját fejem után megyek.

  88. „Majd egy kicsit összekapom magam.” – Ezen a vonalon elindulva úgy helyes az állítás, hogy inkább nekünk kell kicsit „összekapni” magunkat. Pl. több Jani meg Observer és kevesebb rizsa. Valószínűsítem, ez nem csak az olvasótábor hangulatát, de a „szerző” kedvét is pozitívabb irányba befolyásolná.

    Mindemellett értem én, hogy a „dolgod” nem könnyű. Itt most a feladat a jóból még jobbat csinálni elveid feladása nélkül.

    Ehhez kívánok sok erőt és kitartást, gratula a művedhez, csak így tovább!

  89. Azok figyelmébe ajánlom az alábbi sztorit, akik szerint Tibor bá elvakultan gyűlöli Orbánt (szerintem is vannak megalapozatlan érvei néha ez ügyben, de számít-e, ha a sorozatgyilkost alaptalanul vádolják még zsebtolvajlással is? ):

    http://atlatszo.blog.hu/2012/11/28/forro_nyomon_a_bicskei_rendorkapitanysag

    Orbánfalva helytartója, a Nottinghami sheriff elraboltatja a helyi jobbágyok tulajdonát, miközben azok úgy tudták, hogy szabad emberek…
    Hol a fenében bóklászik ilyenkor Robin Hood?
    (A sheriff főnöke a gonosz Viktor herceg, trónbitorló)

  90. Már a szart is lopják! 🙂 Van-e ennél lejjebb?

  91. Halkan jegyzem meg Tibor bá, de én a magam részéről muszály, hogy elmarasztaljalak egy kicsit. Nyertél Vajdahu ellen s közben elveszett a lap színe. Hol is kezdjem… ebben a csatározásban az összes prüd olvasó hallata a hangját ugylátszik teljes sikerrel. Anno figyelemmel kísérve a 96 hsz-t csak mosolyogtam: az „öreg” a legkanosabb a csapatban(tiszta szégyen a csapatra nézve)ugysem bírtok vele. Szóval egészséges ember minden 3 gondolata a szex körül forog, még ha rejtve is. Ez visz színt, humort, szépséget a mindennapokba s így van ez rendjén. De egyébként is jó tudni mi ujság pl az USA-ba. Tehát vasszalapozva idáig olyan fekete-fehér lett az „újság”. Szóval nem lehetne mégis inkább visszakapni a régit???

  92. 97:
    Bújjon beléd az ördög. Pontosan mit is szeretnél?

  93. Én csak azt szeretném visszakapni amihez hozzászoktattál. Kell a gazdaság,politika,shtf, stb de szükséges a szex a humor amit mostanában hiányolok, s vízválasztó itt van. Szóljatok ha rosszul látom, akko” majd megbeszélem a pszichológusommal.

  94. 99:
    Fecokám!
    Állandóan azt kell olvasnom, hogy sok a szex. Curix, Bartus az élen járnak. De bizony Arma is tett rá már néhány megjegyzést. Különben igazad van, az én ízlésem is efelé jár. OK. Jövő héten lesz szex, meg humor is.

  95. Most láttam a Robin Hood legújabb változatát Russel Crovevval. Az öreg Max von Sydow azzal büszkélkedik az ebédnél a menye és álfia előtt, hogy reggel állt, mint a cövek, ami 84 éves létére kész csoda! 🙂

  96. Köszönöm! Tanulság egy taknyostól”: soha ne hallgass senkire, ez a lap úgy 100-as, ahogy eddig a dátumig futott, s mig nem hagytad, hogy belepofázzon bárki is.

  97. 101:
    „Köztudott” hogy az apám 96. évében hunyt el. Az utolsó időben naponta feljártam hozzá és havonta invitáltam, hogy költözzön hozzánk, van neki fenntartva egy szoba, nem jött. Napi egy órát elbeszélgettünk, főleg a múltban poroszkáltunk. Mind a ketten élveztük azt, hogy nem kell magyarázkodni, mind a ketten mindent tudtunk (a többnyire közös) múltról. Tökéletes volt az unisono. Szóval egészen az utolsó ideig kb. havonta egyszer közölte, hogy reggel merevedése volt. És….? Aztán kiment vizelni és pillanatok alatt eltűnt a merev edés. Ez nem kész csoda, az lenne, ha kitartana egy orgazmusig.

  98. 103: Azért a temetésére elmehettél volna, bár semmi közöm hozzá. Majd ne panaszkodj, hogy a tiedre se mennek el a te gyerekeid!
    🙂

  99. 105:
    A temetés csak formaság, az élők egymásért csinálják. Én az apámat az emlékeimben hordom magammal, elismerem erényeit, és megbocsájtom hibáit. –

    My children are not welcome to my funeral. 🙁

  100. 107.

    Mit vétettek ,hogy e súlyos atyai ítélet született ?

  101. 107. Bara Zoltán

    🙂 Kegyetlenül unatkozhatsz.

    A napokban néztem meg a Tavasz nyár ősz tél és … tavasz c. filmet.
    Youtuben megtalálható, jó délutáni időtöltés, ha nem lehet kimozdulni az időjárás miatt. Itt végre egy hét után kisütött a NAP!! 🙂

  102. 107:
    Lehazudtak a teljes közös múltunkat, és ennél nagyobb bűnt az én koromban nem elképzelhető. 🙁

    108:
    Itt meg megállás nélkül zuhog az eső.

  103. 109. Tibor bá’
    Kifelé lehet hazudni, de a megtörtént dolgokon változtatni nem tudnak. Felnevelődtek tisztességgel, még felnőtt korukban is „foglalkoztál” velük. Az emberek sok mindent utólag belemagyaráznak dolgokba, hogy aktuális érzelmi állapotukat kielégítsék. Ezek pedig szintén változnak az évek alatt, de van amit már nem lehet visszacsinálni. Ők is változnak majd. Mikor?

    Két napja napközben is mínuszok vannak, itt a tél. Idén később jött három héttel. Igaz hó még mindig nincs. Ilyenkor már egyszer szokott esni minimum, sőt nov. végén már meg is szokott maradni. De legalább ki tudok kerekezni a lőtérre még a héten tuti. 🙂
    Dec. 19-én megyek haza, majd viszek havat. 🙂
    No jó, a házatok feljáróját kihagyom, hogy tudjatok könnyen közlekedni.
    Üdv. Holle anyó 🙂

  104. 109

    Nagyon át tudják írni a múltat,
    ehhez kurvára értenek, én is tapasztalom.

    Had vigasztaljalak nincsen két ember, aki egyformán emlékezik ugyanarra az időintervallumra.

    Mindenki saját sérelmeit és érdemeit nagyítja fel,másokét bagatellizálja, sőt elfelejti.

    Az emlékezés az önszeretetet, a nárcizmust szolgálja.

    Kevés a kivétel.

    Ezért nem tudomány a történelem.

    Nézd meg

    Kuroszava Akira : „A vihar kapujában”

    című japán filmet!

  105. Soha ne feledkezzél meg róla, hogy ahogyan neked, úgy a másik embernek is mindig van egy érvényes emlékezete és keretezése a megtörténtekről.

    A két történet rendszerint eltérő ,néha a lényeget is sikerül homlokegyenest másképpen ábrázolni , ami nem is véletlen és nem is marad következmények nélkül.

    Tendencia van rá, hogy minden résztvevő kizárólag a saját verzióját és naratíváját tartsa valódinak, a másik személyét pedig hamisnak.

    Ez azonban egy súlyos tévedés, mert a másik emberé is érvényes és miután ő sem kevésbé hisz benne, érzelmi értelemben az is teljesen egyenértékű.

    A szándékos rosszhiszeműségtől itt most tekintsünk el !

    Ez a naív és nárcisztikus pozíció, azonban nagyon kártékony a hiteles kommunikációra és következésképpen a kapcsolatokra és azok jövőjére nézve.

    Természetesen mindenféle közös álláspont kialakítását ab ovo meggátolhatja.

  106. 110-112:

    Én tudom, amit tudok és nem adok felmentést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük