(1159) Lázár kontra Csányi

Tibor bá’ online

 

~00000Az élelmes újságíróknak nem kerülte el a figyelmét az OTP részvényeitől időben megszabaduló Csányi és Lázár adok-veszek szópárbaja. Csányi szerint Lázár tehetségesen lerendezte a „trafikügyet”. Amire Lázár azt válaszolta, hogy tudomásul veszi Csányi szavait, mert mégiscsak ő az ország első számú uzsorása. – Ilyesmire eddig nemigen volt példa. A mindenható államtitkárnak nekiment a mindenható bankár, és fordítva. Mielőtt tovább elemeznénk, egy dolgot szögezzünk le. Lázártól származó leuzsorázást Orbán engedélyezte, ekkora kaliberű dolgot Lázár a saját szakállára nem tesz. Fidesz tehát szabadon lőhet a Csányi nevű házinyúlra.  Mivel Orbán semmit se tesz véletlenül, felmerül a kérdés, ez meg mi?

Nem akarom messzire hajítani a súlykot, de könnyen lehet, hogy Orbán a devizahiteleseket az OTP rovására (is) akarja „megmenteni”, akár az OTP tönkretétele árán is (majd helyére lépnek a takarékszövetkezetek), ezt megszimatolva adta el részvényeit Csányi. Játszunk tovább, ha az OTP belerokkan, akkor ott jó-néhány magyar betétes is fog veszteni. Most jön az asszociáció. Ha Csányi egy szemét uzsorás, akkor az OTP is az, sőt a nagy betétesek is, mert hiszen az ő pénzükkel sikerült a valuta trükk. Tehát nem kár értük. Ennek csak az a szépséghibája, hogy Orbán a jómódúak oldalán áll. Viszont a jómódúak sokkal kevesebb szavazattal bírnak, mint az eladósodottak, akiktől iszonyatos méretű hála várható. Erről tehát Orbán nem mondhat le, pláne most, hogy vasárnap Nyírbátorban az MSZP támogatottja nyerte meg választásokat, és nem is akárhogy. 1307 jogosultból 648 érvényes szavazat adtak le, ami éppen 50 %. Ebből a nyertes 57 %-ot vágott zsebre, a Fidesz csak 27 százalékot kaparintott meg, míg a Jobbik 16 %-ot. Ha így szerepelne az országos választáson is, akkor az adósok örülhetnek, Orbán nagy dobásra készül.

__________________________________________________________
__________________________________________________________
__________________________________________________________

50 gondolat erről: „(1159) Lázár kontra Csányi

  1. Nagy rá az esély, hogy a devizahitelesek megmentésére mégsem Matolcsy aranya fog rámenni, hanem a kisbetétesek pénze, tehát az ország. Természetesen rákenik az IMF hiteltörlesztésre, meg a profit kiszivattyúzására.

    A román kormányfő is kitessékelné Tusványosból Orbánt. Nekünk meg itthonról kellene kitessékelni ezt a gazembert.

  2. „Orbán a devizahiteleseket az OTP rovására (is) akarja „megmenteni””

    Ezt hogy érted pontosan Tibor bá?

  3. Szerintem a betétesek pénze nincs veszélyben.Ez a rész a posztban számomra hangulatkeltésnek tűnik.
    Az felérne a politikai öngyilkossággal.
    Nem beszélve arról, hogy ez a saját holdudvarának se az érdeke.
    A szabadságharc eddig mindig ott állt meg, ahol a holdudvar érdekei sérültek lásd EU pénzek esete.

    Ennek a verbális támadásnak több oka lehet:

    a.) Tényleg támogatja az ellenzéket és tudomást szereztek róla.

    b.) A lenyúlandó takarékszövetkezeteknek csinálnak helyet. Jelenleg jogi környezetben nem lesz egy könnyű menet, mert a tagság szervezkedik obudsman, alkotmánybíróság, perek, obstrukció.

    c.) Bankellenes magatartással hangulatkeltés politikai haszonszerzés céljából.

    d.) Az egyre nagyobb holdudvarnak valahol keresztezte az érdekeit.

    d.) Szeretnék begyengíteni a forintot

    e.) Nézzük meg, hogy több nagy ígérgetésekkel teli projectjükből mi valósult meg ténylegesen.
    A szavak (ígéretek) és a tettek nincsenek összhangban.
    Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre devizahitelesek mentése ürügyén.

    A bankoknak leginkább fájó (és a deviza hitelesek szempontjából leginkább igazságos) devizahitel kamatszabályozáshoz hozzá se nyúltak.

  4. 2:
    „A kabinet a szerdai kormányülésen tárgyalja a devizahitelesek megsegítésének ügyét, ahol foglalkoznak majd a családi csődvédelem intézményének bevezetésével is – derül ki a Magyar Nemzet keddi számából. A lap szerint ez a lehetőség azoknak a családoknak jelenthet segítséget, amelyek elsősorban nem a jelzálogalapú devizahitelek miatt kerültek nehéz helyzetbe”

    http://index.hu/gazdasag/2013/08/13/jon_a_csaladi_csodvedelem/

    Az ördög a részletekben van, de ezt is már régen meg kellett volna lépni.

  5. Druszám, az OTP-t nem kell féltened, nem fog az belerokkanni egy devizakiváltásba, hisz épp azon morfondíroznak hogy a Horvátoknál vagy keletebbre terjeszkedjenek-é. http://www.portfolio.hu/img/upload/2013/08/asdfdsfad.png

    Azon a szavazáson meg a jelölt akit említesz FÜGGETLEN-ként indult, csak egy szórólapon volt feltüntetve, hogy mszp-s, jó trükk volt 😀

  6. A fidesz választási boszorkánykonyháján rég be van hűtve egy választási csalás, a devizahitelesek gigantikus választási kolbásza és esetleg pár apróbb dolog csak arra szolgál, hogy ha lehet, ne legyen muszáj bevetni a csalásfegyvert, vagy ha muszáj is, ne kelljen olyan nagy arányban csalni, hogy az teljesen nyilvánvaló legyen mindenkinek. Az az opció nincs nyitvahagyva, hogy Orbánék elveszíthetnék a választást. Ugyanis ez esetben a győztes tudná, hogy még egyszer nem kockáztathatja egy ilyen gátlástalan csapat hatalomra kerülését, tehát meg kellene semmisítenie a vesztest, a szó szoros értelmében. (börtön, közl. baleset, bármi) Ezt a mai csapat is tudja, tehát nem veszjthet. Ha csak az ország jut emiatt csődbe, az nekik nem rossz ár.

  7. http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/csanyi_sandor_beperli_lazar_janost_mert_leuzsorasozta.5.187836.html

    Na most pl. a sok bank , köztük a Csányi vezetett OTP által is árult személyi, áruvásárlási hiteleket 2x-4x % kamattal minek is lehetne nevezni, ha nem UZSORÁNAK???

    Nem is egészen értem ezt a nagy felháborodást a jelzőt illetően.
    Főnek annak tükrében, ha megvizsgáljuk a devizahitelezés során a cselekedeteiket.
    Mert arra lehet, hogy ez a fent említett jelző túl enyhe lenne.

  8. Lehet, hogy off amit írok de csupán csak annyira amennyire én is off vagyok az egész jelenlegi formájában működő politikai-gazdasági koktéltól. Számomra egyszerűen nem opció semmilyen vezetés mert alapvetően a rendszer úgy ahogy van WRONG. Véleményem szerint a következő dolgok:
    Rendőrség, Katonaság, Tűzoltóság, Oktatás, Egészségügy, Bank, Közigazgatás, Tömegközlekedés, Közkincsek (erőforrások)
    Soha, semmilyen körülmények között nem szabadna hogy magánkézben legyenek. A közigazgatást egyébként az ország irányítására is értem, nem elírás – teljes mértékben úgy gondolom hogy ez már rég nem közügy, és a privatizáció itt is megtörtént, pontosan úgy ahogy a kommutyizmusban is szépen privatizálták ezt a szférát. Az hogy négy évente ide-oda szavazunk gyakorlatilag nem más mint illúzió, blőd formaság. Valójában magánérdekek által közérdeknek álcázott maszlag, amit bizonyos érdekcsoportok, koncokon való marakodásáról szól. Miközben azt hisszük hogy a közért tesznek és dolgoznak, valójában a húsosfazékból zabálnak aminek a tartalmát azoktól hajtják be, akiknek egy kanál híg leves is alig jut végül a koszos tányérjukban, mert még a mosogatóviz használatáért is megadóztatják őket. Miközben valójában egyikük se tud termelni, se főzni, se mosogatni, semmi érdemi vagy termelő munkát nem végez. Ha tudna is, már rég baszik rá mert tudja, hogy egy ilyen rendszerben becsületes munkából ő sem lakna jól a büdös életben. Szóval esze ágában sincs kockáztatni.

  9. 7: én se azt írtam, hogy ne lennének olyan körök akár gazdasági hatalom birtokában is, akik szjvesen leváltanák a kormányt. Én azt írtam, hogy a kormány (tulajai) nem készek elveszjteni a választást, mert teljesen jogállami úton is megüthetnék a bokájukat a dolgaikért és akkor még ott vannak a nem jogállami lehetőségek. Tehát nekik élet-halál-kérdés a hatalmonmaradás, ezért nem drága semmi, egy „kis” csalás végképp nem. Szakértelem meg van hozzá.

  10. Észbontó, vezető kormánypolitikus már alig burkoltan fenyegeti Csányit, az egészségi állapotára célozgatva:

    „”Hiszek az igazamban, és ezért mindig, minden szavamért vállalom a felelősséget. Nyugodtan állok bármilyen bíróság elé” – közölte az MTI érdeklődésére az államtitkár kedden annak kapcsán, hogy Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója büntető feljelentést tesz és polgári pert indít ellene egy sajtótájékoztatóján tett kijelentése miatt. Lázár János hozzátette: szükség eseten az Országgyűlésben tájékoztatja képviselőtársait a mentelmi jogával kapcsolatos döntéséről. „Csányi Sándornak jó egészséget kívánok” – zárta szavait a fideszes politikus. ”

    Ez egy tipikus maffiaháború verbális bevezető szakaszának tűnik… Ilyenkor csukják be gyorsan az ablaktáblákat a szicíliai filmjelenetekben…

  11. 11: Két dudás egy csárdában nem fér meg…

  12. 9: Ha az állami szektor nem valódi közérdeket, hanem közérdeknek álcázott magánérdekeket szolgál, akkor miért olyan jó az, ha az általad felsoroltak állami kézben maradnak?

  13. 3: Ha tanulmányozod egy kicsit a ciprusi esetet, akkor ki fog derülni számodra is, hogy a betétesek bizony veszélyben vannak. Az ország népe, veled együtt, még nem ébredt fel, még nem fogta fel, hogy Orbán azt tesz, amit akar, miután megteremti hozzá a feltételeket. Orbán hatalma gyakorlatilag korlátlan, egyetlen egy dolgot nem tud, PÉNZT CSINÁLNI, tehát LOP. – – – Szerintem ez, amit kikényszerítettél belőlem, hatásosabb hangulatkeltő, mint az eredeti, ami nem nyerte el a tetszésed.

  14. 15:

    „Orbán azt tesz, amit akar, miután megteremti hozzá a feltételeket. Orbán hatalma gyakorlatilag korlátlan, egyetlen egy dolgot nem tud, PÉNZT CSINÁLNI, tehát LOP. ”

    Nem értelek, ha ez helyzet szerinted, akkor az MNB segítségével sokkal elegánsabban is megtehetné, nem ilyen direkt módon.
    Nem kéne lopnia, csak pénzt nyomtatni.

    Hagyományos módszer:

    Az MNB kezébe tág lehetőségek vannak.
    Simán megteheti azt, hogy devizatartalékból add nem piaci áron a bankoknak, hogy a bankok terheit csökkentse.

    Jó a hivatkozás Ciprusra, de jelenleg nincs olyan vészhelyzet, ami ezt a lépest indokolná.
    De persze később nem zárható ki, de ez NEM a választások előtt lesz.

    Tibor bá’, a „Rossz hírem van” posztnál csókacsalád moderálásra vár…

  15. 16:
    „Simán megteheti azt, hogy devizatartalékból add nem piaci áron a bankoknak”
    Mivel a bekerülési értéke, alacsonyabb a mostani árfolyamnál.

  16. 13: Jajj, az apostoli magyar királyság újra támad… 🙂
    Borbély József önjelölt kormányzó úr valamiféle erőt kellene demonstráljon, mert hiába szólongat fel bárkit bármire, nagy ívben tesz rá mindenki. Úgy meg nehéz kormányozni.
    Venne példát Horthyról! Ő bezzeg tudta, hogyan kell elismert kormányzóvá válni. Fogta a hozzá hűséges, jól felfegyverzett katonákat, bevonult velük a parlament üléstermébe, és úgy zajlott le a szavazás az államfőről… No meg persze előre megszerezte a fontosabb érdekcsoportok (köztük az Antant) támogatását.
    Aztán amikor jött a király, (akinek korábban kétszer is hűséget esküdött) hogy újra a trónra üljön, akkor megint a katonák segítségével kezelte a helyzetet, és Madeiráig zavarta Károlyt.

    Bár egy felmérés szerint az ország jelentős része szerint úgysem a parlamentből irányítják az országot…
    http://politicalradical.cafeblog.hu/2013/08/13/a-hatterhatalom-nyomaban/

  17. 18:

    Bár egy felmérés szerint az ország jelentős része szerint úgysem a parlamentből irányítják az országot…”

    Nem kell nagyon agyalni és összeesküvés elmélet címkéket aggatni a másokra, csak azt kell megnézni, hogy az egyes törvényjavaslatok kinek kedveznek.
    Az olyan esetek meg külön érdekesek, amikor bebizonyosodik, hogy az érdekelt írta a törvényjavaslatot…

    De ez nem csak az Orbán kormányra jellemző, bár náluk az arányuk kissé megnőtt az elődökhöz képest.

  18. Szerintem Lázár meg Csányi perpatvara figyelelterelö szinjáték…Játszik Lázár és Csányi is tudjátok cirkusz kell a népnek ,hogy legyen min csámcsogni ..huha ezek összevesztek huha ezek egymást falják meg huha most aztán mi meglesszünk mentve devizahitelesek…lesztek mentve a lófaszt devizások már akkor megvolt ,hogy kicsinálnak titeket amikor még felvettétek a hiteletiteket…
    Az ország harmadát belelökik a szakadékba..devizások VIP-jegyetek van a szakadékba de ezt minden guny nélkül irom..

  19. 3: a betétesek pénze veszélyben van. Nem névleges érték tekintetében, hanem
    vásárlóerő tekintetében. A vásárlóerőnek a megtakarítóktól a FIDESZ holdudvar
    irányába történő áthelyezése az, ami éppen most is zajlik.
    Nemcsak itt, hanem az egész világban. Igaz nem mindenhol a fidesz felé.

    Pár éven belül rengeteg milliomos él majd az országban.
    De azokért a milliókért milliárdokért 2 almát se lehet majd kapni.

    (Azok nem járnak ennyire rosszul, akik olvasták Tibor bá könyveit a
    vagyon megvédésével is kapcsolatban)

  20. 16:
    Már rég nem várakozik. Csak egy URL-t rakjatok be (az is sok 😀 )
    „jó a hivatkozás Ciprusra” – ezt dicséretnek vegyem?

  21. 22:
    Pedig jó volt az a két URL-es rendszer, kár hogy ismét az egyes lett. 🙁
    Az URL hasznos dolog, nem kell olyan sokat körmölni.

    A ciprusi példa olyan szempontból jó volt, hogy a hatalom kimutatta a foga fehérjét, még ha az orosz offshore-n (és a ciprusi adóparadicsomon) akart ütni egyet.

    Az más kérdés, hogy a nagy egyenlőségbe, demokrácia felfogásba és diszkrimináció mentességbe ez hogyan fér bele.
    Mondjuk az ő felfogásuk is csak békeidőben működik…
    Vagy amikor másokon számon kérik.

    Az is érdekes lesz, hogy pl. a németek ezt a saját országukban a saját bankjukkal megcsinálják-e az adott esetben.

    Mondjuk a „moral hazard”-ot csökkenti mindenképpen, mert a betétes kétszer is meggondolja ez után, hogy érdemes-e pár százalék hozam előnyért egy kockázatos országba/bankba fektetni.

    Mint mondtam, szerintem nem választások előtt
    fogják odáig feszíteni a húrt, hogy a betétesek pénze ússzon.

    Ha a betétesek pénze úszik, akkor kárba veszett a fáradozásuk a devizahitelesek politikai megnyerése ügyében, mert a kárvallott betétesek tuti, hogy nem rájuk fognak szavazni.

    Egyébként a bankok meggyengülése a kormánynak részben jól jöhet.
    Olcsón lehetne bankot venniük, úgy is az a cél.
    A forgatókönyv ismerős pl. az EON esetében.
    A szabályozással nyelették velük a veszteséget, amit régen a MOL nyelt le.
    Kicsit megnő a készség ilyenkor az eladásra.
    De jó példa, az orosz MOL pakett esete, amivel nem tudtak szavazni.

    Ezzel kapcsolatban lehet, hogy az bökte/böki a csőrüket, hogy Csányi is hasonló bankvásárlási terveket fontolgat. Hírbe is hozták az MKB-val.
    Ergo előlük akarja megvásárolni, az általuk megdolgozott prédát.

    Lehet, hogy ebben a helyzetben ezt én is zokon venném.

  22. 23:
    Ez nem probléma. A betétes okolja magát, amiért Csányi OTP-jébe tette a pénzét, és nem a takarékszövetkezetbe. Ilyen egyszerű. 😉

  23. 24:
    Hát ez jó érv, ha az OTP betétesek pénze nevelő célból lesz elúsztatva. 🙂

  24. De már látom, hogy az elveszéskor nem a pénz elértéktelenedésére gondoltál 3.ban, hanem a Ciprusra (ezt inkább csak euró országban tudom elképzelni, ott van rá szükség -talán, forint nem keményvaluta: annyi forintot nyomnak amennyit nem szégyellnek, míg eurónál fizikai korlát is lehet: a rendelkezésre álló arany — azt mondják)

    A Csányi-Lázár perpatvar kimenetelére én is felfigyeltem és ideje volt ilyennek is

  25. 15: Drábik rég javasolja a nemzeti (állami) pénzkibocsátást a mai, valóban nagy lopást jelentő magánpénzrendszer helyett. Orbán biztosan meg fogja fogadni a tanácsát. Miért jó, ha minden állami kézben marad, vagy abba kerül? Mert az állam szőröstül-bőröstül Ov kezébe kerül, tehát neki jó.

  26. Most majd kiderül, hogy működik-e Marx tézise a finánctőkéről és fináncoligarchiáról. A fináctőke – itt Csányi és társai – olyan oligarchiát épített ki, hogy ők szabják meg még azt is, hogy ki a miniszterelnök. Nem a kormány kezében van a hatalom, a rendőrség, az ügyészség, hanem a finánctőkések rángatják madzagon a kormányt.

    Ha ez a dolog működik, akkor Csányi rövid időn belül új bábot ültet a Kossuth téri szép házba.

  27. Egyszer csak azon vesszük észre magunkat, hogy a kisbefektetőket névértéken kifizetik, a nagyok pedig megindítják a FOLYAMATOT. Akár még az unijót is bedönthetik, a nagy mennyiségű pénzkivétellel. De persze a kormány remélhetőleg észnél lesz és addigra már a készpénzhasználatot erősen korlátozni fogják. Minden adás-vételnek legyen digitális nyoma. A magyar állampapírok ” jövőbeni fedezet nélküli” kibocsátása indította el a folyamatot.
    Bár érteni nem értem, csak látom.

  28. 28:
    Jó kérdés, de az Orbán klán aligha. Ők nem fizetnek, ők einstandolnak.

    30:
    János! Se a magyar állampapírnak, se a forintnak nincs fedezete. Az tartja fenn ezeket, hogy elfogadják, mert mindenki úgy tudja, hogy tőle is el fogják fogadni.

  29. 31: már megbeszéltük a témát privátban, igen tudom, nem Neked szántam, hogy a jövőben vissza is kéne fizetni valamibűl…

  30. Szerintem az akkori ciprusi eset és a mostani magyarországi merőben más.
    Nem gondolom, hogy veszélyben lenne az OTP, ez inkább egy mesterséges balhénak tűnik.

    Csak gondoljátok meg mennyi szavazót és hívett tartott meg a Fidesz Lázár nyilatkozatával, miszerint Csányi uzsorás.
    Mellesleg az, de itt nem Lázárra törő igazmondás esete áll fenn, hanem hátsó szándék.

    Orbán és Csányi úgy gondolom a kulisszák mögött továbbra is kötik a paktumokat.

    Amúgy meg az OTP 70%-a külföldi kézben van. Alig különbözik egy itt tevékenykedő külföldi leánybanktól. Vagy rosszul tudom?

    Szerény számításaim szerint Csányi most az OTP részvényeinek a 0,6%-át adta el. Ez nem egy hatalmas tétel, csak azért lett felfújva, mert történetesen a vezérigazgató adta el.

  31. 31: Orbán megmozgathatott annyi pénzt (másokét), amivel ez se lehetetlen. Nem hiszem, hogy naív kisbefektetők vettek ennyit. HA bárkinek megérné megvenni (Orbán hátterén kívül), akkor Csányiéknak nem érte volna meg eladni.

  32. 33:
    „Szerény számításaim szerint Csányi most az OTP részvényeinek a 0,6%-át adta el. ”

    Hát ennél kicsit többről írt a portfolio.hu
    Két dolog módosíthat a képen:
    a.) A manageri részvény jutalmazási program
    b.) A korábban a Csányi család és kapcsolt vállalkozásainak OTP részvényre átváltható kötvény vásárlásai.

    34:
    „Ha bárkinek megérné megvenni (Orbán hátterén kívül), akkor Csányiéknak nem érte volna meg eladni.”

    Az eladási technikát, amit Csányi saját bevallása szerint alkalmazott, bennfentes információk alapján lehet másoknak is aktiválni.
    A végén meg csak shortokat kell zárni.
    Eladó meg volt… 🙂

    Mert ugye a mezőgazdasági beruházásokra kell a pénz. Ha kell, kell, a gyorsaságnak ára van ( nem optimális eladási ár).

  33. 34:

    Nem tudjuk valójában miért adta el, és egyéb hírportálokról gyanítom nem is fogjuk megtudni.
    Csányinak közel 8 milliárd Forint nem egy hatalmas vagyon.

    Csak a köz elé tárt vagyona 135 milliárd. A tényleges ennél biztosan több. Nem gondolom, hogy Csányinak likviditási problémái támadtak, egész biztos másról van szó.

    35:

    PZuj pedig 0,6% számolj utána, nagyon egyszerű, mert ez csak egy egyszerű arányszámítás. Ráadásul az eladott részvények számát felkerekítettem 1,7 millióra.
    Amúgy meg hihető is, fenn van az OTP oldalán, hogy a vezetők és alkalmazottak összesen a részvények 1,7%-át birtokolják.

    Most már csak 1,1%-ot.

  34. 14. Nem államosításról beszéltem Avatar, hanem pontosan arról hogy hiába vannak egyes szektorok állami kézben, ha mindez csak lózung. Lásd: Állami/Nemzeti Dohánybolt vagy mi a seggem. De gyakorlatilag hasonló szarkeverés működik az összes, közszférának hitt vagy tudatosult intézményen belül, vagy azon keresztül. És nincs az a botrány, vagy ordenáré korrupciós tény ami ezt a „működési” formát megrengetné. Gyakorlatilag mára teljesen elfogadott, tudatosult, szinte természetessé vált. Például, az hogy Hagyó mennyit lopott ki Nokiás dobozban a BKV-ből gyakorlatilag teljesen lényegtelen. Mindenki tudja, hogy lopni nem csak így lehet. És legtöbben nem is így teszik. Lehet, hogy kemény kijelentést teszek most, de véleményem szerint ezt már választásokkal, a jelenlegi keretek között soha nem fogja tudni megváltoztatni senki.

  35. 37: Én se beszéltem államosításról. És épp azért nem értem, miért tartod jónak, ha állami kézben maradnak a felsorolt szektorok, ha az állam nem közérdeket szolgál ki. Ha a tömegközlekedés egyik fő funkciója, hogy tömegével lopják ki a pénzt… Csődbe menni persze nem engedik, lélegeztetőgépen életben tartják, hogy addig is felvehessék a nyugdíját…

    És ha már ennyi szektort felsoroltál, akkor mondjuk az élelmiszer termelést miért tartod magánkézbe adhatónak? Legalább annyira alapvető szerepű dolog, mint az általad felsoroltak.
    Vagy a közkincsekbe a termőföldet is beleérted, és nem csupán külföldiek kezébe nem adnád, de magyar magánszemélyek se birtokolhassák?

  36. Mindegy, hogy formálisan magán, vagy állami tulajdonban van valami, ha a kiépülő feudális királyságban minden felett a király rendelkezik. A magántulajdont is elveheti és más hívének adhatja (vagy magának) és az állami is az övé.

  37. A németek boldogok lennének, ha olyan miniszterelnökük lenne, mint Orbán:

    http://t7.hu/0nmg

    komolyan, olvassátok el a kommenteket. Azt kívánják bárcsak pár évre legalább egy ilyen Kancelláruk lehetne…

    Mit gondoltok, mennyiért adjuk el nekik? 🙂

    Ez a hozzászólás részlet kiváltképp figyelemre méltó:

    „Ich lebe als Deutscher inzwischen seit über 15 Jahren in Ungarn und muss Ihnen attestieren , dass Sie von ” Tuten und Blasen” keine Ahnung haben !
    In Ungarn fühle ich mich Wohl und Frei und wenn ich nach Deutschland komme , dann erlebe ich das Gegenteil ; Reglementierung , Überwachung und Bevormundung aller Orten und immer mit Strafandrohung.”

  38. Egy karton tokajit adok mellé, ha viszik. Nem tudok németül, így csak a bemásolt részt fordíttattam le, de gyanítom, hogy a Kumin brigád dolgozik.

  39. 40:
    Én meg akkor lennék boldog, ha Orbán német kancellár lenne, nekünk pedig Merkel lenne a miniszter asszonyunk.

  40. 42:

    Biztos vagy benne Tibor bá? Képzeld el, ha egy akkora gazdaságot kapna Orbán, mint Németország…
    Hitlert zsebrevágná 🙂

    Nem mellesleg a „magyar” gazdaság leginkább Németországtól függ.

  41. 43:
    A német nép nem akkora birka, mint a magyar. Ott Orbán sose lenne miniszterelnök.

  42. 44: Hehe, ahogy Hitler is csak egy melós maradt. 🙂

  43. 44:

    Arról Jancsika tudna mesélni, hogy a német mennyire birka vagy sem. Lehet, hogy az NSZK még egy jól működő ország volt, de a mai Németország hasonló problémákkal küzd mint Magyarország, csak egyelőre egy jóval magasabb életszínvonalon, ami folyamatosan csökken ott is.

    Merkelt meg pont úgy szapulják, mint ahogy egy aktuális kormányt szokás, most lesz náluk választás, majd kiderül, hogy kérnek e még 4 évet a „az NDK-s tehénből”, ahogy ők szokták emlegetni.

  44. 44: Hitler egyik harci feladata az volt, hogy a vereség által birkává tegyék a német népet. Sikerült.

  45. 47:
    Szivesen lennék birka az ő életszinvonalukon.

  46. 48: De milyen lehetett volna az az életszínvonal, ha előbb Hitler nem varázsol romhalmazt az országból…

  47. Most olvasom, hogy az izraeli kormány hivatalos program keretében fizet olyan önkénteseknek, pl. diákoknak, akik Izrael-barát hozzászólásokat helyeznek el internetes vitafórumokon. Egyelőre 778 ezer dollár a költségvetésük, legalábbis ennyit ismernek el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük